Re: Πλανήτης «ανιχνευτής»
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο αγαπητε chiron αλλα έχω κάποιες απορίες που θα ήθελα να με βοηθήσεις να καταλάβω.
Π.χ. αν κάποιος έχει τον Ηλιο στον Κριό στις 9,59 μοίρες στον 7ο οίκο και πρίν από τον Ήλιο έχει τον Ερμή στον ίδιο οίκο πάλι στον κριό στις 26,15 μοίρες.Πάλι δίπλα στον Ήλιο στον 6ο οίκο όμως και επίσης στο ζώδιο του κριού υπάρχει ο Άρης στις 0,56 μοίρες, κοντινότερα δηλαδή στον Ήλιο άν δεν κάνω λάθος.Ποιός λοιπόν πλανήτης θα πρέπει να θεωρηθεί ο πλανήτης "ανιχνευτής" από τούς δύο;
Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί ακριβώς λέγεται και "πρόσκοπος". Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ή έχει να κάνει με τα όσα παρακάτω παραθέσατε.
Ευχαριστώ
Πάρα πολύ ωραίο το άρθρο σου Χείρωνα, μ΄αρέσει πολύ όταν αναφέρεστε σε θέματα που δεν είναι και τόσο γνωστά. :thumbsup:
SONIA64, σχετικά με τις απορίες για το άρθρο θα ήθελα συμπληρωματικά να καταγραφεί και να διευκρινίσω ότι ο πλανήτης ανιχνευτής, στα αγγλικά λέγεται "πρόσκοπος" καθώς συνοδεύει, -θεωρητικά- τον Ήλιο και τον στηρίζει με τα χαρακτηριστικά του.
Βρίσκεται είτε μπροστά από τον Ήλιο μόνο 3 μοίρες απόσταση, είτε αν δεν έχει τέτοιο πλανήτη μπροστά τόσο κοντά, αυτός που είναι μετά τον Ήλιο δεξιόστροφα, όσο κι αν απέχει - μπορεί και 2-3 ζώδια μακριά, δεν έχει σημασία από την πλευρά αυτή.
Στην περίπτωσή σας, είναι όχι ο Ερμής, αν έχετε γράψει σωστά τις μοίρες, αλλά ο Άρης.
wind: Όντως, είναι γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα του πλανήτη ανιχνευτή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Τουλάχιστον καταγγεγραμμένες. Υπάρχουν όμως αναφορές και καταγραφές σε ξένη βιβλιογραφία. Πιστεύω ότι είναι ενήμεροι αρκετοί Έλληνες αστρολόγοι που ερευνούν και δεν παραμένουν "στατικοί" ή "καθηλωμένοι" σε μια μορφή γνώσης την οποία και μεταφέρουν στους μαθητές τους. Προσωπικά για το θέμα ενημερώθηκα από Ελληνίδα αστρολόγο η οποία και το έχει διδάξει κι αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη στην Ελλάδα.
εμένα αμέσως πριν τον ηλιο μου ειναι ο βορειος δεσμος τι σημαινει αυτό?
Ο Β. Δεσμός δεν αφορά τον πλανήτη ανιχνευτή. Πρέπει να είναι πλανήτης κι όχι σημείο. Αν δεν έχετε έως τρεις μοίρες μπροστά πλανήτη, τότε ανιχνευτής θεωρείται όποιος είναι πριν από τον Ήλιο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Καλο το αρθρο σας
Τα χαρακτηριστικα του καθε πλανητη ταιριαζουν και αναλογος με τα ζωδια που το καθενα απο αυτα αντιπροσωπευει και εχουν ως κυβερνητη
Ενδιαφερον
Ο τροπος συμπεριφορας αλλαζει. Οχι ο τροπος που κατανοουμε, ή αντιλαμβανομαστε...
Ειναι τοσα πολλα που διαμορφωνουν ενα ωροσκοπιο...
Ο πλανητης ανιχνευτης επηρεαζει την συμπεριφορα μας στιγμιαια (ο τροπος που θα αντιδρασουμε).
Σε καμμια περιπτωση την ψυχοσυνθεση μας. Εαν εισαι πονεσιαρης ή μνησικακος, αυτο καθοριζεται απο το γεννεθλιο χαρτη σου και απο την δυνατοτητα να κυριευσεις πανω στα συναισθηματα σου ή στη λογικη σου ή σε ο,τιδηποτε αλλο.
Ο πλανητης ανιχτευτης διχνει τον τροπο που θα αντιδρασεις (εναν απο τους πολλους τροπους που σου υποδεικνυει το γεννεθλιο ωροσκοπιο σου).
πολύ καλό
εγώ έχω τον Ερμή
Καταπληκτικές πληροφορίες!!