με ποιους ταιριάζουμε τελικά;
Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα βέβαια γνωρίζω πως απαντήσεις μπορούν να βρεθούν αποσπασματικά σε όλο το φόρουμ.
Διαβάζοντας για τους πλανήτες είδα πως σε αντρικό ωροσκόπιο η αφροδίτη δείχνει τις γυναίκες που ελκύουν τον άντρα και πως η σελήνη δείχνει το ιδανικό ταίρι!
Έχω διαβάσει και πως ο Άρης δείχνει κάτι ανάλογο για τη γυναίκα!
Ωστόσο αναρωτιέμαι αν υπάρχουν καποιες όψεις που δείχνουν κατι συγκεκριμμένο...
Με ποιους ταιρίαζουμε και ποιους να προτιμάμε;
ευχαριστώ πολύ!
Re: με ποιους ταιριάζουμε τελικά;
Συμπτωματικά είχα μία συζήτηση με ένα μέλος για το θέμα αυτό και είναι ευκαιρία να ρωτήσω και άλλα μέλη τι κοιτούν συνήθως όταν θέλουν να αξιολογήσουν μία πιθανή σχέση.. Τα κριτήρια που χρησιμοποιώ συνήθως εγώ και μου έχουν πει διάφοροι αστρολόγοι που έχω μιλήσει να κοιτάω είναι τα παρακάτω.
Επιγραμματικά κοιτάζω συνήθως:
- την απλή συναστρία, δηλαδή πού πέφτουν οι πλανήτες του ενός στο ωροσκόπιο του άλλου. Συνήθως κοιτάζω:
α) όψεις μεταξύ Ήλιου του ενός και Ωροσκόπου / Σελήνης του άλλου
β) όψεις μεταξύ Σελήνης του ενός και Ωροσκόπου του άλλου
γ) όψεις μεταξύ Άρη του ενός και Ήλιου / Σελήνης / Αφροδίτης του άλλου
Από ό,τι μου είχε πει μία αστρολόγος για να δω αν η σχέση είναι καρμική και θα έχει διάρκεια θα πρέπει να βλέπω επίσης αν οι εσωτερικοί πλανήτες του ενός (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) κάνουν όψεις με τους βαρείς πλανήτες του άλλου (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδών, Πλούτωνας)
Άλλη μέθοδος ταιριάσματος είναι να βλέπουμε αν ταιριάζουν μεταξύ τους οι αμοιβαίες θέσεις της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Δία στα δύο ωροσκόπια.
Επίσης αν οι πλανήτες που κυβερνούν ή βρίσκονται στους οίκους της αγάπης (1ος, 5ος, 7ος) κάνουν όψεις μεταξύ τους και ποιες.
- το σύνθετο ωροσκόπιο, που είναι το ωροσκόπιο της σχέσης και προκύπτει με διάφορες μεθόδους. Η πιο συνηθισμένη είναι να λαμβάνεται από τα μεσοδιαστήματα των θέσεων στα δύο ωροσκόπια. Π.χ. αν έχεις Ήλιο στις 3' του Καρκίνου κι ο άλλος στις 11' των Διδύμων το μεσοδιάστημα είναι στις 14' των Διδύμων, δηλαδή η σχέση σας ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων.
- η συναστρία σε σχέση με το προοδευτικό ωροσκόπιο. Δηλαδή αν οι πλανήτες του ενός κάνουν όψεις με προοδευτικές θέσεις του ωροσκοπίου του άλλου. Εδώ κυρίως κοιτάμε όψεις με την προοδευτική Σελήνη.
- το προοδευτικό ωροσκόπιο του σύνθετου ωροσκόπιου. Αυτό μας δείχνει την πορεία της σχέσης σήμερα. Μία σχέση μπορεί να δείχνει ότι δεν είναι ομαλή αλλά στην προοδευτική εικόνα της να είναι πολύ καλύτερη...
Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να δω τι κριτήρια κοιτάζουν κι οι υπόλοιπο από μας... Έχει καταλήξει κανείς σε καμία μεθοδολογία;
Quote:
Originally Posted by Vassilis13
Συμπτωματικά είχα μία συζήτηση με ένα μέλος για το θέμα αυτό και είναι ευκαιρία να ρωτήσω και άλλα μέλη τι κοιτούν συνήθως όταν θέλουν να αξιολογήσουν μία πιθανή σχέση.. Τα κριτήρια που χρησιμοποιώ συνήθως εγώ και μου έχουν πει διάφοροι αστρολόγοι που έχω μιλήσει να κοιτάω είναι τα παρακάτω.
Επιγραμματικά κοιτάζω συνήθως:
- την απλή συναστρία, δηλαδή πού πέφτουν οι πλανήτες του ενός στο ωροσκόπιο του άλλου. Συνήθως κοιτάζω:
α) όψεις μεταξύ Ήλιου του ενός και Ωροσκόπου / Σελήνης του άλλου
β) όψεις μεταξύ Σελήνης του ενός και Ωροσκόπου του άλλου
γ) όψεις μεταξύ Άρη του ενός και Ήλιου / Σελήνης / Αφροδίτης του άλλου
Από ό,τι μου είχε πει μία αστρολόγος για να δω αν η σχέση είναι καρμική και θα έχει διάρκεια θα πρέπει να βλέπω επίσης αν οι εσωτερικοί πλανήτες του ενός (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) κάνουν όψεις με τους βαρείς πλανήτες του άλλου (Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδών, Πλούτωνας)
Βασικά κοιτάω αυτά,και κυρίως τις όψεις του Πλούτωνα και του 8ου οίκου,τον composite χάρτη αλλά και τις θέσεις κάποιων αστεροϊδών όπως του Eros στον composite.
(Βέβαια,δεν είμα καιι καμιά ειδική στην αστρολογία:unsure: )
και αν απορήσω πως βγάζω συναστρία;;;
θα είναι χαζή ερώτηση;
είμαι ασχετη σε αυτό!
Δηλαδη μονο το σεξ σ΄ενδιαφερει;
Κι υστερα αναρωτιεστε γιατι επιμενω στον Κριο ή στον Σκορπιο!!!:cheesy: :cheesy:
μας ενδιαφέρει και το σεξ! τα υπόλοιπα τα έχουμε λυσει...:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: :toung:
Quote:
Originally Posted by stabie
θα είναι χαζή ερώτηση;
είμαι ασχετη σε αυτό!
Μία μέθοδος είναι να πας σε κάποιο αστρολογικό site που βγάζει αυτόματα χάρτη συναστρίας. Εγώ ξέρω ένα, αλλά αν το γράψω εδώ θα θεωρηθεί promotion.
Αν έχεις στα χέρια σου μόνο ατομικούς χάρτες, βάλτους τον ένα πάνω στον άλλο και δες πού πέφτουν οι πλανήτες.
Αν δεν έχεις ούτε ατομικούς χάρτες στα χέρια σου και δεν μπορείς να τυπώσεις, θα πας προσεγγιστικά ( έχω Ωροσκόπο Λέοντα, ο σύντροφος μου έχει Άρη στο Λέοντα, άρα ο Άρης του θα πέφτει ή στο 12ο ή στον 1ο οίκο ). Αυτή η μέθοδος βέβαια είναι μάλλον κουραστική και ανασφαλής.
Quote:
Originally Posted by stabie
<!-- / USERNAME -->
θα είναι χαζή ερώτηση;
είμαι ασχετη σε αυτό!
Quote:
Originally Posted by Vassilis13
Αν έχεις στα χέρια σου μόνο ατομικούς χάρτες, βάλτους τον ένα πάνω στον άλλο και δες πού πέφτουν οι πλανήτες.
Αν δεν έχεις ούτε ατομικούς χάρτες στα χέρια σου και δεν μπορείς να τυπώσεις, θα πας προσεγγιστικά ( έχω Ωροσκόπο Λέοντα, ο σύντροφος μου έχει Άρη στο Λέοντα, άρα ο Άρης του θα πέφτει ή στο 12ο ή στον 1ο οίκο ). Αυτή η μέθοδος βέβαια είναι μάλλον κουραστική και ανασφαλής.
Ή απλά, γρήγορα και έγκυρα, θα μπορούσες να ζητήσεις από την Αγγελική να σου βγάλει την συναστρία που επιθυμείς! :bigsmile:
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Vassilis13, με μια μικρή ένσταση - απορία όσον αφορά το σύνθετο ωροσκόπιο, το οποίο ομολογώ πως με προβληματίζει λίγο και ως αστρολογική έννοια (οτι σκιαγραφεί το δυναμικό της σχέσης) αλλά και ως εργαλείο.
Και επάνω στο σύνθετο, μια μικρή πρακτική ερώτηση: διάβασα κάπου πως λαμβάνεται υπόψη το μεσοδιάστημα του μικρότερου τόξου σχετικά με τους υπολογισμούς. Ωστόσο, κυρίως σε περιπτώσεις αντιθέσεων μεταξύ ζωδίων, είναι δυνατόν με τον τρόπο αυτό να προκύψουν όψεις που δεν υφίστανται σε ένα ωροσκόπιο (π.χ. Αφροδίτη σε αντίθεση με Ερμή), κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά.
Δεν γνωρίζω εάν έχει υπάρξει κάποια σχετική αναφορά σε άλλο άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ.
Πολύ πολύ γενικά:
Ο ήλιος του ενός στο ίδιο ζώδιο με τον ωροσκόπο του άλλου (συνήθως σημαίνει ενεργοποίηση πρώτου οίκου -αισθήματα ταύτισης)
Η σελήνη του ενός σε σύνοδο ή στο ίδιο ζώδιο με την σελήνη του άλλου(αίσθηση οικοιότητας).το τετράγωνο προκαλεί ιδιαίτερη ένταση.
Ενας καλά τοποθετημένος ερμής ευνοεί την επικοινωνία.
Η αφροδίτη σε σύνοδο με τον άρη στην ερωτική συναστρία.Έκρηξη!:cheesy: Γενικά οι όψεις της αφροδίτης μπορεί να δημιουργήσουν ...τον έρωτα.
'Αμα θέλουμε να ζητήσουμε πληροφορίες γύρω απ την πιθανή διάρκεια της σχέσης θα κοιτάξουμε αν και τι όψεις κάνει ο κρόνος του καθένα με τους προσωπικούς πλανήτες του άλλου.
Για το πώς επιδρά ο ένας στην ψυχοσύνθεση του άλλου θα κοιτάξουμε τις όψεις της σελήνης και επίσης και του πλούτωνα αλλά σε μεταγενέστερο επίπεδο.
Για να δούμε πόσο ρομαντική ή πεζή θα είναι η σχέση θα αναζητήσουμε όψεις του ποσειδώνα.
Το πόσο ευνούνται μεταξύ τους οι σύντροφοι και σε ποιους τομείς θα μας το δείξει ο δίας.
Επίσης καλό είναι να ενεργοποιούνται οι οίκοι 1ος και 7ος,σε αντίθεση με τον 6ο που είναι μια πιθανή ένδειξη ανισότητας μεταξύ των μελων της σχέσης και δεν θεωρείται ευνοϊκός.
όλα αυτά βέβαια για την ερωτική συναστρία.
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως :)