συμφωνω απολυτα μαζι σου starfish
Printable View
συμφωνω απολυτα μαζι σου starfish
Ωραία, με την ίδια έννοια που οι λέξεις "φυσικό" , "φυσιολογικό", "αναπαραγωγή" δεν έχουν καμία σημασία, τότε, δεν έχει καμία σημασία και το "διαφορετικό" , το "στεγανό" κτλ.
Γιατί, επειδή όντως δεν ζούμε στο Μεσαίωνα, κι επειδή όντως δεν νομίζω πως κάποιος θέλει το κακό των συνανθρώπων του - τουλάχιστον από αυτούς που συνομιλούμε εδώ μέσα - αλλά , αντίθετα την ευτυχία τους, έχω κι εγώ να σου πω το εξής:
Ότι σε μια κοινωνία που προκύπτει ζήτημα υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλοφίλους, στη βάση της ισότιμης αντιμετώπισης τους, και σε μια κοινωνία που επίσης κάνει πειράματα έρευνας σεξουαλικού προσανατολισμού στα ποντίκια, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το πρώτο είναι μη προοδευτικό και στεγανό και το δεύτερο Gattaca ( όπως το χαρακτήρισε αγανακτισμένη μια ομοφυλόφιλη κοπέλα που τοποθετήθηκε κάπου παραπάνω). Ή προοδευτικά και τα δύο ή Gattaca και τα δύο.
Ή η τρίτη εκδοχή, τι λέει η μαμά φύση; Υπάρχουν οι γκέι; Υπάρχουν. Τους αλλάζουμε τον σεξουαλικό προσανατολισμό εφόσον γεννήθηκαν γκέι; Όχι, αυτή είναι η φυσική τους επιλογή. Θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά; Ας πάνε να κάνουν. Δεν μπορούν; Δεν πειράζει, τι να κάνουμε, είναι κι αυτό φυσική τους επιλογή.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν τα γουστάρω. Σε καμία περίπτωση. Και δεν νομίζω πως βοηθούν και κανέναν.
Starfish, νομίζω πως η παράθεση της δήλωσης του ποιητή από εμένα ήταν σαφής ως προς το ότι δεν εστιάζεται στη λέξη "κουσούρι". Μπορείς κάλιστα να την αντικαταστήσεις με όποια άλλη θέλεις, π.χ. 'ιδιαίτερότητα", "διαφορετικότητα". (Και σχετικά με τον Χριστιανόπουλο, δεν νομίζω πως είχε κάποιο κόλλημα να το πει αλλιώς, ακριβώς λόγω της δεδομένης αντισυμαβτικότητάς του, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει).
Νομίζω όμως πως το νόημα τα φράσης παραμένει το ίδιο, γιατί ακριβώς δεν είναι θέμα διατύπωσης. Το θέμα είναι η έκφραση μιας στέρησης και δεν νομίζω πως πρόκειται για τη στέρηση κοινωνικής αποδοχής. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου το θέμα, κι όχι ο όρος "κουσούρι".
Αυτά.
Εγώ πάλι σας διαβάζω τόσες μέρες και δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται να συνδυάζεται αριστερά και πρόοδος με θεωρίες για κουσούρια... Πιο πολύ Χριστόδουλο και Μεταξά μου θυμίζουν αυτά...
Αυτά.
Αναλόγως τι θεωρεί κανείς πρόοδο:bigsmile:
Σε ποιες "θεωρίες κουσουριών" αναφέρεσαι ακριβώς;
Ξέρω γω βρε συ, Λευκή; Με το συμπάθειο, δεν έχω και τίποτα μαζί σου, αλλά ορισμός του φυσιολογικού με βάση την αναπαραγωγή; Λίγο χιτλερικό δεν είναι αυτό; Εσείς δεν υποστηρίζετε ότι όλα είναι θέμα κοινωνικών συνθηκών; Ότι η ηθική διαμορφώνεται ανάλογα με τα κοινωνικά αιτήματα και τις κοινωνικές δυνάμεις που συγκρούονται; Πού κολλάει τώρα η αναπαραγωγή;
Φοβάμαι πως δεν σε καταλαβαίνω,είμαι και άϋπνη.Εγώ αναφέρομαι στον λόγο για τον οποίο η φύση δίνει φύλα στον άνθρωπο.Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η χιτλερική μου διάθεση.Κατά τα άλλα, η αναπαραγωγή στην οποία αναφέρθηκα όντως δεν κολλάει με την ηθική την οποία αναφέρεις και επομένως δεν καταλαβαίνω και για ποιο λόγο την αναφέρεις.
Δεν ξέρω, Λευκή. Μπορεί να μην κατάλαβα εγώ καλά...
Διάβασε όμως παρακάτω ένα απόσπασμα των απόψεων σας και πες μου τι θα καταλάβει ένας αναγνώστης...