Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας
Δεν λέω ότι σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με αυτό το ζώδιο. Όμως ο Κερδώος Ερμής Κοραλία αφορά γενικότερα το Εμπόριο, δηλαδή κάθε είδους συναλλαγών και διακίνησης χρήματος και κάθε είδους μεσητειών, άρα σχετίζεται και με το χρηματιστήριο και τις τράπεζες. Πχ. οι διαρκείς διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη σε συνδυασμό με την προγνωστική τέχνη που το συνοδεύει καθώς και η ανάγκη ρευστότητας και διακίνησης χρήματος των τραπεζών σχετίζονται με την ευμετάβλητη και κερδοσκοπική φύση του Ερμή (και όλα αυτά βέβαια χτυπήθηκαν από τον Κρόνο).
Ο Χείρωνας, όμως, δεν είναι πλανήτης. Ακόμα κι αν έχει κάποια επιρροή δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή του Δία, ή και του Ποσειδώνα ακόμα. ¶ρα στην τριπλή σύνοδο που πλησιάζει θα είναι λιγάκι δύσκολο να διακρίνουμε το who is who και η όποια επιρροή του Χείρωνα δύσκολα πιστεύω θα διακριθεί.
Quote:
Originally Posted by
Κώστας
Ο Χείρωνας, όμως, δεν είναι πλανήτης. Ακόμα κι αν έχει κάποια επιρροή δεν μπορεί να συγκριθεί με την επιρροή του Δία, ή και του Ποσειδώνα ακόμα. ¶ρα στην τριπλή σύνοδο που πλησιάζει θα είναι λιγάκι δύσκολο να διακρίνουμε το who is who και η όποια επιρροή του Χείρωνα δύσκολα πιστεύω θα διακριθεί.
Συμφωνώ, Κώστα μου. Αν πούμε ότι αυτή η όψη λειτούργησε τυχοδιωκτικά αυτό μπορεί να αποδοθεί και στον Δία, αν πούμε ότι λειτούργησε θεραπευτικά αυτό μπορεί να αποδοθεί και στον Ποσειδώνα και πάει λέγοντας. Αυτό είναι ένα βασικό μου πρόβλημα με τον Χείρωνα, δεν είναι ευδιάκριτες οι ιδιότητες που του αποδίδονται, δηλαδή να είναι μόνο δικές του και να μην σχετίζονται με ιδιότητες άλλων πλανητών.
Καλημέρα παιδιά...
για το Χείρωνα πιστεύω ότι πρέπει να το ξαναδείτε λίγο το θέμα... οι ιδιότητες του Χείρωνα είναι αρκετά ξεκάθαρες, απλά πρέπει κανείς να έχει κάποια τριβή για να νιώσει ότι όντως δουλεύει. Ο Χείρωνας κυβερνά κυρίως συγχρονιστικά φαινόμενα. Αν έχω όψεις Ερμή, όπως λέει η Κοραλλία, θα μπω στο διαδίκτυο, αλλά με όψη Χείρωνα η φύση της επαφής διαφοροποιείται. "Πέφτω πάνω" σε ανθρώπους και καταστάσεις. "Μου συμβαίνουν" γνωριμίες. Το ίδιο και με το Δία. Ο Δίας δίνει ευκαιρίες, αλλά με το Χείρωνα η διαδικασία διαφοροποιείται. Οι ευκαιρίες μπορεί π.χ. να είναι "σκανδαλώδεις".
Μερικά Hints για το Χείρωνα:
- Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν και πράγματα πέρα από τη λογική. Συνήθως σε περιόδους που ο Χείρωνας κάνει όψεις προς τη γενέθλια θέση του αρχίζουμε να ασχολούμαστε με "μεταφυσική". Σε δύσκολες όψεις νιώθουμε ότι στη ζωή μας δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, ότι είμαστε ανίκανοι να ελέγξουμε τα πράγματα ή να νιώσουμε ευτυχία. Η λέξη κλειδί είναι "ανίκανοι", όχι ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, φταίνε οι άλλοι, κλπ.εδώ μιλάμε για αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας.
- Μας δίνει αγωνία σε ό,τι κάνουμε, καθώς νιώθουμε σε αυτό το πράγμα ανεπαρκείς (ο Χείρωνας κυβερνά γενικά ό,τι αισθανόμαστε ως "ανεπάρκεια"). Προσπαθούμε να υπερβούμε την ανεπάρκεια μας και η συμπεριφορά μας γίνεται too much. Π.χ. σε πρόσφατες συνόδους του Χείρωνα από διέλευση με τον ¶ρη μου στον Υδροχόο, ενώ συνήθως με αυτή τη θέση είμαι έτσι κι αλλιώς ειλικρινής, αυτή την περίοδο ήμουν ειλικρινής τόσο πολύ που πλήγωνα τους ανθρώπους γύρω μου. Και προσπαθούσα να ηγηθώ (στο Μεσουράνημα ο ¶ρης) ακόμη κι εκεί που δε γύρευαν ηγέτες.
- Σχετίζεται με τη στιγμή και το "just in time" (ακριβώς στην ώρα). Θυμάστε εκείνο το δυστύχημα που έγινε στη Ν.Υόρκη και ο πιλότος προσγείωσε το αεροπλάνο στο ποτάμι; Την ώρα εκείνη δεν είχε καμία ιδιαίτερη όψη στο χάρτη του, εκτός από όψεις Χείρωνα (ο Χείρωνας ήταν στο γενέθλιο στο Μεσουράνημα του και είχε από διέλευση τρίγωνο Σελήνης ακριβείας). Όλος ο χειρισμός του αναδεικνύει ικανότητες Χείρωνα. Πέρασε "ξυστά" από τα αεροπλάνα της γραμμής, προσγειώθηκε στο "τσάκ" λίγο πριν την αποβάθρα και γενικά η λογική του "παρά τρίχα" σχετίζεται με το Χείρωνα.
- Ο Χείρωνας γενικά αναμειγνύει ιδιότητες Κρόνου - Ουρανού. Δηλαδή δείχνει κάποιον που έχει κρόνιες ικανότητες ακρίβειας, αλλά παράλληλα έχει και τη στιγμιαία ουράνια έμπνευση της στιγμής να κάνει το κάτι παραπάνω, το κάτι πέρα από την εκπαίδευση του καθενός.
Σε μας, ειδικά, αν η Ελλάδα θεωρηθεί Παρθένος, ο Χείρωνας αξίζει περαιτέρω μελέτη, γιατί ακριβώς δείχνει την ανεπάρκεια που νιώθουμε ως κράτος, αλλά και τη λογική που έχουμε πάντα να κάνουμε τα πάντα "στο τσακ". Δείχνει όμως και την τυχοδιωκτική πλευρά μας (ο Χείρωνας μισός Δάσκαλος, μισός ά-λογο, δηλαδή άνευ λογικής).
Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να τον δούμε με αρκετή προσοχή και να τον ψάξουμε καλύτερα. Δεν υποτιμώ τους άλλους πλανήτες, προς Θεού. Η βασική νότα που παρέχει ο Χείρωνας είναι το "όσα φέρνει η στιγμή δε φέρνει ο χρόνος όλος". Δηλαδή σε μία όψη με Δία και Ποσειδώνα, αυτό που ονειρεύονταν γενιές με Δία / Ποσειδώνα μπορεί να έρθει σε μία στιγμή. Ο Χείρων δείχνει και το "θράσος" επίσης. Με τι άλλο, παρά με Χείρωνα θα έμπαινε στη μύτη της Υπερδύναμης μία ομαδούλα, που λεγόταν Αλ Κάιντα και θα "πλήγωνε" το γίγαντα; Σε μία στιγμή άλλαξαν όλα.
Αν το πάμε με τη μέθοδο της διαλλεκτικής ο Χείρωνας είναι η στιγμή που η ποσοτική συσσώρευση κάνει το τσακ και φέρνει την ποιοτική αλλαγή. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή, που γίνεται το τσακ. Ούτε το πριν που είναι κρόνιο, ούτε το μετά που είναι ουράνιο.
Προφανώς είναι σύμβολο νέο, δεν είναι κατασταλαγμένο, αλλά αν πειραματιστούμε θα βρούμε πολλά πράγματα.
Φίλε Βασίλη κάνεις ένα λάθος. Ο περίφημος πιλότος Chesley Sullenberger, ο "Captain Cool" όπως ονομάστηκε λόγω της παροιμιώδους ψυχραιμίας του, γεννήθηκε στις 23 Γενάρη του 1951 και την ημέρα της γνωστής προσγείωσης ο Δίας έκανε ανατριχιαστικά τέλεια σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο του στις 2.30 μοίρες του Υδροχόου. Το Μεσουράνημα που αναφέρεις είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε διότι ξέρουμε μόνο την ημερομηνία και όχι την ώρα γέννησης του πιλότου. Εδώ, λοιπόν, έχουμε μία κλασική περίπτωση που ο Δίας αναδεικνύει το αρχέτυπο του σωτήρα και "από μηχανής θεού" ανθρώπου.
Chesley Sullenberger - Wikipedia, the free encyclopedia
http://files.usgwarchives.net/tx/gra...1/grays51b.txt
Επίσης, εκείνη την ημέρα ο πιλότος είχε και τον ανάδρομο Ερμή πολύ κοντά στον Ήλιο του, στις 6 μοίρες του Υδροχόου!
Ναι, Κώστα, έχεις δίκιο... οι πηγές μου δεν ήταν σωστές, όταν έλεγα ότι δεν είχε άλλη όψη... Αλλά το ζητούμενο είναι το παράδειγμα για τη συμπεριφορά του Χείρωνα, όχι ο χάρτης του πιλότου...
Αν θες όμως να μιλήσουμε για το Δία, να σου πω ότι κατά τη γνώμη μου η σύνοδος αυτή δείχνει απλά ότι τη μέρα εκείνη έγινε διάσημος. Ίσως ότι είχε και άστρο (ήταν λίγο.. φαρδος)... Δεν προσδιορίζει αυτή η όψη την ώρα του ατυχήματος όμως. Η Σελήνη είναι αυτή που κάνει όψη τη συγκεκριμένη ώρα και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι πιο σημαντική. Είναι κάτι που είδα και στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου. Ο αυτουργός είχε πάλι όψη ακριβείας (σύνοδο με το γενέθλιο ¶ρη του). Γενικά κοιτάζω πρώτη πρώτη τη Σελήνη, αν είναι να δω την κακιά ή την καλή στιγμή, γιατί πιστεύω ότι αυτή είναι ο ενεργοποιητής των γεγονότων.
Φυσικά και η Σελήνη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω είναι φανερό ότι ο Δίας έχει τη μεγαλύτερη σχέση. Έφερε στον πιλότο μία lifetime εμπειρία κατά την οποία ξεδίπλωσε τις σπουδαίες αρετές του (όλοι οι χειρισμοί του από την αρχή της πτήσης κρίθηκαν άριστοι) και χάρη στην οποία κέρδισε μέσα σε μία ημέρα, όπως λες, αιφνίδια διασημότητα (κλασικός Υδροχοίσιος Δίας). Η βλάβη στο αεροπλάνο ήταν αιφνίδια, ο τρόμος των επιβατών απερίγραπτος και η κατάληξη αίσια (κλασικός Δίας σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή που ευνοεί την επίδραση εντελώς random παραγόντων όπως το να μπλεχτούν πουλιά στους κινητήρες του αεροπλάνου!!) και ο πιλότος, υπό το τυχερό αστέρι του Δία (στον Ύδροχόο, το κατεξοχήν ζώδιο του Αέρα) να παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο (πάλι ο Δίας) και να ρίχνει το αεροπλάνο στα νερά, έχοντας συνυπολογίσει ότι είναι η ασφαλέστερη αντιμετώπιση.
Για το θέμα του Χείρωνα Βασίλη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και δεν έχω κάνει τις απαιτούμενες παρατήρήσεις ώστε να διαμορφώσω άποψη. Αυτό, όμως, που μπορώ να υποθέσω είναι ότι από τη στιγμή που δεν είναι πλανήτης η όποια επιρροή του αποκλείεται να είναι τόσο ισχυρή όσων των πλανητών.
Είναι λίγο γενικό αυτό Κώστα. Αν δεν τον έχεις μελετήσει στην πράξη δε νομίζω ότι πρέπει να βασιστείς απλά στο γεγονός ότι δεν είναι πλανήτης. Η αστρολογία είναι κατεξοχήν τέχνη που έχουμε αποτελέσματα χωρίς να ξέρουμε γιατί.
Όσο για το Δία, έχω λίγο άλλη άποψη. Δεν είναι το παρόντος, αλλά ο Δίας δεν τα πάει πολύ καλά με τις λεπτομέρειες. Δε νομίζω ότι παίζει να πούμε ότι οι χειρισμοί ήταν σωστοί λόγω Δία. Λόγω Ερμή ίσως, λόγω Κρόνου - αν είχε όψη -, λόγω Ουρανού, αν είχε έμπνευση, αλλά λόγω Δία δε νομίζω... Εκτός αν έγινε κάτι από τύχη ή τον βοήθησε κάποιος. Εκεί ναι, θα το δεχόμουν.
Πάντως για να είμαι δίκαιος, ο Δίας κάνει γενικώς enlarge ό,τι ακουμπά και στην περίπτωση αυτή κάνει enlarge τον Ήλιο, οπότε ο πιλότος δείχνει ότι είναι πρόθυμος "να το πάρει πάνω του" το θέμα. Δεν πιστεύω όμως ότι του δίνει και την απαραίτητη εκτελεστική δεινότητα. Αυτό πιστεύω ότι έχει προέλθει από αλλού. Εκτός αν η γενέθλια θέση του Δία είναι σε κάποιο οίκο λεπτομέρειας (π.χ. 6ο) ή γήινο εν πάσει περιπτώσει οίκο.
Ο Δίας, όμως, δεν αφορά μονάχα την Τύχη. Σχετίζεται και με την ανώτερη εκπαίδευση, γνώση και διδασκαλία. Αυτός ο πιλότος είναι παλιά καραβάνα στο χώρο, θεωρείται πάρα πολύ έμπειρος και με τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση έδωσε το παράδειγμα του σωστού χειρισμού.
Σχετικά με την επιρροή των ουράνιων σφαιρών και αστεροειδών δεν πιστεύεις ότι υπάρχει μία ιεραρχία? Δεν αποκλείεται, όπως λες, ο Χείρων να έχει κάποια επιρροή όμως δεν είναι πλανήτης...και αυτό πιστεύω είναι σημαντικό....γίνεται, λοιπόν, να βάλουμε την επιρροή του δίπλα σε αυτή των πλανητών? Κατανοώ αυτό που λες, ότι πάρα πολλά πράγματα σχετικά με την αιτία της αστρολογικής επιρροής παραμένουν άγνωστα στην αστρολογία, όμως κάποια πράγματα τα γνωρίζουμε. Ακόμα και η αναλογία μεταξύ της σειράς των πλανητών και της σειράς των ζωδίων φανερώνει μία σοφή και αρμονική Δημιουργία.
Ας το δούμε με ένα απλό παράδειγμα. Ο πλανήτης Δίας κυβερνά τον Τοξότη. Μετά το Δία είναι ο Κρόνος ο οποίος κυβερνά το αμέσως επόμενο ζώδιο, τον Αιγόκερω. Αμέσως μετά είναι ο Ουρανός που κυβερνά το αμέσως επόμενο ζώδιο τον Υδροχόο, ενώ έπεται ο Ποσειδών που κυβερνά το τελευταίο ζώδιο, τους Ιχθείς. Υπάρχει, λοιπόν, μία σοφή συνέχεια και αναλογία μεταξύ ζωδίων και πλανητών-κυβερνητών η οποία πιστεύω ότι ισχύει ακόμα και για τους μικρούς πλανήτες (προσωπικά θεωρώ τον ¶ρη ως τον πραγματικό κυβερνήτη του Σκορπιού και όχι τον Πλούτωνα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Ο Χείρωνας, όμως, πού εμπλέκεται σε αυτή τη σειρά? Μπορώ να τον δεχτώ ως το "πέρασμα" από τον Κρόνο στον Ουρανό αλλά όχι και σαν πλανήτη διότι δεν είναι. Σαν ουράνιο σώμα είναι πολύ πιθανόν να έχει κάποια ισχύ και επιρροή όμως δεν πιστεύω ότι συγκρίνεται με την ισχύ των ουράνιων σφαιρών.