Re: Οι 12 οίκοι του ζωδιακού
Το άρθρο σας κ.Αντωνίου είναι γραμμένο με ευκρίνεια και γι'αυτό είναι αρκετά διαφωτιστικό.
Θα ήθελα ωστόσο να ρωτήσω,εάν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο 12ος οίκος αντικατοπτρίζει τρόπον τινά και τα τελευταία χρόνια της ζωής του ατόμου ή τον ιδιαίτερο "χαρακτήρα" τους.
Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι σημαντική η αλληλεπίδραση του με τον 8ο;
Ευχαριστώ.
Αγαπητη βητα το εθεσες πολυ ωραια. Αλλα καλο θα ειναι να κανουμε εναν διαχωρισμο. Ο 12ος εχει να κανει ( σε συνδυασμο με τον 8ο &τον 6ο οικο) με την ποιοτητα υγειας. Τα γηρατεια , ως τελευταιο μερος της ζωης μας, ειναι θεμα 4ου οικου. Εκει εχει να κανει με την ποιοτητα ζωης που θα εχουμε ως γεροι. Ας παρουμε ενα παραδειγμα. Ο κυβερνητης του 4ου στον 5ο σημαινει τα γηρατεια(4ος) θα τα περασω με καποιο απο τα παιδια μου. Ελπιζω να ημουν κατανοητος.
Ακης Αντωνιου
Αναρωτήθηκα εάν ο 12ος,υποδεικνύει την κατάληξη του ατόμου σε επίπεδο ψυχολογικό ή και πνευματικό ίσως...
Με την απάντηση σας ναι,υπήρξατε κατανοητός και βοηθήσατε στην επίλυση της απορίας μου.
Ευχαριστώ πολύ,καλημέρα σας.
O 12ος δεν έχει και κάποια ευοίωνη πλευρά;
Αγαπητη Τανια ο 12ος οικος εχει να κανει , δυστυχως με τις ΄΄δοκιμασιες΄΄. Αν εξαιρεσεις οτι σηματοδοτει κατα καποιον λογω τινα τα αποκρυφα και τα μεγαλα ζωα , κατα τα αλλα δεν εχει και τοσο καλες ιδιοτητες. Βεβαια παιζει ρολο το συνολο του ωροσκοπιου αλλα και ο κυβερνητης του 12ου και οι πλανητες που ειναι μεσα τι οψεις κανουν ( εαν υπαρχουν βεβαιως). Π.χ ενας Ουρανος μεσα στον 12ο βγαζει αποκαλυψεις .
Ακης Αντωνιου
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας..
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο; Λέτε ότι η ακίνητη περιουσία φαίνεται στον 4ο. Δε μπορεί να φαίνεται και στον 8ο;
Ο 8oς Οίκος, του Σκορπιού (κυβερνήτες Πλούτων και Αρης) με βασική ερμηνεία την απώλεια και τον θάνατο, ανταποκρίνεται στα κρυμμένα πλούτη και την κληρονομικότητα (βιολογική) και κατ επέκταση στις κληρονομιές μας, τις διαθήκες, την αποταμίευση, τα κεφάλαια, αλλά και στα χρέη και τα δάνεια. Συνοπτικά λοιπόν, τις απολαβές απο κληρονομιά, τα χρήματα που θα λάβουμε μέσω τρίτων, την απώλεια των επενδύσεών μας ή την κακή διαχείριση.
Ο 4ος οίκος, του Καρκίνου (κυβερνήτης η Σελήνη) είναι ο οίκος του σπιτιού μας (πατρικού ή τωρινής κατοικίας) και κατ επέκταση των ακίνητων αγαθών. Εδώ βρίσκεται η πατρική κληρονομιά και η οικογένεια, ο πατέρας στα ανδρικά ωροσκόπια, η μητέρα στα γυναικεία, αλλα και οι κρυμμένοι θησαυροί.
Ο 2ος οίκος του Ταύρου (κυβερνήτης η Αφροδίτη) είναι ο οίκος του χρήματος, των προσωπικών αποκτημάτων, του κέρδους, του προσωπικού εισοδήματος, της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας, της διαχείρισης ή τοποθέτησης των κεφαλαίων μας (πχ Τράπεζες). Συνοπτικά, αφορά τα προσωπικά μας οικονομικά και με ποιο τρόπο θα τα χρησιμοποιήσουμε.
Φιλικά
Φυλλένια
Υ.Γ. .... επειδή αστρολόγος δεν είμαι, αλλά οφείλω να αναφέρω και την πηγή μου...
Σημειώσεις από το 1ο σεμινάριο της Λίλιαν Σίμου που έγινε χθες 19-9 και διοργάνωσε το ΜyHoroscope. Τυχεροί, οι συμμετέχοντες !
Ευχαριστώ για την απάντηση Φυλλένια :)
Τα έσοδα από μια συνεργασία πού μπορεί να φαίνονται άραγε;
Μπορεί να το ρωτήσω με ξεχωριστο θέμα γιατι πάει μακριά
:d
Αγαπητέ κ. Αντωνίου,
παρακολουθώ με ξεχωριστή προσοχή κάθε γραφόμενό σας και μαθαίνω πολλά και διαφορετικά κάθε φορά..
Στο συγκεκριμένο άρθρο μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.. Αναφέρετε για το 10ο οίκο μεταξύ άλλων ότι "δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς αλλά και με πιο μέσο". Ειδικά αυτό το τελευταίο, ομολογώ, δεν το αντιλαμβάνομαι. Τι εννοείτε με τον όρο "μέσο"; Μήπως θα μπορούσατε να μας το επεξηγήσετε με ένα παράδειγμα;;
Έυχαριστώ πολύ,
:love: