Δεν καταλαβαίνω σε τι μου απαντάς εφόσον λέμε το ίδιο πράγμα όσον αφορά στα λάθη, ούτε αν διαφωνείς κάπου...
Printable View
Γενικά σε κάθε θέμα που εξετάζεται υπάρχουν πολλές παράμετροι. Εδώ αναφερόμαστε νομίζω μέχρι στιγμής στον μέσο άνθρωπο. Οι νοσηρές καταστάσεις είναι θέμα της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής και τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να γενικευτούν.
Μπορει να κανω λαθος αλλα η διαστροφη δεν νομιζω πως κανει καποιον ευτυχισμενο!!! Μπορει να του προσφερει ηδονη [ουτε καν χαρα!], ή ακομη ουτε κι αυτο... Ποσο ευτυχισμενος μπορει να νιωθει καποιος, οπως στο παραδειγμα που εδωσες, οταν φοβαται καθε στιγμη οτι το αντικειμενο του "ποθου" του ανα πασα στιγμη θα μπορουσε να το σκασει, οτι τον μισει, ή οτι πρεπει να κρυβεται συνεχεια και να κρυβει...
Και οπως ανεφερε μια φιλη ήδη, εδω δεν αναφερομαστε σε ψυχιατρικες περιπτωσεις.
**Διαφωνω για τον ορισμο της ευτυχιας σε λεξικο που αναφερθηκε απο μια φιλη σε προηγουμενο ποστ! Εκτος απο την λεξη "ευδαιμονια". [Ποιο λεξικο ηταν αυτο αληθεια; ]
***Πιστευω οτι η ευτυχια δεν ειναι ... για χορταση! Αν ηταν για χορταση κανεις δεν θα της εδινε σημασια. Ετσι λοιπον, πιθανολογω πως ολοι μα ολοι στον κοσμο, καποια στιγμη στην ζωη τους ενιωσαν ευτυχισμενοι, και η αναμνηση αυτου του συναισθηματος ειναι που την κανει πολυτιμη...:bigsmile:
Συμφωνούμε ΟΜΟ ! Δεν είδα εκτενώς την άποψή σου και παρασύρθηκα....:cheesy:
Ναι ετσι φαινεται, αλλα κανεις δεν εννοει καλη τυχη οταν μιλαει για ευτυχια. Ο μονος ορος απ αυτους που αναφερονται που ειναι εγγυτερος εννοιολογικα ειναι το "ευδαιμονια". Ολα οι αλλοι "χρυσωνουν" το χαπι! :bigsmile::cheesy:
**Η πιο προσφατη εκδοχη [μου] για το θεμα μας ειναι: Το συναισθημα της ευτυχιας [μας] παει χερι χερι με το νοημα της ζωης [μας]. ... Οποιο κι αν ειναι αυτο καθε φορα!:bigsmile:
Πάντως ο κακότυχος δεν ειναι σίγουρα ευτυχισμένος. :toung: :toung:
Κι αυτος που ειναι πολυ τυχερος σιγουρα εχει πολλες δοσεις ευτυχιας! Ξερουν οι λεξεις πως φτιαχνονται....χιιχχιιχ! ευ+τυχη !