Δυστυχώς, συμφωνώ μαζί σου.
Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα;)
Printable View
Αφού λοιπόν οι μεγαλύτερες επαναστάσεις ξεκινούν από μέσα προς τα έξω, τι κάνουμε? Νιώθοντας μειονότητα κλεινόμαστε μέσα μας ή ανοίγουμε τα πέταλα. Έχω την εντύπωση πως η κάθαρση είναι μεταδοτική. Όλοι μέσα μας έχουμε ανθρώπινες αξίες και ανάγκες.
Re: Ανοιγεις ενα θεμα, που σηκωνει συζητηση, απο φιλοσοφικη μεχρι ψυχαναλυτικη πλευρα ...
Η συνθήκη κατ'εμέ δεν είναι και τόσο περίπλοκη (και δεν θα μπορούσα να την περιγράψω καλύτερα από τον e.e.cammings), φτάνει απλά να είμαστε ανοιχτοί και αληθινοί.
ΕΦΗΜΕΡΑ 1935
να τα'αγγίξω?είπε αυτός
(θα τσιρίξω είπε αυτή
μια φορά είπε αυτός)
απαλά είπε αυτή
(να το δαγκώσω?είπε αυτός
πόσο?είπε αυτή
δυνατά είπε αυτός
με πονά είπε αυτή
(έλα πιά είπε αυτός
όχι βαθιά είπε αυτή
τι μου ζητάς?είπε αυτός
να με κοιτάς είπε αυτή)
να συνεχίσω?είπε αυτός
(θα σε μισήσω είπε αυτή
αν σε φιλήσω είπε αυτός
θα σε αφήσω είπε αυτή
παίρνεις χάπι?είπε αυτός
είναι αγάπη?είπε αυτή)
είσαι αναμένη?είπε αυτός
είμαι θλιμμένη είπε αυτή
θα μου'ρθει ίλιγγος είπε αυτός
ναι αλλά η σύζυγος?είπε αυτή
σιγά τώρα είπε αυτός
κοιτάς την ώρα είπε αυτή
(πως βογκάς!είπε αυτός
μη σταματάς είπε αυτή
πιο δυνατά είπε αυτός)
πιο αργά είπε αυτή
(χύνω!είπε αυτός
σβήνω είπε αυτή)
είσαι δικιά μου!είπε αυτός
(είσαι δικός της!είπε αυτή)
Να μαι και εγώ ....
Οπως εξηγώ και αλλού έχω μια μικρή αλεργια σε τέτοιου τύπου άρθρα.Ομολογώ οτι πράγματι το άρθρο έχει έναν ανδρικό προσανατολισμό αλλά πολύ γενικευμένο πολύ λαικό και ελαφρώς κακεντρεχή που προορίζεται για περιοδικά μόδας σε γυναικάκια, με εξώφυλλο την Καλομοίρα και τον Τσαλίκη και με θέματα του τύπου "δίαιτα εξπρές σε δέκα λεπτά" ή "Οταν η κολλητή σου έχει καλύτερο γκόμενο"
Δεν νομιζω οτι εχει σημασια αν θα ειναι τα φωτα ανοιχτα ή κλειστα αν ειναι συνεχεια μονο το ενα ή το αλλο θα καταντησει "βαρετο". Το σεξ παιζει σημαντικο ρολο για να κρατησει μια σχεση και αυτο ισχυει και για τα 2 φυλα απο κει και περα αν δεν υπαρχουν κι αλλα πραγματα να ενωνουν 2 ανθρωπους δεν μπορει να μεινει σχεση. Ποσοι αντρες υπαρχουν που δε θα κοιταξουν μια ομορφη ή σεξι γυναικα στο δρομο και το αντιστοιχο ή γυνακες? Κι εγω θα προτιμουσα οταν ενας ανθρωπος ειναι "δοσμενος" αλλου να μην το κανει αυτο.Οταν η γυναικα του αρχιζει και αλλοιωνεται απο το χρονο να αρκεστει στις εσωψυχες αρετες της και να μην ξενοκοιταει και πολυ περισσοτερο να μην ξενοπηδ... αλλα ποσοι ειναι αυτοι που δεν το κανουν? Ποσοι ειναι αυτοι που δεν χαζευουν εστω και κρυφα γυμνες γκομενες στα περιοδικα? Αν οι αντρες που μιλησαν παραπανω ανηκουν στις εξαιρεσεις χαιρομαι γι αυτο...Θεωρω οτι οι γυναικες αρχισαν να σκεφτονται οπως αυτοι τοσα χρονια μεχρι σημερα εχουν δικιο γι αυτο αλλα το θεμα ειναι γιατι...και νομιζω οτι απο τα παραπανω καταλαβαινει κανεις το γιατι....Εμενα δε μου αρεσει το γεγονος οτι το σεξ και η γυνακα πουλιεται ετσι καθημερινα σε διαφημισεις σε σειρες σε περιοδικα κτλ αλλα για να πουλιεται καποιος το αγοραζει.Εχει χαθει το μετρο και ο σεβασμος σε πολλα πραγματα γενικοτερα...Απο κει και περα το ποσο ανοιχτομυαλος ειναι καποιος στην προσωπικη του σεξουαλικη ζωη δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το φυλο:toung:
Γεια σου skorpion ωραίο το σκεπτικό σου και βασικά πρωτίστως ανθρώπινο και δευτερευόντος γυναικείο...Συμφωνώ με το ότι η γυναίκα αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης και πώλησης αλλά μάλλον θα συμφωνείς και εσύ οτι τα τελευταία χρόνια οι φωστήρες της διαφήμισης και του εμπορίου έχουν στραφεί και στον άντρα αντικείμενο τον οποίο και χρησιμοποιούν ανελέητα.....
Απο την άλλη θα μου άρεσε πολύ περισσότερο κάποια στιγμή στην ζωή μου να αισθάνομαι αντικείμενο.Θα το προτιμούσα πολύ περισσότερο απο το να αισθάνομαι εγκλωβισμένος σε μια παρανοική κοινωνία που με θέλει άντρα σύμφωνα με ηλίθια και ανεγκέφαλα πρότυπα που μου έχουν επιβληθεί και που πρέπει να ακολουθήσω για να μην χαλάσω την περιβόητη εικόνα μου.....
Θα μου άρεσε να ήμουν το προιόν και όχι ο αγοραστής....αυτό θα μου έδινε την ευκαιρία να κατηγορώ τον δυνάστη μου να είμαι το θύμα που λέμε...
Ο ρόλος του θύτη σε πληροφορώ ότι έιναι πολύ πιο ψυχοφθόρος...ειδικά όταν δεν είναι επιλογή σου και απλά σου το δώσαν το ρολάκι....
Γιατί ο άντρας που περιγράφεις ...αυτός που κοιτάει να ξενοπηδήξει κάθε γκομενάκι που του κουνιέται,πιθανότατα να είναι ο ίδιος που καθημερινά παλεύει με μια "εικόνα" που δεν την γουστάρει μία.Γιατί θα πρέπει να είναι Ο ΑΝΤΡΑΣ και αυτό σε όρους κοινωνικής βλακείας σημαίνει να καθαρίζω 10.000.ευρώ το μήνα να έχω σπιτάκι και εξωχικό δικό μου ,να οδηγώ αυτοκίνητο μηχανή αεροπλάνο ελικόπτερο τα πάντα έχοντας στην θέση του συνοδηγού την ντεκαπαρισμένη τσουλίτσα που βάζει τα βρωμοπόδαρα της στο τζάμι,να γλωσοφιλιέμαι στα φανάρια,να πηγαίνω Πλούταρχο και να πίνω ουίσκυ,να μην κλαίω να έχω δύο πτυχία και να πηγαίνω για τρίτο να πηγαίνω εκδρομούλες κάθε Σαββατοκύριακο,να μην κλαίω και να μην έχω ανασφάλειες να κρύβω τα συναισθήματα μου να είμαι βαρύς ασήκωτος μάγκας γιατί αλλιώς είμαι λελές,να πίνω μπύρα και πράσινο τσάι αλλά ταυτόχρονα να μην έχω κοιλιά .να πηγάίνω γυμαναστήριο και να είμαι σφίχτερμαν ντόπερμαν και σούπερμαν.....και φυσικά να ξενοπηδάω τις γκομενίτσες που μου κουνιούνται.
Για αυτό σου λέω κάτι....οταν θέλεις να αλλάξεις κάτι σε μια σχέση δύο αντίθετων...(στην προκειμένη μιλαμε για αντίθετα φυλα) είναι επιβεβλημένο να επαναπροσδιορίζεις την δυναμική και των δύο.Ειναι μάταιο να θέλουν να αλλάξουν οι γυναίκες την εικόνα του θύματος και του αντικειμένου χωρίς ταυτόχρονα να αλλάξουν και την αντίληψη που έχουν για τον άντρα.
giorgosb71 αν και συμφωνώ σε πολλά απο όσα γράφετε θα σας παρακαλέσω να προσέχετε κάποιες απο τις εκφράσεις και λέξεις που χρησιμοποιείτε.
Φιλικά,
Φωτεινή
Πώπω κουράστηκα. Ποιά γυναίκα που ξέρει τι θέλει, ψάχνει τέτοιον άνδρα?
Δεν είναι υποχρεωτικό ούτε απο τον άνδρα αλλά ούτε από την γυναίκα να ακολουθεί αυτά τα πρότυπα! Εγώ, προσωπικά, είμαι αντίθετη γιατί δεν στέκομαι στην επιφάνεια. Έχω μάθει να κινούμαι με ελεύθερη βούληση και δεν δέχομαι να βάζω στους ανθρώπους ταμπέλες.
Ο καθένας, λοιπόν, κάνει τις επιλογές του και με αυτές πορεύεται;)
Προφανώς καμία γυναίκα που ξέρει τι θέλει δεν ψάχνει έναν τέτοιο άντρα .Οπως και κανένας άντρας που ξέρει τι θέλει δεν μπορεί να είναι μια τέτοια γυναίκα.Θα μπορούσαμε να πούμε οτι λίγοι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν αλλά εγώ προτιμώ νε εστιάζω στο ότι πολύ άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να μάθουν τι θέλουν ή να βρεθούν εκεί που θέλουν,Αυτό είναι θέμα παιδείας και συνήθειας.Οταν για παράδειγμα μια μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά της μαθαίνοντας το κοριτσάκι της να κάνει δουλειές το Σαββατοκύριακο ενώ το αγοράκι παίζει μπάλα με τους φίλους του,αυτό δημιουργεί μια συνήθεια που γίνεται στερεότυπο.Εσύ δεν πιστεύεις ότι αυτό θα τους δημιουργήσει μια εσφαλμένη συμπεριφορά αργότερα στις σχέσεις τους.Το αν θα αλλάξουν σαν χαρακτήρες είναι άλλο καπέλο...μπορεί και να θελήσουν αλλά να μην μπορέσουν
Μπορεί λίγοι άνθρωποι να ξέρουν τι θέλουν, αλλά σχεδόν όλοι μας ξέρουμε ΤΙ ΔΕΝ θέλουμε. Το εάν θα ασχοληθούμε ή όχι δεν είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα το κάτα πόσο έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας, και το τι θέλουμε από τη ζωή μας.
Εδώ, ταιριάζει μια παροιμία: Το σκυλάκι σου και το παιδάκι σου όπως το μάθεις.;) Εννοείς ότι δεν "μεταχειρίζεται" ίσα τα δύο παιδιά?
Ευχαριστώ για την κατανόηση!:bigsmile:
Σχετικά με το θέμα που έθεσες συμφωνώ πως σε μεγάλο βαθμό η οικογένεια και το περιβάλλον επηρεάζει την νοοτροπία μας ,τον τρόπο που λειτουργούμε.
Αλλά θεωρώ πως τα όποια στερεότυπα,πρέπει να περνανε από την κρίση μας και να απορίπτονται άν δεν μας καλύπτουν.;)
Οπως λές πολύ σωστά είναι θέμα παιδείας και εμπειρίας προσθέτω εγω.:bigsmile:
Σχετικά με το θέμα που έθεσες συμφωνώ πως σε μεγάλο βαθμό η οικογένεια και το περιβάλλον επηρεάζει την νοοτροπία μας ,τον τρόπο που λειτουργούμε.
Αλλά θεωρώ πως τα όποια στερεότυπα,πρέπει να περνανε από την κρίση μας και να απορίπτονται άν δεν μας καλύπτουν.;)
Οπως λές πολύ σωστά είναι θέμα παιδείας και εμπειρίας προσθέτω εγω.:bigsmile:[/quote]
Μια παρατηρηση μονο: ολα αυτα που λετε ειναι σωστα, ...εν μερει. Τι εννοω.
Κρινοντας τα στερεοτυπα,ή και αποδεχομενοι αυτα, δημιουργουμε μια επιφανεια που ικανοποιει τις συνειδητες επιλογες μας. Το δυστυχημα ειναι, οτι παμπολλες φορες κατω απο αυτο που θεωρητικα θελουμε, δουλευουν αλλα πραγματα που δεν τα συνειδητοποιουμε και που υποσκαπτουν ολες τις ενεργειες μας.
Συμφωνώ απολύτως Κυριακή... δυστυχώς όταν μιλάμε για στερεότυπα, μιλάμε για ριζωμένες αντιλήψεις και στάσεις, που τις περισσότερες φορές δεν έχουμε καν συνειδητοποιήσει πώς, πότε και γιατί τις έχουμε υιοθετήσει.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να θυματοποιούμαστε, λέγοντας ότι δε φταίμε εμείς, αλλά τα στερεότυπα που κάποιοι μας έριξαν στο κεφάλι...
Κατά τη γνώμη μου, αν ένα άτομο καταφέρει και συνειδητοποιήσει τί κουβαλά μέσα του, τότε πρέπει να δείξει πόση δύναμη ψυχής και χαρακτήρα έχει για να απαγκιστρωθεί από αυτά. Και είναι δύσκολο πολύ...
Πάντως, θα ήταν καλό να βάζουμε καμμιά φορά το μυαλό μας να σκέφτεται, και να μην το ρίχνουμε στο φταίει η μαμά, ο μπαμπάς, ο θείος, τα στερεότυπα, η άτιμη κοινωνία κλπ.:cheesy: Εάν εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθήσουμε, έχουμε δεν έχουμε παιδεία, εμπερίες και τα συναφή, έτσι θα μείνουμε - τούβλα!;)
Ισως δεν το διατύπωσα και τόσο σωστά. Αυτό εννοούσα, ότι δηλαδή φταίνε οι άλλοι που μας γεμίζουν με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Φταίει η κοινωνία η άδικη και σκληρή κλπ κλπ
Εμείς ναι, πολλές φορές κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, εθελοτυφλούμε και κοροιδεύουμε τον ιδιο μας τον εαυτό....
Καταρχάς αφήστε ησυχες τις παπιες!!!:toung: :love:
Συμφωνω και παρατηρω κι εγώ το εξής:
Πράγματι ειναι πολύ ευκολο να θεωρείς τους άλλους υπευθυνους για τα όποια στερεότυπα σου "επεβαλλαν"αμεσα ή πλαγίως.
Ολοι συμφωνείτε οτι το πρόβλημα προέρχεται απο εμάς,ειναι εσωτερικό και απλά ειναι εκει και περιμενει να το ανακαλύψουμε για να λυθει.Ειναι θέμα εθελοτυφλίας ,στρουθοκαμηλίασης κτλ.
Σε αυτό διαφωνώ.α)Ποσο αντικειμενικοί μπορούμε να είμαστε οταν ψάχνουμε τον δικό μας εσωτερικο κόσμο;
Και β)Αυτά που κρύβονται στο ασυνείδητό μας μπορούν να αλλαξουν με μια (και δύο )ενδοσκόπηση;;;
Η γνωμη μου ειναι πως ναι δεν πρεπει να ριχνουμε ευθυνες σε τρίτους,πρέπει να προσπαθούμε να αξιολογούμε τις όποιες πληροφορίες μας δίδονται και φυσικά να αναζητάμε να μαθουμε καλυτερα τον εαυτό μας και να βελτιωθουμε.
Αλλά το να θεωρούμε οτι μπορουμε να επεμβουμε στα γονίδια ή σε ασυνείδητες συμπεριφορές....μαλλον λίγο ατοπο.:weird:
:offtopic: Κανονικά έτσι έπρεπε να το γράψεις:
"Αφήστε ησυχες τις παπιες!!!" Εταιρία Προστασίας Ζώων:cheesy:
Διαρκής αναθεώρηση, να αντικρίζουμε κάθε φορά με ειλικρίνεια αυτά που κάνουμε και που σκεφτόμαστε. Όσο στείρος και ταμπού και μη ανεκτικός και αν μας φαίνεται ο περίγυρος, σε κάθε δική μας υπέρβαση θα αποκαλύπτεται και πιο ενδιαφέρων πιο ουσιώδης ανοικτός και πολύχρωμος. Τολμήστε
Οντως, Φωτεινή, είναι αρκετά δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί όσον αφορά το "ψάξιμο" και την "ενδοσκόπησή" μας. Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως εγώ είναι ότι παθαίνουμε κάποιες φορές "κρίσεις αντικειμενικότητας"... εκεί πρέπει εμείς να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο, για να χρησιμοποιήσω και μία χρησιμοποιούμενη πολιτικά πλέον φράση!
Πάντως, αξίζει να το παλεύουμε για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. :bigsmile:
e k , η προσέγγισή σου με βρίσκει σύμφωνη και μου βγάζει μεγάλη αισιοδοξία.
Χαίρομαι που συμφωνούμε!
Η γνώμη μου:ακόμα και στην κρίση αντικειμενικότητας όμως θα ειμαστε υποκειμενικοί (ειτε υπερ-στους επαρμένους ή στους "αλανθαστους"/ είτε κατά -στους ανασφαλείς,καταπιεσμένους κτλ.) καθότι θα μιλάμε και θα εξερευνούμε εμείς τον εαυτό μας.;) Aποτέλεσμα ψ εναντίον ασυνειδήτου=2.
Στο συγκεκριμένο θέμα,βαζω μαχαίρι στο κοκκαλο,σημαίνει οτι είμαι ο εαυτός μου,πέρα και πάνω από κάθε στερεότυπο,"εμμονή" κτλ ,που παρουσιάζει τον άνδρα ως α ή β , με τις όποιες συνέπειες αυτό φέρνει.
Απλό μου φαίνεται.Αλλά δεν είναι καθόλου απλό καθως σαν κοινωνικό ζώο ο ανθρωπος κατά κανόνα θέλει να ταιριάζει στην "ομαδα",να συμμετέχει στην "ομαδα" κι έτσι υιοθετεί τις πρακτικές της ομάδας.
Η γνώμη μου:ακόμα και στην κρίση αντικειμενικότητας όμως θα ειμαστε υποκειμενικοί (ειτε υπερ-στους επαρμένους ή στους "αλανθαστους"/ είτε κατά -στους ανασφαλείς,καταπιεσμένους κτλ.) καθότι θα μιλάμε και θα εξερευνούμε εμείς τον εαυτό μας.;) Aποτέλεσμα ψ εναντίον ασυνειδήτου=2.
Στο συγκεκριμένο θέμα,βαζω μαχαίρι στο κοκκαλο,σημαίνει οτι είμαι ο εαυτός μου,πέρα και πάνω από κάθε στερεότυπο,"εμμονή" κτλ ,που παρουσιάζει τον άνδρα ως α ή β , με τις όποιες συνέπειες αυτό φέρνει.
Απλό μου φαίνεται.Αλλά δεν είναι καθόλου απλό καθως σαν κοινωνικό ζώο ο ανθρωπος κατά κανόνα θέλει να ταιριάζει στην "ομαδα",να συμμετέχει στην "ομαδα" κι έτσι υιοθετεί τις πρακτικές της ομάδας.[/quote]
Ειμαι ο εαυτος μου, περα και μεσα απο καθε στερεοτυπο.... :nuts: :nuts: ή
Να ειμαι ο εαυτος μου, περα και μεσα απο ..... :weird: :toung:
Καταπληκτικό που το άρθρο των ανδρικών εμμονών στο σεξ πήρε τέτοια φιλοσοφική διάσταση
Συμφωνω μαζί σου πρέπει όμως να πω οτι πολλές φορές
οι υπερβάσεις του εγώ μας θα μπορούσαν παροδικά ελπιζω, να μας οδηγήσουν οχι μόνο στο φως αλλά και στο σκοτάδι γιατί ή προσωπική αλήθεια και η γνώση θέλουν γερό στομάχι και καμια φορά η άγνοια σε φέρνει σε μια κατάσταση ευτυχίας έστω και αποστειρωμένης.
Για αυτό και σε προηγούμενο post είπα ότι πέρα απο την παιδεία, την θέληση που έχει κάποιος για ζει χωρίς τα στερεότυπα που του έχουν επιβάλλει παίζει ρόλο και οι συνθήκες που θα τον βοηθήσουν ή όχι να κάνω αυτήν την ενδοσκόπηση.Και δεν φτάνουν όλοι στην άκρη,Αλλοι δεν το προσπαθούν άλλοι κάνουν την επανάσταση τους σε συγκεκριμένους τομείς ,αλλοι ζουν εντελώς μόνοι τους (στο δικό τους κόσμο που λέμε )
Δηλαδή να το πούμε λαικά το πράγμα,Απο τύχη γεννηθήκαμε στην Ελλάδα.Αν είχαμε γεννηθεί στην Αφρική όλα αυτά τα οποία λέμε εδώ θα ήταν ανούσια .Δεν υπάρχει λόγος να μιλάς για το ότι θα ζεις την ζωή σου όπως θες εσύ χωρίς στερεότυπα και επιρροές τρίτων όταν δεν έχεις να φας....
Παιδιά παίζουν ρόλο και οι συνθήκες και οι δυνατότητες που σου δίνονται για να πετύχεις κάτι τέτοιο.Αν έχεις την ικανότητα να το κάνεις και δεν το κάνεις είναι άλλο πράγμα.
Συμφωνώ απόλυτα με την αισιόδοξη προσέγγισή σου. Μοιάζει με την κατακλείδα στην ατέρμονη αναζήτησή μας. Τί πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να φερόμαστε, ποιές νόρμες να ακολουθήσουμε, τί θέλουν οι άλλοι από μας, πώς φαινόμαστε και πώς θα έπρεπε να φαινόμαστε στα μάτια τους?
Καλώς ή κακώς τα πρότυπα συμπεριφοράς, που άλλα υπαγορεύονται από το κοινωνικό κατεστημένο και άλλα από το marketing, μας δίνονται από τα πρώτα βήματά μας και συνεχίζουν να μας ακολουθούν και να μας δυναστεύουν σε όλη μας τη ζωή. Κάποιοι το παλεύουν και κάποιοι όχι (οι λόγοι πολλοί και διάφοροι), αλλά θα συμφωνήσω με την roadrunner, δεν είναι απλό να ξεφύγει κανείς απ' την ομάδα.
Γεια σου και σενα,
Εγω παλι θα προτιμουσα να "μην υπηρχε" ουτε θυτης ουτε θυμα .Αν δε σου αρεσει κατι απλα δεν το ακολουθεις.
Αν δεν υπηρχε αγοραστικη δυναμη δε θα υπηρχε κ το συγκεκριμενο προιον αν επικρατουσε ο σεβασμος και η ευγενεια της ψυχης δε θα υπηρχε αυτο το προιον σε αυτο το βαθμο. Οταν θα υπαρξει κορεσμος τι θα γινει? θα φτασουμε να κυκλοφορουμε ολοι γυμνοι και να το κανουμε στα παρκα ως εξελιγμενοι Αδαμ και Ευα?
Και προς θεου δε λεω να εξαλειφθει πληρως ολο το συστημα γιατι σιγουρα θα χει κι αυτο τη χρισιμοτητα του αλλα οχι και σε τετοιο επιπεδο που να μην μπορω να ανοιξω την τηλεοραση ή εφημεριδα ή περιοδικο χωρις να δω γυμνο με σεξουαλικο υπονουμενο. Ακομα και στα παιδικα υπαρχουν σεξουαλικα υπονοουμενα.
Εμενα γενικως δε μου αρεσουν τα ακρα και εχουμε φτασει στα ακρα.
Και θελω ο καθενας να εχει την ελευθερια να επιλεξει τι θα δει και δυστυχως κανενας μας σημερα δεν την εχει.
Τα παιδια και ιδιατερα τα κοριτσακια γαλουχιζονται πλεον με περιοδικα που τους λενε καντε σεξ γιατι ειναι αθλημα και πρεπει να εξασκηθειτε και να γινεται πρωταθλητες οσες πιο πολλες φορες γινεται με οσους πιο πολλους γινεται οχι γιατι το θελετε αλλα επειδη ετσι πρεπει. Επισης απο το μενου της ανατροφης δε λειπουν και τα σηριαλ που ολοι πηδ* μεταξυ τους μαμα κορη με τον ιδιο γκομενο, αλλαξοκωλ... κτλ και καλα οταν υπαρχει απο πισω η οικογενεια με τη σωστη και κυριολεκτικη εννοια της λεξεως δεν υπαρχει προβλημα γιατι καταλαβαινει οτι ειναι διαφορετικη η πραγματικοτητα απο την τηλεοραση (λεμε τωρα...) και γενικα εχει αμυνες αλλα οταν "δεν υπαρχει οικογενεια", που ειναι πολυ συχνο φαινομενο στις μερες μας, τοτε...
Και γω πιστευω οτι καποια στιγμη θα πιασουμε πατω και ισως ειναι για καλο..
Eιιιιιιιι με εκφραζεις απολυτα σε αυτο σου το postQuote:
τα κοριτσακια γαλουχιζονται πλεον με περιοδικα που τους λενε καντε σεξ γιατι ειναι αθλημα και πρεπει να εξασκηθειτε και να γινεται πρωταθλητες οσες πιο πολλες φορες γινεται με οσους πιο πολλους γινεται οχι γιατι το θελετε αλλα επειδη ετσι πρεπει.
Επισης απο το μενου της ανατροφης δε λειπουν και τα σηριαλ που ολοι πηδ* μεταξυ τους μαμα κορη με τον ιδιο γκομενο, αλλαξοκωλ... κτλ
και καλα οταν υπαρχει απο πισω η οικογενεια με τη σωστη και κυριολεκτικη εννοια της λεξεως δεν υπαρχει προβλημα γιατι καταλαβαινει οτι ειναι διαφορετικη η πραγματικοτητα απο την τηλεοραση (λεμε τωρα...) και γενικα εχει αμυνες αλλα οταν "δεν υπαρχει οικογενεια", που ειναι πολυ συχνο φαινομενο στις μερες μας, τοτε...
Ρε Skorpion μηπως εισαι αντρας ;;;
Scary :w00t:
Συμπερασμα
μην διαβαζεται περιοδικα τυπου Cosmopolitan
και μην υιοθετειτε\επηρεαζεστε σε οτι σας λεει η τηλεοραση, τα ΜΜΕ και σε οτι βλακειες κανουμε και εμεις οι αντρες ;)
Οχι δεν ειμαι αντρας:cheesy:
Αλλα πρεπει να πω οτι η παραπανω μου αποψη ισχυει σε γενικες γραμμες και για τα αρσενικα
Συμφωνώ και επαυξάνω skorpion! Perfect
Βασικά τα τελευταία χρόνια τα πάντα προσεγγίζονται με το σεξ. Όπου κοιτάξεις, όπου και αν γυρίσεις αυτό βλέπεις.....όλοι το έχουν καταλάβει, γι' αυτό και το κάνουν. ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ. Μας το σερβίρουν καθημερινά στο πιάτο και τελευταία σε πιο άγριους συνδυασμούς......
Και έτσι για να ευθυμήσουμε λιγάκι, δανείζομαι την ατάκα : "Κόβεται το σεξ; Δεν κόβεται!" :laugh:
Με εντολή γιατρού ίσως. Με εντολή παπά, δεν νομίζω...:laugh:Quote:
Και έτσι για να ευθυμήσουμε λιγάκι, δανείζομαι την ατάκα : "Κόβεται το σεξ; Δεν κόβεται!"
giorgosb71
Re: όμως να πω οτι πολλές φορές…να μας οδηγήσουν … στο σκοτάδι γιατί ή προσωπική αλήθεια και η γνώση θέλουν γερό στομάχι και καμιά φορά η άγνοια σε φέρνει σε μια κατάσταση ευτυχίας έστω και αποστειρωμένης. ... Και δεν φτάνουν όλοι στην άκρη,…
Διαφορετικά όμως, ποτέ δεν θα γνωρίσεις τα βάθη του εαυτού σου, μακάριοι βέβαια οι άνθρωποι της αποστειρωμένης ευτυχίας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κρατάει πολύ, και αν ακόμη δεν δαγκάσουμε εμείς το μήλο, ίσως το κάνει το έτερο ήμισι. Όπως και να χει, αυτή η ανηφορίτσα, είναι ένας ατέρμονος μονόδρομος και το γερό στομάχι απλά ένα από τα αποτέλεσμα τα αυτής. Dare or die. humanleague
Re: Αν είχαμε γεννηθεί στην Αφρική … όταν δεν έχεις να φας....
Που γεννηθήκαμε και σε τι συνθήκες, είναι κάτι που δεν επιλέξαμε εμείς. Όσο για την Αφρική, http://www.foodforthepoor.org/site/c....CBEA/Home.htm αντί γκρίνιας. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτοί που αποζητούν την ευτυχία στη σχέση, είναι και γαϊδούρια.;)
Marina 7771
Re: …αλλά θα συμφωνήσω με την roadrunner, δεν είναι απλό να ξεφύγει κανείς απ' την ομάδα.
Ίσως όμως και τα μέλη της "ομάδας" να διαφοροποιούνται απ'τις αρχές της, και μην μπορούν γιατί κωλόνουν. Εμείς πάντως πρέπει να έχουμε σαν πυξίδα τη δικής μας ευτυχία και που ξέρεις οι πρακτικές μας μπορεί να βρουν και άλλους σύμφωνους.;)
skorpion
Re: Εγω παλι θα προτιμουσα να "μην υπηρχε" ουτε θυτης ουτε θυμα.
Ανεξάρτητα από το περιβάλλον, αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιδιώκεται και από τους δύο.
Re: Αν δεν υπήρχε αγοραστική δύναμη δε θα υπηρχε κ το συγκεκριμένο προϊόν αν επικρατούσε ο σεβασμός και η ευγένεια της ψυχής δε θα υπήρχε αυτό το προϊόν σε αυτό το βαθμό. Όταν θα υπάρξει κορεσμός τι θα γινει? θα φτασουμε να κυκλοφορουμε ολοι γυμνοι και να το κανουμε στα παρκα ως εξελιγμενοι Αδαμ και Ευα?
Σαν κοινωνικός προβληματισμός με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Και μάλλον εκεί οδεύει η κοινωνία. Στην διαστροφή. ένιγουέι… και μείς όμως, μπορούμε να καλιεργίσουμε απ την πλευρά μας την δική μας διαστροφή (σε σχέση με τα γύρω μας στάνταρ) Την επιμονή για ΑΓΑΠΗ ΕΡΩΤΑ & ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
Re: Τα παιδια και ιδιατερα τα κοριτσακια … οταν υπαρχει απο πισω η οικογενεια με τη σωστη και κυριολεκτικη εννοια της λεξεως δεν υπαρχει προβλημα γιατι καταλαβαινει οτι ειναι διαφορετικη η πραγματικοτητα απο την τηλεοραση (λεμε τωρα...) και γενικα εχει αμυνες αλλα οταν "δεν υπαρχει οικογενεια", που ειναι πολυ συχνο φαινομενο στις μερες μας, τοτε...
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο γωνιός είναι η μόνη άμυνα.