-
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ έναν πόλεμο, ένα πεδίο μάχης να έχει δημιουργηθεί μέσα σε ένα σάιτ, που κανέναν δεν έχει πειράξει ενώ το αντίθετο όλο μομφές εισπράττει από άλλους. Το γεγονός ότι, σίγουρα όχι μόνο εγώ αλλά και πολλά άλλα μέλη, έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση και μας βάζετε μαχαίρι στο λαιμό να απολογηθούμε για τον λόγο που είμαστε μέλη και συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε όσο μπορούμε ο καθένας μας αυτό το σάιτ με έχει εξοργίσει, με έχει βγάλει από τα ρούχα μου. Και δεν θέλω να σταθώ πλέον στα παιδιά που ασχολούνται με την αστρονομία και τις αντίθετες απόψεις τους (το θέμα νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και ότι και να λέμε συνεχώς αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια).
Θέλω να σταθώ λιγάκι στις δημοσιεύσεις σας κυρία mitsos789 και στο γεγονός ότι αν δε με απατά η μνήμη μου και άλλο ένα μέλος είπε αυτό που θα πω και γω. Αμφισβητείτε την επισκεψιμότητα του σάιτ, η οποία είναι μεγάλη και θα αναφερθώ παρακάτω στο θέμα αυτό με μια ερώτηση που θα θέσω αφού πρώτα παραθέσω κάποια τρόπο τινά αποδεικτικά στοιχεία………..
Ένα μέλος που είναι γραμμένο στις 5-5-2006 (σχεδόν μισό χρόνο), χωρίς να έχει κάνει έστω μία δημοσίευση και ξαφνικά από το πουθενά στις 11-10-2006 κάνει το πρώτο του ποστ στο θέμα του τι είναι Αστρολογία, εφόσον ελέγχει το σάιτ σε τακτά χρονικά διαστήματα (γιατί αυτή την εντύπωση μου έχετε δώσει) για να δει μπας και κάπου «μαλλιοτραβιούνται», που στη περίπτωσή τη συγκεκριμένη υπάρχει μια έντονη συζήτηση και αμφισβήτηση για την αστρολογία, και δείχνει να είναι γνώστης του αντικειμένου (το έχετε αναφέρει αν δε με απατά η μνήμη μου…που δε με απατά….κάποια πράγματα τα συγκρατώ για να μπορώ να κρίνω), ξαφνικά έρχεστε και επιτίθεστε από το πρώτο σας ποστ για τις διαφημίσεις που φιλοξενεί το σάιτ.
Συγκεκριμένα στο πρώτο σας ποστ στις 11-10-2006 αναφέρετε
Quote:
Originally Posted by mitsos789
Θα ηθελα να ρωτησω τοτε γιατι υπαρχουν στην αρχικη σελιδα διαφημησεις του τυπου 090?? Ενω ολοι μεχρι τωρα καταδικαζουν τετοια φαινομενα??
Λοιπόν, κάθε νοήμων άνθρωπος, άνετα μπορεί να καταλάβει ότι είδατε νταβαντούρι και αμέσως χτυπήσατε, από το πρώτο σας κιόλας ποστ (να σημειωθεί αυτό, και όποιος δεν πιστεύει να το ελέγξει) ότι το σαιτ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα μιλώντας συνεχώς για τα 090. Παρατήρησα ότι στα περισσότερα ποστ που έχετε γράψει μέχρι στιγμής αναφέρεστε συνεχώς στα 090. Δεν νομίζω να είναι απλά μια σύμπτωση.
Ενδεικτικά
Quote:
Originally Posted by mitsos789
…… όχι να τα διαφημίζουν κι όλας, αλλά να προσφέρουν τις γνώσεις τους σε σας για την ψυχή της μάνας τους και τα 090 που διαφημίζετε....
…….. σας διαβάζει και σκέφτεται "για να 'χουν τόση επισκεψιμότητα πάει να πει ότι εδώ τα λένε καλά, ας πάρω το 090... που διαφημίζουνε να βρω τη λύση στο πρόβλημά μου"...
……. Κι αν από τους 7500 εγγεγραμμένους το 1% παίρνει αυτό το 090 κάθε μία ώρα, τότε τα οικονομικά μεγέθη, αλλάζουν πολύ όσον αφορά τις "αγαθές" προθέσεις αυτών που διαχειρίζονται το site….
……Ευχαριστούμε για τους φιλικούς χαρακτηρισμούς περί "ανικανότητας" και ανταποδίδουμε. Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι το 090 έχει πολύ ψωμί....
……Αν τα "επαγγελματικά" προγραμματάκια χαρακτηρίζονται ως τέτοια από την απόδοσή τους να δείχνουν το σάιτ υπερπλήρες από κόσμο για να τσιμπάν οι αφελείς και να πληρώνουν τα 090 που διαφημίζετε, τότε καλά κάνετε και το πληρώσατε και αφήστε και μας να διαλέγουμε προσεχτικά, από πού και τι πληροφορίες θα διαβάζουμε ή και θα "αγοράζουμε"……
Λοιπόν…… νομίζω πως είναι εμφανές ότι εδώ πέρα το «έγκλημα» είναι οργανωμένο. Έτσι ξαφνικά όλοι σας χτυπήσατε ένα σάιτ, μέσα στο οποίο κάποια μέλη ευχαριστιούνται και γουστάρουν να διαβάζουν , να συμμετέχουν, να ρωτούν απορίες, να κάνουν το χόμπυ τους βρε αδελφέ.
Προσωπικά, είμαι σχεδόν καθημερινή επισκέπτρια του σάιτ και όποτε το επισκέπτομαι μένω μέσα σχεδόν όλη μέρα. Γιατί πρέπει να κατηγορήσετε ότι τα μέλη είναι πλασματικά εφόσον εγώ και όποιο άλλο μέλος, είμαι μέσα γιατί έχω dsl και γουστάρω να έχω όλη μέρα τον υπολογιστή μου ανοιχτό??? Μήπως θέλετε να σας στείλω και έναν λογαριασμό της ΔΕΗ για να σας αποδείξω ότι το ποσό που πληρώνω οφείλεται στην μεγάλη κατανάλωση ρεύματος του υπολογιστή μου???? Σίγουρα πολλά μέλη εδώ μέσα έχουν dsl σύνδεση γιατί πλέον η απλή είναι και πιο ακριβή για κάποιον που γουστάρει να κάθεται 2 και 3 και όσες ώρες θέλει κάθε μέρα μέσα εδώ για να ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει.
Και έρχομαι στο ερώτημα μου επί των μελών και της επισκεψιμότητας, την οποία εσείς αμφισβητείτε. Εάν και εφόσον είστε αστρολόγος, με άλλο σάιτ, όπως κατάλαβα από τα λεγόμενα του Dell Piero, μήπως σας αναστατώνει το 7500 μέλη??? Μήπως ζηλεύετε κατά βάθος τον μεγάλο αριθμό μελών και επισκεπτών που έχει το σάιτ???? Μήπως προσπαθείτε να ρίξετε λάσπη σε ένα άψογο, με πλούσια θεματολογία σάιτ μιλώντας επανειλλειμένα για τις διαφημίσεις που φιλοξενεί και ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα????
Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι το μοναδικό μέλος που έχει αυτή την άποψη εδώ μέσα!
-
[quote=Ξέρξης;21405]Αγαπητη φιλη starfish,
Για μυστικισμο και αλχημεια οχι προσωπικα δεν εχω διαβασει και ουτε προτιθεμαι.. ειναι σαν να μου λες να διαβασω για την καφεμαντεια καπως ετσι το βλεπω.. δεν θεωρο δογματισμο να απορριπτω τα αυτονοητα.
Τα περι μεταφυσικης δεν τα σχολιαζω.. μια παρατηρηση ομως δεν νομιζω πως επαφιονται στην αστρολογια....η οποια δεν θεωρω πως απανταει σε υπαρξιακα ερωτηματα του ανθρωπου.
Αλλα σχετικα με τον Νευτωνα καλο θα ηταν να δεις εδω:
http://www.phys.uu.nl/~vgent/astrology/newton.htm
Αγαπητε Ξερξη,
εχω γραψει και σε προηγουμενο ποστ μου, οτι δεν μου αρεσει να απολογουμαι για πραγματα που δεν πιστευω. Κανω ξανα αυτην την διευκρινηση μονο και μονο για να γινει κατανοητο, οτι οτι εχω γραψει παραπανω, δεν το εγραψα γιατι ειμαι μυστικιστρια, αστρολογος, και δεν ανηκω σε καμμια παραθρησκευτικη αιρεση. Ευτυχως-καποιες φορες- για μενα, η λογικη μου με καταδυναστευει.
Διαβαζω ιστορια, και εχοντας υπ οψιν μου καποια πραγματα, αναρωτηθηκα ποσο αγραμματοι και α-λλογοι μπορει να ηταν τοσοι ανθρωποι που ασχοληθηκαν με αυτα τα θεματα και μαλιστα σε εποχες που δεν γινονταν απλως αντικειμενο γελοιοποιησης αλλα κινδυνευε σοβαρα και η ζωη τους.
Μακαρι, να ειχα τον χρονο, την οικονομικη δυνατοτητα και τα γνωστικα προσοντα να ψαξω τις πηγες και να αποδειξω το σωστο και το λαθος, πανω σε καθε προβλημα τετοιου ειδους, που με εχει απασχολησει μεχρι σημερα. Και με εχουν απασχολησει πολλα..
Αυτο που μ εκανε να θεσω τα παραπανω προχειρα ερωτηματα, ηταν η θεοποιηση της επιστημονικης λογικης, και η de facto απαξιωση.
Εχω, μετα απο πολλα χρονια απολυτων αποψεων, καταληξει στο εξης: Επειδη, δεν μπορω να απαντησω ικανοποιητικα σε παμπολλα ερωτηματα, επειδη -ειλικρινα δυστυχως- συμπλεω με τον Σωκρατη στο οτι: ενα πραγμα γνωριζω, πως τιποτα δεν γνωριζω, δεν παραχωρω το δικαιωμα σε κανεναν πλεον να κατηγορει και να απαξιωνει πραγματα που δεν εχει μελετησει, που δεν εχει συν-αισθανει, που δεν τον εχουν απασχολησει. Ουτε στον εαυτο μου παραχωρω αυτο το δικαιωμα. Οπως καταλαβαινετε, δεν μιλω αυστηρα για την αστρολογια.
Οσο για τους τσαρλατανους, τους κομπογιαννιτες και τα λοιπα φρουτα, οπως εχει ειπωθει, ειναι ειδος που ενδημει παντου. Ειναι ευθυνη του καθενος προσωπικα να εντοπιζει και να αποφευγει τους σκοπελους.
**Σας ευχαριστω για την παραθεση που αφορα στον Νευτωνα.
**Δεν σας υποδεικνυω να μελετησετε αυτα καθ εαυτα τον μασονισμο, τον μυστικισμο και την αλχημεια, παρα μονο στην ιστορικη τους διασταση.
**Κατα την γνωμη μου, ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο-οποια συμπερασματα κι αν βγαλετε απ αυτο- ειναι το Εκκρεμες του Φουκω, του Ουμπερτο Εκο.
**Επισης, ισως να σας βρισκατε ενδιαφερον και το εργο του Καρλ Γκουσταβ Γιουνγκ.
-
Αλλα σκεψου και απο την αλλη ποσο επικυνδυνη ειναι η αλλη ακρη του μεταφυσικου.
Ο μεσαιωνας πανω στην υπερβολικη πιστη στο μεταφυσικο στηριχθηκε.
Ξερω ποσο επικινδυνη ειναι, οχι απλως για το πορτοφολι, αλλα κυριως για την ψυχικη ισορροπια. Ο μεσαιωνας σημερα, θεωρειται ως η ιστορικη περιοδος, που μεσα απο τις ζυμωσεις της, σε καθε επιπεδο, απετελεσε το λιπασμα του συγχρονου πολιτισμου.
Να ξερεις ομως (οπως ξαναειπα) οτι οσοι βαζουν τα συναισθηματα πρωτα ειναι πολυ περισοτερο ευαλωτοι στο να εξαπατηθουν απ διαφορους που απλα ειναι πιο "εξυπνοι". Τα εισαγωγικα τα βαζω επειδη δεν ειναι θεμα IQ.
Κοιτα μονο και μονο εδω μεσα σε αυτο το site τι γινεται. Ειναι περιπου 7500 μελη. Απο αυτα ποσα νομιζεις οτι εχουν μελετησει την αστρολογια? 10? 20? 30? παντως οχι παραπανω!!!
Αυτο τι σημαινει ? Οτι απλα εξαπατουνται "αγοραζοντας" φρουδες ελπιδες!!
Βλεπεις να δινονται λαθος στοιχεια και ορισμοι που ερχονται σε αντιθεση με την επιστημη. Και αυτο δεν ειναι θεμα διαμαχης, τα πραγματα ειναι ή ασπρο ή μαυρο σε αυτη την περιπτωση.
Βλεπεις μεσα σε ολο αυτο το οικοδομημα να δινονται και τα γνωστα 090 τηλεφωνα και ακομα αναρωτιεσαι για πιο λογο η αστρολογια εχει επιβιωσει μεσα στον ντετερμινιστικο κοσμο μας???
Αγαπητε Inest 2, η αστρολογια πιστευω οτι εχει επιβιωσει, οχι επειδη υπαρχει οικονομικο οφελος για οποιον την ασκει ως επαγγελμα, αλλα γιατι ειδικα ο σημερινος ανθρωπος, ζωντας σε εναν κοσμο μεταβαλλομενο και ασταθη στο επακρο, εχει αναγκη απο ενα στηριγμα [ή εστω πολλα στηριγματα]. Για τους κερσδοσκους κλπ. εχω γραψει στην απαντηση μου στον Ξερξη.
Παρεπιπτοντως, ουτε εμενα μου αρεσουν οι διαφημισεις των 090 που δυστυχως τις βλεπω ακομη και σε "σοβαρα" καναλια της τηλεορασης. Στην προκειμενη περιπτωση, αν σου ελεγα οτι τα προσεξα μονο οταν εγιναν αντικειμενο κριτικης, θα με πιστεψεις; Πιστεψε με!
Σας χαιρετω για σημερα....
-
Οσο για ολο αυτο που συμβαινει εμεινα εκπληκτη ελειψα ενα μηνα λογω εξεταστικης και τι βλεπω!
πολυς χαμος για το τιποτα! Οποιος θελει μπορει να πιστευει οτι θελει.Κανενα νομισμα δεν εχει μονο μια οψη.Κανενας και καμμια κοινωνια δεν ειναι παντοδυναμοι ή παντογνωστες.Το μελλον φερνει και γκρεμιζει...Πρεπει κανεις να περνει τα καλα απο αυτα που του προσφερονται κι οχι απλως να αντιδραει μονο και μονο επειδη τα διακρινει μια διαφορετικοτητα.Οσο για τα 090 αν και δε συμφωνω με αυτην την "πολιτικη" και χωρις να θελω να δικαιολογησω ή να ριξω κανεναν και τιποτα πρεπει να πω οτι
1.οι διαφημισεις φερνον εσοδα σε ενα σαιτ
2.090 θα συνεχισουν να υπαρχουν ακομα κι αν δεν τα διαφημιζε το παρον σαιτ.
3. θελω να πιστευω οτι το σαιτ κραταει ενα α ποιοτικο υποβαθρο και οι περισσοτεροι απο τους συμμετεχοντες διακρινονται επισης γι αυτο οποτε θα ειναι δυσκολο να υπαρξουν τυχον "θυματα".
4. Ας εξετασουμε το ενδεχομενο καποιος να θελει να παρει τηλ σε αυτα τα 090 για να κανει απλα και μονο μια ερωτηση που μπορει να απαντηθει μεσα σε ενα τεταρτακι με μεγαλο ποσοστο ευστοχιας διοτι κυκλοφορουν αρκετα καλα προγραμματα για αστρολογους που μπορουν να τους βοηθησουν γρηγορα γιατι λοιπον αυτος ο καποιος να πρεπει να παει οπωσδηποτε σε αστρολογο και να πληρωσει επισκεψη 50-60 ευρω για μια απλη ανασφαλεια γιατι αυτη η φευγαλεα παρορμητικη κινηση πληκτρολογησης του 090...αυτο μπορει να κρυβει
5.Αν καποιος παθει εξαρτηση-εθισμο απο 090 που διαφημιστηκαν σε αυτο το σαιτ να περιμενει να τελειωσω τις σπουδες και θα του παρεχω δωρεαν ψυχοθεραπεια...χιχι χι
6.Οσον αφορα το σαιτ θεωρω οτι θα επρεπε να εμφανιζει διαλλακτικη σταση γενικοτερα γιατι καμια φορα του προκυπτουν τετοια ανεπιθυμητα μετα απο κρισεις-στροφουλες "λαικιστικες " που μπορει να το πιασουν και στο μελλον οπως και τωρα με τις διαφημισουλες(του τυπου καλη η ποιοτητα αλλα που και που και καμμια ποσοτητα στα κρυφα δεν βλαπτει)--(εγω παντως συμφωνω) ...
7.Τα παντα εχουν και τη θετικη τους πλευρα κι αν δεν παρουμε τηλ δεν μπορουμε να ξερουμε ποια ειναι αυτη αλλα εγω δεν εχω ορεξη να πληρωσω λεφτα απλα για να δω αν μπορω να την αποκαλυψω
8.Η κοινωνια πρεπει να αλλαξει η κοινωνια ειμαστε εμεις...(παντα κολλαει αυτο...χιχι χι)
9.Απαγορευονται οι ανθρωποφαγοι απο οπου κι αν προερχονται ειτε απο την καλη ομαδα ειτε απο την κακη ομαδα...χι χι
Quote:
Originally Posted by
fillenia
Πολύ σωστά θέτει το θέμα o inest No 2.
Οταν ορίζουμε μια δραστηριότητα ως " επιστήμη" θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τι συνιστά την επιστήμη, το πλαίσιο δηλαδή που έχει ορίσει η επιστημονική κοινότητα. Καθολικούς νόμους που εξηγούν τα γνωστά φαινόμενα και επιτρέπουν την ασφαλέστερη δυνατή πρόγνωση σε μελλοντική τους εμφάνιση. Οπου, καθολικός νόμος = θεωρητική υπόθεση επιβεβαιωμένη από πείραμα (1/1 αντιστοίχηση με την πραγματικότητα) και ποσοτικές μετρήσεις. Π.χ Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες, κλπ. ως τα πρότυπα της "επιστήμης". Η Ψυχολογία, κατ αυτή την έννοια δεν συνιστά επιστήμη γιατί αδυνατεί να ορίσει καθολικούς νόμους με γενική εφαρμογή.
.
Ενας κλαδος της ψυχολογιας ειναι η πειραματικη ψυχολογια που εχει ολα τα στοιχεια που ανεφερες οτι χρειαζονται για να ονομαστει επιστημη και συμπληρωνοντας πρεπει να πω οτι η πειραματικη ψυχολογια δεν ειναι ανεξαρτητος κλαδος αλλα μια πτυχη θα ελεγα καλυτερα της ψυχολογιας που συμπληρωνει το παζλ οπως κ η γνωστικη ψυχ., η αναπτυξιακη,η ψυχοπαθολογια,η ερευνητικη,η κοινωνικη, η κλινικη κτλ. :cheesy:Και θα συμφωνησω με την Κασσιοπη οτι και η Αρχιτεκτονικη ειναι αποδεκτη ως επιστημη...
το παραπανω απλως μια παρατηρηση
-
Quote:
Originally Posted by
skorpion
Οσο για ολο αυτο που συμβαινει εμεινα εκπληκτη ελειψα ενα μηνα λογω εξεταστικης και τι βλεπω!
πολυς χαμος για το τιποτα! Οποιος θελει μπορει να πιστευει οτι θελει.Κανενα νομισμα δεν εχει μονο μια οψη.Κανενας και καμμια κοινωνια δεν ειναι παντοδυναμοι ή παντογνωστες.Το μελλον φερνει και γκρεμιζει...Πρεπει κανεις να περνει τα καλα απο αυτα που του προσφερονται κι οχι απλως να αντιδραει μονο και μονο επειδη τα διακρινει μια διαφορετικοτητα.Οσο για τα 090 αν και δε συμφωνω με αυτην την "πολιτικη" και χωρις να θελω να δικαιολογησω ή να ριξω κανεναν και τιποτα πρεπει να πω οτι
1.οι διαφημισεις φερνον εσοδα σε ενα σαιτ....
.....
το παραπανω απλως μια παρατηρηση
Καλέ, τι λες? Ρώτησες τους επιστήμονες τι γνώμη έχουν για το άτομό σου και αυθαδιάζεις έτσι? Πώς μπορείς και προκαλείς ανερυθρίαστα και μετά από τόσες "ενέσεις" λογικής και επιστημονοσύνης?
-
Αγαπητέ ...
αν και είπα να μην ξαναασχοληθώ με σας, επειδή βλέπω ότι οι πολλές "ενσαρκώσεις" σας (λαζιάνι, καζιάνι, μπαλιάνι etc) προσπαθούν ντε και καλά να κάνουν το άσπρο μαύρο, δηλαδή να με αποστομώσουν (sic) αποκόπτωντας από τα ποστ μου αυτά που δεν σας βολεύουν και συνθέτοντας την "συν-ουσία" που θα επιθυμούσατε να έχετε θα σας πω τώρα τι "βλέπω" με τα μάτια του εραστιτέχνη "μυστικιστή; αποκρυφιστή; όπως σας βολεύει" για το ποιόν του site σας.
Από τις 7500 "μέλη" τα 2500 είναι πραγματικά και πολλά εξ αυτών αφελή μέλη. Τα υπόλοιπα 2/3 είναι "μούφα" για να χρησιμοποιήσω και τη φρασεολογία του φίλτατου ιδιοκτήτη "που δεν ασχολείται με την αστρολογία" αλλά του 'ρθε ξαφνικά κάποτε από το πουθενά να την αποκαταστήσει...
Και μιας και αποφάσισε να την αποκαταστήσει, είπε να βγάλει κι ένα καλό μεροκάματο μιζάροντας και μερικούς αποτυχημένους καθηγητές "πανεπιστήμονες" και την αποτυχημένη ακολουθία τους.
Ότι κι αν διάβασα εδώ μέσα τους 5 μήνες που ατυχώς σας συνάντησα στο ίντερνετ, είναι μια σαλάτα αποπροσανατολιστική για την αστρολογία και εύπεμπτη για τις κυράτσες που απέτυχαν στο γάμο τους ή που ούτε αυτό δεν κατάφεραν ακόμα να κάνουν.
Δε νομίζω να υποχρεώθηκα με την εγγραφή μου εδώ να γράφω οπωσδήποτε κάτι μιας και ενδιαφερόμουν απλά να διευρύνω τις γνώσεις μου. Αν προσέξατε (που προσέξατε τώρα πια) τις φορές που σας ξαναεπισκέφτηκα πόσες είναι και πότε, θα διαπιστώσατε ότι δεν μπαίνω κάθε μήνα να "ψάχνω ευκαιρία για νταβαντούρι".
Είναι εύκολο (πολύ εύκολο) 10-20 "διαχειριστές" να προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιον, όπως θέλουν, για όποιο λόγο και όταν αυτός ο κάποιος, δεν τους προκάλεσε παρά μόνο αποφάσισε κάποτε να μάθει πώς συμβαδίζει από τη μία να το παίζεται "χάι σταρ ειδήμονες και ενάντιοι των τηλεφωνικών εταιριών" και από την άλλη να τους διαφημίζετε φάτσα κάρτα στην προμετωπίδα σας.
Και δεν θα τα έγραφα αυτά μιας και πλέον δεν υπάρχει τέτοιος λόγος και ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε να λέμε ότι θέμε στο σπίτι μας, ας απαντούσατε με σαφήνεια για το τι ρόλο βαράνε αυτές οι τηλεφωνικές εταιρίες εδώ μέσα. Αλλά αυτό έχει μείνει ακόμα αναπάντητο από σας. Το απάντησαν οι "μετενσαρκώσεις" σας, οι μέλλουσες "ψυχαναλύτριες" etc. etc. etc. "Ένα σάιτ για να επιβιώσει κ.λπ. κ.λπ." Εσείς το 'χετε αφήσει ακόμα στο "κάποτε θα πείτε το γιατί" κ.λπ. κ.λπ.
Ναι πάλι θα πέσουν τα μπούγια, το "φιλοθεάμων" κοινό και θα υπερκαλύψει και υποβαθμίσει τις ερωτήσεις μου. Δεν πειράζει... Go for it! ¶λλωστε ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, ό,τι σκατά θέλουμε αγοράζουμε να φάμε. Εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;
Φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια
Μήτσος789 (στη θηλυκή του έκφανση)
-
Εγω τωρα τι να πω??? I rest my case οπως θα ελεγαν και οι φιλοι μας οι αμερικανοι!!
Perfect Perfect Μητσο (στη θηλυκη σου εκδοση!!) Τελικα συμφωνουμε σε καποια πραματα!!!
Οι αποψεις μου ειπωθηκαν ελπιζω με σαφηνεια. Τις ξαναλεω ομως ακομα μια φορα μπας και....
Αν καποιος θελει να ασχοληθει με την αστρολογια ως ενα φιλοσοφικο πλαισιο κανεις δεν τον εμποδιζει προφανως. Οπως καθε ανθρωπος θα μπορουσε να ασχοληθει και με τις ανατολικες πολεμικες τεχνες (που και αυτες ειναι μια φιλοσοφια) ετσι με τον ιδιο τροπο θα μπορουσε να ασχοληθει και με την αστρολογια.
Το θεμα ειναι οταν στη μεση μαινουν τα οικονομικα συμφεροντα. Τοτε αρχιζει ο αποπροσανατολισμος χρησιμοποιντας ψεθδη στοιχεια. Κατι που για μενα ειναι αισχρο. (ΝΑΙ αυτο το λεω για σας Κ. Αρχο)
Πρωσωπικα δεν πιστευω στην αστρολογια ουτε και στην "αγνη" της μορφη.
Αν θελετε μπορουμε να ανοιξουμε αυτη την ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ σηζητηση, εφ'οσον ξεκαθαρισαμε ελπιζω το τι ισχυει στην αστρολογια σημερα!!!!
ps. Κ. Αρχο Περιμενουμε παντως.......
Παρτε και μια :banana (με ή χωρις υπονοουμενο, οπως το παρει κανεις!!!)
Παντως κοιτα κατι περιεργα πραματα! Αυτες οι ατιμες οι μπανανες φυονται παντου!!!
-
Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung Verneigung
Καλό ξημέρωμα σε όλους!
-
Η Αστρολογία είναι εντελώς αβάσιμη. Οπωσδήποτε δεν έχει παντελώς καμία σχέση με την επιστήμη, διότι δεν έχει καμία επιστημονική μεθοδολογία.
Δεν υπάρχει ούτε μία αστρολογική πρόβλεψη που να έχει επαληθευτεί ποτέ, ούτε είναι δυνατόν ποτέ να προβλέψει κανείς το μέλλον με αστρολογικές οικασίες. Αυτό μπορεί να γίνει – σε κάποιο βαθμό – μονο με τη χρήση της κοινής λογικής, ή, αν πρόκεται για φυσικά φαινόμενα, με τη χρήση επιστημονικών διαδικασιών.
Η αδυναμία της αστρολογίας να προβλέψει το μέλλον είναι ισοδύναμη με την αδυναμία της χαρτομαντείας, της σπλαχνοσκοπίας, της οιωνοσκοπίας και ομοίων σκοταδιστικών πρακτικών.
Η αδυναμία της αστρολογίας να κατανοήσει, να περιγράψει ή να επηρεάσει την ανθρώπινη φύση, είναι ισοδύναμη με την αδυναμία της μαγείας, λευκής τε και μαύρης τε και βουντού.
Ακολουθεί άρθρο του Andrew Fraknoi.
Επεξεργασία διαχειριστή: Το κείμενο διαγράφεται γιατί δεν ανήκει σε αυτό το τόπικ συζητήσεως. Επειδή ήδη έχει γραφτεί στη Θεματική Ενότητα άρθρα Μελών και έχει εγκριθεί στα πλαίσια της πολυφωνίας και δημοκρατικότητας που διέπει τον παρόντα ιστοχώρο θα δημοσιευθεί κανονικά στην πρώτη σελίδα.
-
Verneigung Verneigung
tipanos2 Μπραβο. Τα ειπες ολα με αυτο το αρθο!!!!
:banana :banana
-
Quote:
Originally Posted by
inest No2
Verneigung Verneigung
tipanos2 Μπραβο. Τα ειπες ολα με αυτο το αρθο!!!!
:banana :banana
Οπότε τόσες μέρες έγραφε τζάμπα :cheesy:
-
Quote:
Originally Posted by
mitsos789
Αγαπητέ ...
αν και είπα να μην ξαναασχοληθώ με σας, επειδή βλέπω ότι οι πολλές "ενσαρκώσεις" σας (λαζιάνι, καζιάνι, μπαλιάνι etc) προσπαθούν ντε και καλά να κάνουν το άσπρο μαύρο, δηλαδή να με αποστομώσουν (sic) αποκόπτωντας από τα ποστ μου αυτά που δεν σας βολεύουν και συνθέτοντας την "συν-ουσία" που θα επιθυμούσατε να έχετε θα σας πω τώρα τι "βλέπω" με τα μάτια του εραστιτέχνη "μυστικιστή; αποκρυφιστή; όπως σας βολεύει" για το ποιόν του site σας.
Από τις 7500 "μέλη" τα 2500 είναι πραγματικά και πολλά εξ αυτών αφελή μέλη. Τα υπόλοιπα 2/3 είναι "μούφα" για να χρησιμοποιήσω και τη φρασεολογία του φίλτατου ιδιοκτήτη "που δεν ασχολείται με την αστρολογία" αλλά του 'ρθε ξαφνικά κάποτε από το πουθενά να την αποκαταστήσει...
Και μιας και αποφάσισε να την αποκαταστήσει, είπε να βγάλει κι ένα καλό μεροκάματο μιζάροντας και μερικούς αποτυχημένους καθηγητές "πανεπιστήμονες" και την αποτυχημένη ακολουθία τους.
Ότι κι αν διάβασα εδώ μέσα τους 5 μήνες που ατυχώς σας συνάντησα στο ίντερνετ, είναι μια σαλάτα αποπροσανατολιστική για την αστρολογία και εύπεμπτη για τις κυράτσες που απέτυχαν στο γάμο τους ή που ούτε αυτό δεν κατάφεραν ακόμα να κάνουν.
Δε νομίζω να υποχρεώθηκα με την εγγραφή μου εδώ να γράφω οπωσδήποτε κάτι μιας και ενδιαφερόμουν απλά να διευρύνω τις γνώσεις μου. Αν προσέξατε (που προσέξατε τώρα πια) τις φορές που σας ξαναεπισκέφτηκα πόσες είναι και πότε, θα διαπιστώσατε ότι δεν μπαίνω κάθε μήνα να "ψάχνω ευκαιρία για νταβαντούρι".
Είναι εύκολο (πολύ εύκολο) 10-20 "διαχειριστές" να προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιον, όπως θέλουν, για όποιο λόγο και όταν αυτός ο κάποιος, δεν τους προκάλεσε παρά μόνο αποφάσισε κάποτε να μάθει πώς συμβαδίζει από τη μία να το παίζεται "χάι σταρ ειδήμονες και ενάντιοι των τηλεφωνικών εταιριών" και από την άλλη να τους διαφημίζετε φάτσα κάρτα στην προμετωπίδα σας.
Και δεν θα τα έγραφα αυτά μιας και πλέον δεν υπάρχει τέτοιος λόγος και ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε να λέμε ότι θέμε στο σπίτι μας, ας απαντούσατε με σαφήνεια για το τι ρόλο βαράνε αυτές οι τηλεφωνικές εταιρίες εδώ μέσα. Αλλά αυτό έχει μείνει ακόμα αναπάντητο από σας. Το απάντησαν οι "μετενσαρκώσεις" σας, οι μέλλουσες "ψυχαναλύτριες" etc. etc. etc. "Ένα σάιτ για να επιβιώσει κ.λπ. κ.λπ." Εσείς το 'χετε αφήσει ακόμα στο "κάποτε θα πείτε το γιατί" κ.λπ. κ.λπ.
Ναι πάλι θα πέσουν τα μπούγια, το "φιλοθεάμων" κοινό και θα υπερκαλύψει και υποβαθμίσει τις ερωτήσεις μου. Δεν πειράζει... Go for it! ¶λλωστε ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, ό,τι σκατά θέλουμε αγοράζουμε να φάμε. Εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα;
Φιλικά και χωρίς καμία εμπάθεια
Μήτσος789 (στη θηλυκή του έκφανση)
Είπες να μην ασχοληθείς αλλά ασχολήθηκες. Η σταθερότητα του χαρακτήρα σου είναι χαρακτηριστική.
Δεν χρειάζεται να απαντηθεί τίποτα διότι πρώτον μόνος σου δηλώνεις απροσδιόριστο φύλλο κάτι που δικαιολογεί την ορμονική αναστάτωση και την υστερία, δεύτερον είσαι ένα ανώνυμο vitual cartoon που δικαιολογεί τη συμπεριφορά του και τρίτον ούτε αποδείξεις έχεις και ως ο/η Μήτσος μια χαρά καλύπτεσαι.
Οι αποτυχημένοι πανεπιστήμονες έχουν όνομα και κότσια να εκτίθενται.
Τα αφελή μέλη και οι απατεωνιές του σάιτ δεν σχολιάζονται με λόγια.
Είτε άντρας, είτε γυναίκα, είτε ομοφυλόφιλη συμπεριφορά έχεις επιλέξει στην προσωπική σου ζωή δε με ενδιαφέρει. Αν όμως έχεις τσίπα με το ονοματάκι σου χώσε ελεύθερα.
Ο λογαριασμός απενεργοποιείται για 2 εβδομάδες. Οι ενστάσεις υποβάλλονται επώνυμα στον διαχειριστή με e-mail.
Quote:
Originally Posted by
inest No2
Κατι που για μενα ειναι αισχρο. (ΝΑΙ αυτο το λεω για σας Κ. Αρχο)[/SIZE]
Και το αισχρό είναι στο παιχνίδι. Το κατέθεσες επανειλημμένα. Να σταματήσουμε τους χαρακτηρισμούς πλέον;
Είσαι σε ένα ανοιχτό χώρο. Μπουκάρεις και αρχίζεις να χαρακτηρίζεις. Αν κάποιος σου φέρει ένα μπουκάλι στο κεφάλι θα είναι αυταρχικός;
Μπούκαρε, συζήτησε και διασκέδασε ή εκνευρίσου. Μέχρι εκεί όμως. Όχι πιστολίδια και ιαχές.
-
Quote:
Originally Posted by
tilpanos2
Η Αστρολογία είναι εντελώς αβάσιμη. Οπωσδήποτε
Επεξεργασία διαχειριστή: Το κείμενο διαγράφεται γιατί δεν ανήκει σε αυτό το τόπικ συζητήσεως. Επειδή ήδη έχει γραφτεί στη Θεματική Ενότητα άρθρα Μελών και έχει εγκριθεί στα πλαίσια της πολυφωνίας και δημοκρατικότητας που διέπει τον παρόντα ιστοχώρο θα δημοσιευθεί κανονικά στην πρώτη σελίδα.
Οκ, δεκτο αλλα θα μπορούσε καποιος να μας παραθέσει ενα λινκ που θα βρούμε το κειμενο?
Εκανα μια γρήγορη προσπάθεια αλλα δεν τα κατάφερα
thnx!
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Οκ, δεκτο αλλα θα μπορούσε καποιος να μας παραθέσει ενα λινκ που θα βρούμε το κειμενο?
Εκανα μια γρήγορη προσπάθεια αλλα δεν τα κατάφερα
thnx!
Αγαπητέ Pentraks, το κείμενο είναι στην κεντρική σελίδα πρώτο πρώτο...
Σου παραθέτω και το λινκ: http://www.myhoroscope.gr/%F3%F5%E6%...DF%E1%F2-2931/
-
Ευχαριστώ DrMaroulita, αλλου έψαχνα τελικά.
Το forum ειναι πραγματικά τεράστιο!
-
Να ρωτησω κατι αλλο τους φιλους που τσακωνονται τελικα μαλλον με τον εαυτο τους προσπαθωντας να νιωσουν ισχυροι και εξυπνοι καλυπτομενοι πισω απο την ανωνυμια τους και την υλικη τους απουσια (τους δικαιολογω εν μερη γιατι μπορει να αντιδρουν ετσι γιατι στην "πραγματικη ζωη" νιωθουν κατωτεροι).Αμφισβητειτε οτι υπαρχουν φαινομενα τα οποια δεν εξηγουνται επιστημονικα ή τουλαχιστον δεν αποδεινυονται εντελως απο τους επιστημονες?Ή δεν υπαρχουν θεωριες που ενω στην πραγματικοτητα δεν εχουν αποδεικτει χειροπιαστα εχουν θεωρηθει εως δεδομενες και αληθης?Επισης αλλη μια ερωτηση στο παρελθον δεν υπηρχαν πραγματα που τα ειχε αναγνωρισει η επιστημονικη κοινοτητα ως "αληθη" και στο περασμα του χρονου επιβεβαιώθηκε το αντιθετο? Οι επιστημονες ειναι παντογνώστες? Σε καποια πραγματα συμφωνω μαζι σας αλλα δε μου αρεσει καθολου ο τροπος που εκφραζεστε και οι επιδειξεις της υποτιθεμενης και φαντασιωτικης σας "ανωτεροτητα" η ελλειψη μετρου και ποιοτητας της εκφρασης και η απολυτοτητα και αδιαλλαξια που εμφανιζετε. Τιποτα δεν ειναι απολυτο και σιγουρο στον κοσμο που ζουμε και στην ιδια μας τη ζωη δυστυχως ή ευτυχως και κανενας ανθρωπος δεν ειναι θεος για να λυσει ολα τα "μυστηρια" ουτε καν ο επιστημονας
Υ.Γ δεν ειμαι μετενσαρκωση κανενος
χωρις εμπαθεια:cheesy:
-
Κανεις δεν ειναι ανώτερος, που είδες κάτι τέτοιο, και αν φάνηκε ίσως να μη διατυπώθηκε σωστά η να μην ερμηνευτηκε σωστά.
Η ανωνυμία ειναι επιτυχια του internet και πρωωθει την ελευθερια λόγου και εκφρασης χωρίς φόβο και πάθος. Καλως η κακώς έτσι ειναι. Ουτε εχει πορτιερη η εισοδος ουτε ζητα κανεις ταυτότητα. Οπότε ξεχάστε το αυτο. Ο καθένας ειναι ΟΤΙ δηλωσει. so simple.
Ναι υπάρχουν ανεξήγητα γιατι προφανως δεν εχουμε τα μέσα (τεχνολογία,νόηση,μεθόδους κτλ) να τα κατανοήσουμε.Θα έρθει η ώρα τους. Δεν αντιλέγει κανεις. Ομως το συγκεκριμένο και έχει ερευνηθει και υπάρχει πληρως επιστημονική κάλυψη οτι δεν "στέκει"¨,τουλάχιστον οπως παρουσιάζεται, και απο την στιγμη που έχει αμεση επίπτωση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δεν μπορει να μείνει έτσι, δηλαδη απλα να το δεχόμαστε.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Η ανωνυμία ειναι επιτυχια του internet και πρωωθει την ελευθερια λόγου και εκφρασης χωρίς φόβο και πάθος. Καλως η κακώς έτσι ειναι. Ουτε εχει πορτιερη η εισοδος ουτε ζητα κανεις ταυτότητα. Οπότε ξεχάστε το αυτο. Ο καθένας ειναι ΟΤΙ δηλωσει. so simple.
Αυτό τα λέει όλα. Έπεσες στο λάκο με τα φίδια. Η ανωνυμία προώθησε την παιδεραστία την αλητεία τους χάκερς και την τρομοκρατία.
Μέγιστο ατόπημα αδελφέ.
-
Λοιπόν, τι βλέπω εδώ…..
προς mitsos789
Μπορεί να σας έχουν μπανάρει το λογαριασμό για δυο βδομάδες και να μην μπορέσετε να απαντήσετε, αλλά σύμφωνα με την τακτική σας να απαντάτε 2 η ώρα τη νύχτα ενώ είστε ον λάιν την ώρα που έχω αποστείλει το ποστ μου προς εσάς, εφόσον δείχνετε άνθρωπος που γνωρίζετε και κατέχετε θέματα του νετ αλλά και του σχεδιασμού ενός σάιτ με 10 ευρώ το μήνα (!!!!!!!!!), τότε σίγουρα θα γνωρίζετε ότι ακόμη και αν σας έχουν μπανάρει και εφόσον είχατε κάνει αποσύνδεση, μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν απαντήσεις επί του θέματος έστω και σαν επισκέπτης, να διαβάσετε, να προετοιμάσετε τις απαντήσεις σας και να τις παραθέσετε όταν με το καλό ξεμπαναριστείτε. Όπως βλέπετε κυρία mitsos789, δεν είμαι καμιά άσχετη όσον αφορά τα forums και την λειτουργία τους.
Τώρα, εάν και εφόσον θεωρηθεί από τους admins και moderators ότι έχω παραβιάσει τον κανόνα, και επειδή έχει χρησιμοποιηθεί πολύ η ορολογία του ποδοσφαίρου τελευταία, να μου πουν δημόσια ότι είμαι φάουλ, γιατί δεν μπορείτε να ανταπαντήσετε άμεσα, ας φάω κατευθείαν κόκκινη κάρτα για επιθετικό φάουλ προς εσάς ή για αμυντικό φάουλ από μεριάς μου! Δεν έχω κανένα πρόβλημα μιας και έχω πλήρη συνείδηση του τι λέω και γράφω και θα το δεχτώ χωρίς καμιά αντίδραση!
Επί του θέματος:
1ον: το όνομα μου είναι laziali….. λίγο ακόμη και θα με κάνατε λαζάνια, έτοιμα για να μπουν σε προθερμασμένο φούρνο και να ψηθούν στους 200 βαθμούς!
2ον: επειδή έχω δει και σε άλλα fora τέτοιου είδους κατηγορίες για τις ip, δηλώνετε δημόσια και κατηγορείτε δύο άτομα (εμένα και τον κύριο Dell Piero) για διπροσωπία και πλαστοπροσωπία???? ή είναι όλα φαντασίες του μυαλού μου???? Νομίζω πως άνετα μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε ίδια ip με νομικό τρόπο, έτσι για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ουδεμία σχέση έχω με τον Dell Piero, ούτε προσωπικά τον ξέρω τον κύριο και ούτε σκοπεύω φυσικά να τον γνωρίσω. Δεν είμαι μέλος σε ένα σάιτ για να γνωρίσω ανθρώπους, με την έννοια να τους δω από κοντά- δόξα το θεό έχω πολλούς φίλους, αλλά για να κάνω το κέφι μου, να ανταλλάξω απόψεις και να ασχοληθώ με αυτό που γουστάρω.
Συνεχίζετε να μιλάτε για μούφα μέλη και για οικονομικά συμφέροντα. Βαριέμαι πάλι να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Νομίζω πως όλοι εδώ μέσα έχουμε αρκετό IQ για να καταλάβουμε πότε κάποιος άνθρωπος έχει «καλό» και πότε «κακό» σκοπό!
Νομίζω πως είμαι αρκετά κατανοητή….. και ας αποφασίσουν οι admins αν θα φάω ποινή!
Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Αυτό τα λέει όλα. Έπεσες στο λάκο με τα φίδια. Η ανωνυμία προώθησε την παιδεραστία την αλητεία τους χάκερς και την τρομοκρατία.
Μέγιστο ατόπημα αδελφέ.
Dell Pιerro ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΨΗ
παντου και πάντα υπάρχουν καλοι και κακοί. Αυτο δεν αναιρει την ελευθερία άποψης. Και εφόσον εισαι γνώστης των πραγματων του internet οπως μας έχεις πει, πως γινεται να αγνοείς το μεγαλύτερο πλεονεκτημα του την ΑΝΩΝΥΜΙΑ, σε αυτο οφειλει την μεγάλη εξαπλωση του αδιαμφισβήτητα.
αλλα ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με οδηγειται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εκτος απο το ΘΕΜΑ μας.
ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Dell Pιerro ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΨΗ
παντου και πάντα υπάρχουν καλοι και κακοί. Αυτο δεν αναιρει την ελευθερία άποψης. Και εφόσον εισαι γνώστης των πραγματων του internet οπως μας έχεις πει, πως γινεται να αγνοείς το μεγαλύτερο πλεονεκτημα του την ΑΝΩΝΥΜΙΑ, σε αυτο οφειλει την μεγάλη εξαπλωση του αδιαμφισβήτητα.
αλλα ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με οδηγειται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ εκτος απο το ΘΕΜΑ μας.
ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά νομίζω ότι ο Dell Piero ήθελε να τονίσει την κακή χρήση της ανωνυμίας.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ
Και γιατί να το παραδεχτούμε "εμείς" και να μην το παραδεχτείτε "εσείς";;;; :toung: Και τώρα θα ξεκινήσει το παιχνίδι "Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ" :laugh: :wacko:
-
Από τις 2 μεριές τα πράγματα. Καμιά 50αρια 60 αρια και φεύγα ποστ πιο πάνω πρωτος ο Μαντάς γράφει να ξεκαθαρίσουμε ότι η αστρολογία δεν είναι θρησκεία. ΝΝΝΝΝΝΤΟΥ μέχρι τα σημερινά ποστ γράφουν "Αρα η αστρολογία είναι θρησκεία".
¶λλΟΝ παράδειγμα: Μαντάς και ¶ρχος. Οκ Οκ κύριοι μαζεύτε κάποιες ερωτησούλες και είμαστε στη διάθεσή σας γιατί δεν έχουμε χρόνο να διαβάζουμε ένα κουβά ποστ. Έκατσε κανείς να τις ομαδοποιήσει;; ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΤρίτΟΝ φίλος που δεν ήρθε για ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ στην αρχή άρχισε τα του λιμανιού. Σου λέει στον υπολογιστάκο μου είμαι κανείς δε με ξέρει να κάνω μια πλακίτσα στις ανόητες ανόητους. Μετά έγινε λίγο πιο κόσμιος. Μετά ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥ του βγήκε η συγγένεια με τον παπα Τσάκαλο άρχισε να γράφει για φασίστες και εμετούς αηδίας, πήρε τον πούλο (με την καλή έννοια) και πήγε στο δημοκρατικό άλλο χώρο που αν ήθελα θα έλεγα ότι αποτελείται από μπανιστηρτδίδες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ λέω και συνέχισε το κατηγορώ του Εμίλ Ζολά.
Οκ τέλος για σήμερα λίγο ανακωχή από τα ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.
Απορία: Οικογένεια δεν έχετε; Προσωπική ζωή; Όλο μέσα στο myhoroscope σας βλέπω. Δεν λέω, δεν είναι κακΟΝ αλλά και κανα καφεδάκι στον αέρα;
Α ναι ξέρω καμια χιλιάδα σάιτ αστρολογίας.
Οργανώνουμε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ καμια σταυροφορία, κανα ντου, κανα γιουρουσάκι έτσι για να σπάει η μονοτονία;
ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Βγήκε και σήμερα το μεροκάματο. Σώννννννν, αύριο πλΕα
-
50 και τέλος,
Δεν έχετε καταλάβει τιποτα. Λυπάμαι
Καλη σας τύχη...
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
50 και τέλος,
Δεν έχετε καταλάβει τιποτα. Λυπάμαι
Καλη σας τύχη...
Επίσης :bigsmile:
-
Αχ Αχ Αχ!!!!
Μολις δεχτηκα ενα βαθμο ποινης απο του διαχειριστας για αναρμοστη γλωσσα και συγκεκριμενα αυτα που ειχα πει για τις μπανανες.
Πραγματικα δεν ξερω τι να πω. Αν οντως καποιος θιχτηκε ζητω ταπεινοτατα συγνωμη.
Απο δω και περα μονο με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ομως!!!!!
Παντως βρε dell piero δεν μπορω να σε καταλαβω. Εσυ δεν εισαι που μου ελεγες να κρατησουμε τους τονους χαμηλα?? Ετσι κρατιουνται?? Μα το θεο με εφερες στο χειλος της καταστροφης. Στο τσακ κρατηθηκα να αρχιζω να βριζω θεους και δαιμονες!!!!
Εχω την εντυπωση οτι οποιος εχει την μιγα μιγιαζεται και την σφιγγα σφιγγεται!!!
Μεχρι τωρα μονο με λογικα επειχειριματα προσπαθω να μιλησω αλλα απαντηση δεν παιρνω.
Λες οτι ο Κ Μαντας και ο Κ. Αρχος δεν μπορουν να απαντησουν λογω του μεγαλου αριθμου μυνηματων. Καλως το δεχομαι.
Ας παρουμε ως καινουργια αφετερια το αρθρο του Andrew Fraknoi και ας μιλισουμε πανω σε αυτο.
Βεβαια να μην ξεχναμε οτι ασχετως το τι θα γινει ακομα περιμενουμε μιαν απαντηση απο τον Κ. Αρχο στο θεμα της ηλιακης δραστηριοτητας. Θεμα συγκεκριμενο και χωρις ΠΟΛΛΑ POST.
Αληθεια γιατι δεν απαντα???
-
Επίσης στο καλό ειλικρινά απόλαυσα κάποια ποστ φιλαράκι! :bigsmile:
ΑΛΛΑ τώρα θα αρχίσω εγώ.....
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΡΧΟ; ΜΑΝΤΑ πέσμας τα συμφέροντα. Τι κρύβει το κουτί της Πανδώρας οεο;
-
Ό,τι και να κρύβει το κουτί της Πανδώρας....στον πάτο βρίσκεται η ΕΛΠΙΔΑ ;)
-
Quote:
Originally Posted by
inest No2
Αχ Αχ Αχ!!!!
Μολις δεχτηκα ενα βαθμο ποινης απο του διαχειριστας για αναρμοστη γλωσσα και συγκεκριμενα αυτα που ειχα πει για τις μπανανες.
Πραγματικα δεν ξερω τι να πω. Αν οντως καποιος θιχτηκε ζητω ταπεινοτατα συγνωμη.
Απο δω και περα μονο με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ομως!!!!!
Παντως βρε dell piero δεν μπορω να σε καταλαβω. Εσυ δεν εισαι που μου ελεγες να κρατησουμε τους τονους χαμηλα?? Ετσι κρατιουνται?? Μα το θεο με εφερες στο χειλος της καταστροφης. Στο τσακ κρατηθηκα να αρχιζω να βριζω θεους και δαιμονες!!!!
Εχω την εντυπωση οτι οποιος εχει την μιγα μιγιαζεται και την σφιγγα σφιγγεται!!!
Μεχρι τωρα μονο με λογικα επειχειριματα προσπαθω να μιλησω αλλα απαντηση δεν παιρνω.
Λες οτι ο Κ Μαντας και ο Κ. Αρχος δεν μπορουν να απαντησουν λογω του μεγαλου αριθμου μυνηματων. Καλως το δεχομαι.
Ας παρουμε ως καινουργια αφετερια το αρθρο του Andrew Fraknoi και ας μιλισουμε πανω σε αυτο.
Βεβαια να μην ξεχναμε οτι ασχετως το τι θα γινει ακομα περιμενουμε μιαν απαντηση απο τον Κ. Αρχο στο θεμα της ηλιακης δραστηριοτητας. Θεμα συγκεκριμενο και χωρις ΠΟΛΛΑ POST.
Αληθεια γιατι δεν απαντα???
Είμαι και εγώ πρόθυμος για κουβέντα σε νέα βάση. Ξεκίνησα να γράψω κάτι που θα το θεωρούσες ανάρμοστο αλλά το μετάνιωσα. Ευχομαι η βάση της κουβέντας να είναι σε μηδενική βάση και με αρχή το συγκεκριμένο άρθρο.
-
Quote:
Originally Posted by
inest No2
Αν θέλεις να βρίσεις θεούς και δαίμονες να το κάνεις. Αλλά όποιος βρίζει και όποιος είναι μάγκας βρίζει στα μούτρα όχι στα φόρα. Όποιος αφήνει υπονοούμενα είναι κατίνα. Και όποιος έχει κότσια λέει απατεώνα ή μοιράζει μπανάνες αντρίκια.
Για τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά να πω γιατί δεν απαντά ο καθένας στους χρόνους που θέλεις. Σκέφτηκες ότι μπορεί να έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις;
Πέρασε ένα ωραίο κείμενο σήμερα. Όποιος θέλει ας το συζητήσει. Όποιος θέλει να το απαξιώσει. Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα ψυχολόγων ή άλλων πανεπιστημιακών που έχουν αντίθετες απόψεις και που υπάρχουν στο φόρουμ.
Ίσα μέτρα ίσα σταθμά.
Και μόλις διάβασα ότι μέλος της παρείτσας γράφουν απαξιωτικά για μένα στο φόρουμ του αστροβοξ και κανένας δεν έχει στοιχειώδη ευθιξία να τους πει στοπ παιδιά.
Είπαμε φίλε όχι μόνο πορδές κι αντάρες που έλεγε ο παππούς μου.
-
Τελεια
Αντε ολοι στον χορο τοτε!!!!!
Περιμενουμε......
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ
Αντε παλι τα ιδια
Υστερα μπορει να αρχιζει να το παιζει και θυμα αμα του απαντησεις αναλογος :bigsmile:
Ετσι χρησιμοποιησε και περισσοτερο τα κεφαλαια για να αποδειξεις οτι οποιος φωναζει εχει και δικιο
Mπραβοοοοοοο
Εεεεεμπαινε Pentraks
Δωστου να καταλαβει...
-
Quote:
Originally Posted by
Dell Piero
Αν θέλεις να βρίσεις θεούς και δαίμονες να το κάνεις. Αλλά όποιος βρίζει και όποιος είναι μάγκας βρίζει στα μούτρα όχι στα φόρα. Όποιος αφήνει υπονοούμενα είναι κατίνα. Και όποιος έχει κότσια λέει απατεώνα ή μοιράζει μπανάνες αντρίκια.
Για τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά να πω γιατί δεν απαντά ο καθένας στους χρόνους που θέλεις. Σκέφτηκες ότι μπορεί να έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις;
Πέρασε ένα ωραίο κείμενο σήμερα. Όποιος θέλει ας το συζητήσει. Όποιος θέλει να το απαξιώσει. Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα ψυχολόγων ή άλλων πανεπιστημιακών που έχουν αντίθετες απόψεις και που υπάρχουν στο φόρουμ.
Ίσα μέτρα ίσα σταθμά.
Και μόλις διάβασα ότι μέλος της παρείτσας γράφουν απαξιωτικά για μένα στο φόρουμ του αστροβοξ και κανένας δεν έχει στοιχειώδη ευθιξία να τους πει στοπ παιδιά.
Είπαμε φίλε όχι μόνο πορδές κι αντάρες που έλεγε ο παππούς μου.
Κατσε ρε φιλε και πηρες φορα!!!
Εβρισα κανενα? Ειπα οτι ηρθα στο χειλος. Δεν το εκανα ομως. Αν το κανω ομως να εισαι σιγουρος οτι θα το κανω με ονοματεπωνυμο!!!!!
Επισης να τονισω οτι δεν ειμαι μελος καμιας παρειτσας. Δεν ειμαι μελος ουτε καν του Astrovox. Οποτε αυτα σε αλλους.
Οσο για τις πορδες, τωρα τι να σου πω??
Να σε ρωτησω κατι μονο. Θες να με διαγραψεις?? Οχι τιποτα αλλο απλα μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι ολο με τσιγκλας για να βρεις αφορμη για διαγραφη.
Γιαννης Νεστορας
-
Εσένα ειδικά δεν θέλω να σε διαγράψω με τίποτα. Πρώτον γιατί είσαι από την πατρίδα της γυναίκας μου και δεύτερον γιατί απαντάς με όνομα. Κανέναν δεν θέλω ούτε να απενεργοποιήσω ούτε να διαγράψω και στο είχα πει σε προσωπικό. Απλώς κουράστηκα να ακούω βρισιές και κρίσεις των χαρακτήρων ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
Δεν σε είδα όμως να λες τίποτα για μπανάνες σε ανόητες συμπεριφορές. Χρόνια στο φόρουμ και στο νετ από την εποχή των bbs αυτό το κατινίστικο να κατηγορείς τους πάντες χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ανταπάντησης το έχω δει σε φόρουμ πιτσιρικαρίας.
Αλλά οκ το θέμα είναι άλλο, όμως τα μηνύματα πρέπει να τα περνάμε για να κρίνει ο μέσος αναγνώσης εάν ασχοληθεί και να καταλάβει γιατί δεν δίνονται απαντήσεις.
Να είσαι καλά Γιάννη
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Μαρίνα, αποφεύγεις να απαντήσεις στο ερώτημα, και δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς έχω γράψει. Ίσως εγώ δεν ήμουν αρκετά σαφής. Δεν αναφέρομαι σε μένα ή σε σένα, αλλά στους οπαδούς της αστρολογίας γενικά.
Είπα ότι είμαι 100% βέβαιος για το ότι η Αστρολογία αναφέρεται σε επιδράσεις θεών και θεοτήτων στην ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό θέλω να τοποθετηθείς! Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν ότι τα ζώδια είναι θρησκεία για τους οπαδούς τους. Πριν το πω εγώ αυτό, δεν το είχε θέσει κανείς έτσι το θέμα/ερώτημα. Αυτό το αμφισβητείς;
Όσο για τη γνώμη σου ότι :"...η αστρολογία υπολογίζει μέσω της παρατήρησης..." , θα σου έλεγα το εξής: ... Ποια παρατήρηση; Ξέρεις τι είναι παρατήρηση;
Και εν πάσει περιπτώσει, εσύ προσωπικά πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη θέση του εκάστοτε πλανήτη και "πιθανές επιρροές";
Φιλικά,
erastros
Τι είναι Θεός; Σύμφωνα με τους αρχαίους έλληνες που επικαλούμαστε ήταν μία προσωποποιημένη φυσική δύναμη. Σήμερα όμως πιστεύουμε ότι οι αρχαίοι έλληνες λάτρευαν αγάλματα. Ήταν δηλαδή τόσο χαμηλού IQ; Αυτοί που γέννησαν τις επιστήμες; Πράγματι ο πλανήτης είναι μία μορφής θεός; Με τον αρχαιοελληνικό ορισμό του όρου.
Τι είναι θρησκεία; Πώς ορίζεται; Θρησκεία είναι να πηγαίνω να κάνω τάμα στην Παναγιά για να περάσει ο γιος μου στις εξετάσεις. Θρησκεία είναι όμως να αναλογίζομαι και τη δύναμη της αγάπης ως δύναμης συνεκτικής και δύναμης προόδου των ηθών για όλη την ανθρωπότητα. Σε ποιο από τα δύο πρέπει να εντάξω την αστρολογία; Μήπως είναι και στα δύο; Και γιατί είναι αυτό κακό;
Τι είναι επιστήμη (για να το αντιδιαστείλουμε). Είναι η μελέτη των άστρων στα εργαστήρια; Σίγουρα; Και γιατί να μην είναι η γιαγιάκα που πάει στο γιατρό και ζητάει χαπάκι για να νομίζει ότι θα γίνει καλά; Να καταδικάσω την ιατρική που χορηγεί φαρμακευτική θεραπεία για ψυχολογικούς λόγους σε γιαγιάδες; Λίγο εύκολο δεν είναι να αφήσω ένα χαρακτηρισμό ότι η αστρολογία είναι θρησκεία και πιστεύει σε θεούς; Δεν είναι λίγο σαν σύνθημα; Αλλά αν το ψάξω μήπως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα;
-
Quote:
Originally Posted by
erastros
Μητσάκο και Dr Maroulita,
Όλα αυτά περί "φανταστική ζώνη εκατέρωθεν της εκλειπτικής" "«εποχολογία», γι' αυτό και δε νοιάζεται για την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου" τα ξέρω φυσικά, όπως και το ότι η αιτία είναι η μετατόπιση των ισημεριών.
Πριν 2.000 χρόνια το σύστημα δούλευε ρολόι. Τότε δεν υπήρχε λόγος για «εποχολογία». Όταν όμως άρχισαν οι αναντιστοιχίες, το πρόβλημα λύθηκε με την αποδοχή του Ηλιοκεντρικού συστήματος - Κοπέρνικος, Κέπλερ, Γαλιλαίος, Νεύτωνας, κλπ. Διότι αποδείχτηκε ότι οι αναντιστοιχίες προέκυπταν από την εμμονή στο Γεωκεντρικό σύστημα - Αριστοτέλης, Πτολεμαίος.
Το σύστημα δούλευε και πάλι ρολόι (όπως μέχρι και σήμερα).
Το πρόβλημα της Αστρολογίας ξεκίνησε με τη μή υιοθέτηση του Ηλιοκεντρικού Συστήματος. Γιατί; Διότι δε συνέφερε να χάσει την πελατεία της.
Η αστρολογία δε δέχεται την μετατόπιση των ισημεριών, γι' αυτό και έχει χάσει την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου. Στην ουσία, λειτουργεί με βάση το Γεωκεντρικό σύστημα: "Hello! Η Γη είναι ακίνητη και ο Ήλιος γυρνάει γύρω-γύρω....Μα δεν το βλέπεις με τα ματάκια σου κάθε μέρα;"
Αν ρωτούσατε τον Πτολεμαίο όταν ζούσε να σας πεί που θα είναι το εαρινό σημείο το 2006 μΧ θα σας έλεγε στον Κριό, όπως και τότε. Αν ρωτούσατε όμως το Γαλιλαίο ή τον Αρίσταρχο, θα σας έλεγαν ήδη από τότε ό,τι και ο οποιοσδήποτε μορφωμένος άνθρωπος σήμερα, ότι θα είναι στους Ιχθείς. Φυσικά και είναι εκεί. Ελέγξτε το!
Ο Πτολεμαίος ήταν λάθος, πώς να το κάνουμε ρε παιδιά, δεν ήξερε ότι μετατοπίζεται το εαρινό σημείο!
Εγώ πάντως είμαι με το Γαλιλαίο, απλούστατα διότι αναγνωρίζω την ορθότητα του Ηλιοκεντρικού συστήματος. Εσείς;
Σε 8.000 χρόνια, το εαρινό σημείο θα είναι αλλού για αλλού, στο Σκορπιό. Τότε τι θα λέτε; O Όλυμπος είναι στην Κρήτη; Αφού η αιτία της αναντιστοιχίας είναι γνωστή: Η Ε μ μ ο ν ή σ τ ο Γ ε ω κ ε ν τ ρ ι κ ό Σ ύ σ τ η μ α ! ! !
Χωρίς να το ξέρετε λέτε αλήθειες. Αλήθειες που έχουν πει και κάποιοι από τους ίδιους τους αστρολόγους. Η αστρολογία, όπως λειτουργεί σήμερα βασίζεται αποκλειστικά στην επίδραση συλλογικών αρχετύπων που αναπτύχθηκαν στην αρχαιότητα και έδρασαν όλο το μεσαίωνα. Γι' αυτό και δεν έχει περάσει στην καθαρά αστρονομική εκλειπτική. Το ινδικό σύστημα αστρολογίας, που αναπτύχθηκε ημι-ανεξάρτητα βασίζεται στην αστρονομική εκλειπτική. Κάποιοι αστρολόγοι όπως ο ¶λαν Λίο ή η Alice Bailey στην αρχή του αιώνα ανέπτυξαν την άποψη ότι είναι λάθος η χρήση της φαινομενικής εκλειπτικής, αλλά είναι χρήσιμη προς το παρόν, γιατί οι άνθρωποι με αυτή έχουν μάθει να δουλεύουν και να ταυτίζονται. Επίσης μίλησαν για ηλιοκεντρική αστρολογία. Όλα αυτά όμως χρειάζονται χρόνο να επικρατήσουν. Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να γκρεμιστεί το νευτώνιο σύστημα φυσικής, έχουμε ξεχάσει; Για πόσο καιρό δεν επιτρεπόταν από τα πανεπιστήμια της αναγέννησης ούτε κατά διάννοια να αμφισβητείται το σύστημα του Νεύτωνα ως βάση εξήγησης στη λογική αιτίου και αποτελέσματος; Και 100 χρόνια μετά τη θεωρία της σχετικότητας είδε κανείς να αλλάζει στη λογική των καθημερινών ανθρώπων η σχέση αιτίου και αποτελέσματος; Ακόμα δεν ακούγονται απόψεις που λένε ότι "εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας"; Αν μας άκουγε αλήθεια ο Χάιζενμπεργκ θα συμφωνούσε; Ή θα μας έλεγε οπισθοδρομικούς επειδή πιστεύουμε ακόμη στο αίτιο και το αποτέλεσμα;
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα μνμ μας;
Αγαπητέ φίλε, οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί ήδη από αστρολόγους την αρχή του αιώνα. Οι επιδράσεις των πλανητών πάνω στον καθένα μας είναι διαφορετικές, γιατί δεν είναι μονής κατεύθυνσης. Οι εσωτερικοί αστρολόγοι της αρχής του αιώνα έχουν ήδη περιγράψει ότι δεχόμαστε τις επιδράσεις που είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε. Με άλλα λόγια αν πάρω δύο διαπασόν και τα βάλω κάτω να συντονιστούν δίπλα σε μία πηγή συχνότητας, δε σημαίνει ότι θα συντονιστούν και τα δύο. Αν το ένα είναι λίγο διαφορετικό από το άλλο, μπορεί να μη συντονιστεί ποτέ. Η συχνότητα υπάρχει όμως. Το αν το διαπασόν την καταλαβαίνει είναι άλλη ιστορία.
-
Quote:
Originally Posted by
pentraks
Εγώ παρατηρώ 12 σελίδες 130 Post , 75 ερωτήσεις και 15 απαντήσεις αβάσιμες 10 απαντήσεις τύπου "ειστε κακοι τι θέλετε", 50 δημοσιέυεις ασχέτου περιεχόμενου.+
Αγαπητή Alegra,
ειναι τόσο απλο, εχουμε γράψει τόσα Post αλλα τα 7500 μέλη αδυνατούν να απαντήσουν σε ένα Thread που οι ιδιοι άνοιξαν.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
Ζητάω πολλά?
Όχι, και θα πάρετε την απάντηση σας. Η αστρολογία είναι μία προσπάθεια της ανθρωπότητας να εξηγήσει τα μελλούμενα (μαντικό σύστημα) ή τα παρόντα (ατομική ανάλυση, ψυχολογικό προφίλ) βασισμένη σε στατιστική παρατήρηση αιώνων που εκ των υστέρων έδειξε ότι υπάρχει συγχρονική συνάφεια μεταξύ κινήσεων πλανητών και γεγονότων ή ψυχολογικών τάσεων...
Ορίστε τρεις γραμμές είναι όλο κι όλο...
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Αν κατάλαβα η αστρολογία μελετάει τους χαρακτήρες των ανθρώπων.
Η ερώτηση,λοιπόν, της "παρέας" είναι:
ΠΩΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΦΑΣΕΙΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;
Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο Ψυχολογία και Αστρολογία, εκδόσεις Ιάμβλιχος, Συγγραφέας: Hamaker - Zondag. Πρόκειται για μαθήτρια του Καρλ Γιουγκ. Ίσως πάρετε κάποιες απαντήσεις.
-
Quote:
Originally Posted by
Παναγιώτης
Λέτε δηλαδή ότι άλλα λέει ο ένας αστρολόγος κ άλλα ο άλλος...
Τι συζητάμε τότε;;;
Από ό,τι θυμάμαι και κάποιοι επιστήμονες μέχρι πρόσφατα μάλωναν για το τι είναι πλανήτης...