Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Quote:
Originally Posted by
lenianti
Αυτά που ξεχώρισα..
Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα - Πάολο Κοέλιο
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει - Πάολο Κοέλιο
Η Φόνισσα - Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης
Χωρίς στεφάνι - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Γέρμα - Φρ. Λόρκα
Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους - Φρ. Ένγκελς
Λοιπον...αν και τον Κοελιο τον θεωρω μεγιστο παπαρ*λογο,το βιβλιο του στις οχθες του ποταμου πιεδρα καθισα και εκλαψα,οντως με εκανε να κλαψω..Μπραβο!Μπραβο!:bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
voulatain
Exω αγαπησει και θαυμασει καμποσα βιβλια θα αναφερω το τελευταιο που ξεχωρισα και θα το προτεινα ειναι το ''Εγχειριδιο Βλακειας'' του Δ.Χαριτοπουλου ''Αρκει να σωσω τη ψυχη μου και το λογο μου''Ν.Βρεττακος
Θα σου προτεινα και το "Ημων των Ιδιων" του Χαριτοπουλου...Αλλα και ενα βιβλιο το οποιο τελειωσα μολις χθες..και ειναι απο τις πιο καλογραμμενες αυτοβιογραφιες που εχω διαβασει..ειναι του ενος και μοναδικου Κωνσταντινου Τζουμα..το "Ως εκ θαυματος"..περιμενω πως και πως και το δευτερο μερος...:love::love::love:
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Θα σου προτεινα και το "Ημων των Ιδιων" του Χαριτοπουλου...Αλλα και ενα βιβλιο το οποιο τελειωσα μολις χθες..και ειναι απο τις πιο καλογραμμενες αυτοβιογραφιες που εχω διαβασει..ειναι του ενος και μοναδικου Κωνσταντινου Τζουμα..το "Ως εκ θαυματος"..περιμενω πως και πως και το δευτερο μερος...:love::love::love:
χα κι εγώ αυτό διαβάζω (ΤΖΟΥΜΑ) :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
friary
χα κι εγώ αυτό διαβάζω (ΤΖΟΥΜΑ) :bigsmile:
Δεν θα το πιστέψετε, σήμερα το αγόρασα!!! Πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!:bigsmile:
Ο Τζούμας είναι Verneigung
:respect:
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Ευχαριστω, θα φροντισω να τα διαβασω το συντομοτερο
Quote:
Originally Posted by
ryssa
Η Μοναξια Απο Χώμα.....
απλά, συγκλονιστικό.!!!!!
κάθε φορα που το διαβαζω ανακαλύπτω νέα συναισθήματα....
Το διαβασα πριν μερικα χρονια και συμφωνω μαζι σου:bigsmile:
Ο Ματίας και ο Διάβολος του Gerald Messadie.
Ο έφηβος Ματίας επικαλείται το Διάβολο για να του φέρει πίσω την χαμένη του αγάπη. Ετσι ο Διάβολος του κάνει ένα φοβερό δώρο: την ικανότητα να δίνει ζωη σε ότι ζωγραφίζει. Στο πέρασμα όμως των χρόνων μέσα απο ένα ατέλειωτο κυνήγι της ανάζήτησης της αγάπης, ο Ματίας το μόνο που ανακαλύπτει είναι η πολυπλοκότητα αυτού του αισθήματος μια και ο ιδιος αναπλάθεται συνέχεια για να συνεχίσει την αναζήτηση.
Τελευταία το διάβασα και πραγματικά μου άρεσε παρα πολύ. Δεν το άφηνα απο τα χέρια μου.
Γεια σας.......οντως ωραιο θεμα. Λατρευω τα βιβλια ψυχολογιας και αυτα με πραγματικες ιστοριες ψυχοθεραπειας. ΤονIRVIN YALOM (Οταν εκλαψε οΝιτσε, Ο δημιος του ερωτα κ.λ.π.) Απο λογοτεχνια θεωρω τον ΡΗΙLLIP ROTH εξοχως ευφυη, συγκινητικο και ανθρωπινο (το ανθρωπινο στιγμα. Ο καθηγητης του ποθου κ.λ.π.). Αγαπημενη μου και η ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.....το ταξιδι που λεγαμε.....
Εγώ μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Έκο την έχω. Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και ποτέ δεν μπόρεσα να αποφασίσω ποιο μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια κλίνω να απαντήσω για το " Νησί της προηγούμενης ημέρας".:bigsmile: