ωχ ωχ,αυτό δε μου ακούγεται πολύ καλό.. ευχαριστώ πολύ που το κοιταξες!! μήπως έχει σχέση με απώλειες, κλπ κλπ;;
Printable View
ωχ ωχ,αυτό δε μου ακούγεται πολύ καλό.. ευχαριστώ πολύ που το κοιταξες!! μήπως έχει σχέση με απώλειες, κλπ κλπ;;
Εγω θεωρω οτι υπαρχει ενας σχηματισμος yod με ηλιο 9 εξαγωνο με πλουτωνα 11 και αυτα χιαστι με αρη 5.Ο ΝΔ και η μαυρη σεληνη δεν νομιζω οτι συμπεριλαμβανοντε τοσο στις οψεις yod(διορθωστε με αν κανω λαθος)
Ετσι λοιπον η ταση σου για πνευματικη και φιλοσοφικη διευρενση,η αγαπη για εξερευνηση διαφορων οραματων και ιδεολογιων κατω απο την αυστηρη ,ορθολογιστικη και συγκροτημενη κριτικη του παρθενου ,με την βοηθεια του πλουτωνα στον 11 να σε κανουν να θελεις να κυριαρχησεις, να ηγεθεις και να επιβαλεις τις πεποιθησεις σου πανω σε φιλους και ομαδες ερχοντε σε αντιπαραθεση με τον αρη στον 5.Ο οποιος αρης ζητα να εστιασεις την ενεργεια σου σε συγκεκριμενες δημιουργηκες δραστηριοτητες.Να δρας αυτονομη και σιγουρη χωρις να θελεις να εντυπωσιαζεις ,κατι που τελικα δεν θα σε οδηγησει πουθενα.
Η συνηδειτοποιηση, οτι πρεπει να μετριαστει η επιθετικοτητα και ο ελενχος των αλλων επιβαλοντας τις δικες σου θεωριες θα σε βοηθησει να αναλαβεις τις ευθηνες των δικων σου αποτελεσματων απο την εγωπαθεια και σκληροτητα που μεχρι τωρα μπορει να εδιχνες χωρις να κατανοεις.
Οπως θα διαβασες οι οψεις χιαστι κατανοουνται με το περασμα του χρονου μετα ισως απο καποιες διελευσεις (εμπειριες) που δεινουν το εναυσμα.
εγώ τυχαίνει να έχω ΠΕΝΤΕ!!!
1)κορυφη κρονος, αρης ποσειδωνας σε εξαγωνο
Κρονος καρκινο 10ο , αρης υδροχοο 5ο , ποσειδωνας τοξοτη, ακμη 4ου
2)Κορυφη ποσειδωνας, σεληνη και κρονος σε εξαγωνο
Σεληνη ταύρο 8ο, ποσειδωνας τοξοτη, ακμη 4ου, Κρονος καρκινο 10ο
3)κορυφη σεληνη, ποσειδωνας πλουτωνας σε εξαγωνο
Πλουτωνας ζυγο 1ο , Σεληνη ταύρο 8ο , ποσειδωνας τοξοτη, ακμη 4ου
4) κορυφη αρης, κρονος και ωροσκοπος σε εξαγωνο
Ωροσκοπος παρθενος , Κρονος καρκινο 10ο , αρης υδροχοο 5ο
5) κορυφη πλουτωνας, σεληνη λιλιθ σε εξαγωνο
Λιλιθ στα ψαρια , Σεληνη ταύρο 8ο , Πλουτωνας ζυγο 1ο
16/3/75 17.50 τα στοιχεια μου..
υπάρχει κάποια ''σειρα κατάταξης σπουδαιότητας'' ή όχι??
''απλως'' ενεργοποιουνται με τυχον διελευσεις??
ενεργοποιουνται με ΌΛΕΣ τις διελευσεις ή μονο με αργους πλανητες??
σ'αυτο της σεληνης πχ, η σεληνη περναει απο κει μια φορα το μηνα, και ο ηλιος, ο ερμης η αφροδιτη και ο αρης μια φορα το χρονο...
ολα τα σχόλια καλοδεχουμενα!!! για οποιοδηποτε γιοντ ή και για όλα!!
αν θα μπορουσατε να αναλυσετε κάποιο να δω κι εγω πως γινεται..
ευχαριστω!!
και πανω που ημουν ετοιμος να γραψω....ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ!!! Υ-ΠΕΡ-ΒΟ-ΛΕΣ!!
εκανα ενα διπλοτσεκαρισμα και σε αλλα σαιτ και δε μου δινει τοσες πολλες οψεις οσες εδω.
του αρη τις οψεις, μονο εδω τις ειδα...
παρολα αυτα θε να ρωτησω...
στο 4 αντι για δευτερο πλανητη εχω ωροσκοπο στο εξαγωνο. πιανεται...???
στο 5 εχω λιλιθ στο εξαγωνο. δεν ειναι πλανητης. πιανεται...??
καλημερα!θα ηθελα να ρωτησω κ εγω..ενα yod απο βορειο δεσμο(λεων 4ο οικο)κ εξαγωνο με δια κρονο(ζυγο 5ο οικο)σε ηλιο(ιχθεις 11ο οικο)?αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ο ηλιος ειναι κυβερνητης 4ου κ παλι με στελνει σε β.δεσμο...ευχαριστω
Οταν κάποιος έχει στην Ηλιακή επιστροφή 2 YOD. Το ένα με κορυφή την Αφροδίτη στον 1ο Οίκο και το άλλο με κορυφή τον Αρη στον 7ο Οίκο, τι θα μπορούσε να δείχνει? Ευχαριστώ...
Διάβασα το άρθρο σου για το yod.Πραγματικά συγχαρητήρια!! Μέχρι τώρα όλη μου η πορεία είναι ένας αδιάκοπος αγώνας που πάντα ψάχνω να βρω το νόημα του και με έχει οδηγήσει ως τώρα σε σπουδαίες αποκαλύψεις σε ότι έχει σχέση με την εσωτερική ανάπτυξη-εξέλιξη της συνείδησης.Αυτό μέσα απο πολύ πόνο φυσικά και..δάκρυ..!! Εχεις πέσει μέσα 100%. Είμαι 3/9/68,ώρα 20.17
Το yod μου απο τα λίγα που ξέρω..είναι μεταξύ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στον σκορπιό στις 24ο (8ος οίκος),ΠΛΟΥΤΩΝΑ στην παρθένο στις 22ο (6ος οίκος),ΚΡΟΝΟ στον κριό στις 24ο (1ος οίκος)..μήπως ξέρεις κάτι γι'αυτόν το συνδυασμό?? Θα χαιρόμουν για μια μικρή γνώμη σου για το yod μου..σ'ευχαριστώ!!! :bigsmile:
Διάβασα ότι τα γιόντ "δουλεύουν" αθόρυβα" και για μεγαλο χρονικό διάστημα.:embarrest
Για πόσο διάστημα δηλ. μπορεί και πάνω απο 3-5 χρόνια?
Το ρωτώ γιατί προσπαθώ να ερμηνεύσω το δικό μου.....:unsure:
Όταν το ερμηνεύσεις και εντοπίσεις τους τομείς που επηρεάζει, θα δεις εάν έχει εκδηλωθεί ή όχι.. :embarrest
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν με Σελήνη στην 1ο 50΄ του Κριού (7ος οίκος), Πλούτωνα στις 29ο 50΄του Λέοντα (12ος), ¶ρη στις 3ο 49΄της Παρθένου (12ος ) και Ποσειδώνα στην 00ο 07΄του Σκορπιού (2ος), σχηματίζονται δύο φιγούρες Yod στον γενέθλιο χάρτη μου? (με κορυφή τη Σελήνη και βάσεις η μία Πλούτωνα - Ποσειδώνα και η άλλη ¶ρη - Ποσειδώνα). Ισχύει αυτό? και αν ναι, σημαίνει προβλήματα με τα θέματα της Σελήνης? Η οποία παρεμπιπτόντως κάνει όψεις με τους περισσότερους πλανήτες στο γενέθλιο και μία ωραία αντίθεση με τον Δία από την 1ο 18΄ του Ζυγού (1ος) !
Ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα ! Θα ήθελα τη γνώμη σας , εγώ έχω πάρα πολλά yod στο χάρτη μου , όμως όλα συμπεριλαμβάνουν εκτός από πλανήτες και αστεροειδείς (είτε την Παλλάδα , είτε την Εστία , είτε τη Δήμητρα). Επομένως , δεν τα υπολογίζω ; Ευχαριστώ όποιον μπορεί να μου απαντήσει ... ;)
Καλημέρα σε όλους και καλές γιορτές να έχουμε!
Παίρνω το θάρρος να γράψω μιας και έχω 2 γιοντάκια
τα οποία πολύ με ταλαιπωρούν στην ερμηνεία τους..
Θα εκτιμούσα πολύ όποιον έχει καμιά ιδέα, ή γενικά να ακούσω κάποια άλλη άποψη,
μιας και έχω κολλήσει λιγάκι :bigsmile:
Κρόνος (Σκορπ Rx - 4ος) εξάγωνο με Ποσειδών (Τοξ. Rx - 6ος)
χιαστί κ οι 2 με Αφροδίτη Ταύρο στον 11ο.
και ξανά η κατακαημένη Αφροδιτουλα...
Πλουτων (Ζυγός Rx - 4ος) εξάγωνο με Ποσειδών (Τοξ. Rx - 6ος)
χιαστί κ οι 2 με Αφροδίτη Ταύρο στον 11ο.
Ενδιαφέρον ίσως έχει ότι με εξαίρεση τον Κρόνο που είναι στις 01 Σκορπιου
όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι είναι στις 29 μοίρες.
Δηλαδή αναιρετικό γιόντ;:unsure:
Επίσης στο δεύτερο γιόντ με Πλούτωνα/Ποσειδώνα, πόση σημασία έχει άραγε,
μιας και μιλάμε για μια όψη γενεών; Πιθανώς μέσω του γιόντ προσωποποιείται,
δηλ. δουλεύει πια σε πιο προσωπικό επίπεδο;
Ευχαριστώ πολύ
Να είστε καλά :love:
Όταν μιλάμε στην Αστρολογία για φιγούρα Yod (Γιοντ), εννοούμε δυο πλανήτες ή σημεία του αστρολογικού χάρτη που βρίσκονται σε 60 μοίρες απόσταση μεταξύ τους (σε εξάγωνο δηλαδή) και ταυτόχρονα και οι δύο σχηματίζουν όψη 150 μοιρών με έναν τρίτο πλανήτη. Ο τρίτος πλανήτης αποτελεί την κορυφή του Yod.
Από μόνη της η όψη 150 μοιρών είναι φυσικά πολύ σημαντική. Ο Κέπλερ την ονομάζει "όψη που διαχωρίζει με αιχμηρό τρόπο". Ο γερμανός Αστρολόγος Thomas Ring την αποκαλεί ''ρωγμή στην συνοχή'''. 'Ενας άλλος αστρολόγος που έγραψε ιστορία, ο Koch γράφει : ''με την γωνία 150 μοιρών υπάρχει μια σαφής τάση χωρισμού''. Ο Κοch θεωρούσε την όψη 150 μοιρών όπως και οι περισσότεροι μια ''οριακή κατάσταση'', μια κατάσταση που πιέζει φορτικά το άτομο να επιλέξει μεταξύ δυο καταστάσεων, δυο δρόμων, δυο δυνατοτήτων. Επίσης θεωρούσε ότι μας μαθαίνει να δουλεύουμε μακρόχρονα δείχνοντάς μας σε εσωτερικό επίπεδο τον δρόμο, καθώς και απαντήσεις σε πολύ πνευματικά ερωτήματα.
Στην φιγούρα Yod όμως, οι δυο γωνίες 150 μοιρών ποτέ δεν είναι ξεκομένες, αλλά συμμετέχει και ένα εξάγωνο.
Πάντα το Yod σχηματίζεται μεταξύ τριών πλανητών σε ζώδια 3 διαφορετικών στοιχείων, όπως για παράδειγμα νερό, γη και φωτιά. Οι δύο πλανήτες έχουν αρμονική σχέση εξαγώνου μεταξύ τους, αλλά δυσαρμονική σχέση 150 μοιρών με τον τρίτο πλανήτη.
Παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι σε ένα χάρτη, ο Δίας βρίσκεται στις 4 μοίρες του Υδροχόου (αέρας), ο Ποσειδώνας στις 4 μοίρες του Τοξότη (φωτιά), και ο Κρόνος στις 4 μοίρες Καρκίνου (νερό).
Ο Δίας στον Υδροχόο (σε ζώδιο του αέρα) σχηματίζει σε αυτή την περίπτωση ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (σε ζώδιο της φωτιάς), αλλά ταυτόχρονα, τόσο ο Δίας όσο και ο Ποσειδώνας δεν συνεργάζονται καλά με τον Κρόνο στον Καρκίνο (ζώδιο του νερού) σχηματίζοντας μια όψη 150 μοιρών με αυτόν.
Ο πλανήτης που ''δουλεύει'' με την λογική και περισσότερο διαννοητικά βρίσκεται σε ένα ζώδιο του αέρα (Δίας στον Υδροχόο) και αυτό σημαίνει ότι δεν συνεργάζεται καλά με τον πλανήτη που βρίσκεται σε ένα ζώδιο του νερού και που λειτουργεί με το συναίσθημα (Κρόνος στον Καρκίνο).
Αυτό το παράδειγμα μοιάζει με έναν ταξιδιώτη. Στο ένα σημείο του χάρτη του βρίσκεται ο Δίας στον Υδροχόο που του λέει ''απελευθερώσου, ταξίδεψε για να γνωρίσεις, είσαι πολίτης του κόσμου'', στο άλλο υπάρχει ο Κρόνος στον Καρκίνο που του υπενθυμίζει τις οικογενειακές ευθύνες και τα βάρη λέγοντάς του ''η ασφάλεια μέσα στην χώρα, το σπίτι, την οικογένειά σου, καθώς και οι ευθύνες εκεί είναι εξίσου πολύ σημαντικά''. Το Ωροσκόπιο θα ''αποφασίζει'' ποιόν δρόμο από τους δυο θα επιλέγει ανάλογα με την εποχή, τις διελεύσεις, κατευθύνσεις, προόδους κλπ, όμως συχνά ο άνθρωπος θα προκαλεί το ''ρήγμα στη συνοχή'' που λέει ο Ring, όταν θα εναντιώνεται σε συντηρητικό ή καταπιεστικό περιβάλλον και θα θέλει πάσει θυσία να ξεφύγει από αυτό. Το Yod υπάρχει πάντα σε ένα χάρτη για να εξελίσσει τους ανθρώπους πολύ περισσότερο απ'ότι το κάνουν αυτό άλλες όψεις.
'Ενα εξάγωνο μεταξύ δυο πλανητών αποτελεί πάντα την βάση της φιγούρας Yod και στο συγκεκριμένο παράδειγμα πρόκειται για ένα εξάγωνο Δία - Ποσειδώνα. Το εξάγωνο του Δία στον Υδροχόο με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, δίνει ευκαιρίες για επέκταση, φαντασία, ένα συλλογικό όραμα ενδεχομένως, πίστη, ιδεαλισμό και πολλά όνειρα, μια ελπίδα για τη Νέα Εποχή, συνειδητότητα, καθώς και την επιθυμία να διευρύνει κανείς τους ορίζοντές του πνευματικά.
Η ολλανδή Karen Hamaker Zondag, αστρολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, γράφει ότι οι φιγούρες Yod δείχνουν πολύ συχνά μια κατάσταση αδιεξόδου και την ανάγκη το άτομο να επιλέγει στην ζωή αναγκαστικά μεταξύ δυο κακών. Γράφει επίσης ότι όταν ενεργοποιείται το Yod από προόδους, κατευθύνσεις ή διελεύσεις, ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με διχασμούς σχετικά με το ποιά απόφαση πρέπει να πάρει. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σήμερα για την φιγούρα Yod απ'ότι είχαμε στο παρελθόν.
Οι περισσσότεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον όρο ''δάχτυλο του Θεού'' για να περιγράψουν το Υοd. Τέτοιοι άνθρωποι έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές γίνονται θύματα καταστάσεων παρά τη θέλησή τους. ''Ετσι συχνά βρίσκουμε ανθρώπους που είναι τα λεγόμενα ''μαύρα πρόβατα''. Σίγουρα όχι εύκολοι άνθρωποι επειδή δεν εφησυχάζουν σε βεβαιότητες. Η εσωτερική ανησυχία που συνδέεται με το Yod είναι έντονη, καθώς το άτομο ξεβολεύεται αλλά και ξεβολεύει τους άλλους από μικρή ηλικία, και κυρίως όποιους απαιτούν από αυτόν/η υπερβολική πειθαρχία. 'Ανθρωποι με φιγούρες Yod στον χάρτη τους , αν έχουν την υποστήριξη των γονέων τους, παρά τα εμπόδια, τελικά σε κάποια φάση κατανοούν τον εαυτό τους αλλά βοηθάνε και άλλους ανθρώπους να κατανοήσουν τα πράγματα, αλλά το Yod χρειάζεται χρόνο και σκληρή δουλειά.
'Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Yod στον αστρολογικό χάρτη του ψυχοθεραπευτή Καρλ Γιουνγκ, η συνδρομή του οποίου στην κατανόηση του Συλλογικού Ασυνείδητου ήταν μεγάλη.
Στον χάρτη του Γιουνγκ σχηματίζεται ένα εξάγωνο μεταξύ 'Αρη στον Τοξότη και Δία στον Ζυγό, και οι δυο αυτοί πλανήτες σε όψη 150 μοιρών από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη που συμβολίζει το Συλλογικό Ασυνείδητο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η κορυφή του Yod είναι ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο. Καθόλου τυχαίο ότι ο Γιουνγκ αφιέρωσε την ζωή του στην έρευνα και στην συγγραφή (3ος οίκος) για το συλλογικό Ασυνείδητο (Πλούτων). Πρωτού αναγνωριστεί χρειάστηκε να παλέψει με τις αρνητικές όψεις 150 μοιρών που σχηματίζει ο Πλούτωνας του με τον Δία και τον 'Αρη του. 'Εγινε όντως ένας "αιρετικός", ένα ''κακό παιδί΄'', ένα ''μαύρο πρόβατο'' ξεφεύγοντας από την επιρροή του Φρόυντ και δημιουργώντας μια δική του σχολή σκέψης.
Οι άνθρωποι που έχουν ένα Yod στο χάρτη τους έχουν εκτός από όλες τις δυσκολίες ένα μεγάλο ατού, είναι σε θέση να κατανοούν αργά ή γρήγορα την παραδοξότητα της ζωής, και να βρίσκουν νόημα σε πράγματα που οι άλλοι θεωρούν υπερβατικά.
Κατά κανόνα όμως ένα παιδί με μια τέτοια φιγούρα στον χάρτη του, είναι βιώνει από πολύ νωρίς πολλές δυσκολίες για τις οποίες δεν έχει ευθύνη και που καμμία λογική δεν μπορεί να της εξηγήσει. Υπάρχουν Αστρολόγοι που πιστεύουν ότι ακριβώς επειδή τα αίτια των προβλημάτων που προκαλούνται στην ζωή κάποιου με Yod έχουν ανεξήγητα αίτια, είναι ''τιμωρία'' για λανθασμένη συμπεριφορά σε προηγούμενες ζωές. Το παιδί επιλέγει πολλές φορές ασυνείδητα την κακή πλευρά της ζωής χωρίς να είναι το ίδιο κακό και χωρίς να δείχνει ''σκοτεινά χαρακτηριστικά''. Αυτό θεωρείται ότι το κάνει για το λόγο ότι η ψυχή αναζητά δοκιμασίες για την επίγνωση του Καλού.
Η κυρία Zondag μας διαβεβαιώνει μετά από πολλά χρόνια έρευνας της φιγούρας Yod ''Το Yod είναι ένα εργαλείο για να κατανοήσουμε τον πόνο και να δούμε πόσο νόημα έχει ο πόνος για την επίγνωση, την συνειδητότητα και την εξέλιξη''.
Η Marion March συμφωνεί με την άποψη Zondag γράφοντας για απείθαρχη συμπεριφορά και θεωρεί ότι το κλειδί στην επίλυση των εμποδίων και του κόπου που προκαλεί ένα Yod, είναι οι πλανήτες που σε αυτή την φιγούρα σχηματίζουν όψη εξαγώνου.
________
Το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί μετάφραση. Το έγραψα με αφορμή πρόσφατες συζητήσεις μου για συγκεκριμένο γενέθλιο χάρτη και προσπάθησα να τεκμηριώσω την άποψή μου χρησιμοποιώντας τις εξής πηγές:
Walter Koch : ''Διδασκαλία του Κέπλερ για τις όψεις'.
Karen H. Zondag με τίτλο ''Με τα τρία πόδια σε οκτώ κόσμους''.
Τhomas Ring : Αστρολογική Ανθρωπογνωσία
Marion March και Joan Evers : Ο μόνος τρόπος να μάθετε Αστρολογία
Αρχικά πρόκειται για ένα πολύ κατανοητό άρθρο. θα ήθελα να καταθέσω την δικιά μου εμπειρία για το πως λειτουργεί η όψη...
Το εξάγωνο και οι πλανήτες που συμμετέχουν σε αυτό δείχνει τους τομείς και τον τρόπο που μπορεί να δράσει κανείς. Δείχνει δηλαδή που υπάρχει ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί το άτομο και τον τρόπο που μπορεί να το κάνει το εκφράζουν οι πλανήτες που συμμετέχουν στο εξάγωνο. Ο πλανήτης που σχηματίζει την όψη χιαστή (150) προς τους πλανήτες τους εξαγώνου είναι αυτός που θα πιέσει για δράση, που θα αναγκάζει το άτομο να δράσει προς τους τομείς που φανερώνει το εξάγωνο. Στο γενέθλιο ωροσκόπιο μου, Η Αφροδίτη (στον Ταύρο στον 5ο ) σχηματίζει γιοντ με τον Ποσείδωνα (στον τοξότη -σύνοδος με ωροσκόπο) και τον Πλουτωνα (στο Ζυγό στο 10). Η Αφροδίτη με ώθησε να ασχοληθώ (ερασιτεχνικά) με τη ζωγραφική και τη μουσική (5ος οίκος) στο θρησκευτικό χώρο (Ποσειδώνας Τοξότη - Πλουτωνας Ζυγός) δηλαδή με αγιογραφία και βυζαντινή μουσική. Είναι πραγματικά δύσκολο κανείς να λειτουργήσει μια τέτοια όψη (γιόντ) γιατί είναι μια όψη άγχους, πίεσης. Η "ενεργεία του δακτύλου δεν ρέει εύκολα προς το εξάγωνο. Πάντως όταν καταφέρει και διοχετευθεί σ αυτό μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα.
Το άρθρο ήταν πολύ κατανοητό και πρέπει να πώ ότι κατάλαβα πράγματα για το δικό μου yod. Έχω σελήνη στο κριο στον 3ο σε χιαστι με κρόνο στη παρθένο στον 8ο και ουρανό στο σκορπιό στο 10ο.
Επιπλέον, η πολύπαθη σελήνη μου είναι σε αντίθεση με τον πλούτωνα στο ζυγό επίσης στον 8ο. :wacko: Μήπως μπορεί κανείς να μου πεί πως επηρρεάζει αυτή η αντίθεση το σχηματισμό;
Βρισκω εξαιρετικο το παραδειγμα που μας εδωσες και θεωρω οτι ηταν μεγαλη τυχη για σενα να εχεις μια ισχυρη αφροδιτη στον ταυρο και μαλιστα στον <τυχερο> 5ο οικο.
Επ ευκαρια να σημειωσω, οτι ειχα διαβασει σε καποιο ξενογλωσσο αρθρο οτι το yod ειναι μια πολυ δυσκολη οψη, οταν στην κορυφη του βρισκεται καποιος απο τους κρονο, ουρανο, ποσειδωνα, πλουτωνα. Ειδικοτερα δε οι κρονος, πλουτωνας εκφραζουν εντονα τον<δακτυλο του Θεου>.
Σ αυτη την περιπτωση, ειναι απαραιτητο για το ατομο ν αποδεχθει ν ακολουθησει ολες τις <νομιμες φορμες> και κυριως να συμφιλιωθει με το <θειο>, οσο το δυνατον νωριτερα.
Χαίρομαι που το παράδειγμα που έδωσα προσφέρεται για την καλύτερη κατανόηση του yod. Όσον αφορά βέβαια την "δυνατή" Αφροδίτη μου (στην 24η του Ταύρου στον 5ο ) να σημειώσω ότι κάνει σύνοδο με το Χείρωνα (25 Ταύρου και ιδιομοιρία με Algol). Οπότε νομίζω ότι το yod στο χάρτη μου δεν έχει ακόμη δείξει όλη τη δυναμικότητα του. Προσωπικά δεν πανικοβάλλομαι με δύσκολες όψεις γιατί ο Χείρων μπορεί να δείχνει που έχει κάποιος "αναπηρία", τραύματα" , είναι όμως και δάσκαλος και θεραπευτής... Μήπως για να γεννηθεί η Τέχνη δεν χρειάζεται πληγές και τραύματα...Η Αστρολογία χρειάζεται συνείδηση και αυτογνωσία και όλες οι όψεις λειτουργούν προς όφελος και εξέλιξη του ανθρώπου.
Καλησπερα στην παρεα και χρονια πολλα!
Εχω δυο χαρτες με yod. Ο ενας ειναι φιλικου μου προσωπου και ο αλλος ειναι του νεογνου της Καλλας το οποιο πεθανε δυο ωρες αφου γεννηθηκε. Σχετικα με το πρωτο προσωπο, η φιγουρα εχει ως εξης: στην κορυφη ειναι ο νοτιος δεσμος, στον πρωτο οικο στον ταυρο, και στις ακρες του τριγωνου βρισκονται πλουτωνας στον 6 οικο στο ζυγο και ποσειδωνας στον 8 στον τοξοτη. Η κοπελα πασχει απο σοβαρη κληρονομικη ασθενεια αιματος που πολλες φορες αποβαινει θανατηφορα. Εχασε τον αδερφο της σε νεαρη ηλικια ενω προσφατα εχασε και τον ενα γονιο απο καρκινο. Ο αλλος γονεας (μητερα) πασχει απο μανιοκαταθλιψη. Η ιδια δεν μπορει να τεκνοποιησει. Η σχεση της με το συντροφο της και με ολους τους γυρω της βασιζεται παντα στην ιδιοτελεια, ενω συνεχως δημιουργουνται προβληματα στην καθημερινοτητα (κυριως απο την ξεροκεφαλια της και την ανυπομονησια της). προφανως, ο χειρωνας στην 1 μοιρα στον ταυρο στο 12 σε συνοδο με τη λιλιθ στον 12 στον κριο, ο οποιος εμπεριεχεται εχουν παιξει και αυτοι το ρολο τους, οπως και η αντιθεση των δυο προηγουμενων με τον ουρανο, στο σκορπιο στον 6 οικο (και αυτος εμπεριεχομενος).
Παρολα αυτα, θεωρω οτι το yod με τον νοτιο δεσμο στον 1 οικο, εχει παιξει σημαντικο ρολο στην ολη κατασταση...
Αναμενω σχολια...:)
Τόνια,
σε παρακαλώ πολύ, αν θέλεις φυσικά κι αν το κρίνεις σκόπιμο, μπορείς να μου δώσεις τα στοιχεία και για τους δυο χάρτες; Αν θέλεις μπορείς να μου τα στείλεις και με προσωπικό μήνυμα.
Τόνια, έχω τη γνώμη ότι ένα yod με τους δεσμούς Σελήνης να συμπεριλαμβάνονται στον σχηματισμό, δεν αποτελεί καν yod. Αυτός ο σχηματισμός ανήκει στις δευτερεύουσες όψεις και οι δεσμοι Σελήνης είναι υποθετικά σημεία. Είμαι σίγουρη ότι τα όσα περιγράφεις έχουν μια σαφέστατη αστρολογική εξήγηση , από το σύνολο του σχηματισμού του χάρτη.
Για να αξιολογήσεις την όποια επίδραση των δεσμών Σελήνης, πρέπει να έχεις αρκετές γνώσεις ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις τι και πόσα προκύπτουν από όλους τους υπόλοιπους πλανήτες και τους σχηματισμούς που αυτοί κάνουν μεταξύ τους και μετά να προχωρήσεις στο μερίδιο του ρόλου των δεσμών Σελήνης.
Πολύ δύσκολο για μενα να "εμπεδωσω" την εξήγηση του σχηματισμού γιοντ, δεδομενου πως ακόμη και τωρα εξασκούμαι στην "εμπεδωση" της όψης χιαστί.
Μεχρι ωρας, παρατήρησα πως υπαρχει ενα γιοντ, με κορυφή τον Ηλιο στις 14.15 του Ταυρου, τον Πλούτωνα στις 12 του Ζυγού, και τον Ποσειδωνα στις 15 του Τοξότη.Οι εμπλεκόμενοι οικοι είναι 4ος, 9ος και 12ος αντίστοιχα.
Προτού αρχίσω το ψαξιμο, ηθελα να σας ρωτήσω αν ισχύει εδω η όψη του γιοντ ή αν είναι μεγάλη η ανοχή μεταξύ των πλανητων σε εξαγωνο.
(Με μια πρόχειρη εξήγηση, η όψη αυτή,αν ισχύει, συνήθως με μετέτρεπε σε "θύμα" εξαπάτησης, ειδικά όσο ο Πλούτωνας ηταν στον Τοξότη)
Φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα πάρεις εντελώς σαφή απάντηση, μια και η ανοχή «παίζει» από πεποίθηση σε πεποίθηση και από σχολή σε σχολή. Σε τέτοιους σχηματισμούς άλλοι δίνουν 2 μοίρες απόκλισης (άρα είσαι μέσα) , άλλοι 3 και άλλοι 1,5 . Προσωπικά κρατάω το μέχρι 2 και κρίνω ανά περίπτωση. Τα φώτα έχουν πάντα μια καλύτερη ανοχή. Τέλος, εκείνος που έχει τον σχηματισμό στον χάρτη του και είναι μελετητής, μπορεί να καταλάβει καλύτερα αν ισχύει στη ζωή του και πόσο επηρεάζεται.
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω , αλλά το γεγονός ότι έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης και ιδιαιτέρα όσο ο Πλούτωνας ήταν στον Τοξότη, είναι μάλλον επειδή ήταν στον 12ο οίκο σου , τον οίκο των κρυφών εχθρών και από την θέση αυτή σου κάνει διάφορα «χαριτωμένα». Βάλε και ότι κυβερνήτης του 3ου σου είναι ο Ποσειδώνας και είναι στον 12ο …. Βάλε ότι έχεις και μια χαρούμενη Σελήνη στον Τοξότη και σε αντίθεση με τον Δία στους Διδύμους που την κάνει από χαρούμενη μέχρι ζαβή… :lol: Σε πειράζω...:cry: ....
ΥΓ: ....Αλλά έχει και μια αλήθεια μέσα του...:D
Αγαπητή katiakiss, χρονια πολλα!
Σε αυτο που λες ειχα κι εγω τις αμφιβολιες μου. Ακριβως επειδη ειναι σημειο, απο μονο του δεν εχει ενεργεια, οπως οι πλανητες και τα υπολοιπα σωματα. Ομως, στο χαρτη της κοπελας, το μοναδικο που υπαρχει στον 1 οικο, ειναι ο Διας, ο οποιος με τους υπολοιπους πλανητες δε σχηματιζει πτολεμαικες οψεις. Ο πρωτος οικος ειναι στον ταυρο, ζωδιο που δινει ζωντανια και οχι αρρωστιες και μαλιστα τοσο σοβαρες. Ωστοσο, η κοπελα ζει σχετικα καλα, σε σχεση με αλλους με το ιδιο προβλημα και ειναι αισιοδοξη φυση κατα βαση. Η ασθενεια της ειναι θανατηφορα. Πριν παω στον 6 οικο της υγειας για να σου πω εκει τι γινεται, στον 1 εχει ακομη το νοτιο δεσμο. Το σημειο αυτο σχηματιζει δυο τετραγωνα με αφροδιτη και ερμη και οι δυο στον τεταρτο οικο και το προαναφερομενο yod. Η ακμη του 6 οικου ειναι στην παρθενο, της οποιας ο κυβερνητης σχηματιζει τετραγωνο με τον ερμη και επισης εχει μεσα του, τον πλουτωνα στο ζυγο (συμμετεχει στο yod) και τον ουρανο στον σκορπιο. Ο εκτος οικος οπως και ο δωδεκατος ειναι εμπεριεχομενοι. Ακμη του 12 στους ιχθυς. Νομιζω πως η υγεια φαινεται οτι δεχεται πληγματα, οπως και τα προβληματα φαινονται με φορτωμενο 4 οικο(ηλιο, κρονο, αφροδιτη, ερμη) στο λεοντα και ακμη του οικου στον καρκινο. Ισως δεν τα αντιλαμβανομαι σωστα τα πραγματα, καθοτι ειμαι πολυ αρχαρια, αλλα επειδη γνωριζω το ατομο, τετοια θεματα υγειας, τοσο σοβαρα και επικτητα ισως να εχουν σχεση και με το νοτιο δεσμο....Ισως, ο νοτιος δεσμος να δειχνει οτι το ζητημα της υγειας ειναι θεμα καρμικο ή οτι για να ξεπεραστει θα πρεπει να φτασει στην ομαλοποιηση των σχεσεων με τους αλλους (βορειος στον 7 οικο)...Πασα σκεψη δεκτη!!!:love:
Τόνια,
Όπως σου είπε η Κάτια ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα πρέπει να φαίνεται από άλλα σημεία του χάρτη κι όχι από το υποτιθέμενο yod. Κι εγώ πιστεύω ότι τους σχηματισμούς σαν το yod πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη με πλανήτες μόνο κι όχι σημεία όπως οι Δεσμοί. Διαφορετικά μπορούμε να φτιάξουμε σχηματισμούς και με τους Κλήρους ή τα Μεσοδιαστήματα και όλος ο χάρτης θα γεμίσει σχηματισμούς. Το νόημα όμως του σχηματισμού βρίσκεται στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ενέργειες των πλανητών κι όχι στην ενέργεια που δέχεται ένα σημείο όπως ο Νότιος Δεσμός.
Επίσης πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι από τη στιγμή που στις όψεις χιαστί που ανέφερες συμμετέχουν ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας, αυτές τις όψεις με το Νότιο Δεσμό τις έχουν εκατομμύρια άνθρωποι που γεννήθηκαν σε όλο το κόσμο εκείνο το διάστημα. Φυσικά δεν έχουν όλοι τα προβλήματα υγείας που έχει η γνωστή σου. Προσωπικά θα με απασχολούσαν περισσότερο τα τετράγωνα από Ερμή / Αφροδίτη στους Δεσμούς παρά οι χιαστί από τους εξωκρόνιους.
Χρειάζεται λοιπόν μια συνολική εικόνα για τον χάρτη, που δεν μου είναι ξεκάθαρος.
Όταν λες
με μπερδεύεις αφού κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής.
Επίσης όταν λες
μάλλον εννοείς ότι Ζυγός και Κριός εμπεριέχονται στον 6ο και 12ο οίκο αντίστοιχα.
Τόνια, όσα γράφεις είναι γεγονός ότι δημιουργούν εικασίες για πιθανά προβλήματα υγείας. Για την εν λόγω φιγούρα δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο από όσα έχω ήδη πει και από όσα παραπάνω γράφει ο Δημήτρης.
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι πολύ να σχηματίσω στο μυαλό μου έναν νοερό χάρτη γιατί μου αρέσει η ακρίβεια , δεδομένο που δεν μπορεί να υπάρχει σε μια εικόνα του μυαλού. Από την άλλη, μόνο κοιτάζοντας έναν χάρτη μπορείς να έχεις πραγματικά άποψη. Από όλα όσα λες, αυτό που συγκρατώ και θεωρώ άξιο μελέτης, είναι οι εμπεριεχόμενοι οίκοι στον άξονα 6ου\12ου και πολύ περισσότερο ο Κριός εμπεριεχόμενος στον 12ο , δεδομένου ότι έχει κυβερνήτη τον Άρη και ο Άρης σχετίζεται με το αίμα , ασθένεια από την οποία, όπως αναφέρεις, πάσχει η φίλη σου. Άρα η θέση και οι όψεις του Άρη θα ήταν κάτι που θα το αξιολογούσα σοβαρά , καθώς και την θέση \όψεις Αφροδίτης. Οι σχέσεις των πλανητών Ποσειδώνα και Ερμή με άλλους πλανήτες και οι θέσεις τους, είναι επίσης το ίδιο σοβαρή υπόθεση. Η τετράδα αυτή είναι που κυβερνά\συγκυβερνά τον άξονα 6ου\12ου . Οι εμπεριεχόμενοι στον άξονα αυτό, έχω παρατηρήσει πως πολλές φορές εκδηλώνουν κάποιες επιπλοκές στην υγεία του ατόμου, σε κάποια περίοδο της ζωής του.
Σχετικά με τους δεσμούς Σελήνης, είναι σημεία που τα παρακολουθώ στενά, αλλά ο ρόλος τους έχει μια πιο πνευματική υπόσταση και όταν ψάχνω ένα ωροσκόπιο, τους κοιτάζω πάντα αφού έχω ολοκληρώσει την όποια εξέταση των δεδομένων. Πράγματι έχω βρει ότι συνδέονται σε πολλές περιπτώσεις με διάφορα γεγονότα στις ζωές των ανθρώπων ή ότι δεν λείπει η ενεργοποίησή τους από κρίσιμες καμπές. Ωστόσο παραμένει μία παράμετρος που προτιμώ να διατηρώ μαζί της μια πιο συγκρατημένη στάση, στο επίπεδο της διερεύνησης. Αυτός είναι ο λόγος που σε κάθε εμπλοκή τους κρατώ σημειώσεις.
Η όποια εμπειρία μου μέχρι τώρα, με πείθει να πιστέψω ότι σε χάρτες που οι δεσμοί έρχονται σε επαφή με φώτα ή προσωπικούς πλανήτες ή βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους η επίδρασή τους είναι πιο «ορατή» σε περιόδους ενεργοποίησης. Οι ίδιοι οι άνθρωποι (χωρίς να έχουν κάποια σχέση με την αστρολογία) αντιλαμβάνονται μία δυσθεώρητη πορεία στη ζωή τους, τέτοια που μοιάζει να σπρώχνει τα πράγματα προς μία κατεύθυνση και κάθε φορά που αποκλίνουν από αυτή, οι συγκυρίες τους επαναφέρουν στο ίδιο ευρύτερο πλαίσιο εμπειριών\σκοπών\κατευθύνσ εων.
Όμως, εξακολουθώ να διατηρώ τη στάση του παρατηρητή και όχι του άπιστου Θωμά , παρά το γεγονός των πολλών τρανταχτών παραδειγμάτων, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Εντελώς αυθαίρετα, έχω την πεποίθηση ότι οι δεσμοί Σελήνης δεν έχουν καμία σχέση με προηγούμενες ζωές , αλλά με κάποιο τρόπο είναι ιδιαίτερα σημεία του χάρτη που κουβαλάνε μια ενέργεια δυσερμήνευτη.
Μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και σοβαρές μελέτες γύρω από τον τρόπο που λειτουργούν, θα ήταν συνετό να εξετάζονται ξεχωριστά και να μην αποτελούν την βάση γύρω από την οποία κινείται η μελέτη ενός ωροσκοπίου.
Οι δυσαρμονικές όψεις Άρη/Ποσειδώνα είναι η πιο κλασική όψη της αναιμίας και μάλιστα αν υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις στον χάρτη, το πρόβλημα μπορεί να είναι και πολύ σοβαρό. Όλα τα άτομα που γνωρίζω που έχουν θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία ή το στίγμα έχουν δυσαρμονική όψη Άρη/Ποσειδώνα.
Για το θέμα του νότιου δεσμού τώρα στον 1ο οίκο και την σχέση του με σοβαρές ασθένειες. Ένας στους 12 ανθρώπους έχει νότιο δεσμό στον 1ο οίκο. Για να πούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει να εξετάσουμε τους χάρτες αυτού του ποσοστού των ανθρώπων και απ' αυτούς να δούμε αν υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας ώστε να δικαιολογεί μια τέτοια άποψη.
Πάντως, όταν μελετούσα το θέμα της εμφάνισης και της σωματικής διάπλασης σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη, είχα διαβάσει σε αρκετά βιβλία ξένων αστρολόγων ότι ο νότιος δεσμός της Σελήνης πάνω στον ωροσκόπο δίνει σωματικές δυσμορφίες, δυσπλασίες ή σωματικές αναπηρίες. Με παραξένεψε αυτό γι' αυτό μπήκα σε ένα αρχείο διάσημων ατόμων και βρήκα όσους χάρτες μπόρεσα να βρω με νότιο δεσμό πάνω στον ωροσκόπο. Μάλιστα, επειδή συνήθως υπάρχει και πρόβλημα με την ακρίβεια της ώρας, έδωσα μια μεγάλη ανοχή στην σύνοδο νότιου δεσμού και ωροσκόπου.
Κανένας από αυτούς δεν βρήκα να είχε σωματικές αναπηρίες ή δυσμορφίες, αντίθετα οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και πολύ όρμορφα άτομα. Στο προσωπικό μου αρχείο βρήκα μόνο μια περίπτωση ατόμου με νότιο δεσμό πάνω στον ωροσκόπο που είχε μια μορφή αναπηρίας στο αριστερό χέρι. Η αναπηρία αυτή φυσικά είχε αστρολογική εξήγηση στον χάρτη του πέρα από τον νότιο δεσμό.
Κοραλλία συμφωνώ απόλυτα σχετικά με τις δυσαρμονικές όψεις Άρη\Ποσειδώνα και επίσης έχω βρει ότι εμπλέκονται με διάφορες ασθένειες του αίματος καθώς και σοβαρές αλλεργίες.
Έχω διαβάσει σχετικά με την έρευνα της θέσης των δεσμών Σελήνης, διάφορες έρευνες (που δεν τις βρήκα ικανοποιητικές) και για την θέση του νότιου δεσμού στον 1ο οίκο. Με δεδομένο ότι δεν είμαι επαγγελματίας αστρολόγος, δεν μπορώ να έχω μια προσωπική βάση δεδομένων τόσο μεγάλη, ωστόσο επειδή παρακολουθώ τους δεσμούς στενά, πρέπει να πω ότι δεν έχω βρει κάποιο συσχετισμό με δυσπλασίες στον 1ο . Αντίθετα, ο άξονας 12ου\6ου επαναλαμβάνεται σε αρκετές περιπτώσεις.
Όσο για την περίπτωση που αναφέρει η Τόνια πιο πάνω, έχω να πω ότι η εμπλοκή των δεσμών Σελήνης στο όλο θέμα, δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση. Η προσωπική μου άποψη , όπως έχω πει πολλές φορές στο φόρουμ, είναι ότι οι δεσμοί Σελήνης δεν λείπουν από κανένα κορυφαίο δεδομένο που καθορίζει τη ζωή ενός ατόμου από τον γενέθλιο χάρτη του, όπως μια χρόνια ασθένεια. Με κάποιο τρόπο υπάρχει πάντα κάποια εμπλοκή.
Μία οικογενειακή μας φίλη γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο (σύνδρομο turner) που δεν επιτρέπει την φυσιολογική ανάπτυξη και το ύψος της είναι πολύ περιορισμένο. Στον χάρτη της υπάρχουν εμπεριεχόμενοι στον 12ο \6ο , Παρθένος και Ιχθείς αντίστοιχα, ενώ στον ίδιο άξονα βρίσκονται και οι δεσμοί Σελήνης , σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, συγκυβερνήτη του 6ου και κυβερνήτη του Βόρειου δεσμού.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αυτές οι όψεις ευθύνονται για την κατάστασή της, αλλά παρατηρώ ότι οι δεσμοί δεν λείπουν. Για την ιστορία να πω ότι η κοπέλα έχει Ουρανό (σε αντίθεση με τον Χείρωνα, άλλη πληγή της αστρολογίας αυτός!) και σύνοδο ωροσκόπο που μπορεί να δείχνει κάτι εκκεντρικό στην εμφάνιση, όχι απαραίτητα καλό. Απλώς κάτι που προκαλεί τα ξαφνιασμένα βλέμματα.
Aktina,
δεν είπα ότι όλα τα άτομα που έχουν θαλασσαιμία ή το στίγμα έχουν δυσαρμονική όψη Ποσειδώνα/Άρη αλλά ότι όλα τα άτομα ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ την έχουν. Στην Κύπρο όπου ζω η θαλασσαιμία είναι πολύ διαδεδομένη. Σε σημείο ώστε για να παντρευτεί κανείς πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό εξέτασης για το στίγμα. Αν και τα δύο άτομα που θα παντρευτούν έχουν το στίγμα τότε είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν ειδική διαδικασία αν θέλουν να κάνουν παιδιά. Μ' αυτό τον τρόπο κατάφεραν να περιορίσουν την ασθένεια αυτή. Γι' αυτό τον λόγο είχα την ευκαιρία να δω πολλούς χάρτες ατόμων με θαλασσαιμία ή το στίγμα. Όλοι είχαν δυσαρμονική όψη Άρη/Ποσειδώνα.
Φυσικά θα με ενδιέφερε πολύ να δω μια περίπτωση στίγματος που δεν φαίνεται απ' αυτή την όψη για να δω αστρολογικά από τι άλλο θα μπορούσε να φαίνεται. Σε παρακαλώ πολύ, θα μπορούσα να δω τον χάρτη σου;
Κάτια,
συμφωνώ με την σχέση του Ποσειδώνα και με τις αλλεργίες.
Οι εμπεριεχόμενοι οίκοι, κατά την γνώμη μου, δείχνουν μια υπερλειτουργία εκείνων των τομέων στην ζωή ενός ατόμου, θετική ή αρνητική ανάλογα με την κατάσταση αυτών των οίκων. Έτσι, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, όπου χρειάζονται συχνά ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, επαφή με νοσοκομεία κ.λπ., δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε εμπεριεχόμενα ζώδια στον άξονα 6ου/12ου.
Το σύνδρομο Turner που έχει η οικογενειακή σου φίλη παρουσιάζεται μόνο στις γυναίκες και είναι μια γονιδιακή διαταραχή του φύλου. Στις γυναίκες, το γονίδιο του φύλου παρουσιάζει δύο ΧΧ ενώ στο σύνδρομο αυτό έχουμε μόνο ένα Χ ή σε κάποια κύτταρα υπάρχουν 2 ΧΧ ενώ σε άλλα ένα Χ (μωσαϊκό Turner). Δεν έχω δει ποτέ χάρτη ατόμου με σύνδρομο Turner αλλά λόγω της φύσης αυτού του συνδρόμου (γονιδιακή διαταραχή του φύλου) θα περίμενα περισσότερο μια εμπλοκή του Πλούτωνα ή του 8ου οίκου, της Σελήνης και της Αφροδίτης. Θα το εκτιμούσα αν μου έλυνες αυτή την αστρολογική μου απορία.
Από τις τοποθετήσεις μου, μπορεί να φαίνεται μερικές φορές ότι δεν με ενδιαφέρει η μεταφυσική ή εσωτερική διάσταση της αστρολογίας και ότι μπορεί να την αποκλείω κιόλας. Δεν είναι έτσι όμως στην πραγματικότητα. Ασχολούμαι με την μεταφυσική και τον εσωτερισμό όσα χρόνια ασχολούμαι και με την αστρολογία. Μάλιστα αυτό που με τράβηξε τόσο στην αστρολογία είναι η εσωτερική της διάσταση. Η αστρολογία είναι το φιλοσοφικό σύστημα που μου έδωσε τις πιο πειστικές, κατά την γνώμη μου, απαντήσεις στα υπαρξιακά μου ερωτήματα.
Έτσι, οι αντιρρήσεις μου ως προς τους δεσμούς της Σελήνης, τον Χείρωνα, το βέρτεξ κ.λπ. δεν είναι ως προς το αν έχουν μια εσωτερική σημασία ή όχι αλλά ως προς την ασάφεια τους για το τι ακριβώς είναι και τον ρόλο τους σ' ένα χάρτη. Με τους δεσμούς της Σελήνης και τον Χείρωνα ασχολήθηκα πολλά χρόνια αλλά δεν μπορώ να πω ότι κατέληξα σε σαφή συμπεράσματα. Για μένα έχει μεγάλη σημασία ένα στοιχείο ενός χάρτη να είναι αναγνωρίσιμο στην εμπειρία του ατόμου και επομένως να μπορεί να το διαχειριστεί ενσυνείδητα.
Για παράδειγμα, αν αναλύσουμε σε κάποιον μια θέση του Πλούτωνα ή του Κρόνου κ.λπ. στον χάρτη του, το άτομο σαφώς θα αναγνωρίσει αυτά που του λέμε στις εμπειρίες του. Αν του αναλύσουμε όμως τους δεσμούς του δεν θα αναγνωρίσει με σαφήνεια αυτά που του λέμε και μπορεί ακόμα και να του υποβάλουμε πράγματα. Διαβάζοντας σε πολλά βιβλία τις αναλύσεις των δεσμών από ζώδιο και οίκο, οι περισσότερες θέσεις θα μπορούσαν να μου ταιριάζουν σε κάτι. Έχω δεσμούς στον 6ο/12ο αλλά οι αναλύσεις των δεσμών στον 3ο/9ο ή στον 2ο/8ο, για παράδειγμα, μου ταιριάζουν πολύ περισσότερο. Τι πρέπει να σκεφτώ; Ότι έχασα την εσωτερική μου κατεύθυνση;
Ακριβώς επειδή τα σημεία αυτά ή ο Χείρωνας είναι ασαφή στοιχεία, γίνονται "πεδίο δόξης λαμπρό" για πολλούς αστρολόγους που μπορούν να γράφουν ανέξοδα ότι θέλουν σε βιβλία ή άρθρα, χωρίς να μπορεί κανείς να τους διαψεύσει (και επομένως να εκτεθούν) αλλά φυσικά και χωρίς κανείς να μπορεί να τους επιβεβαιώσει. Γι' αυτό παίρνω μερικές φορές απόλυτες θέσεις σ' αυτά τα θέματα, για να κρατήσω ένα αντίβαρο σ' αυτή την άκρατη φιλολογία και θεωρητικολογία.
Η εσωτερική πορεία ενός ανθρώπου είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Όταν μιλάμε σε κάποιον για θέματα ασαφή, με υποθέσεις ή για πράγματα που δεν γνωρίζουμε με κάποια σιγουριά, διακινδυνεύουμε να παραπλανήσουμε ή να οδηγήσουμε ένα άτομο σε λάθος κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο σε θέματα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα σ' ένα χάρτη για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε και που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ατόμου.
Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
Κοραλλία πρέπει να ομολογήσω ότι στο παρελθόν το είχα ψάξει και με δεδομένο ότι είναι πράγματι μία σπάνια γυναικεία ασθένεια (εκφυλιστική στην πορεία της) γενετικής φύσης (1 περίπτωση κάθε 2000 κορίτσια) , έψαχνα την κατάσταση της Αφροδίτης και της Σελήνης, κάποια εμπλοκή του Πλούτωνα και την κατάσταση του 8ου .
Σήμερα που μου ζήτησες κάποιες αστρολογικές διευκρινήσεις και που είδα ότι κι εσύ κάνεις τους ίδιους συνειρμούς, κάτι δεν μου άρεσε στον χάρτη και είπα να ξανατσεκάρω την ώρα ρωτώντας τη μητέρα μου που παρίστατο στη γέννηση αυτή (είναι και νονά της). Τελικά η ώρα ήταν ακριβώς η ίδια , αλλά βράδυ και όχι πρωί :o:cry::o (μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία για το αρχείο σου) .
Έκανα ένα πρόχειρο έλεγχο, ότι μπορεί να κάνει κάποιος που δούλευε μέχρι τις τέσσερις το πρωί και τώρα πίνει καφέ με την ελπίδα να ξυπνήσει.
Έτσι οι πληροφορίες που μπορώ να σου δώσω, είναι ότι η σελήνη δεν δέχεται καμία αρνητική όψη και βρίσκεται στον Λέοντα , στον 5ο .
Η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης στον 5ο,στον Λέοντα και της κάνει τετράγωνο ο Κρόνος από τον 2ο στον Ταύρο (Κρόνος κυβερνήτης 10ου ) .
Ο Ποσειδώνας κυβερνά 12ο και βρίσκεται στον 8ο , στον Σκορπιό, πραγματοποιώντας τετράγωνο προς την Αφροδίτη με 6ο απόκλιση. Νομίζω πως αξίζει να πω ότι επί της ουσίας ο Κρόνος είναι στον 2ο και ο Ποσειδώνας στον 8ο , σχηματικά σε αντίθεση αλλά με απόκλιση 9ο . Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τέτοιοι σχηματισμοί με αυτές τις αποστάσεις μπορούν να δώσουν αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν σχηματικά τείνουν προς κάποια κρίσιμη όψη , όπως το ταυ-τετράγωνο.
Ο 4ος στον Καρκίνο, και στον Καρκίνο έχουμε Ήλιο ,Ερμή και Άρη. Ο Άρης (κυβερνήτης ωροσκόπου) είναι σε τετράγωνο με τον Δία στον 7ο . Η σφιχτή σύνοδος Ερμή\Ήλιου στον 4ο (καρκίνο) βρίσκεται στην κορυφή της αντίθεσης Ουρανού\ Χείρωνα στον άξονα 1ου\7ου (η αν θες να παραλείψουμε τον Χείρωνα , σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον 7ο ).
Τέλος, να πω ότι οι δεσμοί Σελήνης βρίσκονται και πάλι στον άξονα 12ου \6ου με Βόρειο δεσμό στον 12ο στους Ιχθείς. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ποσειδώνας (κυβ.12ου και βόρειου δεσμού) είναι στον 8ο οίκο που μας ενδιέφερε η κατάστασή του, από την θέση του αυτή κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη (που επίσης μας ενδιέφερε) , αντίθεση με τον Κρόνο και ταυ-τετράγωνο με τους δεσμούς Σελήνης. :D
Αν και εκτός θέματoς, να προσθέσω κι εγω πως η Κύπρος σε σχέση με τις υπόλοιπες χωρες του μεσογειακού νότου κατάφερε εδω και πάνω από 2 δεκαετίες να περιορίσει σημαντικά τις γεννήσεις ατόμων με σοβαρές μορφές αναιμίας και άλλων χρωμοσωμικών ανωμαλιών, ειδικά μεσω του προγεννητικού ελέγχου που καθιερώθηκε παγκόσμια από Κύπριο επιστήμονα . (αυχενική διαφάνεια, τεστ α επιπέδου, papp A).
Μακάρι να είχαμε το χάρτη του συγκεκριμένου επιστήμονα!
Κάτια, σ' ευχαριστώ πολύ. Ναι, θα ήθελα να δω τον χάρτη του κοριτσιού αυτού. Με την ανοχή που δίνεις συμφωνώ κι εγώ. Στο ταυ τετράγωνο, όταν περιλαμβάνει προσωπικούς πλανήτες, δίνω μέχρι 12ο ανοχή. Επομένως, ο Ποσειδώνας του 12ου στον 8ο και σε ταυ τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Κρόνο, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να λειτουργεί προς την κατεύθυνση αυτής της ασθένειας. Περιμένω τα στοιχεία του χάρτη για να το συζητήσουμε περισσότερο αν θέλεις. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Γεια σας! Νομίζω πως έχω δύο όψεις Yod στο χάρτη(αν λάβουμε υπόψη τις ανοχές 3 μοιρών). Τί δηλώνει όταν ειναι μεταξύ ποσειδώνα-ήλιου -πλούτωνα και ουρανού-ήλιου- πλούτωνα( ήλιος σε κορυφή στους διδύμους, πλούτωνας σε σκορπιό, ποσειδώνας και ουρανός σε αιγόκερω). Ευχαριστώ πολύ!
Carola δίχως στοιχεία γέννησης τις να πει κανείς;
Αν η ερμηνεία της διπλή χιαστί ήταν έτσι απλή, τότε δεν θα υπήρχε και κανένας λόγος για να την συζητάμε τόσο πολύ. Πες μας λοιπόν τα στοιχεία σου.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Σας ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνισή σας! Τα στοιχεία μου 17/06/1995 23:14 Αθήνα
Αγαπητη Κατερινα τουλαχιστον μεταξυ πλανητων δεν εχεις οψη yod δεν εχω προγραμμα μεσοδιαστηματων να σου ελεγα ουτε γνωριζω κατι για την ερμηνια τους
Ζητω συγνωμη απο λαθος απαντησα σε ερωτηση του 2005 οχι πως ειναι λαθος . σαν καινουργιος θελω λιγο χρονο να προσανατολιστω