Re: Κύπρος και φυσικό αέριο
Δημήτρη μου,
όντως χρησιμοποιούμε ως ώρα τα μεσάνυχτα που αρχίζει να ισχύει μια ιδρυτική συμφωνία όταν δεν χρησιμοποιούμε την ακριβή ώρα που τίθεται σε ισχύ. Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Κατά την γνώμη μου, όλα τα μεταβλητά είναι και διπλά ζώδια κι αυτό αποδεικνύεται πολύ συχνά αστρολογικά στην πράξη. Αν όμως η Κύπρος έχει ωροσκόπο στους Διδύμους τότε έχει ένα πολύ καλό 7ο οίκο. Κι αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι έχει ένα ισχυρό εχθρό που απειλεί την ίδια την επιβίωσή της. Επίσης, δεν εξηγεί το γεγονός ότι οι δύο συνεταιρικές κοινότητες που αρχικά ανήκουν μαζί στον ωροσκόπο γίνονται δύο "κράτη" εχθρικά μεταξύ τους που δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο (Ποσειδώνας) και που τοποθετούνται πια απέναντι (1ος/7ος) αναζητώντας μια λύση συνεταιρισμού και το γεγονός ότι για το άλλο "κράτος" χρησιμοποιούμε λέξεις όπως ψευδοκράτος, ψευδοκυβέρνηση, ψευδοβουλή κ.λπ., όλες λέξεις του Ποσειδώνα. Αν όμως έχει ωροσκόπο στην Παρθένο και 7ο στους Ιχθείς, το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα τα εξηγεί, όπως εξηγεί και πολλά άλλα, όπως την λέξη "προδοσία" που χρησιμοποιούμε τόσο συχνά στο κυπριακό.
Επίσης, με τον ωροσκόπο στους Διδύμους και τον 7ο στον Τοξότη δεν θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι για να ιδρυθεί αυτό το κράτος χρειάστηκε να υπογράψουν για την ασφάλειά του τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αγγλία) που το πρόδωσαν και οι τρεις με το να κινηθούν οι ίδιες ενάντια στην ασφάλειά του. Φυσικά στην περίπτωση της Ελλάδας δεν εννοώ τον ελληνικό λαό αλλά την ελληνική χούντα.
Συμφωνώ ότι ο Κρόνος πρωταγωνιστεί αλλά όχι μόνος του. Βασικά έχουμε τους τελευταίους μήνες το τρίγωνο των τράνζιτ Δία και Πλούτωνα που έκλεισε το τελευταίο διάστημα μεγάλο τρίγωνο με την παρουσία του τράνζιτ Άρη στην Παρθένο, στον 4ο, 8ο και 12ο οίκο, πάνω στο γενέθλιο τρίγωνο Κρόνου/Αφροδίτης/Πλούτωνα. Επίσης, ο τράνζιτ Κρόνος στον 2ο οίκο ενεργοποίησε ήδη το γενέθλιο τρίγωνο Δία/Ήλιου. Αυτή η παρουσία του Δία μάλλον φέρνει και την κατάσταση ευφορίας. Ο Κρόνος από μόνος του στον χάρτη αυτό δεν θα έφερνε ανώμαλη προσγείωση. Αυτό που φοβάμαι είναι το γενέθλιο τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα που πάντα μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα απ' όσα έρχονται τελικά.
Συμφωνώ ότι είναι πιο σημαντική η δυνατότητα εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου σ' ένα χάρτη, γι' αυτό και στο άρθρο μου χρησιμοποίησα αρκετές φορές την φράση "οικονομικά εκμεταλλεύσιμο". Σχετικά με την ύπαρξη υπόγειου φυσικού πλούτου, νομίζω πως η παρουσία του Πλούτωνα σε σχέση με τον 4ο οίκο μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη στον χάρτη μιας χώρας.
Re: Κύπρος και φυσικό αέριο
Κοραλλία, δεν υποστήριξα κάποιον άλλο χάρτη σαν πιο έγκυρο από αυτόν που παρουσίασες. Νομίζω ότι από την αρχή ξεκαθάρισα ότι αν τον έχεις ελέγξει και σου ταιριάζει, δεν έχω λόγους να αμφιβάλω.
Τώρα για τα «διπλά ζώδια» πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αν όλα τα μεταβλητά είναι και διπλά, η λέξη χάνει την όποια σημασία της. Ας ενσωματώσουμε τις ιδιότητες του διπλού ζωδίου στις ιδιότητες του μεταβλητού και να μιλάμε μόνο για μεταβλητά.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα και είναι κρίμα. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Κύπρο μέσα από τον χάρτη που παρουσίασες.