Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Quote:
Originally Posted by
starfish
Προφανως αυτο το βιβλιο το λατρευει!!
[οσο μπορει να λατρεψει ενα βιβλιο μια Αιγοκερινα!:toung::toung::love:]
:
Επ, επ, τι θέλει να πει ο ποιητής;;; :cheesy::laugh:
Είπαμε, ο Αιγόκερως συγκλονίζεται από τα βιβλία. Και από την καλή, και από την ανάποδη... ;):nuts:
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
Επ, επ, τι θέλει να πει ο ποιητής;;; :cheesy::laugh:
Είπαμε, ο Αιγόκερως συγκλονίζεται από τα βιβλία. Και από την καλή, και από την ανάποδη... ;):nuts:
:laugh::toung: Οταν ρωτησα τον ποιητη μου ειπε με παιχνιδιαρικο υφος, ο,τι η εποχη σηκωνει πειραγμα και παιχνιδι...:nuts::nuts::toung::toung:
Αλλα τροπαια απο την αναποδη εχεις να μοιραστεις μαζι μας; :nuts:
Quote:
Originally Posted by
starfish
:laugh::toung: Οταν ρωτησα τον ποιητη μου ειπε με παιχνιδιαρικο υφος, ο,τι η εποχη σηκωνει πειραγμα και παιχνιδι...:nuts::nuts::toung::toung:
Αλλα τροπαια απο την αναποδη εχεις να μοιραστεις μαζι μας; :nuts:
Χεχε! :laugh: Καλώς ομίλησε ο ποιητής!! :cheesy:
Έχω, έχω, αλλά είπα να μην το μπαχαλέψω εντελώς το θέμα! :laugh::nuts:
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
Χεχε! :laugh: Καλώς ομίλησε ο ποιητής!! :cheesy:
Έχω, έχω, αλλά είπα να μην το μπαχαλέψω εντελώς το θέμα! :laugh::nuts:
Βιβλιοφιλικη συζητηση κανουμε! Ενταξει, δεν θα πιασουμε την τρεχουσα μαζικη ροζ+κατι παραγωγη, αλλά τα βιβλια για τα οποια, ειχες προσδοκιες που ακυρωθηκαν...:worried:
Quote:
Originally Posted by
starfish
Βιβλιοφιλικη συζητηση κανουμε! Ενταξει, δεν θα πιασουμε την τρεχουσα μαζικη ροζ+κατι παραγωγη, αλλά τα βιβλια για τα οποια, ειχες προσδοκιες που ακυρωθηκαν...:worried:
Η τρέχουσα μαζική ροζ + κάτι παραγωγή, είναι ένα φαινόμενο που κερδίζει έδαφος, δυστυχώς κατ' εμέ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως πλέον υφίσταται και αναγνωρίζεται ο όρος "γυναικεία παραφιλολογία", στο ευρύτερο πεδίο του οποίου συγκαταλέγονται τίτλοι από σοβαρούς εκδοτικούς οίκους.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά συγκεκριμένους τίτλους, θυμάμαι πως ένα μεγαλομεσαίας κλάσης σοκ είχα υποστεί όταν διάβαζα τον "Κήπο της Εδέμ" του Χέμινγουει. Βέβαια, ήμουν και σε μικρή ηλικία τότε - πάει μια δεκαετία - κι ακόμη πιστεύω πως το πιο πιθανό είναι πως εγώ κάτι δεν κάταλαβα καλά.
Αλλά ότι έχω μείνει με την απορία, είναι γεγονός... :unsure:
Κάποια στιγμή θα αποπειραθώ να το ξαναδιαβάσω πάντως.
Διαβάστε τη Μεγάλη Χίμαιρα του Καραγάτση !! Συγκλονιστικό !!:bigsmile:
Μου έχουν δώσει μια λίστα με ένα σωρό βιβλία, με καλές κριτικές, τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσω. Μόλις βρω τη λίστα, θα σας την παραθέσω, να μου πείτε γνώμες!
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά συγκεκριμένους τίτλους, θυμάμαι πως ένα μεγαλομεσαίας κλάσης σοκ είχα υποστεί όταν διάβαζα τον "Κήπο της Εδέμ" του Χέμινγουει. Βέβαια, ήμουν και σε μικρή ηλικία τότε - πάει μια δεκαετία - κι ακόμη πιστεύω πως το πιο πιθανό είναι πως εγώ κάτι δεν κάταλαβα καλά.
Αλλά ότι έχω μείνει με την απορία, είναι γεγονός... :unsure:
Κάποια στιγμή θα αποπειραθώ να το ξαναδιαβάσω πάντως.
Εχω καταληξει στο συμπερασμα πως, πρεπει να υπαρχει το σωστο timing ακομη και στο διαβασμα ενος βιβλιου. Υπαρχουν εργα που για να τα διαβασουμε ειναι απαραιτητο να εχουμε εκτος απο περιεργεια, εμπειριες, ωριμοτητα και ανοιχτο μυαλο. Το ιδιο πιστευω ισχυει και για την μουσικη.
Quote:
Originally Posted by
starfish
Εχω καταληξει στο συμπερασμα πως, πρεπει να υπαρχει το σωστο timing ακομη και στο διαβασμα ενος βιβλιου. Υπαρχουν εργα που για να τα διαβασουμε ειναι απαραιτητο να εχουμε εκτος απο περιεργεια, εμπειριες, ωριμοτητα και ανοιχτο μυαλο. Το ιδιο πιστευω ισχυει και για την μουσικη.
Συμφωνώ απολύτως!! Μου έχει τύχει να διαβάσω ξανά βιβλίο μετά από 4 χρόνια και να αντιληφθώ κάποια νοήματα του διαφορετικά από ότι την πρώτη φορά..
Quote:
Originally Posted by
kritikia
Συμφωνώ απολύτως!! Μου έχει τύχει να διαβάσω ξανά βιβλίο μετά από 4 χρόνια και να αντιληφθώ κάποια νοήματα του διαφορετικά από ότι την πρώτη φορά..
Πάντως τη ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ τη διάβασα μια φορά στα 16 μου , μια στα 23 μου και μια τώρα στα 34 και με έχει συγκλονίσει το ίδιο.Έντονα συναισθήματα , άψογη περιγραφή απλή και σαφής από τον Καραγάτση, θα μπορούσε κανείς να ζει στιγμές του βιβλίου την ώρα που το διαβάζει.