καλησπερα,οταν καποιος δεθει με καποιο ατομο στην πορεια της ζωης του και μετα χωρισει,η συναντηση αυτη αφορα το καρμα και των δυο ή μπορει να στιγματησει μονο τη ζωη του ενος;ελπιζω να ημουν σαφης,ευχαριστω:bigsmile:
Printable View
καλησπερα,οταν καποιος δεθει με καποιο ατομο στην πορεια της ζωης του και μετα χωρισει,η συναντηση αυτη αφορα το καρμα και των δυο ή μπορει να στιγματησει μονο τη ζωη του ενος;ελπιζω να ημουν σαφης,ευχαριστω:bigsmile:
Αγαπητέ φίλε
Μία μεγάλη μελέτη καρμικής συναστρίας πρέπει να γίνει, ώστε να ερευνηθούν πολλά στοιχεία και μέσα από αυτά να προκύψει το συμπέρασμα. Διότι στη ζωή όλες οι συναντήσεις δεν είναι καρμικής φύσης. Κάποιες δίνουν βαθιά μαθήματα εξέλιξης (αυτό αφορά το κάρμα) κι άλλες όχι. Είναι απλές εμπειρίες. Με γενικότητα δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
λενε οτι οταν ο κρονος του ενος κανει συνοδο με την αφροδιτη του αλλου, οι σχεσεις ειναι καρμικες. το ιδιο -λενε- οτι ισχυει οταν ο β.δ. του ενος κανει συνοδο με τον ωροσκοπο του αλλου ή το μεσουρανημα το ενος με τον β.δ. του αλλου.
Βαση αυτων, οταν σε μια καρμικη σχεση επελθει χωρισμος τοτε στιγματιζονται και οι δυο? ή μονο ο ενας?
Αγαπητή nak
Και οι δύο έχουν να κερδίσουν ακόμη και από μία δύσκολη σχέση. Οι σχέσεις δεν είναι μόνιμες ή αιώνιες, αφού ζούμε σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και αλλάζουμε κι εμείς.
Φυσικά σε προσωπικό επίπεδο, όταν είμαστε ευτυχισμένοι θέλουμε να διαρκέσει για πάντα, αλλά τίποτα δεν είναι μόνιμο στη φύση. Αν και οι δύο εξελίσσονται παράλληλα, όντως η σχέση έχει μακροβιότητα. Αν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα διαλυθεί γιατί δεν έχει να προσφέρει βοήθεια. Αλλά πάντα υπάρχει κάτι νέο που μας περιμένει!:bigsmile:
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
μια καρμικη σχεση μπορει να τελειωσει για παντα? ή παντα αφηνει καταλλειπα τα οποια μας ταλαιπωρουν? επισης ηθελα να ρωτησω εαν σε αυτες τις περιπτωσεις των καρμικων σχεσεων η καρμικοτητα γινεται αντιλληπτη και απο τους δυο ή μονο στον εναν?
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε "σημαδεύουν" μιας και ο ρόλος τους είναι να σε μετασχηματίσουν.Αυτή ειναι μια δυσκολη διαδικασία που δεν γίνεται χωρίς πόνο.Η καρμική σχέση ειναι μια υπόθεση που αφορά και τους δύο,αλλιως δεν θα λεγόταν σχέση.Φέρνει μαζίτης καρμικά κατάλοιπα,δεν έχει τελειώσει ας πούμε όπως θα έπρεπε!Οπότε παιδεύει(=μαθαίνει) και τις δύο πλευρές.
πολυ ωραια.... !!! :wacko:
αφου ειναι σημαντικη και για τους δυο, αραγε γιατι τελειωνει? -
Τελειώνει γιατί δεν είσται έτοιμοι να πάρετε το συγκεκριμένο μάθημα που καλείστε!Το έχω πάθει και εγώ και μου πήρε 10 χρόνια για να το εμπεδώσω.Εχουμε πολύ εγωισμό που δεν μας αφήνει να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε!Στον εαυτό μας,εννοείται!Τον αλλο δεν μπορούμε και να θέλουμε!Μόνο ο ίδιος μπορεί!
Ο εγωισμος "σπαει" μόνο μεσα απ'τον πόνο.Γι'αυτό χάνεις το αντικείμενο του πόθου σου,για να πονέσεις και να αναγκαστείς να ψαχτείς!
Όλα έχουν μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Ανεξάρτητα από το αν αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα ή όχι. Αν όμως αποδέχεσαι την ύπαρξη του κάρμα, όλα είναι καρμικά, οποιαδήποτε σχέση συνάψεις, οποιαδήποτε γνωριμία, είτε στιγμιαία είτε διαρκείας. :bigsmile: Θα πρότεινα, με την ευκαιρία, να ρίξετε μια ματιά και εδώ στο site ή οπουδήποτε αλλού, για να κατανοήσετε τους όρους "κάρμα" και "ανταποδοτική δικαιοσύνη" :bigsmile:
καλησπέρα σας. Είμαι σκορπιός με ωροσκόπο σκορπιό. Ακούω συχνά να λένε οτί κάνω καρμικές σχέσεις με κριούς. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αρχικά αν ισχύει αυτό και κατά δεύτερον μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς βλέπουμε οτι κάποιοι πλανήτες κάνουν σύνοδο με άλλους και ποιους από τους πλανήτες αυτούς χρειάζεται να εξετάσω για να δω κατά πόσο ταιριάζω με κάποιον? Ευχαριστώ πολύ! Μαίρη
Ειναι σε ελλειψη ομως.....
h erothsh ths mairhs einai kai dikh moy...
einai idiaiterh h sxesh skorpion-krion eee? :love:
Απλως και μονο απο τα ζωδια η απαντηση θα ειναι επιφανειακη αλλα ναι ειναι ιδιατερη η σχεση...με την εννοια οτι υπαρχει πολυ παθος
Το χειροτερο ομως ειναι στο ψαξιμο να μη βρισκεις ψεγαδι...!!! ισως γι αυτο και οι... καρμικες συναντησεις... πληρωνεις κατι χωρις να ξερεις τι και γιατι... Ομως το σιγουρο ειναι οτι σε τετοιες περιπτωσεις ανοιγει ο δρομος για κατι πολυ καλυτερο!!! :love:
Μα εδώ βρίσκεται το κλειδί. ΄Perfect
Μιλάμε για το ψάξιμο του εαυτού μας και υποτίθεται πως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον με τον εαυτό μας. Αν έχουμε ψεγάδια και δεν τα βλέπουμε (ή δε θέλουμε να τα δούμε), κοροϊδεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό..:pleasantry:
Καλή σας μέρα!!!!!!!!!!! :horoscope:
Αν ταιριαζεις ή οχι θα το καταλαβεις απο μονη σου...Αν υπαρχει καποια οψη που σε προβληματιζει και θες να τη συζητησεις ή μια συγκεκριμενη κατασταση που θες να την δεις πως εξηγειται αστρολογικα μπορεις να ρωτησεις... εγω απο συναστριες δε ξερω και παρα πολλα υπαρχουν πολλοι εδω μεσα που ξερουν πολυ περισσοτερα...Επισης αν θες να δεις τι σημαινει η αφροδιτη σε ζωδιο και οικο υπαρχουν αρθρα εδω μεσα που θα σε βοηθησουν και μπορεις να δεις τα ζητουμενα της αφροδιτης σου και της δικιας του ή του ωροσκοπου...
Η αφροδίτη μου είναι στον Τοξότη και εκείνου στον Υδροχόο. Γνωρίζετε κατά πόσο υπάρχει αντί8εση η' ταίριασμα αναμεσά τους? Ευχαριστώ πολύ..
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ηταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον!
Συμφωνώ απόλυτα!Όταν μια σχέση τελειώνει συμβαίνει γιατί δεν έχει να μας διδάξει κάτι άλλο...Μόνο όταν συμφιλιωθούμε με τον πόνο και πάψουμε να τον φοβόμαστε θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα μαθήματα που προσπαθεί να μας δώσει το σύμπαν (για όσους δέχονται αυτή τη θεωρία) όχι επειδή είναι κακό και θέλει να μας τιμωρήσει,αλλά για να βελτιωθούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας!Είναι επώδυνο βέβαια όσο και απαραίτητο!Πάνω απ' όλα όμως είναι εμπειρία,και στη ζωή χρειαζόμαστε και τις καλές και τις κακές...
sorry άν το παραφιλοσόφησα....:dizzy:
Εμείς μάλλον έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτή τη σχέση γιατί κανείς δε λέει να δώσει τέλος όσο κι αν είναι ψυχοφθόρα η κατάσταση που ζούμε. Εκείνος δε μιλά καθόλου (Αιγόκερως ως το κόκκαλο!!!'Ηλιος,Ωροσκόπος,Ε ρμής & Αφροδίτη) και δε θέλει το συναίσθημα (Σελήνη στους Διδύμους) κι εγώ όταν αποφασίσω να το ανοίξω το στόμα μου (καθότι, Σελήνη στον Αιγόκερω με Ήλιο και Ερμή στο Ζυγό και Ωροσκόπο στον Κριό) γίνομαι πολύ συναισθηματική και μελοδραματική και κτητική (Αφροδίτη στον Σκορπιό) ή βάζω σε δράση τον Ωροσκόπο μου στον Κριό και μας παίρνει όλους και μας σηκώνει η παρορμητική φωτιά!!! Αχ τί θα κάνω;;; :cry::cry::cry::love:
Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι πίστες βιντεοπαιχνιδιών. Περνάς τη μία και ανάλογα με τα κρέντιτς πας στην επόμενη κι αν έχεις μαζέψει αρκετά θα πας καλά στην επόμενη δοκιμασία που θα σου φέρει το πάνσοφο σύμπαν για να "εξελιχθείς".
Καλώς ή κακώς, τό τέλος μιας σχέσης το αποφασίζει συνήθως ο ένας από τους δύο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο συνηθέστερος είναι γιατί από την αρχή, καθώς σύναψε τη σχέση δεν θεωρούσε ότι θα κρατήσει και για πάντα (είναι πάρα, μα πάρα πολλές αυτές οι περιπτώσεις και το ξέρουμε όλοι). Κι όχι επειδή του ήρθε η συμπαντική εντολή πως δεν έχει να πάρει κάτι άλλο από αυτήν την σχέση. Μπορεί να έχει και να παραέχει, αλλά να μην θέλει. Τι να κάνουμε τώρα. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να επιλέγει τι θέλει και τι όχι, χωρίς αυτό να συνδέεται με "άνωθεν εντολές".
Σοφακι δεν υπαρχει ανθρωπος χωρις ψεγαδι απλα δε τα βλεπουμε.
( αυτα τα λεμε για τους αλλους ετσι; γιατι εμεις ξερουμε οτι οι κριοι τουλαχιστον εχουν 1 αντε 2 ψεγαδακια το πολυ χαχαχαχαα)
Εκτος πλακας τωρα εγω πιστευω οτι το καρμα υπαρχει κ πιστευω οτι εχω δημιουργησει μια τετοια σχεση στη ζωη μου
Η οποια ειναι σχεση δυνατης φιλιας
Όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης. Είτε πιστεύεις στο κάρμα είτε δεν πιστεύεις και η μία και η άλλη απόφαση έχει χαρακτήρα πίστης. Και ως τέτοια διαμορφώνει τη ζωή σου. Γιατί απόδειξη δεν υπάρχει ούτε για την ύπαρξη ούτε για τη μη ύπαρξη. Όσο παράλογο αν φαίνεται να πιστεύεις σε κάτι που δεν αποδεικνύεται άλλο τόσο παράλογο είναι να το αποκλείεις. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Μπορεί να το αποδείξει κανείς σήμερα; Μπορεί να το αποκλείσει; Τίποτα από τα δύο. Η σωστή στάση είναι ο αγνωστικισμός. Δεν ξέρω. Οι πιθανότητες λένε αυτό, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Υπάρχει Θεός; Μπορεί και να υπάρχει, αλλά δεν τον είδα. Αλλά πάλι και τις ακτίνες του Ήλιου δεν τις βλέπω αλλά υπάρχουν. Ποιος ξέρει λοιπόν;
Το μόνο σίγουρο κι αυτό που υπάρχει είναι η αγάπη των διπλανών μας και η προσωπικότητα τους. Αυτό πρέπει να σεβόμαστε καταρχήν και με αυτό να πορευόμαστε.
Πολύ σοφή άποψη Βασίλη...! Ειδικά με το φως, μιας και το αναφέραμε, να θυμίσω την διττή του υπόσταση - σωματιδιακή και κυματική - ανάλογα με την μελέτη που θέλουμε να του κάνουμε. Αλλού μας εξυπηρετεί το ένα, αλλού το άλλο, οπότε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο//πράγμα πότε το θεωρούμε σαν ύλη και πότε σαν ενέργεια και αυτό θα συμβαίνει μέχρι να βγει (αν ποτέ) μία μεγάλη ενοποιητική θεωρία. Και μία θεωρία δεν είναι τίποτε αλλο παρά η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τον Κόσμο και το Χάος.
Κάποιοι εκεί κοντά στο «start» της οθόνης θα βγάλουν σπυριά με τα παραπάνω, αλλά τι να γίνει η ανθρώπινη σκέψη προχωράει... :love:
Μήπως να λέμε και που έχουμε τον Ερμή μας και τι όψεις κάνει, ειδικά με βαρείς πλανήτες;
Έτσι για να έχουμε και ένα μικρό στατιστικό; (του χάους)
Ε παιδιά; Τι λέτε εσείς;
¶στα, αέρας..
Για να το κάνω πιο γήινο με το παραπάνω εννοώ ότι ξεκινώντας από μία παρατήρηση ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει λόγους αιτίες εξηγήσεις και να την προσδιορίσει αν είναι δυνατόν λογικά. Αφήνουμε το φως (που το επικαλέστηκα σαν επιστημονικά και πειραματικά ερευνημένο και που ακόμα και οι επιστήμονες ορίζουν ακόμα «κατά περίπτωση») και ερχόμαστε στα καθ' ημάς.
Το κάρμα είναι μία θεωρία, μία επινόηση του ανθρώπινου νου (από τη στιγμή που είναι αναπόδεικτο) για να εξηγήσει τους λογους που μερικά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή του και (του) φαίνονται αναπόφευκτα. Η εξάρτηση από προηγούμενες και η μετάβαση σε επόμενες ζωές είναι θεμέλιες για την συγκεκριμένη θεώρηση. Για κάποιον που δεν πιστεύει σε αυτά η εξήγηση θα αναζητηθεί αλλού, π.χ. στην αστρολογική επίδραση, κληρονομικότητες, ψυχολογία, περιβάλλον κλπ. Αλλά βασικά για το ίδιο πράγμα θα μιλάμε απλά προσπαθώντας ο καθένας να το εξηγήσει σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις.
Ποιά θα είναι η πιο σωστή εξήγηση? Μα εκείνη που βολεύει τον καθέναν! Ειδικά από τη στιγμή που θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα (αποτέλεσμα), ο δρόμος, η θεωρία δηλαδή, δεν ενδιαφέρει... Αστρολογία, κάρμα, ουράνιαν, κινέζικο, ο καυγάς θα είναι για το πάπλωμα.
Πολλοί συμβουλεύονται διάφορα συστήματα παιρνοντας τα καλύτερα από το καθένα. Προς το παρόν απόλυτα θεμιτό και δεκτό. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι το κάθε σύστημα από μόνο του ακόμα παρουσιάζει αδυναμίες στο να εξηγήσει τα πάντα (καθολικότητα) και είτε δεν έχει φτάσει ακόμα στο ανώτατο σημείο εξέλιξης είτε εγγενώς είναι αδύναμο και ελλειπές.
Πιθανόν λοιπόν, εφ όσον πραγματικά υπάρχει κάτι εκεί έξω για να δούμε, να χρειάζεται ένα εντελώς καινούργιο σύστημα για να μας το κάνει ορατό με πληρότητα και σαφήνεια (ενωτική θεωρία). Μέχρι τότε ας δέχεται ο καθένας την οδό που (ανα)γνωρίζει με σεβασμό, σεμνότητα, και σκεπτικισμό όπως είπε και ο Βασίλης.
(Το έσωσα? :bigsmile:)
όχι:toung:
Μήπως να πιάσουμε τώρα και την κοινωνική διάσταση της θεωρίας του κάρμα και τι αρνητικά συνεπάγεται αυτή για την εξέλιξή μας όχι τόσο ατομικά,όπως όλοι αρέσκονται (καθείς για τους λόγους του-αισθηματικοί συνήθως) αλλά ως είδος και άθροισμα κοινωνιών;Έτσι για να υπάρχει και πλουραλισμός βρε συνσεληνογκρινιάρη:bigsmile:
Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι "όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης". Καλώς ή κακώς υφίσταται και η συλλογική γνώση. Οι περισσότερες φιλοσοφικές θέσεις δεν έχουν προκύψει από το μηδέν, είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων μεθόδων και επ' αυτών, κατά βάσει, κρίνονται.
Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την θεώρηση που αφορά το λεγόμενο "Κάρμα". Από κάπου προέκυψε, και προφανώς για κάποιους λόγους. Το θέμα είναι από που και για ποιό λόγο, προφανώς. Δεν είναι βέβαια εδώ το κατάλληλο θέμα ώστε να ανατρέξουμε σε ιστορικές πηγές και να επικαλεστούμε κοινωνικά δεδομένα (αν και πολύ θα το ήθελα..), ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μερικές σκέψεις επί αστρολογικής βάσεως και κατ' επέκτασην όσον αφορά το αν η μόνη λύση είναι το βολικό αγνωστικιστικό προφίλ.
Για παράδειγμα, υποτίθεται πως στη λεγόμενη Καρμική αστρολογία σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι λεγόμενοι Δεσμοί της Σελήνης και πως συμβολίζουν τα χρέη της ψυχής στην τρέχουσα ενσάρκωση. Μια φυσιολογική συλλογιστική αντίδραση είναι να αναρωτηθεί κανείς από που προέκυψε αυτή η ρητή ερμηνεία;
Για όλες τις υπόλοιπες όψεις μπορεί κανείς να θεωρήσει πως στη διάρκεια των εκατοντάδων χρόνων υφίστατο συστηματική παρατήρηση όσον αφορά γενέθλια, συναστριακά και, έστω, προοδευτικά ωροσκόπια, και επαλήθευση, είτε επί μεμονωμένων όψεων είτε επί του συνόλου του χάρτη, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Π.χ. τετράγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα σημαίνει αυτό κι αυτό κι εκείνο και το επαληθεύουν οι τόσοι στους τόσους γιατί το αισθάνονται.
Το χρέος όμως της προηγούμενης ζωής, και ειδικά ο κανόνας αποτίμησης αυτού, από που προέκυψε; Ποιος τον κατάστρωσε και με ποια στοιχεία; Γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει απλά το "ναι, αισθάνομαι πως έχω χρέος σε αυτή τη ζωή το γάμο γιατί έχω Β.Δ. στον έβδομο", οι λόγοι νομίζω είναι προφανέστατοι. Ή μήπως "υπνώθηκαν" εκατοντάδες επί εκατοντάδων και κατά τη διάρκεια της ύπνωσης επιβεβαίωσαν την ορθότητα της "θεωρίας"; (γιατί έχω διαβάσει και κάτι τέτοια παρα-επιστημονικά περί μεμονωμένων υπνώσεων και έχω ανατριχιάσει - οι λόγοι, εξίσου προφανείς, φαντάζομαι).
Επί του αστρολογικού πάντα, πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τον ιδιοφυή (αν και συνήθως βέβαια νομίζω πως τιτλοφορείται πομποδώς και καθηλωτικώς "σοφός" ή "μύστης") που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική εκφράζει τα χρέη των απείρων υποθηκευμένων στη συμπαντική τράπεζα ψυχών. Αν και μεταξύ μας, μάλλον μου "μυρίζει" πως είχε τα μέσα και του το σφύριξε το μυστικό στο αυτί κάποιο ανώτερο πνεύμα...
και εγω εχω ηλιο αφροδιτη και ερμη στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους αλλα αντιθετως ,εγω ειμαι πολυ ευαισθητη σαν ψαρι,πολυ ομιλητικη και πολυ συναισθηματικη. οποτε δεν ειναι μονο οι θεσεις των πλανητων που περιεγραψες που μπορει να κανουν καποιον απομακρο ή ψυχρο. ισως οι οψεις πιο πολυ!
Α καλά δεν το συζητώ σίγουρα. Όπως παρατηρούσα το χάρτη του όλο χιαστί και αντιθέσεις είναι. Τί να σου κάνει και η σύνοδος Ερμή Αφροδίτης με τον Ωροσκόπο ??? Όχι βέβαια ότι εγώ που έχω πολύ περισσότερες συνόδους ανοίγομαι πιο εύκολα είμαι κι εγώ λίγο στρείδι. Αλλά έτσι και πάρω μπρος, ποιός είδε τη Virginia Wolf και δεν τη φοβήθηκε...χα χα χα:laugh: