Επειδή σε θέματα σχετικά με τη συναστρία παρατήρησα πολλές αναφορές στο λεγόμενο "Σύνθετο ωροσκόπιο" και νομίζω πως απασχολεί αρκετούς χρήστες, θα πρότεινα να ανοίξει μία κάπως πιο οργανωμένη συζήτηση γύρω από αυτό.
Δεν ξέρω αν σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν ξανά πληροφορίες που έχουν δοθεί σε άλλες θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα τι εκφράζει ένα σύνθετο ωροσκόπιο, πώς προκύπτει κλπ.
Φανταζομαι όμως πως για γίνει η αρχή, μια αναφορά σε προηγούμενη δημοσίευση είναι επιβεβλημένη. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η δημοσίευση της κ. Σίμου όπου σημειώνει πως η ερμηνεία ενός σύνθετου χάρτη διαφέρει ποιοτικά από ένα γεννέθλιο ωροσκόπιο.
Σχετικά με αυτό θα ήθελα αν γίνεται να δοθούν κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τους κανόνες ερμηνείας. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα εαν στο πλαίσιο των διαφοροποιημένων αυτών κανόνων ερμηνεύονται όψεις που δεν υφίστανται σε ένα γεννέθλιο ωροσκόπιο, όπως π.χ. Ήλιος αντίθεση με Αφροδίτη.
Τέλος, συγκριτικά μεταξύ συναστρίας και σύνθετου ωροσκοπίου, τι είδους συμπεράσματα αντλούμε όταν υφίστανται αντιφατικές πληροφορίες. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλω να πω, ας θεωρήσουμε δύο πρόσωπα που η σχέση μεταξύ τους είναι ερωτικής φύσεως, το ένα από αυτά έχει Αφροδίτη σε σύνοδο με Άρη στο Σκορπιό στις 20 μοίρες και το άλλο έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω στις 20 μοίρες και Άρη στον Καρκίνο επίσης στις 20 μοίρες. Ενώ σύμφωνα με τους κανόνες της συναστρικής ανάλυσης οι πλανήτες των ατόμων συνδέονται με παραδοσιακά βοηθητικές όψεις, η σύνθεσή τους (Αφροδίτη στις 20 του Τοξότη και Άρης στις 20 της Παρθένου) δίνει μια παραδοσιακά "δύσκολη" όψη.
Αυτά προς το παρόν. Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις σας. Ευχαριστώ. :)