Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Δίκιο έχεις.. έβαλα πολλά για να μη δώσω εντύπωση ότι επιλέγω...
Αλλά δες μερικά πιο συγκεκριμένα...
"το να θεωρείς κάποιον ασθενή"
Ασθενής είναι ο ομοφυλόφυλος;
"Το φυσιολογικό από πότε είναι υποκειμενική έννοια;;;"
Δεν είναι υποκειμενική έννοια; Είναι φυσιολογική η χρήση προφύλαξης; Απαντιέται στη φύση; Δεν εμποδίζει την αναπαραγωγή; Γιατί τότε τη θεωρούμε αποδεκτή; Μήπως για να κάνουμε έλεγχο γεννήσεων για λόγους ευημερίας; ¶ρα μήπως και η κοινωνία συν- αποφασίζει τι είναι φυσιολογικό; Μήπως φυσιολογικό θεωρείται αυτό που εξυπηρετεί όχι μόνο τους βιολογικούς αλλά και τους εκάστοτε κοινωνικούς σκοπούς (άντε εδώ θα γίνω εγώ πιο μαρξιστής από σας μου φαίνεται :) ) ;
"Αν ποτέ στη ζωή μου αποκτήσω παιδί που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα, σαφώς και θα το αγαπάω, σαφώς και θα το προστετεύω, σαφώς και θα το στηρίζω, αλλά δεν βρίσκω τίμιο να το παραμυθιάζω καλλιεργώντας του το αίσθημα του "φυσιολογικού" κάνοντας λάστιχο την όποια έννοια."
Ευτυχώς δε θα παντρευτώ την Αργυρώ :) Δεν μπορώ να φανταστώ καν τι γενικές ψυχολογικές δυσλειτουργίες και προσωπικά και κοινωνικά θα έχει ένας άνθρωπος που δε θα θεωρείται φυσιολογικός από τη μητέρα του, από αυτήν δηλαδή που περιμένει ό,τι κι αν είναι να τον αποδεχτεί.
"Συγγνώμη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι υποκειμενικό. Η λέξη "φυσιολογικό έχει μια κυριολεκτική έννοια και όντως σχετίζεται με την αναπαραγωγή"
Για τις αράχνες φυσιολογικό είναι μετά το σεξ η θηλυκιά να τρώει τον αρσενικό. Για τον άνθρωπο είναι; Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι "φυσιολογική";
Μερικά παραδείγματα μόνο...
Δεν ξέρω, μήπως σας παρεξήγησα;