Re: Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση
Quote:
Originally Posted by
ΑΡΑΝΤΙΣ
Όλες οι δυσοίωνες οι αστρολογικές προβλέψεις/τάσεις που περιγράφετε, υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν αλλά ν' αλλάξουν με κάποιον τρόπο (π.χ. από μια νέα πολιτική διακυβέρνηση ή από τον ίδιο το λαό); Κάτι τέτοιο θα φαινόταν αστρολογικά ή είναι καθαρά θέμα "ελεύθερης βούλησης", οπότε και δεν μπορεί να "αποτυπωθεί" στις κινήσεις των πλανητών; Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεστε αυτό που θέλω να πω....
Αρχικά να τονίσω ότι οι εκτιμήσεις που κάνει ο καθένας είναι εκτιμήσεις και τίποτε άλλο. Ούτε θέσφατα είναι, ούτε απόψεις που δεν επιδέχονται συζήτηση. Με βάση τις προδιαγραφόμενες τάσεις και σε συνδυασμό με το υπάρχον ιστορικό καταλήγουμε σε κάποια πιθανά ενδεχόμενα. Η ίδια η ζωή θα μας δείξει κατά πόσο οι εκτιμήσεις μας αυτές ήταν στον σωστό δρόμο ή όχι.
Από εκεί και μετά όμως και σε σχέση με την "ελεύθερη βούληση", θα ξαναπώ αυτό που και άλλες φορές έχω πει και αφορά την προσωπική μου τοποθέτηση και αντίληψη για το θέμα:
Σε προσωπικό επίπεδο έχεις τη δυνατότητα να "παρέμβεις" και να διαμορφώσεις μια συνθήκη που υποδεικνύεται από τις αστρολογικές όψεις. Αυτό είναι δυνατό καθώς μπορεί κάποιος που διακρίνει μια άσχημη κατάσταση να κινηθεί με τέτοιον τρόπο που είτε να περιορίζει τις αρνητικές της συνέπειες, είτε (στην καλύτερη) να τις αποφύγει τελείως, όντας προετοιμασμένος.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα (χωρίς πολλές λεπτομέρειες) για να καταλάβεις: έχω αυτήν την περίοδο τον διελ. ¶ρη να "χτυπάει" τον γεν. Ποσειδώνα μου και σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους έχω σαφή ένδειξη ότι θα αντιμετωπίσω προβλήματα υγείας. Αν δεν προσέξω και κινούμαι ανεύθυνα, είναι πολύ πιθανό (στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα υγείας -που υπάρχουν εδώ που τα λέμε :toung: ) αυτά τα προβλήματα να εκδηλωθούν πολύ πιο έντονα και τα παρεπόμενά τους να είναι μακροχρόνια. Αν προσέχω περισσότερο όμως, έχω περισσότερες πιθανότητες να βιώσω πιο ήπια αυτή τη δύσκολη περίοδο και ενδεχομένως να μου βγει και σε καλό, καθώς θα βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Είναι μια προσωπική υπόθεση και εναπόκειται σε εμένα το πώς θα την διαχειριστώ.
Στο λεγόμενο και "κοσμικό" επίπεδο όμως, δηλαδή στο επίπεδο που αφορά κοινωνίες, χώρες κλπ, για να υπάρξει διαφοροποίηση σε αυτό που υποδεικνύουν οι αστρολογικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να υπάρξει συνολική κοινή δραστηριοποίηση από όσους συναποτελούν τη συγκεκριμένη κοινωνία ή χώρα. Δηλαδή θα έπρεπε στην περίπτωση της Ελλάδας να βγούμε όλοι στο δρόμο και με μιας να αλλάξουμε αντίληψη για τα πράγματα. Αλλά και πάλι αυτό λίγο θα ήταν, καθώς αυτές οι όψεις δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο. Τουτέστιν, το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν όλοι, στο βαθμό και στον τομέα που τους αφορούν οι συγκεκριμένες όψεις.
Από τους πιο έξυπνους μπορεί να μην είμαι στον κόσμο, αλλά δεν μπορείς και εσύ παρά να συμφωνήσεις μαζί μου ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αλλά και αν ήταν να γίνει, αυτό θα το υποδείκνυαν κάποιοι άλλοι σχηματισμοί.
Ακόμα, εφόσον έχουμε να κάνουμε με διαδικασίες που αφορούν λαούς και χώρες, πρέπει να κατανοούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που να αλλάζει άρδην τις συνθήκες. Όλα αυτά είναι προϊόντα μακρών διεργασιών, είναι κομμάτια κύκλων που τα βιώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε.
Συνοψίζοντας, για εμένα η πορεία δεν αλλάζει. Μπορεί να μην συμβούν στο βαθμό που εκτιμούμε ότι θα συμβούν. Μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις κατά μέρος. Μπορεί ένα άσχετο γεγονός να αποτελέσει την αφορμή. Χίλια δυο μπορεί να συμβούν. Η ουσία όμως είναι αυτή που περιγράφουν οι προβλέψεις, οι οποίες μιλάνε για πολύ δύσκολες καταστάσεις. Απλώς όσο πλησιάζουν οι όψεις είμαστε και σε θέση να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να συνυπολογίζουμε και τις επί μέρους πολιτικές/κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται παράλληλα με τις αστρολογικές:bigsmile:
Φίλε μου Κώστα,
μου γράφεις: "παραδέχεσαι ότι η καθαυτή στιγμή της υπογραφής δεν έχει και τόσο σημασία διότι το πιο σημαντικό είναι το να βρεθεί ένας χάρτης που λειτουργεί". Έλεος, Κώστα μου!! Ακριβώς το αντίθετο σου λέω τόσους μήνες που κρατά η συζήτησή μας!!
Λοιπόν Κώστα μου, επειδή σου έχω και μια αδυναμία εδώ στο σάιτ, κούνα το κεφάλι σου καλά να έρθουν τα μυαλά σου στην θέση τους για να σου εξηγήσω για τελευταία φορά. Αν ένας γενέθλιος χάρτης λειτουργεί καλά αλλά δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία και ώρα που πραγματικά γεννήθηκε ένα άτομο ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Αν ο γενέθλιος χάρτης σου με την ημερομηνία και ώρα που γεννήθηκες δεν λειτουργεί αλλά λειτουργεί καλύτερα ένας χάρτης άλλης ημερομηνίας και ώρας τότε η αστρολογία είναι κουραφέξαλα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία και η ώρα που γεννήθηκες δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε, δεν αντιστοιχούν σε κάτι.
Αν όμως η αστρολογία πραγματικά δουλεύει και ισχύει τότε ο γενέθλιος χάρτης που λειτουργεί καλύτερα απ' όλους είναι αυτός της πραγματικής ημερομηνίας και ώρας γέννησης. Αν ένα άτομο δεν ξέρει την ακριβή ώρα γέννησής του τότε δουλεύουμε τον χάρτη και κάνουμε σταδιακά διόρθωση της ώρας του ώστε να τον φέρουμε όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ώρα γέννησης και επομένως να λειτουργεί καλύτερα.
Το ίδιο ισχύει και για ένα κράτος. Για να έχουμε τον χάρτη ενός κράτους πρέπει να έχουμε ημερομηνία και ώρα. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε χάρτη. Εγώ λέω ότι για την Ελλάδα έχουμε ημερομηνία και μια περίπου ώρα (πρωινή) και δουλεύοντας με τον χάρτη αυτό να προσπαθήσουμε να κάνουμε διόρθωση της ώρας ώστε να την φέρουμε όσο πιιο κοντά γίνεται στην πραγματική ώρα που υπογράφτηκαν τα πρωτόκολλα στο Λονδίνο.
Ο χάρτης που χρησιμοποιώ εγώ είναι για 3/2/1830, στις 12 το μεσημέρι και με συντεταγμένες Λονδίνου. Δεν υποστηρίζω ότι αυτή η ώρα είναι η ακριβής γιατί απ' όσο έχω δει πιστεύω ότι η πραγματική ώρα πρέπει να είναι λίγο πιο νωρίς από τις 12. Στις 12 το μεσημέρι ο ωροσκόπος είναι στα μέσα του Διδύμου αλλά πιστεύω ότι πρέπει μάλλον να είναι στον πρώτο δεκανό.
Οσον αφορα τα περι Ηλιακου Τοξου που προανεφερα θα ηθελα να απαντησω στις αποριες του Κωστα και της Κοραλλιας.
Απο ο,τι εχω διαβασει στην ξενη βιβλιογραφια αλλα και στο ιντερνετ υπαρχουν δυο αποψεις περι Ηλιακου Τοξου.
α) ειναι το πραγματικο Ηλιακο Τοξο το οποιο οπως λεει και η Κοραλλια διατυπωθηκε με αστρονομικη ακριβεια τον 20ο αιωνα και μετρα την πραγματικη ημερησια κινηση του ηλιου η οποια ειναι περιπου 0,58 λεπτα της μοιρας
β) υπαρχουν και οι "πτολεμαικες" προοδοι οπως αναφερονται στην ξενη βιβλιογραφια οι οποιες βασιζονται στο συστημα του Πτολεμαιου περι πρωτευουσων κατευθυνσεων (primary directions) οπως πολυ σωστα ανεφερε η Κοραλλια.
Ειναι συμβολικες και αντιστοιχιζουν 1 μοιρα (δηλ. το διαστημα που καλυπτει η κινηση του ωροσκοπου μεσα σε 4 λεπτα της ωρας) προς ενα ετος ζωης.
Ειναι ισως πιο χοντροκομμενη σαν μεθοδος και δεν εχει την επιστημονικη ακριβεια του ηλιακου τοξου. Ωστοσο ως συμβολικη τεχνικη ειναι εξαιρετικα ακριβης και κατα τη γνωμη μου πιο ακριβης απο το solar arc.
Εγω μιλησα λοιπον για τις "πτολεμαικες" προοδους οπου 1 μοιρα=1 ετος=365,25 ημερες. Λαθος μου που τις απεκαλεσα προοδους Ηλιακου Τοξου και προκαλεσα αυτη την παρανοηση. Οντως το ηλιακο τοξο δεν δινει για φετος την ενεργοποιηση της αντιθεσης ηλιου/κρονου οπως σωστα το επεσημανε ο Κωστας.
Ομως οι "πτολεμαικες" προοδοι (για τις οποιες μιλουσα αλλωστε) δινουν για ΦΕΤΟΣ την οψη αυτη. Οπως σωστα με διορθωσε ο Κωστας ο "πτολεμαικα" προοδευμενος ηλιος περνα πανω απο τον γενεθλιο Κρονο και ο προοδευμενος κρονος πανω απο τον γενεθλιο Ηλιο.
Quote:
Originally Posted by
jupiterios
Οσον αφορα τα περι Ηλιακου Τοξου που προανεφερα θα ηθελα να απαντησω στις αποριες του Κωστα και της Κοραλλιας.
Απο ο,τι εχω διαβασει στην ξενη βιβλιογραφια αλλα και στο ιντερνετ υπαρχουν δυο αποψεις περι Ηλιακου Τοξου.
α) ειναι το πραγματικο Ηλιακο Τοξο το οποιο οπως λεει και η Κοραλλια διατυπωθηκε με αστρονομικη ακριβεια τον 20ο αιωνα και μετρα την πραγματικη ημερησια κινηση του ηλιου η οποια ειναι περιπου 0,58 λεπτα της μοιρας
β) υπαρχουν και οι "πτολεμαικες" προοδοι οπως αναφερονται στην ξενη βιβλιογραφια οι οποιες βασιζονται στο συστημα του Πτολεμαιου περι πρωτευουσων κατευθυνσεων (primary directions) οπως πολυ σωστα ανεφερε η Κοραλλια.
Ειναι συμβολικες και αντιστοιχιζουν 1 μοιρα (δηλ. το διαστημα που καλυπτει η κινηση του ωροσκοπου μεσα σε 4 λεπτα της ωρας) προς ενα ετος ζωης.
Ειναι ισως πιο χοντροκομμενη σαν μεθοδος και δεν εχει την επιστημονικη ακριβεια του ηλιακου τοξου. Ωστοσο ως συμβολικη τεχνικη ειναι εξαιρετικα ακριβης και κατα τη γνωμη μου πιο ακριβης απο το solar arc.
Εγω μιλησα λοιπον για τις "πτολεμαικες" προοδους οπου 1 μοιρα=1 ετος=365,25 ημερες. Λαθος μου που τις απεκαλεσα προοδους Ηλιακου Τοξου και προκαλεσα αυτη την παρανοηση. Οντως το ηλιακο τοξο δεν δινει για φετος την ενεργοποιηση της αντιθεσης ηλιου/κρονου οπως σωστα το επεσημανε ο Κωστας.
Ομως οι "πτολεμαικες" προοδοι (για τις οποιες μιλουσα αλλωστε) δινουν για ΦΕΤΟΣ την οψη αυτη. Οπως σωστα με διορθωσε ο Κωστας ο "πτολεμαικα" προοδευμενος ηλιος περνα πανω απο τον γενεθλιο Κρονο και ο προοδευμενος κρονος πανω απο τον γενεθλιο Ηλιο.
Αγαπητέ Jupiterios,
επειδή δεν μπορούμε να αφήνουμε λανθασμένες εντυπώσεις στα μέλη που μας διαβάζουν είμαι υποχρεωμένη και πάλι να κάνω ορισμένες διευκρινήσεις.
Με το πτολεμαϊκό σύστημα κάθε 4 λεπτά από την γέννηση ενός ατόμου αντιστοιχούν σε μια μοίρα και μια μοίρα αντιστοιχεί σ' ένα χρόνο. Αυτό το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο MC (αφού μόνο το MC αντιστοιχεί σε πραγματικό χρόνο), ούτε καν στον ωροσκόπο ή τις άλλες ακμές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους πλανήτες.
Οι αστρολόγοι μετά τον Πτολεμαίο, κι αφού πέρασαν μερικοί αιώνες, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το σύστημα του Πτολεμαίου κατέληξαν στην κίνηση του Ήλιου, δηλαδή μία μοίρα (περίπου η ημερήσια κίνηση του Ήλιου) ισούται με μια μέρα και μια μέρα ισούται μ' ένα χρόνο. Κι αυτή ήταν η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου, αφού μιλάμε πια για την κίνηση του Ήλιου.
Επομένως, το σύστημα που χρησιμοποίησες εδώ, δηλαδή 180 χρόνια ισούνται με 180 μοίρες άρα ο προχωρημένος Ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο, δεν είναι το πτολεμαϊκό σύστημα αλλά η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου.
Όμως η μια μοίρα που ορίστηκε ως η ημερήσια κίνηση του Ήλιου δεν είναι καν η μέση ημερήσια ταχύτητα του. Και παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα, όσο μεγάλωνε ένα άτομο τόσο το σύστημα αυτό έπεφτε έξω χρονικά στις προβλέψεις του. Όταν ένα άτομο έφτανε περίπου 60 χρόνων το τόξο αυτό έπεφτε έξω περίπου 2-3 χρόνια στις προβλέψεις του. (Σκέψου εδώ που μιλάμε για 180 χρόνια στον χάρτη της Ελλάδας). Ήταν φανερό ότι χρειαζόταν βελτίωση.
Τότε προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί η ακριβής μέση ημερήσια κίνηση του Ήλιου (σύστημα Naibod) που είναι 0.59΄.08΄΄. Το τόξο του Naibod βελτίωσε το πρόβλημα αλλά δεν το έλυσε αφού το τόξο εξακολουθούσε να πέφτει έξω χρονικά στις προβλέψεις του με την πάροδο του χρόνου. Χρειαζόταν ξανά βελτίωση. Έτσι φτάσαμε στην χρήση του τόξου με την ακριβή και πραγματική ημερήσια κίνηση του Ήλιου που έλυσε οριστικά το πρόβλημα αυτό.
Λυπαμαι που δεν εγινα κατανοητος στο προηγουμενο ποστ μου παροτι προσπαθησα να ειμαι ξεκαθαρος. Γι' αυτο αναγκαστικα θα επαναληφθω: δεν χρησιμοποιω το ηλιακο τοξο το οποιο εχει ως μετρο την κινηση του ηλιου- οποια και αν ειναι αυτη αριθμητικα σε ημερησια βαση.
Χρησιμοποιω μια τελειως συμβολικη μεθοδο που ειναι εμπνευσμενη απο το συστημα πρωτευουσων κατευθυσεων του Πτολεμαιου αλλα δεν ταυτιζεται με αυτο. Στην τεχνικη αυτη λοιπον 1 μοιρα (δηλ. 60 λεπτα ακριβως, οχι 0,59 ουτε 0,58 ουτε 0,57 λεπτα της μοιρας, ουτε η μεση ημερησια κινηση Naibod, ουτε η πραγματικη ημερησια κινηση που ποικιλλει αριθμητικα απο μερα σε μερα, αλλα 60 λεπτα ακριβως) αντιστοιχει σε ενα ετος (365,25 ημερες).
Με αλλα λογια η τεχνικη αυτη ΔΕΝ ειναι solar arc ακριβως και ΔΕΝ ειναι primary directions ακριβως, παροτι μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους. Ειναι συμβολικη καθαρα και ειναι εμπνευσμενη απο τις πρ. κατευθυνσεις του Πτολεμαιου και γι'αυτο τις αποκαλεσα πτολεμαικες προοδους. Ως συμβολικη που ειναι αυτη η τεχνικη, αγαπητη Κοραλλια, δεν υπαρχουν πρεπει και δεν πρεπει οσον αφορα τη χρηση της. Εφοσον λοιπον προκειται για καθαρα συμβολικη τεχνικη δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο λογος που επιβαλλει την προοδο μονο του MC και οχι και των υπολοιπων ουρανιων σημειων και σωματων. Το γεγονος οτι ο Πτολεμαιος οπως λες εφαρμοζε τις πρ. κατευθυνσεις μονο πανω στο MC αυτο δεν σημαινει οτι απαγορευεται να επεκτεινουμε την εφαρμογη της συμβολικης παραλλαγης της μεθοδου και στα υπολοιπα.
Οταν μαλιστα στην πραξη δινει εξαιρετικα αποτελεσματα προβλεψης, νομιζω οτι τα πρεπει και οι κανονες περισσεουν... Εμ πασει περιπτωσει ετσι εφαρμοζεται η μεθοδος στην Ευρωπη, ετσι την γνωρισα εγω, ετσι σας την παρουσιασα και η αποτελεσματικοτητα της μας κλεινει το στομα.
Αγαπητέ μου Jupiterios,
δεν μίλησα για πρέπει και κονόνες. Απλώς εξήγησα την εξέλιξη αυτών των συστημάτων και τον λόγο που χρειάστηκε να βελτιωθούν, που ήταν η έλλειψη της ακρίβειας τους στις προβλέψεις. Τόσο οι πρωτεύουσες κατευθύνσεις όσο και το ηλιακό τόξο είναι συμβολικά συστήματα.
Λες ότι το σύστημα σου είναι εμπνευσμένο από τον Πτολεμαίο, το ίδιο και η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Λες ότι στο σύστημα σου μια μοίρα ισούται μ' ένα χρόνο κι αυτό το προσθέτεις σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές. Το ίδιο γίνεται και στην πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σύστημα που χρησιμοποιείς και το ηλιακό τόξο;
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Λες ότι το σύστημα σου είναι εμπνευσμένο από τον Πτολεμαίο, το ίδιο και η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Λες ότι στο σύστημα σου μια μοίρα ισούται μ' ένα χρόνο κι αυτό το προσθέτεις σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές. Το ίδιο γίνεται και στην πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σύστημα που χρησιμοποιείς και το ηλιακό τόξο;
Τελικα υποπτευομαι οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα απλα το ονομαζουμε διαφορετικα! :bigsmile:
Αυτο που εσυ Κοραλλια ονομαζεις Ηλιακο Τοξο πρωτης μορφης εγω το ονομαζω Πτολεμαικη Προοδο. Και το ονομαζω Πτολεμαικο γιατι ειναι εμπνευσμενο απο την μεθοδο του Πτολεμαιου. Και το ονομαζω Προοδο για να το διαφοροποιησω απο τις πρωτευουσες Κατευθυνσεις αφου δεν ειναι αυτες. Και δεν το ονομαζω Ηλιακο Τοξο γιατι αυτος ο ορος ειναι σαφως πολυ μεταγενεστερη ονοματοδοσια και παραπεμπει συνειρμικα σε συστηματα του 20ου αιωνα και στις παραλλαγες αυτων.
Quote:
Originally Posted by
jupiterios
Λυπαμαι που δεν εγινα κατανοητος στο προηγουμενο ποστ μου παροτι προσπαθησα να ειμαι ξεκαθαρος. Γι' αυτο αναγκαστικα θα επαναληφθω: δεν χρησιμοποιω το ηλιακο τοξο το οποιο εχει ως μετρο την κινηση του ηλιου- οποια και αν ειναι αυτη αριθμητικα σε ημερησια βαση.
Χρησιμοποιω μια τελειως συμβολικη μεθοδο που ειναι εμπνευσμενη απο το συστημα πρωτευουσων κατευθυσεων του Πτολεμαιου αλλα δεν ταυτιζεται με αυτο. Στην τεχνικη αυτη λοιπον 1 μοιρα (δηλ. 60 λεπτα ακριβως, οχι 0,59 ουτε 0,58 ουτε 0,57 λεπτα της μοιρας, ουτε η μεση ημερησια κινηση Naibod, ουτε η πραγματικη ημερησια κινηση που ποικιλλει αριθμητικα απο μερα σε μερα, αλλα 60 λεπτα ακριβως) αντιστοιχει σε ενα ετος (365,25 ημερες).
Με αλλα λογια η τεχνικη αυτη ΔΕΝ ειναι solar arc ακριβως και ΔΕΝ ειναι primary directions ακριβως, παροτι μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους. Ειναι συμβολικη καθαρα και ειναι εμπνευσμενη απο τις πρ. κατευθυνσεις του Πτολεμαιου και γι'αυτο τις αποκαλεσα πτολεμαικες προοδους. Ως συμβολικη που ειναι αυτη η τεχνικη, αγαπητη Κοραλλια, δεν υπαρχουν πρεπει και δεν πρεπει οσον αφορα τη χρηση της. Εφοσον λοιπον προκειται για καθαρα συμβολικη τεχνικη δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο λογος που επιβαλλει την προοδο μονο του MC και οχι και των υπολοιπων ουρανιων σημειων και σωματων. Το γεγονος οτι ο Πτολεμαιος οπως λες εφαρμοζε τις πρ. κατευθυνσεις μονο πανω στο MC αυτο δεν σημαινει οτι απαγορευεται να επεκτεινουμε την εφαρμογη της συμβολικης παραλλαγης της μεθοδου και στα υπολοιπα.
Οταν μαλιστα στην πραξη δινει εξαιρετικα αποτελεσματα προβλεψης, νομιζω οτι τα πρεπει και οι κανονες περισσεουν... Εμ πασει περιπτωσει ετσι εφαρμοζεται η μεθοδος στην Ευρωπη, ετσι την γνωρισα εγω, ετσι σας την παρουσιασα και η αποτελεσματικοτητα της μας κλεινει το στομα.
Αυτό το σύστημα που λέτε είναι ευρέως γνωστό και εφρμόζεται με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις( και μάλιστα στο προσωπικό μου ωροσκόπιο) και αναφέρεται ως πρόοδοι των πλανητών κατά μία μοίρα. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με το ηλιακό τόξο όπως ισχυρίζονται οι αστρολόγοι εδώ αλλά θα περίμενα να γίνει μία σύγκριση στα δυο συστήματα που χρησιμοποιούν όσο αφορά το ωροσκόπιο της Ελλάδας τουλάγιστον. Μέχρι τώρα μόνο διαπιστώσεις διαβάζω αλλά το ζητούμενο στην αστρολογία είναι η πρόβλεψη. Επομένως συμφωνώ μαζί σας και αν έχετε κάπιες περιπτώσεις θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέτετε.
Φυσικα και ειναι ευρεως γνωστο. Ολος ο κοσμος το χρησιμοποιει. Οσον αφορα προβλεψεις δεν εχεις παρα να διαβασεις το ποστ 85 πιο πανω. Σε λιγο θα παραθεσω και αλλες προβλεψεις για την Ελλαδα συμπληρωματικα.
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Ο ωροσκόπος στον Ζυγό που λες σημαίνει ότι τα ιδρυτικά πρωτόκολλα στο Λονδίνο υπογράφηκαν γύρω στα μεσάνυχτα.
Αν εχω κανει σωστα τον υπολογισμο η ωρα που δινει για ωροσκοπο 2 ζυγου με συντεταγμενες λονδινου ειναι 21:16. Ενω για συντεταγμενες Αθηνας ειναι 21:41