-
Re: Σελήνη - Πλούτωνας: Οι μαφιόζοι του ζωδιακού κύκλου (1)
Κυρία Σπίγγου μου σελήνη συζυγία πλούτωνας 0,08 μοίρες,στον ζυγό στον 10ο οίκο...
Βίαιους αποχωρισμούς από την μανούλα μου δεν εχω βιώσει, αλλα νιώθω συνεχώς το ξέσπασμα της μαφίας πάνω μου...Συνειδητοποιώ ότι είναι ο τρόπος της να "κλέψει" ενέργεια,αλλα έχει αρχίσει και με κουράζει η τρομοκρατία της...Μόλις την στριμώξω - και είναι κάτι που κάνω με σαδισμό θα έλεγα - αρχίζει και φωνάζει, μετά απειλεί και στο τέλος κλαίει...
Υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση μέσα απ'τους χάρτες μας ή είναι κάτι που το κουβαλάει πάντα όποιος έχει αυτήν την σύνοδο;
-
Και τι γίνεται με τις αρμονικές όψεις σελήνης πλούτωνα;
-
Quote:
Originally Posted by
SAGIVI
Μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις, η αφροδιτη, ως κυβερνητης του 4ου
τι οψεις κανει με τον πλουτωνα και την ακμη του 4ου στον ζυγο? Εννοω κανει τετραγωνο και με την ακμη του 4ου?
Οσο για την σεληνη στον ταυρο, που ειναι εξαιρετικη, καμμια φορα σκεφτομαι οτι στην θεση αυτη την εχουν ανθρωποι, που εχουν να περασουν πολλα στην ζωη τους αλλα ειναι προορισμενοι ν αντεξουν. Ειδικα αν εχει μια καλη οψη με τον αρη.
εφη μου η αφροδιτη δεν κανει οψη ουτε με τον πλουτωνα ουτε με την ακμη του 4 οικου...να πω ευτυχως δηλαδη..
οσο αφορα την σεληνη ουτε αυτη εχει οψη με τον αρη..
μου ακουγεται ενθαρυντικο απο την μια αλλα και μονο η παρουσια του πλουτωνα εκει μεσα σε αντιθεση με σεληνη οπως ειπα..+τετραγωνο ηλιου(αιγοκερω 7) σεληνης..ποσο να χαρω πια??
και με αξονα 4/10 ,ζυγο/κριο ....:amazed:
-
Αχ και να ήξερες SOTIRIASAL μου τι μου είπες τώρα................
Το έχω βιώσει αμφίπλευρα.
Είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη είναι όντως εξαιρετικά οδυνηρό. Λύσεις ωστόσο υπάρχουν σε όλα και για όλα. Ακόμα και για μία Σελήνη/Πλούτωνα όψη. Ειδικότερα αυτήν!
Ολα λύντονται λοιπόν! Πίστεψε με! Αρκεί πάντα να έχει κανείς και την διάθεση αλλά και την θέληση να δει ότι υπάρχει πάντα και μία άλλη οδός.
Τις γενέθλιες όψεις κουβαλά κανείς μία ολόκληρη ζωή. Ομως -και εδώ, ειλικρινά θα ήθελα να σταθείς με προσοχή - να έχεις κατά νου, ότι τίποτε μα τίποτε δεν μένει στατικό. Ειδικά μία όψη Σελήνης /Πλούτωνα! Ηδη δίνω κάποιες πρώτες πληροφορίες στα δύο επόμενα άρθρα - αν και η αλήθεια είναι ότι δεν επαρκούν για να μπει κανείς στην ουσία του θέματος.
Οσον αφορά την μην στατικότητα Σελήνης/Πλούτωνα, νασου πω πως, ακόμα και σε αυτήν την όψη υπάρχει ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Εκείνη της συμφιλίωσης ..............Αρκεί να ξέρει κανείς το πως φυσικά. Ειδικότερα όταν όλα αυτά παίζονται στο ζώδιο του Ζυγού.
Το τέλειο ζώδιο της συμφιλίωσης και του συμβιβασμού!
Φιλικά,
Χ.Σ
-
Αχ asteriou μας,
Αυτή και εάν είναι μία εξαιρετική όψη! Καθώς η Σελήνη αναφέρεται στα συναισθήματα μας, στην/στον πρώτη/πρώτο τροφό άμα της έλευσης μας στην γη -είτε πρόκειται για την μητέρα, την γιαγιά , ή κάποιο άλλο πρόσωπο - εν πάσει περιπτώση σε εκείνο το άτομο που ήταν παρόν και που μας περιέβαλε με τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη, από την άλλη πλευρά -εκείνης δηλαδή του Πλούτωνα - ευτυχώς το άτομο προσλαμβάνει αυτήν την φροντίδα μέχρι και τα μύχια της ψυχής του/της.
Με λίγα λόγια επέρχεται μία εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο συνειδητό, το υποσυνείδητο και το υπερσυνειδητό.
Το άτομο νιώθει και θωπευμένο και σωματικά, και ψυχικά!
Πάντα λοιπόν υπό την προυπόθεση ότι δεν παρεμβάλλονται άλλες δυσμενείς όψεις, και ότι το σύνολο του γενέθλιου ωροσκοπίου στηρίζει ή μάλλον υποστηρίζει αυτή την όψη, τότε, σίγουρα έχουμε μία πιο συγκροτημένη και εσωτερικά ασφαλή αίσθηση γύρω από τον κόσμο, πολύ περισσότερο γύρω από τον εαυτό μας. Ειδικότερα γύρω από την δύναμη μας να συνδέοσυμε τα μέσα μας με τα έξω μας επιτυχώς.
Υπόψη ότι με αυτή την όψη, ακριβώς γιατί μπορεί κανείς να χειριστεί τις ανωτέρω εκφάνσεις της ψυχής του πάρα πολύ καλά, κινδυνεύει ίσως να χειραγωγεί και να χειρίζεται τους άλλους εξαιρετικά Πλουτώνια. Π.χ. πλάγιες μεθόδους, πονηριές, κ.λ.π.
Τι σημαίνει αυτό; Εχοντας εν ολίγοις μία έντονη εσωτερική αυτοκυριαρχία, ψυχική αυτοδυναμία μπορεί να γίνεται ίσως λίγο δεσποτικός, εξουσιαστικός .............ή ότι άλλο η συνολική σύνθεση προδιαγράφει.
Κλείνοντας να πω, ότι είθισται αυτή η όψη να παράσχει πάρα πολύ καλές δυνότητες τόσο στον σεξουαλικό τομέα, -αν και κάποιες φορές μαζοχιστικές - και φυσικά την ικανότητα να χειρίζεται πάρα πολύ καλά τον οικονομικό τομέα, και γενικά τον ψυχισμό των άλλων.
Επίσης να έχει σοβαρό αντίβαρο στον καλλιτεχνικό τομέα. Κάποιοι με αυτή την όψη, γίνονται και πάρα πολλοί καλοί -χαρισματικοί θα έλεγα - ψυχολόγοι, μαγικοί/μαγευτικοί και γεμάτη κατανόηση και διεισδικότητα γιατροί, κ.λ.π.
Χαρού λοιπόν, αλλά μην εξαιρείς από το νου την πιθανότητα των παραπάνω αρνητικών για τους άλλους -όχι για τον εαυτό σου - πιθανών εκδοχών.
Φιλικά,
Χ.Σ
-
Quote:
Originally Posted by
stellamou
τι να περιμενει κανεις..οταν εχει πλουτωνα στον σκορπιο στον 4 οικο,με ακμη 4 στον ζυγο..
και ... μια σε ληνη στην εξαρση της στον ταυρο σε συνοδο με τον βδεσμο(στον 10 οικο)
και αντιθεση σεληνης-πλουτωνα (σε γωνιακους οικους...)
:amazed:...νομιζω οτι τωρα εξηγω αρκετα απο την συμπεριφορα αυτου του αντρα..οσο αφορα οχι μονο την μανα του ΑΛΛΑ γενικα ολες τις γυναικες...
η οποια σεληνη συμπληρωματικα κανει και τετραγωνο με την αφροδιτη(αιγοκερω στον 7 οικο)...
και χιαστι με τον κρονο...(στον 5 οικο)
αχ τωρα στεναχωρεθηκα...:sad2:
ειναι οντως τοσο ασχημο οσο φαινεται??θα ηθελα την γνωμη σας.:embarrest
-
Quote:
Originally Posted by
stellamou
Καλημέρα !
Στέλλα είμαι σίγουρη ότι θα σου απαντήσει η Χρυσάνθη επί του θέματος, αλλά επειδή έχω όψη συνόδου Σελήνης \Πλούτωνα και είναι σε γωνιακή ακμή και κυβερνήτης γωνιακού η Σελήνη, απλά θα σου πω ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ο άνθρωπος, ανάλογα την ωριμότητά του , μαθαίνει να διαχειρίζεται τις δυσμενείς του όψεις. Γαλουχείται με αυτές και τις διαχειρίζεται.
Αν όλοι οι άνθρωποι με όψεις Σελήνη \Πλούτωνα ήταν σε τόσο δυσμενή θέση η ζωή τους, τότε θα μιλούσαμε για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της γης. Μην τρελαθούμε ε; Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεσαι σίγουρα θα έχει και άλλες, ενδιαφέρουσες όψεις μέσα στον χάρτη του, που μπορεί μάλιστα να εξισορροπούν αυτή την δύσκολη αντίθεση.
Έχω διαβάσει συχνά ότι οι άνθρωποι με αρνητική σχέση Σελήνης \Πλούτωνα είναι μνησίκακοι, δόλιοι και στην «φυλάνε». Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να έχω έστω και λίγο από αυτό στον χαρακτήρα μου… Θα είχα γλυτώσει από πολλές ανοησίες του Ιχθύ. Όχι μόνο τα ξεχνώ, αλλά συγχωρώ και όταν δεν θα έπρεπε. Η κατάστασή μου είναι κλινική περίπτωση σε αυτό το θέμα. :laugh:
Όπως καταλαβαίνεις, όλα είναι σχετικά. Μην διογκώνεις την κατάσταση μέσα σου και αναλογίσου ότι τέτοιες καθοριστικές όψεις προικίζουν τον άνθρωπο με μια δυνατή προσωπικότητα που δύσκολα περνά απαρατήρητη και παρά την ψυχική τρωτότητα, βαθιά μέσα τους μαθαίνουν την αυτάρκεια και προχωρούν εκεί που άλλοι φοβούνται.
Όταν γεννηθείς με μια γενέθλια πληροφορία να διαχειριστείς από πολύ νωρίς στη ζωή σου τον συναισθηματικό φόβο και η ζωή σε αναγκάζει να ζεις μαζί του , αντικρίζοντάς τον κατάματα, τότε κάποτε τον απομυθοποιείς και τον δαμάζεις. Τότε τα εις βάρος σου … «νταηλίκια» του καθενός -όπως γλαφυρά τα λέει η Χρυσάνθη- είναι πράξεις ενός τσάμπα μάγκα που μπορεί να σου φέρουν μέχρι και γέλιο. Πίστεψέ με! :cheesy:
-
κατια σε ευχαριστω για την απαντηση σου...χρειαζομουν αυτη την οπτικη σκοπια που εθεσες...
οσο γιαυτο που εγραψες...
Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να έχω έστω και λίγο από αυτό στον χαρακτήρα μου… Θα είχα γλυτώσει από πολλές ανοησίες του Ιχθύ. Όχι μόνο τα ξεχνώ, αλλά συγχωρώ και όταν δεν θα έπρεπε. Η κατάστασή μου είναι κλινική περίπτωση σε αυτό το θέμα.
καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις..ειναι η μανα μου ιχθυς...και ειναι ακριβως ετσι οπως περιγραφεις...να ξερεις πως τετοιοι ανθρωποι μπορει οι προσπαθειες τους να μην αναγνωριζονται απο ολους αλλα σιγουρα υπαρχουν καποιοι που το"βλεπουν"..και το εκτιμουν...
και ξερεις πολυ καλα πως δεν ειναι απαραιτητο να εχεις ματια και οραση για να δεις καθαρα
υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με ματια αετισια που ομως αδυνατουν να "δουν"...:love:
η δικαιωση ομως παντα ερχεται...
γιαυτο μην επιπλητεις τον εαυτο σου γιαυτο που εισαι..υπαρχουν καποιοι που το βλεπουν ...και το εκτιμουν..:bigsmile:
νομιζω πως η κα σπιγγου απλως εδωσε την ευκαιρια να μιλησουμε...και να ανταλλαξουμε βιωματα απο καρδιας γιατι παρατηρω πως το εχουμε ολοι μας μεγαλη αναγκη ,αλλα ειμαστε ολοι τοσο απορροφημενοι ο καθενας με τα δικα του προβληματα..που δυστυχως μας περισσευει πολυ λιγη θεληση-ορεξη για το προβλημα του διπλανου μας..:unsure:
εχει γινει σλογγαν πια η φραση.."σε εναν εγωιστικο κοσμο μονο οι εγωιστες επιβιωνουν":cry:
-
Λοιπόν μια και το άθρο συνδέει την μητέρα με την σελήνη και έχω τρίγωνο σελήνης σε τρίγωνο με τον πλούτωνα προβληματίστηκα αρκετά για το πόσο ευνοικό μπορεί να είναι το τρίγωνι και τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Θα ήθελα να σας παραθέσω τη δική μου εμπειρεία... Δεν μεγάλωσα με την μητέρα μου και αντικειμένικά δεν μπορούσε να αποτελεί ένα υγειές πρότυπο για ένα παιδί. Έζησα με την μητέρα μου μέχρι τα 12 και όχι σε φυσιολογικές συνθήκες... Τέλος πάντων, δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως και να έχει ακόμα και αν η μητέρα μου δεν ήταν ικανή για να με μεγαλώσει πάντα εισέπρατα πολύ αγάπη από εκείνη και δεν έχει μείνει κάτι αρνητικό για μένα να θυμάμαι, αντίθετα μόνο καλά μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις και όλα αυτά μετατράπηκαν σε μία στέρεη εσωτερική βάση για μένα...
-
Μιας λοιπόν Στέλλα μου, ήδη η Κάτια στα είπε στην ουσία όλα, ας βάλω και εγώ μία πρόσθετη πινελιά.
Σίγουρα οι όψεις του καλού σου, έχουν το θεμάκι τους. Ειδικότερα εάν η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον ωροσκόπο.
Επίσης εάν ή όχι ο Πλούτωνας ζαλίζει τον έρωτα του Κρόνου και της Αφροδίτης;
Αποψης μου είναι, ότι ο εν λόγω κύριος έχει το δικό του θεματάκι βέβαια, για το οποίο μόνος του πρέπει να βρει τις άκρες του, και μόνος του να δει τι θα κάνει και εάν αυτό το κάτι θα είναι καλύτερο για τον εαυτό του.
Εκείνο όμως που με ανησυχεί πιο πολύ, δεν είναι το τι κάνει αυτός, αλλά το πως εσύ χειρίζεσαι το όλο θέμα.
Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος φυσικά άνθρωπος να σου πω φύγε ή μείνε, αλλά μιας και με ρώτησες, τολμώ να σου πω μόνο πως η εμφανής ιδιαιτερότητα του εν λόγω γενέθλιου ωροσκοπίου, είναι κάπως...........
Ομως αυτά δεν επεξηγούνται και πολύ περισσότερο δεν λύνονται μέσα από μηνυματάκια, όσο καλή πρόθεση και εάν θα είχα να το κάνω και για εσένα και για οποιονδήποτε άλλον.
Ισως όμως σε βοηθήσει ένα λείαν συντόμως επερχόμενο άρθρο που ετοιμάζω, σχετικά με τις σχέσεις και τους σκοπούς που καλούνται να εκπληρώσουν.
Προς το παρόν λοιπόν, εύχομαι , χμ τι να ευχηθώ άλλο απο καλή μαθητεία για εσένα;
Φιλικά,
Χ.Σ.
-
αγαπητη κα σπιγγου ευχαριστω για την απαντηση σας..
να σας πω συμπληρωματικα..οτι η αφροδιτη του κυριου αυτου δεν κανει αντιθεση με τον ωροσκοπο του
και ο πλουτωνας δεν κανει οψεις με τον κρονο και την αφροδιτη του εκτος απο ενα ημιεξαγωνο κρονου-πλουτωνα...
η αληθεια ειναι πως με εχει απασχολησει ακι εμενα ιδιαιτερα το ωροσκοπιο του.. καλος μου δεν ειναι και δεν ξερω αν θα γινει κιολας..:embarrest
ιδιαιτερα η θεση του πλουτωνα στον σκορπιο και μεσα στον 4 οικο + τον αρη,( αξονας 4/10 ζυγος/κριος )με αρη παλι στον σκορπιο..(πολυ σκορπιος)και δε μαρεσει!!
ευτυχως οχι σε οψη με σεληνη ,αφροδιτη
συν το γεγονος του τετραγωνου του πλουτωνα με τον κυβερνητη της ακμησ του 4 οικου...οπως προεγραψα...αχ και βαχ..:weird:
παντως εχει αρκετες ανασφαλειες..και διαφορα θεματακια που τα διακρινεις σχετικα γρηγορα...
ευχαριστω και παλι περιμενουμε το "επερχομενο αρθρο" σας..για τις σχεσεις ηδη μου φαινεται ενδιαφερον!!:love:
-
Εγώ πάντως μια σκορπίνα που ξέρω με τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα,είναι πιο τρομαχτική απ'το άρθρο ολόκληρο,και λίγα λέει.Δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση,αλλά η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ωμή σε βαθμό που δεν αντέχεται και γεμάτη δηλητήριο μέσα της-για συγκεκριμένες καταστάσεις.Τις οποίες΄όταν συζητάει κομπλάρουν όλοι,γιατί όντως έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια.Γενικά έχει καταφέρει πολλά στην οικογένεια που αυτή έφτιαξε,ενώ τρέφει μια απέχθεια για την οικογένεια απ'την οποία προήλθε,και δεν την κατηγορώ.
Εχει κι ένα περίεργο χιούμορ που αγώ ακόμα το θεωρώ ενοχλητικό κι ας την ξέρω καλά.Και σαν κλασσική σκορπίνα φυσικά,γεννιέται απ'τις στάχτες της ξανά και ξανά.Τη μια αρρωσταίνει ψυχολογικά,και την άλλη είναι γυναίκα-πρότυπο.Δραστήρια,τέλεια σε όλα της.Τρελλό..
-
Quote:
Originally Posted by
stellamou
Σώπα σώπα και χαμογέέέέέέλα!!!!!είσαι τόσο όμορφη και γλυκιά και τσαχπίνα!!!!!!!!:love::love::love::love:
-
Η κυνικότητα Μαρία μου, -που δυστυχώς δεν ανέφερα στο άρθρο - έχθρα, η μνησικακία, οργή, μίσος, κακία, κ.λ.π, είναι μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά τουτ Πλούτωνα!
Τα έχω ζήσει πολλάκις. Αλλοτε πιο έντονα και άλλοτε πιο ήπια.
Εντούτοις, θέλει -όπως λέω και στο τρίτο μέρος του εν λόγω θέματος - πάρα μα πάρα πολύ προσπάθεια, κουράγιο, δύναμη, και δουλειά με τον εαυτό ώστε να κάνεις το αυτονόητο.
Να συγχωρέσεις μέσα από τα τρίσβαθα ολόκληρου του είναι σου. Να αποδεχτείς. Να κυριαρχήσεις εσύ επί του εαυτού σου, και να μην αφήνεις το θυμό και την οργή να σε κυριαρχεί.
Θυμός, οργή σε παντρεία και κουμπάρα την μνησικακία, δηλητήριο στα κουφέτα!
Παπάς που ευλογεί τέτοιο γάμο ο Πλούτωνας!
Χ.Σ
-
Να 'τη η λύση για τον Πλούτωνα. Συγχώρησε για να συγχωρεθείς. Τι σας θυμίζει; Προτείνω να περιμένουμε και το τρίτο μέρος και τότε να κάνουμε συσχετισμούς. Ίσως δούμε κάτι και τελικά καταλάβουμε ότι ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω απ'όσο πρέπει.
Κάνω μια σκέψη εγώ τώρα! Τελικά έβγαλε φόρτιση το θέμα ε; Κα Σπίγγου , ακολουθείτε μια μαιευτική μέθοδο ε. Ωραίος τρόπος αρθρογραφίας. Με συμμετοχή! Χαρίζετε , δεν γράφετε απλά!
Αναμένω και εγώ τα επόμενα άρθρα!
-
Ναι, κάποιος για να φτάσει σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο, πρέπει να "πεθάνει" για να ανα-στηθεί......(Πλούτων=θάνατος και ανα-γέννηση).Τίποτα δε γίνεται χωρίς κόπο και η εξέλιξη της ψυχής απαιτεί κι αυτή το ανάλογο αντίτιμο.....ας αποφασίσουμε να ζήσουμε το ταξίδι με όλο μας το είναι, σ' όλες του τις στιγμές....
-
Θα ρωτήσω. Εντάξει, η Σελήνη μου δεν κάνει όψη με τον Πλούτωνα, είναι όμως στον Σκορπιό. Κι έχω πέντε πλανήτες στον 8ο, Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Ουρανού και Πλούτωνα συμπεριλαμβανομένων.... παίρνω τη βούλα για επίδραση πάνω μου Σελήνης-Πλούτωνα;
-
Quote:
Originally Posted by
parkat
Θα ρωτήσω. Εντάξει, η Σελήνη μου δεν κάνει όψη με τον Πλούτωνα, είναι όμως στον Σκορπιό. Κι έχω πέντε πλανήτες στον 8ο, Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Ουρανού και Πλούτωνα συμπεριλαμβανομένων.... παίρνω τη βούλα για επίδραση πάνω μου Σελήνης-Πλούτωνα;
Κατα την γνωμη μου οχι. Διαφορετικη ερμηνεια δινεται σε καθε πλανητη και στα φωτα, οταν βρισκονται στον καθε οικο. Επιδραση θα εχουν οι πλανητες αν απο τον 8ο κανουν οψη με την σεληνη και προσωπικα πιστευω, οτι εχει σημασια τι ειδους οψη κανουν.
Το οτι ειναι φορτωμενος ο 8ος, δειχνει αυτο που ξερουμε ολοι, δηλαδη οτι τα θεματα του εχουν ιδιαιτερη σημασια στην ζωη σου, ιδιαιτερα επειδη βρισκονται εκει και προσωπικοι πλανητες.
-
Κι όμως πολλά από τα πλουτώνια του άρθρου ισχύουν.... Σελήνη στον Σκορπιό..... σαν Σελήνη σε όψη με Πλούτωνα..... Τέσπα.....
-
Κι όμως πολλά από τα πλουτώνια του άρθρου ισχύουν.... Σελήνη στον Σκορπιό..... σαν Σελήνη σε όψη με Πλούτωνα..... Τέσπα.....
¶λλο να κάνεις τρίγωνο στο σπίτι του ιδιοκτήτη και άλλο με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη ! Θεωρώ έχει διαφορά η δυναμική!
Λέω εγώ τώρα.. Να δούμε τι θα πούνε οι πιο έμπειροι.
-
Υπέροχο άρθρο!!!
Το είχα διαβάσει και παλαιότερα αλλά ήταν μια ευκαιρία να το....κατεβάσω απ' το ράφι . Αυτή τη φορά μάλιστα το είδα με άλλα μάτια, αφού με αφορά άμεσα.
Έχοντας γενέθλιο τετράγωνο Πλούτωνα με Σελήνη και Ήλιο και εμβαθύνοντας στην αστρολογία, μπορείς μέσα από τις όψεις ακόμα και τις δύσκολες, να αντλήσεις τα θετικά και πιστέψτε με , με τον Πλούτωνα τα θετικά είναι πολλά και ισχυρά.
Οι όποιες δύσκολες εμπειρίες σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τις δυνάμεις σου, να μαθαίνεις τον εαυτό σου και σε οπλίζει με δύναμη για τη συνέχεια.
Καθημερινά με εκπλήσει ( και νομίζω ότι θα με εκπλήσει για πολλα πολλά χρόνια) τί μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου από την Αστρολογία, σ' ένα βαθύτερο πλέον επίπεδο , ξεφεύγοντας από γεγονότα.
Κυρία Σπίγγου, συγχαρητήρια
υπέροχο, κατανοητό, περιεκτικό
Φιλιά
-
Λίντα μου καλησπέρα,
Πραγματικά χαίρομαι που κατόπιν της δεύτερης ανάγνωσης, που συνήθως είναι και λιγότερο σοκαριστική, κατέληξες σε όλα αυτά τα θετικά συμπεράσματα.
Προσωπικά έζησα τον Πλούτωνα με την δύσκολη όψη τετραγώνου προς Σελήνη, Ερμή, Ηλιο, Δία, Βόρειο, Ωροσκόπο, και Δύοντα, όπως και σε αντίθεση με τον Ουρανό.
Οτι είδα τότε δεν το είχα δει ποτέ πριν στην ζωή μου. Πόνεσα εννοείται και πέθανα χίλιες φορές, έχασα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά τελικά αναγεννήθηκα.
Ο πόνος γεννά προκλήσεις, αγωνιστικότητα, και ανύποπτες πιο πριν εσωτερικές δυνάμεις.
Δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει εάν η ζωή μου κυλούσε μες στο μέλι. Ξέρω όμως τώρα, το γιατί δεν κύλησε μες το μέλι, και το τι κέρδισα μετά τις μάχες.
Σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια. Να είσαι πάντα καλά, με ή χωρίς Πλούτωνα!
Φιλιά
-
Χρυσανθη καλημερα,
Το αρθρο σου, ειναι οτι πιο ΒΑΘΥ [δεν βρισκω αλλη λεξη], εχω διαβασει.
Προσωπικα, την Σεληνη και τον Πλουτωνα, τους "εχω" σε τριγωνο.
Η Σεληνη μου ομως σε συνοδο με Αρη, ειναι στην μια ακρη σταυρων με Ουρανο, Δια,
Ποσειδωνα και Αφροδιτη. Ασε το μισο τετραγωνο που κανει με τον Ηλιο μου....
Ο δε Πλουτωνας μου βαλλεται απο τετραγωνο με Κρονο σε "καταραμενη μοιρα".
Δεν διαλεξα τυχαια την υπογραφη μου "Αν σου αρεσει η αβυσσος, πρεπει να εχεις φτερα".
Η Σεληνη μου = Αρης και σε τριγωνο με Πλουτωνα, και οι τρεις μαζι, μου χαρισαν φτερουγες.
Τωρα που εχω μαθει και να πεταω... ΑΣ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ [καποιοι] ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!
Τερεζα
-
Αυτό είναι το οξύμωρο καλή μου Τερεζούλα,
Τρώμε που τρώμε τις καταπρακιές, αλλά μεστώνουμε τόσο όσο που ούτε πύραυλοι δεν τους φτάνουν για να μας φτάσου.
Γιατί; Οσο πιο πολύ υποφέρει κανείς τόσο μεγαλύτερη αυτεπιστασία, κυριαρχία, δύναμη και αυτεξουσιότητα αποκτά κανείς. Αυτά είναι τα καλά του Πλούτωνα αλλά πού επίμοχθα κερδίζει κανείς άρα και για αυτό το λόγο, τόσος μα τόσος πόνος!
Χαλάλι του όμως. Αν δεν πονέσεις δεν θα μάθεις που λέει και ο λαός.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Φιλ - Χρ
-
Ο Πλούτωνας μου κάνει σύνοδο με τον Κρόνο (ανάδρομοι και οι 2) στον ζυγό, στον 3ο και οι δυο τους κάνουν τετράγωνο με την Σελήνη μου στον Καρκίνο, στον 11ο.. Οι γονείς μου χώρισαν μόλις έξι μήνες μετά την γέννησή μου και ο πατέρας είχε το ρόλο του guest star, μέχρι να έρθω σε ώριμη ηλικία ώστε να λύσω το συμβόλαιο των εμφανίσεών του στα επεισόδια της ζωής μου (ωροσκόπος λιοντάρι, δεν μπορώ να μην θεατρινίσω λιγάκι) που έτσι κι αλλιώς στα σημαντικότερα ήταν απών!! Η τύχη όμως με έριξε σε μια μάνα (ταυρίνα), τόσο ικανή που ποτέ δεν μου έλειψε τίποτα και η αγάπη της είναι τόσο έντονη που ακόμη και σήμερα (κοντεύω τα πρώτα άντα) μου την δείχνει σαν να είμαι μικρό παιδί. Σαν παιδί την στερήθηκα λιγάκι, γιατί πολλές φορές έκανε και 2 και 3 δουλειές για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς, αλλά τον ρόλο της συμπλήρωνε με απόλυτη επιτυχία η γιαγιά μου. Άσχετα με την δυσκολία της όψης του τετραγώνου, η μητέρα μου είναι ένας άνθρωπος που υπεραγαπώ και θαυμάζω και όποιες παραξενιές έχει η σχέση μας είναι κυρίως γιατί εγώ τις δημιουργώ και εκείνη με τον χαρακτήρα και την κατανόησή της βοηθάει να τις ξεπεράσουμε. Ίσως βοηθάει το εξαγωνάκι που έχει ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα στον 5ο, ώστε να μην αισθανθώ την σκληρή όψη του τετραγώνου (η γλυπτική μου έχει γλυτώσει, αλλά η ζωγραφική δεν τα κατάφερε :D ).
-
Καιρός λοιπόν να μας στείλει μία από τις πιο όμορφες ζωγραφιές σου. Να σε καμαρώσουμε και εμείς!
Το αξίζεις άλλωστε. Με τέτοιο Λέοντα, τι στο καλό θα μας αφήσεις έω από το φως και το θεατρινισμό σου;
Λοιπόν Πάσχα έρχεται θέλω ένα σούπερ ζωγραφιστό αυγό................! Καλό σου βράδυ
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Καιρός λοιπόν να μας στείλει μία από τις πιο όμορφες ζωγραφιές σου. Να σε καμαρώσουμε και εμείς!
Το αξίζεις άλλωστε. Με τέτοιο Λέοντα, τι στο καλό θα μας αφήσεις έω από το φως και το θεατρινισμό σου;
Λοιπόν Πάσχα έρχεται θέλω ένα σούπερ ζωγραφιστό αυγό................! Καλό σου βράδυ
Χαχαχα!! Εδώ κοντεύω να ζωγραφίσω και τις πόρτες, στο αυγό θα κολλήσω?? Βεβαίως, θα κάνω μια δωδεκάδα που το καθένα θα έχει το σύμβολο κάθε ζωδίου.. Άντε να δούμε κ στο τσούγκρισμα πιο θα μείνει ατόφιο??
Καλό βράδυ και σε σένα Χρυσάνθη!!
-
Καλά τώρα με έστειλες αδιάβαστη. Τέλειαμ σούπερ τέλεια ιδέα! Μπράβο.
Μόνο πρόσεξε όταν φτάσεις στους Ιχθείς μην μας ξεπετάξεις με κανένα μαριδάκι γιατί θα σε κάνω τηγανητό.
Από δελφίνι και απάνω please!
Πείνας δε ένεκεν, αν ξεπροβάλει και κανένας αστακός στο βυθό, εγώ δεν θα αρνηθώ!
Καλή δημιουργία !
Το ότι στο τσούγκρισμα θα με φάει λάχανο η Κάτια δεν χωρά καμία αμφιβολία! Χα,χα,χα,........
Φιλιά και ονειρέψου απόψε θάλασσα και ένα Λιοντάρι να κουρνιάζει και να χαιδεύετε στην παραλία! Καλό ε;
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Καλά τώρα με έστειλες αδιάβαστη. Τέλειαμ σούπερ τέλεια ιδέα! Μπράβο.
Μόνο πρόσεξε όταν φτάσεις στους Ιχθείς μην μας ξεπετάξεις με κανένα μαριδάκι γιατί θα σε κάνω τηγανητό.
Από δελφίνι και απάνω please!
Πείνας δε ένεκεν, αν ξεπροβάλει και κανένας αστακός στο βυθό, εγώ δεν θα αρνηθώ!
Καλή δημιουργία !
Το ότι στο τσούγκρισμα θα με φάει λάχανο η Κάτια δεν χωρά καμία αμφιβολία! Χα,χα,χα,........
Φιλιά και ονειρέψου απόψε θάλασσα και ένα Λιοντάρι να κουρνιάζει και να χαιδεύετε στην παραλία! Καλό ε;
:lol: αστακούς, ξιφίες, ακόμη και τον μπομπ σφουγγαράκι θα φτιάξω, με τα χρώματα δεν κοστίζει τίποτα!!
η θάλασσα, οι παραλίες, οι αμμουδιές και οι κοκοφοίνικες, είναι μονίμως στα όνειρά μου και στον ύπνο και στον ξύπνιο!! για λιοντάρι δεν ξέρω, συνήθως στα όνειρά μου παρελαύνουν ηθοποιοί, τραγουδιστές (Έλληνες και μη) ακόμη και πολιτικά πρόσωπα!! Στο τελευταίο μου όνειρο, είδα ότι είχα κρυφή σχέση με τον Αντώνη Σαμάρα !!! Να το μάθει η Βίσση, να πιαστούμε μαλλί με εξτένσιον!!!
Άντε, καλά μας όνειρα και καλό μας μήνα :) κ ας ελπίσουμε πως αύριο θα βγει κανένα έκτακτο ανακοινωθέν για αύξηση μισθών και συντάξεων, έστω και σαν πρωταπριλιάτικο αστείο!!
(Συγνώμη για το off topic, αν και το χιούμορ, δεν είναι ποτέ εκτός θέματος!!)
-
Καλό μήνα να έχουμε άπαντες!
Οσο για το έκτακτο ανακοινωθέν αυξήσεως μισθών και συντάξεων, μπας και έχεις κανένα Ποσειδώνα και σου ρίχνουνε ονειρόσκονη και ονειρεύεσαι λαγούς με πετραχείλια;
Η μηπως έπαθες συσκότιση λόγω Ερμή ανάδρομου;
Οσο για το χιούμορ αν δεν ήταν και αυτό, κούνια που μας κούναγε!
Πάντα κέφια να έχεις, και όλα με αισιοδοξία και θετική σκέψη να τα αντιμετωπίζεις εσύ και όλοι μας!
Καλή σου/σας μέρα
-
Όταν διάβασα το άρθρο αυτό μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία μιας φίλης μου που και εκείνη βίωσε κάτι ανάλογο στη δική της οικογένεια. Σκέφτηκα μήπως έχει κάποιο ανάλογη όψη, είδα στον χάρτη της και...νά το! Σελήνη στον καρκίνο στον 5ο οίκο σε τετράγωνο με τον πλούτωνα στον ζυγό στον 8ο οίκο. Η αφροδίτη της στο ζυγό κάνει σύνοδο με τον πλούτωνα και επίσης τετράγωνο με τη σελήνη.
Η κοπέλα αυτή πάντοτε αντιμετώπιζε πρόβλημα βάρους, γιατί εκτός από αυτά τα τετράγωνα έχει και ένα τετράγωνο σελήνης\δία.Το φαγητό της άρεσε πάντοτε και ποτέ δεν μπορούσε να βάλει όριο. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι παπούδες, οι γονείς της μητέρας της εμεναν μαζί γιατί η μητέρα της ήταν μοναχοπαίδι και είχαν ένα περίεργο ψυχολογικό δέσιμο με αυτήν. Ο παπούς ήταν αυταρχικός και όριζε τα πάντα στην οικογένεια, η μητέρα υποταγμένη σ αυτούς, απαξίωνε συνέχεια τη φίλη μου λόγω του βάρους της. Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν αυτή αρκετά νέα από καρκίνο (πόσο να άντεχε ο άνθρωπος σε αυτήν την κατάσταση) που της κόστισε πολύ γιατί τον αγαπούσε πολύ.
Πολλές φορές ήμουν μπροστά όταν η μητέρα της και γειτόνισσες μιλούσαν πολύ απαξιωτικά γι αυτήν. Και το ωραίο ήταν ότι όποτε προσπαθούσε να κάνει δίαιτα πάντοτε την αποκαρδίωναν, θαρρείς και ήθελαν να μείνει σ αυτήν την κατάσταση.
Και η ίδια έχοντας πάντοτε το άγχος και το κόμπλεξ της εμφάνισης ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει ούτε επαγγελματικά ούτε στον τομέα των σχέσεων. Βρήκε έναν σύντροφο που και αυτός την απαξιώνει συνέχεια και μένει μαζί του, γιατί έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και φοβάται πως αν θα τον χωρίσει δεν θα την κοιτάξει κανείς άλλος.
Μάταια προσπαθούσα να την πείσω να αλλάξει ζωή, να χάσει κιλά ή τελοσπάντων να αποδεχτεί τον εαυτό της όπως είναι και να προχωρήσει μπροστά, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα.
-
Καλησπέρα Kassy,
Δυστυχώς περιπτώσεις σαν αυτή της φίλης σου δεν είνα καθόλου ασυνήθιστες. Παρότι κατανοώ την δυσκολία της, ομολογώ πως τελικά δίχως την δική της συγκατάθεση κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει.
Πέρα από την μάλλον αναγκαία ψυχολογική υπποστήριξη που θα την βοηθούσε αν κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άλλος πολύ λειτουργικός και εξαιρετικά επιβοηθητικός τρόπος είναι η ύπνωση.
Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται και με αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Αν η φίλη σου δεχόταν θα ήταν ευχής έργον για αυτήν, μιας και έτσι θα έβγαινει από την φρικτή και επώδυνη συναισθηματικά, φυλακή της!
Εάν όμως για κανένα και με κανένα τρόπο δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα, τότε το μόνο που ίσως θα την βοηθούσε πάρα πολύ είναι εσύ ως φίλη της να της έδειχνες αδιάλλειπτα την εκτίμηση και την αγάπη σου προς το πρόσωπο της!
Που είμαι σίγουρη ότι το κάνεις έτσι και αλλιώς, διαφορετικά δεν θα χαλαλούσες ούτε το ελάχιστο του χρόνου σου να μας εκθέσεις την περίπτωση της. Να είσαι καλά.
Καλό σου βράδυ καλή μου
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Καλησπέρα Kassy,
Δυστυχώς περιπτώσεις σαν αυτή της φίλης σου δεν είνα καθόλου ασυνήθιστες. Παρότι κατανοώ την δυσκολία της, ομολογώ πως τελικά δίχως την δική της συγκατάθεση κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει.
Πέρα από την μάλλον αναγκαία ψυχολογική υπποστήριξη που θα την βοηθούσε αν κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άλλος πολύ λειτουργικός και εξαιρετικά επιβοηθητικός τρόπος είναι η ύπνωση.
Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται και με αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Αν η φίλη σου δεχόταν θα ήταν ευχής έργον για αυτήν, μιας και έτσι θα έβγαινει από την φρικτή και επώδυνη συναισθηματικά, φυλακή της!
Εάν όμως για κανένα και με κανένα τρόπο δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα, τότε το μόνο που ίσως θα την βοηθούσε πάρα πολύ είναι εσύ ως φίλη της να της έδειχνες αδιάλλειπτα την εκτίμηση και την αγάπη σου προς το πρόσωπο της!
Που είμαι σίγουρη ότι το κάνεις έτσι και αλλιώς, διαφορετικά δεν θα χαλαλούσες ούτε το ελάχιστο του χρόνου σου να μας εκθέσεις την περίπτωση της. Να είσαι καλά.
Καλό σου βράδυ καλή μου
Αν μπορούσα να της αλλάξω τα μυαλά καλά θα ήταν. Ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή
-
Αφού διάβασα και το επόμενο άρθρο Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2), θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια Κα Σπίγγου, πραγματικά ή δουλειά σας για τα άρθρα είναι εξαιρετική.. Διαβάζοντάς σας και σ' αυτό το άρθρο και έχοντας διαβάσει και άλλα σας άρθρα βλέπω ποια είναι η διαφορά "αστρολόγου" με Αστρολόγου!! Άρθρα ολοκληρωμένα που δεν μας δίνουν μόνο πληροφορίες ή ερμηνείες, μας μεταφέρουν ενέργεια.. Μπράβο και πάλι Χρυσάνθη μου (συγχώρεσέ μου, τον ενικό).. Πάω να κάνω ανασκαφή στο site τώρα μήπως έχω αφήσει κάτι δικό σου αδιάβαστο :) !!
-
Kαλησπέρα summerfunk,
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Επ'ευκαρία αποτολμώ δημοσίως να πω, πως απόψεις σαν τις δικές σου με ενθαρρύνουν να συνεχίσω σε αναλύσεις όπου το καθετί λέγεται πραγματικά όχι μόνο με το τι εκπροσωπούν οι πλανήτες αλλά και το τι, εάν, πότε και πως έχουν τελικά διαδραματιστεί αυτές οι άλλες πλανητικές συνθέσεις στις ζωές των ανθρώπων.
Πληροφοριακά να σου πω ότι κάπου βαθιά χωμένο στην βιβλιοθήκη υπάρχει ένα άρθρο το οποίο συσχετίζει τα περί της καρμικής αστρολογίας σε συνάρτηση με τον υπνωτισμό, και αν θυμάμαι καλά έχει σαν τίτλο κάτι με επιλεκτικτή αστρολογία.
Αν όμως σου αρέσει η πιο εσωτεριστική προσέγγιση των αστρολογικών θεμάτων θα σου έλεγα να μείνεις συντονισμένη και κοντά μας. Ετοιμάζω πυρετωδώς μία σειρά άρθρων που θα αποτελέσουν μάλλον έκπληξη, καθώς συσχετίζουν το κάρμα =Βόρειο Δεσμό,σε συνάρτηση με τιν χιαστί (Yod ) όψη αλλά και και το αληθινό ιστορικό υπαρκτών ατόμων.
Τώρα για να είμαι ειλικρινής το τι εννοούσες με το ότι άρθρα τέτοιου τύπου σου μεταφέρουν ενέργεια, να πω την αλήθεια μου δεν το πολυκατάλαβα.
Γράφω που γράφω πότε το ένα πότε το άλλο,άρα θα χαιρόμουν αν μου το εξηγούσες κιόλας, καθώς ώστε με βοηθάς να διατηρήσω τον παλμό με τον οποίον εσείς οι αναγνώστες αισθάνεστε καλύτερα.
Η διαφορά από αστρολόγο σε αστρολόγο όμως νομίζω έγκειται με το ποιό αντικείμενο ασχολείται ο καθένας κάθε φορά. Οσο για τον ενικό, να πω οτι θεωρώ απαράβατο όρο να υφίσταται ανάμεσα μας . Τι στο καλό, εδώ λέμε τα βαθύτερα όλης μας της υπάρξεως και θα μιλάμε τον πληθυντικό. Πάει δεν πάει.
Καλό σου βράδυ
-
Quote:
Originally Posted by
Χρυσάνθη Σπίγγου
Kαλησπέρα summerfunk,
Τώρα για να είμαι ειλικρινής το τι εννοούσες με το ότι άρθρα τέτοιου τύπου σου μεταφέρουν ενέργεια, να πω την αλήθεια μου δεν το πολυκατάλαβα.
Αυτό που εννοώ είναι πως στα άρθρα σου βρίσκω κάτι πολύ παραπάνω από απλές πληροφορίες. Έχουν δυναμική..
Θα περιμένω με αγωνία την νέα σειρά άρθρων σου. Όσο για το άρθρο που αναφέρεις σχετικά με την καρμική αστρολογία μου έχει ξεφύγει και θα προσπαθήσω να το βρώ!!
Συνέχισε Χρυσάνθη μου, γιατί προσωπικά παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τη δουλειά σου..
-
Καλημέρα σε όλους!!
Κα Σπίγγου συγχαρητήρια και από μένα για το άρθρο σας!
Θα ήθελα να αναφέρω στο σημείο αυτό, πως ενώ εμένα η μητέρα μου έχει πολύ δύσκολη όψη Σελήνης-Πλούτωνα με όλα τα επακόλουθα στα οποία αναφερθήκατε, εγώ δεν έχω καθόλου όψη ανάμεσα στους δύο, αλλά έχουν τα παιδιά μου.
Θα ήθελα να να σας κάνω 2 ερωτήσεις.
α)Η σύνοδος ανάμεσα στους δύο στον Τοξότη στον 5ο οίκο μπορεί να θεωρηθεί αρνητική όψη;
β) Μια όψη τριγώνου αλλά αποκλίνουσα (Πλούτωνας 28η του Τοξότη και Σελήνη 6η της Παρθένου) χάνει τη δυναμική της επειδή είναι αποκλίνουσα;
Ευχαριστώ πολύ και πάλι συγχαρητήρια:)
-
Lilapause καλησπέρα,
Και για τις δύο περιπτώσεις θα μπορούσα σίγουρα να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αν είχα τα στοιχεία και των δύο χαρτών.
Ετσι σκέτα νέτα το μόνο που αυτή την στιγμή μπορώ να απαντήσω και για τις δύο περιπτώσεις είναι Ναι και Όχι.
Στην πρώτη περίπτωση εκεί που η ζωή κάνει τους κύκλους της όλα αλλάζουν! Στην παιδική ηλικία, στα θέματα δημιουργικότητας, στον έρωτα, στις χαρές της ζωής. Πως πότε ακριβώς αυτό έχει να κάνει με το τι όψεις σχηματίζουν αυτοί οι δύο.
Στην δεύτερη περίπτωση λόγω του ότι είναι αποκλίνουσα χάνει την δυναμική της, αλλά από την άλλη σημαντικό ρόλο θα παίξει το εάν ο ένας ή άλλος πλανήτης έρχεται σε κάποιου είδους σύνδεση λόγω της σχέσης του με άλλους πλανήτες. Κατανοητό; Μάλλον όχι
Κοντολογίς χωρίς χάρτες τι να πω που να έχει ουσιαστική βάση και κάποια αλήθεια;
Φιλ - Χρ -Σπ
-
Μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία; Γιατί νομίζω πως δεν επιτρέπεται από τη διαχείριση του site!
-
Μπορείς να τα στείλεις σε ιδιωτικό μήνυμα αν θες.