Γεια σου, doukas.
Το εξήγησα σε προηγούμενο ποστ στο θέμα εδώ.
Printable View
Γεια σου, doukas.
Το εξήγησα σε προηγούμενο ποστ στο θέμα εδώ.
να πω και εγώ το τρίγωνο μου:
Ουρανός - Κρόνος - Ερμής
θέσεις : 1ος Σκορπιός, 10ος Παρθένος , 9ος Καρκίνος.
Δεν μου φαίνεται και εύκολο τριγωνάκι. Θα με ταλαιπωρεί ο Κρόνος ως τα γηρατειά!!!
Ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος!!!
Δεν είναι μεγάλο τρίγωνο, το μεγάλο τρίγωνο θα το διακρίνεις στον χάρτη σαν ένα ισόπλευρο τρίγωνο - δηλαδή έναν κλειστό σχηματισμό όπως το τριγωνάκι για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στην περίπτωσή σου θα έπρεπε να είχες πλανήτες στους οίκους 1, 5, και 9 που ο καθένας να σχηματίζει τρίγωνο προς τους δύο άλλους.
λοιπον διαβαζοντας το αρθρο πιο προσεκτικα και κοιταζοντας ξανα το χαρτη μου ειδα ενα τριγωνο της αφροδιτης με τον ποσειδωνα και ποσειδωνα τριγωνο ερμη. οποτε αυτο συνοψιζεται ως ενα μεγαλο τριγωνο αφροδιτης ποσειδωνα και ερμη? εχω αφροδιτη στο λεοντα, ποσειδωνα στον τοξοτη και ερμη στην παρθενο. τι σημαινει αυτο? ποιον τομεα της ζωης μου επηρεαζει? ελπιζω πως το καταλαβα καλα. επισης το μεσουρανημα δεν ειναι δυνατον να σχηματιζει μεγαλο τριγωνο πρεπει να ειναι μονο καποιος πλανητης? ευχαριστω
Το άρθρο αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον, γιατί πολλές φορές αναρωτιώμουν αν όντως οι όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι καθοριστικές για την εξελικτική πορεία της ζωής μας.
Προσωπικά δεν έχω τρίγωνο στο ωροσκόπιό μου, έχω μόνο έντονα τετράγωνα, αντιθέσεις και κανά δυο συνόδους. Τα τετράγωνα και οι αντιθέσεις είναι τόσα πολλά που σχηματίζουν σταυρό στα 4 παρορμητικά ζώδια.
Παρατηρούσα πάντοτε τα άτομα που έχουν έντονα ή και μεγάλα τρίγωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους. Δεν μπορώ να πω ότι είναι πάντοτε τυχερά, ή ότι επαναπαύονται στην εύνοια που προσφέρουν τα τρίγωνα αυτά. Μόνο μπορώ να πω ότι ίσως έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τις καταστάσεις που θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται. Επίσης παρατήρησα ότι συνειδητοποιούν ευκαιρίες που άλλοι ίσως να μην τις αντιλαμβάνονται τόσο εύκολα.
Παραδέχομαι ότι προσωπικά τις περισσότερες φορές ενεργούσα εσφαλμένα στηριζόμενη σε λαθεμένη αντίληψη των πραγμάτων (πιστεύω ότι σε αυτό οφείλεται στις δύσκολες όψεις του ωροσκοπίου μου), αλλά μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα στάθηκα πιο τυχερή στη ζωή μου από αυτούς που είχαν μεγάλα τρίγωνα ή και τρίγωνα γενικώς στα ωροσκόπιά τους.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για να υπάρχει μεγάλο τρίγωνο θα πρέπει και η Αφροδίτη να κάνει τρίγωνο με τον Ερμή, που προφανώς δεν ισχύει. Αν καταλαβαίνω καλά Αφροδίτη και Ερμής θα πρέπει να βρίσκονται σε κάποια ανοικτή σύνοδο, έστω σε διαφορετικά ζώδια.
Όσο αναφορά τους τομείς της ζωής σου θα πρέπει να δεις τους οίκους που βρίσκονται οι πλανήτες
Ναι, καλό θα είναι να μην περιλαμβάνουμε το Μεσουράνημα στους σχηματισμούς. Το Μεσουράνημα όπως και άλλα σημεία του χάρτη δέχεται την ενέργεια των πλανητών, δεν ασκεί δική του ενέργεια.
Όπως εξήγησε η Κοραλλία, τα μεγάλα τρίγωνα φέρνουν μια ευκολία και άνεση στους τομείς που επηρεάζουν. Τους έρχονται πιο βολικά κάποια πράγματα και ίσως είναι αυτό που αναφέρεις ότι ξεπερνάνε εύκολα κάποια εμπόδια. Αυτό δεν είναι πάντα καλό αφού έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μια συνολικότερη στάση ζωής.
Γενικά στη ζωή μας χρειαζόμαστε και τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές. Αν πρέπει συνέχεια να δίνουμε μάχη στο τέλος θα γονατίσουμε. Αν δεν δώσουμε ποτέ μάχη δεν θα φτιάξουμε χαρακτήρα. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να διακρίνουμε πότε πρέπει να αγωνιστούμε και πότε να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους.
ηθελα ναρωτησω τι σημαινει οταν εχεις μεγαλο τριγωνο μεταξυ των πλανητων ποσειδωνας αναδρομος στον τοξοτη στον 1 οικο β.δεσμος στους διδυμουσ αναδρομος στον 7 οικο και σεληνη στην παρθενο στον 9 οικο...οι πλανητες μεταξυ τους κανουν τετραγωνα,ωστοσο...
Δεν είναι καθόλου καθαρό τι θέλεις να ρωτήσεις. Αναφέρεις ότι οι πλανήτες κάνουν τετράγωνα μεταξύ τους αλλά ρωτάς για Μεγάλο Τρίγωνο. Ανάμεσα στον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο και στο Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο μόνο αντίθεση θα μπορούσε να σχηματιστεί. Πάντως καλό είναι σχηματισμοί όπως το Μεγάλο Τρίγωνο να λαμβάνεται υπόψη μόνο μεταξύ πλανητών κι όχι σημείων όπως ο Βόρειος Δεσμός (ο οποίος είναι πάντα ανάδρομος – δεν χρειαζόταν η διευκρίνηση).
γεια ειχα ρωτησει και πιο παλια γα το μεγαλο τριγωνο..εχω μεγαλο τριγωνο αρη-σεληνη-ποσειδωνα στους οικους 7-11-3 αντιστοιχα.. αλλα διαβαζοντας τον χαρτη ειδα οτι συνδεονται με τον πλουτωνα στον 1 οικο.. εξαγωνο πλουτωνα-σεληνης, εξαγωνο πλουτωνα-ποσειδωνα και αντιθεση πλουτωνα-αρη(πλουτωνας στον προτο οικο στον σκορπιο)ααα και εχω ηλιο στον λεοντα.. . τι ακριβως τασεις δινουν αυτες οι οψεις?? ευχαρηστω εκ των προτερων :bigsmile:
Ο σχηματισμός των 4 πλανητών που αναφέρεις είναι γνωστός σαν «χαρταετός» λόγω του σχήματός του. Καταλαβαίνω ότι το Μεγάλο Τρίγωνο είναι σε ζώδια της Γης κάτι που σε βοηθάει να πατάς γερά τα πόδια σου στο έδαφος, αλλά όπως κάθε Μεγάλο Τρίγωνο θέλει μια δύσκολη όψη για να ενεργοποιηθεί, ειδικά επειδή είναι στη Γη και ακόμα πιο ειδικά επειδή συμμετέχουν Σελήνη και Ποσειδώνας που δεν είναι οι πιο δυναμικοί πλανήτες. Ο Πλούτωνας προσφέρει αυτήν την όψη, οπότε η ενέργεια του τριγώνου ουσιαστικά συγκεντρώνεται γύρω από την αντίθεση ¶ρη – Πλούτωνα και τα θέματα κυρίως 1ου – 7ου οίκου.
Προφανώς, έχοντας τον Πλούτωνα σε κυριαρχία και στον 1ο σου οίκου είναι ένα μεγάλο θέμα για σένα. Ακόμα περισσότερο με τις όψεις που σχηματίζει. Αν είναι και ο ωροσκόπος σου Σκορπιός, μιλάμε για μεγάλη τραγωδία (πλάκα κάνω:bigsmile:)
Γενικά πιστεύω ότι θα χρειαστεί να δουλέψεις τα θέματα του «εγώ» σε σχέσεις με το «εμείς» και να βρεις μια ισορροπία. Σελήνη και Ποσειδώνας βοηθάνε, ίσως δημιουργώντας υπερβολικές προσδοκίες, αλλά το ότι μιλάμε για ζώδια της Γης βοηθάει ακόμα περισσότερο ώστε να μην ξεφύγεις.
Αλλά νομίζω θα πρέπει να σταματήσω εδώ γιατί θα μου πουν ότι κάνω προσωπική πρόβλεψη.
γιατι το μεγαλο τριγωνο θελει δυσκολη οψη για να ενεργοποιηθει;
τι ωραια θεματα! μπραβο, μπραβο και παλι μπραβο! σε χαρτη φιλης μου, υπάρχει τριγωνο ως εξης: στον 1 οικο στον υδροχοο έχω το βορειο δεσμο, στος διδυμους στον 5 οικο το δια και στον ενατο στο ζυγο, τη σεληνη. Ειναι αυτο μεγαλο τριγωνο, μιας και η τριτη γωνια σχηματιζεται απο σημειο...? για την ιστορια, μεχρι τωρα δεν εχει και την ευκολοτερη ζωη, εχει ευνοια σε θεματα σπουδων και ταξιδια, αλλα καταβαλλει μεγαλη προσπαθεια ταυτοχρονα. Εχει ευνοια απο γηραιοτερα ατομα, αλλα πολλες δυσκολιες στα συναισθηματικά.
Όχι, δε τον θεωρώ μεγάλο τρίγωνο με τον βόρειο δεσμό.
Το μεγάλο τρίγωνο λειτουργεί από μόνο του, δεν χρειάζεται άλλη όψη για να το ενεργοποιήσει.
Φαίνεται ότι χρωστάω μια απάντηση ή μάλλον μια διευκρίνιση. Όπως αναφέρει το άρθρο, τα Μεγάλα Τρίγωνα είναι σημεία στα οποία μπορούμε να επαναπαυτούμε με εμπιστοσύνη. Θα πρόσθετα ότι είναι κάποια δώρα που εύκολα μπορούμε να τα πάρουμε σαν δεδομένα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά καμιά φορά όταν ο άνθρωπος καλομαθαίνει στα εύκολα χρειάζεται κάτι να τον ταρακουνήσει. Έτσι οι δύσκολες όψεις δείχνουν τα σημεία στα οποία απαιτείται η προσωπική μας προσπάθεια.
Στο παράδειγμα στο οποίο είχα απαντήσει έχουμε ένα Μεγάλο Τρίγωνο στη Γη, κάτι όχι ιδιαίτερα δυναμικό. Πιστεύω ότι η αντίθεση που δημιουργεί το σχηματισμό του «χαρταετού» είναι κάτι παραπάνω από θετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο συνδυασμός των εύκολων και δύσκολων όψεων δίνει το απαραίτητο ταρακούνημα, έχοντας όμως δεδομένα και τα δώρα των Τριγώνων. Έτσι, ούτε ανυπέρβλητα εμπόδια δημιουργεί αλλά ούτε αφήνει την ενέργεια να μείνει στάσιμη, να επαναπαυτεί (για να χρησιμοποιήσω την ορολογία του άρθρου).
Συνεπως, μπορώ να συμφωνήσω βέβαια ότι το Μεγάλο Τρίγωνο λειτουργεί από μόνο του, όπως και κάθε όψη άλλωστε, αλλά πιστεύω ότι σε συνδυασμό με μια δύσκολη όψη, ο σχηματισμός είναι πολύ πιο δημιουργικός αφού καλούμαστε να προσθέσουμε την προσωπική μας προσπάθεια στα όποια δώρα του Τριγώνου.
Δημήτρη,
συμφωνώ μ' αυτά που λες αλλά αυτό που προσπαθώ να δείξω στο άρθρο μου είναι ότι δεν χρειάζεται οι δύσκολες όψεις να είναι πάνω στο μεγάλο τρίγωνο. Κάθε χάρτης έχεις τα δύσκολα σημεία του και κάθε άνθρωπος στην ζωή του έχει να παλέψει με δυσκολίες και προβλήματα, συχνά πολύ σοβαρά. Το μεγάλο τρίγωνο δεν δείχνει απαραίτητα εύκολη και βολεμένη ζωή. Ας υπάρχει λοιπόν και κάτι που μας βγαίνει εύκολα και είναι το σημείο που μπορούμε να στηριχτούμε για να αντεπεξέλθουμε στα άλλα προβλήματά μας. Δεν χρειάζεται να παλεύουμε για όλα.
Καλησπέρα και από μένα!Έχω ένα μεγάλο τρίγωνο με Δία (11ο 28 υδροχόου) Κρόνο (3ο 28 διδύμων) και Ουρανό (7ο 28 Ζυγού). Ο διελαύνων κρόνος είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο ουρανό.Θεωρείται όψη που ενεργοποιεί το γενέθλιο τρίγωνο;
Ο διελαύνων κρόνος είναι στις 27 του Ζυγού και ο ουρανός μου στις 28 του ζυγού. Αυτό δεν θεωρείται σύνοδος;
Ανάλογη της θεωρίας του Μεγάλου Τριγώνου υφίσταται για τετράγωνο ή εξάγωνο;
Αντιλαμβάνομαι ότι η πιθανότητες σχηματισμού ενός Τετραγώνου είναι σαφώς λιγότερες αυτών του Τριγώνου (πόσο μάλλον τα ποσοστά αυτών των χαρτών να υπάρχουν σε διάθεση για μελέτες) αλλά θα μπορούσαμε να πούμε κάτι έστω και σε θεωρητικό επίπεδο;
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει ο μεγάλος σταυρός, που είναι τέσσερεις πλανήτες σε απόσταση 90 μοιρών ο ένας από τον άλλο και ανα δύο είναι σε αντίθεση. Στη ουσία είναι τέσσερα ταυ τετράγωνα. Αυτός είναι από τους δύσκολους σχηματισμούς.
Να γράψω στη λίστα για τον Santa Claus του forum ένα άρθρο ανάλογο του παρόντος για το Μεγάλο Σταυρό ή είναι πολύ νωρίς ακόμα;
Λένα,
ξέρω, τα 'ξωτικά' δε με συμπαθούν πολύ μετά από αυτό.. ;)
Anastazia,
Στο αρχικό σου μήνυμα είχες γράψει ότι η θέση του Ουρανού είναι 7ο28 Ζυγού. Αυτό εγώ το καταλαβαίνω ότι είναι στις 7 μοίρες και 28 λεπτά του Ζυγού αλλά φαίνεται ότι εννοείς στον έβδομο οίκο και 28 μοίρες του Ζυγού.
Αν λύσαμε την παρανόηση, να πω ότι μια διέλευση είναι κάτι διαφορετικό από αυτό στο οποίο αναφερόμουν σε παλιότερο μήνυμα μου σχετικά με συνδυασμό Μεγάλου Τριγώνου με κάποια δύσκολη όψη. Σε εκείνη την περίπτωση έχουμε έναν γενέθλιο σχηματισμό, δηλαδή μια μόνιμη κατάσταση. Στην περίπτωση σου ο διελαύνων Κρόνος είναι σε σύνοδο με το γενέθλιο Ουρανό αλλά και σε τρίγωνο με τη γενέθλια θέση του, όπως και με τη θέση του Δία.
Ο όρος «ενεργοποίηση» που είχα χρησιμοποιήσει ίσως δεν είναι ο πιο πετυχημένος. Έχεις ένα αέρινο Μεγάλο Τρίγωνο σε οίκους που σχετίζονται πολύ με την επικοινωνία σου με τους άλλους. Η διέλευση του Κρόνου από τον 7ο οίκο σου και οι όψεις με το Τρίγωνο μπορούν να σε προσγειώσουν και να βάλεις τις σχέσεις σου σε πιο ρεαλιστικές βάσεις. Θέλω να πω ότι σίγουρα θα επιδράσει με το Μεγάλο Τρίγωνο, θα φέρει θέματα στην επιφάνεια αλλά δεν θα έλεγα ότι θα το ενεργοποιήσει. Μάλλον αν είχες επαναπαυτεί στη λειτουργία του τώρα θα πρέπει να ξαναδείς κάποια πράγματα.
Lena_P
Σχετικά με το Μεγάλο Τετράγωνο είναι πράγματι ένας πιο σπάνιος σχηματισμός αφού μιλάμε για 4 τετράγωνα και 2 αντιθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς να επαναπαυτείς. Αντίθετα είναι μια πρόκληση για συνεχή προσπάθεια. Έχει μεγάλη σημασία ποιοι πλανήτες συμμετέχουν, ποια ζώδια και ποιοι οίκοι.
Όντως τα ανέφερα κάπως περίεργα γιαυτό και έγινε η παρανόηση. Όπως και να χει ευχαριστώ για την απάντηση.Πάντως στα τόσα χρόνια δεν μπορώ να πω οτι έχω νιώσει την εύνοια του μεγάλου τριγώνου και γενικά τίποτα δεν ήρθε στη ζωή μου χωρίς κόπο και προσπάθεια.Ίσως να έχει σχέση με άλλες όψεις στο χάρτη μου...Και πάλι ευχαριστώ.Καλές γιορτές!
Είδα παραπάνω ότι αναφέρθηκαν κάποια πράγματα περί μεγάλου τετραγώνου. Στο χάρτη μου έχω 6 πλανήτες και στα τέσσερα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, 4 εκ των οποίων βρίσκονται στις τελευταίες μοίρες και των τεσσάρων ζωδίων στους οίκους 2, 6, 8 και 12, με 3 αντιθέσεις στον άξονα καρκίνου - αιγόκερω και 1 στον άξονα κριού - ζυγού. Όλοι αυτοί οι πλανήτες (και προσωπικοί και εξωκρόνιοι) σχηματίζουν μεταξύ τους τετράγωνα. Δηλαδή πρέπει να έχω τουλάχιστον 1 μεγάλο τετράγωνο στον χάρτη μου αν κατάλαβα καλά!
Όντως κάθε φορά που θέλω να πετύχω έναν στόχο πρέπει να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια, γιατί πολλά ανατρέπονται και πρέπει πάλι να αρχίσω από την αρχή, όμως τελικά αρκετά τα πετυχαίνω. Και εκεί είναι που λέω, να είχα ένα τριγωνάκι να μου διευκολύνει λίγο τη ζωή!:)
Δεν παραπονιέμαι:cry: καλά είμαι:lost: Απ ότι κατάλαβα το μεγάλο τρίγωνο δίνει ένα χάρισμα που βοηθάει το άτομο να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες στιγμές και χαρά σε αυτόν που το έχει
Το τελευταίο διάστημα έχω διαβάσει χιλιόμετρα αστρολογικών άρθρων, συνεντεύξεων και συζητήσεων. Τα μηνύματα δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί ακόμα (if ever), παρόλα αυτά θα ήθελα να προσπαθήσω να εκφράσω/μοιραστώ μια 'αίσθηση' που έχω και αφορά σε αυτό που λέμε 'δύσκολη όψη' ζητώντας τη σχετική βοήθειά σας..
Οι δύσκολες όψεις σε ένα γενέθλιο δείχνουν την τάση για 'σκληραγώγηση' του ατόμου. Θα μάθεις θέλεις-δε θέλεις το μάθημα που σου υπόσχεται ο χάρτης σου. Το πόσες φορές εξαρτάται από εσένα: "Θα σε εξετάζω ξανά και ξανά μέχρι να βεβαιωθώ πως το έμαθες".
Πόσες φορές έχετε ακούσει φίλους σας να παραπονιούνται ότι έχουν τον *μαγνήτη στις σχέσεις αλλά σε εσάς είναι μάλλον ξεκάθαρο πως αυτές οι ατυχίες είναι έκτροπα των κακών επιλογών τους; Κάτι τέτοιο...
Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς την 'ευθύνη' σου σε ότι σου συμβαίνει, τόσο πιο γρήγορα λαμβάνεις το μήνυμα του χάρτη. Και όταν πλέον καταλάβεις το 'μάθημα', τότε πλέον οι ανάλογες καταστάσεις παύουν να σε επηρεάζουν ιδιαίτερα. Κάτι σαν τη λογική του ανάδρομου πλανήτη στο γενέθλιο. Όταν ο διελαύνων είναι ανάδρομος δε σε επηρεάζει και πολύ μιας και έχεις μάθει να ζεις με αυτόν.
Το παρόν άρθρο σχετικά με το Μεγάλο Τρίγωνο έρχεται και 'κουμπώνει' πολύ καλά έτσι όπως το κατάλαβα ως τώρα. "Θεώρησε ότι το έχεις περάσει το μάθημα - μην τυχόν όμως και σε πιάσω αδιάβαστο.."
Η εξέταση μπορεί και να μην έρθει. Αν έρθει όμως και δεν είσαι προετοιμασμένος την έβαψες..
Λένα,
γκρεμίζει και ξαναχτίζει μήπως και καταλάβει.
PS. Συγγνώμη για τους λαϊκισμούς αλλά μέχρι εκεί μπορώ στην παρούσα φάση.
Με πιο απλά λόγια, αυτό που ήθελα να πω σ' αυτό το άρθρο είναι ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από το μεγάλο τρίγωνο ότι δίνει ένα βόλεμα και μια επανάπαυση στην ζωή. Στην πραγματικότητα όμως, αν μελετήσει κανείς πολλούς χάρτες ατόμων με μεγάλο τρίγωνο θα δει ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις αυτά τα άτομα έχουν πολύ δύσκολη ζωή, μπορεί ακόμα και να φύγουν από την ζωή σε μικρή ηλικία.
Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, το να λέμε στα άτομα αυτά "αχ και νά' χες μια αντιθεσούλα στο μεγάλο τρίγωνο σου για να μην επαναπαύεσαι" ακούγεται μέχρι και σκληρό. Ένα χάρτη δεν τον κρίνουμε από μια όψη και δεν μπορούμε να απομονώνουμε μια όψη όσο ευνοϊκή και να φαίνεται.