-
Re: Γιατί πιστεύετε στην αστρολογία;
Quote:
Originally Posted by
alegra
:weird:
Βλέπω με έκπληξη φασιστικές συμπεριφορές ή είναι η ιδέα μου;;;
Η γνώμη μου είναι alegra ότι δεν βοηθάνε ούτε προσφέρουν τέτοιες φρασεολογίες, αλλά αν θέλεις να τις μεταχειρίζεσαι, εμένα προσωπικά δεν με πολυπειράζει. Εν μέρει όμως οι απόψεις μας συγκλείνουν.
Το θέμα αυτό (κ εμμέσως θα απαντήσω, γιατί δεν σημοσίευσα κάτι) ήταν λίγο καταδικασμένο εξ' αρχής λόγω του τίτλου του. Και πιο συγκεκριμένα το ρήμα που μεταχειρίστηκε (το "πιστεύω") είναι λίγο βαρύ κ μάλλον δεν ταιρίάζει ιδιαιτέρως.
Θα με κάλυπτε περισσότερο μια ερώτηση του τύπου : "Γιατί ασχολείστε με την Αστρολογία;;" ή "Τί πιστεύετε ότι προσφέρει η Αστρολογία στην καθημερινότητά σας;;". Εκεί θα είχα πράγματα να γράψω.
Αυτά από εμένα κ πάντα με καλή διάθεση!
-
Quote:
Ο ενας λέει αύριο ο καιρός θα είναι καλός και ο άλλος την ίδια σχεδόν ώρα, μου λέει πως χαλάει. Τι λές;; Να μπούμε στο site της ΕΜΥ να τα κάνουμε «γυαλιά καρφιά»;;;;
Συγνωμη βρε alegra τι πας να συγκρινεις τις μετεωρολογικες με τις αστρολογικες προβλεψεις;;;
Η μετεωρολογια ειναι επιστημη, εχει μοντελα προγνωσης του καιρου τα οποια καθε τοσο τελειοποιει και φυσικα δεν ισχυριστηκε κανεις μετεωρολογος πως οι προβλεψεις εχουν 100% ακριβεια.
Εσυ παντως θα εβγαινες για ψαρεμα με την βαρκα σου για παραδειγμα αν σου εδινε καταιγιδες η ΕΜΥ;
Η αστρολογια ουτε επιστημη ειναι, ουτε μπορει να προβλεψει τιποτε. Ειναι χαρακτηρηστικο πως κανεις εδω δεν ισχυριστηκε πως ασχολειται με την αστρολογια για να μαθει τι επιφυλασσει το μελλον. Υποψιαζομαι πως πολλοι/ες για αυτο ασχολουνται μαζι της αλλα μαλλον φοβουνται την κατακραυγη-χλευασμο αν παραδεχτουν ανοιχτα κατι τετοιο.
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Συγνωμη βρε alegra τι πας να συγκρινεις τις μετεωρολογικες με τις αστρολογικες προβλεψεις;;;
Η μετεωρολογια ειναι επιστημη, εχει μοντελα προγνωσης του καιρου τα οποια καθε τοσο τελειοποιει και φυσικα δεν ισχυριστηκε κανεις μετεωρολογος πως οι προβλεψεις εχουν 100% ακριβεια. Η αστρολογια ουτε πιστημη ειναι, ουτε μπορει να προβλεψει τιποτε. Ειναι χαρακτηρηστικο πως κανεις εδω δεν ισχυριστηκε πως ασχολειται με την αστρολογια για να μαθει τι επιφυλασσει το μελλον. Υποψιαζομαι πως πολλοι/ες για αυτο ασχολουνται μαζι της αλλα μαλλον φοβουνται την κατακραυγη-χλευασμο αν παραδεχτουν ανοιχτα κατι τετοιο.
Αγαπητέ Ξέρξη,
δε νομίζω να κάνει σύγκριση. Το ξέρουμε ότι είναι ανόμοια πράγματα. Και η σύγκριση ανάμεσα σε ανόμοια πράγματα δε γίνεται.
Ενα παράδειγμα έθεσε (τουλάχιστον εγώ έτσι το κατανοώ), όπου μια αποδεδειγμένη επιστήμη που τα πορίσματά της έχουν ένα σωρό ωφέλη σε όλους μας (από το να πάρω ομπρέλα γιατί θα βρέξει μέχρι και τις εξειδικευμένες παρατηρήσεις των μετεωρολογικών δορυφόρων), αφήνει μια ανοχή στις προβλέψεις που κάνει. Το ότι μια επιστήμη, όπως η μετεωρολογία, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει ένα λάθος στην πρόγνωση, δε σημαίνει ότι πρέπει να την αφορίζουμε.
Το ότι από αυτούς που συμμετέχουν, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ασχολείται για να μάθει το μέλλον, νομίζω λέει κάτι... Βέβαια ανοίγουμε ένα τεράστιο θέμα, για το οποίο θα μπορούσα να πω πολλά...
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
¶ρα ασχολείστε με την αστρολογία όχι για να μάθετε το μέλλον, αλλά επειδή θέλετε να γνωρίσετε τον χαρακτήρα σας.
Ε οχι ολοι απο δω μεσα
Δεν ξερω τι κανουν οι περισσοτεροι\περισσοτερες και ουτε βασικα με ενδιαφερει
Προσωπικα με ενδιαφερει περισσοτερο το Μελλον παρα να μαθω παραπανω τον χαρακτηρα μου που ηδη τον ξερω
Παντως δεν αποκλειω τιποτα ακομα και σε πραγματα που δεν πολυπιστευω
Quote:
Originally Posted by
alegra
:weird:
Βλέπω με έκπληξη φασιστικές συμπεριφορές ή είναι η ιδέα μου;;;
Do not push it...
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Η μετεωρολογια ειναι επιστημη, εχει μοντελα προγνωσης του καιρου τα οποια καθε τοσο τελειοποιει και φυσικα δεν ισχυριστηκε κανεις μετεωρολογος πως οι προβλεψεις εχουν 100% ακριβεια. Η αστρολογια ουτε επιστημη ειναι, ουτε μπορει να προβλεψει τιποτε. Ειναι χαρακτηρηστικο πως κανεις εδω δεν ισχυριστηκε πως ασχολειται με την αστρολογια για να μαθει τι επιφυλασσει το μελλον. Υποψιαζομαι πως πολλοι/ες για αυτο ασχολουνται μαζι της αλλα μαλλον φοβουνται την κατακραυγη-χλευασμο αν παραδεχτουν ανοιχτα κατι τετοιο.
Εγώ πολλές φορές προσπάθησα να διαγνώσω το μέλλον μέσω της αστρολογίας και διαπιστώνω ότι ειδικά σε πλανητικό επίπεδο σε συνδυασμό, βέβαια, με (ικανοποιητικές είναι αλήθεια) γνώσεις πολιτικής γεωγραφίας και ιστορίας τα συμπεράσματα είναι θετικότατα όσον αφορά την πρόγνωση.
Οι συμπαθείς μετεωρολόγοι, δε, αν δεν είχαν τέτοιας μορφής πολυπλοκότητα και μεταβλητότητα στα επεξεργαζόμενα στοιχεία τους σίγουρα θα ήταν αλάνθαστοι. Τα θέλει όμως ο κόσμος όλα και τώρα.
-
Quote:
(ικανοποιητικές είναι αλήθεια) γνώσεις πολιτικής γεωγραφίας και ιστορίας τα συμπεράσματα είναι θετικότατα όσον αφορά την πρόγνωση
Μονο αυτο μετραει, οχι οι θεσεις των πλανητων .....
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Μονο αυτο μετραει, οχι οι θεσεις των πλανητων .....
Υπάρχουν φορές που οι δικές μου αναλύσεις, στηριγμένες μόνο σε όσα κοουτάρεις, ήταν πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα :cheesy:
Υπήρξαν όμως και πολλές άλλες που υπήρχε σύγκλιση.
Μία περίπτωση χαρακτηριστική ήταν με την άνοδο του Μιλόσεβιτς στην ηγεσία του ΚΚΓ, που οδήγησε εκεί που ξέρουμε, και δεύτερη ήταν με την Κρίση στο Ιράν και κατ' επέκτασιν στον Λίβανο.
-
May μου, το θέμα εδώ είναι πως μπήκα και διάβασα ότι γράφτεται τις τελευταίες μέρες απο συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένων απόψεων και απο ότι κατάλαβα απο κάποιο Site και ξέρεις τι έννοιωσα;;;;; Πως με είχαν σε θάλαμο ανάκρισης με τις λάμπες στραμένες πάνω μου κατηγορόντας και περιμένοντας να ομολογήσω. Αν ήταν στο χέρι τους θα μας έβγαζαν όλους στην πλατεία Συντάγματος για γιαούρτωμα, ξυλοδαρμό, πίσσες και πούπουλα. Η’ μήπως δεν αισθανθήκατε πως με χαρά θα έκαναν κάτι τέτοιο; Μη σου πω για κρέμασμα και πυρά, όπως τις μάγισσες στην εποχή του σκοταδισμού το ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Ετσι έννοιωσα. Οχι οτι υπάρχει μια αντιπαράθεση με νέα παιδιά με μοντέρνες ιδέες, μόρφωση, ελεύθερα και άνεση. Καμία σχέση.
Τώρα αν εσύ και όσοι έχουν πρόβλημα με τις λέξεις που κάνουν «τζιζ» διαφωνείτε που τη χρησιμοποίησα, φυσικά και καλά κάνετε, αλλά εγω πιστεύω πως κάτι προσφέρει η... κακιά η λέξη. Τονίζει την κατάσταση.. Και κατα τη γνώμη μου η κατάσταση είναι, πως κάποιοι θέλουν να μου επιβάλουν τελικά την δική τους γνώμη, πως κατηγορούν με τα χειρότερα λόγια όλους εμάς που παρακολουθούμε το site και αυτούς που συνεισφέρουν σε αυτό ή εργάζονται.
Που είναι τελικά η δημοκρατία; Που είναι η ελευθερία της άποψής μου ;; Που είναι η ελευθερία μου να διαθέτω όπως θέλω εγώ και τον χρόνο μου και τον εαυτό μου; Που είναι η ελευθερία μου να διαβάζω και να πιστεύω ότι θέλω εγω;;; Και για ποιο λόγο να είμαστε εγώ ή εσύ ή ο καθένας απο εμάς υπόλογοι;; Για ποιο λόγο με προσβάλουν ακατάπαυστα τις τελευταίες ημέρες και υποτιμούν την νοημοσύνη μου;;
Κατ εμέ αυτό είναι ερώτημα και όχι γιατί πιστεύω στην αστολογία...
-
Quote:
Μη σου πω για κρέμασμα και πυρά, όπως τις μάγισσες στην εποχή του σκοταδισμού το ΜΕΣΑΙΩΝΑ
Μηπως θελεις να παρομοιασεις εαυτον και με τον Γαλιλαιο η τον Τζιορντανο Μπρουνο;
Τι θελεις να πεις alegra; Πως κατεχεις την αληθεια και σε κυνηγουν σκοταδιστες; Σκεφτηκες ποτε πως ισως αυτα που πρεσβευεις εσυ μπορει να ειναι ο σκοταδισμος του σημερα;
Quote:
Που είναι τελικά η δημοκρατία; Που είναι η ελευθερία της άποψής μου ;; Που είναι η ελευθερία μου να διαθέτω όπως θέλω εγώ και τον χρόνο μου και τον εαυτό μου; Που είναι η ελευθερία μου να διαβάζω και να πιστεύω ότι θέλω εγω;;;
Δεν ειδα κανεναν να θελει να σου απαγορευσει να πιστευεις ο,τι σ' αρεσει.....
Καλο θα ηταν παντως να μην προβαινεις σε χαρακτηρισμους αλλα να στηριζεις οσα λες με επιχειρηματα, αν δεν σου αρεσει ο διαλογος η εαν εχεις στερεψει απο επιχειρηματα αυτο ειναι αλλο καπελο.
Να σαι καλα!
-
Quote:
Originally Posted by
alegra
May μου, το θέμα εδώ είναι πως μπήκα και διάβασα ότι γράφτεται τις τελευταίες μέρες απο συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένων απόψεων και απο ότι κατάλαβα απο κάποιο Site και ξέρεις τι έννοιωσα;;;;; Πως με είχαν σε θάλαμο ανάκρισης με τις λάμπες στραμένες πάνω μου κατηγορόντας και περιμένοντας να ομολογήσω. Αν ήταν στο χέρι τους θα μας έβγαζαν όλους στην πλατεία Συντάγματος για γιαούρτωμα, ξυλοδαρμό, πίσσες και πούπουλα. Η’ μήπως δεν αισθανθήκατε πως με χαρά θα έκαναν κάτι τέτοιο; Μη σου πω για κρέμασμα και πυρά, όπως τις μάγισσες στην εποχή του σκοταδισμού το ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Ετσι έννοιωσα. Οχι οτι υπάρχει μια αντιπαράθεση με νέα παιδιά με μοντέρνες ιδέες, μόρφωση, ελεύθερα και άνεση. Καμία σχέση.
Τώρα αν εσύ και όσοι έχουν πρόβλημα με τις λέξεις που κάνουν «τζιζ» διαφωνείτε που τη χρησιμοποίησα, φυσικά και καλά κάνετε, αλλά εγω πιστεύω πως κάτι προσφέρει η... κακιά η λέξη. Τονίζει την κατάσταση.. Και κατα τη γνώμη μου η κατάσταση είναι, πως κάποιοι θέλουν να μου επιβάλουν τελικά την δική τους γνώμη, πως κατηγορούν με τα χειρότερα λόγια όλους εμάς που παρακολουθούμε το site και αυτούς που συνεισφέρουν σε αυτό ή εργάζονται.
Που είναι τελικά η δημοκρατία; Που είναι η ελευθερία της άποψής μου ;; Που είναι η ελευθερία μου να διαθέτω όπως θέλω εγώ και τον χρόνο μου και τον εαυτό μου; Που είναι η ελευθερία μου να διαβάζω και να πιστεύω ότι θέλω εγω;;; Και για ποιο λόγο να είμαστε εγώ ή εσύ ή ο καθένας απο εμάς υπόλογοι;; Για ποιο λόγο με προσβάλουν ακατάπαυστα τις τελευταίες ημέρες και υποτιμούν την νοημοσύνη μου;;
Κατ εμέ αυτό είναι ερώτημα και όχι γιατί πιστεύω στην αστολογία...
Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο το τι λεει η φίλη μας.
Συμφωνω μαζί της κι ακόμα να σας πώ την αλήθεια δεν καταλαβαινω για ποιό λόγο πρεπει ο οποιοσδήποτε να νιώσει οτι πρέπει να απολογηθεί για οποιαδήποτε επιλογή του.
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Μηπως θελεις να παρομοιασεις εαυτον και με τον Γαλιλαιο η τον Τζιορντανο Μπρουνο;
Τι θελεις να πεις alegra; Πως κατεχεις την αληθεια και σε κυνηγουν σκοταδιστες; Σκεφτηκες ποτε πως ισως αυτα που πρεσβευεις εσυ μπορει να ειναι ο σκοταδισμος του σημερα;
Δεν ειδα κανεναν να θελει να σου απαγορευσει να πιστευεις ο,τι σ' αρεσει.....
Αν δεν κάνω λάθος, ο Μπρούνο ήταν κάθετος πολέμιος της αριστοτέλειας λογικής ("Τότε κατάλαβα για πρώτη φορά, ότι η οπτική μπορεί και να απατά" και "ποιος είναι ο λόγος της βεβαιότητας;" π.χ.). Αποδεχόταν δε πράγματα που αντίκεινταν στην κυρίαρχη λογική της εποχής, θεμελίωσε την άποψη περί της ύπαρξης ΚΑΙ άλλων κόσμων, πέραν του γνωστού μας και άλλων ήλιων και άλλων πλανητικών συστημάτων, τα οποία φυσικά και κατοικούνται.
Μυήθηκε δε στον "Εκλεκτιστικό Πλατωνισμό" και στον χριστιανικό μυστικισμό. Νομίζεις ότι η αστρολογία απέχει πολύ από από τις ιδέες του;
Θέλω να πω ότι η υπερβατικότητά του, λόγος του που τον έκανε "φλογερό" θέαμα στην πλατεία Λουλουδιών δεν βασίστηκε και σε ιδέες που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζονται απόκρυφες, μυστικιστικές και εμπεριέχουσες θέσεις παραδοξότητaς και δύσκολα κατανοητές από τους ορθολογιστές;
-
roadrunner σε ευχαριστώ:bigsmile:
-
alegra δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαντήσει, απλά μου κάνει εντίπωση ότι μόλις το 0.08% των εγγεγραμένων χρηστών απαντάνε σε μια πολλή ουσιόδη ερώτηση!
Ζητώ από κάποιον να αλλάξει τον τίτλο σε: "Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία", ήθελα να το κάνω από εχθές αλλά δεν έβρισκα πως.
Ο καιρός είναι ο ίδιος με μικρές αποκλήσεις 1-2 οC
-
Re: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
Παρακαλώ Παναγιώτη!:bigsmile:
-
Μην ακούω υπερβολές περι φασισμού
-
Eυχαριστώ τον όποιον άλλαξε τον τίτλο
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Αγαπητη Κασσιοπη συγνωμη αλλα μαρξιστης και οπαδος της αστρολογιας ειναι εννοιες 100% ασυμβιβαστες, μην τρελλαθουμε κι ολας!
Αγαπητέ Ξέρξη, σε πρώτο επίπεδο θα σας παρακαλούσα να προσέχετε λίγο τη φρασεολογία σας. Δεν επιτρέπω μομφές σαν αυτή που εμπεριέχεται στη δημοσίευσή σας. Ειδικά από τη στιγμή που, καταπώς φαίνεται, δεν έχετε ιδέα ούτε του τι σημαίνει αστρολογία, ούτε υπό ποιο πρίσμα δύναται να την προσεγγίσει κανείς. Και επιπλέον, ούτε με γνωρίζετε προσωπικά, ούτε έχουμε κάνει κάποια συζήτηση σχετικά.
Έκανα μια προσπάθεια να σας εξηγήσω υπεραπλουστευμένα, χάρην συντομίας, του πως μπορεί να σκεφτεί ένας υλιστής.
Αν δε σας πείθει, λυπάμαι.
-
Ο Bruno ουσιαστικα καηκε στην πυρα γιατι αμφισβητησε την επικρατουσα γεωκεντρικη πτολεμαικη αποψη του συμπαντος-κοσμολογια στην οποια η αστρολογια ακομα βασιζεται...... Φυσικα στην εποχη του η επιστημη δεν ειχε αποκοπει απο τις μυστικιστικες δοξασιες.
Το ιδιο εγινε και με τις αστρονομια και αστρολογια η αστρονομια ειναι επιστημη με αλματωδη προοδο ενω η αστρολογια ενασχοληση προσκολημενη σε μυστικιστικες δοξασιες. Καπου στο παρον site διαβασα την αποψη πως 5.000 χρονια και δεν εχει φτασει στην ωριμοτητα της.
Quote:
καταπώς φαίνεται, δεν έχετε ιδέα ούτε του τι σημαίνει αστρολογία
Αγαπητη Κασσιοπη,
ξερω τι δεν σημαινει παντως και δεν σημαινει μαρξιστικη θεωρηση του κοσμου.
-
Αγαπητέ Ξέρξη,
πρόσφατα διάβασα ότι υπήρχαν πάρα πολλά στοιχεία για διάφορα θέματα, τέχνες, επιστήμες κλπ, συμπεριλαμβανομένου και της αστρολογίας, τα οποία χάθηκαν όταν κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Αρά, ίσως και να ξαναξεκίνησε από την αρχή, η έρευνα;)
Φιλικά
Ιουλια
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
alegra δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαντήσει, απλά μου κάνει εντίπωση ότι μόλις το 0.08% των εγγεγραμένων χρηστών απαντάνε σε μια πολλή ουσιόδη ερώτηση!
Ζητώ από κάποιον να αλλάξει τον τίτλο σε: "Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία", ήθελα να το κάνω από εχθές αλλά δεν έβρισκα πως.
Ο καιρός είναι ο ίδιος με μικρές αποκλήσεις 1-2 οC
Μη σου κάνει και τόσο εντύπωση Παναγιώτη. Το κάθε μέλος έχει διαφορετικό κίνητρο όταν μπαίνει στο σάιτ (και σε οποιοδήποτε σάιτ φαντάζομαι). Για παράδειγμα, για να σου δώσω δύο άκρα (αν λέγαμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα συνεχές), άλλο μπαίνει γιατί θέλει να διαβάσει κάποια γενική πρόβλεψη (να δει το ζώδιό του κοινώς), μέσα στα πλαίσια της λαϊκής αστρολογίας, ενώ ένα άλλο γιατί θέλει να μάθει κάτι παραπάνω, να διαβάσει άρθρα, να ρωτήσει, να συμμετάσχει πιο ενεργά στις ενότητες που υπάρχουν.
Θα ήθελα να πω και γω πώς και για ποιο λόγο προσέγγισα την αστρολογία.
Ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο με το "'άθλημα" (μη με αποπάρετε για τον όρο, το λεω μεταφορικά!). Μέχρι λοιπόν πριν ένα χρόνο, επειδή και μένα η μόνη μου επαφή με αυτό το θέμα ήταν αποκλειστικά οι αστρολόγοι-ταρομάντες-αυγουλοπαρατηρητές και ερευνητές του νεσκαφέ, νόμιζα ότι αυτή η γραφικότητα και ο τσαρλατανισμός ήταν κάτι γενικευμένο. Διέκρινα όμως και κάποιους σοβαρούς ανθρώπους σε έντυπα ή στην τηλεόραση, που χωρίς να φορούν πουκάμισα από μεταξωτή λουλουδωτή κουρτίνα, είχαν ωραίο λόγο και δεν έμπλεκαν τα πράγματα. Είχε πέσει επίσης στα χέρια μου ένα βιβλίο ενός γνωστού αστρολόγου, που έλεγε κάποια πράγματα γενικά για το ζωδιακό κύκλο και διαβάζοντας κάποια πολύ γενικά χαρακτηριστικά του ζωδίου μου, είδα ότι δεν έπεφταν και πολύ έξω αυτά τα χαρακτηριστικά, με το χαρακτήρα μου, όπως εγώ τον βλέπω και όλοι οι άλλοι μου λένε.
Κάθισα λοιπόν και έψαξα, βρήκα κάποια ξένα και ελληνικά σαιτ, ενώ επέλεξα να μείνω σε κάποιο, γιατί είδα ότι διαφέρει. Χωρίς καμία προκατάληψη, διάβασα κάποια εισαγωγικά κείμενα, αγόρασα και κάποια βιβλία για να μπω στο "πνεύμα" της όλης υπόθεσης, ρώτησα κάποιους που ήξεραν κάτι παραπάνω (μην πω και πολύ!) από εμένα. Είδα λοιπόν ότι υπάρχει μια θεωρία, υπάρχουν προσεγγίσεις και σκέφτηκα να "πειραματιστώ" πρώτα απ'όλα πάνω στον ίδιο μου τον εαυτό. Και τί εννοώ μ' αυτό; Ήμουν πολύ περίεργη να δω, αν αυτά που διάβαζα θα μπορούσα να τα εφαρμόσω, να δω αν ισχύουν σε μένα. Εφτιαξα το χάρτη μου (γεννέθλιο) και άρχισα να παρατηρώ και να σημειώνω, να προσπαθώ να ερμηνεύσω και να καταλάβω.
Θα μου πεις: "περίμενες την αστρολογία για να μάθεις τον εαυτό σου;". Εννοείται πως όχι! Δεν περίμενα να μάθω από την αστρολογία, επειδή ο ωροσκόπος μου είναι στον Καρκίνο, ότι είμαι -μεταξύ άλλων- λίγο ευαίσθητη, ότι δείχνω μεγάλη αφοσίωση στο σπίτι και στην οικογένεια, ότι είμαι συμπονετική προς τους άλλους κλπ κλπ κλπ. Αυτό το ήξερα, το ζω κάθε μέρα. Ξαφνιάστηκα όμως, όταν διαβάζοντας, είδα ότι αυτές οι τάσεις αποδίδονται στον ωροσκόπο που βρίσκεται στον Καρκίνο. Σου δίνω ένα πολύ απλό παράδειγμα, που αφορά τον ωροσκόπο. Τα πράγματα σαφώς και είναι πιο περίπλοκα.
Ο καθένας μας γνωρίζει ή προσπαθεί τέλος πάντων να μάθει τον εαυτό του, με το ψάξιμο που κάνει προσωπικά ο ίδιος μέσα του και με τις συναναστροφές και τις εμπειρίες του. Απλά, ασχολούμενη στο ελεύθερό μου χρόνο, πολύ ερασιτεχνικά και σε αρκετά αρχάριο επίπεδο, είδα ότι το σύστημα δούλευε, όσον αφορά εμένα.
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Αγαπητη Κασσιοπη,
ξερω τι δεν σημαινει παντως και δεν σημαινει μαρξιστικη θεωρηση του κοσμου.
Πάντα έβρισκα ενδιαφέρον το edit στις απαντήσεις...
Πέραν τούτου, η αντιθετοαντιστροφή σας νομίζω πως ακούγεται ατεκμηρίωτη. Και όχι, ούτε τι ΔΕΝ σημαίνει φαίνεται να γνωρίζετε.
-
Χαίρομαι που απο όοοοολα όσα έγραψα, πιάσατε το σωστό νόημα, αποκριθήκατε σε αυτά που είπα κλπ κλπ.
Κι επειδή ο αστρολόγος μου, μου έχει πει να μην σκοτίζω το μυαλουδάκι μου κι ιδιαίτερα :toung: σας φιλώ σταυρώτα αγαπητοί που κατα τα άλλα έχετε απαντήσεις και άποψη σχετικά με τι πιστεύει και πρεσβεύει ο καθείς απο εμάς εδω μέσα και σπεύδω να διαβάσω κάποια απο τα πολύ ενδιαφέροντα υπόλοιπα άρθρα που έχει το site, γιατί έχετε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τελευταίως έχω μείνει πίσω και κάποια στιγμή πρέπει να μηδενίσω το conter...
Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σας και ξερετε τι διαπίστωσα ? Τελικά γίνατε κι εσεις fun του site. Απο την μία ή την άλλη πλευρά, κατα κάποιο μαγικό τρόπο, το myhoroscope γίνεται εθιστικό. Εχθροί ή φίλοι δεν ξεκολάτε εύκολα απο εδω μέσα. Κάπου πήρε το μάτι μου οτι έχει τον χάρτη του. Πάω να τον μελετίσω
μπας και καταλάβω γιατί...
;)
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Ο Bruno ουσιαστικα καηκε στην πυρα γιατι αμφισβητησε την επικρατουσα γεωκεντρικη πτολεμαικη αποψη του συμπαντος-κοσμολογια στην οποια η αστρολογια ακομα βασιζεται...... Φυσικα στην εποχη του η επιστημη δεν ειχε αποκοπει απο τις μυστικιστικες δοξασιες.
Το ιδιο εγινε και με τις αστρονομια και αστρολογια η αστρονομια ειναι επιστημη με αλματωδη προοδο ενω η αστρολογια ενασχοληση προσκολημενη σε μυστικιστικες δοξασιες. Καπου στο παρον site διαβασα την αποψη πως 5.000 χρονια και δεν εχει φτασει στην ωριμοτητα της.
.
Ο Μπρούνο κάηκε γιατί πίστευε στην δυνατότητα του θεού να δημιουργεί απεριόριστους κόσμους. Θεωρούσε, λοιπόν, ως βλασφημία την άποψη του Αριστοτέλη (πατέρα της λογικής) έναντι του απείρου όντος. Πίστευε ότι θεός και σύμπαν είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν βρίσκω καμία αντίθεση στην λογική της γαιοκεντρικής θεώρησης από την πλευρά της αστρολογίας. Αν έχεις χρόνο, διάβασε την απάντησή μου σε εσένα στο άλλο τοπικ για να καταλάβεις τι εννοώ.
Για να μην βγαίνουμε όμως εκτός θέματος (παρασύρομαι και εύκολα :cheesy: ), θέλω να σου ζητήσω μία μεγάλη χάρη :love:
Επειδή το μότο του myhoroscope είναι αστρολογία, γνώση και διασκέδαση, θα ήθελα να μου έστελνες είτε με π.μ. είτε ελεύθερα τα στοιχεία της γεννήσεώς σου (πόλη, έτος, ημερομηνία και όσο γίνεται πιο ακριβή ώρα)
για να δούμε μαζί κάποια πράγματα. Είμαι σίγουρος πως δεν θα με παρεξηγήσεις. Στην χειρότερη για εμάς να βεβαιωθείς για άλλη μία φορά για το ορθόν των λόγων σας, στην χειρότερη για εσένα απλώς να σε προβληματίσει το μέγεθος των πιθανοτήτων που είχαμε για να "μαντέψουμε" κάποια πράγματα.¨Όπως και να έχει όμως, θα διασκεδάσουμε, γιατί είναι και αυτό ένα από τα ζητούμενα εδώ μέσα, φαντάζομαι και για εσένα θα έχει ενδιαφέρον αλλά και πλάκα! Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να έστελνες τα στοιχεία που ζήτησα ελεύθερα, για να παρακολουθούν όλοι. :bigsmile:
-
Quote:
Πέραν τούτου, η αντιθετοαντιστροφή σας νομίζω πως ακούγεται ατεκμηρίωτη. Και όχι, ούτε τι ΔΕΝ σημαίνει φαίνεται να γνωρίζετε.
Αγαπητη Κασσιοπη εφ οσον θεωρεις οτι μαρξισμος και αστρολογια μπορουν να συμβαδιζουν γιατι δεν με παραπεμπεις σε καποια εφημεριδα, περιοδικο, εντυπο τελος παντων μαρξιστικων ιδεολογικων καταβολων με στηλη αστρολογιας;
Ζωη και ζωδια, δεν θα το κανω γιατι απλως θεωρω πως δεν εχει νοημα κατι τετοιο. Ευχαριστω για την προθυμια σου παντως.
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Αγαπητη Κασσιοπη εφ οσον θεωρεις οτι μαρξισμος και αστρολογια μπορουν να συμβαδιζουν γιατι δεν με παραπεμπεις σε καποια εφημεριδα, περιοδικο, εντυπο τελος παντων μαρξιστικων ιδεολογικων καταβολων με στηλη αστρολογιας;
Ζωη και ζωδια, δεν θα το κανω γιατι απλως θεωρω πως δεν εχει νοημα κατι τετοιο. Ευχαριστω για την προθυμια σου παντως.
Αγαπητέ Ξέρξη, πρώτον "στήλη αστρολογίας" δεν περιλαμβάνει κανένα έντυπο που έχει σαν πρώτο θέμα την αστρολογία, γιατί πολύ απλά η αστρολογία δεν συμπυκνώνεται σε "στήλες". Το κολπάκι αυτό γίνεται από διάφορα έντυπα για επικοινωνιακούς λόγους. Αλλά αυτό είναι κοινωνικό ζήτημα, και επαναλαμβάνω πως καλό θα ήταν να μη τα συνδέουμε.
Ωστόσο, η παρατήρηση αυτή και μόνη , δείχνει πως δεν έχετε καταλάβει ούτε τι δεν είναι αστρολογία, το επαναλαμβάνω.
Δεύτερον, τα όποια μαρξιστικής προσέγγισης έντυπα συνήθως ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου σε μακροσκοπικό επίπεδο. Ούτε και στήλες ψυχολογίας διαθέτουν, από όσο γνωρίζω.
Τρίτον, και βασικότερον, σαφώς και δεν αποτελεί μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για το ότι μαρξιστική θεώρηση και αστρολογία μπορούν να συμβαδίζουν, η θεματολογία σε κάποιο έντυπο. Απόδειξη μπορεί να αποτελεί επίσης η συμμετοχή κάποιου που ασπάζεται μια τέτοια θεώρηση σε επίσημους φορείς με ιδεολογικό υπόβαθρο τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία...;)
-
Ξέρξη,
πρώτον, "στήλες αστρολογίας" δεν έχει κανένα έντυπο που έστω αντιμετωπίζει την αστρολογία σοβαρά. Κι αυτό, γιατί όλοι που έχουν ασχοληθεί κάπως, ξέρουν πως η αστρολογία δεν συμπυκνώνεται σε στήλες. Αυτό γίνεται από κάποια έντυπα για επικοινωνιακούς λόγους.
δεύτερον, τα μαρξιστικής προσέγγισης έντυπα ασχολούνται με ερμηνεία πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων, σε μακροσκοπικό επίπεδο. Τα ευρείας κυκλοφορίας , τουλάχιστον.
τρίτον, δεν αντιλαμβάνομαι , γιατί ως απόδειξη στο ερώτημά σου "συνδυασμός αστρολογίας και μαρξιστικής θεώρησης των πραγμάτων" η ύπαρξη μιας "στήλης αστρολογίας" σε έντυπο, κι όχι κάτι άλλο. Π.χ. συμμετοχή "οπαδού" αστρολογίας σε επίσημο φορέα με ιδεολογικό υπόβαθρο τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία... Και όπως γνωρίζεις, οι επίσημοι αυτοί φορείς δεν αστειεύονται όταν ξεφεύγεις από τις ιδεολογικές τους γραμμές... Παρακαλώ όμως να σταματήσει εδώ η εμμονή με τον μαρξισμό, γιατί κινδυνεύουμε να βγούμε εκτός θέματος, μου έχουν γίνει κάποιοες φορές παρατηρήσεις - σε άλλο θέμα - για απαντήσεις πολιτικού περιεχομένου, και δεν θέλω να επαναληφθεί. Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι άλλο, σε παρακαλώ μέσω πμ.
Σου εξηγώ, για τελευταία φορά, πως αλλιώς αντιμετωπίζει την αστρολογία ένας οπαδός της μεταφυσικής, κι αλλιώς ένας υλιστής. Αυτά μπορώ να πω στο "εντός θέματος" πλαίσιο.
-
Συγγνώμη για τις δύο δημοσιεύσεις, απλώς είδα ότι δεν παρουσιαζόταν η πρώτη και νόμισα πως είχε διαγραφεί κατά λάθος.
-
Γεια σας!
Είμαι σχετικά καινούργια ακόμη στο σάιτ. Προσπάθησα να παρακολουθήσω κάποιες συζητήσεις αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα μιας και είμαι τελείως άσχετη με το θέμα... με πολύ όμως κέφι να μάθω!
Κάποιοι γνωστοί μου, φίλοι, που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, ερασιστεχνικά και για αποκλειστικά προσωπική χρήση, μου είπαν κάποια πράγματα με βάση το ωροσκόπιο μου. Αρχικά μου φάνηκε περίεργο αλλά στη συνέχεια αφού είχα πάρει στην ουσία ένα ερέθισμα από αυτούς, είπα να ψάξω στο νετ για την αστρολογία. Βρήκα αυτό το σάιτ, το οποιο μου φαίνεται και μου φάνηκε για να είμαι ακριβής από την αρχή πολύ προσεγμένο. Διαβάζοντας αρχικά κάποια άρθρα για τα γενικά χαρακτηρτιστικά των ζωδίων είδα ότι υπάρχουν αρκετά σημεία με τα οποία ήμουν σύμφωνη.
Έτσι, χωρίς ακόμη να έχω γνώσεις αλλά με την, ας την πω, παρότρυνση που πήρα από τουε φίλους μου, νομίζω πως μέσω της αστρολογίας θα μπορέσω να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Αν καταφέρω να μάθω κάποια βασικά πραγματα και αργότερα να είμαι σε θέση να ερμηνεύω ακόμη και τον προσωπικό μου χάρτη είμαι πεπεισμένη ότι θα μπορέσω να κατανοήσω σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα μου, τα θετικά και τα αρνητικά μου, επικεντρώνοντας μάλλον περισσότερο στα αρνητικά μπας και μπορέσω να τα διορθώσω.
Αυτά από μένα. Πάω να μελετήσω τώρα γιατί για να καταφέρω να κάνω όσα προείπα, χρειάζεται διάβασμα και συγκέντρωση. Μόλις μπορέσω να αποκτήσω μια πιο τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα, θα ξαναγράψω και θα σας πω με περισσότερη σιγουριά αλλά και γνώση γιατί συμβουλεύομαι την αστρολογία.
-
Quote:
Σου εξηγώ, για τελευταία φορά, πως αλλιώς αντιμετωπίζει την αστρολογία ένας οπαδός της μεταφυσικής, κι αλλιώς ένας υλιστής.
Αγαπητη φιλη η αντιμετωπιση της αστρολογιας απο τον υλισμο ειναι απλη την απορριπτει.
-
Quote:
Originally Posted by
Ξέρξης
Αγαπητη φιλη η αντιμετωπιση της αστρολογιας απο τον υλισμο ειναι απλη την απορριπτει.
Ο υλισμός απορρίπτει οτιδήποτε προσεγγίζεται ιδεαλιστικά. Και υπάρχει τρόπος να μην προσεγγίσεις την αστρολογία ιδεαλιστικά. Αν θέλετε, κάντε τον κόπο να ασχοληθείτε μια δεκαετία παρατηρώντας γύρω σας σχετικά και προσπαθήστε να βγάλετε κάποια συμπεράσματα χωρίς να προδώσετε τις αρχές σας. Εαν πάλι δεν σας ενδιαφέρει, τουλάχιστον σεβαστείτε αυτούς που το έχουν κάνει, έχουν εξηγήσει τα συμπεράσματά τους σε ομοϊδεάτες τους, κι ακόμη κι αν δε τους έχουν πείσει, τουλάχιστον έχουν κερδίσει το σεβασμό τους πάνω στο ζήτημα. Αυτά από μένα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτού του είδους τον διάλογο, γιατί αφενός δεν μπορεί αν αναπτυχθεί περισσότερο εδώ μέσα, αφετέρου εσάς ο σκοπός σας είναι να εκτοξεύετε "σπόντες" και να 'ξυπνήσετε" τα πλήθη.
Σας πληροφορώ πως αρκετοί από εδώ μέσα, τον χλευασμό τον έχουμε συναντήσει πολλάκις και σε ζωντανή μετάδοση. Και τον μετατρέψαμε σε σεβασμό, αν όχι σε αποδοχή.
Δεν περιμένουμε από τον καθένα που βρήκε την ιστοσελίδα και μπήκε να ξεσπαθώσει προσβάλλοντας, να δείξει διάθεση να σκεφτεί με τρόπο που ίσως δεν έχει συνηθίσει το διαφορετικά δομημένο μυαλό του. Αλλά, φτάνει. Ειλικρινά.
Όσο για σας προσωπικά, τη "μπηχτούλα' προηγούμενης δημοσίευσής σας, δεν την έχω ξεχάσει. Περίμενα μήπως ανακαλέσετε ευγενικά, τουλάχιστον στη βάση του ότι δεν με γνωρίζετε και δεν έχουμε συζητήσει σχετικά, αλλά ούτε κι αυτό το κάνατε. Αφενός λοιπόν, από το ότι δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου, κι αφετέρου επειδή έχετε κάνει υπαινιγμούς ως προς το άτομό μου, δεν πρόκειται να σας απαντήσω περαιτέρω.
Ευχαριστώ. Καλή σας συνέχεια.
-
Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω, απο την ακαμψία της υλιστικής φιλοσοφίας :toung: