-
Re: Μέθοδος χαρτομαντείας
καλημερα , έτσι σκέφτηκα και εγω στην αρχή να το κάνω αλλά να σου πω μετα τι με προβλημάτιε όταν εγω θα αρχίσω να λέω όταν το 2 πέσει κάτω απο το τάδε χαρτί κ.λ.π. αν δεν έχουν μια εικόνα του τρόπου που στρώνεται το χαρτί πως θα καταλάβουν τις έννοιες ...
για μένα το πιο δύσκολο κομμάτι να εξηγήσω ειναι ο τρόπος ριξίματος πάντως μπορεί να ειναι καλύτερα έτσι όπως το λές...θα το κάνω έτσι όπως λές θα γράψω κάποιους συνδιασμούς πρώτα ...
ενω μεταξύ ας μου πείτε αν έχετε΄(όποιος παρακολουθεί και τον ενδιαφέρει ) αν έχει καταλάβει αυτον το 1ο στάδιο του ριξίματος ...
καλημέρα ,
φιλικά Μαρία
-
προσωπικα βρηκα κατανοητοτατο τον τροπο που το περιεγραψες!
ναι τον καταλαβα!!!!!
περιμενω ανυπομονα τη συνεχεια
φιλικα
Εφη
-
[QUOTE=maraki_1975]καλημερα , έτσι σκέφτηκα και εγω στην αρχή να το κάνω αλλά να σου πω μετα τι με προβλημάτιε όταν εγω θα αρχίσω να λέω όταν το 2 πέσει κάτω απο το τάδε χαρτί κ.λ.π. αν δεν έχουν μια εικόνα του τρόπου που στρώνεται το χαρτί πως θα καταλάβουν τις έννοιες ...
για μένα το πιο δύσκολο κομμάτι να εξηγήσω ειναι ο τρόπος ριξίματος πάντως μπορεί να ειναι καλύτερα έτσι όπως το λές...θα το κάνω έτσι όπως λές θα γράψω κάποιους συνδιασμούς πρώτα ...
ενω μεταξύ ας μου πείτε αν έχετε΄(όποιος παρακολουθεί και τον ενδιαφέρει ) αν έχει καταλάβει αυτον το 1ο στάδιο του ριξίματος ...
καλημέρα ,
φιλικά Μαρία
Καλημερα Μαρακι
Ειμαι καινουργια εδω και με τραβηξε το θεμα λογω φυσικης περιεργιας
ως προς ολες τις μεθοδους μαντειας.Ανυπομονω κι εγω για τη συνεχεια και
εχς μια απορεια.Τα χαρτια ειπες οταν αρχιζουμε να τα ριχνουμε ειναι στραμμενα με τις φιγουρες προς εμας?Επισης εκτος απο τον Ασσο κουπα και Σπαθι ποια αλλα φυλλα μετρανε οταν ειναι ανεστραμενα?
Καλη συνεχεια
Φιλια Τζενη:)
-
Quote:
Originally Posted by maraki_1975
καλημέρα ,
φιλικά Μαρία
Καλημερα Μαρακι
Για εμενα αυτο το πρωτο σταδιο ριξιματος ειναι ξακαθαρο.
Το προβλημα μου ειναι η ερμηνεια!!!
π.χ. αν εχω την παρακατω σειρα - εγω ειμαι μπαστουνι και αυτος που με ενδιαφερει σπαθι
2 μπαστουνι - ρηγας σπαθι - 2 καρο - 7 μπαστουνι
Το 2 καρο τι σχεση εχει?
Αντιστοιχει σε αλλο ατομο απο τον ρηγα σπαθι ή εχει να κανει με το διπλανο χαρτι δηλαδη ανηκει στον ρηγα σπαθι?
Γενικα, οταν ριχνεις, τα χαρτια καποιου χρωματος αντιστοιχουν σε συγκεκριμενα ατομα ή τα ερμηνευεις συμφωνα με τα διπλανα?
Για παραδειγμα αν το ατομο που με ενδιαφερει ειναι σπαθι τοτε ολα τα σπαθια αντιστοιχουν σε αυτον ή εξαρταται απο τα διπλανα? Αν βγαινουν κουπες και καρο αντιστοιχουν σε αλλα ατομα?
Την καθε τετραδα την εξηγεις με την σειρα που βγαινουν τα χαρτια ή βγαζεις το γενικο νόημα?
Φιλια
Τι σημαινει
-
Quote:
Originally Posted by maraki_1975
συγνώμη οτάν έγραψα νωρίτερα "μετα πάω να βρώ τα χαρτια απο την κάτω μεριά του σωρού" μάλλον εγω το έγραψα λάθος και μπορεί να σας μπερδέψω τα κάτω χαρτια ειναι αυτα που ειναι δεν τα ξεχωρίζω ούτε τα πετάω οτι ειναι είναι ...δεν κάνω επιλογή στα κάτω ...
απλά διευκρινίζω γιατί δεν τοποθετήθηκα και τόσο καλά λεκτικά και δεν θέλω να σας μπερδέψω!!!
καλημέρα!!!!!!!
έχω καταλάβει μέχρι τώρα αυτά που μας έχεις πει
πες μας και το επόμενο στάδιο!!!!!:laugh:
-
Μαράκι σ'ευχαριστούμε πολύ. Τώρα όλα είναι πολύ κατνοητά!!!!!!!
Περιμένουμε και τη συνέχεια........:idea:
-
Καιεγώξέρωτιςίδιεςερμηνείεςπουέδωσεςσταχαρτιά...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Στομόνοπουδιαφέρουμεείναισταεξής:<o:p></o:p>
Άσσοςσπαθίπουσεεμένασημαίνειόρθιαδεσμόςανάποδαχωρισμός.<o:p></o:p>
10 σπαθίγιαεμέναείναιδάκρυα...<o:p></o:p>
ΚαιοΡήγαςγιαεμέναείναιησκέψηκαιοβαλέςοτοάτομο.<o:p></o:p>
Εγώότανταρίχνωβάζωκάτωτηφιγούραμουκόβωτρειςφορέςκαιτααπλώνωπάνωκάτωαριστερά, δεξιάκ.α...<o:p></o:p>
Μετάταμαζεύωκάνωακριβόςτοίδιορίξιμομεσέναπουεξήγησεςαλλάκρατάωτα 2,3,5,7 καιαυτόμόνοδυοφορές... (παρόνκαιμέλλον)<o:p></o:p>
-
Quote:
Originally Posted by xrusa
Καιεγώξέρωτιςίδιεςερμηνείεςπουέδωσεςσταχαρτιά...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Στομόνοπουδιαφέρουμεείναισταεξής:<o:p></o:p>
Άσσοςσπαθίπουσεεμένασημαίνειόρθιαδεσμόςανάποδαχωρισμός.<o:p></o:p>
10 σπαθίγιαεμέναείναιδάκρυα...<o:p></o:p>
ΚαιοΡήγαςγιαεμέναείναιησκέψηκαιοβαλέςοτοάτομο.<o:p></o:p>
Εγώότανταρίχνωβάζωκάτωτηφιγούραμουκόβωτρειςφορέςκαιτααπλώνωπάνωκάτωαριστερά, δεξιάκ.α...<o:p></o:p>
Μετάταμαζεύωκάνωακριβόςτοίδιορίξιμομεσέναπουεξήγησεςαλλάκρατάωτα 2,3,5,7 καιαυτόμόνοδυοφορές... (παρόνκαιμέλλον)<o:p></o:p>
Παιδιά συγνώμη αλλά δεν ξέρω γιατί το πήρε έτσι το κείμενο...
Και εγώ ξέρω τις ίδιες ερμηνείες που έδωσες στα χαρτιά...<o:p></o:p>
Στο μόνο που διαφέρουμε είναι στα εξής:<o:p></o:p>
Άσσος σπαθί που σε εμένα σημαίνει όρθιαδεσμός ανάποδα χωρισμός.<o:p></o:p>
10 σπαθί για εμένα είναι δάκρυα...<o:p></o:p>
Και ο Ρήγας για εμένα είναι η σκέψη και ο βαλές το άτομο.<o:p></o:p>
Εγώ όταν τα ρίχνω βάζω κάτω τη φιγούρα μου κόβω τρεις φορές και τα απλώνω πάνω κάτω αριστερά, δεξιάκ.α...<o:p></o:p>
Μετά τα μαζεύω κάνω ακριβός το ίδιο ρίξιμο με σένα που εξήγησες αλλά κρατάω τα 2,3,5,7 και αυτό μόνο δυο φορές... (παρόν και μέλλον)<o:p></o:p>
<!-- / message -->
-
γειά σας , λοιπόν να συνεχίσω με το 2ο στάδιο , αφού έχω μαζέψει τα χαρτιά απο το 1ο στάδιο ...ξεχωρίζω την ντάμα που αντιπροσωπεύει εμένα...ας πούμε οτι εγω είμαι μια ντάμα σπαθί ...
ωραία λοιπόν ξεχωρίζω την ντάμα σπαθί και την βάζω κάτω ....
τα άλλα χαρτιά τα ανακατεύω και κόβω ή αντίστοιχα αν τα ρίχνω σε κάποιον αλλον ανακατεύει ο ενδιαφερόμενος και κόβει ...το κόψιμο γίνεται σε τρεις σωρούς ...δηλαδή έχω μπροστά μου τρεις σωρούς με φύλλα κλέιστά εννοείται δεν τα βλέπω ειναι απο την ανάποδη η τράπουλα ...όπως γίνεται πάντα όταν κόβω τα χαρτιά !
τώρα ενώνω πάλι τα χαρτιά με τον εξής τρόπο παίρνω πρώτα τον μεσαίο σωρό μετά αυτόν που άφησα τελευταίο και μετά αυτόν που δημιουργήθηκε με την πρώτη ...ελπίζω να έχετε καταλάβει τι γίνετε μέχρι στιγμή γιατί τώρα αρχίζυον τα δυσκολα ...
αφού εχω την ντάμα μου (εμένα) κάτω ανοιχτή εννοείται αρχίζω να στρώνω τα χαρτιά ...
την τράπουλα την έχω μαζέψει (και τους τρεις σωρούς εννοώ) και την έχω γυρισμένη ώστε να μην βλέπω τα χαρτιά εντάξει?
λοιπόν παίρνω το πρώτο χαρτί απο πάνω και το βάζω πάνω απο το κεφάλι της ντάμας ...το 2ο κάτω απο την ντάμα το 3ο αριστερά απο την ντάμα και το 4ο δεξιά απο την ντάμα ...αποτέλεσμα έχω μπροστά μου έναν σταυρό ...εντάξει μεχρι εδώ?
μετα βάζω το επόμενο χαρτί κάτω αριστερά , το επόμενο πάνω δεξιά , το επόμενο πάνω αριστερά και το άλλο κάτω δεξιά συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να έχω τελικά 9 φύλλα στην πάνω σειρά , 9 φύλλα στην κάτω σειρά και 9 φύλλα στη μεσαία σειρά ...
τα υπολοιπα τα κρατάω στα χέρια μου κλειστά και θα σας πω τι τα κάνουμε ...
πείτε μου αν έχετε καταλάβει πως γίνεται ?
-
ΑΠΟΡΙΑ!!!!!!!ΠΑΙΡΝΩ ΟΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ Ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ:
-
ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!ΕΝΝΟΩ ΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ Ή ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
-
Quote:
Originally Posted by ΜΕΛΑΝΙ
ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!ΕΝΝΟΩ ΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ Ή ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παρακαλώ πάρα πολύ να γράφουμε με πεζούς χαρακτήρες.
Φιλικά
Ιουλία
-
έχει τελειώσει το πρώτο στάδιο , μαζεύω όλα τα χαρτιά και ξεκινώ το δεύτερο στάδιο ....οκ;
-
OK, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ 52 ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ.
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ:
-
Attachment 49
αυτο ειναι το 1ο στάδιο (η μορφή του 1ου σταδίου)
-
Attachment 50
λοιπόν αυτο ειναι το στάδιο 2 όπως θα ειναι στρωμένα τα χαρτιά κάτω ...
τα απλώνουμε ανοιχτά όλα δεν τα ανοίγουμε μετά ...οκ?
-
Λοιπόν Μαράκι, καταλαβαίνω γιαί εχουμε 9 χαρτια στην πάνω σειρά και 9 στην κάτω σειρα. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως στο τέλοσ έχουμε και 9 χαρτιά στη μέση???? Αφού στη μέση είναι μόνο η ντάμα....
μετα βάζω το επόμενο χαρτί κάτω αριστερά , το επόμενο πάνω δεξιά , το επόμενο πάνω αριστερά και το άλλο κάτω δεξιά συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να έχω τελικά 9 φύλλα στην πάνω σειρά , 9 φύλλα στην κάτω σειρά και 9 φύλλα στη μεσαία σειρά ...
Δηλαδή τα χαρτιά που βάζουμε τώρα πάνω/κάτω/δεξία/αριστερά, ακουμπάνε με κάποιο από τα χαρτιά του σταυρού ή είναι άσχετα και τα βάζουμε στα κενά που δημιουργεί ο σταυρός κάτω δεξιά και αριστερά και πάνω δεξιά και αριστερά???
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοω......:unsure:
-
άνοιξε το συννημένο που έχω στείλει , έφτιαξα μια εικόνα για να το δείτε γιατί δεν γίνετε με τα λόγια να το εξηγήσω ...οπότε θα καταλάβεις πως γίνεται!
εκτός αν έχω κάνει κάποιο λάθος και δεν μπορείτε να διαβάσετε (να δείτε) αυτο που έστειλα !!
-
καλησπέρα , παιδιά πείτε μου κάποιος το σχέδιο που έχω βάλει ως συννημένο μπορείτε να το δείτε ή δεν έχω κάνει σωστά τη σύναψη ;
-
Thank you!!!!!!
Πολύ κατανοητό τώρα.....
-
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΝΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.
ΠΩΣ ΕΞΗΓΩ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΝ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΩ::blink:
-
Kαλησπέρα Μαράκι ,
κατάρχήν ευχαριστώ πολλύ. Πρέπει να ήταν πολλύ κουραστικό για σένα να μας τα πείς όλα αυτά.
Εγώ τα άνοιξα και τα 2 συννημένα και μετά απ'ο πολλύ "διάβασμα" κατάλαβα τι γίνετε. Ευχαριστώ πολλύ και πάλι........:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
-
Μaraki καλημέρα...
Και τα συννημένα ανοίγουν και κατανοητά είναι.
Ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια σου:love:
-
πολύ ωραία ανάλυση για τις μεθόδους χαρτομαντείας πιστεύω ότι πρέπει να
εχεις και ενα σχετικό χάρισμα για να ασχοληθείς με αυτά τα θέματα και έχω ακούσει
τόσα πολλά σχετικά
-
Quote:
Originally Posted by venus2
πολύ ωραία ανάλυση για τις μεθόδους χαρτομαντείας πιστεύω ότι πρέπει να
εχεις και ενα σχετικό χάρισμα για να ασχοληθείς με αυτά τα θέματα και έχω ακούσει
τόσα πολλά σχετικά
καλημέρα, πιστεύω ειλικρινά κι εγω , οτι για να μπορέσεις να πεις τα χαρτιά δεν φτάνει μόνο η ερμηνεία αλλά πραγματικά πρέπει να έχεις ενα σχετικό χάρισμα ...δεν ξέρω πώς γίνεται μάλλον ειναι έμφυτο αλλά γίνετε...
ας πούμε έχω μια φίλη που παλεύω να της μάθω τα χαρτιά πολυ καιρό και δεν γινετε!!!!
-
μαρακι πολύ ωραίο και κατανοητό το άρθρο σου
μήπως όμως μπορείσ να μου πεισ πως να ανοιξω το σταδιο νο 1?
ευχαριστ'ω πολυ:bigsmile:
-
Μαρακι γεια σου!!!:blink1:
Σόρυ αν σε κουράζω, αλλά δεν κατάλαβα κάτι!
Στο πρώτο στάδιο, στο τέλος κα8εμιάς απο τις τρεις φασεις, στην περίπτωση που μου έχουν μείνει στα χέρια μου λιγότερα από 4 φύλλα κ το πρώτο από αυτά είναι στα χρώματα μου....τι κάνω? Τα κατεβάζω κι αυτά κι ας μη σχηματίζουν 4αδα ή τα πετάω στην άκρη?
Κι όσο για την ερμηνεία των φύλλων? Υπάρχει κάποια σειρά στο 2ο στάδιο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:blink1:
-
καλημέρα, στείλε μας την συνέχεια περιμένουμε με αγωνία !!!:sad: :sad: :sad:
-
Quote:
Originally Posted by ilav
μαρακι πολύ ωραίο και κατανοητό το άρθρο σου
μήπως όμως μπορείσ να μου πεισ πως να ανοιξω το σταδιο νο 1?
ευχαριστ'ω πολυ:bigsmile:
καλησπέρα δεν έχω κάνει κάτι διαφορετικό απο οτι έχω κάνει και στο στάδιο2 απλά θα πατήσεις πάνω εκεί που λέει "παράδειγμα σταδιο1" ...
-
Quote:
Originally Posted by aigokeraki!
Μαρακι γεια σου!!!:blink1:
Σόρυ αν σε κουράζω, αλλά δεν κατάλαβα κάτι!
Στο πρώτο στάδιο, στο τέλος κα8εμιάς απο τις τρεις φασεις, στην περίπτωση που μου έχουν μείνει στα χέρια μου λιγότερα από 4 φύλλα κ το πρώτο από αυτά είναι στα χρώματα μου....τι κάνω? Τα κατεβάζω κι αυτά κι ας μη σχηματίζουν 4αδα ή τα πετάω στην άκρη?
Κι όσο για την ερμηνεία των φύλλων? Υπάρχει κάποια σειρά στο 2ο στάδιο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:blink1:
σωστή πολυ σωστή η παρατήρηση , βεβάιως υπάρχει η περίπτωση να μας μείνουν στο χέρι λιγότερα απο 4 φύλλα και να ειναι φυσικά κούπα γιατί αν δεν είναι ούτως η άλλως δεν θα ξεκίναγε μια καινούρια τετράδα αλλά αν πράγματι μου έχουν μείνει π.χ. 4κούπα, 3 καρό, 2 καρό κάνω οτι έκανα και στην αρχή απλά κάτω δεν έχω τετράδα έχω τριάδα ή δυάδα ή ένα μόνο του χαρτί το οποίο και το βάζω κανονικά κάτω σαν να είχα κι αλλά να βάλω δίπλα του δηλαδή π.χ. έχω το 3 κούπα δεν μπορώ να το πετάξω (αν ειναι κούπα και με αντιπροσωπεύιε) αρα το αφήνω στην κάτω σειρά κι ας λείπουν τα άλλα τρία απο δίπλα του ...
πολυ καλή η παρατήρησή σου ...!!!
-
λοιπόν αφού έχουμε στρώσει τα χαρτιά κάτω κάποια μας έχουν μείνει στο χέρι ...ξεκινώ λοιπόν και βάζω τρία (κλειστά) πάνω στο κεντρικό χαρτί την ντάμα δηλαδή, αν καταλάβατε καλά λοιπόν καπακώνω την ντάμα με τρία χαρτιά , το ίδιο λοιπόν κάνω και με τα άλλα χαρτιά που με ενδιαφέρει να μάθω τι παραπάνω σημαίνουν ...για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ ας πούμε οτι πάνω στο κεφάλι της ντάμας κατα το στρώσιμο έπεσε το 10 μπαστούνι το οποίο σημαινει στεναχώρια αν θέλω λοιπόν να μάθω περισσότερα , απο που έρχεται αυτη η στεναχώρια βάζοντας πάνω εκεί τρία κλειστά χαρτιά μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες για τη στεναχώρια (ούτως ή άλλως παίρνω πληροφορίες απο τα δίπλα χαρτιά αλλά αυτα τα τρία βοηθάνε να γίνει πιο ξεκάθαρο) ...
συνήθως καπακώνουμε όλο το σταυρό γιατί αυτα τα χαρτιά του σταυρού ειναι ιδιαιτερης αξίας ...φυσικά καπακώνουμε και τα φύλλα που αντιπροσωπεύουν εμάς αν υπάρχουν κάτω στρωμμένα γιατί μπορεί πολλά να ειναι στα κρυμμένα που μας περίσσεψαν ...
δηλαδή συνοψίζω !!!
καπακώνω τα φύλλα του σταυρού και όσα φύλλα ειναι στρωμένα κάτω και με αντιπροσωπεύουν ...
όταν λέω τα φύλλα του σταυρού εννοώ το πάνω,κάτω, δεξιά, αριστερά απο την ντάμα και όταν λέω αυτα που με αντιπροσωπεύουν εννοώ π.χ. 2 κούπα ειναι το κρεβάτι μου ...φυσικά και θα το καπακώσω με τριά κλειστά φυλλα γιατί με ενδιαφέρει να δω επιπλέον πληροφορίες για το κρεβατι μου!!!
στο τέλος θα μου μείνει ενα χαρτί μόνο του αυτο το ρίχνω κι αυτό πάνω στην ντάμα μαζί με τα άλλα τρία ...
ακούω απορίες για να συνεχίσω ή όχι !!!
-
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση Μαράκι:blink1:
Μέχρι τώρα νομίζω ότι τα έχεις εξηγήσει όλα πολύ καλά!!!
Περιμένουμε τη συνέχεια!!
-
λοιπόν να σας πώ λιγάκι τη σπουδαιότητα του σταυρού και των δίπλα χαρτιών ...
το χαρτί που ειναι πάνω απο το κεφάλι της ντάμας ειναι αυτο που πρεσβεύει η ντάμα ..αυτο που έχει κορόνα στο κεφάλι της ...π.χ αν πάνω απο την ντάμα πέσει ενας Ρήγας σημαίνει οτι αυτη η γυναίκα έχει κορόνα στο κεφάλι της αυτον τον άντρα ...αν π.χ πάνω απο την ντάμα ειναι το 10 μπαστούνι σημαίνει οτι αυτη η γυναίκα αυτη την περίοδο έχει μια μεγάλη στεναχώρια που την απασχολεί...
αυτο που ειναι κάτω απο την ντάμα ειναι αυτο που ποδοπατά αν λοιπόν κάτω απο την ντάμα ειναι ενας ρήγας τότε αυτη η γυναίκα τον έχει ποδοπατήσει τον άντρα αυτον δεν της λέει και πολλά , τον έχει του χεριού της ...
ή αν έχει απο κάτω ενα 10 μπαστούνι σημαίνει οτι πέρασε μια στεναχώρια η οποία ευτυχώς δεν ήταν και πολλή δυνατή για αυτο και την έχει ποδοπατήσει (την στεναχώρια)
αυτο που ειναι μπροστά στην ντάμα ...ειναι αυτο που την νοιάζει πολυ , το κοιτάει και φυσικά ειναι κάτι που πρόκειται σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα να την απασχολήσει ....π.χ αν μπροστά στην ντάμα πέσει ενας Ρήγας αυτο σημαίνει οτι θα έρθει τετ α τετ με αυτον τον άντρα ...αν πέσει ενα 10 μπαστούνι σημαίνει οτι πολυ σύντομα ίσως και αυτη τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ενα κλίμα στεναχώριας ...το άτομο αυτο περνά μια στεναχώρια ή θα έρθει μια στεναχώρια πολύ έντονη και πολυ σύντομα...
πίσω απο την ντάμα ειναι όλα αυτα τα γεγονότα και τα συναισθήματα που μόλις έχουν περάσει απο τη ζωή της ...και όσα πράγματα απλά την αφήνουν αδιάφορη και για αυτο τα πετάει πίσω της , τους γυρνά την πλάτη!!!
καταλάβατε?
-
Mαράκι είναι πολύ σαφή αυτά που λες και κατανοήτα!
μετά τι κάνουμε?
Kαι μία απορία αν πέσουν τα φτασμένα μαζί σημαίνει συνάντηση?
δηλαδή ενα επτά κούπα και ένα επτά μπαστούνι?
Αν θες βοηθησέ μας λίγο με τους συνδυασμούς των φύλλων
-
-
Quote:
Originally Posted by ΜΕΛΑΝΙ
Mαράκι είναι πολύ σαφή αυτά που λες και κατανοήτα!
μετά τι κάνουμε?
Kαι μία απορία αν πέσουν τα φτασμένα μαζί σημαίνει συνάντηση?
δηλαδή ενα επτά κούπα και ένα επτά μπαστούνι?
Αν θες βοηθησέ μας λίγο με τους συνδυασμούς των φύλλων
έχω σκοπό να αναφέρω τους συνδυασμούς στο τέλος αφού τελειώσω με τα στάδια ριξίματος ...και να σας έξηγήσω μεσα απο ένα εικονικό ρίξιμο πώς γίνεται η ερμηνεία ....
αλλά αν βιάζεσαι να μάθεις ναι ! όταν πέσουν 2 εφτάρια μαζί τότε σημαίνει συνάντηση ...
και αν πέσουν 2 οχτάρια μαζί σημαίνει συζήτηση !!!
αλλά θά θελα να τα πώ αυτα στο τέλος γιατί τώρα θέλω να τελέιώσω με τον τρόπο που ρίχνουμε (στρώνουμε ) τα χαρτιά !!!
-
-
Όλα πολύ κατανοητά.
Keep going!!!!!!!
-
λοιπόν αφού τελειώνουμε με το στρώσιμο αυτο και έχουμε κάνει την ερμηνεία μας προχωράμε παρακάτω ως εξής :
μαζεύουμε όλα τα χαρτιά που ειχαμε στρώσει κάτω και έχουμε λοιπόν στα χέρια μας τώρα 52 φύλλα της τράπουλας ...(μαζέψαμε λοιπόν και την ντάμα απο κάτω) ...
ανακατεύουμε τα χαρτιά και κόβουμε έτσι ώστε να έχουμε τρεις αράδες (σωρούς) χαρτιά κάτω ...μαζεύω όπως και την πρώτη φορα ΄που έκοψα, πρώτα την μεσαία αράδα , μετά την τελευταία αράδα και μετά την πρώτη και κάνουμε το εξής...
έχω λοιπόν μπροστα μου την τράπουλα ολόκληρη και απο την ανάποδη πλευρά(δηλαδή δεν βλέπω τις φιγούρες, βλέπω το πίσω μέρος της τράπουλας) αρχίζω να τραβάω χαρτιά απο την κάτω μεριά και ...
αν βρώ αυτο που με ενδιαφέρει (θα σας πω ποια ειναι αυτα ) το βάζω κάτω ανοιχτό και το καπακώνω με τρία χαρτιά απο πάνω κλειστά ...
Attachment 51
αυτο που κάνω με όλα τα χαρτιά τα βάζω σε ενα σωρό στην ουσία ...αυτός ο σωρος έχει και ανοιχτά και κλειστα χαρτιά ...και μετά τον ανοίγω τον σωρό για να κάνω ένα στρώσιμο σε τετράδες όπως έκανα και στο σταδιο 1 ...
ο τρόπος που ανοίγω τα χαρτιά ειναι ο εξής όπως έχω τοποθετήσει τα τρια χαρτιά πάνω στο ένα ανοικτό τα γυρίζω τούμπα και κάνω μια τετράδα θέλω όμως να παρατηρήσετε κάτι τη στιγμή που ανοιγετε τα τρία χαρτιά γιατι πολλοί μπερδεύονται και δεν τα ανοίγουν σωστά...το επάνω (όταν ήταν κλειστά το επάνω) χαρτί όταν τα ανοίγω πρέπει να ειναι ακριβώς δίπλα στο πρώτο (το ήδη ανοικτό) ελπίζω να μην σας μπερδεψα ....χειρότερα!!!
-
σε αυτο το στάδιο τα χαρτιά που κρατάμε μέσα (τα υπόλοιπα αν εμφανιστούν όταν τραβάω απο κάτω χαρτί τα πεταω έξω ) ειναι όλα τα δικά μου ξέρετε ποιά εννοώ (2,3,4,5,6,7,8,Q,J,) αλλά αυτη τη φορά κρατάω μέσα και τον Α κούπα (που συμβολίζει την αγάπη) και τον Α καρό (που συμβολίζει την είδηση) και κρατάω μέσα το άτομο που με ενδιαφέρει και τον Ρήγα και τον αντίστοιχο Βαλέ ...
δηλαδή κάποια απο αυτα τα χαρτιά που προανέφερα τα καπακώνω με τρία απο την πάνω μεριά της τράπουλας ... αν το κάτω χαρτί δεν ειναι κάποιο απο αυτα το πετάω έξω ...και συνεχίζω μεχρι να βρώ αυτα που πρέπει να κρατήσω...
έχετε καταλάβει τι λέω ?