Re: το ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mια απορία, γιατί τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα σχολιάσω....
Η ημέρα της κήρυξης της ως ανεξάρτητου κράτους, δεν είναι η "γενέθλια" ημερομηνία της Ελλάδας ?
Διότι από τότε, έχουν γίνει πολλές προσαρτήσεις σταδιακά. Της Κρήτης, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ηπείρου. Μεγαλώναμε με δόσεις.
Επίσης, σημαντικότατο γεγονός που άλλαξε και πολλά στην Ελλάδα, ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή.
Και αφού θέλεις να μας εξιτάρεις αστρολογικά να προτείνω :
Ενα ενδιαφέρον ωροσκόπιο, θα ήταν της Κύπρου και μάλιστα οι σχέσεις της με την Ελλάδα. Το λέω αυτό, γιατί ενώ δείχνουμε ένα πατριωτικό πρόσωπο προς τα έξω, σε επίσημο επίπεδο, έχουμε αντίστοιχα διαμορφώσει μια διαφορετική νοοτροπία. Νομίζω πως η απόφαση των Κυπρίων, το ' 60 να προτιμήσουν την ανεξαρτησία από την Ενωση, μας ξύνισε πολύ και το κρατάμε (ανεπισήμως) μανιάτικο.
Οσο για τα Ιμια, θα το δείξει ο χρόνος βέβαια, αλλά υφέρπει η υπόνοια της δολιοφθοράς! Και μεγάλη μερίδα του κόσμου αυτό πιστεύει. Αλλά σιγά τώρα μην δώσουν σημασία στην αστρολογική πρόβλεψη!
Φυλλένια
ωραια ιδεα μου εδωσες!! Θα το γραψω το βραδυ μιας και ειμαι παιδι της νυχτας ( οχι της νυστας). Παντως με την Κυπρο ειναι περιεργα τα πραγματα. Θα το σηκωσω αυριο το πρωι
Ωραίο το άρθρο σου,
astroakis και ενδιαφέρον, περιμένω με αγωνία τις προβλεψεις σου για την χώρα, και ας αναλύσει κάποιος και το γεγονός με τους Διδυμούς Πύργους, θα έχει ενδιαφέρον.!!
Αγαπητή Fillenia
Το ωροσκόπιο για το οποίο μιλά ο astroakis, είναι αυτό που δέχονται κατ΄εξοχήν οι αστρολόγοι για την σύγχρονη Ελλάδα. Είναι καθιερωμένο από την ημερομηνία που η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητο κράτος μετά την τουρκική κατοχή. Μπορεί να μην είχε ακόμη ανακτήσει όλα τα εδάφη της, αλλά από τότε, στην Ευρώπη και παγκόσμια, με τη συνθήκη του Λονδίνου, απέκτησε ταυτότητα, κατά κάποιον τρόπο κι έγινε πάλι ανεξάρτητη επίσημα.
Υπάρχουν αστρολόγοι που θεωρούν ως ωροσκόπιο την ημερομηνία της Ελληνικής επανάστασης. Σαν γεγονός έχει εντυπωσιακά στοιχεία, αλλά σαν επανάσταση δεν σημαίνει πως αποκτήσαμε οντότητα κράτους. Άλλοι θεωρούν σαν νέο χάρτη, μία ημερομηνία μετά την πτώση της Χούντας. Δεν έχει πολλούς υποστηρικτές αυτό.
Προσωπικά, συμφωνώ με την επιλογή του astroakis, γιατί είναι ένας χάρτης πλήρης, με ώρα και μπορούμε να κάνουμε την ετήσια πρόβλεψή του, τα τριμηνιαία του και όλα τα σχετικά. Επιπλέον, αν δείτε και τα χαρακτηριστικά που περιληπτικά αναφέρει ο φίλος μας, είναι ξεκάθαρα η εικόνα της Ελλάδας και του Έλληνα.
Αγαπητή rainigirl
Το θέμα των Δίδυμων Πύργων είναι λίγο παρωχημένο πλέον, αλλά δεν είναι δύσκολο να αναφερθούμε σ' αυτό. Αφορά τον χάρτη των ΗΠΑ και τα τριμηνιαία της χρονιάς (γιατί με αυτά κάνουμε προβλέψεις ετήσιες),. Τα γεγονότα εκεί ήταν εμφανή. Βέβαια, κάποια στοιχεία που αναδεικνύονται, μας κάνουν να σκεφθούμε πως ίσως ο "εχθρός" δεν ήταν εκ των έξω, όπως διατυμπανίστηκε δεόντως!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Mα και εγώ, με γνώμονα την λογική και μόνο, θα θεωρούσα ως έναρξη την ημέρα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εμφανίζεται με την μορφή του κράτους-έθνους. Προσαρτήσεις και απώλειες εδαφών έχουν τα περισσότερα κράτη, δεν θα ήταν σωστό. Η πτώση της δικτατορίας θα ήταν αφελές να ληφθεί ως τέτοια ημερομηνία.
Χάθηκα λίγο γιατί δεν ο astroakis, δεν διευκρινίζει αυτή τη θέση, δηλ. της ανεξαρτησίας.
Ευχαριστώ Λίλιαν
Φυλλένια
Αγαπητή Λιλίαν,
Με του Διδυμούς πύργους το ίδιο πιστεύω και εγώ για τον "εχθρό" για αυτό και θεώρησα ότι θα έχει ενδιαφέρον η αναλύση.
Αγαπητη raingirl , oεχθρος στους Διδυμους πυργους δεν ηταν ο Μπιν Λαντεν , ολα αυτα ειναι ενα πολυ ομορφο θεατρικο εργο. Απλα ολα ηταν τον μυστικων υπηρεσιων. Θα το δημοσιευσω μαζι με της Αμερικης
Kαι η δικιά μου γνώμη συμπλέει απολύτως με της κυρίας Σίμου και του φίλου μας astroakis όσον αφορά την ημερομηνία κατάστρωσης του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδος. Σαφώς, επίσης, με μια ματιά στην περιληπτική εξέταση του γενέθλιου χάρτη είναι ξεκάθαρα η εικόνα της Ελλάδας και του Έλληνα.
Πιστεύω πάντως ότι γενικότερα τα θέματα πολιτικής αστρολογίας, πρέπει να εξετάζονται με "κανονική" πρόβλεψη. Όχι μόνο με μερικές διελεύσεις, το σύστημα μιας μοίρας για ένα έτος που είναι ασταθές σύστημα μετά 150 χρόνια από το γενέθλιο της Ελλάδας και κάποια λίγα μεσοδιαστήματα. Αλλά και με ετήσια τριμηνιαία, που θέλει πολύ δουλειά και γνώσεις και είναι το πλέον παραδεκτό σύστημα σήμερα από τους αστρολόγους χωρίς βεβαίως να υποβαθμίζονται τα υπόλοιπα.
Ίσως όπως μας λέει ο φίλος μας στο επόμενό του άρθρο Προβλέψεις για τη χώρα μας εξετάσει ετήσια τριμηνιαία. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον!
Και για να κάνω τη δουλειά μου ως συντονιστής, παρακαλώ όλα τα μέλη μας να μείνουν στο Θέμα του άρθρου και να μην το μπλέκουν με τους Δίδυμους Πύργους.
Φιλικά
Κατ αρχην σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα και γαι τις ξεκαθαρες θεσεις οπου παιρνεις. Πιστευω πως εχεις δικιο , αλλα ιδιατερα οσον αφορα τα θεματα των μεσοδιαστηματων , προσωπικα εγω, τα εμπιστευομαι απολυτα. Στο αμεσο μελλον δεσμευομαι για μια αναλυση με τριμηνιαια.