Re: «Το φαινόμενο της μαύρης Αφροδίτης»
Κάτια μου,
τα κείμενά σου είναι πάντα πολύ εντυπωσιακά διότι πέραν της εύστοχης αστρολογικής προσέγγισης, "αφήνουν" και μια επίγευση του καλλιτεχνικού σου τάλαντου.
Οφείλω να σου πω συγχαρητήρια για το πιο μεστό, πλήρες και εμπεριστατωμένο άρθρο που έχεις γράψει έως τώρα, διότι καταλαβαίνω ότι είναι προϊόν εκτενούς μελέτης σου κι αυτό σε τιμά περισσότερο διότι δεν είσαι "επαγγελματίας" που δουλεύεις για ιδίον όφελος!!
Το αναγνωστικό κοινό διψά για τέτοια άρθρα κι ευτυχώς, πρέπει να ομολογήσω, εδώ μέσα παράγεται αξιόλογο "αστρολογικό έργο" από τους αστρολόγους και αρθρογράφους.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, εσείς οι επαγγελματίες και μελετητές της αστρολογίας, με αναλόγου διαμετρήματος άρθρα, φυτεύετε τον "σπόρο" για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του ενδιαφέροντός μας προς μια επιστημονικοποιημένη αστρολογία, η οποία προσβλέπει μακρύτερα από τον μικρόκοσμο του καθενός μας.
Σ' ευχαριστούμε, πάντα τέτοια και ακόμα καλύτερα!!
:love:
Μόλις τελείωσα την ανάγνωση και θέλω να πω και εγώ συγχαρητήρια!! Υπέροχο άρθρο απ' όλες τις απόψεις!!
Όχι μόνο υπέροχο αλλά χρειάστηκε και πολύ δουλειά.
Μπράβο Κάτια μου!!!!!!!!!!!:love:
Δυσκολη η συλλογη των στοιχειων και φυσικα εντυπωσιακο το αποτελεσμα!!
Κατια σ ευχαριστουμε παρα πολυ!
WOW!! Πολύ ενδιαφερον... άρα περιμένουμε ιστορικές εξελίξεις ε;
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα ένθερμα και υποστηρικτικά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι από την ενασχόλησή μου με το φαινόμενο της «μαύρης» Αφροδίτης βγήκα ωφελημένη πρώτα εγώ η ίδια και έτσι η θετική ανταπόκριση για μένα είναι μία ευχάριστη εξέλιξη στην αυλαία του φαινομένου και γι’ αυτό σας ευχαριστώ διπλά!
Astrosense, το αυθόρμητο συμπέρασμά σου μου δίνει την ευκαιρία για μερικές επιπλέον διευκρινήσεις που ίσως να αποτελούν και μία παράλειψη εκ μέρους μου στο θέμα του φαινόμενου, γιατί χωρίς να το θέλουμε, καμιά φορά θεωρούμε μερικές παραμέτρους δεδομένες.
Οι φορές που το φαινόμενο έλαβε χώρα στο πέρασμα των αιώνων, είχαν παράλληλα και ένα τρέχον πλανητικό σκηνικό που καθόριζε την κατεύθυνση των εξελίξεων που τονίζονταν στην 8ετία. Έτσι, είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της «μαύρης» Αφροδίτης ως προς το μερίδιο των «ευθυνών» της για τις σημαντικές αλλαγές των ιστορικών καμπών.
Ο λόγος που την τοποθέτησα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, είναι για να δούμε μαζί το περιβάλλον της δράσης της. Για παράδειγμα, η «μαύρη» Αφροδίτη δεν έχει καμία σχέση με την ιμπεριαλιστική πολιτική του δυτικού κόσμου την περίοδο του 1631-1639, αλλά είχε άμεση σχέση με την καθιέρωση ενός καινούργιου τρόπου εμπορικών συναλλαγών και καινούργιων προϊόντων που θα καθόριζαν το εμπορικό ενδιαφέρον του αιώνα και των αιώνων που θα ακολουθούσαν.Είχε μία άμεση σχέση ως προς τις πραγματικές αιτίες αυτής τις επεκτατικής πολιτικής, που ήταν η ανάγκη εύρεσης πηγών εσόδων (Αφροδίτη). Ενδεικτικά θα πω ότι ήταν η εποχή που το οργανωμένο και τακτικό εμπόριο των εξωτικών μπαχαρικών εξελίχθητε σε μία από τις πιο κερδοφόρες δουλειές της εποχής , αναδεικνύοντας μεγιστάνες των καιρών τους. Μιλάμε λοιπόν για την οικονομική και εμπορική πλευρά της Αφροδίτης του Ταύρου.
Όμως την ίδια περίοδο συνυπήρχε το ηθικό δίλημμα των αγριοτήτων και των ειδεχθών εγκλημάτων που διέπραξαν οι κονκισταδόρες σε βάρος των ιθαγενών , στις περιοχές που λεηλατούσαν και κατακτούσαν άνανδρα. Η μισαλλοδοξία και η αδυναμία της ειρηνικής συνύπαρξης και αποδοχής (Αφροδίτη Ζυγού).
Το ζώδιο των Διδύμων έφερε την ανάγκη της πολυγνωσίας για να μπορούν να συνεννοηθούν και έκανε γνωστές, γλώσσες που μέχρι τότε δεν φαντάζονταν καν ότι υπάρχουν. Η εμπλοκή των ιεραποστολών και η μεροληπτική ηθική της εκκλησίας, έπαιξαν τον κορυφαίο ρόλο στην απενεχοποίηση της οξύμωρης ηθικής (Τοξότης). Ήταν η εποχή που οι ιεραπόστολοι προκειμένου να μπορούν να συνεννοηθούν με τους ιθαγενείς που προσπαθούσαν να εκχριστιανίσουν, επινόησαν τις διαλέκτους , δηλαδή τις επινοημένες γλώσσες που ένα κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η έλλειψη εννοιών , όπως «ελευθερία» , «αγάπη», «αυτοσεβασμός» , «αξιοπρέπεια» κα. Ένα έργο , αποκλειστικά του άξονα (Δίδυμοι\Τοξότες) και της ανάγκης που ανάδειξε δραματικά η 8ετία της Αφροδίτης.
Αυτός είναι –χοντρικά- ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε τον ρόλο της Αφροδίτης για να την δούμε στην σωστή της διάσταση μέσα από τις εποχές της επίδρασης του φαινομένου.
Πρακτικά, μία εποχή σηματοδοτείται με το «άνοιγμα» του φαινομένου και οι υποθέσεις τρέχουν προς ολοκλήρωση, μέχρι το κλείσιμο του φαινομένου, 8 χρόνια μετά.
Έτσι, Astrosense, τώρα που βρισκόμαστε στο «κλείσιμο» του φαινομένου, δεν περιμένουμε να συμβούν καινούργια πράγματα, αλλά να αναδειχτούν με κάποιο τρόπο, όσα «άνοιξαν» τον Ιούνιο του 2004.
Ελπίζω οι διευκρινήσεις να βοήθησαν κάποιους λίγο παραπάνω, ώστε να κάνουν τους δικούς τους συνειρμούς και σκέψεις γύρω από το θέμα...:)
Μαζί με τα δικά μου συγχαρητήρια για το άρθρο, να πω ότι το φαινόμενο της «Μαύρης Αφροδίτης» ξεκινάει σήμερα λίγο μετά της 1 το βράδυ. Που σημαίνει ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα. Ωστόσο θα διαρκέσει 6 ώρες και 40 λεπτά που σημαίνει πως το πρωί της Τετάρτης θα το προλάβουμε στο τέλος του.
Βέβαια, να τονίσουμε ότι οι ειδικοί συστήνουν την χρήση ειδικών φίλτρων για την παρατήρηση φαινομένων όπως η διάβαση της Αφροδίτης ή οι πιο συνηθισμένες εκλείψεις.
Διαβασα το αρθρο σας και ειναι καταπληκτικο!χτες ειχα γενεθλια και εχω τον ηλιο μου στης 14 και κατι μοιρες των διδυμων με οροσκοπο σκορπιο στης 7 μοιρες!ο αρης μου επισεις στους διδυμους και ο ερμης!μπορειτε να μου δωσετε καπια απαντηση με το τι γινετε στην περιπτωση μου?σας ευχαριστω και τα θερμα μου συγχαρητηρια!
Quote:
Originally Posted by
Mrs.G
Διαβασα το αρθρο σας και ειναι καταπληκτικο!χτες ειχα γενεθλια και εχω τον ηλιο μου στης 14 και κατι μοιρες των διδυμων με οροσκοπο σκορπιο στης 7 μοιρες!ο αρης μου επισεις στους διδυμους και ο ερμης!μπορειτε να μου δωσετε καπια απαντηση με το τι γινετε στην περιπτωση μου?σας ευχαριστω και τα θερμα μου συγχαρητηρια!
Mrs.G καλημέρα. Είναι ανέφικτο να σου πει κάποιος τι ακριβώς μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά στον προσωπικό σου χάρτη, αν δεν έχει μελετήσει πρώτα το σύνολο του χάρτη σου. Αυτό που σου γράφω δεν είναι υπεκφυγή ή απροθυμία. Είναι η αλήθεια.
Το μόνο που μπορώ να σου πω με μια κάποια ασφάλεια, είναι ότι ο Ήλιος σου έχει δεχτεί αρκετή ενέργεια και δεν είναι μόνο η «μαύρη» Αφροδίτη που έχουμε σήμερα, αλλά και η έκλειψη που έγινε προχτές , ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο σου.
Αν μιλούσαμε για κάποιον άλλον πλανήτη, η επιρροή δεν θα ήταν τόσο μεγάλη όπως συμβαίνει με τα φώτα μας (Ήλιο\Σελήνη). Έτσι, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος, η ακμή που βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα , καθώς και κάθε πλανήτης του γενέθλιου ωροσκοπίου σου , που κάνει όψη μέχρι 3ο -4o ανοχή με τον Ήλιο, επηρεάζονται άμεσα από το τρέχον πλανητικό σκηνικό. Σίγουρα αποτελούν μοχλό ενεργοποίησης γεγονότων, τέτοιας φύσης που υποδεικνύει η συνολική εικόνα και ενεργοποίηση του ωροσκοπίου σου αυτό τον καιρό.