Σημαντικές όψεις στις 30 Ιανουαρίου
Στις 30 Ιανουαρίου θα σχηματιστούν σημαντικές όψεις ισχυρής δυναμικής με την συμβολή του ανάδρομου ¶ρη. Συγκεκριμένα, η Πανσέληνος θα γίνει σε σύνοδο με τον ¶ρη στον Λέοντα ενώ βρίσκεται πολύ κοντά, απέναντι στον Υδροχόο, και η Αφροδίτη. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σύνοδο Σελήνης/¶ρη στον Λέοντα σε αντίθεση με την σύνοδο Ήλιου/Αφροδίτης στον Υδροχόο.
Οι όψεις αυτές θα είναι πολύ ισχυρές ενεργειακά και πολύ σημαντικές για 3 κυρίως λόγους:
1. Σ' αυτό τον συνδυασμό όψεων παίρνουν μέρος όλοι οι προσωπικοί πλανήτες εκτός από τον Ερμή που έχει "ξεμείνει" στον Αιγόκερω. Οι 4 πλανήτες που θα σχηματίσουν την όψη αποτελούν δυο πολύ σημαντικά δίπολα: ο Ήλιος και η Σελήνη, ο ¶ρης και η Αφροδίτη. Είναι δηλαδή ενέργειες συμπληρωματικές και αντίθετες. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσα θέματα μπορεί να ενεργοποιήσει η σύνθετη αυτή όψη μόνο από το τι σημειοδοτούν αυτοί οι 4 πλανήτες χωρίς καν να λάβουμε υπόψη μας τα ζώδια και τους οίκους στους οποίους γίνεται.
2. Αυτή η Πανσέληνος είναι συνέχεια, αν όχι αποκορύφωμα, της έκλειψης της Νέας Σελήνης που έγινε στις 15 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω. Αποτελεί φάση του ίδιου σεληνιακού κύκλου. Επομένως, μεταφέρει την ενέργεια και την ένταση της έκλειψης. Λόγω Πανσέληνου μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται περισσότερο για ξεκαθάρισμα θεμάτων που είναι ήδη ανοικτά παρά για νέες καταστάσεις, πράγμα που δηλώνει και ο ανάδρομος ¶ρης. Επίσης, η Σελήνη σημειοδοτεί το υποσυνείδητο ενώ η ανάδρομη φορά του ¶ρη υποδηλώνει πιο εσωτερικές καταστάσεις. Πρόκειται για έκκλιση ισχυρών συναισθημάτων και επιθυμιών που μπορεί να μην είχαμε καν συνειδητοποιήσει.
3. Ο ¶ρης κινείται δυναμικά προς τα πίσω για να συναντήσει την Σελήνη, αφού τώρα έχει την μέγιστη ανάδρομη ταχύτητά του. Μοιάζει περισσότερο με "σύγκρουση" αυτή η συνάντηση. Ο ¶ρης βρίσκεται τώρα στην πιο ευάλωτη φάση του και η "ανησυχία" που προκαλεί η ανάδρομη πορεία του μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη ευθιξία ή ευαισθησία, πράγμα που ενισχύεται πολύ από την σύνοδό του με την Σελήνη. Επειδή βρίσκεται σ' αυτή την ευάλωτη φάση, και μάλιστα στο Λιοντάρι, ο ¶ρης είναι ικανός να ασκήσει πολύ ισχυρή δύναμη για να υπερασπιστεί επιθυμίες και στόχους που θεωρεί σημαντικούς για τον εαυτό του, ιδιαίτερα αν νιώσει ότι κάποιες κατακτήσεις του τίθενται υπό αμφισβήτηση.
Η σύνθετη αυτή όψη μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ έκρυθμη κατάσταση και σε απώλεια του ελέγχου. Για μια στιγμή, θα συγκρουστούν οι συνειδητές με τις υποσυνείδητες ανάγκες μας, οι προσωπικές επιθυμίες μας μ' αυτές των άλλων, η ανάγκη για διεκδίκηση με την ανάγκη για αρμονία, αυτό που είμαστε μ' αυτό που μπορούμε να πετύχουμε, οι πράξεις μας με τις αποφάσεις μας. Κι όπως κάθε σύγκρουση θα φέρει στο φως το πρόβλημα, την εκτόνωση αλλά και την ευκαιρία επίλυσής του.
Οι όψεις αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο τα άτομα που έχουν πλανήτες ή τους κεντρικούς άξονες του ωροσκοπίου τους γύρω στην 10ο του σταθερού σταυρού. Με πιο θετικό τρόπο θα επηρεαστούν τα άτομα που έχουν πλανήτες γύρω στην 10ο του Τοξότη, Διδύμων, Ζυγού και Κριού. Μπορείτε να κοιτάξετε παράλληλα σε ποιους οίκους σας θα σχηματιστούν αυτές οι αντιθέσεις και σε ποιους οίκους βρίσκονται οι γενέθλιοι πλανήτες σας που θα επηρεαστούν.
Αν θέλετε, μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το θέμα μέχρι το τέλος του Γενάρη και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από τις όψεις αυτές.
Re: Σημαντικές όψεις στις 30 Ιανουαρίου
αγαπημενη Κοραλια:bigsmile
επηρεαζομαι νομιζω αρκετα
στην 9η τοξοτη , 9η κριου, και 9η δυδυμων
ηλιος, δια, σεληνη
2ος 6ος 8ος
καλως να ερθουν τα θετικα λοιπον!:bigsmile:
πολυ ωραιο το αρθρο σου!!!!!!!!!:bigsmile::love:
με αγαπη
κουκακι:love:
Quote:
Originally Posted by
Κοραλλία Μόζορα
Στις 30 Ιανουαρίου ...............................
Οι όψεις αυτές θα επηρεάσουν περισσότερο τα άτομα που έχουν πλανήτες ή τους κεντρικούς άξονες του ωροσκοπίου τους γύρω στην 10ο του σταθερού σταυρού. Με πιο θετικό τρόπο θα επηρεαστούν τα άτομα που έχουν πλανήτες γύρω στην 10ο του Τοξότη, Διδύμων, Ζυγού και Κριού. Μπορείτε να κοιτάξετε παράλληλα σε ποιους οίκους σας θα σχηματιστούν αυτές οι αντιθέσεις και σε ποιους οίκους βρίσκονται οι γενέθλιοι πλανήτες σας που θα επηρεαστούν.
:bigsmile: Καλή :love: μας :love: δασκάλα, είναι εύκολο να εξηγήσεις και σε μας τι σημαίνουν οι παραπάνω όροι......
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :bigsmile:
Φιλικά
Κατερίνα
Quote:
Originally Posted by
parkat
:bigsmile: Καλή :love: μας :love: δασκάλα, είναι εύκολο να εξηγήσεις και σε μας τι σημαίνουν οι παραπάνω όροι......
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :bigsmile:
Φιλικά
Κατερίνα
Αν και δεν είμαι η δασκάλα..:toung:, θα σου πω ότι η Κοραλλία εννοεί την 10η μοίρα των ζωδίων που ανήκουν στον σταθερό σταυρό, δηλαδή του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου ή και όσους έχουν πλανήτες εκεί. Καθώς Σύνοδος Σελήνης/¶ρη είναι στον Λέοντα και Ήλιου/Αφροδίτης στον Υδροχόο, τα οποία είναι και τα δύο σταθερά ζώδια.
(Μήπως δεν διαβάζεις καλά τα μαθήματά σου..?? :toung:)
Και σε μένα πιάνει ακριβως τους αξονες 2ου -8ου Λεων - Υδροχόος 10,37
αλλά και 5ο - 11ο Σκορπιος -Ταυρος στις 10,29 με την σελήνη μου μεσα στον 5ο και σε οψη με αυτην την πανσεληνο.
Τρελλο πανηγυρι βλεπω να γινεται....:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
κρασακι
Αν και δεν είμαι η δασκάλα..:toung:, θα σου πω ότι η Κοραλλία εννοεί την 10η μοίρα των ζωδίων που ανήκουν στον σταθερό σταυρό, δηλαδή του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου ή και όσους έχουν πλανήτες εκεί. Καθώς Σύνοδος Σελήνης/¶ρη είναι στον Λέοντα και Ήλιου/Αφροδίτης στον Υδροχόο, τα οποία είναι και τα δύο σταθερά ζώδια.
(Μήπως δεν διαβάζεις καλά τα μαθήματά σου..?? :toung:)
Ευχαριστώ, Σοφία μου. Αυτό εννοούσα, την 10η μοίρα των σταθερών ζωδίων.
Η Κατερίνα μας όμως είναι πολύ καλή μαθήτρια και να μην μου την κατηγορείς!! :bigsmile: Σύντομα θα δείτε και εργασίες δικές της και των άλλων σπουδαστών!
Καλησπέρα! διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο γιατί πραγματικά με απασχολεί αυτή η πανσέληνος. γιατί απόσο καταλαβαίνω όλα αυτά θα με επιρεάσουν.... γιατί το λέω αυτό! γιατί παρατήρησα στον χάρτη μου ότι ο ανάδρομος ¶ρης και η Σελήνη κάνουν σύνοδο με τον ¶ρη μου στις 9.35 μοίρες στον 5ο οίκο μου (που κάνει τρίγωνο με τον ωροσκόπο -Κριός- μου και τον Ουρανό μου -8ο- ) σχεδόν ακριβείας το Σάββατο. όπως και οι αντιθέσεις... Αυτό τι θα μπορούσε να σημαίνει? ποιον άξονα επιρεάζει?
Λοιπόν... για δύσκολους λύτες τώρα γιατι μάλλον η περιπτωση μου είναι για case study! :blink::embarrest
Η πανσεληνος γίνεται στον αξονα μου 1-7 και επηρεάζει τους εξής γενέθλιους πλανήτες μου: αφροδιτη (13 υδρ)1ος οικος , λίλιθ (αν θεωρείται πλανητης - 16 λέων) 7ος οίκος, και ερμη (8 κριο) στον 3ο οίκο και σελήνη (7 ζυγου) στον 8ο οίκο που είναι και κυβερνήτης του 7ου.
Ο διελ. αρης κάνει
α) τριγωνο ακριβειας με τον γεν. ερμή μου στον κριο (κυβερνήτη 5ου, 8ου)
β) αντιθεση με γεν. αφροδιτη μου (13 υδροχ.)
Η διελ.σελήνη κάνει
α) συνοδο με γεν.λίλιθ μου στον 7ο μου
β) αντιθεση με γεν.αφροδιτη
γ) τετραγωνο με μεσουρανημα
Επίσης ηλιος, αφροδιτη και λίλιθ σε διελευση θα κάνουν σύνοδο με την γεν αφροδιτη στις 30/1.
..??Ευπροσδεκτες οι γνώμες
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Βρε σεις ηρεμήστε. Εκτονώστε την "ενέργεια" των πλανητών σας δημιουργικά και όλα θα είναι μια χαρά.
Εδώ θα είμαστε και μετά ένα μήνα και χωρίς "απώλειες". Εάν υποβάλλετε έτσι τον εαυτό σας θα καταφέρετε να τρομοκρατηθείτε αδίκως.
Εάν πιέζεστε ψυχολογικά δείτε μια όμορφη ταινία ρομαντικού περιεχομένου για να "εκτονώσετε την ενέργεια" της Σελήνης σας.
Εάν σας προκαλέσουν για καβγά γυρίστε την πλάτη.
Χαζέψτε την βροχή και την ομορφιά της και αποφύγετε το αλκοόλ και τις κρεπάλες.
Χαλαρώστε, δεν είμαστε έρμαια των πλανητών και ούτε της καρμικής μπούρδας που πλασάρουν κάποιοι ανεπάγγελτοι
:love:
Τι ανοχή υπολογίζουμε στην πανσέληνο;