Originally Posted by magikadespell
Εγώ δεν έδωσα ποτέ σημασία στα όνειρα μου τα οποία και δεν θυμόμουν ποτέ αφού ξυπνούσα. Φέτος τον Αύγουστο πάντως είχα μια μοναδική εμπειρία σχετικά που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και θα σας περιγράψω πιο κάτω το γιατί.
Στη δουλειά μου (που είμαι 10 χρόνια) δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε με τους συναδέλφους μου παρόλο που πολλές φορές έχω αισθανθεί πιεσμένη και φορτωμένη με πολλές ευθύνες που δεν ανήκουν όλες σε μένα για αυτό και νιώθω πως πολλές φορές οι συνάδελφοι "εκμεταλεύονται" την προθυμία μου και τη καλή μου διάθεση. Για αυτό το λόγο προτίμησα τον περασμένο Αύγουστο να κάνω πολύ ήσυχες διακοπές χωρίς ξενύχτια και φασαρία για να ξεκουραστώ και φορτίσω μπαταρίες. Όπως φαίνετε τα κατάφερα γιατί 3-4 μέρες πριν τελειώσουν οι διακοπές ένιωθα πολύ ξεκούραστη με πολύ όρεξη να γυρίσω στο γραφείο και γεμάτη ιδέες. Ένα από αυτά τα τελευταία βράδια είδα ένα όνειρο πολύ έντονο (δηλαδή σαν να βλέπω ταινία με αρχή, συνέχεια και τέλος) και καθόλου αλληγορικό ή ακαταλαβίστικο το οποίο θυμόμουν με κάθε λεπτομέρεια όταν ξύπνησα που ξύπνησα πολύ στεναχωρημένη και προβληματισμένη. Είδα ότι ασχολούμενη με το αντικείμενο των συναδέλφων μου έχοντας μπει στα "χωράφια" τους δηλαδή (εγώ είμαι διοικητική υπάλληλος ενώ αυτοί επιστημονικό-θεραπευτικό προσωπικό) έκανα ένα λάθος που για θεραπευτικούς λόγους θεωρείται σημαντικό με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να μαζευτούμε σε συνάντηση μεταξύ μας στην οποία μου έκαναν πολύ έντονη επίθεση φραστική στην οποία ένιωσα να τους βγαίνει μεγάλη ένταση εναντίον μου. Αυτό που με στεναχώρησε ιδιαίτερα ήταν ότι μια κοπέλα που εκτός από συνάδελφοι είμαστε και φίλες μου έκανε την πιο έντονη επίθεση με τα πιο σκληρά λόγια.
Γυρνάω στη δουλειά κι όλα είναι μια χαρά. Το μήνα Οκτώβριο σε μία συνάντηση από αυτές που κάνουμε κάθε εβδομάδα (οργανωτικές τις λέμε) και εγώ μέσα στην έμπνευση και τη δημιουργηκότητα, καταθέτω μια πολύ καλή πρόταση που όμως δεν αφορούσε στο διοικητικό κομμάτι αλλά στο θεραπευτικό (κάτι σαν project όπως το λένε σε άλλες εταιρείες) και με το που το ακούνε έγινε ο κακός χαμός. Τέτοια επίθεση ομαδική και συντονισμένη ακόμα και από τους υπευθύνους δεν έχω ξαναβιώσει! Η μόνη που με υποστήριξε ήταν η συνάδελφος και φίλη (που στο όνειρο είχε τον ακριβώς αντίθετο ρόλο). Με αυτό που έγινε συνειδητοποίησα πως τελικά υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα σε εκείνους και σε εμένα και θέματα προς διευθέτηση που ίσως μέσα μου ήξερα αλλά δεν ήθελα να παραδεχτώ και ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου όπως φαίνονταν.
Από εκείνη τη συνάντηση έχει ανοίξει ένας κύκλος εξελίξεων στη δουλειά μου που με αφορούν (και που ελπίζω να καταλήξουν θετικά τελικά) σαν να ήταν κάτι που έπρεπε για κάποιους λόγους να γίνει.
Τρία πράγματα μου έκαναν λοιπόν εντύπωση για αυτό και σας κουράζω γράφοντας το με λεπτομέρειες.
Το ένα είναι πως είδα ακριβώς αυτό που στην ουσία έγινε και όχι άλλα αντ' άλλων όπως συνήθως βλέπουμε στα όνειρα.
Το δεύτερο είναι πως πέρασαν 2 μήνες από την μέρα που το είδα (γιατί κάτι έχω ακούσει πως τα όνειρα αφορούν στις επόμενες 2-3 μέρες)
Το τρίτο και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως τελικά αυτό το γεγονός ήταν πολύ σημαντικό για τις αλλαγές και τις εξελίξεις που με αφορούν επαγγελματικά και άνοιξε έναν μεγάλο καινούριο κύκλο στη ζωή μου.
Τι ήταν λοιπόν αυτό; Προφητικό; Πληροφορίες του υποσεινηδήτου μου; Διαίσθηση;