-
Re: Ήλιος Σελήνη Ωροσκόπος. Το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα
Quote:
Originally Posted by
vicky29
Πολύ κατατοπιστικό άρθρο, ειδικά για όσους (σαν και εμένα) ξεκινήσαμε πρόσφατα να ασχολούμαστε με την αστρολογία. Θα ήθελα να σας προτείνω να συντάσσετε κάποια άρθρα τα οποία να μας δίνουν σταδιακά όλες εκέινες τις γνώσεις που πρέπει να έχουμε για να καταλλήξουμε να 'διαβάζουμε΄ έναν αστρολογικό χάρτη. Νιώθω λίγο χαμένη, δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.....! ευχαριστώ
Υπάρχουν κείμενα για τα ζώδια
Για τους πλανήτες
Για τους οίκους
Για τις όψεις
Υπάρχουν ερμηνείες
Υπάρχουν πλανητικοί σχηματισμοί
Υπάρχουν παραδείγματα ανάλυσης χαρτών
Και πολλά άλλα
Και συνεχώς προσθέτουμε
Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά μαζεμένα, τακτοποιημένα αλλά και έγκυρα σε ελληνικό site
Είναι οι γνώσεις εκείνες που παίρνουν οι σπουδαστές τουλάχιστον τα 2 πρώτα χρόνια διδασκαλίας. ;)
Και έχει "πέσει" copy paste χωρίς κανένα οίκτο από διάφορους ανόητους χωρίς ένα μικρό ευχαριστώ που τα προβάλουν σαν δικά τους ή αλλάζουν 2-3 λεξούλες...
-
¶ρθρο για απλανείς αστέρες
Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να δημοσιεύσετε ένα πλήρες άρθρο για τους απλανείς αστέρες και την ενέργεια που προσδίδουν στο άτομο; Πόσο σημαντικοί είναι σε έναν χάρτη, αν η επιρροή τους είναι διαρκής ή κατά διαστήματα μόνο, αν είναι το ίδιο σημαντικοί σε όλους τους πλανήτες και κάποια παραδείγματα ανθρώπων που είχαν απλανείς στο χάρτη τους, τι τους προσέδωσε αυτό ώστε να το κατανοήσουμε καλύτερα!
Ευχαριστώ !!
-
Re: ¶ρθρο για απλανείς αστέρες
Quote:
Originally Posted by
evi
Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να δημοσιεύσετε ένα πλήρες άρθρο για τους απλανείς αστέρες και την ενέργεια που προσδίδουν στο άτομο; Πόσο σημαντικοί είναι σε έναν χάρτη, αν η επιρροή τους είναι διαρκής ή κατά διαστήματα μόνο, αν είναι το ίδιο σημαντικοί σε όλους τους πλανήτες και κάποια παραδείγματα ανθρώπων που είχαν απλανείς στο χάρτη τους, τι τους προσέδωσε αυτό ώστε να το κατανοήσουμε καλύτερα!
Ευχαριστώ !!
Γεια σου evi! :)
Το ποστ σου μεταφέρθηκε στη σωστή ενότητα, μιας και στην ουσία κάνεις πρόταση για νέο άρθρο. Χαιρόμαστε που υπάρχουν μέλη που προτείνουν θέματα! Σίγουρα θα λάβουμε υπόψιν την πρότασή σου!
Μέχρι όμως να δημοσιευτεί κάποιο νέο κείμενο που ν' αφορά τους απλανείς (ήδη στα προσεχώς υπάρχουν κάποια!), μπορείς να διαβάσεις 2-3 κείμενα που βρίσκονται στην ενότητα "άρθρα μελών" για να πάρεις μία ιδέα!
:)
-
Ελένη Μενεγάκη-Ανάλυση Χάρτη
Χαιρετώ και πάλι.
Θα ήταν καλό παράδειγμα αν μπορούσε κάποιος από τους καλούς αστρολόγους μας, να κάνει την γενέθλια ανάλυση του χάρτη της Ελένης Μενεγάκη πιο πολύ για να δούμε κι εμείς πως ένα άτομο χωρίς ιδιαίτερο ξεκίνημα στη ζωή του, έφτασε σήμερα στη θέση που είναι και τι ρόλο έπαιξε ο παράγοντας τύχη στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο.
Thanks και πάλι...
-
Re: Προτάσεις μελών για νέα άρθρα και θέματα
Στοιχεία γέννησης υπάρχουν; (και ώρα)
-
Quote:
Originally Posted by
ScP
Ξέρω ότι έχει γεννηθεί 29 Οκτωβρίου 1969 αλλά μου διαφεύγει ο ωροσκόπος της. Δεν μπορώ να σκεφτώ από που μπορεί να βρεθεί, εκτός αν το google έχει κάποια πληροφορία άλλη. Θα το ξαναδώ.
-
Quote:
Originally Posted by
ScP
Ξέρω ότι έχει γεννηθεί 29 Οκτωβρίου 1969. Μου διαφεύγει όμως ο ωροσκόπος της. Δεν τον θυμάμαι.
-
Quote:
Originally Posted by
evi
Ξέρω ότι έχει γεννηθεί 29 Οκτωβρίου 1969. Μου διαφεύγει όμως ο ωροσκόπος της. Δεν τον θυμάμαι.
Ωροσκοπος Κριος για ωρα θα σε γελασω...
-
Re: Προτάσεις μελών για νέα αρθρα & θέματα!
Quote:
Originally Posted by
cristina_
Σας καλησπερίζω και εγώ με την σειρά μου με μια παράκληση:
Αν υπάρχει η δυνατότητα για κάποια μαθήματα αστρολογίας μέσω του site για εμάς τους αρχάριους θα ήταν ευχής έργον! Προσωπικά δυσκολεύομαι πολύ γιατί παρόλο που διαβάζω τα άρθρα με μεγάλο ενδιαφέρον δυστυχώς δεν αποκομίζω και πολλά..και είναι κρίμα..
Να μπορέσουμε και εμείς να παρακολουθήσουμε βρε παιδια!!!
Συμφωνώ!!!!!!!!!!! :nuts:
-
Συζυγία Σελήνης και Πλούτωνα στον γεννέθλιο χάρτη. Πόσο επηρεάζει τη ζωή και τη μοίρα του ανθρώπου;:unsure::embarrest
...Προτιμώ τη μυθολογία από την ιστορία. Τις περισσότερες φορές η ιστορία μεταγράφεται σε ένα ψέμα, ενώ η μυθολογία αποδεικνύεται αληθινή...
Ζακ Κοκτώ
-
Καλησπερα και Χρονια Πολλα και Καλα σε ολους:xmas-smiley-032:
Θα ηθελα να κανω μια προταση αν δεν εχετε αντιρρηση να κανουμε μια ενοτητα για την ωριαια αστρολογια για την οποια ειμαι ασχετη αλλα απ'οσο εχω διαβασει ριναι πολυ ενδιαφερουσα
Τι λετε:pleasantry:
-
Quote:
Originally Posted by
aposperittis
Καλησπερα και Χρονια Πολλα και Καλα σε ολους:xmas-smiley-032:
Θα ηθελα να κανω μια προταση αν δεν εχετε αντιρρηση να κανουμε μια ενοτητα για την ωριαια αστρολογια για την οποια ειμαι ασχετη αλλα απ'οσο εχω διαβασει ριναι πολυ ενδιαφερουσα
Τι λετε:pleasantry:
Γεια σου aposperitis και χρόνια πολλά και σε σένα! :bigsmile:
Ήδη υπάρχουν κάποια άρθρα που αφορούν την ωριαία αστρολογία στην ενότητα "Συστήματα προβλέψεων". Μπορείς να δεις τα εξής:
Ωριαία Αστρολογία
Τα Ζώδια στην Ωριαία Αστρολογία
Οι διαιρέσεις των ζωδίων
Παράγωγοι οίκοι στην Ωριαία Αστρολογία
:) Καλή χρονιά εύχομαι!!
-
Quote:
Originally Posted by
panther
Θα ήθελα να υπάρξουν στο μέλλον κάποια άρθρα ή μαθήματα αστρολογίας για αρχάριους. Και όταν εννοώ αρχάριους, εννοώ πολύ! αρχάριους. Μπορώ να καταλάβω τα άρθρα που γράφονται αλλά δεν μπορώ να τα δοκιμάσω στην πράξη γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ούτε τα σχήματα των βασικών (Αφροδίτη, Άρης, Σελήνη κλπ.) πλανητών!!!
Όπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως βρίσκουν την "σύνοδο", "τετράγωνο" και εάν θυμάμαι καλά την λέξη "αντίθεση".
Συγνώμη εάν σας ζάλισα, αλλά αυτές είναι (προς το παρόν) οι ελλείψεις μου.
και εγω το ιδιο θα ηθελα.. δεν εχω ιδεα..:cry::cry::cry:
καλησπερα σας και καλως σας βρηκα :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
-
Quote:
Originally Posted by
ZeNiaa
και εγω το ιδιο θα ηθελα.. δεν εχω ιδεα..:cry::cry::cry:
καλησπερα σας και καλως σας βρηκα :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Καλησπέρα :bigsmile:
μα καλά από που το ξέθαψες αυτό το ποστ μου :toung:
Πέρα από την πλάκα, μετά από πολύ καιρό, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι τα άρθρα που υπάρχουν στο σαιτ με βοήθησαν πάρα πολύ να κατανοήσω όχι μόνο τους πλανήτες και τις όψεις ... αλλά να γράψω και άρθρα γύρω από αυτούς.
Με μια αναζήτηση στο φορουμ, θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.
Ξεκίνα με το ποιά σύμβολα αντιστοιχούν στον κάθε πλανήτη, δες τις ιδιότητες τους, κατανόησε στο τι αντιπροσωπεύει ο καθένας και στο τέλος τις όψεις.
Φιλικά :bigsmile:
Ιουλία
-
geia sas paidia..eimai kainourgia xairomai polu pou gnwrizw esas kai to site.8a i8ela na proteinw ena 8ema to opoio na afora to susxetismo twn zwdiwn me tin psuxopa8ologia!filia se olousPerfect
-
Καλησπέρα
θα ήθελα να δω άρθραγια τις 2 εκλείψεις του Φεβρουαρίου και τι σημαίνουν για την επόμενη διετία οι εκλείψεις στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα καθώς και θέματα για την προγενέθλια έκλειψη σε ένα ωροσκόπιο
-
καλημερα,εθχομε να ειστε ολοι καλα.ειμαι νεο μελος κι πραγματικα δισκολευομε να χειριστω το κομπιουτερ.ενδιαφερομε να παρακολουθισω μαθηματα αστρολογιας με τιν κυρια Σιμου.ζω στη Γαλλια κι σας στελνω τις καλιτερες ευχες μου.πως μπορω να μαθω λιγα πραγματα για μενα αστρολογικα?με εκτιμιση,
δροσοσταλιδα
-
Quote:
Originally Posted by
drosostalida
καλημερα,εθχομε να ειστε ολοι καλα.ειμαι νεο μελος κι πραγματικα δισκολευομε να χειριστω το κομπιουτερ.ενδιαφερομε να παρακολουθισω μαθηματα αστρολογιας με τιν κυρια Σιμου.ζω στη Γαλλια κι σας στελνω τις καλιτερες ευχες μου.πως μπορω να μαθω λιγα πραγματα για μενα αστρολογικα?με εκτιμιση,
δροσοσταλιδα
Καταρχήν καλώς ήρθες!
Θα μπορούσες να ζητήσεις τον γενέθλιο χάρτη σου εδώ και με μελέτη των αναρίθμητων άρθρων μας να βάλεις τις βάσεις για τα πρώτα βήματα στην Αστρολογία
-
Re: Ώρα να συστηθούμε 2
Καλησπέρα και πάλι.
Είχα αρκετό καιρό να σας επισκεφτω.
Μου ζητήθηκε να "εμπνευστώ" για ένα νέο θεμα.
Ακούστε λοιπόν τί σκέφτηκα.
Τι να είναι "αυτό" ή "αυτά" τα στοιχεία σε κάποιον γενέθλιο χάρτη, που μας απομονώνουν, μας περιθωριοποιούν, μας "ξεχωρίζουν" από τη μάζα, είτε για καλό είτε για κακό.
Για παράδειγμα, τί μπορεί να κάνει μια γυναίκα ή έναν άνδρα, να προτιμά άτομα του ιδίου φύλου, τι θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο χάρτη ενός παιδόφιλου, στο χάρτη ενός s/m orientated ατόμου?
Αν το θεμα είναι αρκετά τολμηρό,ή προσβλητικό ή δυσαρεστο, να με συγχωρέσετε εκ των προτερων. Θεωρω όμως την αστρολογία αρχή και εξήγηση των πάντων.
-
Εγώ θα ήθελα έναν μακρηηηηηή κατάλογο με αστεροειδείς (με τα νουμεράκια τους και τα όλα τους) και με μία σύντομη ερμηνεία δίπλα.Και κατηγοριοποιημένους ως προς τις ιδιότητές τους (αγάπη,τέχνη,βία κ.λ.π).Κι ένα σημαδάκι σ'αυτους που πρέπει να προσέχουμε στις ερωτικές συναστρίες...
Ζητάω πολλά μήπως;:nuts:
Παρακαλώ πολύ,πολύ Verneigung
-
Quote:
Originally Posted by
black moon
Εγώ θα ήθελα έναν μακρηηηηηή κατάλογο με αστεροειδείς (με τα νουμεράκια τους και τα όλα τους) και με μία σύντομη ερμηνεία δίπλα.Και κατηγοριοποιημένους ως προς τις ιδιότητές τους (αγάπη,τέχνη,βία κ.λ.π).Κι ένα σημαδάκι σ'αυτους που πρέπει να προσέχουμε στις ερωτικές συναστρίες...
Βρε black moon, αφού σε βλέπω οτι το κατέχεις το θέμα γενικώς :bigsmile: δεν κάνεις εσύ την αρχή, με κάποιους από τους αστεροειδείς που σε ενδιαφέρουν, να φτιάξεις ένα ωραίο θεματάκι να διαβάσουμε κι εμείς ; :love:
-
Quote:
Originally Posted by
friary
Βρε black moon, αφού σε βλέπω οτι το κατέχεις το θέμα γενικώς :bigsmile: δεν κάνεις εσύ την αρχή, με κάποιους από τους αστεροειδείς που σε ενδιαφέρουν, να φτιάξεις ένα ωραίο θεματάκι να διαβάσουμε κι εμείς ; :love:
Kαι τους υπόλοιπους που θα τους μάθω;
-
ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΜΗΝ ΑΓΧΕΣΤΕ .... ετοιμαζω 3 σελιδες γεματες αστεροειδεις με ερμηνεια !!!!! ελπιζω να το βρειτε ενδιαφερων... το πολυ μεχρι σημερα το βραδυ θα ειναι στην διαθεση σας !!!!!!
-
Quote:
Originally Posted by
black moon
Η υπομονη ειναι αρετη .... επομενως περιμενε μεχρι σημερα το βραδυ !!!!!:love::love::toung::toung::bigsmile::bigsmile :
( το μονο που θα λειπει ομως επειδη ειναι αρκετοι θα ειναι τα νουμερακια τους !!!! )
-
Quote:
Originally Posted by
cancerian
Η υπομονη ειναι αρετη .... επομενως περιμενε μεχρι σημερα το βραδυ !!!!!:love::love::toung::toung::bigsmile::bigsmile :
( το μονο που θα λειπει ομως επειδη ειναι αρκετοι θα ειναι τα νουμερακια τους !!!! )
Nουμεράκια παρακαλώ,νουμεράκια παρακαλώ και περιμένω και ως στις 13 βράδυ του επόμενου μήνα....Πώς θα τους βρίσκουμε χωρίς νουμεράκια;;;;;;;;
Και τα "νουμερα" στην ζωή μας καμιά φορά χρειάζονται,μήν νομίζεις :tease1: ....!
-
Quote:
Originally Posted by
black moon
Nουμεράκια παρακαλώ,νουμεράκια παρακαλώ και περιμένω και ως στις 13 βράδυ του επόμενου μήνα....Πώς θα τους βρίσκουμε χωρίς νουμεράκια;;;;;;;;
Και τα "νουμερα" στην ζωή μας καμιά φορά χρειάζονται,μήν νομίζεις :tease1: ....!
μην αγχεσαι ολα θα γινουν !!!
-
Γεια σας παιδιά!
Δεν έχω πρόταση για καινούργιο θέμα, έχω όμως πρόταση για ένα θέμα σας παλιό. Έχω αναφέρει και παλιότερα τα παράπονα μου σχετικά με τις εβδομαδιαίες προβλέψεις που καλύπτονται μόνο μια φορά στο τόσο.... Μήπως θα πρέπει το θέμα αυτό να το αναθέσετε σε κάποιον άλλον συνεργάτης σας; Μια που είναι και ένα από τα κεντρικότερα θέματα σας;
-
Quote:
Originally Posted by
roadrunner
Τωρα που ανανεωθηκε η εικονα & οι λειτουργίες του site, νομιζω θα ήταν σκοπιμο να προτείνουμε θέματα, άρθρα ή ενότητες, που θα μας ενδιέφερε να προστεθούν στην ύλη του!
Και ξεκιναω πρωτη:
θα ήθελα να προστεθουν αρθρα σχετικά με την Κέλτικη αστρολογία και περισσοτερα στοιχεια σχετικα με την Καρμική αστρολογια!
Και επισης στην ενοτητα διασημων, θα ηθελα να γινει αναλυση για τον Ε.Cayce, μαζι με μια συντομη βιογραφια του!
Αγαπητή μου ROADRUNNER,
"Κάλιο αργά παρά ποτέ" λέγαμε κάποτε που μιλούσαμε τη μητρική μας γλώσσα.
Το λέω διότι πολύ καθυστερημένα διάβασα την παράθεσή σου, που ζητάς πληροφορίες για τον Έντγκαρ Κέυση.
Ο Κέυση, ένας Αμερικανός φωτογράφος στο επάγγελμα, κάποια στιμή ανακάλυψε ότι είχε μία ψυχική υπεραισθητήρια αντίληψη, που μπορούσε αυτοϋπνωτιζόμενος, χωρίς να βρισκεται σε νάρκη, αλλά ξύπνιος σε μια υπερβατική κατάσταση, (αυτό το διδάσκει και η RAJA YOGA, αλλά σ' εκείνον ήταν έμφυτο) να κάνει αναδρομές (σε προϋγούμενες ενσαρκώσεις) "ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ" όνομάστηκαν, για ανθρώπους που δεν είχε μπροστά του, αλλά που δι΄αλληλογραφίας ζητούσαν τη βοήθειά του, συχνά για κάποα ανίατη ασθένεια που τους βασάνιζε και για όλους εύρισκε τη λύση για ίαση ή βελτίωση του προβλήματός τους. Βοηθός του και γραμματέας του ήτο η σύζυγός του, ενώ στην πορεία είχε οργανώσει μια ερευνητική ομάδα.
Εκτός από τα παραπάνω είχε επεκταθεί και σε γεγονότα που δεν έχει βρεθεί ακόμη τεκμηριομένη λύση (Επιστημονική, αφού ζούμε υπό την δικτατορία της επιστημονικής επόχής), όπως για την Ατλαντίδα, μίλησε για την ύπαρξη και το περιεχόμενο των Χειρογράφων της Νεκράς Θαλάσσης πολλά χρόνια πριν αποκαλυφθούν, για Θρησκευτικά θέματα (περί της Παρθένου Μαρίας και του Ιησού καθώς και τους Εσσαίους) σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από το Ιερατικό κατεστημένο, κ.α.
Νομίζω πως σου είπα αρκετά για τον Κέυση γιατί είναι ατέλειωτος ο βίος και η πολιτεία του.
Στην Ελληνική γλώσσα (όχι αυτή που μιλάμε τώρα!) υπάρχουν καμιά 30ριά βιβλία
από τις εκδόσεις ΒΟΥΛΟΥΚΟΥ - ΑΘΗΝΑ - Γερανίου47, Ομόνοια, ΤΛΦ 210 5241785.
Επίσης μπορείς να τα δεις στην παρακάτω ηλεκτρονική σελίδα
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - Βιβλία, Περιοδικά, Κόμικς
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Σε χαιρετώ,
Φιλικά
Σπυρίδων Χ. Σαμπίρδος
'VAMAKHEPA'
-
Quote:
Στην Ελληνική γλώσσα (όχι αυτή που μιλάμε τώρα!)
Τώρα μιλάμε άλλη γλώσσα αγαπητέ συνσπουδαστή; :toung:
-
Quote:
Originally Posted by
altamira
Τώρα μιλάμε άλλη γλώσσα αγαπητέ συνσπουδαστή; :toung:
Αγαπητή Altamira,
Αν και θα ξεφύγω από το θέμα της σελίδος, θα προσπαθήσω να είμαι τουλάχιστον "εγκυκλοπαιδικά οφέλιμος".
Αν παρατηρήσεις:
Τις "υπογραφές" (στα "Ελληνικά" LOGOS) αρκετών από όσους συμμετέχουν σ' αυτή την ιστοσελίδα,
Όλα τα "smilies"( Bigsmile, love, nuts κλπ ),
Τα "εικονίδια" (post, thumbs up, wink κλπ).
Τα toung, Quote κλπ
΄Οτι οι τρεις βαθμοί π.χ, του επιθέτου "καλός" - καλλίτερος - κάλλιστος
έγιναν "καλός - καλλίτερος - καλλιτερότερος, για να εξεξιχθεί στην πορεία σε ένα ρήμα μετά από το σύνδεσμο ΚΑΙ, (που δεν επιτρέπεται να αναφέρω) μεταλλασόμενο στη συνέχεια σε επίθετο με κατάληξη -άτος που επίσης δεν μπορώ να αναφέρω και να καταλήξουμε τον υπερθετικό του καλού να τον λέμε σήμερα "Τζάμι" !!
Γι αυτό καταντήσαμε να ακούμε και από Υπουργούς ακόμα, τη φράση: "ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ"! (Να προλάβουμε αυτά που έγιναν δηλαδή), ή ακούμε:
Κε Ευαγγελάτο, αντί Κε Ευαγγελάτε (όπως Κε Τριανταφυλλόπουλε)
Σύνηθες είναι το λάθος και από τους εκφωνητές της ΕΡΤ:
Τον Σ.Ε.Β. Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων τον αναφέρουν ως
Σύνδεσμο Ελληνικών ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ! (Ενωθήκανε οι βιομηχανίες, τα άψυχα πράγματα και έκαναν Σύνδεσμο!)
Έχω δει και χειρότερα: επιγραφή "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ" Τα ξύλα έκαναν συνεταιρισμό)
Νομίζω ότι, όχι μόνο δεν μιλάμε και γράφουμε Ελληνικά , που έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι διότι έχουμε μια γλώσσα με περισσότερες από 180.000 λέξεις, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται σε άλλες γλώσσες του κόσμου, αλλά καταντήσαμε αιχμάλωτοι μιας συνθετικής γλώσσας που δεν έχει ούτε το ένα δέκατο από τις λέξεις μας και εννοώ βεβαίως την Αγγλική, που δυστηχώς χρησιμοποιούμε 3 ή 4 λέξεις της τουλάχιστον, σε κάθε πρότασή μας των 10 λέξεων.
Μου θυμίζει την κατάσταση που βρίσκονταν οι "εκλεκτοί" κατά την παρακμή της Ρώμης επί εποχής του τελευταίου Αυτοκράτορος Μαξεντίου (αυτόν που "έπνιξε" καταδιώκοντάς τον ο Μέγας Κωνσταντίνος) που σε κάθε πρότασή τους των 10 λέξεων χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον τις 7 Ελληνικές, για να φαίνονται Σίκ στους κύκλους τους.
Και για να κλείσω με κάτι συναρπαστικό, παραθέτω τον Β' λόγο του Ξ. Ζολώτα στην Ουάσιγκτον που μιλώντας στην Αγγλική, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.-
Σε χαιρετώ και σου εύχομαι, όπως και στο ψευδώνυμό σου,
να έχεις πραγματικά υψηλή (καλή) μοίρα.
Με αγάπη
Σπυρίδων Χ. Σαμπίρδος
"VAMAKHEPA"
Ένας αγγλικός λόγος στα ελληνικά
Ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής κ. Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις. Αιτία ως προς αυτό δεν ήταν μόνο το περιεχόμενό τους αλλά και η γλώσσα τους.
Υποτίθεται ότι η γλώσσα των λόγων ήταν η αγγλική. Κατ' ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα είναι η Ελληνική.
Το ακροατήριό του αποτελούσαν οι σύνεδροι της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και δεν αντιμετώπισαν τότε κανένα πρόβλημα στην κατανόηση του προφορικού κειμένου που ανέγνωσε ο Έλληνας καθηγητής.
Παραθέτουμε το δεύτερο λόγο (της 2ας Οκτωβρίου 1959) και την ελληνική του «μεταγραφή»...
Kyrie,
It is Zeus' anathema on our epoch and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria. Our gnomon has to be a metron between economic strategic and philanthropic scopes.
In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which is endemic among academic economists.
Nomismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and nomismatic archons is basic.
Parallel to this we have to synchronize and harmonize more and more our economic and nomismatic policies panethnically. These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political end economic barometer are halcyonic.
The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the programmed organization will dynamize these policies.
Therefore, I sympathize, although not without criticism one or two themes with the apostles and the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and nomismatic policies.
I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue I emphasize my eulogy to the philoxenous aytochtons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you Kyrie, the stenographers.
Κύριοι,
Είναι "Διός ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας.
Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια. Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς.
Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.
Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική.
Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, όταν τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι αλκυονίδων ημερών αίθρια.
Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές.
Γι' αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι.
* Η μεταγραφή του κειμένου έγινε με βάση τις λέξεις και όχι το νόημα
-
Καλησπέρα σας!!!!!!Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ (για την ακρίβεια καίγομαι!!) ένα άρθρο σχετικά με τις 21-12-2012!!!Θα ήθελα κυρίως να αναπτυχθεί το θέμα από αστρολογική σκοπιά, δηλαδή να μας αναλύσετε τι θα συμβεί με τους πλανήτες και τη θέση τους, την επιρροή τους κλπ. Αυτό για αρχή!!!Περαιτέρω εάν υπάρξει απήχηση μπορούμε να το αναπτύξουμε και από κάθε άλλη σκοπιά (επιστημονική, θρησκευτική,μεταφυσική).
Σας ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ προκαταβολικά, γιατί θέλω επιτέλους να δω ένα άρθρο από κάποιους που νιώθω ότι εμπιστεύομαι, και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μάθω ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβεί με τους πλανήτες μας....είναι γενικά ένα μεγάλο ζήτημα!Εάν υπάρχει σχετικό άρθρο στο myhoroscope και δεν το έχω ακόμα ανακαλύψει ζητώ συγνώμη, αλλά δεν ξέρω με ποιες λέξεις να το αναζητήσω!!!Καλή συνέχεια!:love:
-
-
Επειδη αστρολογία δεν γνωρίζω ιδιαίτερα, θα μπορούσε ίσως να γινει μια αναδρομή με τους σημαντικότερους αστρολόγους και τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα-σταθμούς μέχρι σήμερα. Κάτι σαν ιστορία αστρολογίας!:weird:
"Θα χτίσω, λοιπόν, κι εγώ ένα μεγάλο
προστατευτικό σπίτι
με τις πέτρες που μου ρίξατε
σ' όλη τη ζωή μου."
-
καλημέρα! τι θα λέγατε για ένα άρθρο σχετικά με τα ζώδια των κατοικιδίων μας; ισχύει; έχουν ζώδια οι αγαπημένοι μας σύντροφοι; επηρεάζει τη σχέση μας μαζί τους;
-
Quote:
Originally Posted by
SKIA
καλημέρα! τι θα λέγατε για ένα άρθρο σχετικά με τα ζώδια των κατοικιδίων μας; ισχύει; έχουν ζώδια οι αγαπημένοι μας σύντροφοι; επηρεάζει τη σχέση μας μαζί τους;
αν ψαξεις λιγο θα βρεις για τα ζωδια των κατοικιδιων μας εχει νομιζω δυο αρθρα που αναφερονται σε αυτα:bigsmile:
θα πατησεις εκει που λεει πλοηγηση κατω κατω ειναι και θα σου βγαλει παρα πολλες ενοτητες εσυ πατα ''αρθρα και θεματα ''εκει θα βρεις στην τελευταια σελιδα ενα αρθρο της κ.Σιμου και ενα της κ. Ασλανη .
και σε πληροφορω οτι πεφτει πολυ πολυ μεσα :cheesy:
φιλικα
-
Ενα φλέγον, πιστεύω, θέμα, είναι η μητρότητα και οι ενδείξεις στον αστρολογικό χάρτη για το αν μια γυναίκα αποκτήσει ή όχι παιδιά.
-
Quote:
Originally Posted by
moutro28
Ενα φλέγον, πιστεύω, θέμα, είναι η μητρότητα και οι ενδείξεις στον αστρολογικό χάρτη για το αν μια γυναίκα αποκτήσει ή όχι παιδιά.
Είναι ενα όμως ευαισθητο θεμα που άπτεται των ζητημάτων υγείας!:embarrest
-
Ένα θέμα πιστεύω που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν:
"Πώς ο άνθρωπος μπορεί να προοδεύσει χρησιμοποιώντας την αστρολογία"
Με λίγα λόγια εννοώ πως ένας απλός άνθρωπος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παίρνει από την αστρολογία για να βοηθηθεί στη ζωή του. Και δεν εννοώ από τη μεριά τόσο των προβλέψεων αλλά από τη μεριά της ψυχολογίας περισσότερο. Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο επηρεαζόμαστε άθελα μας από αυτά που μελετάμε...:unsure:
-
Φυσικά και άπτεται θεμάτων υγείας. Απλώς αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και ενδείξεις σ' έναν χάρτη. Αλλωστε μέχρι τώρα οι ειδικοί του myhoroscope έχουν αποδείξει ότι μπορούν να χειριστούν όλα τα θέματα με λεπτότητα, σοβαρότητα και ευαισθησία.
-
εγω θα ηθελα ενα θεμα για τον κλειρο της τυχης και τη σημαινει σε καθε ζωδιο , οικο και για τις κλειδες