Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Όχι σοβαρά ίσως ο χαρακτηρισμός 'συγκλονιστικό' δεν ταιριάζει στον Ρόμπινς και δυστυχώς δεν έχω διαβάσει παρά μόνο το ¶ρωμα ενώ έχω στα υπόψη τις Καουμπόισες και τον Τρυποκάρυδο...οπότε δεν ξέρω για το χυλό...γιαουρτάκι έφαγα μόνο, μια χαρά δροσερό το βρήκα :bigsmile: και ενδιαφέρον..εμενα μ' αρεσουν οι επιρροές του κι ας ταιριάζουν σε μιαν άλλη εποχή και κυρίως το ονειρικό κομμάτι με τραβάει γενικώς...λέτε επειδή είμαι Καρκίνος??:cheesy: Βίβα πατζαροφαγίαση!!!
Η αλίκη στη χώρα του LSD δεν με συγκλόνισε σε καμμία περίπτωση..Υπερβολικά καταθλιπτικό το βρήκα.και γι' αυτό τείνω να το διαγράψω από τη μνήμη μου..:embarrest
'Οσο για τη Σώτη τί να πει κανείς γι' αυτό το τέρας παραγωγικότητας???/Το εργοστάσιο των μολυβιών μου άρεσε πολύ....ωστόσο σε γενικές γραμμές είναι τόσο βαθιά ιστορικά τα βιβλία της και στηρίζονται σε τέτοια έρευνα που θα έλεγα ότι ναι είναι ενδιαφέροντα αλλά δεν βρίσκω κ'απου αυτή την προσωπική σφραγίδα που θα με έκανε να την ξεχωρίσω .....
Έχω και μετακόμιση!!!σι για
Quote:
Originally Posted by
starfish
Το ερωτημα σου ειναι off topic!!
Μην παρασυρεσαι απο την roadrunner [:toung:]!!!
:embarrestΚαλά...επανέρχομαι στην τάξη αλλά αφού στην κατηγορία οφ τόπικ θέματα δεν βρίσκομαι???:toung:
Όχι μόνο οφ αλλά και αναπάντητο...:sad2:
Επίσης, ξέχασα να πω - προσπάθησα να κάνω διόρθωση στο κείμενό μου, αλλά φαίνεται πέρασε αρκετή ώρα - πως στο "Σπίτι του ύπνου" του Κόου, δίνω και το παράσημο του καλύτερου φινάλε!! Χεχε!
Quote:
Originally Posted by
nanstenka
Η αλίκη στη χώρα του LSD δεν με συγκλόνισε σε καμμία περίπτωση..Υπερβολικά καταθλιπτικό το βρήκα.και γι' αυτό τείνω να το διαγράψω από τη μνήμη μου..:embarrest
Κατι τετοια βιβλια μπορεις να τα χαρακτηρισεις καταθλιπτικα, αλλα ο κοσμος που περιγραφουν να ειναι τοσο σκοτεινος και ανελπιδος, που συγκλονιζουν. Και πολυ περισσοτερο επειδη ειναι υπαρκτος! Ο Μπουκοφσκι, π.χ. [τουλαχιστον στις Ιστοριες καθημερινης τρελας], ειναι εως και απωθητικος. Κι ομως ανθωπινος με τον δικο του τροπο.
Δεν ειναι μονο ροζ η ζωη...
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
Επίσης, ξέχασα να πω - προσπάθησα να κάνω διόρθωση στο κείμενό μου, αλλά φαίνεται πέρασε αρκετή ώρα - πως στο "Σπίτι του ύπνου" του Κόου, δίνω και το παράσημο του καλύτερου φινάλε!! Χεχε!
Ποιές εκδόσεις? Έχω ξανακούσει να μιλούν γι΄αυτό το βιβλίο και τώρα μου έχεις κινήσει την περιέργεια..μάλλον είναι η ώρα του
;)
Quote:
Originally Posted by
starfish
Κατι τετοια βιβλια μπορεις να τα χαρακτηρισεις καταθλιπτικα, αλλα ο κοσμος που περιγραφουν να ειναι τοσο σκοτεινος και ανελπιδος, που συγκλονιζουν. Και πολυ περισσοτερο επειδη ειναι υπαρκτος! Ο Μπουκοφσκι, π.χ. [τουλαχιστον στις Ιστοριες καθημερινης τρελας], ειναι εως και απωθητικος. Κι ομως ανθωπινος με τον δικο του τροπο.
Δεν ειναι μονο ροζ η ζωη...
Αυτό εγω το ξέρω καλά...ίσως γι αυτό
Quote:
Originally Posted by
nanstenka
Αυτό εγω το ξέρω καλά...ίσως γι αυτό
Παω πασο!....
Quote:
Originally Posted by
nanstenka
Ποιές εκδόσεις? Έχω ξανακούσει να μιλούν γι΄αυτό το βιβλίο και τώρα μου έχεις κινήσει την περιέργεια..μάλλον είναι η ώρα του
;)
Εκδόσεις Πόλις. Καλή ανάγνωση. ;)
Quote:
Originally Posted by
Κασσιόπη
μόνο φινάλε ; :cry::cry:
Αυτό με την Αλίκη στη χώρα του LSD έχει να κάνει με ναρκομανείς αν κατάλαβα καλά; Δεν το έχω διαβάσει και μου κινήσατε την περιέργεια.Πάντως καλό θα ήταν τέτοια θέματα να μην τα διαγράφουμε απ την μνήμη μας(αν και αυτή η επιθυμία μάλλον δείχνει πως σε συγκλόνισε πολύ περισσότερο απ όσο λες ;) ),μια και πρόκειται για καταστάσεις άκρως πραγματικές και θλιβερές.Όπως είναι,έτσι θα πρέπει να περιγράφονται ,με όλη τους τη σκληρότητα ώστε να λειτουργούν σαν παράδειγμα προς αποφυγήν κι όχι προς μίμηση μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν ανάγκη να τις ωραιοποιούν.
Quote:
Originally Posted by
Λευκή
μόνο φινάλε ; :cry::cry:
Αυτό με την Αλίκη στη χώρα του LSD έχει να κάνει με ναρκομανείς αν κατάλαβα καλά; Δεν το έχω διαβάσει και μου κινήσατε την περιέργεια.Πάντως καλό θα ήταν τέτοια θέματα να μην τα διαγράφουμε απ την μνήμη μας(αν και αυτή η επιθυμία μάλλον δείχνει πως σε συγκλόνισε πολύ περισσότερο απ όσο λες ;) ),μια και πρόκειται για καταστάσεις άκρως πραγματικές και θλιβερές.Όπως είναι,έτσι θα πρέπει να περιγράφονται ,με όλη τους τη σκληρότητα ώστε να λειτουργούν σαν παράδειγμα προς αποφυγήν κι όχι προς μίμηση μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν ανάγκη να τις ωραιοποιούν.
Προφανως αυτο το βιβλιο το λατρευει!!
[οσο μπορει να λατρεψει ενα βιβλιο μια Αιγοκερινα!:toung::toung::love:]
Καλα καταλαβες! Κι εγω το εχω διαγραψει απ τη μνημη μου. Θυμαμαι μονο το εξωφυλλο της εκδοσης που ειχα...:cry: και την αισθηση της ασφυξιας που μου ειχε προκαλεσει...:cry: