Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
κια μου στις μάγισσες της σμύρνης δεν έφταιγε κάτι άλλο εκτός απ το βιβλίο που είναι πολύ κακογραμμένο:bigsmile: ούτε εγω μπόρεσα να το διαβάσω.Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών αλλά για άλλον λόγο,είχε πολλά ονόματα και ζαλιζόμουν :embarrest Γενικά πρώτα η εικόνα και μετά η περιγραφή "δεσμεύει"κάπως τη φαντασία....Μόνο το μη μου λες αντίο παρόλο που δεν έλεγε τίποτα από λογοτεχνικής σκοπιάς κατάφερε να γλιτώσει απ την εικόνα.Το συμπάθησα γιατί μιλούσε για τη Θράκη και σκεφτόμουν τα δικά μου καθώς το διάβαζα :embarrest
Έχω διαβάσει το "Οι μάγισσες της Σμύρνης αλλά το θεωρώ πολύ μέτριο. Δλδ, δεν θα το ξανα διάβαζα με τίποτα. Βαρέθηκα ταμάλα! Τυχερό ήταν που δεν το πέταξα.
Γενικά, μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν ένταση, δράση και σε κρατάνε σε αγωνία, αν λοιπόν, ξεκινήσω κάποιο και το βαρεθώ ... δυστυχώς, το σταματάω και ξεκινάω άλλο!
Βέβαια, αυτό έπαθα κάποτε με το "Ευτυχώς, που δεν γεννήθηκα όμορφη" του Κώστα Καρακάση. Στην αρχή βαρέθηκα μέχρι αηδίας αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πολύ καλό βιβλίο. Και μετά το "Οχτώ" που το θεωρώ κορυφή, είναι το 2ο καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει.
Quote:
Originally Posted by
panther
Γενικά, μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν ένταση, δράση και σε κρατάνε σε αγωνία, αν λοιπόν, ξεκινήσω κάποιο και το βαρεθώ ... δυστυχώς, το σταματάω και ξεκινάω άλλο!
Διάβασε το "τι ωραίο πλιάτσικο" του Τζόναθαν κόου τότε να πάθεις την πλάκα σου:toung::bigsmile
Βλέπω πάντως πως τις περισσότερες προτιμήσεις τις συγκεντρώνουν τα μυθιστορήματα.
Quote:
Originally Posted by
DrMaroulita
Ενδιαφέρον... Ίσως να μου φανεί χρήσιμο το βιβλίο για τη διπλωματική μου... Να 'σαι καλά Μαρία!! :)
Μακαρι να βοηθησα:love::love::love:
Το ποτε χωρις τη κορη μου το χω διαβασει καλο ειναι αλλα επειδη ετυχε να πεσουν στα χερια μου αρκετα τετοια βιβλια το χω ψιλοβαρεθει το θεμα....
Και μενα μ αρεσουν πιο πολυ τα μυθηστορηματα και τα μυθηστορηματα με ιστορικες αναφορες ή στοιχεια οπως τα Ματωμενα χωματα...
Πολύ ωραίο βιβλίο ήταν ο Κώδικας του Παρθενώνα αλλά και Η Αδελφότητα της Ιεράς Σινδόνης.
Θα συμφωνήσω με την panther ότι το Οχτώ είναι υπέροχο βιβλίο
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Το ποτε χωρις τη κορη μου το χω διαβασει καλο ειναι αλλα επειδη ετυχε να πεσουν στα χερια μου αρκετα τετοια βιβλια το χω ψιλοβαρεθει το θεμα....
Και μενα μ αρεσουν πιο πολυ τα μυθηστορηματα και τα μυθηστορηματα με ιστορικες αναφορες ή στοιχεια οπως τα Ματωμενα χωματα...
Πολύ καλά μυθιστορήματα με ιστορικές αναφορές γράφει η συγγραφέας του ΟΧΤΩ Katherne Neville.:bigsmile:
Βιβλία που μας συγκλόνισαν και εξακολουθούν να μας συγκλονίζουν και να αναγιγνώσκονται ξανά διαφορετικά σύμφωνα με τις νέες εμπειρίες. "Αλεξανδρινό Κουαρτέτο" του Λ. Ντάρελ, "ο Σίσσυφος" του Καμύ, "Πανούκλα" του Καμύ, "Η Γέννηση της Τραγωδίας" του Νίτσε, "ο Επαναστατημένος ¶νθρωπος" του Ντοστογιέφσκυ και βέβαια, Καβάφης, Σεφέρης, Έλιοτ, Πωλ Ελυαρ και Διδώ Σωτηρίου. Πρέπει ωστόσο να προσθέσω και το θέατρο του παραλόγου με κυριώτερο τον Μπέκετ και το "Περιμένοντας τον Γκοντό" χωρίς να εξαιρώ τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ και τον "Κύκλο με την Κιμωλία' του Μπρεχτ.
:love::embarrest:unsure:
Quote:
Originally Posted by
panther
Πολύ καλά μυθιστορήματα με ιστορικές αναφορές γράφει η συγγραφέας του ΟΧΤΩ Katherne Neville.:bigsmile:
Δεν το χω διαβασει το 8 αλλα θα το κανω μαλλον γιατι εχει πολλους οπαδους απ οτι βλεπω!
Αν και μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει καλυτερο σ αυτο το ειδος απο τα ματωμενα χωματα της Διδω Σωτηριου φαντασου οτι θυμαμαι και τιτλο και συγγραφεα πραγμα σπανιο για μενα
μολις το διαβασω (to 8 ) θα πω εντυπωσεις!
Quote:
Originally Posted by
CALCIDICA
"ο Σίσσυφος" του Καμύ
Ο Σίσυφος του Καμύ γίνεται και πολύ ωραίο θεατρικό με αυτοσχεδιασμό και παιχνίδια status... Δεν ξέρω αν έχετε ασχοληθεί...
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Δεν το χω διαβασει το 8 αλλα θα το κανω μαλλον γιατι εχει πολλους οπαδους απ οτι βλεπω!
Αν και μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει καλυτερο σ αυτο το ειδος απο τα ματωμενα χωματα της Διδω Σωτηριου φαντασου οτι θυμαμαι και τιτλο και συγγραφεα πραγμα σπανιο για μενα
μολις το διαβασω (to 8 ) θα πω εντυπωσεις!
Μαρια το Οχτω δεν εχει καμμια σχεση με τα Ματωμενα χωματα. Το δευτερο ειναι ενα συγκλονιστικο μυθιστορημα, σιγουρα το ξερεις μια και το εχεις διαβασει. Το Οκτω ειναι κατι για να περνας απλως την ωρα σου. Προσωπικα δεν ανηκω στους φαν.
Ωραιοτατα ιστορικα μυθιστορηματα εχει γραψει ο Μικα Βάλταρι, πολλα απο τα οποια εχουν εκδοθει στην Ελλαδα. :bigsmile: