Originally Posted by
Δημήτρης Στασινός
Tη σύνοδο Δία/Κρόνου προσωπικά δεν την θεωρώ τόσο σημαντική αν δεν συνδέεται με άλλα πιο προσωπικά σημεία του χάρτη, και σίγουρα δεν θα έκρινα με τίποτα αν ένας άνθρωπος είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος από μια σύνοδο και μόνο. Ακόμα δεν έγραψα ότι την απαισιοδοξία δεν την δείχνουν κάποια ζώδια και μόνο οι όψεις. Εγώ είμαι Παρθένος αλλά αν με ρωτήσει κάποιος τί θεωρείς τον εαυτό σου Δημήτρη, αισιόδοξο ή απαισιόδοξο, θα του πω τίποτα από τα δυο, δεν ξέρω. Ξέρω ότι αυτή την εποχή είμαι πολύ απαισιόδοξος και κοιτώντας το χάρτη μου το τεκμηριώνω με το ότι ο Κρόνος διελαύνει από τη Σελήνη μου. Με κάνει πολύ ρεαλιστή και πολύ προσγειωμένο, αλλά όχι και τόσο αισιόδοξο γιατί ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Κρόνου/Σελήνης που είναι μια όψη απαισιοδοξίας. 'Ετσι απλά μπορείτε κι εσείς να παρατηρείτε τους χάρτες σας, και να δείτε τι γίνεται περίπου κάθε εποχή. Εγώ γενικά δεν θεοποιώ το γενέθλιο και εκτιμώ πολύ περισσότερο τους προοδευμένους χάρτες και των κατευθύνσεων, καθώς και τις διελεύσεις γιατί πιστεύω ότι το γενέθλιο δεν είναι στατικός χάρτης και ότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Σήμερα ειμαι πολύ αισιόδοξος για κάτι που μου συνέβη πραγματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι και μεθαύριο. Θα εξαρτηθει, δεν είμαστε μαύρο άσπρο οι άνθρωποι. Αυτό με τους Σκορπιούς και την απαισιοδοξία τους πάντως Κοραλία εγώ προσωπικά δεν το έχω δει. Μόνο δύναμη και αισιοδοξία μου εκπέμπουν όταν τους συνανασττρέφομαι, ειδικά οι γυναίκες είναι πολύ ισχυρές, σαν να μου λένε "εγώ θα επιβιώσω με κάθε τίμημα, δεν θα σας περάσει ό,τι κι αν μου κάνετε". Από άντρες Σκορπιούς ένας αθεράπευτος αισιόδοξος που μου έρχεται στο νου είναι ο Κώστας Μητσοτάκης. :toung: