View Full Version : Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση
κρασακι
01-05-2010, 06:42 AM
Μέσα σε όλο αυτό που γίνεται τη βδομάδα αυτή, το οποίο με κάνει να νιώθω απορία, απογοήτευση, λύπη, θυμό και πάμε πάλι απογοήτευση, λύπη,......αναρωτήθηκα τι όψεις δέχεται το ωροσκόπιο της Ελλάδας αυτό το διάστημα ή μάλλον το διάστημα των τελευταίων μηνών, με ιδιαίτερη έμφαση τις τελευταίες μέρες και ειδικά τώρα που πάρθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν..
Δεν γνωρίζω το ωροσκόπιο , και παρόλο που έχει ξαναγίνει συζήτηση πάνω στο γενικό θέμα του ωροσκοπίου, ζητώ τα φώτα των αστρολόγων μας για το θέμα.. οχι οτι αυτό θα μας βοηθήσει σε κάτι, αλλά εδώ έχουμε πει άααλλα και άλλα, τι θα λέγατε να δούμε και αυτό?
Την καλημέρα μου και την καληνύχτα σας..
Μητσάκος
01-05-2010, 10:25 AM
Μέσα σε όλο αυτό που γίνεται τη βδομάδα αυτή, το οποίο με κάνει να νιώθω απορία, απογοήτευση, λύπη, θυμό και πάμε πάλι απογοήτευση, λύπη,......αναρωτήθηκα τι όψεις δέχεται το ωροσκόπιο της Ελλάδας αυτό το διάστημα ή μάλλον το διάστημα των τελευταίων μηνών, με ιδιαίτερη έμφαση τις τελευταίες μέρες και ειδικά τώρα που πάρθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν..
Δεν γνωρίζω το ωροσκόπιο , και παρόλο που έχει ξαναγίνει συζήτηση πάνω στο γενικό θέμα του ωροσκοπίου, ζητώ τα φώτα των αστρολόγων μας για το θέμα.. οχι οτι αυτό θα μας βοηθήσει σε κάτι, αλλά εδώ έχουμε πει άααλλα και άλλα, τι θα λέγατε να δούμε και αυτό?
Την καλημέρα μου και την καληνύχτα σας..
Ο γενέθλιος που χρησιμοποιείται κυρίως είναι αυτός:
http://www.myhoroscope.gr/articles/hellas.gif
Βάλε να δεις και ποιες είναι οι διελεύσεις. Ενδιαφέρον έχει να δεις και τον χάρτη της 26/6ου, που έχει και την έκλειψη...
Δες τον Πλούτωνα που ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα (8ος= ταμεία του κράτους, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, 11ος "φίλοι"/"σύμμαχοι"), τον ¶ρη στον 4ο σε σύνοδο με τον Κρόνο, τον Κρόνο που "κτύπησε" τη Σελήνη (=λαός) κλπ, κλπ....
Κοραλλία Μόζορα
01-05-2010, 12:59 PM
Μητσάκο μου,
επειδή όντως είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση και απασχολεί όλους μας, μήπως σου είναι εύκολο να αναρτήσεις εδώ τον χάρτη της Ελλάδας για να τον βλέπουμε όλοι;
gold soul
01-05-2010, 07:55 PM
Δηλαδή στις 26/6, η έκλειψη γίνεται στον άξονα 2ου-8ου, η αντίθεση της συνόδου Δία Ουρανού στον 11ο με τον Κρόνο στον 5ο, αντίθεση του Ήλιου με τον Δία της Ελλάδας και τετράγωνο με Πλούτωνα, αντίθεση Αφροδίτης με τον Ήλιο της Ελλάδας και σύνοδος Αφροδίτης με τον Κρόνο της... Με τα λίγα που μπορώ να καταλάβω αυτή την στιγμή δεν μου φαίνονται και πολύ ευοίωνα.. Καλά, όταν γίνει και η σύνοδος διελαύνοντα Κρόνου με διελαύνοντα ¶ρη... τι θα γίνει άραγε;;; Μπορεί να φέρει βίαια ξεσπάσματα η αντίθεση των δύο συνόδων (Δίας/Ουρανός με Κρόνο/¶ρη);;
:unsure:
Κοραλλία Μόζορα
02-05-2010, 12:39 PM
Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι μέσα στο 2009 (την κρίσιμη χρονιά), οι αντιθέσεις Κρόνου/Ουρανού έγιναν πάνω στην Αφροδίτη της Ελλάδας και σε ταυ με την Σελήνη της, κυβερνήτη του 2ου οίκου της των οικονομικών.
Από τα τέλη Φεβρουαρίου 2010, ο τράνζιτ Πλούτωνας είναι μέσα στην ανοχή που ενεργοποιεί το τετράγωνο ακριβείας της Ελλάδας Δία/Πλούτωνα στο 8ο/11ο σπίτι της. Αυτό δείχνει την επιβολή (Πλούτωνας) οικονομικών μέτρων (8ος οίκος) από διεθνείς οργανισμούς (11ος οίκος). Ο τράνζιτ Πλούτωνας θα ενεργοποιήσει με ακρίβεια αυτό το γενέθλιο τετράγωνο της Ελλάδας μέσα στο 2011.
Ο τράνζιτ ¶ρης που κινήθηκε για αρκετούς μήνες τώρα ανάδρομος στον Λέοντα, ενεργοποίησε την αντίθεση ακριβείας Ήλιου/Κρόνου της Ελλάδας και έκανε αντίθεση με τον γενέθλιο της Ουρανό. Αυτό εξηγεί τις σκληρές επιθέσεις που δέχτηκε η Ελλάδα με δηλώσεις ξένων αλλά και από τον ξένο τύπο αφού οι όψεις αυτές έγιναν στον 3ο/9ο της Ελλάδας. Η συμμετοχή του Ήλιου αλλά και η αντίθεση του τράνζιτ ¶ρη με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 10ου, έπληξε την εικόνα της Ελλάδας, που δίνει την εντύπωση διαλυμένης χώρας (Κρόνος/Ουρανός).
Επίσης αυτό τον καιρό ο τράνζιτ Ποσειδώνας είναι στην ανοχή συνόδου με τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου της Ελλάδας και η όψη αυτή θα γίνει ακριβής μέσα στο 2011.
Μητσάκος
02-05-2010, 04:25 PM
Να δούμε και έναν χάρτη της στιγμής, που αφορά την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων (ποιο είναι αλήθεια, το 3ο ή το τέταρτο μέσα σε 4 μήνες; :wacko: )....
Ενδιαφέρον έχουν το τ-τετράγωνο Κρόνου (2ος ερχόμενος από τον 6ο), Σελήνης (5ος, ερχόμενης από τον 12ο και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα) και Δία (8ος, ερχόμενος από το 4ο), όπου μάλλον μπορούμε να διακρίνουμε την οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στις δαπάνες του δημόσιου τομέα, οι οποίες "παγώνουν" τη χαρά του κόσμου και που ίσως οδηγήσουν σε εκρηκτικές αντιδράσεις(παίζει και το τετράγωνο Σελήνης -Ουρανού από τον Οίκο και του "θανάτου" όπως λέγεται).
Βλέπουμε ακόμα το τρίγωνο Πλούτωνα-Ερμή, με τον Ερμή κυβερνήτη του 11ου στον 9ο, να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών, το παρασκήνιο και τις κρυφές ενέργειες των "αρχόντων" που όμως τώρα αποκαλύπτονται, με το τετράγωνο ¶ρη-Ήλιου, τα τελεσίγραφα και τον πόνο που φέρνει η χιαστί Αφροδίτης-Πλούτωνα, μαζί με την αίσθηση ότι όλα αυτά ήταν μιλημένα από πριν, απλώς μας πουλούσαν φούμαρα για "κόκκινες γραμμές" και κουραφέξαλα....
gold soul
02-05-2010, 05:10 PM
Και με χιαστί Κρόνου στον 2ο- σύνοδο Ποσειδώνα Χείρωνα στον 7ο τι εννοούμε;;
Μητσάκος
02-05-2010, 05:24 PM
Και με χιαστί Κρόνου στον 2ο- σύνοδο Ποσειδώνα Χείρωνα στον 7ο τι εννοούμε;;
Η χιαστί Κρόνου-Ποσειδώνα/Χείρωνα μάς υποδεικνύει ότι τα συναισθήματα απόγνωσης ή θλίψης που μας δημιουργούνται από εσφαλμένες επιλογές του παρελθόντος μπορούν να αποτελέσουν το κίνητρο για μια αντικειμενική αξιολόγηση που θα μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τις "πληγές" μας ( :cheesy: ) και να αποφύγουμε αντίστοιχα λάθη στο μέλλον :bigsmile:
Το γελάκι πάει στον Χείρωνα...
Κοραλλία Μόζορα
03-05-2010, 01:43 PM
Μου άρεσε ο ωροσκόπος στον Λέοντα και ο Ήλιος στον Ταύρο στο 10ο και σε τρίγωνο με Πλούτωνα. Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση και η χώρα μπορεί να ανακτήσουν σε κάποιο βαθμό την αξιοπιστία τους.
Ο Κρόνος ανάδρομος στο 2ο και ο Ερμής, κυβερνήτης του 2ου, επίσης ανάδρομος δείχνουν ότι αυτά τα οικονομικά μέτρα μπορεί να αναθεωρηθούν μελλοντικά ή να μην μπορέσουν να εφαρμοστούν επαρκώς ή να εφαρμοστούν με μεγάλη δυσκολία. Ο Κρόνος ανάδρομος στο 2ο δείχνει (όπως και στον χάρτη της Ελλάδας) ότι οι οικονομικές δομές και οι θεσμοί της χώρας που κτίστηκαν από το παρελθόν αποτελούν τροχοπέδη στην οικονομική ανόρθωση. Τα τρίγωνα του Ερμή με την Σελήνη και τον Πλούτωνα δίνουν όμως ελπίδες για κάποια απόδοση των μέτρων αυτών.
Ο ¶ρης, κυβερνήτης του 9ου, πάνω στον ωροσκόπο δείχνει την δυναμική επέμβαση των ξένων στα ελληνικά πράγματα, όπως και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας (¶ρης πάνω στον ωροσκόπο). Επίσης, μπορεί να δείξει αντιδράσεις που μπορεί να δεχτεί η κυβέρνηση σε νομοθετικές ρυθμίσεις.Ο ¶ρης σε τετράγωνο με τον Ήλιο στο 10ο δείχνει εντάσεις και διαφωνίες της κυβέρνησης με την ξένη διπλωματία.
Η Σελήνη στον Αιγόκερω και σε ταυ με Πλούτωνα/Κρόνο/Ουρανό (από τον 2ο και 8ο οίκο) δείχνει τις δυσκολίες, τις στερήσεις, τον περιορισμό αλλά και την απαισιοδοξία και τις αντιδράσεις του λαού στα μέτρα αυτά.
Ο Δίας στον 8ο, δυνατός στους Ιχθείς, βοήθησε να δωθεί αυτή η πίστωση στην χώρα έστω κι αν συνοδεύεται από περιορισμούς και οικονομικά μέτρα (αντίθεση με Κρόνο από τον 2ο). Ο Δίας και ο Ουρανός στο 8ο σε αντίθεση με τον Κρόνο δείχνουν από την μια την αυστηρότητα και το επιβεβλημένο των οικονομικών μέτρων και από την άλλη τις δυσκολίες για την εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση μπορεί να ξεφύγει σε κάποιο βαθμό στην διαχείρηση αυτών των μέτρων ή να προκύψουν νέα δεδομένα που δεν είχαν προβλεφθεί και τα οποία να δημιουργήσουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Επίσης, μπορεί να δείξει την έντονη αντίσταση του οικονομικού κατεστημένου και των δομών στην αλλαγή και την εξυγίανση.
gold soul
06-05-2010, 02:13 AM
Συν όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρθηκαν, να προσθέσω μερικά πραγματάκια ακόμα, όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ..
Έχουμε τον Πλούτωνα στον 8ο, σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δία, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Δία Πλούτωνα, όπως αναφέρθηκε κ στα παραπάνω ποστ. Συν τοις άλλοις, βλέπουμε την στέρηση των δυνατοτήτων για την υλοποίηση σημαντικών στόχων.Δοκιμασίες που αλλάζουν τον τρόπο ζωής.. αλλαγές που δεν γίνονται ποτέ με ευχάριστο και ανώδυνο τρόπο. Μέσα από αυτές τις καταστάσεις αναθεωρούμε τις βασικές αξίες της ζωής. Πόσο μας ικανοποιεί πραγματικά αυτό το ατέρμονο κυνήγι της ουράς μας, σε μια καθημερινότητα που όλο δίνουμε.. και δίνουμε.. και ξεπουλάμε.. τους πάντες και τα πάντα.. Οι πράξεις από το παρελθόν, διαμορφώνουν το παρόν.. Αντικρίζουμε την σαπίλα, πάνω στην οποία έχουμε αράξει.. εμείς οι νεοέλληνες.. απολαμβάνοντας τα διακοποδάνεια μας.. ανήμποροι πλέον να αντιδράσουμε.. αποσβολωμένοι από τον ωχαδερφισμό που μας έχει ποτίσει.. ανεχόμαστε την επίδειξη ισχύος των "συμμάχων". Δυσφορούμε.. και φοβόμαστε.. μη τυχόν και χάσουμε την βολή μας.. “Εντάξει” λέμε “τρώνε οι μεγάλοι, τουλάχιστον να μας πετάξουν κανένα ψίχουλο.. για να μη μιλάμε.. Μωρέ ας βολευτούμε εμείς και άσε τους άλλους να σκοτώνονται.. αρκεί να μην χτυπήσει το κακό την δική μας πόρτα..”
Η σύνοδος Πλούτωνα με γενέθλιο Δία, θα μπορούσε, υπό συνθήκες, σε μια ιδανική κοινωνία, να φέρει αισιοδοξία, αφθονία και ευημερία.. Όταν όμως καταπατάς ψυχές.. δικαιώματα.. νόμους.. ολόκληρο το μέλλον ενός λαού.. και το καπηλεύεσαι, βουλιμικά και αδίστακτα, με υπεροψία που προκαλεί, το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον τραγικό..
Από την άλλη, ο Ποσειδώνας στον 10ο, ερχόμενος από τον 8ο γενέθλιο, κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή, δείχνει τις αυταπάτες, τις αοριστίες, την παραπληροφόρηση και τις γελοίες δηλώσεις. Εκτειθέμεθα σε ύπουλες, προαποφασισμένες ενέργειες και κοινωνικές συκοφαντίες. Ακροβατούμε πάνω από τον γκρεμό της χρεωκοπίας.. διακινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα.. Η δημόσια εικόνα λεηλατείται..
Τώρα θα μου πεις.. “Φταίει ο λαός;; Τόσα ήξερε.. τόσα έκανε.. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι.. ¶λλοι μας ορίζουν.. ” Μπορεί να είμαστε άλλη μια γενιά “άτυχων”, όπως τόσων και τόσων, που υπέφεραν και πόνεσαν και βασανίστηκαν στο παρελθόν.. για να ζήσουμε εμείς καλύτερα.. Τι ειρωνεία.. “Θυσίες” ανθρώπων που μέσα στην ιστορία δεν είναι παρά κάποιες “παράπλευρες απώλειες” στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.. Ξέρω και γώ;;.. απλώς μονολογώ..
Και εις αύριο με υγεία..:worried:
Κοραλλία Μόζορα
06-05-2010, 12:43 PM
Με τον τράνζιτ ¶ρη πάνω στην αντίθεση Ήλιου/Κρόνου της Ελλάδας, τον τράνζιτ Πλούτωνα ανάμεσα στο γενέθλιο τετράγωνο Δία/Πλούτωνα και την ακμή του 8ου αλλά και τον ¶ρη πάνω στον ωροσκόπο του στιγμιαίου που μας ανάρτησε πιο πάνω ο Μητσάκος και σε τετράγωνο με τον Ήλιο του στιγμιαίου φτάσαμε στα χτεσινά τραγικά γεγονότα. Στην δική μου ιεραρχία αξιών δεν μπορώ να τοποθετήσω τίποτε πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Δεν έχει σημασία πόσα χρωστά κανείς, σημασία έχει η ικανότητα αποπληρωμής που έχει. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή χρωστά ένα τεράστιο ποσό χωρίς να έχει την ικανότητα να το αποπληρώσει. Κι αυτή ακριβώς είναι η πτώχευση, να χρωστάς και να μην μπορείς να πληρώσεις. Δεν μπορεί να πληρώσει γιατί η οικονομία της και οι θεσμοί της δεν είναι υγιείς: διογκωμένος δημόσιος τομέας που τρέφεται παρασιτικά από την ελληνική οικονομία, "μαύρα" λεφτά και παραοικονομία σε πολύ ψηλά ποσοστά, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, διαβρωμένοι θεσμοί και έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς, φορολογικό πλαίσιο δυσλειτουργικό... ο κατάλογος των προβλημάτων είναι μεγάλος.
Κι όλοι φταίμε γι' αυτό, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Οι ιθύνοντες φταίνε γιατί κοίταζαν την πάρτη τους αντί το δημόσιο συμφέρον και διατηρούσαν τους σαθρούς θεσμούς για να βολεύονται. Κανείς τους δεν τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να κάνει ουσιαστικές αλλαγές εκεί που έπρεπε. Εμείς, ο λαός, φταίμε για την σιωπή και την ανοχή μας. Βλέπαμε το δημόσιο χρήμα να περνά από τσέπη σε τσέπη εδώ και δεκαετίες κι εμείς όχι απλώς ανεχόμασταν αλλά ξαναψηφίζαμε τους κλέφτες. Κι αντί να απαιτήσουμε υγιείς θεσμούς κοιτάζαμε κι εμείς πώς να βολευτούμε στην κατάσταση. Μέχρι που έγινε χιονοστιβάδα και μας σκέπασε. Η σιωπή όμως και η ανοχή είναι συνενοχή, είμαστε συνένοχοι σ' αυτό που έγινε.
Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να παραδεχτούμε την αλήθεια όσο οδυνηρή και να είναι και να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Να προσπαθήσουμε όχι μόνο να αποπληρωθεί το χρέος αλλά να βγούμε από αυτή την κρίση με την αναγέννηση που απαιτεί ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω στο 8ο, με ανανεωμένη οικονομία και υγιείς θεσμούς. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με την προσωπική μας στάση στην ιδιωτική ζωή μας (αλλαγή νοοτροπίας), με την συνεργασία μας για το κοινό συμφέρον, με την πιο ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά, με την μη ανοχή μας στην καταπάτηση των θεσμών, με την ψήφο μας... με όλα τα όπλα που διαθέτει ένας συνειδητοποιημένος πολίτης.
Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε σ' αυτή την κρίσιμη ώρα αλλά αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα είναι τα αναγκαία αυτά μέτρα να μην πλήξουν μονόπλευρα τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους αλλά τα βάρη να κατανεμηθούν πιο δίκαια. Και οι ένοχοι πρέπει κάποτε να αρχίσουν να πληρώνουν σ' αυτή την χώρα.
Μητσάκος
06-05-2010, 01:49 PM
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ
ΔΕΝ ΈΚΛΕΨΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
:nuts:
Όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες και όλοι θέλουν να πληρώσουν μόνο οι άλλοι.
Σίγουρα οι χαμηλόμισθοι φαίνεται να πληρώνουν περισσότερο την κρίση και έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Αναρωτιέμαι, όμως πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν όλος ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους τόσα χρόνια κάθε φορά που έβλεπε τους πολιτικούς να αγοράζουν τις ψήφους τους τάζοντας τους θέσεις στο δημόσιο που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, κάθε φορά που έβλεπε να υπάρχει μαύρο χρήμα και
κάθε φορά που ένα νέο σκάνδαλο έβγαινε στην επιφάνεια. Φωνάζουμε για να διατηρήσουμε τη βολή μας ή για
να αλλάξουμε τη κοινωνία ?
Αν θέλουμε το δεύτερο πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν εμείς είμαστε διαιφθαρμένοι, πως μπορούμε να απαιτήσουμε ένα υγειές πολιτικό σύστημα?
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου τρίων ανθρώπων, η κυβέρνηση καταδίκασε τη βία αλλά είπε ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες, πότε είναι ? Όχι ότι τα άλλα κόμματα ήταν καλύτερα άφου αρχισαν, ως συνήθως να διαφωνούν, μη μπορόντας να προτείνουν μία ρεαλιστική λύση, δίνοντας μου την εντύπωση ότι δεν έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.
ΈΛΕΟΣ !!
Ότι και να πω είναι λίγο, όχι μόνο για αυτούς αλλά και για μένα...
Δεν μπορώ να βλέπω να χάνεται έτσι η ανθρώπινη ζωή, το δικαίωμα των ανθρώπων για αξιοπρεπή ζωή, η ελευθερία και το δικαίωμα τους να μπορούν να ονειρεύονται...
Μάλλον έχουμε να δούμε ακόμα πολλά. Ελπίζω να μην το ξεχάσουμε αυτό όπως και τόσα άλλα ...
paraskeyh
07-05-2010, 12:51 AM
Aυτά που γίνονται αυτές τις ημέρες είναι για κλάματα.Και αυτό που μου τι δίνει περισσότερο είναι τι φταίει ο κόσμος που πηγαινε στην δουλειά του να πεθάνει;Πιστεύω οτι έχουμε φτάσει στο τέλος και πρέπει να αναγεννηθούμε σαν κράτος και να σταματήσουμε να κοιτάμε ο καθένας τον εαυτό του και όχι το σύνολο.Αν νοιαζόμασταν ο ένας για τον άλλο δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σημερα.Το θέμα είναι αν επιτέλους θα μάθουμε από όλο αυτό και θα αλλάξουμε πλέον στάση σε όλα γιατί φοβάμαι παιδιά οτι αν δεν γίνει αυτό θα έρθουν πολύ χειρότερες μέρες...και δεν το κρύβω οτι μου έχει περάσει από το μυαλό να φύγω στο εξωτερικό όπως πιστεύω οτι το ίδιο το έχουν σκεφτεί και άλλοι.Και πάλι τα θερμά μου <<συγχαρητήρια>> στους πολιτικούς που έτσι όπως πάνε θα μας διώξουν όλους τους νέους από την Ελλάδα.
sagimoon
07-05-2010, 11:13 AM
Και πάλι τα θερμά μου <<συγχαρητήρια>> στους πολιτικούς που έτσι όπως πάνε θα μας διώξουν όλους τους νέους από την Ελλάδα.
Μόνο οι νέοι θα φύγουν ???? Ήδη ξέρω μεγαλοεπιχειρηματίες που την κάνουν για τουρκία....για ΤΟΥΡΚΙΑ παρακαλώ...αλί σε αυτούς που θα μείνουν, και το υπογράφω.
Μητσάκος
07-05-2010, 11:37 AM
Και πάλι τα θερμά μου <<συγχαρητήρια>> στους πολιτικούς που έτσι όπως πάνε θα μας διώξουν όλους τους νέους από την Ελλάδα.
Μόνο οι νέοι θα φύγουν ???? Ήδη ξέρω μεγαλοεπιχειρηματίες που την κάνουν για τουρκία....για ΤΟΥΡΚΙΑ παρακαλώ...αλί σε αυτούς που θα μείνουν, και το υπογράφω.
Εγώ δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω (ωροσκόπος Ταύρος) :bigsmile:
scorpio_
07-05-2010, 11:45 AM
Ούτε εγώ φεύγω γιατί όπως είναι γνωστό μόνο οι Σκορπιοί (από όλα τα ζώδια ) επιβιώνουν στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε και αισιοδοξούν για το μέλλον!!:laugh:
popininja
07-05-2010, 11:56 AM
Εγώ δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω (ωροσκόπος Ταύρος) :bigsmile:
Eγώ πάλι μόλις χτες πρότεινα στην οικογένεια
να τα πουλήσουμε όλα και να παμε σε ένα τροπικό
νησί να τρώμε φρούτα και να φτιάχνουμε ψάθινες καρέκλες.
(ωροσκόπος Τοξότης) :toung:
Μητσάκος
07-05-2010, 01:00 PM
Ούτε εγώ φεύγω γιατί όπως είναι γνωστό μόνο οι Σκορπιοί (από όλα τα ζώδια ) επιβιώνουν στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε και αισιοδοξούν για το μέλλον!!:laugh:
Καλά, η αισιοδοξία δεν νομίζω να αποτελεί και το κυριότερο γνώρισμα των Σκορπιών. Πιο εύκολα θα κατανοούσα τη δυνατότητά τους να επιβιώνουν εξαιτίας της σχέσης του ζωδίου με το θάνατο και της εξοικείωσης που, συνειδητά ή ασυνείδητα, έχουν με αυτόν και της αίσθησης αυτοπροστασίας που τους διακρίνει. Ούτως ή άλλως, όταν βρεθούν σε αδιέξοδο προτιμούν το "Αποθανέτω η ψυχή μου. Και αν είναι μετά των αλλοφύλων, ακόμα καλύτερα" :bigsmile:
Eγώ πάλι μόλις χτες πρότεινα στην οικογένεια
να τα πουλήσουμε όλα και να παμε σε ένα τροπικό
νησί να τρώμε φρούτα και να φτιάχνουμε ψάθινες καρέκλες.
(ωροσκόπος Τοξότης) :toung:
Έχε υπόψιν σου ότι αυτές οι όψεις που θα σχηματιστούν δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο, λόγω της βαρύτητάς τους. Τουτέστιν, τα γεγονότα που θα συμβούν θα έχουν είτε παγκόσμια επίπτωση ή θα συμβούν γεγονότα σε πολλά μέρη του κόσμου. Σκέψου ότι οι ΗΠΑ ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου, η Ρωσία στου Αιγόκερω και η Κίνα στου Ζυγού...
Οπότε, κομμάτι δύσκολο να ...κρυφτείς, όπου και να πας το ...Σύμπαν θα σε βλέπει :nuts:
Natalia10
07-05-2010, 01:56 PM
Καλά, η αισιοδοξία δεν νομίζω να αποτελεί και το κυριότερο γνώρισμα των Σκορπιών. Πιο εύκολα θα κατανοούσα τη δυνατότητά τους να επιβιώνουν εξαιτίας της σχέσης του ζωδίου με το θάνατο και της εξοικείωσης που, συνειδητά ή ασυνείδητα, έχουν με αυτόν και της αίσθησης αυτοπροστασίας που τους διακρίνει. Ούτως ή άλλως, όταν βρεθούν σε αδιέξοδο προτιμούν το "Αποθανέτω η ψυχή μου. Και αν είναι μετά των αλλοφύλων, ακόμα καλύτερα" :bigsmile:
Έχε υπόψιν σου ότι αυτές οι όψεις που θα σχηματιστούν δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο, λόγω της βαρύτητάς τους. Τουτέστιν, τα γεγονότα που θα συμβούν θα έχουν είτε παγκόσμια επίπτωση ή θα συμβούν γεγονότα σε πολλά μέρη του κόσμου. Σκέψου ότι οι ΗΠΑ ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου, η Ρωσία στου Αιγόκερω και η Κίνα στου Ζυγού...
Οπότε, κομμάτι δύσκολο να ...κρυφτείς, όπου και να πας το ...Σύμπαν θα σε βλέπει :nuts:
...Νομιζω πως τα χειροτερα δεν εχουν ερθει ακομα...:unsure:
sagimoon
07-05-2010, 02:11 PM
Φυσικά τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα....
Θα πάρω κέρμα και θα πω
κεφαλή ο ωροσκόπος μου στον τοξότη, κι εφυγα
ή
γραμματα, η σελήνη στον 4ο ριζωμένη, ???
που είναι ο πάτος...??? οεο
paraskeyh
07-05-2010, 04:14 PM
Moυ φαίνεται οτι θα ψάξω στην αστροχαρτογεωγραφία να δω κατα που πέφτει καμμιά καλή όψη για να την κάνω με ελαφρά:bigsmile:
leoma
07-05-2010, 05:04 PM
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ
ΔΕΝ ΈΚΛΕΨΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Μπορείς να το αποδείξεις; :toung:
leoma
07-05-2010, 05:05 PM
Μπορείς να το αποδείξεις; :toung:
Ούτε κι εγώ :cry:
gold soul
08-05-2010, 08:07 PM
Α! Είναι και αυτό το vertex στον Σκορπιό, που στην ερμηνεία λέει χαρακτηριστικά.."νοιώθεις ζωντανός μόνο όταν φτάσεις στο χείλος της καταστροφής και καταφέρνεις να εκτιναχθείς ξανά στην κορυφή ":toung:
Σε πολλούς χάρτες, παρά τις όποιες δύσκολες όψεις, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στον χάρτη και την ικανότητα ανασυγκρότησης και αναγέννησης μετά από κάποια καταστροφή.. Στον συγκεκριμένο χάρτη μπορούμε να διακρίνουμε κάτι τέτοιο;;
Ελπίζω 1ον:σε μια απάντηση και 2ον: σε μια θετική απάντηση..
:bigsmile:
jupiterios
09-05-2010, 01:36 AM
Να συμπληρωσω κι εγω καποια σχολια.
Στο προοδευμενο ωροσκοπιο της Ελλαδας παρατηρουμε τα εξης:
1. ο προοδευμενος Αρης (0 κριου) δεχεται αυτην την εποχη τα πυρα απο την κοντρα μεταξυ διελ. Κρονου-Ουρανου.
Αυτο απο μονο του δειχνει την καταπιεσμενη ενεργεια (κρονος αντιθεση αρη) του ελληνικου λαου που ειναι ετοιμη να ξεσπασει και να εκραγει (ουρανος συνοδος αρη). Κατα τη γνωμη μου προκειται να γινει μεγαλος ξεσηκωμος και θα δουμε και αλλα βιαια γεγονοτα. Καποιου ειδους λαικης εξεγερσης ή επαναστασης που θα φερει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην πολιτικη σκηνη και στην γενικοτερη πορεια της χωρας απο εδω και στο εξης... Και δεν θα αργησουμε να τα δουμε ολα αυτα....
Δεδομενου μαλιστα οτι ο αρης ειναι και δεικτης εχθρας, ευχομαι να μην εκμεταλλευτουν οι αντιπαλοι μας την θεση αδυναμιας στην οποια εχουμε περιελθει και δειξουν τα δοντια τους με τσαμπουκαδες πανω απο το αιγαιο...Επισης υπονοειται ενδεχομενο εθνικου διχασμου, καποιο ειδους εμφυλιου (πχ φτωχοι εναντιον πλουσιων) ή ανταρσιας (πραξικοπημα;...) Φαινεται ξεκαθαρα η συνειδητη αρνηση του λαου να υπακουσει στα νεα μετρα.
2. ο διελ. Πλουτωνας σε ακριβη αντιθεση με προοδευμενη Αφροδιτη.
Η οψη αυτη δειχνει τι αλλο παρα απωλειες σε οικονομικο επιπεδο. Φοβαμαι μαλιστα και για απωλεις επι ελληνικων εδαφων/οικοπεδων. Η αφροδιτη ειναι δεικτης της οικονομιας και ο πλουτωνας οταν δρα αρνητικα δειχνει απωλειες και στερησεις με τροπους αμετακλητους, απολυτους και παντα οδυνηρους.... Ομως δειχνει και την καθαρση, την απαλλαγη απο βλαβερα στοιχεια (φοροφυγαδες, οικονομικους απατεωνες, λαμογια, παρασιτα, διπλο-τριπλοθεσιτες, απομυζητες του δημοσιου χρηματος, χρεη). Θα μας στειλει πρωτα στον πατο και μετα απο το σημειο μηδεν θα αρχισει σιγα σιγα η επανεναρξη της οικονομιας μας.
Επισης να επισημανω οτι η ολη κατασταση επιβεβαιωνεται τραγικα απο τη θεση του ωροσκοπου για την Ελλαδα που χρησιμοποιω εγω. Μετα απο συνδυασμο τεχνικων rectification επι του χαρτη της 3ης φεβ 1830 κατεληξα πριν 10 χρονια οτι ο ωροσκοπος της εντοπιζεται στην 1 του Ζυγου και αυτην την θεση χρησιμοποιω απο τοτε για την Ελλαδα. Δυστυχως η θεση αυτη επαληθευεται κατ' εμε ως ωροσκοπος της για αλλη μια φορα με τραγικο τροπο και τωρα που η πρωτη του ζυγου βαλλεται ταυτοχρονα απο πλουτωνα, κρονο (φυσικα) και οσονουπω απο ουρανο!....
Με τον Κρονο να περνα πανω απο τον γενεθλιο ωροσκοπο και σε συνδυασμο με το τετραγωνο απο πλουτωνα εχουμε χαρακτηριστικη περιπτωση καταναγκασμου, επιβολης περιοριστικων μετρων απο εξωγενεις παραγοντες (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ) και απο λογους ανωτερας βιας (κινδυνος χρεωκοπιας) οπως και την εισοδο σε μια εποχη παγωματος, επιβραδυνσης, και στερησεων γενικοτερων. Ειναι η οψη που εχει τιτλο ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!
Aκουγεται λιγο αιρετικη κι αυθαιρετη αυτη η αποψη μου περι του ωροσκοπου στην 1 ζυγου δεδομενου οτι δεν βασιζεται σε καποια ιστορικη αναφορα για την ωρα (21:31) υπογραφης της συνθηκης αλλα μονο σε τεχνικες rectification. Ωστοσο εχει επαληθευτει αρκετα συχνα οπως και τωρα. Συντομα θα παραθεσω γεγονοτα οροσημα απο την ιστορια της χωρας που συμφωνουν με αυτην τη θεση.
Μητσάκος
09-05-2010, 09:31 AM
Να συμπληρωσω κι εγω καποια σχολια.
Στο προοδευμενο ωροσκοπιο της Ελλαδας παρατηρουμε τα εξης:
1. ο προοδευμενος Αρης (0 κριου) δεχεται αυτην την εποχη τα πυρα απο την κοντρα μεταξυ διελ. Κρονου-Ουρανου.
........................................
Δεδομενου μαλιστα οτι ο αρης ειναι και δεικτης εχθρας, ευχομαι να μην εκμεταλλευτουν οι αντιπαλοι μας την θεση αδυναμιας στην οποια εχουμε περιελθει και δειξουν τα δοντια τους με τσαμπουκαδες πανω απο το αιγαιο...Επισης υπονοειται ενδεχομενο εθνικου διχασμου, καποιο ειδους εμφυλιου (πχ φτωχοι εναντιον πλουσιων) ή ανταρσιας (πραξικοπημα;...) Φαινεται ξεκαθαρα η συνειδητη αρνηση του λαου να υπακουσει στα νεα μετρα.
................................
.................................................. ....................
.................................................. ...................
Χωρίς να μπαίνω στην διαδικασία κριτικής της επιλογής του συγκεκριμένου ωροσκόπου, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό, μια -δυο επισημάνσεις να κάνω:
Λόγω της φύσης των πλανητών που συμμετέχουν στις όψεις που παίζουν αυτήν την εποχή (και θα παίξουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και για κανα 2 χρόνια), το ενδεχόμενο "θερμού επεισοδίου" με κάποιον γείτονα δεν πρέπει να αποκλείεται. Απεναντίας μπορεί να συμβεί και να λειτουργήσει ως καταλύτης στις περαιτέρω εξελίξεις. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε και το '22 και το '74, όπου η εμπλοκή με στρατιωτικά μέσα είχε ως αποτέλεσμα και και την ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τη δημιουργία πολωτικών δυνάμεων σε κοινωνικό επίπεδο.
Φυσικά -και πάλι λόγω της φύσης των πλανητών- δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα.
Επιπλέον, επειδή παρά τις όποιες αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος ένα μίνιμουμ σύγχρονης αστικής δημοκρατίας έχει κατακτηθεί, πραξικοπηματικές διαδικασίες με τη μορφή του παρελθόντος κομμάτι δύσκολο βλέπω να γίνονται. Φυσικά, σε μια εξεγερσιακή λαϊκή διαδικασία, το καθεστώς πολύ εύκολα θα απαντήσει με διαδικασίες που δεν συνάδουν με τη δημοκρατία και δεν προωθούν την εφαρμογή της λαϊκής απαίτησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έχουμε και τώρα.
Έχει ενδιαφέρον ένα άρθρο που δημοσίευσε πέρυσι το Ζωή & Ζώδια, γραμμένο από τον. Γ. Ριζόπουλο, που μπορείτε να το διαβάσετε σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/112-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DC-%E4%F1%FE%EC%E5%ED%E1/8713-%E5%EB%EB%DC%E4%EF%F2-%E4%E9%E1%F0%EB%EF%EA%DE.html όπως και κάμποσα ενδιαφέροντα σχόλια που ακολούθησαν :bigsmile:
Katerina Paraskevopoulou
09-05-2010, 10:10 AM
Έχει ενδιαφέρον ένα άρθρο που δημοσίευσε πέρυσι το Ζωή & Ζώδια, γραμμένο από τον. Γ. Ριζόπουλο, που μπορείτε να το διαβάσετε σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/112-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DC-%E4%F1%FE%EC%E5%ED%E1/8713-%E5%EB%EB%DC%E4%EF%F2-%E4%E9%E1%F0%EB%EF%EA%DE.html όπως και κάμποσα ενδιαφέροντα σχόλια που ακολούθησαν :bigsmile:
Ευχαριστώ! Το διάβασα μαζί με τις παραθέσεις και αξίζει να το διαβάσουν και τα νέα μέλη!
Κοραλλία Μόζορα
09-05-2010, 11:44 AM
Εγώ φοβάμαι λίγο τις αρχές του 2011. Το κρίσιμο τετράγωνο που έφερε αυτή την κρίση είναι το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα στον χάρτη της Ελλάδας. Στις αρχές του 2011 ο τράνζιτ Πλούτωνας θα είναι πάνω στον Δία και ο τράνζιτ Δίας πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας. Αυτή η διπλή ενεργοποίηση από τους ίδιους πλανήτες που σχηματίζουν το τετράγωνο μια ανησυχία μου φέρνει αλλά ευτυχώς ο τράνζιτ Δίας δεν θα καθίσει πολύ εκεί.
Από την άλλη μέσα στο 2011 και για αρκετό καιρό ο τράνζιτ Κρόνος θα τριγωνίσει σταδιακά τον ωροσκόπο, τον Ήλιο και την Σελήνη της Ελλάδας και θα εξαγωνίζει τον ¶ρη της. Έτσι, πιστεύω, μια σταθεροποίηση θα την έχουμε.
Μητσάκος
09-05-2010, 01:29 PM
Εγώ φοβάμαι λίγο τις αρχές του 2011. Το κρίσιμο τετράγωνο που έφερε αυτή την κρίση είναι το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα στον χάρτη της Ελλάδας. Στις αρχές του 2011 ο τράνζιτ Πλούτωνας θα είναι πάνω στον Δία και ο τράνζιτ Δίας πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας. Αυτή η διπλή ενεργοποίηση από τους ίδιους πλανήτες που σχηματίζουν το τετράγωνο μια ανησυχία μου φέρνει αλλά ευτυχώς ο τράνζιτ Δίας δεν θα καθίσει πολύ εκεί.
Από την άλλη μέσα στο 2011 και για αρκετό καιρό ο τράνζιτ Κρόνος θα τριγωνίσει σταδιακά τον ωροσκόπο, τον Ήλιο και την Σελήνη της Ελλάδας και θα εξαγωνίζει τον ¶ρη της. Έτσι, πιστεύω, μια σταθεροποίηση θα την έχουμε.
Από μια σκοπιά, και η νεκρική ακαμψία "σταθεροποίηση" μπορεί να λεχθεί :toung:
scorpio_
09-05-2010, 03:54 PM
Ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρατε για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και τις όψεις που δέχεται. Αλλά αν δεχτούμε ότι το Ζώδιο της Ελλάδας είναι τελικά ο Παρθένος δεν ανατρέπονται οι προβλέψεις αυτές? Στην περίπτωση αυτή πάλι έχει δεχτεί αρνητικές όψεις ο Ήλιος(στον Παρθένο) από τον tranzit Κρόνο , Δία και Ουρανό.Επίσης αν μελετήσουμε το ωροσκόπιο του επικεφαλής (κ. Παπανδρέου) δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα??:bigsmile:
Μητσάκος
09-05-2010, 05:12 PM
Ενδιαφέροντα όλα αυτά που αναφέρατε για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και τις όψεις που δέχεται. Αλλά αν δεχτούμε ότι το Ζώδιο της Ελλάδας είναι τελικά ο Παρθένος δεν ανατρέπονται οι προβλέψεις αυτές? Στην περίπτωση αυτή πάλι έχει δεχτεί αρνητικές όψεις ο Ήλιος(στον Παρθένο) από τον tranzit Κρόνο , Δία και Ουρανό.Επίσης αν μελετήσουμε το ωροσκόπιο του επικεφαλής (κ. Παπανδρέου) δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα??:bigsmile:
Αν είναι Παρθένος, θα πρέπει να ''κουμπώνουν" και άλλα ιστορικά γεγονότα, πράγμα που με το ωροσκόπιο της 3ης 2ου του 1830 γίνεται. Και όσον αφορά τον ενδεχόμενο ωροσκόπο, πάλι τα ίδια. Με Δίδυμους "κολλάνε" αρκετά γεγονότα, με πιο πρόσφατο αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Τουτέστιν, αν έχεις ψάξει αρκετά και μας δώσεις κάποια παραδείγματα, να το δούμε. Διαφορετικά δεν βλέπω τον λόγο να αναλωθούμε σε αστρολογικά ιδεολογήματα :bigsmile:
Ό
σον αφορά το ωροσκόπιο όχι μόνο του Γιωργάκη, αλλά και του Αντωνάκη, και της Ντορούλας και του Αλέξη, βάλλονται χοντρά αυτήν την περίοδο. Του δε Γιωργάκη, πολύ περισσότερο, αν θυμάμαι καλά. Τον "δεσπότη Παναγιώτη" όμως θα τον πει του χρόνου. Ουσιαστικά πρόκειται για το τέλος ενός κύκλου οικογενειοκρατίας που χαρακτήρισε όχι μόνο τα κόμματα της μεταπολίτευσης και μετά, αλλά και τη δομή του κράτους.
Το θέμα είναι ότι δεν διαφαίνεται εναλλακτική από πουθενά, αν δούμε την κατάσταση με όρους που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν προϊόν δοκιμαστικού σωλήνα. Αποδεδειγμένα οι εκφραστές αυτών των πολιτικών έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα και αυτό γίνεται σιγά σιγά αντιληπτό και από όλο και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες. Αντικειμενικά λοιπόν, εφόσον δημιουργείται ένα κενό (και όπως ξέρουμε η φύση δεν θέλει να υπάρχουν κενά) θα υπάρξουν δυνάμεις που θα θελήσουν να το καταλάβουν. Το ποιες θα είναι αυτές που θα υπερισχύσουν είναι προς διερεύνηση. :bigsmile:
Dell Piero
10-05-2010, 01:51 AM
Να αντιδράσουμε τότε Μητσάκο. Ο Κωστέτσος και οι άλλες μοδίστρες να πάρουν τους νυχοκόπτες και να αρχίσει ο αγώνας :laugh:
Κοραλλία Μόζορα
10-05-2010, 02:13 PM
Η θεωρία ότι η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου είναι γενική κι αόριστη με την έννοια ότι δεν μπορεί να εντοπίσει σε ποια μοίρα της Παρθένου βρίσκεται ο Ήλιος ούτε τις θέσεις των άλλων πλανητών ούτε και ωροσκόπο επειδή δεν μπορεί να υποδείξει κάποια ημερομηνία. Με δυο λόγια, με την θεωρία αυτή δεν υπάρχει χάρτης για να μπορεί κανείς να πει κάτι. Από την άλλη, ο χάρτης που χρησιμοποιούμε εδώ έχει κατ' επανάληψη επαληθευτεί ότι λειτουργεί.
Μητσάκος
10-05-2010, 04:14 PM
Να αντιδράσουμε τότε Μητσάκο. Ο Κωστέτσος και οι άλλες μοδίστρες να πάρουν τους νυχοκόπτες και να αρχίσει ο αγώνας :laugh:
Ο αγώνας άρχισε και μην υποτιμάς τις μοδίστρες :nuts:
Στις 8 του Μάρτη του 1857 οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Εκείνη την εποχή δούλευαν στα εργοστάσια περίπου 16 ώρες τη μέρα (ζητούσαν 10ωρο), ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι από τους μισθούς των ανδρών (ζητούσαν εξίσωση).
Στη διαδήλωση που έγινε από τις μοδίστρες η εργοδοσία και το αντρικό κατεστημένο απάντησαν αρχικά με λοιδορίες και στη συνέχεια βάζοντας την ένοπλη αστυνομία να την ματοκυλίσει, σε μια πρωτοφανή για την ιστορία βίαιη καταστολή.
Σε αυτό το γεγονός οφείλεται και η καθιέρωση της 8ης του Μάρτη σε "ημέρα της γυναίκας" παγκοσμίως....
Κοραλλία Μόζορα
10-05-2010, 05:05 PM
Μητσάκο,
μήπως έχεις το ωροσκόπιο της Παπαρήγα; Δεν την ανάφερες στο προηγούμενο ποστ σου μαζί με τους άλλους (Γιωργάκη, Αντωνάκη, Ντορούλα και Αλέξη). Μήπως έχει κάτι καλύτερο στον χάρτη της αυτό τον καιρό από τους άλλους;
Μητσάκος
10-05-2010, 05:16 PM
Μητσάκο,
μήπως έχεις το ωροσκόπιο της Παπαρήγα; Δεν την ανάφερες στο προηγούμενο ποστ σου μαζί με τους άλλους (Γιωργάκη, Αντωνάκη, Ντορούλα και Αλέξη). Μήπως έχει κάτι καλύτερο στον χάρτη της αυτό τον καιρό από τους άλλους;
Και της Αλέκας το ωροσκόπιο βάλλεται από το Τ-τετράγωνο που σχηματίζεται...
Το ζήτημα είναι ότι από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που κοιτάξαμε, με αφορμή το άρθρο που ετοιμάζαμε για την 26/6ου, μόνο ο ...Καρατζαφέρης φαίνεται να έχει εύνοια :nuts:
Θα αρχίσω να ανεβάζω τους χάρτες σιγά σιγά, για να ψάχνει όποιος θέλει... Η Αλέκα πάντως γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1945. Ώρα δεν έχω :bigsmile:
Μητσάκος
10-05-2010, 05:21 PM
Για αρχή, ας δούμε τους δύο πρώτους πολιτικούς αρχηγούς
Λευκή
10-05-2010, 10:07 PM
... Η Αλέκα πάντως γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1945. Ώρα δεν έχω :bigsmile:
Στο σάιτ της βουλής και αλλού γράφει 5/11/1945 ,ωστόσο κυκλοφορεί πολύ και αυτή η ημερομηνία που λες
υ.γ.Μητσάκο,αυτό το Παπανδρέου ΓιωργΑΚΗΣ που γράφεις στο χάρτη,δεν υπάρχει!
Δείμων
11-05-2010, 12:18 AM
Τώρα τι λέω βέβαια, αλλά επειδή όπως είπαμε ο σχηματισμός της 26/6 αφορά όλη τη Γη μήπως έχουμε χάρτη της Γερμανίας ή της ΕΟΚ και αντίστοιχα της Αμερικής? Διότι όπως γνωρίζουμε το παιχνιδάκι που ζει η Ελλάδα δεν αφορά μόνο εμάς ως έθνος ή κράτος αλλά υποσκάπτει γενικότερα το Ευρώ πράγμα που εάν συμβεί προφανώς θα κλονίσει ΚΑΙ το δολάριο προς μία κατάρρευση να το πω?... Εξαγορά?... Υποδούλωση?... Το Αμερικάνικο νόμισμα είναι ήδη σαθρό από την περιπέτεια της Lehman και τη φούσκα των ακινήτων οπότε δεν θέλει και πολύ να πέσει. Πού θα πάνε όλα αυτά τα χρήματα, τα χρήματα σχεδόν όλης της Γης θα αναρωτηθεί κανείς. Μα.. θα συγκεντρωθούν στα χέρια των μεγάλων απάτρεων κεφαλαίων, αυτών που εδώ και καιρό διαφεντεύουν τον κόσμο μας.
Όταν λέμε είναι πολλά τα λεφτά ¶ρη, σημαίνει είναι ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ τα λεφτά (και 'Αρη, και Κρόνε, και Δία, και ο Γαλαξίας ολόκληρος). Και εκεί είναι το μόνο «παρηγορητικό» στοιχείο για όσα συμβαίνουν, το εν λόγω διεθνές -ανεθνικό καλύτερα- χρήμα έχει γίνει τόσο άπληστο που τελικά θα οδηγηθεί μόνο του στην κορύφωση και τον εκφυλισμό. Η Ελλάδα είναι η θρυαλλίδα αυτής της μεγάλης έκρηξης.. Από μια άποψη με κάνει περήφανο, και δίνει νόημα στις θυσίες που καλούμαστε να υπομείνουμε σήμερα σαν λαός. Γιατί για κανένα λόγο δεν τις αξίζουμε σε τέτοιο βαθμό, ότι και να λένε. Διαφθορά και σαπίλα υπάρχει στα περισσότερα κράτη του κόσμου, οι δε πτωχεύσεις κρατών (σύγχρονο υποκατάστατο των υποκινούμενων πραξικοπηματικών επαναστάσεων) είναι μία μέθοδος που διδάσκεται στα καλά οικονομικά πανεπιστήμια. Κοινώς μας πολέμησαν και χάσαμε, έναν πόλεμο που δεν ήταν δυνατόν να κερδηθεί.
Πέρα από τα ωροσκόπια ΗΠΑ - ΕΟΚ - Γερμανίας ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και τον χάρτη διελεύσεων της Ελλάδας για το διήμερο 15-16 Μαΐου. Όπου μας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της γείτονος Τουρκίας με ένα εκτενέστατο κλιμάκιο 10 υπουργών, για να συζητήσουν λέει κάτι πράγματα με τους δικούς μας ομόλογους. Θα παρακαλέσω αν μπορούσαν να κάνουν έναν κόπο οι αστρολόγοι μας..
Κώστας
11-05-2010, 12:50 AM
Κοραλλία, είχα προτείνει παλιότερα να εξεταστεί η 3/15 Σεπτεμβρίου 1843, με Ήλιο στην 21η μοίρα της Παρθένου και Σελήνη στις αρχές των Διδύμων. Πιστεύω ότι και αυτός ο χάρτης λειτουργεί σε αρκετές κομβικές ημερομηνίες όπως η 21/4/1967 όταν ο Ουρανός βρισκόταν στην 21η μοίρα της Παρθένου, σε σχεδόν τέλεια σύνοδο με Σελήνη-Πλούτωνα.
Λύστε μου όμως μία εύλογη απορία.
Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους στις 04/07/1776 ενώ τα υπόλοιπα έθνη τις αναγνώρισαν ως κράτος στις 03/09/1783. Οι αστρολόγοι κράτησαν την πρώτη ημερομηνία με Ήλιο στον Καρκίνο.
Η δε Ελλάδα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις αρχές Γενάρη του 1822 ενώ από τις ξένες δυνάμεις αναγνωρίστηκε ως κράτος στις 03/02/1830. Γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας οι αστρολόγοι έχουν επιλέξει τη δεύτερη ημερομηνία και όχι την πρώτη???
Γιάννο, ετοιμάζεται ήδη άρθρο και μάλιστα αρκετά μεγάλο από καλή μας φίλη αστρολόγο.
Προσωπικά το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.
Το θέμα όμως θα καλυφθεί και από το περιοδικό Ζωή & Ζώδια από την πολύ καλή μας αστρολόγο Ρένα Μεντάκη.
Φαντάζομαι θα γράψουν πολλοί Έλληνες... (μετά)
Τώρα τι λέω βέβαια, αλλά επειδή όπως είπαμε ο σχηματισμός της 26/6 αφορά όλη τη Γη μήπως έχουμε χάρτη της Γερμανίας ή της ΕΟΚ και αντίστοιχα της Αμερικής?
Πέρα από τα ωροσκόπια ΗΠΑ - ΕΟΚ - Γερμανίας ενδιαφέρον θα είχε να δούμε και τον χάρτη διελεύσεων της Ελλάδας για το διήμερο 15-16 Μαΐου. Όπου μας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της γείτονος Τουρκίας με ένα εκτενέστατο κλιμάκιο 10 υπουργών, για να συζητήσουν λέει κάτι πράγματα με τους δικούς μας ομόλογους. Θα παρακαλέσω αν μπορούσαν να κάνουν έναν κόπο οι αστρολόγοι μας..
Μητσάκος
11-05-2010, 07:48 AM
......................
Οι ΗΠΑ ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους στις 04/07/1776 ενώ τα υπόλοιπα έθνη τις αναγνώρισαν ως κράτος στις 03/09/1783. Οι αστρολόγοι κράτησαν την πρώτη ημερομηνία με Ήλιο στον Καρκίνο.
Η δε Ελλάδα ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις αρχές Γενάρη του 1822 ενώ από τις ξένες δυνάμεις αναγνωρίστηκε ως κράτος στις 03/02/1830. Γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας οι αστρολόγοι έχουν επιλέξει τη δεύτερη ημερομηνία και όχι την πρώτη???
Προφανώς επειδή η γέννηση των ΗΠΑ ήταν καθαρά προϊόν της απαίτησης του λαού της και στηρίχθηκε μόνο σε αυτόν, ήταν δηλαδή προϊόν μιας επαναστατικής διαδικασίας που στηρίχθηκε στα πόδια της. Η διαφορά με την Ελλάδα έγγειται στο γεγονός ότι παρά την απαίτηση του λαού της και τον ξεσηκωμό του, χρειάστηκε και η επικύρωση από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις. Εξού και η ύπαρξη στην Ελλάδα κομμάτων με επιθετικό προσδιορισμό κάποιου κράτους, όπως π.χ. το Ρωσικό Κόμμα, το Αγγλικό κλπ, κλπ., που δείχνει και τον απόλυτο βαθμό παρέμβασης των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στα δρώμενα που συντέλεσαν στη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους.....
Μητσάκος
11-05-2010, 08:12 AM
Να συμπληρώσω λίγα πράγματα σε αυτά που γράφει ο Δείμων σε αυτό του το ποστ Αστρολογία για όλους - View Single Post - Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση (http://www.myhoroscope.gr/102894-post40.html), προκειμένου να γίνει λίγο πιο κατανοητή η γενικότερη κατάσταση.
Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε ότι η δημιουργία χρήματος έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι τόσο παλιά όσο μας την παρουσιάζουν ή τουλάχιστον όσο την νομίζουμε. Το καπιταλιστικό σύστημα, γιατί περί αυτού πρόκειται, έχει τις απαρχές του στον 15ο αιώνα μ.Χ. Μέχρι τότε υπήρχε χρήμα, αλλά ήταν τελείως διαφορετική η αντίληψη που είχε όλος ο κόσμος για αυτό (την παραγωγή του, την αποθήκευσή του, την αξιοποίησή του κλπ). Η τότε υπάρχουσα λογική άρχισε να διαφοροποιείται με την εμφάνιση των πρώιμων τραπεζών. Πού στηρίχθηκε αυτή;
Έστω ότι είμαι ένας αρκετά πλούσιος σαράφης, με μεγάλο απόθεμα χρυσού, καθώς ο χρυσός είναι μια σταθερή αξία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Φυλάω τον χρυσό μου πολύ καλά, προκειμένου να μην μου τον κλέψουν -και τον φυλάω καλά. Έρχεται κάποιος που έχει και αυτός χρυσό, όχι όσο εγώ, αλλά με τον ίδιο ή και μεγαλύτερο φόβο μην του τον κλέψουν και μου λέει:
"Ρε μεγάλε, φυλάς που φυλάς χρυσό, θέλεις να σου δώσω και εγώ τον δικό μου, να μην τον κρατάω στο σπίτι και μου τον αρπάξουν τίποτα κλέφτες; "
"Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μου δίνεις κάποιο ενοίκιο για φύλακτρα" λέω εγώ.
"Ωραία, δώσε μου και μια βεβαίωση ότι έχεις στην κατοχή σου τον χρυσό μου, που έχει το τάδε βάρος, για να είμαστε εντάξει", λέει αυτός.
"Οκ", λέω εγώ και συνυπογράφουμε ένα χαρτί που λέει ότι αυτός που έδωσε τόσο χρυσό.
Στη συνέχεια όμως, ο τύπος που μου έδωσε για φύλαξη τον χρυσό, έπρεπε να κάνει κάποιες αγορές. Αντί όμως να έρθει σε εμένα και να μου δώσει το χαρτί που συνυπογράψαμε και να πάρει τον χρυσό και να τον δώσει στον άλλο από τον οποίο έκανε τις αγορές, προκειμένου να μην κουβαλάει τον χρυσό έδωσε το χαρτί που έλεγε ότι είναι κάτοχος της συγκεκριμένης ποσότητας χρυσού, ο οποίος ήταν αποθηκευμένος και φυλασσόμενος από εμένα.
Φυσικά, το ίδιο έκανε και ο άλλος και σιγά σιγά, το χαρτί αυτό άλλαζε ιδιοκτήτες. Μαζί με αυτόν υπήρχαν και άλλοι που, επειδή ήμουν έμπιστος, μου αφήνανε για φύλαξη τον χρυσό τους. Και έτσι βρέθηκαν πολλά χαρτιά έξω που συμβόλιζαν μια συγκεκριμένη αξία που αφορούσε μια ποσότητα χρυσού που βρισκόταν στην κατοχή μου για φύλαξη.
Συνεχίζεται....
leoma
11-05-2010, 10:51 AM
...
Έστω ότι είμαι ένας αρκετά πλούσιος σαράφης,
.....
Συνεχίζεται....
Δεν έχω άδικο να λέω τους τοξότες παραμυθάδες!:bigsmile: Εσύ κι ο Ντίσνεϋ.
Ανυπομονώ για τη συνέχεια της ιστορίας σου.:love:
Μητσάκος
11-05-2010, 11:55 AM
Και η συνέχεια....
Εγώ βέβαια, εκεί που είχα 100 κιλά χρυσό δικό μου, βρέθηκα μέσα σε λίγο καιρό να έχω πάνω από έναν τόνο, καθώς, επειδή ήμουν έμπιστος, ήταν πολλοί εκείνοι που μου εμπιστεύονταν τον χρυσό τους για φύλαξη. Και τότε μου ήρθε μια φαεινή ιδέα!
Σκέφτηκα ότι αποκλείεται να έρθουν ταυτόχρονα όλοι αυτοί που με εμπιστεύονται για να πάρουν το χρυσάφι τους που το φύλαγα. Οπότε είχα τη δυνατότητα να φτιάξω δικά μου χαρτιά που να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο βάρος χρυσού και αυτά να αντιπροσωπεύουν μια αξία σε βάρος χρυσού. Όποτε όμως χρειαζόταν κάποιος το χρυσάφι του, του το έδινα. Παράλληλα, όποιος ήθελε να κάνει μια δουλειά και δεν είχε χρυσάφι (ή κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας) ερχόταν σε εμένα και του έδινα τα χαρτιά μου που αποτελούσαν εγγύηση ότι αυτός που τα είχε (ο κομιστής) ανά πάσα στιγμή μπορούσε να πάρει το αντίστοιχό του σε βάρος χρυσού από εμένα. Φυσικά, για την διευκόλυνση που του έκανα, έπαιρνα και εγώ το κάτι τις μου...
Έτσι όμως, σιγά σιγά, τα χαρτιά που έβγαζα εγώ και κυκλοφορούσαν σε διάφορες εμπορικές συναλλαγές είχαν ονομαστική αξία μεγαλύτερη από το σύνολο του χρυσού που είχα στο θησαυροφυλάκιό μου. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εν δυνάμει αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο, καθώς, όπως είπαμε, παρά το γεγονός ότι ήταν απειροελάχιστες οι πιθανότητες να έρθουν όλοι μαζί αυτοί που μου έδωσαν το χρυσό τους για φύλαξη και να τον πάρουν, οι πιθανότητες αυτές υπήρχαν. Και αν αυτό γινόταν, τα χαρτιά που είχα δώσει εγώ και κυκλοφορούσαν στην αγορά δεν θα είχαν καμιά αξία, καθώς θα φαινόταν στην πράξη ότι ήταν απλά χαρτιά και δεν είχαν κανένα αντίκρισμα σε χρυσό. Αυτή είναι και η πρώτη γκέλα του συστήματος αυτού.
Για να ελέγχω κάπως την κατάσταση, φρόντιζα να μην δίνω πολλά τέτοια χαρτιά και σε όποιον όποιον, με το δε κέρδος που είχα από το δόσιμο των χαρτιών αυτών σε άλλους φρόντιζα είτε να αγοράζω και άλλο χρυσό, είτε να αγοράζω οικόπεδα, εργοστάσια, ή οτιδήποτε είχε αξία, προκειμένου πάντα να έχω ένα μίνιμουμ αξίας σε περίπτωση που έρχονταν πολλοί ταυτόχρονα και ζητούσαν το χρυσό που μου έδωσαν. Και να μην έφτανε ο χρυσός που είχα, θα του έλεγα "φιλαράκι, χρυσό δεν έχω, αλλά δεν πιστεύω να σε χαλάει να σου δώσω αυτό το οικοπεδάκι-φιλέτο".
Σιγά σιγά όμως, αυτοί που μου έδιναν τον χρυσό τους για φύλαξη, έβλεπαν ότι εγώ χάρη στον δικό τους χρυσό γινόμουν πλούσιος, καθώς αποκτούσα όλο και περισσότερο χρυσό, όλο και περισσότερα οικόπεδα, όλο και περισσότερα εργοστάσια –η περιουσία μου αβγάτιζε μέσω αυτών. Λογικό και επόμενο ήταν, λοιπόν, να έρθουν και να μου πούνε ότι θέλουν μερίδιο από τα κέρδη. Πράγμα που εγώ έκανα. ¶ρχισα να τους δίνω μερίδιο από τα κέρδη. Και σιγά σιγά, αυτά τα χαρτιά που στην αρχή τα είχαν έμποροι και οι πλούσιοι διαδόθηκαν και αποτελούσαν μέσο συναλλαγής όλου του κόσμου.
Στη συνέχεια, άρχισα να φτιάχνω διάφορες ειδικότητες πάνω στη διαδικασία αυτήν, προσπαθώντας να έχω όλο και μεγαλύτερο κέρδος, για να ικανοποιώ και τις δικές μου απαιτήσεις αλλά και τις απαιτήσεις αυτών που μου έδιναν το χρυσό τους και προσδοκούσαν σε κέρδη από τη διαχείρισή του. Και πάνω που σκεφτόμουν τι να κάνω για να έχω μεγαλύτερα κέρδη, είχα άλλη μια φαεινή ιδέα!
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω έναν κατάλογο με δουλειές που, σύμφωνα με την εκτίμησή μου, σε λίγο καιρό θα φέρνανε μεγάλο κέρδος στον ιδιοκτήτη τους. Υπολόγιζα, π.χ., ότι σε 5 χρόνια από τώρα το τάδε εργοστάσιο θα έχει πολύ καλές πωλήσεις και θα έχει κέρδος που αντιστοιχεί σε 100 κιλά χρυσό. Έφτιαξα λοιπόν άλλα χαρτιά που αντιπροσώπευαν μια αξία που ΘΑ υπήρχε. Αυτά τα χαρτιά τα κοστολογούσα εγώ με 50 κιλά χρυσού και τα έβγαζα στην αγορά. Αυτοί που τα παίρνανε τα μεταπωλούσαν με κάποιο κέρδος για τον εαυτό τους και σιγά σιγά, διαδίδοντας και κάποιες πληροφορίες ότι η επιχείρηση αυτή θα πάει ακόμα καλύτερα, έφτασαν αυτά τα χαρτιά που αντιπροσώπευαν ένα μελλοντικό κέρδος ίσο με 100 κιλά χρυσού να αξίζουν 150 κιλά χρυσού. Αυτή είναι η δεύτερη γκέλα του συστήματος αυτού, καθώς η έννοια της φούσκας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, επειδή έχουμε στα χέρια μας χαρτιά που η αξία τους δεν αντιστοιχεί σε κάτι πραγματικό. Είναι αέρας κοπανιστός.
Επειδή όμως και εγώ και οι άλλοι που κάνανε την ίδια δουλειά με εμένα είδαμε ότι αντικειμενικά δεν υπάρχει τόσος χρυσός ώστε να καλύψει την αξία που λέγαμε ότι αντιπροσώπευαν τα χαρτιά που είχαμε εκδώσει, αποφασίσαμε από κοινού να τα αποδεσμεύσουμε από τη σχέση τους με τον χρυσό και να τα συνδέσουμε με την αξία που είχε γενικότερα η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών και η αξία διάφορων υλικών (π.χ. γη).
Για να το οργανώσω καλύτερα το πράγμα, και εγώ αλλά και οι άλλοι, φτιάξαμε διάφορους οργανισμούς που ελέγχανε αν η πορεία της τάδε επιχείρησης είναι καλή και ΘΑ φέρει κέρδη, αν τα οικόπεδα που αγοράζουμε ΘΑ αποκτήσουν αξία στο μέλλον, αν τα χαρτιά που εμείς εκδίδουμε και αντιπροσωπεύουν μια μελλοντική αξία είναι σοβαρά και όχι κουρελόχαρτα. Φυσικά, οι άνθρωποι που κάνανε αυτήν την δουλειά έπρεπε να πληρωθούν και φυσικά εμείς ήμασταν αυτοί που τους πληρώναμε. Και φυσικά, επειδή εμείς τους πληρώναμε, εμείς είχαμε και το πάνω χέρι στη σχέση μας. Και προκειμένου τα χαρτιά που εκδίδαμε να συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν κάποια αξία και μέσω τη πώλησής τους να έχουμε εμείς και όσοι μας εμπιστεύονταν κέρδος, όταν βλέπαμε ότι μια δουλειά δεν πήγαινε καλά και δεν θα είχε τα κέρδη που εμείς είχαμε προϋπολογίσει, τους δίναμε κάτι παραπάνω και αυτοί λέγανε ότι η δουλειά πάει μια χαρά και ενδεχομένως να έχει και μεγαλύτερα κέρδη. Και όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγάλωνε και η διαφορά της πραγματικής αξίας, π.χ., ενός εργοστασίου και της δυνατότητάς του να παράγει με την αξία που είχαν τα χαρτιά που αντιπροσώπευαν την θεωρητική του αξία.
Κάποιες φορές όμως, και επειδή παράλληλα με τις δικές μας επιλογές υπήρχε και η ανάγκη των ιδιοκτητών των εργοστασίων να έχουν μεγαλύτερο κέρδος –και για τον λόγο αυτό όσο αύξαναν την παραγωγή τόσο μείωναν την αμοιβή του εργάτη– έφτανε η στιγμή που ο εργάτης (που αποτελεί την πλειοψηφία της κοινωνίας) δεν έβγαζε τόσα όσα χρειαζόντουσαν για να αγοράσει τα προϊόντα του εργοστασίου και αυτά μένανε απούλητα. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκάζεται ο ιδιοκτήτης να μειώσει την παραγωγή, να απολύει εργάτες (αφού δεν τους χρειαζόταν) και να είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν είχαν χαρτιά που αντιπροσώπευαν κάποια αξία, ή τα χαρτιά που είχαν αντιπροσώπευαν πολύ πιο μικρή αξία από την αναγραφόμενη. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει κρίση στην κοινωνία, καθώς ήταν πολλοί αυτοί που δεν είχαν να αγοράσουν τίποτα, η εγκληματικότητα αυξανόταν, γενικά υπήρχε ένα δυναμικό που δεν είχε πού να στρέψει την ενεργητικότητά του, δεν υπήρχαν δουλειές, τα ράφια είτε ήταν άδεια είτε μέναν με τα προϊόντα απούλητα, όσοι μας είχαν εμπιστευθεί ζητούσαν όλο και πιο πιεστικά κέρδη και γενικότερα η κατάσταση ήταν πολύ στριμόκωλη.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, εγώ και οι άλλοι, και μαζί οι συνεργάτες μας, κάναμε εξαγωγή της κρίσης σε άλλους τόπους. Πώς το κάναμε αυτό; Απλά είτε διογκώναμε υπάρχουσες διαφορές με γείτονες ή με άλλους, ή αν δεν υπήρχαν διαφορές τις δημιουργούσαμε χάρη στη δυνατότητα που μας έδινε το πολύ χρήμα που είχαμε συσσωρεύσει, εξαγοράζοντας αυτούς που έπρεπε. Πιο απλά, στήναμε πολέμους, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλοί εργάτες σκοτώνονταν (άρα υπήρχαν λιγότεροι που ψάχναν για δουλειά), πολλές υποδομές καταστρέφονταν (άρα υπήρχε η ανάγκη να ξαναφτιαχτούν), πολλά εργοστάσια καταστρέφονταν (άρα δεν ήμασταν εμείς υπεύθυνοι για το σταμάτημα της λειτουργίας τους και για την απώλεια των μελλοντικών τους κερδών που χάθηκαν ενώ εμείς είχαμε εισπράξει για αυτά), πολλά εργοστάσια άλλαζαν την παραγωγή τους σε πολεμικό υλικό (και έτσι είχαν τεράστια κέρδη και μαζί με τους ιδιοκτήτες τους και εμείς γιατί τα χαρτιά που αντιπροσώπευαν τα κέρδη τους τα είχαμε εμείς) και αν μας καθόταν καλά, στο τέλος είχαμε κατακτήσει και κάποια εδάφη που μας έδιναν επιπλέον κέρδη, είτε μέσω του φτηνού εργατικού δυναμικού (που περιόριζε το κόστος μας –άρα αύξανε κι άλλο τα κέρδη μας) είτε μέσω των πλουτοπαραγωγικών πηγών που περιέρχονταν στην κατοχή μας.
Και επειδή είδαμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε καλή απόδοση, πολλές φορές στήναμε τοπικούς πολέμους ακόμα και όταν δεν υπήρχε κρίση...
Το ουσιαστικό θέμα όμως είναι μετά από κάθε κρίση εμείς βγαίναμε και πιο πλούσιοι και καθαροί. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, δεν σταματούσαμε μπροστά σε τίποτα. Για το λόγο αυτό, όλο και φουσκώναμε τα μελλοντικά κέρδη, όλο και ταΐζαμε τους αξιολογητές των επιχειρήσεων (ή και των κρατών, καθώς και τα κράτη σαν ένα μεγάλο εργοστάσιο τα βλέπουμε) προκειμένου να βγάζουν εκθέσεις θετικές για την πορεία των επιχειρήσεων, όλο και περισσότερο απομακρυνόταν η πραγματική αξία τους από αυτήν που παρουσιάζαμε εμείς. Σκεφτόμασταν ότι, στη χειρότερη, με μια κρίση ακόμα που θα την εκτονώναμε με ένα ακόμη πόλεμο, θα μπορούσαμε να ξαναβγούμε νικητές και πιο πλούσιοι.
Αυτό που μας διέφευγε όμως, επειδή στο μυαλό μας είχαμε μόνο το δικό μας κέρδος, είναι ότι κάθε κρίση που δημιουργούσαμε αναγκαστικά ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη, καθώς η κάθε φούσκα που δημιουργούσαμε ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Και ο κόσμος μας είναι πεπερασμένος, δεν είναι άπειρος και ατέλειωτος, για να μπορούμε εσαεί να επεκτεινόμαστε, προκειμένου να έχουμε όλο και περισσότερα κέρδη που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές αξίες.
Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα, που προσπαθούμε με ασπιρίνες να γιατρέψουμε τον καρκίνο. Παίρνουμε χαρτιά από τον κόσμο, χαρτιά που εμείς έχουμε εκδώσει, για να καλύψουμε το κενό που υπάρχει μεταξύ της αξίας που εμείς έχουμε προσδώσει σε αυτά και της πραγματικής αξίας που αυτά έχουν.
Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν δύο χώρες κατεξοχήν εκφραστές αυτού του συστήματος, οι ΗΠΑ και η Αγγλία. Προς το παρόν προσπαθούν (και εν πολλοίς το καταφέρνουν) να κάνουν εξαγωγή της κρίσης και να την πληρώνουν άλλοι. Είναι εμφανές όμως, ότι επειδή η δημιουργημένη φούσκα είναι η πιο μεγάλη από καταβολής του συγκεκριμένου συστήματος και επηρεάζει όλο τον κόσμο, η κρίση θα επηρεάσει και όλο τον κόσμο με τη μορφή ντόμινο, με πρώτο πούλι που πέφτει την Ελλάδα.
Και επειδή εμείς που δημιουργούμε την κρίση μυαλό δεν έχουμε παρά μόνο για κέρδη, είμαστε κοντόφθαλμοι και κουτοπόνηροι, νομίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε και αυτόν το σκόπελο και θα βγούμε δυνατότεροι από την κρίση. Αγνοούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της όμως, χαμένοι μέσα στους μαθηματικούς υπολογισμούς και τα μοντέλα ανάπτυξης που χαρτογιακάδες με παρωπίδες έχουν φτιάξει με σκοπό να παίρνουν όλο και πιο γρήγορα τα μπόνους τους. Και αυτή η άγνοια σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατεύθυνση που έχουμε δεν μας δίνει την ευελιξία ή τον απαραίτητο βαθμό αυτοσυντήρησης, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό που όλο και πλησιάζει και δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό. Ούτε για εσάς ούτε για εμάς.
Οψόμεθα
:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
11-05-2010, 04:44 PM
Κοραλλία, είχα προτείνει παλιότερα να εξεταστεί η 3/15 Σεπτεμβρίου 1843, με Ήλιο στην 21η μοίρα της Παρθένου και Σελήνη στις αρχές των Διδύμων. Πιστεύω ότι και αυτός ο χάρτης λειτουργεί σε αρκετές κομβικές ημερομηνίες όπως η 21/4/1967 όταν ο Ουρανός βρισκόταν στην 21η μοίρα της Παρθένου, σε σχεδόν τέλεια σύνοδο με Σελήνη-Πλούτωνα.
Γεια σου, Κώστα μου.
Ένας χάρτης, είτε χώρας είτε ατόμου, για να θεωρηθεί σωστός δεν αρκεί να δείχνει κάποια γεγονότα αλλά πρέπει να λειτουργεί συστηματικά.
Η περίπτωση των ΗΠΑ και της Ελλάδας δεν είναι ίδιες και είναι λάθος να εξομοιώνονται. Οι ΗΠΑ έκαναν την επανάσταση τους ενάντια στην αποικιοκρατία, απελευθερώθηκαν, δημιούργησαν το Σύνταγμά τους και άρχισαν να λειτουργούν από τότε ως κράτος σε μια ενιαία πορεία και εξέλιξη. Η αναγνώριση των ξένων δυνάμεων ήταν μόνο τυπική και τίποτε δεν άλλαξε στην λειτουργία των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα, αντίθετα, από το 1822 που "ανακήρυξε" την ανεξαρτησία της, είχε απελευθερωθεί ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι της, ακολούθησαν τρεις εμφύλιοι πόλεμοι που ο καθένας τους ανέτρεπε τα προηγούμενα δεδομένα και φτάνουμε στην πρώτη απόπειρα δημιουργίας κράτους (Καποδίστριας) που και πάλι απέτυχε. Οι ξένες δυνάμεις το 1830 δεν αναγνώρισαν απλώς την Ελλάδα ως ένα κράτος που λειτουργούσε ήδη, δεν έδωσαν δηλαδή απλώς την τυπική αναγνώριση τους, αλλά ως ένα νέο κράτος που δημιουργήθηκε πια με επίσημα πρωτόκολλα και συνθήκες. Η σύγχρονη Ελλάδα είναι σταδιακή μετεξέλιξη της Ελλάδας του 1830 και το Σύνταγμα του 1830 ήταν το σημείο αναφοράς για όλες τις μετέπειτα τροποποιήσεις και εξελίξεις.
Κοραλλία Μόζορα
11-05-2010, 05:00 PM
Μητσάκο μου,
απλώς για την ιστορία, οι πρώτες τράπεζες ιδρύθηκαν στην κλασσική Αθήνα. Στις δόξες της τότε η Αθήνα ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο και στο λιμάνι της, τον Πειραιά ,κατέφθαναν καθημερινά δεκάδες πλοία με εμπορεύματα από όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη τραπεζών στον Πειραιά, οι οποίες άλλαζαν και το ξένο συνάλλαγμα, με ισοτιμίες που καθόριζαν, για να διευκολύνουν την διακίνηση λεφτών και εμπορευμάτων.
Ο πρώτος όμως που καθιέρωσε κανονικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Μόλις πήρε στα χέρια του την περσική αυτοκρατορία, κατάργησε το θησαυροφυλάκιο του Πέρση βασιλιά (την φύλαξη του χρυσού που λες στα ποστ σου), δημιούργησε κοινό νόμισμα (κάτι σαν το ευρώ) στην αυτοκρατορία και προώθησε το εμπόριο με λεφτά και τράπεζες, τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο ανάμεσα και στις χώρες της αυτοκρατορίας του. Το κοινό νόμισμα διατήρησε και η βυζαντινή αυτοκρατορία αργότερα επειδή αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες του εμπορίου.
Δείμων
11-05-2010, 05:48 PM
Koραλλία μου η διαφορά με αυτό που αναφέρει ο Μητσάκος (κατά κόσμον Δημήτρης :P) είναι πως μέχρι τα μέσα του 1600 όλα τα μέσα ανταλλαγής, οτιδήποτε δηλαδή χρησιμοποιούταν σαν χρήμα, είχε μία πραγματική φέρουσα αξία. Είτε ήταν το οποιοδήποτε μέταλλο, χαλκός, ασήμι, χρυσός, είτε σπάνια υλικά ανταλλαγών - πέτρες, πέρλες, σπόροι, φτερά κλπ. Μπορεί αυτή η αξία να χειραγωγείτο από τους χρηματιστές κερδοσκόπους της εκάστοτε εποχής που κατέχοντας μεγάλες ποσότητες επηρρέαζαν τεχνητά την τιμή στις αγορές ή να καπηλευόταν με νοθείες πλαστότητες κλπ, όμως πάντα υπήρχε ένα πραγματικό, έστω και κυμαινόμενο, κόστος σε εκείνο που οι άνθρωποι κρατούσαν στο χέρι τους. Από το 1650 περίπου ο χρυσός και τα κάθε είδους commodities υποκαταστήθηκαν με χαρτιά, δηλαδή αποδείξεις φύλαξής τους στα ασφαλή (???) χέρια κάποιων που έχαιραν κοινής εμπιστοσύνης. Αυτή είναι και η πραγματική γένηση του χρήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα: από το νόμισμα περάσαμε στο χαρτονόμισμα.
Ένα ταινιάκι που έβαλα το πρωί στα μεσάνυχτα και τα εξηγεί αυτά οπτικοποιημένα.
http://www.myhoroscope.gr/102909-post2108.html
Και στο αμέσως επόμενο μήνυμα δύο αποσπάσματα από το κλασικό ντοκιμαντέρ Money Masters
http://www.myhoroscope.gr/102910-post2109.html
Επόμενο βήμα θέασης προτείνεται το πρώτο μέρος (από τα τρία) του Zeitgeist II: Addendum.
Μητσάκος
11-05-2010, 06:08 PM
Μητσάκο μου,
απλώς για την ιστορία, οι πρώτες τράπεζες ιδρύθηκαν στην κλασσική Αθήνα. Στις δόξες της τότε η Αθήνα ήταν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο και στο λιμάνι της, τον Πειραιά ,κατέφθαναν καθημερινά δεκάδες πλοία με εμπορεύματα από όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη τραπεζών στον Πειραιά, οι οποίες άλλαζαν και το ξένο συνάλλαγμα, με ισοτιμίες που καθόριζαν, για να διευκολύνουν την διακίνηση λεφτών και εμπορευμάτων.
Ο πρώτος όμως που καθιέρωσε κανονικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Μόλις πήρε στα χέρια του την περσική αυτοκρατορία, κατάργησε το θησαυροφυλάκιο του Πέρση βασιλιά (την φύλαξη του χρυσού που λες στα ποστ σου), δημιούργησε κοινό νόμισμα (κάτι σαν το ευρώ) στην αυτοκρατορία και προώθησε το εμπόριο με λεφτά και τράπεζες, τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο ανάμεσα και στις χώρες της αυτοκρατορίας του. Το κοινό νόμισμα διατήρησε και η βυζαντινή αυτοκρατορία αργότερα επειδή αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες του εμπορίου.
Αγαπητή Κοραλλία, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, μάλλον όμως σου διέφυγε το πρώτο κομμάτι, της εισαγωγής...
Δεν αναφέρομαι στο πώς δημιουργήθηκαν οι τράπεζες γενικά, αλλά στο πώς διαμορφώθηκαν από τον 15ο αιώνα και μετά, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος, γιατί αυτό ισχύει τώρα και όχι το ιστορικό της περιόδου που αναφέρεις εσύ...
Η βασική τους διαφορά είναι ότι στη μια περίπτωση έχουμε χρήμα που αντιστοιχεί σε υπαρκτές αξίες, ενώ στη δεύτερη έχουμε χρήμα που αντιστοιχεί σε αέρα κοπανιστό. Και εκεί έγκειται και το λάθος του συστήματος αυτού, σύμφωνα με τη δική μου άποψη, που ευνοεί την παραγωγή χρήματος από αεράτο χρήμα. Είναι τεράστια η διαφορά. Δεν στέκει λογικά το χρήμα να παράγει χρήμα, καθώς το χρήμα επινοήθηκε για την διευκόλυνση των συναλλαγών και όχι για τον πολλαπλασιασμό του με φούσκες.
Τώρα, μπορεί να θεωρηθεί κάποιος πλούσιος επειδή κατέχει μετοχές (τα χαρτιά που αναφέρω) οι οποίες όμως είναι υπερτιμημένες και δεν αντιστοιχούν σε πραγματικό πλούτο, πράγμα που δεν μπορούσε να συμβεί στην κλασική Αθήνα ή και αργότερα...
Να σου δώσω και μερικά νούμερα, για να γίνει πιο κατανοητό και από τους άλλους
(Τα νούμερα αφορούν το 2006 και τα είχα από το The International Forecaster (http://theinternationalforecaster.com/))
Το 2006 το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν 47 τρισ. δολάρια ενώ η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών παγκοσμίως ήταν ...51 τρισ. δολάρια!!! Μάνι μάνι έχεις ένα +8% υπεραξία που δεν προκύπτει από πουθενά...
Το πράγμα όμως είναι χειρότερο, καθώς αν υπολογίσουμε και την παγκόσμια κίνηση των κρατικών ομολόγων και παράλληλα την χρηματιστηριακή αξία των παραγώγων (εκεί που ο αέρας ανακατεύεται μόνο με αέρα!!!) που είναι μαζί και τα 2 (κρατήσου...) 541 τρισ. δολάρια, έχεις μια φούσκα συνολική, μόνο για το2006, ύψους 545 τρισ. δολαρίων (47 τρισ. -592 τρισ.= -545).
Για φέτος προβλέπεται μόνο τα παράγωγα να έχουν χρηματιστηριακή αξία 605 τρισ. ενώ η πραγματική τους αξία, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) ανέρχεται στα 15 έως 36 τρισ. δολάρια! Αυτό είναι τουλάχιστον ανώμαλο και οφείλεται καθαρά στην πρακτική των τραπεζών μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός :bigsmile:
Και μια και ανέφερες την κλασική Αθήνα, να πω ότι ο όρος "τράπεζα" έχει τη ρίζα του ακριβώς σε αυτό που αναφέρεις, καθώς οι αντίστοιχοι "σαράφηδες" είχαν ένα τραπεζάκι και λειτουργούσαν κυρίως ως ανταλλακτήρια συναλλάγματος, καθώς κάθε ελληνική πόλη είχε και το δικό της νόμισμα. Όσοι λοιπόν από άλλες πόλεις θέλανε να προβούν σε αγορές έπρεπε να πληρώνουν σε αττικές δραχμές, τις οποίες τους τις τροφοδοτούσαν αυτοί οι "σαράφηδες", και είχαν κέρδος από τη διαφορά της ισοτιμίας.
Επειδή όμως ήταν και από τους τύπους που πάντα είχαν μετρητά, σε αυτούς κατέφευγαν όσοι θέλανε ένα δάνειο άμεσα. Φυσικά βάζανε και τόκο και η επιστροφή του δανείου γινόταν με δόσεις. Για κάθε δόση που πληρωνόταν τραβούσαν και μια γραμμή με ένα μαχαιράκι σε ένα άκρο του τραπεζιού τους.Έτσι γεννήθηκε και ο όρος "τοκογλυφία" (Από το γλύφω=σμιλεύω, όπως γλύπτης. Η δε λέξη τόκος έχει τη ρίζα της στο τίκτω=γεννάω, παράγω, είναι δε ομόριζο του τοκετός):bigsmile:
popininja
12-05-2010, 02:00 AM
Εν κατακλείδι....
YouTube - "Money" - Liza Minnelli, Joel Grey (http://www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q)
και ακόμα...
YouTube - Paulos Sidhropoulos - Ante kai kali tixi mages (http://www.youtube.com/watch?v=aaqDPeJgVeE):laugh:
Κώστας
12-05-2010, 03:01 AM
Κοραλλία μου, τα κριτήρια στο θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλη βαθμό υποκειμενικά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποδείξουμε ότι ένας χάρτης λειτουργεί...βρίσκουμε 4-5 ημερομηνίες που την επιβεβαιώνουν και αγνοούμε τις υπόλοιπες 20 που δεν το κάνουν. Αλλά με την πληθώρα των πλανητών, δεσμών και αστεροειδών ακόμα και με αυτές τις 20 είναι εξίσου εύκολο να δείξουμε ότι κάτι δείχνουν! Και όλα τελικά αρχίζουν να αποκτούν κάποιο νόημα όταν μας έχει μπει η ιδέα υπέρ μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας!
Και ειδικά όταν προκύπτει η δυσκολία ανεύρεσης του Ωροσκόπου του κράτους εκεί αναλαμβάνει η φαντασία...Ο Nick Campion κάπου λέει ότι οι μισοί αστρολόγοι των ΗΠΑ θεωρούν μέχρι και σήμερα ωροσκόπο της χώρας τους Διδύμους λόγω ενός μύθου που διαδόθηκε τον 19ο αιώνα ότι τάχα οι αστρολόγοι παρότρυναν τους πολιτικούς να υπογράψουν την ανεξαρτησία στις 2:00 το βράδυ, κάτι που είναι παράλογο! Και κανάδυό μεταγενέστεροι αστρολόγοι έγραψαν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο σωστός χάρτης (με ωροσκόπο Δίδυμο) διότι οι ΗΠΑ ως επαναστατική χώρα θα πρέπει να έχει τον Ουρανό στους Διδύμους στον 1ο οίκο και πολύ κοντά στον ωροσκόπο της διακήρυξης! Ποσειδώνιες καταστάσεις με μία δόση ιδεατής αλήθειας...
Και εδώ που τα λέμε ποιά υπογραφή....Η διακήρυξη της αμερικάνικης ανεξαρτησίας εκφωνήθηκε στις 4 Ιουλίου αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί λένε ότι τελικά υπογράφτηκε στις 2 Αυγούστου! 13 αποικίες διακήρυξαν την ανεξαρτησία αν και στην πραγματικότητα δεκάδες διάσπαρτες διακηρύξεις είχαν ήδη υπογραφεί μήνες πριν. Ο δε πόλεμος με τους Βρετανούς μαινόταν μέχρι το ’81 και τίποτα δεν είχε κριθεί εν έτει 1776, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Όσο για τους αστρολόγους που μίλησαν πρώτοι για την ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας δεν νομίζω να έκαναν κάποια ιδιαίτερη ανάλυση πάνω στο ιδιαίτερο θέμα της χώρας ούτε και στο ποιά είναι η ταιριαστή ημερομηνία, απλώς ασπάστηκαν αυτή που θεώρησαν ως την πιο επίσημη. Σιγά μην έμπλεκαν με τα πολλά. Το ερώτημα όμως εάν η «γέννηση» ενός κράτους συγχρονίζεται με την υπογραφή ενός κειμένου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά παραμένει....και ειδικά στο θέμα του Ωροσκόπου και των οίκων είναι αστείο να ακούγονται απολυτότητες (λες και άμα είχαν αργήσει είκοσι λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στα Λονδίνα θα ήταν όλα διαφορετικά:laugh:). Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική ημερομηνία για τη χώρα (ειδικά η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου είναι συμβολική κάποιων πραγμάτων, επίσημη επικύρωση απ’έξω, ισόβιος οικονομικός δανεισμός από τους ξένους κτλ), όμως δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η κορυφαία.
Όσο για τα περί ομόφωνης λαϊκής βούλησης συμφωνώ, γι’αυτό και δίνω τόση αξία στην 3η/15η Σεπτεμβρίου 1843, ημέρα που συνενώθηκαν πολιτικοί, λόγιοι και οπλαρχηγοί (κίνημα που προετοίμαζε ο Μακρυγιάννης και άλλοι για τρία ολόκληρα χρόνια) ενάντια στο βαυαρικό καθεστώς απαιτώντας Σύνταγμα. Ειδικά η πρωτεύουσα της Αθήνας έχει σημαντική σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενδείξεις γι’αυτό υπάρχουν αρκετές και όποιος το ψάξει θα το διαπιστώσει. Επίσης συντάγματα ψηφίστηκαν πολλά μετά το 1821 αλλά κανένα δεν ψηφίστηκε το 1830 που αναφέρεις Κοραλία μου. Σύνταγμα για πρώτη φορά δόθηκε και εφαρμόστηκε χάρη στο Σεπτέμβρη 1843 κατόπιν παλλαικής εξέγερσης και απαίτησης.
Κοραλλία Μόζορα
12-05-2010, 12:09 PM
Μητσάκο μου,
καταλαβαίνω πολύ καλά τι λες και συμφωνώ. Αυτό που έγραψα δεν το έγραψα ως διαφωνία στις απόψεις σου αλλά γιατί παλιότερα με είχε απασχολήσει πολύ το θέμα του καπιταλισμού σε σχέση με την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα με την αρχαία Αθήνα και το είχα ερευνήσει αρκετά. Έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι η αρχαία Αθήνα (ανάμεσα στα άλλα) είχε βάλει τις πρώτες βάσεις του καπιταλισμού και αν αυτό δεν είχε διακοπεί από τις ιστορικές συγκυρίες ο κόσμος θα έφτανε στο καπιταλιστικό σύστημα πολύ νωρίτερα απ' όσο έχει φτάσει.
Κοραλλία Μόζορα
12-05-2010, 01:07 PM
Κοραλλία μου, τα κριτήρια στο θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλη βαθμό υποκειμενικά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποδείξουμε ότι ένας χάρτης λειτουργεί...βρίσκουμε 4-5 ημερομηνίες που την επιβεβαιώνουν και αγνοούμε τις υπόλοιπες 20 που δεν το κάνουν. Αλλά με την πληθώρα των πλανητών, δεσμών και αστεροειδών ακόμα και με αυτές τις 20 είναι εξίσου εύκολο να δείξουμε ότι κάτι δείχνουν! Και όλα τελικά αρχίζουν να αποκτούν κάποιο νόημα όταν μας έχει μπει η ιδέα υπέρ μίας συγκεκριμένης ημερομηνίας!
Και ειδικά όταν προκύπτει η δυσκολία ανεύρεσης του Ωροσκόπου του κράτους εκεί αναλαμβάνει η φαντασία...Ο Nick Campion κάπου λέει ότι οι μισοί αστρολόγοι των ΗΠΑ θεωρούν μέχρι και σήμερα ωροσκόπο της χώρας τους Διδύμους λόγω ενός μύθου που διαδόθηκε τον 19ο αιώνα ότι τάχα οι αστρολόγοι παρότρυναν τους πολιτικούς να υπογράψουν την ανεξαρτησία στις 2:00 το βράδυ, κάτι που είναι παράλογο! Και κανάδυό μεταγενέστεροι αστρολόγοι έγραψαν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο σωστός χάρτης (με ωροσκόπο Δίδυμο) διότι οι ΗΠΑ ως επαναστατική χώρα θα πρέπει να έχει τον Ουρανό στους Διδύμους στον 1ο οίκο και πολύ κοντά στον ωροσκόπο της διακήρυξης! Ποσειδώνιες καταστάσεις με μία δόση ιδεατής αλήθειας...
Και εδώ που τα λέμε ποιά υπογραφή....Η διακήρυξη της αμερικάνικης ανεξαρτησίας εκφωνήθηκε στις 4 Ιουλίου αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί λένε ότι τελικά υπογράφτηκε στις 2 Αυγούστου! 13 αποικίες διακήρυξαν την ανεξαρτησία αν και στην πραγματικότητα δεκάδες διάσπαρτες διακηρύξεις είχαν ήδη υπογραφεί μήνες πριν. Ο δε πόλεμος με τους Βρετανούς μαινόταν μέχρι το Ά81 και τίποτα δεν είχε κριθεί εν έτει 1776, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Όσο για τους αστρολόγους που μίλησαν πρώτοι για την ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας δεν νομίζω να έκαναν κάποια ιδιαίτερη ανάλυση πάνω στο ιδιαίτερο θέμα της χώρας ούτε και στο ποιά είναι η ταιριαστή ημερομηνία, απλώς ασπάστηκαν αυτή που θεώρησαν ως την πιο επίσημη. Σιγά μην έμπλεκαν με τα πολλά. Το ερώτημα όμως εάν η «γέννηση» ενός κράτους συγχρονίζεται με την υπογραφή ενός κειμένου χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά παραμένει....και ειδικά στο θέμα του Ωροσκόπου και των οίκων είναι αστείο να ακούγονται απολυτότητες (λες και άμα είχαν αργήσει είκοσι λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στα Λονδίνα θα ήταν όλα διαφορετικά:laugh:). Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική ημερομηνία για τη χώρα (ειδικά η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου είναι συμβολική κάποιων πραγμάτων, επίσημη επικύρωση απΆέξω, ισόβιος οικονομικός δανεισμός από τους ξένους κτλ), όμως δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η κορυφαία.
Όσο για τα περί ομόφωνης λαϊκής βούλησης συμφωνώ, γιΆαυτό και δίνω τόση αξία στην 3η/15η Σεπτεμβρίου 1843, ημέρα που συνενώθηκαν πολιτικοί, λόγιοι και οπλαρχηγοί (κίνημα που προετοίμαζε ο Μακρυγιάννης και άλλοι για τρία ολόκληρα χρόνια) ενάντια στο βαυαρικό καθεστώς απαιτώντας Σύνταγμα. Ειδικά η πρωτεύουσα της Αθήνας έχει σημαντική σχέση με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενδείξεις γιΆαυτό υπάρχουν αρκετές και όποιος το ψάξει θα το διαπιστώσει. Επίσης συντάγματα ψηφίστηκαν πολλά μετά το 1821 αλλά κανένα δεν ψηφίστηκε το 1830 που αναφέρεις Κοραλία μου. Σύνταγμα για πρώτη φορά δόθηκε και εφαρμόστηκε χάρη στο Σεπτέμβρη 1843 κατόπιν παλλαικής εξέγερσης και απαίτησης.
Γεια σου, Κώστα μου.
Στην πρώτη παράγραφό σου μου λες με δυο λόγια ότι για κάποιο λόγο (παράλογο κατά την γνώμη σου που δεν μπορείς να εξηγήσεις) έχω κολλήσει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον χάρτη της Ελλάδας και από εμμονή σ' αυτήν με αστρολογικές αλχημείες προσπαθώ να αποδείξω ότι ισχύει. Μήπως το αντίθετο συμβαίνει εδώ, Κώστα μου;
Μήπως έχεις κολλήσει σε μια άποψη για ένα ζώδιο που εκπροσωπεί την Ελλάδα αγνοώντας βασικά ιστορικά και πολιτικά δεδομένα; Όπως ας πούμε το δεδομένο ότι η Ελλάδα ΠΟΤΕ μέχρι το 1830 δεν είχε υπάρξει ένα ενιαίο κράτος για να έχει και ένα ενιαίο ζώδιο; Ότι η στιγμή που μια χώρα συγκροτείται για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της σε ενιαίο κράτος είναι βαρύνουσας σημασίας; Τα έχουμε ξαναπεί, δεν θέλω να επαναλάβω τα ιστορικά επιχειρήματα. Και σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τίποτε το φανταστικό στην ίδρυση ενός κράτους και στις διεθνείς συνθήκες, αντίθετα είναι ένα γεγονός κυνικά ρεαλιστικό.
Όσο για την άποψή σου που διατυπώνεις με γέλιο ότι "λες και άμα είχαν αργήσει 20 λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στο Λονδίνο θα ήταν όλα διαφορετικά" είναι σαν να λες "σιγά τώρα, λες κι αν είχα γεννηθεί 20 λεπτάκια αργότερα θα άλλαζε κάτι στον χάρτη μου!"
Για το Σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, παραβλέπεις ότι η υπογραφή του από τον βασιλιά ήταν μια πράξη καθαρά τυπική και άνευ ουσίας απλώς για να καθησυχάσει την εξέγερση και ότι δεν τηρήθηκε ποτέ ουσιαστικά γιατί η βαυαρική βασιλική οικογένεια το καταπατούσε σε κάθε ευκαιρία και όπως την βόλευε. Στην ουσία δεν τέθηκε σε εφαρμογή, ο βασιλιάς συνέχισε να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις και να καταπατά ασύστολα τις αποφάσεις της Βουλής.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για όλα αυτά που λες. Ας πούμε ότι κάποιος αγοράζει μια έκταση γης. Μετά από καιρό αποφασίζει να κτίσει ένα εργοστάσιο. Κάνει την προεργασία για καιρό, κάνει τα αρχετεκτονικά σχέδια, αρχίζει κτίσιμο και το τελειώνει. Εισάγει τα μηχανήματα που χρειάζεται, το εξοπλίζει, προσλαμβάνει το προσωπικό και κάποια στιγμή αρχίζει να λειτουργεί.
Εσύ λες ότι για να βρούμε τον χάρτη του εργοστασίου είναι πολλές οι ημερομηνίες που πρέπει να μελετηθούν (πότε αγόρασε την γη, πότε το έκτισε κ.λπ) και δεν μπορεί κανείς να σταθεί σ' ένα χάρτη αλλά υπολογίζεις πάντως ότι το εργοστάσιο πρέπει να ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού γιατί ο εργοστασιάρχης έβαλε και συνέταιρο και το κτήριο είναι όμορφο. Εγώ λέω ότι πρέπει να ισχύει ο χάρτης για την στιγμή που το εργοστάσιο άρχισε την λειτουργία του.
Gemini86
12-05-2010, 10:10 PM
Θα εμενε ενας ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ(Γκουχ γκουχ γκουχ) ;
ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;
Νομιζω το θεμα σταματα εκει.
Κώστας
14-05-2010, 01:18 PM
Αγαπητή Κοραλία δεν αναφέρθηκα προσωπικά σε εσένα αλλά στη γενικότερη στάση του να ερμηνεύουμε ημερομηνίες επιλεκτικά. Και εγώ μπορεί καμιά φορά να το κάνω, και ο καθένας, το θέμα όμως είναι να εξετάζουμε και διαφορετικές απόψεις. Στο θέμα της Ελλάδας δεν αναφέρθηκα μόνο σε εσένα αλλά σε όλους όσους καταλήγουν και λένε "that's it", αυτή είναι η μοναδική ξεχωριστή ημερομηνία και τελειώσαμε...στις ΗΠΑ πχ. υπάρχει πολυφωνία επί του θέματος, άλλοι λένε για ωροσκόπο Τοξότη, άλλοι για Παρθένο, άλλοι για Σκορπιό, αλλοι για Δίδυμο, κάτι που αποδεικνύει τη ρευστότητα της υπόθεσης. Και οι περισσότεροι που λένε για Δίδυμο θεωρούν ότι ο Ουρανός θα πρέπει να είναι κυβερνήτης της επαναστατικής αυτής χώρας όντας δίπλα στον Ωροσκόπο, αδιαφορώντας για την πραγματική ώρα της υπογραφής. Και αν τους ρωτήσεις θα σου πουν "ο χάρτης με Ουρανό στον 1ο λειτουργεί" το οποίο ίσως και να είναι αλήθεια αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ώρα της διακήρυξης... Στην περίπτωση λοιπόν της Ελλάδας αυτό που θα ήθελα να τονίσετε είναι το ότι «μελετούμε αυτό το χάρτη επειδή θεωρούμε πως λειτουργεί» και όχι επειδή είναι ο μοναδικός γενέθλιος χάρτης του κράτους της Ελλάδας. Όσο για τα στοιχεία της 3ης Σεπτεμβρίου πιστεύω κάποια στιγμή να παλουκωθώ να τα συγκεντρώσω για να δούμε αν όντως και αυτός ο χάρτης λειτουργεί...
Όσο για την άποψή σου που διατυπώνεις με γέλιο ότι "λες και άμα είχαν αργήσει 20 λεπτάκια να υπογράψουν τα τρία πρωτόκολλα στο Λονδίνο θα ήταν όλα διαφορετικά" είναι σαν να λες "σιγά τώρα, λες κι αν είχα γεννηθεί 20 λεπτάκια αργότερα θα άλλαζε κάτι στον χάρτη μου!"[/
Εδώ δεν σε πολυκαταλαβαίνω. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της ιερής στιγμής της πρώτης εισπνοής και της ακαριαίας υποδοχής μίας δέσμης ακτινοβολιών με τη στιγμή που υπογράφεται ένα πρωτόκολλο χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Εγώ τουλάχιστον δεν βλέπω καμία σχέση...μου ακούγεται τρελό το ότι οι "γενέθλιοι" οίκοι της χώρας μας διαμορφώθηκαν ακριβώς τη στιγμή της υπογραφής....Δέχομαι ασυζητητί να μου πεις για τους μακρυνούς πλανήτες και τη βαρύνουσα σημασία τους, δέχομαι για την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου (ενδεικτική πολλών πραγμάτων), δέχομαι για τη Σελήνη και για τον κύκλο του Ήλιου και τους ηλιακούς οίκους (πολύ πιο λογικό θα ήταν να ακουστεί σε σχέση με τους οίκους του «Ωροσκόπου»), το να λέτε όμως για ακριβή λεπτό της ώρας της υπογραφής ως αυτό που καθόρισε τον ωροσκόπο στην 9η των Διδύμων και τους οίκους του κράτους αυτό Κοραλία μου δεν το δέχομαι...Και δηλαδή ποιός εγγυάται ότι η συγκεκριμένη ώρα είναι και η σωστή (12:25)? Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή που να το λέει?? Ποιος μας λέει ότι δεν υπογράφτηκε μισή ώρα πριν με ωροσκόπο Ταύρο? και αλήθεια για ποιά από τις τρεις υπογραφές λέμε, μιας και τα πρωτόκολλα ήταν τρία στην πραγματικότητα…βάλτε και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων και λοιπούς παράγοντες, άρα μιλάμε για δεκάδες υπογραφές...ο χάρτης λοιπόν με το συγκεκριμένο ωροσκόπο και τους συγκεκριμένους οίκους είναι πλασματικός απλά θεωρείται από αρκετούς πως λειτουργεί...και παραδέχομαι ότι από το πολύ λίγο που το έχω ψάξει έχω δει ότι λειτουργεί όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είναι ο μοναδικός χάρτης που μπορεί να λειτουργήσει...
Και ξαναλέω ότι το θέμα των ζωδίων των κρατών είναι σε μεγάλο βαθμό και υποκειμενικά, ιδίως στο θέμα του ωροσκόπου. Για παράδειγμα η αγαπημένη μας Τουρκία, έχει μία όντως ξεχωριστή και απόλυτα κομβική ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία της (29/10/1923) και πραγματικά αυτό το κράτος κάνει μπαμ ότι είναι πρώτιστα Σκορπιός, (φαίνεται πρώτα απ’όλα στην ηγεσία της) κάτι που δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπέρα...αλλά και εκεί το θέμα του ωροσκόπου και των οίκων της είναι υποκειμενικό και το γεγονός ότι κάποιοι καταλήγουν σε ωροσκόπο Καρκίνο έχει να κάνει περισσότερο με τον εθνικισμό και συντηρητισμό της χώρας...Εάν όμως πιάσουμε άλλες μεγάλες χώρες όπως η Αγγλία και η Ισπανία βλέπουμε ότις δεν έχουν καμία απολύτως ξεχωριστή ημερομηνία «γέννησης». Δηλαδή με αυτές τις χώρες τι έγινε Κοραλία μου, δεν έχουν ωροσκόπιο όπως όλοι οι άλλοι?? Και εγώ σου λέω ότι για αυτές τις χώρες μπορούμε άνετα να βρούμε μία σημαντική ημερομηνία τους που να λειτουργεί σχεδόν άψογα!
Για να έρθω και στο παράδειγμα του εργοστασίου που αναφέρεις, πιστεύω αρκετά στην ύπαρξη κάποιου είδους αστρογεωγραφίας όπου εδώ ίσως να εντοπίζεται ο πραγματικός «Ωροσκόπος» των χωρών...συγκεκριμένοι τόποι συσχετίζονται με συγκεκριμένα ζώδια και η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια σχετίζεται με την Παρθένο...πιστεύω υπάρχει μία αρχετυπική ενέργεια σε κάθε τόπο η οποία δεν μεταβάλλεται...οι αρχαίοι φαίνεται πως είχαν κάθε δίκιο να λένε ότι πχ. η Ισπανία είναι "κάτω" από τον Τοξότη και η Παλαιστίνη κάτω από τον Κριό μιας και η δεύτερη πρόκειται για ένα αιώνιο "πεδίο του ¶ρεως"...παρόμοια απέδωσαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας στην Παρθένο το οποίο κατεμέ είναι κάτι που ισχύει diaxronik;a...Για αυτό το θέμα δεν ξέρω ποιά είναι η άποψή σου...
Φίλε Gemini έχεις γνωρίσει πολλούς Παρθένους? Και ειδικά με τον Κρόνο πάνω απ’το κεφάλι τους και τον Ουρανό απέναντι? Υπάρχουν Παρθενοι που είναι παιδιά της "τάξης" υπάρχουν όμως και Παρθένοι που είναι το χάος το ίδιο...σαν ευμετάβλητο ζώδιο γεννάει εντελώς διαφορετικούς τύπους και οι υπεργενικεύσεις τύπου "ο παρθένος δεν χρεωκοπεί ποτέ" δεν πείθουν...
Κοραλλία Μόζορα
14-05-2010, 09:28 PM
Γεια σου, Κώστα μου.
Λες ότι σου ακούγεται τρελό η οικοθεσία του χάρτη της Ελλάδας να είναι με συντεταγμένες του Λονδίνου επειδή εκεί υπογράφηκε το πρωτόκολλο για την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Θα σου δώσω τρία παραδείγματα για να καταλάβεις πώς λειτουργεί η αστρολογία σ' αυτό το θέμα.
Εσύ ζεις στην Ελλάδα αλλά έχεις μια ερώτηση που σε απασχολεί και απευθύνεσαι σ' ένα αστρολόγο στην Αυστραλία για να σου κάνει ένα ωριαίο. Ο ωριαίος χάρτης με τον οποίο θα απαντηθεί η ερώτησή σου θα είναι με συντεταγμένες της Αυστραλίας, εσύ όμως ζεις στην Ελλάδα και το θέμα που σε απασχολεί εξελίσσεται στην Ελλάδα. Αν φέτος κάνεις τα γενέθλια σου στο Περού, ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής σου θα είναι με συντεταγμένες του Περού έστω κι αν περάσεις ολόκληρη την υπόλοιπη χρονιά σου στην Ελλάδα και η ζωή σου εξελίσσεται εδώ. Αν ένα ζευγάρι Ελλήνων ταξιδέψει στην Κίνα και η γυναίκα είναι έγκυος και γεννήσει το παιδί της εκεί, το παιδί αυτό, έστω κι αν ζήσει ολόκληρη την ζωή του στην Ελλάδα, ο χάρτης του θα είναι για πάντα με συντεταγμένες της Κίνας. Στην περίπτωση που συζητάμε, η Ελλάδα είναι ένα "παιδί" που γεννήθηκε στο Λονδίνο. Υπάρχουν κανόνες στην αστρολογία ποιες συντεταγμένες χρησιμοποιούνται για κάθε γεγονός κι οι κανόνες αυτοί δεν δημιουργήθηκαν τυχαία.
Αν μελετήσεις τον χάρτη της 3ης Σεπτεμβρίου, το μόνο που θα σου δείξει καλά, κατά την γνώμη μου, είναι την πορεία και την τύχη του συγκεκριμένου Συντάγματος.
Λες ότι η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια σχετίζεται με το ζώδιο της Παρθένου και ίσως να υπάρχει μια σχέση ανάμεσα σε χώρες και κάποιες αρχετυπικές ενέργειες. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε αυτό που ονομάζεται "ιερή γεωγραφία". Στα αρχαία χρόνια, η Ελλάδα χωριζόταν σε 12 ζώνες και η κάθε ζώνη ανήκε σ' ένα ζώδιο. Μέσα σε κάθε ζώνη υπάρχε ένας σημαντικός ναός του θεού που κυβερνούσε εκείνο το ζώδιο και τα σύμβολα της ζώνης αυτής απεικόνιζαν ιδιότητες του θεού και του ζωδίου. Οι γιορτές και οι τελετές που γίνονταν επίσης σε κάθε ζώνη είχαν σχέση με τον συγκεκριμένο θεό.
Η ζώνη στην οποία βρισκόταν η αρχαία Αθήνα ανήκε στο ζώδιο της Παρθένου γι' αυτό και ο κυρίαρχος ναός ήταν της παλλάδος Αθηνάς. Μια από τις σημαντικότερες γιορτές της Αθήνας ήταν προς τιμή της Δήμητρας, της θεάς που κατ' εξοχήν συνδέεται με το σιτάρι και την Παρθένο (σύμβολο της το στάχυ). Μια πολύ σημαντική ζώνη ήταν αυτή των Δελφών που περιλάμβανε και την Δήλο. Ανήκε στο ζώδιο του Λέοντα και κυρίαρχος θεός ήταν ο Απόλλωνας, η ηλιακή θεότητα. Γι' αυτό και τα σύμβολα ήταν τα λιοντάρια και τα νομίσματα της περιοχής είχαν στην μια πλευρά τους το λιοντάρι. Παρόμοια, υπήρχε η ζώνη του Δία κ.λπ. Κάτι παρόμοιο έχουμε μέχρι σήμερα με τους πολιούχους αγίους και τις γιορτές κάθε περιοχής.
Από αυτό όμως μέχρι να πούμε ότι ολόκληρη η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου το βρίσκω αβάσιμο και υπερβολικό. Εκτός κι αν θεωρείς ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι η Αθήνα.
Κώστας
14-05-2010, 11:27 PM
Μπερδεύτηκα λιγάκι Κοραλία...Ο χάρτης που ανέβασε ο Μητσάκος και αναλύσατε στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθηνών 12:25 και όχι ώρα Λονδίνου. Επομένως σε ποιόν χάρτη αναφέρεστε, ποιός χάρτης και ποιά ώρα Λονδίνου (ή Αθήνας) είναι αυτή που πιστεύετε ότι λειτουργεί?
Πέραν αυτού, μου ακούγονται λογικά όσα λες περί της ηλιακής επιστροφής. Μόνο που η ένστασή μου δεν είναι γύρω από το ΄ποιά πόλη πρέπει να λάβουμε υπόψιν στο γενέθλιο ωροσκόποιο αλλά στο ότι η ώρα καθαυτή της υπογραφής δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, και ότι εάν ο χάρτης λειτουργεί τόσο τέλεια όσο λέτε τότε δεν έχει καμία σημασία η πραγματική ώρα της υπογραφής.
Αυτό που λες περί των 12 ζωνών και των αντίστοιχων 12 θεών για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω διαβάσει πουθενά. Απ'όσο ξέρω, το Δωδεκάθεο, με τη γνωστή αντιστοιχία των 12 ζωδίων, εμφανίστηκε στην Ελλάδα το νωρίτερο τον 5ο αιώνα πΧ. Ναοί όμως είχαν κτιστεί από πολλούς αιώνες πριν με κριτήρια μη-ζωδιακά. Σε αρκετές πόλεις έχουν βρεθεί ναοί διαφορετικών θεών, ενώ ο κάθε θεός είχε ναούς σε εντελώς διαφορετικές περιοχές, ο Απόλλων είχε για παράδειγμα στους Δελφούς, στη Δήλο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και αλλού, ο Ποσειδώνας στο Σούνιο, στα Ίσθμια, στο Ακροταίναρο και αλλού, και ούτω καθεξής...εγω αναφερόμουν στους αρχαίους αστρολόγους, τον Πτολεμαίο και τον Ηφαιστίωνα το Θηβαίο, οι οποίοι απέδιδαν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας (από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη) στην Παρθένο. Τη Μακεδονία ο ένας την απέδιδε στο Λέοντα ενώ ο άλλος στον Αιγόκερω, ενώ κάποια ανατολικά νησιά του Αιγαίου τα απέδιδαν στον Ταύρο, κάτι που αρκετοί αστρολόγοι αναφέρουν μέχρι και σήμερα. Η εν λόγω θεωρία της αστρογεωγραφίας προφανώς δεν περιλαμβάνει την έννοια του ελληνικού κράτους και της συλλογικής ελληνικής συνείδησης, ούτε λέω ντε και καλά ότι οι αρχαίοι είχαν δίκιο σ'αυτή, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να απορρίπτεται και να μην διερευνείται περαιτέρω.
Μητσάκος
15-05-2010, 09:28 AM
Μπερδεύτηκα λιγάκι Κοραλία...Ο χάρτης που ανέβασε ο Μητσάκος και αναλύσατε στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθηνών 12:25 και όχι ώρα Λονδίνου. Επομένως σε ποιόν χάρτη αναφέρεστε, ποιός χάρτης και ποιά ώρα Λονδίνου (ή Αθήνας) είναι αυτή που πιστεύετε ότι λειτουργεί?............
............................
Tον χάρτη τον έχω φτιάξει με βάση τον ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Δίδυμων και την τοποθέτηση των άλλων ακμών εξίσου. Επειδή έπαιζαν διάφορες ώρες, ρώτησα κάμποσους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα (Κορωνάκη, Ριζόπουλο, Μεντάκη, Καραμηνά και άλλους, για να αναφέρω κάμποσους) και μου είπαν ότι ο χάρτης που παίζει περισσότερο είναι αυτός που έχει ωροσκόπο σε αυτήν τη μοίρα, τη Σελήνη στους Δίδυμους κ.ο.κ. άσχετα αν υπάρχουν και άλλες απόψεις, που είναι από λογικές έως και παράλογες, που υποστηρίζουν άλλα.
Θα μπορούσα δλδ να βάλω συντεταγμένες Αγγλίας-Λονδίνου και παίζοντας με την ώρα να έχω την ίδια οικοθεσία. Πρακτικό/τεχνικό είναι το θέμα, μια αναγωγή έκανα ουσιαστικά, μη μένεις σε αυτό. :bigsmile:
Και μια παράκληση: σε μεγάλα κείμενα καλό είναι να δημιουργούμε παραγράφους κάθε 5-6 αράδες κειμένου (όχι απαραίτητα βασιζόμενες στο νόημα αλλά στον όγκο των κειμένων), προκειμένου να είναι ευανάγνωστο το ποστ
scorpio_
15-05-2010, 04:49 PM
Θα εμενε ενας ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ(Γκουχ γκουχ γκουχ) ;
ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;
Νομιζω το θεμα σταματα εκει.
Απορώ γιατί κάνεις μιά τέτοια σύγκριση!! Οι χώρες δεν λειτουργούν όπως τα άτομα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο θέμα των οικονομικών τους. Μόνο ένας Δίδυμος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι και αποδυκνεί την ελαφρότητα του ζωδίου αυτού. 'Οσο αφορά το Ζώδιο της Ελλάδας η χώρα σαν εθνική υπόσταση υπήρχε και πριν το 1830 επομένως δεν μπορεί να θεωρείτε αποκλειστικό τον χάρτη αυτό. ¶λλωστε στην ξένη βιβλιογραφία πολλές φορές η Ελλάδα αναφέρεται σαν παρθένος. :bigsmile:
Fotini Christodoulou
15-05-2010, 04:57 PM
Απορώ γιατί κάνεις μιά τέτοια σύγκριση!! Οι χώρες δεν λειτουργούν όπως τα άτομα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο θέμα των οικονομικών τους. Μόνο ένας Δίδυμος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι και αποδυκνεί την ελαφρότητα του ζωδίου αυτού. 'Οσο αφορά το Ζώδιο της Ελλάδας η χώρα σαν εθνική υπόσταση υπήρχε και πριν το 1830 επομένως δεν μπορεί να θεωρείτε αποκλειστικό τον χάρτη αυτό. ¶λλωστε στην ξένη βιβλιογραφία πολλές φορές η Ελλάδα αναφέρεται σαν παρθένος. :bigsmile:
Aγαπητέ scorpio_,
η αποψη του κάθε μέλους είναι σεβαστή. Θα παρακαλέσω να είμαστε πιο προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε αναφορές στα άλλα μέλη και στις απόψεις τους καθώς τα όποια προσβλητικά σχόλια εκτός του ότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν αντιτίθενται στους όρους λειτουργίας του φόρουμ.
Φιλικά,
Φωτεινή
Κώστας
15-05-2010, 05:23 PM
Πάλι μπερδεύτηκα...ο χάρτης που ανέβασες Μητσάκο στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθήνας 12:25 με ωροσκόπο στην 9η μοίρα των Διδύμων, τον Ήλιο στον 9ο οίκο, δίπλα στο μεσουράνημα, και τον Κρόνο απέναντι στον 3ο οίκο. Ο γνωστός χάρτης στον οποίο αναφέρεσαι, και τον οποίο δεν βλέπω πουθενά στην πρώτη σελίδα, έχει ωρσκόπο στη 2η μοίρα των Διδύμων, Ήλιο στον 10ο και Κρόνο στον 4ο. Ας υποθέσουμε ότι αναφέρεσαι στον διαδεδομένο χάρτη με Ήλιο στο 10 οίκο.
Λες το εξής:
Θα μπορούσα δλδ να βάλω συντεταγμένες Αγγλίας-Λονδίνου και παίζοντας με την ώρα να έχω την ίδια οικοθεσία
Δεν πάει όμως έτσι. Οι δύο χάρτες θα έχουν σημαντικές διαφορές με την Placidus οικοθεσία. Λες δηλαδή πως είτε βάλεις ώρα Λονδίνου με ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Διδύμων (11:15) είτε βάλεις ώρα Αθήνας (12:00) με ωροσκόπο πάλι στη 2η μοίρα των Διδύμων οι οικοθεσίες θα είναι ίδιες! Δεν είναι όμως ίδιες διότι στον ένα χάρτη ο γενέθλιος Πλούτωνας στον ένα είναι στον 11ο οίκο και στον άλλο στο 12ο, ο δε ανάδρομος Ερμής στον ένα χάρτη είναι στον 11ο οίκο ενώ στον άλλο είναι στο 10 οίκο!! Επομένως το αποτέλεσμα του χάρτη θα είναι διαφορετικό...
Μητσάκος
16-05-2010, 07:58 AM
Πάλι μπερδεύτηκα...ο χάρτης που ανέβασες Μητσάκο στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθήνας 12:25 με ωροσκόπο στην 9η μοίρα των Διδύμων, τον Ήλιο στον 9ο οίκο, δίπλα στο μεσουράνημα, και τον Κρόνο απέναντι στον 3ο οίκο. Ο γνωστός χάρτης στον οποίο αναφέρεσαι, και τον οποίο δεν βλέπω πουθενά στην πρώτη σελίδα, έχει ωρσκόπο στη 2η μοίρα των Διδύμων, Ήλιο στον 10ο και Κρόνο στον 4ο. Ας υποθέσουμε ότι αναφέρεσαι στον διαδεδομένο χάρτη με Ήλιο στο 10 οίκο.
Λες το εξής:
Δεν πάει όμως έτσι. Οι δύο χάρτες θα έχουν σημαντικές διαφορές με την Placidus οικοθεσία. Λες δηλαδή πως είτε βάλεις ώρα Λονδίνου με ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Διδύμων (11:15) είτε βάλεις ώρα Αθήνας (12:00) με ωροσκόπο πάλι στη 2η μοίρα των Διδύμων οι οικοθεσίες θα είναι ίδιες! Δεν είναι όμως ίδιες διότι στον ένα χάρτη ο γενέθλιος Πλούτωνας στον ένα είναι στον 11ο οίκο και στον άλλο στο 12ο, ο δε ανάδρομος Ερμής στον ένα χάρτη είναι στον 11ο οίκο ενώ στον άλλο είναι στο 10 οίκο!! Επομένως το αποτέλεσμα του χάρτη θα είναι διαφορετικό...
Λογικό αυτό που λες, αν δεν είδες κάτω από το χάρτη την επισήμανση ότι είναι λάθος ο χάρτης, λόγω διαφορετικής ώρας ζώνης :bigsmile: Υπάρχει και λινκ που σε παραπέμπει στο σωστό χάρτη (το οποίο βέβαια το πάτησα, αλλά δεν μου έβγαλε το χάρτη :nuts: )
Από ό,τι κατάλαβα, από συζήτηση με έναν διαχειριστή, επειδή το πρόγραμμα του myhoroscope υπόκειται σε συνεχείς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, κάποια κομμάτια του (ιδίως σε ημερομηνίες που ανάγονται σε περιόδους γέννησης του ...προπάππου μας και πέρα :cheesy:, ή που αφορούν συντεταγμένες πόλεων των ΗΠΑ) δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε.
Τώρα που προσπάθησα άλλη μια φορά, για να μου βγάλει ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Δίδυμων, έβαλα ώρα 12:26 και μου βγάζει κανονικά τον ωροσκόπο στη 2η των Δίδυμων, Πλούτωνα στον 11ο, Ερμή στον 10ο κλπ.
Επιπλέον, έχε υπόψιν σου ότι δεν συμφωνούν όλα τα προγράμματα που κυκλοφορούν και πως υπάρχουν αποκλίσεις από κάποια λεπτά της μοίρας έως και πολλές μοίρες σε κάποια από αυτά. Ο άτλαντας που αγόρασε το myhoroscope για να κοτσάρει στο πρόγραμμά του θεωρείται ο πιο έγκυρος που υπάρχει, πλην όμως και σε αυτόν υπάρχουν αστοχίες, οι οποίες και διορθώνονται τμηματικά (και χειροκίνητα, επειδή δεν γίνεται διαφορετικά).
Μητσάκος
16-05-2010, 08:10 AM
¶λλο χώρα και άλλο κράτος. Μην είμαστε τόσο επιφανειακοί στις προσεγγίσεις μας :cheesy: Επιπλέον, για την πολιτική αστρολογία είναι απαραίτητη και η πολύ καλή ( για εμένα, σε βαθμό πανεπιστημιακού επιπέδου -άσχετα αν υπάρχει πιστοποίηση για αυτό ή όχι) γνώση και πολιτικής ιστορίας και κοινωνιολογίας και γενικότερα της ιστορίας, διαφορετικά οι κοτσάνες που πέφτουν βγάζουν από γέλιο έως και κλάμα :cheesy:
Κοραλλία Μόζορα
16-05-2010, 12:42 PM
Μπερδεύτηκα λιγάκι Κοραλία...Ο χάρτης που ανέβασε ο Μητσάκος και αναλύσατε στην πρώτη σελίδα έχει ώρα Αθηνών 12:25 και όχι ώρα Λονδίνου. Επομένως σε ποιόν χάρτη αναφέρεστε, ποιός χάρτης και ποιά ώρα Λονδίνου (ή Αθήνας) είναι αυτή που πιστεύετε ότι λειτουργεί?
Πέραν αυτού, μου ακούγονται λογικά όσα λες περί της ηλιακής επιστροφής. Μόνο που η ένστασή μου δεν είναι γύρω από το ΄ποιά πόλη πρέπει να λάβουμε υπόψιν στο γενέθλιο ωροσκόποιο αλλά στο ότι η ώρα καθαυτή της υπογραφής δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, και ότι εάν ο χάρτης λειτουργεί τόσο τέλεια όσο λέτε τότε δεν έχει καμία σημασία η πραγματική ώρα της υπογραφής.
Αυτό που λες περί των 12 ζωνών και των αντίστοιχων 12 θεών για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω διαβάσει πουθενά. Απ'όσο ξέρω, το Δωδεκάθεο, με τη γνωστή αντιστοιχία των 12 ζωδίων, εμφανίστηκε στην Ελλάδα το νωρίτερο τον 5ο αιώνα πΧ. Ναοί όμως είχαν κτιστεί από πολλούς αιώνες πριν με κριτήρια μη-ζωδιακά. Σε αρκετές πόλεις έχουν βρεθεί ναοί διαφορετικών θεών, ενώ ο κάθε θεός είχε ναούς σε εντελώς διαφορετικές περιοχές, ο Απόλλων είχε για παράδειγμα στους Δελφούς, στη Δήλο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και αλλού, ο Ποσειδώνας στο Σούνιο, στα Ίσθμια, στο Ακροταίναρο και αλλού, και ούτω καθεξής...εγω αναφερόμουν στους αρχαίους αστρολόγους, τον Πτολεμαίο και τον Ηφαιστίωνα το Θηβαίο, οι οποίοι απέδιδαν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας (από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη) στην Παρθένο. Τη Μακεδονία ο ένας την απέδιδε στο Λέοντα ενώ ο άλλος στον Αιγόκερω, ενώ κάποια ανατολικά νησιά του Αιγαίου τα απέδιδαν στον Ταύρο, κάτι που αρκετοί αστρολόγοι αναφέρουν μέχρι και σήμερα. Η εν λόγω θεωρία της αστρογεωγραφίας προφανώς δεν περιλαμβάνει την έννοια του ελληνικού κράτους και της συλλογικής ελληνικής συνείδησης, ούτε λέω ντε και καλά ότι οι αρχαίοι είχαν δίκιο σ'αυτή, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να απορρίπτεται και να μην διερευνείται περαιτέρω.
Κώστα μου,
είναι βασικός κανόνας στην αστρολογία πως οτιδήποτε γεννιέται (ένα παιδί, μια εταιρεία, ένα κράτος, μια σχέση κ.λπ) οι δυνατότητες της εξέλιξης του αποτυπώνονται στον χάρτη εκείνης της στιγμής. Χωρίς ώρα και συντεταγμένες δεν έχουμε χάρτη. Κι υπάρχουν κανόνες στην αστρολογία ποια ώρα και ποιες συντεταγμένες παίρνουμε. Έτσι λειτουργεί η αστρολογία. Αν εσύ θέλεις να καταρρίψεις αυτούς τους βασικούς κανόνες, ωραία κάντο, αλλά πρέπει να έχεις επιχειρήματα που να αποδεικνύουν το αντίθετο.
Η ακριβής ώρα της υπογραφής δεν είναι δοσμένη αλλά φτάνεις στον σωστό χάρτη με την διόρθωση της ώρας όπως κάνουμε και για ένα γενέθλιο χάρτη όταν η ακριβής ώρα δεν είναι γνωστή.
Στο θέμα της ιερής γεωγραφίας υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία στα αγγλικά και τα γαλλικά τουλάχιστο που γνωρίζω και δεν αφορά μόνο την αρχαία Ελλάδα αλλά και την αρχαία Αίγυπτο. Ιερή γεωγραφία σημαίνει ότι δεν έκτιζαν τους ναούς τους σε τυχαία μέρη αλλά με κριτήρια που είχαν μια θρησκευτική-εσωτερική σημασία για τους λαούς αυτούς. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο το ότι οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι 12 θεοί κατοικούν στον Όλυμπο αφού η κορυφή του Ολύμπου είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα απ' όπου μπορεί κανείς να δει και τους 12 αστερισμούς.
Σε κάθε ζώνη φυσικά υπήρχαν και άλλοι ναοί αλλά ο κυρίαρχος θεός και ναός ήταν το επίκεντρο σε κάθε ζώνη και τα σύμβολα της ζώνης καθώς και οι σημαντικές γιορτές αφορούσαν τον θεό αυτό. Μάλιστα, ήταν τόση η προσήλωση τους στην ιερή γεωγραφία που δεν την περιόριζαν μόνο στις δικές τους περιοχές και ζώνες, αλλά οι κυρίαρχοι ναοί κάθε ζώνης είχαν τέλεια γεωμετρική σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν πάρεις τον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τις πυραμίδες στην Αίγυπτο θα δεις ότι σχηματίζεται ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο.
Έτσι, δεν μου λέει κάτι σήμερα η άποψη του Πτολεμαίου, παρόλο που εγώ δεν την έχω διαβάσει. Ίσως αν ο Πτολεμαίος ζούσε σήμερα να έπαιρνε κι αυτός ως χάρτη της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας τον χάρτη του 1830.
Κώστας
16-05-2010, 05:16 PM
Λογικό αυτό που λες, αν δεν είδες κάτω από το χάρτη την επισήμανση ότι είναι λάθος ο χάρτης, λόγω διαφορετικής ώρας ζώνης Υπάρχει και λινκ που σε παραπέμπει στο σωστό χάρτη
Δεν με κατάλαβες, ή εγώ δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοούσα τη σύγκριση των δύο χαρτών Λονδίνου και Αθήνας. Η διαφοροποίηση που είδες στους δύο χάρτες οφείλεται όντως στην επιλογή του timezone της Αθήνας. ΑπΆότι κατάλαβα στον πρώτο χάρτη που ανέβασες στην πρώτη σελίδα δεν ήταν επιλεγμένο το timezone 02:00 ενώ στο δεύτερο χάρτη που αναφέρεις ήταν επιλεγμένο. Εγώ κατεβάζω ωροσκόπια από το astro.com όπου η επιλογή timezone ειναι προαιρετική. Στο myhoroscope απΆότι είδα η επιλογή timezone είναι υποχρεωτική, κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει μιας και έχω την εντύπωση πως όταν έχει επιλεχτεί μία πόλη το timezone δεν είναι απαραίτητο...
Όπως και ναΆχει το θέμα που μας απασχολεί εδώ είναι ότι αν δεις τους δύο χάρτες (Λονδίνο-Αθήνα) με κοινό ωροσκόπο στη 2η μοίρα των Διδύμων θα δεις χτυπητές διαφορές, γιΆαυτό και σας ρωτάω ποιόν από τους δύο χάρτες εννοείτε. Η Κοραλία λέει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι παιδί που γεννήθηκε στο Λονδίνο» και ότι οι συντεταγμένες της γέννησης του κράτους μας είναι αυτές με πόλη το Λονδίνο, ενώ ο χάρτης που αναλύσατε προηγουμένως και στον οποίο αναφέρεσαι έχει πόλη την Αθήνα! Τελικά ποιός από τους δύο χάρτες σας απασχολεί? Διότι οι δύο χάρτες έχουν διαφορετικές οικοθεσίες και τουλάχιστον τρεις πλανήτες (Ερμή, Ουρανό, Πλούτωνα) σε διαφορετικό οίκο! Ο Πλούτωνας Λονδίνου είναι στο 12ο ενώ της Αθήνας στον 11ο. Ο Ουρανός Λονδίνου είναι στο 10ο ενώ της Αθήνας στον 9ο και ο Ερμής του Λονδίνου είναι στον 11ο ενώ της Αθήνας στο 10!
Κοραλία μου αμφισβητώ μόνο τους κανόνες που μου φαίνονται παράλογοι. Συμφωνώ στο ότι η 3η Φλεβάρη ήταν αναμφίβολα σημαντική αστρολογικά ημερομηνία. Στο θέμα όμως του ωροσκόπου και των οικοθεσιών το πράγμα επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Επίσης, σημαντικές ημερομηνίες για το ελληνικό κράτος έχουν υπάρξει και άλλες οι οποίες θα έπρεπε να εξετάζονται παράλληλα. Συμφωνούμε επίσης στο ότι άλλο χώρα και άλλο κράτος. Η θεωρία περί αστρογεωγραφίας αναφέρεται σε χώρες, ή μάλλον σε τόπους, και όχι σε κράτη, αλλά εάν όντως ισχύει έχει μεγαλύτερη σημασία από τα ωροσκόπια των κρατών, διότι η χώρα είναι πάντα εκεί, ενώ τα κράτη τυχαίνουν πολλών μεταβολών (για παράδειγμα, η Κρήτη, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα προσαρτήθηκαν πολύ αργότερα στο ελληνικό κράτος).
Θα ήθελα επίσης την άποψή σας για το τι ακριβώς συμβαίνει με κράτη όπως η Αγγλία στα οποία δεν υπάρχει καμία εμφανής ημερομηνία «γέννησης»? Σε αυτά τα κράτη προφανώς η κατάστρωση γενέθλιου ωροσκοπίου είναι μία καθαρά υποκειμενική διαδικασία, πχ. βρίσκουμε μία σημαντική ημερομηνία που φαίνεται να λειτουργεί και που ταιριάζει στο προφίλ του κράτους, έτσι δεν είναι?
Κώστα σε πιάνω εντελώς αδιάβαστο. Υπάρχει περίπτωση αστρολογικό πρόγραμμα να μην θέτει ως υποχρεωτική την ώρα ζώνης;
Πώς θα ξεχωρίζαμε για ποιο μέρος του πλανητη υπολογίζουμε. Είναι ίδιες οι ζώνες του δυτικού ημισφαιρίου με του ανατολικού; Τις σταθερές ώρες από τις θερινές ή τις ιστορικές ώρες, ή και ακόμα τις τοπικές πώς θα τις ξεχωρίζαμε;
Έχει πέσει ποτέ στα χέρια σου αστρολογικός άτλαντας υπό μορφή βιβλίου;
Και φυσικά καμία σχέση οι υπολογισμοί του astro.com με αυτό που έγραψες :bigsmile:
Δεν με κατάλαβες, ή εγώ δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοούσα τη σύγκριση των δύο χαρτών Λονδίνου και Αθήνας. Η διαφοροποίηση που είδες στους δύο χάρτες οφείλεται όντως στην επιλογή του timezone της Αθήνας. ΑπΆότι κατάλαβα στον πρώτο χάρτη που ανέβασες στην πρώτη σελίδα δεν ήταν επιλεγμένο το timezone 02:00 ενώ στο δεύτερο χάρτη που αναφέρεις ήταν επιλεγμένο. Εγώ κατεβάζω ωροσκόπια από το astro.com όπου η επιλογή timezone ειναι προαιρετική. Στο myhoroscope απΆότι είδα η επιλογή timezone είναι υποχρεωτική, κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει μιας και έχω την εντύπωση πως όταν έχει επιλεχτεί μία πόλη το timezone δεν είναι απαραίτητο...
Κώστας
16-05-2010, 07:16 PM
Scp, στο astro.com είναι προεπιλεγμένο το automatic time zone. Με το που επιλέγεις μία πόλη και χώρα το πρόγραμμα αυτόματα προσαρμόζεται στην τοπική ώρα, είτε χειμερινή είτε θερινή.
Κώστας
16-05-2010, 07:20 PM
Σε ποιούς υπολογισμούς αναφέρεσαι??
jupiterios
16-05-2010, 08:04 PM
Καλησπερα
Συμφωνω με την αποψη της Κοραλλιας και τον πετυχημενο παραλληρισμο που εκανε με το εργοστασιο...
το δεδομένο ότι η Ελλάδα ΠΟΤΕ μέχρι το 1830 δεν είχε υπάρξει ένα ενιαίο κράτος για να έχει και ένα ενιαίο ζώδιο.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για όλα αυτά που λες. Ας πούμε ότι κάποιος αγοράζει μια έκταση γης. Μετά από καιρό αποφασίζει να κτίσει ένα εργοστάσιο. Κάνει την προεργασία για καιρό, κάνει τα αρχετεκτονικά σχέδια, αρχίζει κτίσιμο και το τελειώνει. Εισάγει τα μηχανήματα που χρειάζεται, το εξοπλίζει, προσλαμβάνει το προσωπικό και κάποια στιγμή αρχίζει να λειτουργεί.
Εσύ λες ότι για να βρούμε τον χάρτη του εργοστασίου είναι πολλές οι ημερομηνίες που πρέπει να μελετηθούν (πότε αγόρασε την γη, πότε το έκτισε κ.λπ) και δεν μπορεί κανείς να σταθεί σ' ένα χάρτη αλλά υπολογίζεις πάντως ότι το εργοστάσιο πρέπει να ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού γιατί ο εργοστασιάρχης έβαλε και συνέταιρο και το κτήριο είναι όμορφο. Εγώ λέω ότι πρέπει να ισχύει ο χάρτης για την στιγμή που το εργοστάσιο άρχισε την λειτουργία του.
Ομως συμφωνω και με τον Κωστα που λεει οτι
Και δηλαδή ποιός εγγυάται ότι η συγκεκριμένη ώρα είναι και η σωστή (12:25)? Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή που να το λέει?? Ποιος μας λέει ότι δεν υπογράφτηκε μισή ώρα πριν με ωροσκόπο Ταύρο? και αλήθεια για ποιά από τις τρεις υπογραφές λέμε, μιας και τα πρωτόκολλα ήταν τρία στην πραγματικότητα…βάλτε και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων και λοιπούς παράγοντες, άρα μιλάμε για δεκάδες υπογραφές...ο χάρτης λοιπόν με το συγκεκριμένο ωροσκόπο και τους συγκεκριμένους οίκους είναι πλασματικός απλά θεωρείται από αρκετούς πως λειτουργεί...
Δυο αποψεις που συγκρουονται μεταξυ τους και οι οποιες με οδηγουν στο συμπερασμα οτι τελικα το θεμα της ακριβους τοποθετησης του Ωροσκοπου ειναι υποκειμενικο. Αυτο ισχυει ενιοτε και σε ατομικα ωροσκοπια ποσω μαλλον σε ολοκληρων οργανισμων οπως ειναι το κρατος. Καταληγω λοιπον οτι λογω αδυναμιας ευρεσης συγκεκριμενης ωρας (ελλειψη στοιχειων , μαρτυριων κλπ) ειναι καλυτερα να καταφευγουμε στην τεχνικη διορθωσης (rectification) για να βρισκουμε το χαρτη που λειτουργει καλυτερα. Αυτος βεβαια ειναι ενας τροπος μαλλον εμπειρικος παρα βασισμενος σε επισημα στοιχεια. Και γι'αυτο παντα ομως θα εγειρει διαφωνιες....Ειναι αναποφευκτο!
Εκτος και αν στο απωτερο μελλον η Αστρολογια προχωρησει τοσο πολυ σαν επιστημη, γνωση και τεχνικη ωστε να μας δωσει νεα στοιχεια για ενα πιο σωστο τροπο χειρισμου των ωροσκοπιων των κρατων.... Προς το παρον ας πορευομαστε με τα λιγα που ξερουμε πανω στην πολιτικη αστρολογια...
Κώστας
16-05-2010, 08:29 PM
Jupiterios κανείς πιστεύω δεν διαφωνεί στο ότι η 3η Φλεβάρη 1830 είναι σημαντική ημερομηνία αστρολογικά για την Ελλάδα. Κάποιοι τη βαφτίζουν ημερομηνία "γέννησης", εν μέρει δικαιολογημένα, κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι από τις σημαντικότερες σύγχρονες ημερομηνίες της χώρας, μαζί με μερικές ακόμα.
Το θέμα όμως του Ωροσκόπου και των οικοθεσιών, όπως λες, είναι πολύ δύσκολο για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και η τεχνική δυσκολία ανεύρεσης της πραγματικής ώρας. Και οι μεν λένε ότι ο χάρτης με ωροσκόπο Δίδυμο λειτουργεί αλλά υπάρχουν άλλοι αστρολόγοι (Βουλαλάς και Ριζόπουλος αν θυμάμαι καλά) που θεωρούν ότι ο χάρτης της Ελλάδας που πραγματικά λειτουργεί είναι με ωροσκόπο τον Ταύρο
Όσον αφορά το θέμα του astro.com μπήκα πριν από λίγο και είδα ότι στο πεδίο που βάζουμε τις ημερομηνίες που μας ενδιαφέρουν λέει το εξής: "manual time zone settings are not recommended. Most likely a false chart will be the result". Δηλαδή σε προειδοποιεί να μην επιλέξεις από μόνο σου το timezone και ότι το πρόγραμμα τα υπολογίζει όλα αυτόματα.
Το ερώτημα πάντως παραμένει, ποιός χάρτης από τους δύο με ωροσκόπο στη 2η των Διδύμων είναι αυτός που εξετάζεται εδώ, αυτός του Λονδίνου ή της Αθήνας?
ΑΡΑΝΤΙΣ
17-05-2010, 11:26 AM
Καλημέρα, πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Μήπως μπορούν να μας πουν οι αστρολόγοι μας εάν από το ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει πτώχευση της χώρας και επιστροφή στη δραχμή;
Κώστας
17-05-2010, 01:32 PM
Τελικά Μητσάκο ο σωστός χάρτης που ανέβασες είναι ο πρώτος και όχι ο δεύτερος που ανέφερες στη συνέχεια. Η σωστή ώρα ζώνης για Αθήνα (03/02/1830) είναι 1.581 και όχι 2 άρα η κοκκινίλα περί "λάθους ζώνης ώρας" ας σβηστεί...αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το myhorscope τώρα βγάζει λάθος ζώνη ώρας...πριν από μερικές ημέρες μου είχε βγάλει και εμένα τη σωστή, δηλαδή την αυτόματα ρυθμιζόμενη ζώνη (1.581), ενώ τώρα μου κοτσάρει κατευθείαν τη ζώνη 2 που είναι λάθος...
Μητσάκος
17-05-2010, 01:38 PM
Τελικά Μητσάκο ο σωστός χάρτης που ανέβασες είναι ο πρώτος και όχι ο δεύτερος που ανέφερες στη συνέχεια. Η σωστή ώρα ζώνης για Αθήνα (03/02/1830) είναι 1.581 και όχι 2 άρα η κοκκινίλα περί "λάθους ζώνης ώρας" ας σβηστεί...αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το myhorscope τώρα βγάζει λάθος ζώνη ώρας...πριν από μερικές ημέρες μου είχε βγάλει και εμένα τη σωστή, δηλαδή την αυτόματα ρυθμιζόμενη ζώνη (1.581), ενώ τώρα μου κοτσάρει κατευθείαν τη ζώνη 2 που είναι λάθος...
Κώστα μου, δεν πολυκαταλαβαίνω και εγώ τι γίνεται και για αυτό ακολουθώ πιο μεταφυσικές προσεγγίσεις προκειμένου να κατανοήσω τα παράδοξα :toung:
Ο ανανεωμένος γεωγράφικος άτλαντας (που συνεχώς βελτιώνεται) δε έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία, λόγω έλλειψης χρόνου. Τον χάρτη τον ανέβασα εγώ με σωστή ώρα από τον updated άτλαντα που βρίσκεται σε κομμάτι του σάιτ που δουλεύω, ανανεώνω, βελτιώνω κ.λπ.
Εσένα Κώστα συνεχίζει να σου βάζει 2 διότι ο άτλαντας που "παίζει" αυτή τη στιγμή ξεκινάει να διορθώνει την Ελλάδα από τις 14 Σεπτεμβρίου 1895 και σταματάει το 2010. Παρεπιπτόντως στο 2010 για τη χωρα μας σταματούν και άλλοι άτλαντες να διορθώνουν, όπως και αυτός του astro.com.
Τι μπορεί να γίνεται;
Αποφάσισε η ΕΕ να μην υπάρχει σε ισχύ θερινή ώρα μετά το 2010;
(Το καταστροφολογικό σενάριο τώρα :toung: ) Θα υπάρξει εδαφική διεκδίκηση και η Ελλάδα θα περάσει σε άλλη ζώνη;
Ή απλά δεν ανανεώθηκαν οι ατλαντες; :bigsmile:
Υ.Γ. Στην πρώτη μου ευκαιρία θα ενεργοποιήσω τον νέο.
Μητσάκος
17-05-2010, 02:24 PM
Καλημέρα, πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Μήπως μπορούν να μας πουν οι αστρολόγοι μας εάν από το ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει πτώχευση της χώρας και επιστροφή στη δραχμή;
Πέρυσι, αυτήν την περίοδο αν δεν κάνω λάθος, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία συλλόγου που θα εκπροσωπούσε τους Έλληνες αστρολόγους. Εξαρχής κάποιοι από εμάς είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ευόδωση του εγχειρήματος, παρά την αρχικά μεγάλη αισιοδοξία που είχαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή.
Η βάση των επιφυλάξεων βρισκόταν στην εξής υπόθεση:
Αν το επίπεδο της αστρολογίας στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο, δεν μπορούν να είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που την εκπροσωπούν (είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο) την τελευταία 30ετία τουλάχιστον. Εφόσον λοιπόν αυτοί συνδέονται με τη κατάντια της, και τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση, δεν πρέπει και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε κάτι που ευαγγελίζεται ουσιαστική αλλαγή, ξεπέρασμα νοοτροπιών και πρακτικών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάντια.
Εκτίμησή μας ήταν ότι αν θα συμμετέχουν και αυτοί, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς με σαθρά υλικά δεν χτίζεις γερό σκαρί. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται: μια τρύπα στο νερό. Πέρα από κάτι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ανούσιες μαζώξεις, νούλα.
Θα μου πεις "τι σχέση έχον όλα αυτά; "
Έχουν και παραέχουν. Όπως απέτυχαν πέρυσι οι "εκπρόσωποι" των αστρολόγων να αλλάξουν μια κατάσταση επειδή αυτοί οι ίδιοι ήταν που τη δημιουργούσαν, έτσι τώρα και το κράτος θα αποτύχει, αφού προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα με πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην τωρινή κατάντια. Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν και αυτοί, αφού αποδεδειγμένα δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν νοοτροπία.
Η πτώχευση είναι προ των πυλών. Αν δεν μπορούσες να κουμαντάρεις ένα χρέος των 320, πώς θα μπορέσεις μέσα σε τρία χρόνια να κουμαντάρεις 430, έχοντας τα ίδια μυαλά και κάνοντας τα ίδια; Και αν μπορείς τώρα, γιατί δεν το έκανες νωρίτερα;
Και να σου πω την αλήθεια, και να υπήρχε πιθανότητα να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και η αναγκαστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πάλι θα ήταν καθήκον μας να α π α ι τ ή σ ο υ μ ε την χρεοκοπία, προκειμένου να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον πάτο, προκειμένου μετά να έχουμε μία και μοναδική δυνατότητα κατεύθυνσης: προς τα επάνω.
Κρόνος και Πλούτωνας με την όψη που σχηματίζουν και τους πλανήτες που τους πλαισιώνουν δεν υποδεικνύουν ούτε μεταρρυθμίσεις ούτε σταδιακές αλλαγές ούτε ήπιες προσαρμογές. Συνδέονται με τον περιορισμό, τη στέρηση, τη μελαγχολία, τον θάνατο, την απουσία και την ερήμωση, το ξερίζωμα, τον καταναγκασμό, την βία, πριν οδηγήσουν στην σταθερότητα, στην σοβαρότητα και την αυτοπειθαρχία, την αναγέννηση, τον επαναπροσδιορισμό και την ανάταση, στο καινούργιο και δυνατό.
scorpio_
17-05-2010, 02:42 PM
¶λλο χώρα και άλλο κράτος. Μην είμαστε τόσο επιφανειακοί στις προσεγγίσεις μας :cheesy: Επιπλέον, για την πολιτική αστρολογία είναι απαραίτητη και η πολύ καλή ( για εμένα, σε βαθμό πανεπιστημιακού επιπέδου -άσχετα αν υπάρχει πιστοποίηση για αυτό ή όχι) γνώση και πολιτικής ιστορίας και κοινωνιολογίας και γενικότερα της ιστορίας, διαφορετικά οι κοτσάνες που πέφτουν βγάζουν από γέλιο έως και κλάμα :cheesy:
Το γνωρίζω ότι είναι διαφορετικές οι έννοιες χώρα -κράτος αλλά στην κοινή γλώσσα έχουν ταυτόσημη σημασία.Όταν λές από ποιά χώρα είσαι εσύ δεν καταλαβαίνεις? Πρέπει να πεί από ποιό "κράτος"? Αυτές είναι υπεκφυγές για μένα...όπως και η γνώση σε ανώτατο επίπεδο πολιτικής ιστορίας-κοινωνιολογίας, απορώ μήπως χρειάζεται και μαστερ:cheesy: Αλλά για να ασχοληθεί κάπιος με αστρολογία πρέπει να έχει άλλα τρία πτυχία?:toung: λίγο υπερβολικό δεν το βρίσκεται?
Τελικά αυτές οι εξιδικευμένες γνώσεις μήπως χρειάζονται για να κάνετε διαπιστώσεις μόνο? Το ζητούμενο είναι η πρόβλεψη στην αστρολογία...αγαπητέ. Πόσο επιφανειακά σκέφτεστε τελικά εσείς τα ζώδια του αέρα είναι άλλο πράγμα...:laugh:Επιτέλους όταν απευθύνομαι σε κάπιο μέλος δεν χρειάζεται να απαντάται εσείς πάντα γιατί όπως λέει και το roadrunner η άποψη των μελών είναι σεβαστή και γνωρίζετε ότι η λογοκρισία δεν βοηθάει στο δημιουργικό διάλογο.:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
17-05-2010, 02:51 PM
Αγαπητέ μου Jupiterios,
Στην αστρολογία, όταν θέλουμε να κάνουμε τον χάρτη μιας διαδικασίας που διαρκεί αρκετή ώρα, αυτό που μετρά είναι το ξεκίνημά της. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να κάνουμε τον χάρτη της υπογραφής της επίσημης ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. , μια διαδικασία υπογραφών που κρατά αρκετή ώρα, αστρολογικά μετράμε την στιγμή που μπαίνει η πρώτη υπογραφή. Το ίδιο ισχύει και για την υπογραφή των πρωτοκόλλων της ίδρυσης του ελληνικού κράτους, αστρολογικά μετρά η στιγμή που μπήκε η πρώτη υπογραφή.
Για μένα το θέμα δεν είναι αν ο ωροσκόπος του χάρτη της Ελλάδας είναι στην 2η, την 6η ή την 9η μοίρα των Διδύμων. Όταν σ' ένα γενέθλιο χάρτη δεν ξέρουμε αν ο ωροσκόπος είναι στην 6η ή την 9η μοίρα του Καρκίνου δεν τον πετάμε, δεν τον θεωρούμε άχρηστο, γιατί έχει πολλά να μας πει και στην πορεία και σε κάθε ευκαιρία τον διορθώνουμε για να γίνει ακόμα πιο σωστός και λειτουργικός.
Αυτό τον χάρτη της Ελλάδας τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Έλληνες αστρολόγοι εδώ και δεκαετίες και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι είναι πολύ λειτουργικός χάρτης, περισσότερο λειτουργικός από όλους τους άλλους που έχουν προταθεί. Στην πορεία αυτών των δεκαετιών, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι ο χάρτης αυτός λειτουργεί καλύτερα με τον ωροσκόπο στην 2η μοίρα των Διδύμων. Μπορεί στην πορεία να διαπιστωθεί ότι ο σωστός ωροσκόπος είναι στην 5η των Διδύμων. Σημασία όμως έχει ότι δεν μπορούμε να πετάξουμε, να ακυρώσουμε ή να απαξιώσουμε αυτό τον χάρτη, όπως κάνει ο φίλος μου ο Κώστας.
leoma
17-05-2010, 02:52 PM
Πόσο επιφανειακά σκέφτεστε τελικά εσείς τα ζώδια του αέρα είναι άλλο πράγμα...:laugh:Επιτέλους όταν απευθύνομαι σε κάπιο μέλος δεν χρειάζεται να απαντάται εσείς πάντα γιατί όπως λέει και το roadrunner η άποψη των μελών είναι σεβαστή και γνωρίζετε ότι η λογοκρισία δεν βοηθάει στο δημιουργικό διάλογο.:bigsmile:
Ο Μητσάκος ανήκει σε ζώδιο της Φωτιάς. ¶μα ψάχνεις για αέρα, βρίσε εμένα που είμαι Δίδυμος:bigsmile:
Ξέρω, ξέρω, :offtopic:
Μητσάκος
17-05-2010, 02:56 PM
Το γνωρίζω ότι είναι διαφορετικές οι έννοιες χώρα -κράτος αλλά στην κοινή γλώσσα έχουν ταυτόσημη σημασία.Όταν λές από ποιά χώρα είσαι εσύ δεν καταλαβαίνεις? Πρέπει να πεί από ποιό "κράτος"? Αυτές είναι υπεκφυγές για μένα...όπως και η γνώση σε ανώτατο επίπεδο πολιτικής ιστορίας-κοινωνιολογίας, απορώ μήπως χρειάζεται και μαστερ:cheesy: Αλλά για να ασχοληθεί κάπιος με αστρολογία πρέπει να έχει άλλα τρία πτυχία?:toung: λίγο υπερβολικό δεν το βρίσκεται?
Τελικά αυτές οι εξιδικευμένες γνώσεις μήπως χρειάζονται για να κάνετε διαπιστώσεις μόνο? Το ζητούμενο είναι η πρόβλεψη στην αστρολογία...αγαπητέ. Πόσο επιφανειακά σκέφτεστε τελικά εσείς τα ζώδια του αέρα είναι άλλο πράγμα...:laugh:Επιτέλους όταν απευθύνομαι σε κάπιο μέλος δεν χρειάζεται να απαντάται εσείς πάντα γιατί όπως λέει και το roadrunner η άποψη των μελών είναι σεβαστή και γνωρίζετε ότι η λογοκρισία δεν βοηθάει στο δημιουργικό διάλογο.:bigsmile:
Αγαπητέ μου, για αυτό υπάρχουν οι παρανοήσεις, επειδή δεν γνωρίζουμε το πώς πρέπει να μιλάμε και πότε και πού πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε λέξη.Οι λέξεις "χώρα'' και "κράτος" δεν είναι ταυτόσημες, είναι δύο τελείως διαφορετικές έννοιες.
Η χώρα έχει να κάνει με γεωγραφικό προσδιορισμό ενώ το κράτος έχει να κάνει με οργανωμένη επιβολή εξουσίας. Και αν τις χρησιμοποιούμε για τις ίδιες έννοιες είναι μέγα λάθος, που συμβάλλει στην άγνοια και στην παραπληροφόρηση. Αν αυτό θες, έχει καλώς. Εγώ πάντως αρνούμαι :bigsmile:
Αν εκτιμάς ότι χωρίς γνώσεις ιστορίας και πολιτικής μπορείς να ασχοληθείς με την πολιτική αστρολογία, τότε σίγουρα θα μπορείς να κάνεις και σκορδαλιά χωρίς σκόρδο :bigsmile:
Επιπλέον, δεν αναφέρω ότι είναι απαραίτητα τα πτυχία ούτε η πιστοποίηση. Οι γνώσεις λέω ότι είναι απαραίτητες.
Προφανώς όμως ο καθένας καταλαβαίνει ότι μπορεί να καταλάβει :cheesy:
paraskeyh
17-05-2010, 03:09 PM
Πέρυσι, αυτήν την περίοδο αν δεν κάνω λάθος, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία συλλόγου που θα εκπροσωπούσε τους Έλληνες αστρολόγους. Εξαρχής κάποιοι από εμάς είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ευόδωση του εγχειρήματος, παρά την αρχικά μεγάλη αισιοδοξία που είχαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή.
Η βάση των επιφυλάξεων βρισκόταν στην εξής υπόθεση:
Αν το επίπεδο της αστρολογίας στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο, δεν μπορούν να είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που την εκπροσωπούν (είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο) την τελευταία 30ετία τουλάχιστον. Εφόσον λοιπόν αυτοί συνδέονται με τη κατάντια της, και τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση, δεν πρέπει και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε κάτι που ευαγγελίζεται ουσιαστική αλλαγή, ξεπέρασμα νοοτροπιών και πρακτικών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάντια.
Εκτίμησή μας ήταν ότι αν θα συμμετέχουν και αυτοί, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς με σαθρά υλικά δεν χτίζεις γερό σκαρί. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται: μια τρύπα στο νερό. Πέρα από κάτι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ανούσιες μαζώξεις, νούλα.
Θα μου πεις "τι σχέση έχον όλα αυτά; "
Έχουν και παραέχουν. Όπως απέτυχαν πέρυσι οι "εκπρόσωποι" των αστρολόγων να αλλάξουν μια κατάσταση επειδή αυτοί οι ίδιοι ήταν που τη δημιουργούσαν, έτσι τώρα και το κράτος θα αποτύχει, αφού προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα με πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην τωρινή κατάντια. Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν και αυτοί, αφού αποδεδειγμένα δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν νοοτροπία.
Η πτώχευση είναι προ των πυλών. Αν δεν μπορούσες να κουμαντάρεις ένα χρέος των 320, πώς θα μπορέσεις μέσα σε τρία χρόνια να κουμαντάρεις 430, έχοντας τα ίδια μυαλά και κάνοντας τα ίδια; Και αν μπορείς τώρα, γιατί δεν το έκανες νωρίτερα;
Και να σου πω την αλήθεια, και να υπήρχε πιθανότητα να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και η αναγκαστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πάλι θα ήταν καθήκον μας να α π α ι τ ή σ ο υ μ ε την χρεοκοπία, προκειμένου να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον πάτο, προκειμένου μετά να έχουμε μία και μοναδική δυνατότητα κατεύθυνσης: προς τα επάνω.
Κρόνος και Πλούτωνας με την όψη που σχηματίζουν και τους πλανήτες που τους πλαισιώνουν δεν υποδεικνύουν ούτε μεταρρυθμίσεις ούτε σταδιακές αλλαγές ούτε ήπιες προσαρμογές. Συνδέονται με τον περιορισμό, τη στέρηση, τη μελαγχολία, τον θάνατο, την απουσία και την ερήμωση, το ξερίζωμα, τον καταναγκασμό, την βία, πριν οδηγήσουν στην σταθερότητα, στην σοβαρότητα και την αυτοπειθαρχία, την αναγέννηση, τον επαναπροσδιορισμό και την ανάταση, στο καινούργιο και δυνατό.
Μητσάκο το ξανάκουσα αυτο με Κρόνο-Πλούτωνα και νομίζω οτι αργότερα κάπου συμετέχει και ο Ουρανός και θα ήθελα να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι.Ξερω άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από τετράγωνο και αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα λέτε να επιρεαστούν ανάλογα.Στην ιστορία που έχω ψάξει με τετοια επιρροή είχαμε τον Β Παγκόσμιο και άλλους πολέμους.Δηλαδή θα περάσουμε αυτά που πέρασε και η Αργεντινή;
Μητσάκος
17-05-2010, 03:13 PM
Μητσάκο το ξανάκουσα αυτο με Κρόνο-Πλούτωνα και νομίζω οτι αργότερα κάπου συμετέχει και ο Ουρανός και θα ήθελα να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι.Ξερω άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από τετράγωνο και αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα λέτε να επιρεαστούν ανάλογα.Στην ιστορία που έχω ψάξει με τετοια επιρροή είχαμε τον Β Παγκόσμιο και άλλους πολέμους.Δηλαδή θα περάσουμε αυτά που πέρασε και η Αργεντινή;
Δεν νομίζω να έχουμε ακριβώς ταυτόσημες καταστάσεις. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των άλλων εποχών είναι διαφορετικά από τα σημερινά, άσχετα αν η συγκυρία αποτελείται από κοινούς παράγοντες :bigsmile:
paraskeyh
17-05-2010, 03:17 PM
Δεν νομίζω να έχουμε ακριβώς ταυτόσημες καταστάσεις. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των άλλων εποχών είναι διαφορετικά από τα σημερινά, άσχετα αν η συγκυρία αποτελείται από κοινούς παράγοντες :bigsmile:
Σωστά αυτα διαφέρουν λογικά από χώρα σε χώρα και απο συγκυρίες.Αυτό όμως με τις γεννιές των ανθρώπων με αυτές τις όψεις είναι επίφοβο ή όχι λες;
jupiterios
18-05-2010, 12:59 AM
Στην αστρολογία, όταν θέλουμε να κάνουμε τον χάρτη μιας διαδικασίας που διαρκεί αρκετή ώρα, αυτό που μετρά είναι το ξεκίνημά της..... Το ίδιο ισχύει και για την υπογραφή των πρωτοκόλλων της ίδρυσης του ελληνικού κράτους, αστρολογικά μετρά η στιγμή που μπήκε η πρώτη υπογραφή.
Για μένα το θέμα δεν είναι αν ο ωροσκόπος του χάρτη της Ελλάδας είναι στην 2η, την 6η ή την 9η μοίρα των Διδύμων. Όταν σ' ένα γενέθλιο χάρτη δεν ξέρουμε αν ο ωροσκόπος είναι στην 6η ή την 9η μοίρα του Καρκίνου δεν τον πετάμε, δεν τον θεωρούμε άχρηστο, γιατί έχει πολλά να μας πει και στην πορεία και σε κάθε ευκαιρία τον διορθώνουμε για να γίνει ακόμα πιο σωστός και λειτουργικός.
Ευχαριστω Κοραλλια για την χρησιμη επισημανση σχετικα με την εναρξη της διαδικασιας.
Οσον αφορα τα περι διορθωσης της ωρας με βρισκεις απολυτα συμφωνο. Βεβαια η προσωπικη μου αποψη μετα απο δικη μου μελετη συνηγορει για την ημερομηνια (3 φεβ 1830) ομως θετει τον ωροσκοπο στην 2η του ζυγου.... Δικη μου αποψη -αν και αιρετικη...
jupiterios
18-05-2010, 01:57 AM
Οσον αφορα το παραπανω ερωτημα συμφωνω με Μητσακο οτι η πτωχευση ειναι προ των πυλων στο post 76.
Φετος το ελληνικο κρατος κλεινει τα 180α γενεθλια του απο το 1830. 180 χρονια... Πραγμα που σημαινει οτι ΦΕΤΟΣ ενεργοποιουνται οι οψεις αντιθεσης (180 μοιρων) του γενεθλιου θεματος συμφωνα με την μεθοδο ηλιακου τοξου που χρησιμοποιουσε ο αγαπημενος μου Πτολεμαιος (solar arc)! Και στο ωροσκοπιο της Ελλαδας δεσποζει η μια και μοναδικη ακριβης αντιθεση Ηλιου-Κρονου!
Ειδικα φετος λοιπον ο προοδευμενος Ηλιος περνα ακριβως απεναντι απο τον γεν. Κρονο και αντιστοιχως ο πρ. Κρονος απεναντι απο τον γεν. Ηλιο.... Τι σημαινουν ολα αυτα?
Γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Κρονου
Καταρχην η γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Κρονου ειναι χαρακτηριστικη της μοιρας του εθνους μας. Και πως να μην ηταν αφου οι οψεις που σχηματιζει ο ηλιος σε ενα γενεθλιο ωροσκοπιο ειναι η ραχοκοκκαλια του. Δηλωνει καταρχην:
* οτι ερχομαστε απο μια μακραιωνη σκλαβια (τουρκοκρατια 400 ετων) και οτι ειμαστε ενα πολυ παλιο κι αρχαιο εθνος με μακρα ιστορια.
* οτι ακομα και σε περιοδους ελευθεριας ειμαστε εθνος υποδουλο στην μια ή στην αλλη υπερδυναμη και σε εξωγενεις παραγοντες (αλλοτε οι προστατιδες δυναμεις αγγλια-γαλλια-ρωσια, κατοπινα βαυαρικη απο το τζακι του Οθωνα, μετα αμερικανικη, τωρα ΔΝΤ και ΕΕ) και δεν σηκωνουμε κεφαλι. Ειμαστε ετεροκατευθυνομενοι σαν εθνος.
*οτι ειμαστε εθνος συντηριτικουρα με σκουριασμενα μυαλα.
*οτι εχουμε εμμονη με τα περασμενα μεγαλεια και ειμαστε αρχαιολαγνοι, ομως στο παρον αδρανουμε.
*οτι ως γνωστον ο ελληνας ειναι της τελευταιας στιγμης. Η αρνητικη πλευρα του Κρονου ειναι η αναβολες, οι καθυστερησεις και το τρεξιμο της τελευταιας στιγμης.
*οτι ειμαστε εθνος γεροντων με τεραστια υπογεννητικοτητα.
*οτι εδαφικα ειμαστε συρρικνωμενοι, στην παροδο των δεκαετιων ολοενα και περισσοτερο μειωνονται τα συνορα μας.
*οτι εδαφικα ειμαστε μια χωρα κυριως βραχωδης με μαλλον λιγοστους φυσικους πορους.
*τελος την οψη αυτη την ονομαζω οψη του Καραγκιοζη. Ο Καραγκιοζης σαν λαικος ηρωας ειναι η προσωποποιηση του Ελληνα και της αντιθεσης ηλιου-κρονου. Προκειται για τον καμπουρη, υποτελη στον σουλτανο, ρακενδυτο ηρωα που ζει σε παραγκα φτωχικα με την οικογενεια του. Βεβαια εχει μια σπιρταδα, μια ευθυμια και μια πονηρια στο πνευμα αλλα αυτο το αντλει απο τη σεληνη στους διδυμους!..
Προοδευμενη αντιθεση Ηλιου - Κρονου με Ηλιακο Τοξο
Για την φετινη χρονια λοιπον προβλεπονται:
*αναγκαστικη επιβολη εξωτερικης εξουσιας (λεγε με και υποδουλωση) για λογους ανωτερας βιας (οπερ και εγενετο πολυ προσφατως με το ΔΝΤ).
*στερηση δικαιωματων και ελευθεριων γενικως. Μειωσεις μισθων, επιδοματων, καταστρατηγηση εργασιακων και πολιτικων δικαιωματων.
*ενδεχομενως και στερηση εδαφικης κυριαρχιας μας!
*επιβραδυνση του ρυθμου αναπτυξης. Ενδεχομενως μαλιστα και μια οπισθοδρομηση - υποαναπτυξη.
*απαλλαγη ολοκληρωτικη απο φθαρμενα πολιτικα συστηματα και πολιτικους δεινοσαυρους. Οι τελευταιοι αποχωρουν απο τον πολιτικο στιβο ειτε οικειοθελως ειτε με διαγραφη ειτε λογω θανατου...
*προβλημα με τις αρχαιοτητες μας. Ο κρονος συμβολιζει τα αρχαια (παρθενωνες κλπ) και τα ερειπια. Η αντιθεση απο τον ηλιο δειχνει καποιο προβλημα με αυτα.
*νοσταλγια για παλαιοτερες εποχες και πολιτικα συστηματα. Γενικως παρελθοντολογια.
Ενα πολιτικο προσωπο ή συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με Γλυξμπουργκ?...η μηπως λεγε με πραξικοπημα?...).
Ενα οικονομικο συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με δραχμη?...).
*η ψυχολογια του ελληνα θα ειναι σκοτεινη και μελαγχολικη.
*φτωχια και ενδεια. Νεο κυμα νεοπτωχων. Αυξηση ανεργων και των αναξιοπαθουντων.
*καταγκρεμνηση των θεμελιων της χωρας. Και δεν μιλω μονο για τα πολιτικα θεμελια (λεγε με Βουλη των Ελληνων και Συνταγμα) αλλα και για τα φυσικα, τα εδαφικα θεμελια (λεγε με πιθανοτητα μεγαλου σεισμου...). Επισης μιας και ο Κρονος συμβολιζει το Ορος, κατι κουλο θα συμβει με τον Ολυμπο...
*μοναξια... Μονοι μας βαδιζουμε αβοηθητοι και εγκαταλελλημενοι... Μας γυρνουν την πλατη οι γειτονες και οι θεοι... Θα τα καταφερουμε?...
Καποια απο τα παραπανω ηδη εχουν αρχισει να ισχυουν. Καποια αλλα διαφαινονται στο οριζοντα να πλησιαζουν...
Κώστας
18-05-2010, 03:11 AM
Εντάξει, λύθηκε το μυστήριο της ζωνών...
Όντως, το αξιόπιστο κατά τΆάλλα astro.com από το 2011 και έπειτα δεν λαμβάνει υπόψιν τη θερινή ώρα Ελλάδας..άλλο και τούτο...βρε μπας και έχει δρομολογηθεί το τέλος μας και είμαστε οι μόνοι που δεν το έχουν πάρει χαμπάρι:suspiciou
Κοραλία μου, δεν απαξίωσα το χάρτη της 3ης Φλεβάρη, ίσα ίσα τόνισα ότι είναι σημαντικός χάρτης προς εξέταση. Και η αλήθεια είναι ότι εάν έπρεπε να επινοήσουμε ένα χάρτη για την Ελλάδα τότε η γενέθλια Σελήνη θα έπρεπε να ήταν στο Δίδυμο για ευνόητους λόγους...
Αυτό που είπα είναι ότι πως όταν μπαίνει το θέμα του ωροσκόπου και των οικοθεσιών το πράγμα μπλέκει σε υποκειμενικά μονοπάτια. Όπως και το ότι σε κράτη με πολλές πιθανές ημερομηνίες "γέννησης" το πράγμα μπλέκει εξίσου και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.
Αρχικά όμως λες ότι μας ενδιαφέρει η ώρα της πρώτης υπογραφής και εγώ θα ξαναρωτήσω «πώς ξέρουμε ποιά είναι η πραγματική ώρα της πρώτης υπογραφής?». Όπως και θα σε ξαναρωτήσω ποιός είναι τελικά ο χάρτης που εξετάζεις, αυτός του Λονδίνου ή της Αθήνας, διότι οι δύο χάρτες (με κοινό ωροσκόπο) έχουν έντοντες διαφορές στις οικοθεσίες των πλανητών.
Στη συνέχεια παραδέχεσαι ότι η καθαυτή στιγμή της υπογραφής δεν έχει και τόσο σημασία διότι το πιο σημαντικό είναι το να βρεθεί ένας χάρτης που λειτουργεί, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Όμως το τι λένε οι πολλοί περί ωροσκόπου Διδύμου δεν με πείθει ότι είναι και το σωστό διότι όπως λες και εσύ σε καναδυό χρόνια η γνώμη των πολλών μπορεί κάλλιστα να διαφοροποιηθεί. Και είναι καλό να υπάρχουν και άλλες απόψεις όπως αυτή περί Ζυγού του Jupiterios, περί Ταύρου των Βουλαλά, Ριζόπουλου, περί Αιγόκερω του Γαζή ή ακόμα και η δική μου -πιο αόριστη- άποψη περί Παρθένου, διότι μόνο μέσω του διαλόγου και της δημιουργικής αντιπαράθεσης αναδύεται καινούρια γνώση.
Και τώρα που λέτε Αργεντινή είδα ότι υπάρχουν δύο σημαντικές «γενέθλιες» ημερομηνίες του κράτους της Αργεντινής. Η 25η Μαίου 1810 (Revolution day) που αναφέρει ο Nick Campion μεταξύ άλλων, και η 9η Ιουλίου 1816 (επίσημη διακήρυξη Ανεξαρτησίας) που αναφέρει η Λιζ Γκριν και αρκετοί ακόμα. Και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς χάρτες...δηλαδή πιάστο αυγό και κούρευτο...
Jupiterios, έχω την εντύπωση ότι εννοείς ότι «τώρα ο γενέθλιος Ήλιος περνάει πάνω από το γενέθλιο Κρόνο» και όχι απέναντι. Όμως μου φαίνεται ότι η επιστροφή του προοδευμένου Ήλιου στη μοίρα του γενέθλιου Κρόνου θα γίνει το 2015 και όχι το 2010 (διότι ο Ήλιος δεν προοδεύει μία μοίρα το χρόνο αλλά 0.59 μοίρες ή κάτι παρόμοιο). Μπορεί να κάνω και λάθος...
Πολύ καλή πάντως η ανάλυση της όψης που έκανες και συμφωνώ ότι η σημαντικότερη όψη στον περιβόητο χάρτη της 3ης Φλεβάρη 1830 είναι η εν λόγω αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα. Συνεπώς η πιο σημαντική διέλευση για αυτή την ημερομηνία είναι η επιστροφή Κρόνου κάθε 29 χρόνια, τα τετράγωνα και οι σύνοδοι του Κρόνου με τον Ήλιο Υδροχόο, καθώς και παρόμοιες όψεις ¶ρη, Ουρανού και λοιπών που πυροδοτούν αυτή την αντίθεση. Εάν αυτές οι διελεύσεις λειτουργούν όντως σε μεγάλο βαθμό τότε υπάρχει κάθε λόγος να υποστηρίζεται η σημαντικότητα του εν λόγω χάρτη. Εάν όμως δεν λειτουργούν τότε ο χάρτης αυτός χάνει την αξιοπιστία του. Οι πρώτες ενδείξεις μου έδειξαν ότι δεν λειτουργεί ωστόσο επιφυλάσσομαι διότι ακόμα δεν το έχω ψάξει καθόλου διεξοδικά όπως πρέπει. Και τονίζω τα περί της συγκεκριμένης όψης διότι όλα τα υπόλοιπα υστερούν. Τι να πουν οι ερμηνείες σε Χείρωνα, Πλούτωνα και τα όποια εξάγωνα και μεσοδιαστήματα όταν δεν λειτουργεί αυτή η τέλεια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στο «γενέθλιο» χάρτη του κράτους. Και το λέω αυτό διότι οι πιθανές όψεις είναι τόσο πολλές στη σύγχρονη αστρολογία που ακόμα και ένας τυχαίος χάρτης μπορεί να δειχτεί από έναν παπατζή αστρολόγο ότι λειτουργεί (δεν υπονοώ κάποιο άστρολόγο, γενικά αναφέρομαι). Γιάυτό και θεωρώ πως αν δεν λειτουργεί αυτή η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου τότε ο χάρτης ακυρώνεται.
Κώστας
18-05-2010, 03:15 AM
"Ο προοδευμένος Ήλιος περνάει πάνω από το γενέθλιο Κρόνο" εννοώ και όχι ο "γενέθλιος"...
Μητσάκος
18-05-2010, 08:33 AM
Οσον αφορα το παραπανω ερωτημα συμφωνω με Μητσακο οτι η πτωχευση ειναι προ των πυλων στο post 76.
..................................
*οτι εδαφικα ειμαστε μια χωρα κυριως βραχωδης με μαλλον λιγοστους φυσικους πορους.
................................
*νοσταλγια για παλαιοτερες εποχες και πολιτικα συστηματα. Γενικως παρελθοντολογια.
Ενα πολιτικο προσωπο ή συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με Γλυξμπουργκ?...η μηπως λεγε με πραξικοπημα?...).
.......................................
Συμφωνώ με όλα εκτός από τα δύο παραπάνω :bigsmile:
Η Ελλάδα, παρά το μικρό της έκτασής της, είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Απλώς, λόγω και των χαρακτηριστικών που έχουν οι Έλληνες, παραμένουν είτε αναξιοποίητοι είτε η εκμετάλλευσή τους έχει εκχωρηθεί, είτε εξιοποιούνται περιορισμένα. Ακόμα, μπορεί στην ηπειρωτική Ελλάδα να δεσπόζει μια μεγάλη οροσειρά, δεν της λεςίπουν όμως οι εύφορες εκτάσεις, το θαλάσσιο στοιχείο δε είναι, αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο :bigsmile:
Νοσταλγία, ναι θα υπάρχει για τα "περασμένα μεγαλεία", αλλά επιστροφή σε επιλογές ...κορωνάτες ή ...γύψου δεν βλέπω. Αλλά μια διαφορετική έκφραση από αυτήν του δικομματισμού, βλέπω. Ίσως μια συνεργασία του τύπου της "οικουμενικής", όπως προ 20ετίας ή κάτι αντίστοιχο, προσαρμοσμένο στις τωρινές συνθήκες, αν το "επιβάλλουν οι συνθήκες". Και επειδή μια ψιλοδιαστροφή την έχω, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο "αναγκαστικής" συνδιαχείρισης με κανα γείτονα, "αφού μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε".
Δυστυχώς, το σκοτάδι δεν είναι ποτέ μακριά. Κλείνοντας τα μάτια, μπορούμε να το δούμε :bigsmile:
ΑΡΑΝΤΙΣ
18-05-2010, 12:24 PM
Όλες οι δυσοίωνες οι αστρολογικές προβλέψεις/τάσεις που περιγράφετε, υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν αλλά ν' αλλάξουν με κάποιον τρόπο (π.χ. από μια νέα πολιτική διακυβέρνηση ή από τον ίδιο το λαό); Κάτι τέτοιο θα φαινόταν αστρολογικά ή είναι καθαρά θέμα "ελεύθερης βούλησης", οπότε και δεν μπορεί να "αποτυπωθεί" στις κινήσεις των πλανητών; Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεστε αυτό που θέλω να πω....
Κοραλλία Μόζορα
18-05-2010, 12:51 PM
Αγαπητέ μου Jupiterios,
ο Πτολεμαίος δεν χρησιμοποιούσε το ηλιακό τόξο αλλά τις πρωτεύουσες κατευθύνσεις. Για τον Πτολεμαίο, κάθε 4 λεπτά από την ώρα γέννησης (περίπου μια μοίρα) ισοδυναμούσε με ένα χρόνο ζωής κι αυτό το εφάρμοζε μόνο στο MC, ούτε στον ωροσκόπο και τις άλλες ακμές ούτε στους πλανήτες. Το ηλιακό τόξο που ξέρουμε σήμερα είναι εξέλιξη πολλών αιώνων και την σημερινή του μορφή την πήρε μέσα στον 20ο αιώνα. Ούτε και το 0.59 ισχύει που λέει ο Κώστας. Σήμερα στο ηλιακό τόξο μετράμε την πραγματική κίνηση του Ήλιου για τα χρόνια που μας ενδιαφέρουν.
Επομένως, η αντίθεση Ήλιου/Κρόνου που λες δεν ισχύει. Μπορούμε όμως να κάνουμε το φετινό ηλιακό τόξο της Ελλάδας και να το μελετήσουμε όλοι μαζί εδώ.
Ο ωροσκόπος στον Ζυγό που λες σημαίνει ότι τα ιδρυτικά πρωτόκολλα στο Λονδίνο υπογράφηκαν γύρω στα μεσάνυχτα. Ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω σημαίνει ότι υπογράφηκαν περίπου μεταξύ 4 και 6 το πρωί. Πολύ δύσκολο να ισχύει αυτό με δεδομένο την κρατική λειτουργία και τυπικότητα των αγγλικών αρχών.
Κατά την γνώμη μου, η αντίθεση Ήλιου/Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας δείχνει, ανάμεσα στα άλλα, ότι είμαστε λαός ευθυνόφοβος. Αποφεύγουμε τις ευθύνες μας και τις συνέπειες των πράξεων μας τις μεταθέτουμε συνεχώς στους άλλους. Πιστεύω πως αυτό κάνουμε και τώρα. Ρίχνουμε τις συνέπειες των πράξεων μας στους ξένους. Δείχνει επίσης την απώλεια της αξιοπιστίας μας ως κράτος.
Όταν θέλω να καταλάβω μια απόφαση άλλων που με αφορά βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Λέω εγώ τώρα με το μυαλό μου ότι είμαι Γερμανίδα ή Γαλλίδα. Ξέρω ότι τα ταμεία της Ε.Ε. είναι λεφτά των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών, επομένως και οι δικοί μου φόροι που πληρώνω. Κι ακούω ότι οι Έλληνες πήραν ήδη 3 πακέτα από τα ταμεία αυτά τα οποία κατασπατάλησαν και έφαγαν κάποιοι επιτήδειοι χωρίς να γίνουν τελικά αυτά για τα οποία δόθηκαν, παραμόνο κατέληξαν σε κάποιες τσέπες μερικών. Κι η Ελλάδα έρχεται τώρα να ζητήσει και 4ο οικονομικό πακέτο χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι υπαίτιοι και χωρίς να έχουν αλλάξει πρόσωπα, θεσμοί και δομές.
Πώς διασφαλίζω ότι δεν θα τα φάνε και τώρα και ότι τα λεφτά αυτά θα πάνε πραγματικά εκεί που πρέπει αυτή την φορά; Τι διασφαλίσεις έχω εγώ ο Ευρωπαίος φορολογούμενος για να ξαναδώσω τα λεφτά μου στην Ελλάδα; Ποιος θα ασκήσει αυτό τον έλεγχο αφού η Ε.Ε. δεν έχει αυτούς τους μηχανισμούς ελέγχου;
Έτσι η λύση ήταν το Δ.Ν.Τ. Αυτό πιστεύω ότι έκανε η Μέργκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, προσπάθησαν να διασφαλίσουν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών τους, κάτι που έπρεπε να κάνουν τόσα χρόνια και οι δικοί μας ηγέτες. Ποιος από μας θα δάνειζε για τέταρτη φορά ένα φίλο του που λέει ότι τα θέλει για να αγοράσει σπίτι για παράδειγμα αλλά τα σπαταλά ασύδοτα χωρίς να το αγοράζει;
Κατά την γνώμη μου, κι εμείς ο λαός θα έπρεπε να δεχτούμε αυτά τα μέτρα γιατί μας διασφαλίζουν κι εμάς ότι αυτή την φορά δεν θα τα φάνε οι γνωστοί άγνωστοι κι ότι αυτή την φορά θα πάνε εκεί που πρέπει. Όμως τι κάνουμε εμείς; Για άλλη μια φορά αρνούμαστε να δούμε τις συνέπειες των πράξεων μας και για άλλη μια φορά κατηγορούμε τους ξένους ως υπαίτιους των δεινών μας.
Μητσάκος
18-05-2010, 01:24 PM
Όλες οι δυσοίωνες οι αστρολογικές προβλέψεις/τάσεις που περιγράφετε, υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν αλλά ν' αλλάξουν με κάποιον τρόπο (π.χ. από μια νέα πολιτική διακυβέρνηση ή από τον ίδιο το λαό); Κάτι τέτοιο θα φαινόταν αστρολογικά ή είναι καθαρά θέμα "ελεύθερης βούλησης", οπότε και δεν μπορεί να "αποτυπωθεί" στις κινήσεις των πλανητών; Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεστε αυτό που θέλω να πω....
Αρχικά να τονίσω ότι οι εκτιμήσεις που κάνει ο καθένας είναι εκτιμήσεις και τίποτε άλλο. Ούτε θέσφατα είναι, ούτε απόψεις που δεν επιδέχονται συζήτηση. Με βάση τις προδιαγραφόμενες τάσεις και σε συνδυασμό με το υπάρχον ιστορικό καταλήγουμε σε κάποια πιθανά ενδεχόμενα. Η ίδια η ζωή θα μας δείξει κατά πόσο οι εκτιμήσεις μας αυτές ήταν στον σωστό δρόμο ή όχι.
Από εκεί και μετά όμως και σε σχέση με την "ελεύθερη βούληση", θα ξαναπώ αυτό που και άλλες φορές έχω πει και αφορά την προσωπική μου τοποθέτηση και αντίληψη για το θέμα:
Σε προσωπικό επίπεδο έχεις τη δυνατότητα να "παρέμβεις" και να διαμορφώσεις μια συνθήκη που υποδεικνύεται από τις αστρολογικές όψεις. Αυτό είναι δυνατό καθώς μπορεί κάποιος που διακρίνει μια άσχημη κατάσταση να κινηθεί με τέτοιον τρόπο που είτε να περιορίζει τις αρνητικές της συνέπειες, είτε (στην καλύτερη) να τις αποφύγει τελείως, όντας προετοιμασμένος.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα (χωρίς πολλές λεπτομέρειες) για να καταλάβεις: έχω αυτήν την περίοδο τον διελ. ¶ρη να "χτυπάει" τον γεν. Ποσειδώνα μου και σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους έχω σαφή ένδειξη ότι θα αντιμετωπίσω προβλήματα υγείας. Αν δεν προσέξω και κινούμαι ανεύθυνα, είναι πολύ πιθανό (στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα υγείας -που υπάρχουν εδώ που τα λέμε :toung: ) αυτά τα προβλήματα να εκδηλωθούν πολύ πιο έντονα και τα παρεπόμενά τους να είναι μακροχρόνια. Αν προσέχω περισσότερο όμως, έχω περισσότερες πιθανότητες να βιώσω πιο ήπια αυτή τη δύσκολη περίοδο και ενδεχομένως να μου βγει και σε καλό, καθώς θα βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Είναι μια προσωπική υπόθεση και εναπόκειται σε εμένα το πώς θα την διαχειριστώ.
Στο λεγόμενο και "κοσμικό" επίπεδο όμως, δηλαδή στο επίπεδο που αφορά κοινωνίες, χώρες κλπ, για να υπάρξει διαφοροποίηση σε αυτό που υποδεικνύουν οι αστρολογικοί σχηματισμοί, θα πρέπει να υπάρξει συνολική κοινή δραστηριοποίηση από όσους συναποτελούν τη συγκεκριμένη κοινωνία ή χώρα. Δηλαδή θα έπρεπε στην περίπτωση της Ελλάδας να βγούμε όλοι στο δρόμο και με μιας να αλλάξουμε αντίληψη για τα πράγματα. Αλλά και πάλι αυτό λίγο θα ήταν, καθώς αυτές οι όψεις δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο. Τουτέστιν, το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν όλοι, στο βαθμό και στον τομέα που τους αφορούν οι συγκεκριμένες όψεις.
Από τους πιο έξυπνους μπορεί να μην είμαι στον κόσμο, αλλά δεν μπορείς και εσύ παρά να συμφωνήσεις μαζί μου ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αλλά και αν ήταν να γίνει, αυτό θα το υποδείκνυαν κάποιοι άλλοι σχηματισμοί.
Ακόμα, εφόσον έχουμε να κάνουμε με διαδικασίες που αφορούν λαούς και χώρες, πρέπει να κατανοούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που να αλλάζει άρδην τις συνθήκες. Όλα αυτά είναι προϊόντα μακρών διεργασιών, είναι κομμάτια κύκλων που τα βιώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε.
Συνοψίζοντας, για εμένα η πορεία δεν αλλάζει. Μπορεί να μην συμβούν στο βαθμό που εκτιμούμε ότι θα συμβούν. Μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις κατά μέρος. Μπορεί ένα άσχετο γεγονός να αποτελέσει την αφορμή. Χίλια δυο μπορεί να συμβούν. Η ουσία όμως είναι αυτή που περιγράφουν οι προβλέψεις, οι οποίες μιλάνε για πολύ δύσκολες καταστάσεις. Απλώς όσο πλησιάζουν οι όψεις είμαστε και σε θέση να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να συνυπολογίζουμε και τις επί μέρους πολιτικές/κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται παράλληλα με τις αστρολογικές:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
18-05-2010, 01:59 PM
Φίλε μου Κώστα,
μου γράφεις: "παραδέχεσαι ότι η καθαυτή στιγμή της υπογραφής δεν έχει και τόσο σημασία διότι το πιο σημαντικό είναι το να βρεθεί ένας χάρτης που λειτουργεί". Έλεος, Κώστα μου!! Ακριβώς το αντίθετο σου λέω τόσους μήνες που κρατά η συζήτησή μας!!
Λοιπόν Κώστα μου, επειδή σου έχω και μια αδυναμία εδώ στο σάιτ, κούνα το κεφάλι σου καλά να έρθουν τα μυαλά σου στην θέση τους για να σου εξηγήσω για τελευταία φορά. Αν ένας γενέθλιος χάρτης λειτουργεί καλά αλλά δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία και ώρα που πραγματικά γεννήθηκε ένα άτομο ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Αν ο γενέθλιος χάρτης σου με την ημερομηνία και ώρα που γεννήθηκες δεν λειτουργεί αλλά λειτουργεί καλύτερα ένας χάρτης άλλης ημερομηνίας και ώρας τότε η αστρολογία είναι κουραφέξαλα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία και η ώρα που γεννήθηκες δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε, δεν αντιστοιχούν σε κάτι.
Αν όμως η αστρολογία πραγματικά δουλεύει και ισχύει τότε ο γενέθλιος χάρτης που λειτουργεί καλύτερα απ' όλους είναι αυτός της πραγματικής ημερομηνίας και ώρας γέννησης. Αν ένα άτομο δεν ξέρει την ακριβή ώρα γέννησής του τότε δουλεύουμε τον χάρτη και κάνουμε σταδιακά διόρθωση της ώρας του ώστε να τον φέρουμε όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ώρα γέννησης και επομένως να λειτουργεί καλύτερα.
Το ίδιο ισχύει και για ένα κράτος. Για να έχουμε τον χάρτη ενός κράτους πρέπει να έχουμε ημερομηνία και ώρα. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να έχουμε χάρτη. Εγώ λέω ότι για την Ελλάδα έχουμε ημερομηνία και μια περίπου ώρα (πρωινή) και δουλεύοντας με τον χάρτη αυτό να προσπαθήσουμε να κάνουμε διόρθωση της ώρας ώστε να την φέρουμε όσο πιιο κοντά γίνεται στην πραγματική ώρα που υπογράφτηκαν τα πρωτόκολλα στο Λονδίνο.
Ο χάρτης που χρησιμοποιώ εγώ είναι για 3/2/1830, στις 12 το μεσημέρι και με συντεταγμένες Λονδίνου. Δεν υποστηρίζω ότι αυτή η ώρα είναι η ακριβής γιατί απ' όσο έχω δει πιστεύω ότι η πραγματική ώρα πρέπει να είναι λίγο πιο νωρίς από τις 12. Στις 12 το μεσημέρι ο ωροσκόπος είναι στα μέσα του Διδύμου αλλά πιστεύω ότι πρέπει μάλλον να είναι στον πρώτο δεκανό.
jupiterios
19-05-2010, 01:11 AM
Οσον αφορα τα περι Ηλιακου Τοξου που προανεφερα θα ηθελα να απαντησω στις αποριες του Κωστα και της Κοραλλιας.
Απο ο,τι εχω διαβασει στην ξενη βιβλιογραφια αλλα και στο ιντερνετ υπαρχουν δυο αποψεις περι Ηλιακου Τοξου.
α) ειναι το πραγματικο Ηλιακο Τοξο το οποιο οπως λεει και η Κοραλλια διατυπωθηκε με αστρονομικη ακριβεια τον 20ο αιωνα και μετρα την πραγματικη ημερησια κινηση του ηλιου η οποια ειναι περιπου 0,58 λεπτα της μοιρας
β) υπαρχουν και οι "πτολεμαικες" προοδοι οπως αναφερονται στην ξενη βιβλιογραφια οι οποιες βασιζονται στο συστημα του Πτολεμαιου περι πρωτευουσων κατευθυνσεων (primary directions) οπως πολυ σωστα ανεφερε η Κοραλλια.
Ειναι συμβολικες και αντιστοιχιζουν 1 μοιρα (δηλ. το διαστημα που καλυπτει η κινηση του ωροσκοπου μεσα σε 4 λεπτα της ωρας) προς ενα ετος ζωης.
Ειναι ισως πιο χοντροκομμενη σαν μεθοδος και δεν εχει την επιστημονικη ακριβεια του ηλιακου τοξου. Ωστοσο ως συμβολικη τεχνικη ειναι εξαιρετικα ακριβης και κατα τη γνωμη μου πιο ακριβης απο το solar arc.
Εγω μιλησα λοιπον για τις "πτολεμαικες" προοδους οπου 1 μοιρα=1 ετος=365,25 ημερες. Λαθος μου που τις απεκαλεσα προοδους Ηλιακου Τοξου και προκαλεσα αυτη την παρανοηση. Οντως το ηλιακο τοξο δεν δινει για φετος την ενεργοποιηση της αντιθεσης ηλιου/κρονου οπως σωστα το επεσημανε ο Κωστας.
Ομως οι "πτολεμαικες" προοδοι (για τις οποιες μιλουσα αλλωστε) δινουν για ΦΕΤΟΣ την οψη αυτη. Οπως σωστα με διορθωσε ο Κωστας ο "πτολεμαικα" προοδευμενος ηλιος περνα πανω απο τον γενεθλιο Κρονο και ο προοδευμενος κρονος πανω απο τον γενεθλιο Ηλιο.
Κοραλλία Μόζορα
19-05-2010, 02:50 PM
Οσον αφορα τα περι Ηλιακου Τοξου που προανεφερα θα ηθελα να απαντησω στις αποριες του Κωστα και της Κοραλλιας.
Απο ο,τι εχω διαβασει στην ξενη βιβλιογραφια αλλα και στο ιντερνετ υπαρχουν δυο αποψεις περι Ηλιακου Τοξου.
α) ειναι το πραγματικο Ηλιακο Τοξο το οποιο οπως λεει και η Κοραλλια διατυπωθηκε με αστρονομικη ακριβεια τον 20ο αιωνα και μετρα την πραγματικη ημερησια κινηση του ηλιου η οποια ειναι περιπου 0,58 λεπτα της μοιρας
β) υπαρχουν και οι "πτολεμαικες" προοδοι οπως αναφερονται στην ξενη βιβλιογραφια οι οποιες βασιζονται στο συστημα του Πτολεμαιου περι πρωτευουσων κατευθυνσεων (primary directions) οπως πολυ σωστα ανεφερε η Κοραλλια.
Ειναι συμβολικες και αντιστοιχιζουν 1 μοιρα (δηλ. το διαστημα που καλυπτει η κινηση του ωροσκοπου μεσα σε 4 λεπτα της ωρας) προς ενα ετος ζωης.
Ειναι ισως πιο χοντροκομμενη σαν μεθοδος και δεν εχει την επιστημονικη ακριβεια του ηλιακου τοξου. Ωστοσο ως συμβολικη τεχνικη ειναι εξαιρετικα ακριβης και κατα τη γνωμη μου πιο ακριβης απο το solar arc.
Εγω μιλησα λοιπον για τις "πτολεμαικες" προοδους οπου 1 μοιρα=1 ετος=365,25 ημερες. Λαθος μου που τις απεκαλεσα προοδους Ηλιακου Τοξου και προκαλεσα αυτη την παρανοηση. Οντως το ηλιακο τοξο δεν δινει για φετος την ενεργοποιηση της αντιθεσης ηλιου/κρονου οπως σωστα το επεσημανε ο Κωστας.
Ομως οι "πτολεμαικες" προοδοι (για τις οποιες μιλουσα αλλωστε) δινουν για ΦΕΤΟΣ την οψη αυτη. Οπως σωστα με διορθωσε ο Κωστας ο "πτολεμαικα" προοδευμενος ηλιος περνα πανω απο τον γενεθλιο Κρονο και ο προοδευμενος κρονος πανω απο τον γενεθλιο Ηλιο.
Αγαπητέ Jupiterios,
επειδή δεν μπορούμε να αφήνουμε λανθασμένες εντυπώσεις στα μέλη που μας διαβάζουν είμαι υποχρεωμένη και πάλι να κάνω ορισμένες διευκρινήσεις.
Με το πτολεμαϊκό σύστημα κάθε 4 λεπτά από την γέννηση ενός ατόμου αντιστοιχούν σε μια μοίρα και μια μοίρα αντιστοιχεί σ' ένα χρόνο. Αυτό το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο MC (αφού μόνο το MC αντιστοιχεί σε πραγματικό χρόνο), ούτε καν στον ωροσκόπο ή τις άλλες ακμές και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους πλανήτες.
Οι αστρολόγοι μετά τον Πτολεμαίο, κι αφού πέρασαν μερικοί αιώνες, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το σύστημα του Πτολεμαίου κατέληξαν στην κίνηση του Ήλιου, δηλαδή μία μοίρα (περίπου η ημερήσια κίνηση του Ήλιου) ισούται με μια μέρα και μια μέρα ισούται μ' ένα χρόνο. Κι αυτή ήταν η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου, αφού μιλάμε πια για την κίνηση του Ήλιου.
Επομένως, το σύστημα που χρησιμοποίησες εδώ, δηλαδή 180 χρόνια ισούνται με 180 μοίρες άρα ο προχωρημένος Ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο, δεν είναι το πτολεμαϊκό σύστημα αλλά η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου.
Όμως η μια μοίρα που ορίστηκε ως η ημερήσια κίνηση του Ήλιου δεν είναι καν η μέση ημερήσια ταχύτητα του. Και παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα, όσο μεγάλωνε ένα άτομο τόσο το σύστημα αυτό έπεφτε έξω χρονικά στις προβλέψεις του. Όταν ένα άτομο έφτανε περίπου 60 χρόνων το τόξο αυτό έπεφτε έξω περίπου 2-3 χρόνια στις προβλέψεις του. (Σκέψου εδώ που μιλάμε για 180 χρόνια στον χάρτη της Ελλάδας). Ήταν φανερό ότι χρειαζόταν βελτίωση.
Τότε προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί η ακριβής μέση ημερήσια κίνηση του Ήλιου (σύστημα Naibod) που είναι 0.59΄.08΄΄. Το τόξο του Naibod βελτίωσε το πρόβλημα αλλά δεν το έλυσε αφού το τόξο εξακολουθούσε να πέφτει έξω χρονικά στις προβλέψεις του με την πάροδο του χρόνου. Χρειαζόταν ξανά βελτίωση. Έτσι φτάσαμε στην χρήση του τόξου με την ακριβή και πραγματική ημερήσια κίνηση του Ήλιου που έλυσε οριστικά το πρόβλημα αυτό.
jupiterios
19-05-2010, 07:17 PM
Λυπαμαι που δεν εγινα κατανοητος στο προηγουμενο ποστ μου παροτι προσπαθησα να ειμαι ξεκαθαρος. Γι' αυτο αναγκαστικα θα επαναληφθω: δεν χρησιμοποιω το ηλιακο τοξο το οποιο εχει ως μετρο την κινηση του ηλιου- οποια και αν ειναι αυτη αριθμητικα σε ημερησια βαση.
Χρησιμοποιω μια τελειως συμβολικη μεθοδο που ειναι εμπνευσμενη απο το συστημα πρωτευουσων κατευθυσεων του Πτολεμαιου αλλα δεν ταυτιζεται με αυτο. Στην τεχνικη αυτη λοιπον 1 μοιρα (δηλ. 60 λεπτα ακριβως, οχι 0,59 ουτε 0,58 ουτε 0,57 λεπτα της μοιρας, ουτε η μεση ημερησια κινηση Naibod, ουτε η πραγματικη ημερησια κινηση που ποικιλλει αριθμητικα απο μερα σε μερα, αλλα 60 λεπτα ακριβως) αντιστοιχει σε ενα ετος (365,25 ημερες).
Με αλλα λογια η τεχνικη αυτη ΔΕΝ ειναι solar arc ακριβως και ΔΕΝ ειναι primary directions ακριβως, παροτι μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους. Ειναι συμβολικη καθαρα και ειναι εμπνευσμενη απο τις πρ. κατευθυνσεις του Πτολεμαιου και γι'αυτο τις αποκαλεσα πτολεμαικες προοδους. Ως συμβολικη που ειναι αυτη η τεχνικη, αγαπητη Κοραλλια, δεν υπαρχουν πρεπει και δεν πρεπει οσον αφορα τη χρηση της. Εφοσον λοιπον προκειται για καθαρα συμβολικη τεχνικη δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο λογος που επιβαλλει την προοδο μονο του MC και οχι και των υπολοιπων ουρανιων σημειων και σωματων. Το γεγονος οτι ο Πτολεμαιος οπως λες εφαρμοζε τις πρ. κατευθυνσεις μονο πανω στο MC αυτο δεν σημαινει οτι απαγορευεται να επεκτεινουμε την εφαρμογη της συμβολικης παραλλαγης της μεθοδου και στα υπολοιπα.
Οταν μαλιστα στην πραξη δινει εξαιρετικα αποτελεσματα προβλεψης, νομιζω οτι τα πρεπει και οι κανονες περισσεουν... Εμ πασει περιπτωσει ετσι εφαρμοζεται η μεθοδος στην Ευρωπη, ετσι την γνωρισα εγω, ετσι σας την παρουσιασα και η αποτελεσματικοτητα της μας κλεινει το στομα.
Κοραλλία Μόζορα
19-05-2010, 09:57 PM
Αγαπητέ μου Jupiterios,
δεν μίλησα για πρέπει και κονόνες. Απλώς εξήγησα την εξέλιξη αυτών των συστημάτων και τον λόγο που χρειάστηκε να βελτιωθούν, που ήταν η έλλειψη της ακρίβειας τους στις προβλέψεις. Τόσο οι πρωτεύουσες κατευθύνσεις όσο και το ηλιακό τόξο είναι συμβολικά συστήματα.
Λες ότι το σύστημα σου είναι εμπνευσμένο από τον Πτολεμαίο, το ίδιο και η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Λες ότι στο σύστημα σου μια μοίρα ισούται μ' ένα χρόνο κι αυτό το προσθέτεις σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές. Το ίδιο γίνεται και στην πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σύστημα που χρησιμοποιείς και το ηλιακό τόξο;
jupiterios
19-05-2010, 11:55 PM
Λες ότι το σύστημα σου είναι εμπνευσμένο από τον Πτολεμαίο, το ίδιο και η πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Λες ότι στο σύστημα σου μια μοίρα ισούται μ' ένα χρόνο κι αυτό το προσθέτεις σε όλους τους πλανήτες και τις ακμές. Το ίδιο γίνεται και στην πρώτη μορφή του ηλιακού τόξου. Μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σύστημα που χρησιμοποιείς και το ηλιακό τόξο;
Τελικα υποπτευομαι οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα απλα το ονομαζουμε διαφορετικα! :bigsmile:
Αυτο που εσυ Κοραλλια ονομαζεις Ηλιακο Τοξο πρωτης μορφης εγω το ονομαζω Πτολεμαικη Προοδο. Και το ονομαζω Πτολεμαικο γιατι ειναι εμπνευσμενο απο την μεθοδο του Πτολεμαιου. Και το ονομαζω Προοδο για να το διαφοροποιησω απο τις πρωτευουσες Κατευθυνσεις αφου δεν ειναι αυτες. Και δεν το ονομαζω Ηλιακο Τοξο γιατι αυτος ο ορος ειναι σαφως πολυ μεταγενεστερη ονοματοδοσια και παραπεμπει συνειρμικα σε συστηματα του 20ου αιωνα και στις παραλλαγες αυτων.
scorpio_
19-05-2010, 11:56 PM
Λυπαμαι που δεν εγινα κατανοητος στο προηγουμενο ποστ μου παροτι προσπαθησα να ειμαι ξεκαθαρος. Γι' αυτο αναγκαστικα θα επαναληφθω: δεν χρησιμοποιω το ηλιακο τοξο το οποιο εχει ως μετρο την κινηση του ηλιου- οποια και αν ειναι αυτη αριθμητικα σε ημερησια βαση.
Χρησιμοποιω μια τελειως συμβολικη μεθοδο που ειναι εμπνευσμενη απο το συστημα πρωτευουσων κατευθυσεων του Πτολεμαιου αλλα δεν ταυτιζεται με αυτο. Στην τεχνικη αυτη λοιπον 1 μοιρα (δηλ. 60 λεπτα ακριβως, οχι 0,59 ουτε 0,58 ουτε 0,57 λεπτα της μοιρας, ουτε η μεση ημερησια κινηση Naibod, ουτε η πραγματικη ημερησια κινηση που ποικιλλει αριθμητικα απο μερα σε μερα, αλλα 60 λεπτα ακριβως) αντιστοιχει σε ενα ετος (365,25 ημερες).
Με αλλα λογια η τεχνικη αυτη ΔΕΝ ειναι solar arc ακριβως και ΔΕΝ ειναι primary directions ακριβως, παροτι μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους. Ειναι συμβολικη καθαρα και ειναι εμπνευσμενη απο τις πρ. κατευθυνσεις του Πτολεμαιου και γι'αυτο τις αποκαλεσα πτολεμαικες προοδους. Ως συμβολικη που ειναι αυτη η τεχνικη, αγαπητη Κοραλλια, δεν υπαρχουν πρεπει και δεν πρεπει οσον αφορα τη χρηση της. Εφοσον λοιπον προκειται για καθαρα συμβολικη τεχνικη δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο λογος που επιβαλλει την προοδο μονο του MC και οχι και των υπολοιπων ουρανιων σημειων και σωματων. Το γεγονος οτι ο Πτολεμαιος οπως λες εφαρμοζε τις πρ. κατευθυνσεις μονο πανω στο MC αυτο δεν σημαινει οτι απαγορευεται να επεκτεινουμε την εφαρμογη της συμβολικης παραλλαγης της μεθοδου και στα υπολοιπα.
Οταν μαλιστα στην πραξη δινει εξαιρετικα αποτελεσματα προβλεψης, νομιζω οτι τα πρεπει και οι κανονες περισσεουν... Εμ πασει περιπτωσει ετσι εφαρμοζεται η μεθοδος στην Ευρωπη, ετσι την γνωρισα εγω, ετσι σας την παρουσιασα και η αποτελεσματικοτητα της μας κλεινει το στομα.
Αυτό το σύστημα που λέτε είναι ευρέως γνωστό και εφρμόζεται με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις( και μάλιστα στο προσωπικό μου ωροσκόπιο) και αναφέρεται ως πρόοδοι των πλανητών κατά μία μοίρα. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με το ηλιακό τόξο όπως ισχυρίζονται οι αστρολόγοι εδώ αλλά θα περίμενα να γίνει μία σύγκριση στα δυο συστήματα που χρησιμοποιούν όσο αφορά το ωροσκόπιο της Ελλάδας τουλάγιστον. Μέχρι τώρα μόνο διαπιστώσεις διαβάζω αλλά το ζητούμενο στην αστρολογία είναι η πρόβλεψη. Επομένως συμφωνώ μαζί σας και αν έχετε κάπιες περιπτώσεις θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέτετε.
jupiterios
20-05-2010, 12:10 AM
Φυσικα και ειναι ευρεως γνωστο. Ολος ο κοσμος το χρησιμοποιει. Οσον αφορα προβλεψεις δεν εχεις παρα να διαβασεις το ποστ 85 πιο πανω. Σε λιγο θα παραθεσω και αλλες προβλεψεις για την Ελλαδα συμπληρωματικα.
jupiterios
20-05-2010, 02:43 AM
Ο ωροσκόπος στον Ζυγό που λες σημαίνει ότι τα ιδρυτικά πρωτόκολλα στο Λονδίνο υπογράφηκαν γύρω στα μεσάνυχτα.
Αν εχω κανει σωστα τον υπολογισμο η ωρα που δινει για ωροσκοπο 2 ζυγου με συντεταγμενες λονδινου ειναι 21:16. Ενω για συντεταγμενες Αθηνας ειναι 21:41
Κώστας
20-05-2010, 12:29 PM
κούνα το κεφάλι σου καλά να έρθουν τα μυαλά σου στην θέση τους για να σου εξηγήσω για τελευταία φορά
Σαν Υδροχόος με ωροσκόπο Υδροχόο και αναδρομο Ερμή πάνω στον ωροσκόπο δικαιούμαι να έχω κουνημένα τα μυαλά από κούνια:nuts:...και όσο κι αν τα κουνήσω δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση....Και όπως καταλαβαίνεις Κοραλία με τους «κανόνες» έχω ένα θέμα...είπαμε, “some rules can be bent, others can be broken”. Και στο προσυπογράφω ότι αρκετές από τις «βεβαιότητες» της Αστρολογίας σε 50 χρόνια θα έχουν είτε καταρριφθεί είτε αναθεωρηθεί, γιατί λοιπόν να μην τη ψάχνουμε διαρκώς τη δουλειά??
Λες το προφανές
Αν ένας γενέθλιος χάρτης λειτουργεί καλά αλλά δεν αντιστοιχεί στην ημερομηνία και ώρα που πραγματικά γεννήθηκε ένα άτομο ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.
Αν ο γενέθλιος χάρτης σου με την ημερομηνία και ώρα που γεννήθηκες δεν λειτουργεί αλλά λειτουργεί καλύτερα ένας χάρτης άλλης ημερομηνίας και ώρας τότε η αστρολογία είναι κουραφέξαλα. Γιατί αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία και η ώρα που γεννήθηκες δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε, δεν αντιστοιχούν σε κάτι.
Αν όμως η αστρολογία πραγματικά δουλεύει και ισχύει τότε ο γενέθλιος χάρτης που λειτουργεί καλύτερα απ' όλους είναι αυτός της πραγματικής ημερομηνίας και ώρας γέννησης. Αν ένα άτομο δεν ξέρει την ακριβή ώρα γέννησής του τότε δουλεύουμε τον χάρτη και κάνουμε σταδιακά διόρθωση της ώρας του ώστε να τον φέρουμε όσο το δυνατό πιο κοντά στην πραγματική ώρα γέννησης και επομένως να λειτουργεί καλύτερα.
Μα εννοείται, δεν ασχολούμαστε με την αστρολογία επειδή έτσι μας τη βάρεσε αλλά επειδή πιστεύουμε ακλόνητα (λόγω γνώσης και όχι απλής πίστης) σε κάποιες αρχές της.
Το ίδιο ισχύει και για ένα κράτος
Εδώ είναι το λάθος κατ’εμέ και επανερχόμαστε στην ουσία της διαφωνίας. Ό,τι ισχύει στα άτομα ΔΕΝ ισχύει στα κράτη, ή τουλάχιστον υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές. Ο γενέθλιος Ωροσκόπος ενός Ανθρώπου είναι το κομβικότερο στοιχείο του χάρτη του, αυτό απ’ όπου προκύπτει η μοναδικότητά του, αυτό που λένε και οι αστρολόγοι «η Πύλη εισόδου» στον κόσμο. Είναι η στιγμή της επώδυνης αποσύνδεσης από μία υψηλότερη κοσμική Ενέργεια και ληθαργική αταραξία, και από το χάος των απεριόριστων δυνατοτήτων το άτομο εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων ενεργειών και δυνατοτήτων τις οποίες συνειδητοποιεί σταδιακά και φέρει για πάντα μαζί του.
Τα κράτη ως συλλογικές οντότητες, ναι μεν έχουν κάποιες κομβικές ημερομηνίες αλλά δεν έχουν κάποιο μοιραίο δευτερόλεπτο γέννησης ούτε κάποιο μοιραίο δευτερόλεπτο θανάτου, δεν έχουν κάποιο πραγματικό «γενέθλιο» Ωροσκόπο παρά έναν συμβατικό και κοινά(?) αποδεκτό που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα από άλλους Ωροσκόπους. Δεν είναι λογικό όμως να βάζουμε στην ίδια μοίρα τη ζωοδότρα πρώτη ανάσα με την τοποθέτηση μίας τζίφρας, όση επισημότητα κι αν αυτή έχει, και να λέμε ότι εάν αυτή είχε πέσει 10 λεπτά πιο πριν η Ελλάδα θα ήταν εντελώς διαφορετικό κράτος...
Και σε αντίθεση με αυτό που λες θεωρώ πως το ότι ταιριάζει κάποιος Ωροσκόπος καλύτερα δεν σημαίνει ότι είναι και ο πραγματικός Ωροσκόπος μίας υπογραφής ή διακήρυξης. Δηλαδή εάν εσύ βρεις ότι ο Ωροσκόπος που λειτουργεί τέλεια είναι αυτός της 6ης μοίρας των Διδύμων τότε πίστεψέ με σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι η πρώτη υπογραφή έπεσε όντως στην 6η μοίρα του ζωδίου! Δεν βρήκες το δευτερόλεπτο της υπογραφής, απλά βρήκες τη μοίρα που λειτουργεί καλύτερα! Ακόμα κι αν γνωρίζαμε την ακριβή ώρα μίας υπογραφής τότε και πάλι θα βλέπαμε ότι υπάρχουν και Ωροσκόποι που λειτουργούν καλύτερα από το συγκεκριμένο, διότι ο πρώτος δεν καθορίζει απαραίτητα κάτι ούτε έχει την ισχύ και λειτουργικότητα του ωροσκόπου της γέννησης των ανθρώπων.
Διότι στις γεννήσεις τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και απόλυτα, υπάρχει ένα κρίσιμο δευτερόλεπτο γέννησης. Στα δε κράτη κάποιες γενέθλιες ημερομηνίες αφορούν κάποια επανάσταση, άλλες μία διακήρυξη ανεξαρτησίας, άλλες μία υπογραφή, σε αρκετά μάλιστα υπάρχει διαφορετική ημερομηνία επανάστασης, διακήρυξης και υπογραφής (όπου η υπογραφή εδώ ρίχνεται εύλογα στον Καιάδα από τους αστρολόγους), ενώ υπάρχουν και αρκετά κράτη που έχουν πολλές σημαντικές ημερομηνίες στην πλάτη τους χωρίς να μπορεί να ξεχωρίσει κάποια από αυτές ως γενέθλια.
Αφήνω πάντως ένα παραθυράκι ανοικτό όπου δεν αποκλείω εντελώς την ύπαρξη γενεθλίου Ωροσκόπου κρατών αλλά από μία πιο μεταφυσική έννοια. Μπορεί δηλαδή στις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας ενός κράτους να υπάρχει κατά μυστήριο τρόπο όντως κάτι σχετικά εφάμιλλο με τη στιγμή της «πρώτης ανάσας» το οποίο σηματοδοτεί τη γέννηση μίας συλλογικής οντότητας. Αυτή η στιγμή όμως είναι απροσδιόριστη και πραγματικά δεν μπορώ να τη φανταστώ να σχετίζεται με μία συμβατικά αποδεκτή από τους αστρολόγους στιγμή (πχ. υπογραφή πρωτοκόλλου). Αυτή είναι και η μοναδική γέφυρα που μπορώ να βρω με την κατεστημένη άποψη περί Ωροσκόπων των κρατών.
Και πέρα από τις διορθωσεις γύρω από διελεύσεις και επιστροφές είναι σημαντικό να εξετάζεται και τι ωροσκόπος και γενέθλιες όψεις ταιριάζουν στο χάρτη μίας χώρας. Για παράδειγμα δεν με πείθει το ότι η Ελλάδα σαν κράτος έχει Υδροχόο Ήλιο και Ουρανό σχεδόν ακριβώς πάνω στο Μεσουράνημα, όψη που θα έπρεπε να δείχνει κράτος υψηλής υπευθυνότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης (σε 200 χρόνια ούτε ένας βουλευτής έχει πάει φυλακή) γιάυτό και δεν μπορώ να αδικήσω τους Αμερικάνους αστρολόγους που δίνουν λιγότερη σημασία στην ακριβή ώρα της διακήρυξης και περισσότερη στο τι ταιριάζει στο προφίλ της χώρας, σε συνδυασμό πάντα με τις σημαντικές διελεύσεις. Και δεν είναι επίσης τυχαίο που στις ΗΠΑ υπάρχουν τόσες διαφορετικές απόψεις περί του Ωροσκόπου και των οικοθεσιών του κράτους. Και όλες οι πλευρές ισχυρίζονται ότι ο χάρτης τους λειτουργεί! Εδώ το ότι οι περισσότεροι θεωρούν ένα συγκεκριμένο ωροσκόπιο ως το σωστό δεν αποδεικνύει κάτι, και ακόμα κι αν φαίνεται να λειτουργεί δεν σημαίνει ότι είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει.
Κοραλλία Μόζορα
20-05-2010, 05:16 PM
Κώστα μου,
και στην ωριαία αστρολογία αυτό που γεννιέται δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά μια σκέψη στο κεφάλι μας κι όμως είναι σημαντική η ακρίβεια της ώρας και δεν λέμε βρες τον ωροσκόπο που ταιριάζει καλύτερα ανεξάρτητα από την ακριβή ώρα. Γιατί τότε πρέπει να ψάξουμε όλες τις πιθανές μοίρες για τον ωροσκόπο. Και μετά τίθεται και το εξής θέμα, ποιος αποφασίζει ποιος είναι ο σωστός ωροσκόπος και με τι κριτήρια; Και οι προβλέψεις που θα προκύψουν τι θα σημαίνουν; Ότι ανάλογα με τον ωροσκόπο που θα επιλέξει ως σωστό ο καθένας μας με τα δικά του κριτήρια προαποφασίζει τι είναι αυτό που θα συμβεί;
Το ίδιο ισχύει και για τον σύνθετο χάρτη στην συναστρία, απαιτείται ακριβής ώρα και δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος είναι ο σωστός ωροσκόπος κι όμως αυτό που γεννιέται δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά μια σχέση. Το ίδιο για την ηλιακή επιστροφή, "ξαναγεννιέται" ένας άνθρωπος (όπως κι ένα κράτος με πολλές σημαδιακές ημερομηνίες) κι όμως χρειάζεται ακριβής ώρα, δεν αποφασίζει ο καθένας μας τι ωροσκόπος θα ταίριαζε καλύτερα κάθε χρόνο στην ηλιακή του επιστροφή.
Η βασική θεωρητική αρχή της αστρολογίας είναι ίδια για όλους τους κλάδους της κι αν την καταρρίψουμε σ' ένα κλάδο της καταρρέει αναγκαστικά και στους υπόλοιπους. Και δεν είναι πρόβλημα να καταρρίψουμε κάτι αν βλέπουμε πώς δεν λειτουργεί αρκεί να έχουμε κάτι ισχυρό να βάλουμε στην θέση αυτού που καταρρίψαμε. Η βασική θεωρητική αρχή της αστρολογίας λέει: οτιδήποτε γεννιέται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή φέρει μέσα του εν δυνάμει τα χαρακτηριστικά εκείνης της στιγμής. Κι αυτό βασίζεται στην αρχή της συγχρονικότητας. Έχουμε μια καλύτερη θεωρητική αρχή να βάλουμε στην θέση της; Αν έχουμε, δώσε κλωτσιά κι εγώ μαζί σου.
Κοραλλία Μόζορα
20-05-2010, 08:57 PM
Τελικα υποπτευομαι οτι μιλαμε για το ιδιο πραγμα απλα το ονομαζουμε διαφορετικα! :bigsmile:
Αυτο που εσυ Κοραλλια ονομαζεις Ηλιακο Τοξο πρωτης μορφης εγω το ονομαζω Πτολεμαικη Προοδο. Και το ονομαζω Πτολεμαικο γιατι ειναι εμπνευσμενο απο την μεθοδο του Πτολεμαιου. Και το ονομαζω Προοδο για να το διαφοροποιησω απο τις πρωτευουσες Κατευθυνσεις αφου δεν ειναι αυτες. Και δεν το ονομαζω Ηλιακο Τοξο γιατι αυτος ο ορος ειναι σαφως πολυ μεταγενεστερη ονοματοδοσια και παραπεμπει συνειρμικα σε συστηματα του 20ου αιωνα και στις παραλλαγες αυτων.
Συγνώμη, Jupiterios, αλλά τι να σου πω; Να σου πω ότι οι πρωτεύουσες κατευθύνσεις και το ηλιακό τόξο ανήκουν και τα δυο στην κατηγορία Κατευθύνσεις; Να σου πω ότι παίρνεις ένα σύστημα κατευθύνσεων και το ονομάζεις προόδους ενώ οι πρόοδοι είναι ένα διαφορετικό σύστημα σε άλλη βάση; Να σου πω ότι ονομάζεις τις προόδους πτολεμαϊκές ενώ το προοδευτικό σύστημα εμφανίστηκε 15 αιώνες μετά τον Πτολεμαίο κι ο Πτολεμαίος δεν είχε ιδέα;
Να σου πω ότι κι ο Πτολεμαίος είχε δυσκολίες με το σύστημα του γιατί το MC δεν κινείται ακριβώς μια μοίρα κάθε τέσσερα 4 λεπτά σε όλα τα ζώδια κι αυτός δεν είχε την δυνατότητα να μετρήσει την ακριβή του κίνηση κι ότι αυτό έγινε κατορθωτό πολλούς αιώνες μετά; Και παρόλα αυτά εσύ επιμένεις ότι ένα σύστημα που μετρά χονδρικά μια απόσταση είναι πιο ακριβές από ένα σύστημα που μετρά την ίδια απόσταση με ακρίβεια;
Φυσικά είναι δικαίωμα σου να κάνεις ότι θέλεις στις προσωπικές σου μελέτες αλλά θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο περισσότερο το θέμα.
jupiterios
20-05-2010, 09:38 PM
Ο λογος που επιμενω Κοραλλια μου ειναι ακριβως επειδη το εχω ψαξει ηδη το θεμα κι εγω οπως και πληθος αλλων ανα τον κοσμο. Το συστημα αυτο εχει φανατικους οπαδους ακομα και σε τεραστια ονοματα της Αστρολογιας επειδη παρα την απλοτητα του δινει εξαιρετικα αποτελεσματα. Κατι το οποιο το επιβεβαιωνω κι εγω προσωπικα μετα απο ερευνα πολλη.
Μηπως να το δοκιμαζες κι εσυ για να διαπιστωσεις και απο μονη σου την αξιοπιστια του? Και ας μην κολλησουμε στην ορολογια αν ειναι σωστη ή οχι. Αυτο που μετρα ειναι η αποτελεσματικοτητα του και οχι η ονομασια του. Μερικες φορες η αληθεια βρισκεται στην απλοτητα. Περιμενω να μου πεις εντυπωσεις απο τις δοκιμες σου.
Κοραλλία Μόζορα
21-05-2010, 12:12 AM
Ο λογος που επιμενω Κοραλλια μου ειναι ακριβως επειδη το εχω ψαξει ηδη το θεμα κι εγω οπως και πληθος αλλων ανα τον κοσμο. Το συστημα αυτο εχει φανατικους οπαδους ακομα και σε τεραστια ονοματα της Αστρολογιας επειδη παρα την απλοτητα του δινει εξαιρετικα αποτελεσματα. Κατι το οποιο το επιβεβαιωνω κι εγω προσωπικα μετα απο ερευνα πολλη.
Μηπως να το δοκιμαζες κι εσυ για να διαπιστωσεις και απο μονη σου την αξιοπιστια του? Και ας μην κολλησουμε στην ορολογια αν ειναι σωστη ή οχι. Αυτο που μετρα ειναι η αποτελεσματικοτητα του και οχι η ονομασια του. Μερικες φορες η αληθεια βρισκεται στην απλοτητα. Περιμενω να μου πεις εντυπωσεις απο τις δοκιμες σου.
Δουλεύω 28 χρόνια το ηλιακό τόξο σε όλες τις μορφές του και τις εντυπώσεις μου σου τις είπα ήδη.
Δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας με τέτοιες συζητήσεις. Είμαστε όλοι εδώ επειδή αγαπάμε την αστρολογία και μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τους προβληματισμούς μας. Κι αν γίνομαι επίμονη κάποιες φορές είναι επειδή ανάλωσα 3 δεκαετίες διαβάζοντας και μελετώντας αστρολογία.
jupiterios
21-05-2010, 01:07 AM
Δουλεύω 28 χρόνια το ηλιακό τόξο σε όλες τις μορφές του και τις εντυπώσεις μου σου τις είπα ήδη.
Σε ποιο ακριβως ποστ μου ειπες τις εντυπωσεις σου αυτες, Κοραλλια, γιατι μου διαφευγει.... Αυτο μονο που μου λες ηδη απο το ποστ 90 κι επειτα ειναι η διαφωνια σου και οι επικρισεις σχετικα με την ονομασια που χρησιμοποιησα κατι που ειναι και off topic εντελως.
Το θεμα μας ειναι η κατασταση στην Ελλαδα και εκρινα σκοπιμο να δωσω μια σχετικη αναλυση χρησιμοποιωντας μια εγκριτη μεθοδο που χρησιμοποιειται ευρεως (1 μοιρα=1ετος) στο ποστ 85.
Αν, τωρα, εχεις διαφωνιες ως προς την μεθοδο, την αποτελεσματικοτητα και την ονομασια της, σεβαστο. Αλλα μια τετοια συζητηση ανηκει σε αλλο τοπικ, δεν συμφωνεις?
Κοραλλία Μόζορα
21-05-2010, 01:56 AM
Σε ποιο ακριβως ποστ μου ειπες τις εντυπωσεις σου αυτες, Κοραλλια, γιατι μου διαφευγει.... Αυτο μονο που μου λες ηδη απο το ποστ 90 κι επειτα ειναι η διαφωνια σου και οι επικρισεις σχετικα με την ονομασια που χρησιμοποιησα κατι που ειναι και off topic εντελως.
Το θεμα μας ειναι η κατασταση στην Ελλαδα και εκρινα σκοπιμο να δωσω μια σχετικη αναλυση χρησιμοποιωντας μια εγκριτη μεθοδο που χρησιμοποιειται ευρεως (1 μοιρα=1ετος) στο ποστ 85.
Αν, τωρα, εχεις διαφωνιες ως προς την μεθοδο, την αποτελεσματικοτητα και την ονομασια της, σεβαστο. Αλλα μια τετοια συζητηση ανηκει σε αλλο τοπικ, δεν συμφωνεις?
Η διαφωνία μου είναι ότι με το σύστημα μια μοίρα = ένας χρόνος βλέπεις να ενεργοποιείται η αντίθεση Ήλιου/Κρόνου στον χάρτη της Ελλάδας. Με το ακριβές ηλιακό τόξο όμως ο προχωρημένος Κρόνος είναι στις 10ο.26΄ Υδροχόου ενώ ο γενέθλιος Ήλιος είναι στις 14ο.14΄ Υδροχόου και ο προχωρημένος Ήλιος στις 9ο.54΄ του Λέοντα ενώ ο γενέθλιος Κρόνος είναι στις 14ο.46 Λέοντα. Επομένως οι όψεις αυτές θα γίνουν σε μερικά χρόνια.
Με το ακριβές ηλιακό τόξο όμως το προχωρημένο MC αυτό τον καιρό βρίσκεται σε ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας που σε συνδυασμό με τον τράνζιτ Πλούτωνα να ενεργοποιεί την ακμή του 8ου και το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα της Ελλάδας περιγράφουν πολύ καλά την παρούσα κατάσταση.
Με δυο λόγια, αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι γεγονότα κρόνιας φύσης αλλά πλουτώνιας και ουράνιας κι αυτό έχει σημασία στην εκτίμηση της κατάστασης που κάνουμε. Μακάρι να ήταν κρόνια γεγονότα γιατί οι επιπτώσεις του Κρόνου δεν κρατάνε πολύ και ξεπερνιούνται αρκετά πιο εύκολα από τις επιπτώσεις του Πλούτωνα και Ουρανού που και βαθύτερες είναι και πιο μακροχρόνιες.
jupiterios
21-05-2010, 02:58 AM
Το συστημα λοιπον που χρησιμοποιεις εσυ Κοραλλια δινει την ενεργοποιηση της αντιθεσης ηλιου /κρονου σε μερικα χρονια (καπου στο 2015 αν δεν κανω λαθος). Το συστημα που χρησιμοποιω εγω την δινει τωρα, για φετος. Ποιο συστημα απο τα δυο ειναι πιο ακριβες θα το δειξει η ιστορια. Δεν μενει παρα να περιμενουμε τον Χρονο να φερει τη δικαιωση...
Οσον αφορα το αν ειναι κρονιας φυσης ή οχι αυτα που περναει η Ελλαδα τωρα το εχω λεπτομερεστατα ηδη εκθεσει στο ποστ 85 και ο καθενας μπορει να τα κρινει απο μονος του. Σεβαστη φυσικα η δικη σου προσωπικη αποψη οτι δεν ειναι και τοσο πολυ κρονια ολα αυτα που μας συμβαινουν.
Αν παλι ομως θελεις κατι απο Πλουτωνα ή Ουρανο για να σου φτιαξω το κεφι θα σου γνωρισω την δικη μου αποψη περι Ωροσκοπου Ελλαδας στην 2η του Ζυγου που την εχω διασταυρωσει απο χρονια πριν.... Συμφωνα με αυτην λοιπον ο προδευμενος Ωροσκοπος της Ελλαδας φετος περνα στην 0 του Κριου (οποτε και δεχεται διελευση Ουρανου) και αντιστοιχως το προοδευμενο Μεσουρανημα στην 0 του Αιγοκερω (οποτε ηδη δεχεται επιρροη διελ. πλουτωνα)....Ελπιζω να σε καλυψα οσον αφορα τις πλουτωνιες και ουρανιες επιδρασεις.
Αν παλι οχι, επειδη η 2η του Ζυγου δεν ειναι πληρως αποδεκτη αποψη, θα σου απαντησω οτι το ιδιο ισχυει (οπως λεει και ο Κωστας) και για τη θεση που δινεις για το MC και πολυ πολυ περισσοτερο για την ακμη του 8ου που λες οτι ενεργοποιειται απο τον τρανζιτ Πλουτωνα (ακμη του 8ου με βαση ποιο συστημα οικοθεσιας? και γιατι αυτο και οχι καποιο αλλο?)....
Επισης αυτο που λες
Μακάρι να ήταν κρόνια γεγονότα γιατί οι επιπτώσεις του Κρόνου δεν κρατάνε πολύ και ξεπερνιούνται αρκετά πιο εύκολα από τις επιπτώσεις του Πλούτωνα και Ουρανού που και βαθύτερες είναι και πιο μακροχρόνιες.
ισχυει στις διελευσεις οντως. Οι διελευσεις του Κρονου οντως δεν κρατανε πολυ, μονο για λιγους μηνες, ενω του Πλουτωνα μπορει να φτασουν και χρονια!... Στις προοδους ομως που ειναι αργοκινητες κατι τετοιο δεν ισχυει. Στις προοδους (ειτε secondary ειτε solar arc ειτε οτιδηποτε)καθε οψη ειναι εξισου βαρυνουσας σημασιας ασχετως απο τον πλανητη. N'est-ce pas?
jupiterios
21-05-2010, 04:04 AM
Και μιας και αναφερθηκα στην αποψη μου για Ωροσκοπο Ελλαδας στην 2η του Ζυγου θα ηθελα να τηρησω την υποσχεση που εδωσα για συμπληρωματικες προβλεψεις συμφωνα παντα με την δικη μου θεση περι ωροσκοπου.
Ως γνωστον υπαρχει στις Προοδους η ιδεα οτι μπορουμε να μαθουμε πολλα για το γενικο κλιμα μιας εποχης απο το ζωδιο στο οποιο περιδιαβαινει ο προοδ. Ωροσκοπος και ο προοδ. Ηλιος. Καθε 30 περιπου χρονια αυτα αλλαζουν ζωδιο και αρα περναμε σε μια νεα 30ετη εποχη. Καθε εποχη εχει τα στοιχεια που της δινει το εκαστοτε ζωδιο και φυσικα η μεταβαση απο το ενα ζωδιο στο αλλο δεν γινεται αποτομα αλλα υπαρχει μια μικρη περιοδος που οι επιρροες συγχεονται.
Πρωτα θα σας παραθεσω εν συντομια καποια γεγονοτα απο το παρελθον της Ελλαδας αρχης γενομενης απο το 1830 κι επειτα θα επιχειρησω μια πολυ γενικη προβλεψη για κλιμα της ερχομενης 30ετιας.
Τα στοιχεια που παραθετω αποδεικνυουν πολλα....Επισης σημειωστε οτι οι εποχες ειναι υπολογισμενες στο περιπου με αποκλιση 2-3 ετων οσον αφορα την εναρξη και τη ληξη τους. Οι υπολογισμοι εγιναν με βαση την Προοδο του Ωροσκοπου απο την 2η του ζυγου.
jupiterios
21-05-2010, 04:06 AM
πρ. Ωροσκοπος στο Ζυγο 1830-1860
διακυβερνηση Οθωνα, απολυτη Μοναρχια
πρ. Ωροσκοπος στο Σκορπιο 1860-1890
περιοδος αναγκαιας Χρεωσης (αφροδιτη σε πτωση).
Ο Τρικουπης το 1882 αποσπα μεγαλα Δανεια για την αναπτυξη του Κρατους που μαζι με την υψηλη Φορολογια (πχ σε καπνο-κρασι κλπ) προκαλουν οξυ Οικονομικο προβλημα που λιγο αργοτερα θα φερει Πτωχευση (1893).
πρ. Ωροσκοπος στο Τοξοτη 1890-1920
περιοδος Αναπτυξης σε εργα και Επεκτασης εδαφων (Διας).
-Αναπτυξη Σιδηροδρομικου Δικτυου, Παιδειας και Δημοσιου Τομεα απο Τρικουπη
-οι πρωτοι Ολυμπιακοι Αθλητικοι Αγωνες 1896
-Βαλκανικοι Πολεμοι με γειτονες (διπολο διδυμων)
-εντονη πολιτικη παρουσια Βενιζελου
-Επεκταση συνορων προς Μακεδονια,Κρητη,Θρακη,Σμυρ η (Μεγαλη Ιδεα)
-Εθνικος Διχασμος 1916 (διπολο διδυμων) (κυβερνηση Βενιζελου απο Θεσσαλονικη εναντιον Βασιλια Κωνσταντινου)
πρ. Ωροσκοπος στο Αιγοκερω 1920-1950
περιοδος καταστροφων και πολεμων (αρης σε εξαρση).
-Συρρικνωση εδαφων, απωλεια Σμυρνης (μικρασιατικη καταστροφη) και Αν. Θρακης (Κρονος)
-Γερμανικη κατοχη (Κρονος)
-Φτωχεια (διας σε πτωση)
-Εμφυλιος πολεμος (διπολο καρκινου)
-μεγαλες πυρκαγιες (Θεσσαλονικης ΄17, Σμυρνης '22) (αρης σε εξαρση)
-ΟΧΙ της 28ης οκτωβριου (αρης)
πρ. Ωροσκοπος στο Υδροχοο 1950-1980
περιοδος ανταρσιων κι εξεγερσεων (ουρανος) αλλα και συντηρητισμου στην πολιτικη (κρονος).
-η Δεξια στην εξουσια (Καραμανλης '56 εως '63- Πραξικοπημα '67 εως '74- Καραμανλης ξανα '74 εως '81)
-περιθωριοποιηση Αριστερας (εξοριστοι στη Μακρονησο)
-ενταξη σε μεγαλους Οργανισμους (ΝΑΤΟ 1952 και ΕΟΚ 1980)
-εξεγερση Πολυτεχνειου 1973
-Μεταπολιτευση και η πρωτη ουσιαστικη Αυτονομηση των ελληνων 24 ιουλιου 1974
-Καταργηση Βασιλειας με δημοψηφισμα (ηλιος σε αδυναμια)
-Εγκαταλειψη επαρχιας, αστυφιλια, αντιπαροχες, εκσυγχρονισμος βιοτικου επιπεδου στα αστικα κεντρα.
πρ. Ωροσκοπος στους Ιχθεις 1980-2010
περιοδος ειρηνης αλλα και επαναπαυσης, βολεματος, μαλθακοτητας (αφροδιτη σε εξαρση).
-Λαοπλανοι πολιτικοι και οικονομικες απατες (ποσειδωνας)
-κυριαρχια του Σοσιαλισμου (Παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ)
-σκανδαλα (κοσκωτα '89-χρηματιστηριου '99-μιζες-διαφθορα πολιτικων κλπ)
-αφθονια σε επιχορηγησεις, δανεια, φαινομενα νεοπλουτισμου (Τσοβολα δωστα ολα, πακετα Ντελορ, ΚΠΣ κλπ) (Διας)
-αναδιαρθωση τομεα υγειας (ΕΣΥ)
-διογκωση Δημοσιου Τομεα (διπολο παρθενου)- γιγαντισμος γραφειοκρατειας (ερμης σε πτωση)
-κυκλοφοριακα προβληματα (εξαρση τροχαιων ατυχηματων, επιβολη δακτυλιου) (ερμης σε πτωση)
-αμφισβητηση των Εθνικων Υδατων λογω υφαλοκρηπιδας και γριζες ζωνες (Σισμικ ΄87, Ιμια '96) (ποσειδωνας).
Βεβαια ισως θα επρεπε να δουμε και μεγαλη καλλιτεχνικη ανθηση εδω κατι που δεν συνεβη...
τι θα φερει ο πρ. Ωροσκοπος στο Κριο 2010-2040?
αρης σε θεση- τελευταια φορα που ηταν ο αρης σε εξαρση απο τον Αιγοκερω (1920-1950) ειχαμε μεγαλες πυρκαγιες.... Αυτο το εχουμε ηδη δει να συμβαινει με την μεγαλυτερη πυρκαγια στην ελληνικη ιστορια το καλοκαιρι του 2007 (ειπαμε δικαιολογειται μια αποκλιση 2-3 χρονια στην εναρξη και ληξη των εποχων) αλλα και με αυτην του καλοκαιριου 2009 στην Αττικη. Επισης αναμενονται εχθροπραξιες. Μεγαλες επιτυχιες στον αθλητισμο. Εναρξη νεας εποχης για την Ελλαδα με νεα συμβολα (ας πουμε νεο συνταγμα, νεα σημαια, νεος εθνικος υμνος?).
αφροδιτη σε πτωση- Αν μην τι αλλο δηλωνει ασχημες οικονομικες εξελιξεις οπως και στην εποχη του Σκορπιου που ειχαμε φορτωθει για πρωτη φορα με υπερογκα Δανεια και καταληξαμε στο "δυστυχως επτωχευσαμε" (κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...). Το σταυρο του ΔΝΤ θα τον κουβαλαμε για 10ετιες μου φαινεται.. Προβληματα συνεργασιας με αλλα κρατη. Ελλειψη ομοιογενειας του πληθυσμου.
ηλιος σε εξαρση-Τωρα εδω τι να πω? Ο ηλιος ειναι ο ηγετης και μαλιστα ο απολυτος, ο συγκεντρωτικος. Ισως βρεθει καποιος τετοιος, με εντονη πυγμη για να μας καθοδηγησει νικηφορα σε καλυτερα μονοπατια. Εστω και μεσα απο επιτυχημενες πολεμικες συρραξεις (αχ ο αρης παλι εδω) θα μας φερει παλι την χαμενη εθνικη περηφανεια, και θα εγκαινιασει μια νεα εποχη για την Ελλαδα με ενα νεο ηχηρο ΟΧΙ.
κρονος σε πτωση- Φυσικα καταργηση της μονιμοτητας! το Δημοσιο καταρρεει. Οπως λενε και η στατιστικες θα γινουμε εθνος γεροντων. Δραματικη αυξηση των γερων εις βαρος του αριθμου των νεων. Εγκαταλειψη αγονων κι απομακρυσμενων περιοχων, ερημωση ισως και ολοκληρων νομων!
paraskeyh
21-05-2010, 04:40 PM
πρ. Ωροσκοπος στο Ζυγο 1830-1860
διακυβερνηση Οθωνα, απολυτη Μοναρχια
πρ. Ωροσκοπος στο Σκορπιο 1860-1890
περιοδος αναγκαιας Χρεωσης (αφροδιτη σε πτωση).
Ο Τρικουπης το 1882 αποσπα μεγαλα Δανεια για την αναπτυξη του Κρατους που μαζι με την υψηλη Φορολογια (πχ σε καπνο-κρασι κλπ) προκαλουν οξυ Οικονομικο προβλημα που λιγο αργοτερα θα φερει Πτωχευση (1893).
πρ. Ωροσκοπος στο Τοξοτη 1890-1920
περιοδος Αναπτυξης σε εργα και Επεκτασης εδαφων (Διας).
-Αναπτυξη Σιδηροδρομικου Δικτυου, Παιδειας και Δημοσιου Τομεα απο Τρικουπη
-οι πρωτοι Ολυμπιακοι Αθλητικοι Αγωνες 1896
-Βαλκανικοι Πολεμοι με γειτονες (διπολο διδυμων)
-εντονη πολιτικη παρουσια Βενιζελου
-Επεκταση συνορων προς Μακεδονια,Κρητη,Θρακη,Σμυρ η (Μεγαλη Ιδεα)
-Εθνικος Διχασμος 1916 (διπολο διδυμων) (κυβερνηση Βενιζελου απο Θεσσαλονικη εναντιον Βασιλια Κωνσταντινου)
πρ. Ωροσκοπος στο Αιγοκερω 1920-1950
περιοδος καταστροφων και πολεμων (αρης σε εξαρση).
-Συρρικνωση εδαφων, απωλεια Σμυρνης (μικρασιατικη καταστροφη) και Αν. Θρακης (Κρονος)
-Γερμανικη κατοχη (Κρονος)
-Φτωχεια (διας σε πτωση)
-Εμφυλιος πολεμος (διπολο καρκινου)
-μεγαλες πυρκαγιες (Θεσσαλονικης ΄17, Σμυρνης '22) (αρης σε εξαρση)
-ΟΧΙ της 28ης οκτωβριου (αρης)
πρ. Ωροσκοπος στο Υδροχοο 1950-1980
περιοδος ανταρσιων κι εξεγερσεων (ουρανος) αλλα και συντηρητισμου στην πολιτικη (κρονος).
-η Δεξια στην εξουσια (Καραμανλης '56 εως '63- Πραξικοπημα '67 εως '74- Καραμανλης ξανα '74 εως '81)
-περιθωριοποιηση Αριστερας (εξοριστοι στη Μακρονησο)
-ενταξη σε μεγαλους Οργανισμους (ΝΑΤΟ 1952 και ΕΟΚ 1980)
-εξεγερση Πολυτεχνειου 1973
-Μεταπολιτευση και η πρωτη ουσιαστικη Αυτονομηση των ελληνων 24 ιουλιου 1974
-Καταργηση Βασιλειας με δημοψηφισμα (ηλιος σε αδυναμια)
-Εγκαταλειψη επαρχιας, αστυφιλια, αντιπαροχες, εκσυγχρονισμος βιοτικου επιπεδου στα αστικα κεντρα.
πρ. Ωροσκοπος στους Ιχθεις 1980-2010
περιοδος ειρηνης αλλα και επαναπαυσης, βολεματος, μαλθακοτητας (αφροδιτη σε εξαρση).
-Λαοπλανοι πολιτικοι και οικονομικες απατες (ποσειδωνας)
-κυριαρχια του Σοσιαλισμου (Παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ)
-σκανδαλα (κοσκωτα '89-χρηματιστηριου '99-μιζες-διαφθορα πολιτικων κλπ)
-αφθονια σε επιχορηγησεις, δανεια, φαινομενα νεοπλουτισμου (Τσοβολα δωστα ολα, πακετα Ντελορ, ΚΠΣ κλπ) (Διας)
-αναδιαρθωση τομεα υγειας (ΕΣΥ)
-διογκωση Δημοσιου Τομεα (διπολο παρθενου)- γιγαντισμος γραφειοκρατειας (ερμης σε πτωση)
-κυκλοφοριακα προβληματα (εξαρση τροχαιων ατυχηματων, επιβολη δακτυλιου) (ερμης σε πτωση)
-αμφισβητηση των Εθνικων Υδατων λογω υφαλοκρηπιδας και γριζες ζωνες (Σισμικ ΄87, Ιμια '96) (ποσειδωνας).
Βεβαια ισως θα επρεπε να δουμε και μεγαλη καλλιτεχνικη ανθηση εδω κατι που δεν συνεβη...
τι θα φερει ο πρ. Ωροσκοπος στο Κριο 2010-2040?
αρης σε θεση- τελευταια φορα που ηταν ο αρης σε εξαρση απο τον Αιγοκερω (1920-1950) ειχαμε μεγαλες πυρκαγιες.... Αυτο το εχουμε ηδη δει να συμβαινει με την μεγαλυτερη πυρκαγια στην ελληνικη ιστορια το καλοκαιρι του 2007 (ειπαμε δικαιολογειται μια αποκλιση 2-3 χρονια στην εναρξη και ληξη των εποχων) αλλα και με αυτην του καλοκαιριου 2009 στην Αττικη. Επισης αναμενονται εχθροπραξιες. Μεγαλες επιτυχιες στον αθλητισμο. Εναρξη νεας εποχης για την Ελλαδα με νεα συμβολα (ας πουμε νεο συνταγμα, νεα σημαια, νεος εθνικος υμνος?).
αφροδιτη σε πτωση- Αν μην τι αλλο δηλωνει ασχημες οικονομικες εξελιξεις οπως και στην εποχη του Σκορπιου που ειχαμε φορτωθει για πρωτη φορα με υπερογκα Δανεια και καταληξαμε στο "δυστυχως επτωχευσαμε" (κατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...). Το σταυρο του ΔΝΤ θα τον κουβαλαμε για 10ετιες μου φαινεται.. Προβληματα συνεργασιας με αλλα κρατη. Ελλειψη ομοιογενειας του πληθυσμου.
ηλιος σε εξαρση-Τωρα εδω τι να πω? Ο ηλιος ειναι ο ηγετης και μαλιστα ο απολυτος, ο συγκεντρωτικος. Ισως βρεθει καποιος τετοιος, με εντονη πυγμη για να μας καθοδηγησει νικηφορα σε καλυτερα μονοπατια. Εστω και μεσα απο επιτυχημενες πολεμικες συρραξεις (αχ ο αρης παλι εδω) θα μας φερει παλι την χαμενη εθνικη περηφανεια, και θα εγκαινιασει μια νεα εποχη για την Ελλαδα με ενα νεο ηχηρο ΟΧΙ.
κρονος σε πτωση- Φυσικα καταργηση της μονιμοτητας! το Δημοσιο καταρρεει. Οπως λενε και η στατιστικες θα γινουμε εθνος γεροντων. Δραματικη αυξηση των γερων εις βαρος του αριθμου των νεων. Εγκαταλειψη αγονων κι απομακρυσμενων περιοχων, ερημωση ισως και ολοκληρων νομων!
Eγώ παιδιά μπορεί να μην γνωρίζω ακόμη για τα προοδευτικά αλλά πολύ φοβάμαι οτι γενικά η Ελλάδα θα ερημώσει γιατί και με απλή λογική να το σκεφτούμε αν οι νέοι μεταναστεύσουν λόγω τις ανεργίας μόνο οι γέροι θα μεινουν σε αυτό το κράτος έτσι όπως μας καταντήσανε:bigsmile:
Μητσάκος
21-05-2010, 04:58 PM
Eγώ παιδιά μπορεί να μην γνωρίζω ακόμη για τα προοδευτικά αλλά πολύ φοβάμαι οτι γενικά η Ελλάδα θα ερημώσει γιατί και με απλή λογική να το σκεφτούμε αν οι νέοι μεταναστεύσουν λόγω τις ανεργίας μόνο οι γέροι θα μεινουν σε αυτό το κράτος έτσι όπως μας καταντήσανε:bigsmile:
Μπορείς να μου υποδείξεις ένα κράτος που να έχει ανάπτυξη (όχι την Κίνα, βέβαια :cheesy: ) και άρα να έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί μετανάστες;
Στο λέω αυτό επειδή εγώ δεν γνωρίζω κανένα. Όλοι έχουν πρόβλημα και οι δείκτες της ανεργίας τους είναι υψηλοί. Τουτέστιν δεν υπάρχουν δουλειές. Τουτέστιν ό,τι και να λένε κάποιοι (ότι θα πάνε σε άλλη χώρα, θα μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά κλπ, κλπ) δεν μπορεί να γίνει, για τον απλούστατο λόγο ότι όπου και να πάνε θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Φυσικά εξαιρούνται οι δουλειές αυτές που αφορούν εξειδικευμένες δεξιότητες ΄και γνώσεις, που γίνονται από άτομα ανώτερης μόρφωσης. Αλλά και αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με τη ζήτηση και οι περισσότεροι απόφοιτοι των δικών μας ΑΕΙ έχουν ποιότητα πολύ πιο κάτω από τον μ.ο. των ξένων πανεπιστημίων.
Έχω ξαναγράψει ότι το πρόβλημα ΔΕΝ έγκειται μόνο στην Ελλάδα. Απλώς με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, που αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων, οι περισσότεροι κοιτάνε τα δικά μας χάλια και δεν βλέπουν τα δικά τους. Ο Πλούτωνας είναι στο Αιγόκερω και ο Κρόνος θα μπει στον Ζυγό για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Όπως και ο Ουρανός θα μπει στον Κριό, ο Δίας κλπ.
Οι αρχετυπικές δυνάμεις των πλανητών επενεργούν σε όλον το κόσμο. Δεν βλέπεις πώς και η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία και πλήθος άλλων χωρών παίρνουν μέτρα; Ίσως όχι αντίστοιχα των ελληνικών, αλλά μέτρα. Και πάλι όμως, το ταρακούνημα θα υπάρξει. Και θα υπάρξει νομοτελειακά, επειδή έχει επέλθει ανισορροπία στο σύστημα.
Επιπλέον η χώρα δεν ερημώνει και "γερνάει" επειδή υπάρχει η τάση να φύγουν κάποιοι (που δεν πρόκειται να γίνει, για τους λόγους που αναφέρω πιο πάνω). Η χώρα "γερνάει" και ερημώνει επειδή έχει χαμηλό δείκτη γεννητικότητας. Πιο απλά, δεν γεννιούνται τόσα παιδιά όσα χρειάζονται για να υπερκαλυφθούν οι θάνατοι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο δείκτης γεννητικότητας (=Λόγος των γεννήσεων ενός έτους προς το μέσο πληθυσμό του ίδιου έτους και γενικότερα ο λόγος των γεννήσεων μιας περιόδου στο μέσο πληθυσμό της ίδιας περιόδου. Επομένως ο αριθμός που αναλογεί στις γεννήσεις που γίνονται σε μια χώρα στη διάρκεια ενός έτους ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους στην ίδια χώρα). Φαντάσου ότι στην Ελλάδα αυτός ο λόγος είναι κάτω από το 1,5 (1,39 μου φαίνεται), ενώ για να "φρεσκαριστεί" η γενιά χρειάζεται 2 και κάτι....
Κοραλλία Μόζορα
21-05-2010, 05:21 PM
Αγαπητέ μου Jupiterios,
έχεις πει τόσα πολλά εδώ που είναι αδύνατο να απαντήσω σε όλα.
Δεν μπορώ να σχολιάσω τον χάρτη της Ελλάδας που χρησιμοποιείς με ωροσκόπο στην 2ο Ζυγού γιατί δεν τον γνωρίζω και δεν ξέρω τι συντεταγμένες ή σύστημα οικοθεσίας χρησιμοποιείς για να τον κοιτάξω. Αν όμως εγώ θεωρούσα ότι η Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 2ο Ζυγού περισσότερο θα έδινα βαρύτητα στο πρόσφατο τετράγωνο Πλούτωνα/Κρόνου πάνω στον ωροσκόπο της παρά το τράνζιτ του Πλούτωνα στο προοδευμένο Μεσουράνημα, το οποίο μάλιστα δεν υπολογίζεις με κάποια αξιόπιστη ακρίβεια αφού λες ότι το Μεσουράνημα φέτος περνά στην 0ο Αιγόκερω και ο τράνζιτ Πλούτωνας ήταν στην 0ο Αιγόκερω πέρσι.
Και πάλι όμως το τετράγωνο των τράνζιτ Πλούτωνα/Κρόνου στον ωροσκόπο δεν εξηγεί ακριβώς γιατί το πλήγμα να είναι οικονομικό, να απειλείται με πτώχευση η χώρα, αφού μπορεί να σημαίνει περισσότερο άλλα πράγματα στον άξονα 1ου/7ου, όπως πόλεμο ή πολύ σοβαρά προβλήματα με άλλη χώρα, επώδυνη διάλυση συμμαχιών, φυσικές καταστροφές κ.ά.
Οι μακροχρόνιες συνέπειες που είπα σχετικά με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα είναι άσχετες από το πόσο διαρκεί το πέρασμα τους από τράνζιτ ή προόδους. Όταν τελειώσει ένα πέρασμα του Κρόνου συνήθως τελειώνουν και οι συνέπειες που φέρνει ή μπορεί να κρατήσουν για λίγο ακόμα. Οι συνέπειες όμως που φέρνει ο Πλούτωνας μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια μετά το πέρασμα του από μια θέση. Ο Κρόνος θα έφερνε μέτρα λιτότητας, ο Πλούτωνας σείει την οικονομία από τα θεμέλια της.
Η προσέγγιση της ιστορίας που κάνεις με τον προοδευτικό ωροσκόπο είναι πολύ επιφανειακή και σε αρκετά σημεία λανθασμένη. Δεν μπορεί να ερμηνεύσει κανείς σοβαρά γεγονότα στην ιστορία μιας χώρας από την θέση του προοδευτικού ωροσκόπου. Αλίμονο όταν περνά ο ωροσκόπος μιας χώρας από τον Αιγόκερω να βιώνει καταστροφές του μεγέθους της Μικρασιατικής καταστροφής για την Ελλάδα.
Συνδύασες τον Ζυγό με την μοναρχία. Δεν κατάλαβα γιατί. Ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και άλλα που αναφέρεις έγιναν σε διάφορες εποχές και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης. Ή σημειώνεις για τον προοδευτικό ωροσκόπο στον Τοξότη "έντονη παρουσία του Βενιζέλου". Τι σημαίνει αυτό και πώς σχετίζεται με τον Τοξότη; Η παρουσία του Βενιζέλου ήταν λιγότερο έντονη όταν ο προοδευτικός ωροσκόπος ήταν στον Αιγόκερω;
Και γιατί συνδέεις τον Αιγόκερω και την έξαρση του ¶ρη με την συρρίκνωση εδαφών και την εθνική καταστροφή στην Σμύρνη ενώ για τον ¶ρη στον Κριό αναφέρεσαι σε επιτυχημένες πολεμικές συρράξεις; Αν ο ¶ρης στην έξαρση του φέρνει τέτοιες καταστροφές τι να περιμένουμε στην πτώση του; Και γιατί ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω δεν έφερε την σύνεση και την σωστή στρατηγική ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή;
Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί συνδέεις την αστυφιλία με τον Υδροχόο ή με την άνοδο της Δεξιάς στην εξουσία και την περιθωριοποίηση της Αριστεράς.
Λαοπλάνους πολιτικούς, διόγκωση του δημόσιου τομέα, οικονομικές απάτες και σκάνδαλα η Ελλάδα είχε σ' όλη την ιστορία της από το 1830. Και τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα έγιναν επί βασιλείας, απλώς ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις και ο λαός ζούσε στην άγνοια ή δεν είχε τον τρόπο να μιλήσει. Οικονομική ασυδοσία στο έπακρο και λογαριασμό να μην δίνουν. Γιατί όταν ο βασιλιάς βάζει χαράτσι σ' ένα εξαθλιωμένο οικονομικά λαό για να αγοράσει θαλαμηγό στην κόρη του τι να συζητάμε για τον Κοσκωτά;
Ούτε μπορούμε να μιλάμε για άσχημες οικονομικές εξελίξεις με προοδευτικό ωροσκόπο στον Κριό επειδή είναι η πτώση της Αφροδίτης γιατί ο Κριός ως ζώδιο δεν έχει σχέση με οικονομικά θέματα. Αν υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις από αλλού θα φαίνονται.
Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ή να προβλέψουμε σοβαρά γεγονότα στην ζωή μιας χώρας από την θέση του προοδευτικού ωροσκόπου, όπως ούτε και στην ζωή ενός ατόμου. Και σίγουρα είναι πολύ παρακινδυνευμένο, και μάλιστα χωρίς σε βάθος μελέτη, να χρησιμοποιήσουμε το ζώδιο του προοδευτικού ωροσκόπου για να επιβεβαιώσουμε τον γενέθλιο ωροσκόπο. Γιατί αν πάρει κανείς τον προοδευτικό ωροσκόπο ξεκινώντας από τους Διδύμους και ανοίξει ένα βιβλίο ιστορίας σίγουρα και πάλι θα μπορεί να "ταιριάξει" πολλά γεγονότα.
jupiterios
22-05-2010, 12:23 AM
Οπως ηδη εχω πει στο προηγουμενο ποστ αυτοι οι προοδοι του Ωροσκοπου δινουν γενικες τασεις. Εξυπακουεται οτι τα γεγονοτα θα εκδηλωθουν απο συγκεκριμενες διελευσεις και προοδους επι του γενεθλιου. Ειναι αυτονοητο.
Στο ποστ κανω μια αναφορα των σημαντικοτερων γεγονοτων καθε περιοδου. Καποια απο αυτα κολλανε πολυ με το κλιμα του ζωδιου και τα συνδεω αιτιολογοντας το με τις παρενθεσεις μου. Καποια αλλα ομως δεν τα συνδεω, ειναι απλη αναφορα. Πχ δεν συνεδεσα τη μοναρχια με το Ζυγο, απλα εγινε αναφορα. Ουτε συνεδεσα την πολιτικη δραση Βενιζελου με τον Τοξοτη. Οταν υπαρχει συνδεση το αιτιολογω μεσα στις παρενθεσεις.
Και σιγουρα δεν χρησιμοποιησα αυτες τις προοδους για να κανω επαληθευση της αποψης μου περι Ωροσκοπου στην 2η Ζυγου. Αυτο ειναι ενα αυθαιρετο συμπερασμα που δεν καταλαβα πως συναχθηκε!! Παντως αν ενδιαφερεστε να παραθεσω συγκεκριμενα στοιχεια για να υποστηριξω την αποψη μου αυτην, πολυ ευχαριστως να το κανω.
Οσον αφορα το ερωτημα : απο που φαινεται οτι το πληγμα ειναι οικονομικο θεωρω οτι το εχω απαντησει ηδη στο ποστ 26 (δ. πλουτωνας σε αντιθεση ακριβειας με πρ. Αφροδιτη) και απο το γεγονος οτι ο Πλουτωνας (θεματα οικονομιας) ειναι κυβερνητης του 2ου οικου και δεχεται σκληρες οψεις απο Ουρανο και Κρονο ταυτοχρονα (ταυ τετραγωνο) αυτην την εποχη.
Γιατί αν πάρει κανείς τον προοδευτικό ωροσκόπο ξεκινώντας από τους Διδύμους και ανοίξει ένα βιβλίο ιστορίας σίγουρα και πάλι θα μπορεί να "ταιριάξει" πολλά γεγονότα.
Αγαπητη Κοραλλια δεκτη η κριτικη σου για το ποστ 110 -αν κι επιλεκτικη οπως παρατηρησα- αλλα θα χαρω περισσοτερο αν μας παρουσιαζες καποια τετοια παραδειγματα που να δειχνουν αυτο που αναφερεις στην παραθεση.
paraskeyh
22-05-2010, 11:50 PM
Μπορείς να μου υποδείξεις ένα κράτος που να έχει ανάπτυξη (όχι την Κίνα, βέβαια :cheesy: ) και άρα να έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί μετανάστες;
Στο λέω αυτό επειδή εγώ δεν γνωρίζω κανένα. Όλοι έχουν πρόβλημα και οι δείκτες της ανεργίας τους είναι υψηλοί. Τουτέστιν δεν υπάρχουν δουλειές. Τουτέστιν ό,τι και να λένε κάποιοι (ότι θα πάνε σε άλλη χώρα, θα μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά κλπ, κλπ) δεν μπορεί να γίνει, για τον απλούστατο λόγο ότι όπου και να πάνε θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Φυσικά εξαιρούνται οι δουλειές αυτές που αφορούν εξειδικευμένες δεξιότητες ΄και γνώσεις, που γίνονται από άτομα ανώτερης μόρφωσης. Αλλά και αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με τη ζήτηση και οι περισσότεροι απόφοιτοι των δικών μας ΑΕΙ έχουν ποιότητα πολύ πιο κάτω από τον μ.ο. των ξένων πανεπιστημίων.
Έχω ξαναγράψει ότι το πρόβλημα ΔΕΝ έγκειται μόνο στην Ελλάδα. Απλώς με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, που αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων, οι περισσότεροι κοιτάνε τα δικά μας χάλια και δεν βλέπουν τα δικά τους. Ο Πλούτωνας είναι στο Αιγόκερω και ο Κρόνος θα μπει στον Ζυγό για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα. Όπως και ο Ουρανός θα μπει στον Κριό, ο Δίας κλπ.
Οι αρχετυπικές δυνάμεις των πλανητών επενεργούν σε όλον το κόσμο. Δεν βλέπεις πώς και η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία και πλήθος άλλων χωρών παίρνουν μέτρα; Ίσως όχι αντίστοιχα των ελληνικών, αλλά μέτρα. Και πάλι όμως, το ταρακούνημα θα υπάρξει. Και θα υπάρξει νομοτελειακά, επειδή έχει επέλθει ανισορροπία στο σύστημα.
Επιπλέον η χώρα δεν ερημώνει και "γερνάει" επειδή υπάρχει η τάση να φύγουν κάποιοι (που δεν πρόκειται να γίνει, για τους λόγους που αναφέρω πιο πάνω). Η χώρα "γερνάει" και ερημώνει επειδή έχει χαμηλό δείκτη γεννητικότητας. Πιο απλά, δεν γεννιούνται τόσα παιδιά όσα χρειάζονται για να υπερκαλυφθούν οι θάνατοι. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο δείκτης γεννητικότητας (=Λόγος των γεννήσεων ενός έτους προς το μέσο πληθυσμό του ίδιου έτους και γενικότερα ο λόγος των γεννήσεων μιας περιόδου στο μέσο πληθυσμό της ίδιας περιόδου. Επομένως ο αριθμός που αναλογεί στις γεννήσεις που γίνονται σε μια χώρα στη διάρκεια ενός έτους ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους στην ίδια χώρα). Φαντάσου ότι στην Ελλάδα αυτός ο λόγος είναι κάτω από το 1,5 (1,39 μου φαίνεται), ενώ για να "φρεσκαριστεί" η γενιά χρειάζεται 2 και κάτι....
Καλά εννοείτε οτι δεν μιλάω να πας εργάτης εννοείτε να έχεις πτυχία απλά το κακό είναι οτι οι γνώσεις δεν φτάνουν θέλει επιπλέον πράγματα και όσον αφορά αυτό που λες οτι είναι γενικό το κακό αυτό δυστηχώς υπάρχει σε πολλά κράτη.Και για την υπογεννητικότητα μπορώ να σου πω εγώ που είμαι γυναίκα.Εχω πτυχίο ετοιμάζομαι να πάρω δεύτερο και κάνω ενέργειες και για μεταπτυχιακό το ίδιο και ο σύντροφος μου.Σε πληροφορώ λοιπόν οτι είμαστε άνεργοι πες μου τώρα εσύ λοιπόν αν σκέφτομαι να κάνω παιδιά εγώ τώρα.Γιατί; Για να πεινάμε όλοι μαζί παρέα;Ελπίζω μόνο να φτιάξει η όλη κατάσταση γιατί τότε θα δεις πολλούς να φεύγουν και ας μην το πιστεύεις.
Κοραλλία Μόζορα
23-05-2010, 02:02 PM
Οπως ηδη εχω πει στο προηγουμενο ποστ αυτοι οι προοδοι του Ωροσκοπου δινουν γενικες τασεις. Εξυπακουεται οτι τα γεγονοτα θα εκδηλωθουν απο συγκεκριμενες διελευσεις και προοδους επι του γενεθλιου. Ειναι αυτονοητο.
Στο ποστ κανω μια αναφορα των σημαντικοτερων γεγονοτων καθε περιοδου. Καποια απο αυτα κολλανε πολυ με το κλιμα του ζωδιου και τα συνδεω αιτιολογοντας το με τις παρενθεσεις μου. Καποια αλλα ομως δεν τα συνδεω, ειναι απλη αναφορα. Πχ δεν συνεδεσα τη μοναρχια με το Ζυγο, απλα εγινε αναφορα. Ουτε συνεδεσα την πολιτικη δραση Βενιζελου με τον Τοξοτη. Οταν υπαρχει συνδεση το αιτιολογω μεσα στις παρενθεσεις.
Και σιγουρα δεν χρησιμοποιησα αυτες τις προοδους για να κανω επαληθευση της αποψης μου περι Ωροσκοπου στην 2η Ζυγου. Αυτο ειναι ενα αυθαιρετο συμπερασμα που δεν καταλαβα πως συναχθηκε!! Παντως αν ενδιαφερεστε να παραθεσω συγκεκριμενα στοιχεια για να υποστηριξω την αποψη μου αυτην, πολυ ευχαριστως να το κανω.
Οσον αφορα το ερωτημα : απο που φαινεται οτι το πληγμα ειναι οικονομικο θεωρω οτι το εχω απαντησει ηδη στο ποστ 26 (δ. πλουτωνας σε αντιθεση ακριβειας με πρ. Αφροδιτη) και απο το γεγονος οτι ο Πλουτωνας (θεματα οικονομιας) ειναι κυβερνητης του 2ου οικου και δεχεται σκληρες οψεις απο Ουρανο και Κρονο ταυτοχρονα (ταυ τετραγωνο) αυτην την εποχη.
Αγαπητη Κοραλλια δεκτη η κριτικη σου για το ποστ 110 -αν κι επιλεκτικη οπως παρατηρησα- αλλα θα χαρω περισσοτερο αν μας παρουσιαζες καποια τετοια παραδειγματα που να δειχνουν αυτο που αναφερεις στην παραθεση.
Αγαπητέ μου Jupiterios,
δεν θα παρουσιάσω παραδείγματα που να συσχετίζουν τον προοδευτικό ωροσκόπο της Ελλάδας με ιστορικά γεγονότα και θα σου εξηγήσω τον λόγο.
Έχω πτυχίο ιστορίας και η διπλωματική μου για το πτυχίο μου είναι πάνω στην ιστορική περίοδο που συζητάμε, την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, δηλαδή από το 1830 μέχρι την γερμανική κατοχή. Το θέμα της διπλωματικής μου ήταν η δημιουργία και η εξέλιξη της αστικής τάξης στην Ελλάδα την συγκεριμένη περίοδο, ένα θέμα που απαιτεί πολύ καλή γνώση ιστορίας, πολιτικής και οικονομίας καθώς και αρχές κοινωνιολογίας.
Παρόλο όμως που γνωρίζω καλά ιστορία και αστρολογία δεν θα τολμούσα ποτέ να κάνω αυτό που έκανες εσύ με τον προοδευτικό ωροσκόπο σε συνδυασμό με ιστορικά γεγονότα γιατί η ιστορία δεν είναι απλώς μια γραμμική σειρά γεγονότων. Ο μηχανισμός της ιστορίας (οι παράμετροι που την συναποτελούν) είναι πολύ πιο πολύπλοκος απ' όσο μπορεί κανείς να αντιληφθεί διαβάζοντας τα σχολικά εγχειρίδια.
Μου κάνει εντύπωση όμως ένα πράγμα. Ερμηνεύεις την αντίθεση του τράνζιτ Πλούτωνα με την προοδευτική Αφροδίτη ενώ δεν αναφέρεις τίποτε για τον προοδευτικό ¶ρη που βρίσκεται από πέρσι στην 0ο Κριού και μέσα στο 2009 δεχόταν τετράγωνο από τον τράνζιτ Πλούτωνα. Σύμφωνα με την άποψη σου για το ωροσκόπιο της Ελλάδας ο ¶ρης κυβερνά το 7ο σπίτι.
Σ' ένα χάρτη δεν μπορεί κάποιες όψεις να λειτουργούν επιλεκτικά και κάποιες όχι, πρέπει να λειτουργούν όλες. Κι αφού πιστεύεις ότι η αντίθεση του τράνζιτ Πλούτωνα με την προοδευτική Αφροδίτη έφερε κάτι τόσο σοβαρό όσο ο κίνδυνος να πτωχεύσει η χώρα δεν μπορεί παρά και το τετράγωνο του τράνζιτ Πλούτωνα με τον προοδευτικό ¶ρη το 2009 να έφερε κάτι εξίσου σοβαρό και δραματικό στα θέματα που σημειοδοτεί και στο 7ο σπίτι που κυβερνά. Μπορείς να μας εξηγήσεις πια ήταν αυτά τα γεγονότα που έφερε η όψη αυτή;
jupiterios
25-05-2010, 12:05 AM
Αγαπητη Κοραλλια
Την αναφορα σου σε πτυχια για να καταληξεις τελικα να διατυπωνεις το αυτονοητο (οτι δηλ. ο μηχανισμος της ιστοριας ειναι πολυπλοκος και οχι γραμμικος) δεν μπορω να την δεχτω ως σοβαρο επιχειρημα. Μπορω να την εκλαβω μονο ως υπεκφυγη.
Αλλωστε ολοι συμφωνουμε πως αυτη ειναι η μαγεια της Αστρολογιας. Οτι μπορει με 12 μονο εργαλεια να εξηγει με απλοτητα και ακριβεια ακομα και τους πλεον πολυπλοκους μηχανισμους της Φυσης. Και σε αντιδιαστολη αυτο ακριβως ειναι που απεχθανονται σε αυτην οι επιστημονικοφανεις....
Οσον αφορα την απορια που θετεις σχετικα για τον διελ. Πλουτωνα προς τον προοδ. Αρη. Χωρις να μπω στη διαδικασια να αναφερω πτυχια, σπουδες και σεμιναρια (στην Ελλαδα και το εξωτερικο) θα σου απαντησω στο ερωτημα σου αρκουντως ικανοποιητικα και πολυ ευχαριστως μολις απαντησεις κι εσυ στη δικη μου απορια που εθεσα πιο πριν στο ποστ 114.
Κοραλλία Μόζορα
25-05-2010, 06:18 PM
Αγαπητη Κοραλλια
Την αναφορα σου σε πτυχια για να καταληξεις τελικα να διατυπωνεις το αυτονοητο (οτι δηλ. ο μηχανισμος της ιστοριας ειναι πολυπλοκος και οχι γραμμικος) δεν μπορω να την δεχτω ως σοβαρο επιχειρημα. Μπορω να την εκλαβω μονο ως υπεκφυγη.
Αλλωστε ολοι συμφωνουμε πως αυτη ειναι η μαγεια της Αστρολογιας. Οτι μπορει με 12 μονο εργαλεια να εξηγει με απλοτητα και ακριβεια ακομα και τους πλεον πολυπλοκους μηχανισμους της Φυσης. Και σε αντιδιαστολη αυτο ακριβως ειναι που απεχθανονται σε αυτην οι επιστημονικοφανεις....
Οσον αφορα την απορια που θετεις σχετικα για τον διελ. Πλουτωνα προς τον προοδ. Αρη. Χωρις να μπω στη διαδικασια να αναφερω πτυχια, σπουδες και σεμιναρια (στην Ελλαδα και το εξωτερικο) θα σου απαντησω στο ερωτημα σου αρκουντως ικανοποιητικα και πολυ ευχαριστως μολις απαντησεις κι εσυ στη δικη μου απορια που εθεσα πιο πριν στο ποστ 114.
Αγαπητέ μου Jupiterios,
αυτό που σου εξήγησα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να πάρει τον προοδευτικό ωροσκόπο και να τον συνδυάσει με γεγονότα, όπως πρ. ωροσκόπος στον Ζυγό: διακυβέρνηση Όθωνα, απόλυτη Μοναρχία και πρ. ωροσκόπος στον Αιγόκερω: συρρίκνωση εδαφών. Κι αυτό γιατί ούτε η ιστορία ούτε ο προοδευτικός ωροσκόπος έχουν να κάνουν με επιλογή απλών ή μεμονωμένων γεγονότων.
Ο προοδευτικός ωροσκόπος δείχνει περισσότερο το χρώμα, τις στάσεις, την ψυχολογική προδιάθεση και τις επικρατούσες ιδεολογίες μιας μεγάλης περιόδου στην ζωή ενός κράτους. Για να τον συνδυάσει κανείς με την ιστορία ενός λαού χρειάζεται πολλή μελέτη και έρευνα και αυτή την στιγμή δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε το κίνητρο για να το κάνω.
Θα σου δώσω όμως μερικά παραδείγματα. Όταν ο προοδευτικός ωροσκόπος ήταν στους Διδύμους, το νεοσύστατο ελληνικό κράτος έπρεπε να αποφασίσει ποια θα ήταν η επίσημη γλώσσα του. Το θέμα αυτό δεν ήταν τόσο απλό γιατί την εποχή εκείνη δεν υπήρχε μια κοινή ελληνική γλώσσα όπως σήμερα αλλά υπήρχαν μόνο τοπικές διάλεκτοι όπως αυτές είχαν εξελιχθεί κατά την βυζαντινή περίοδο και την Τουρκοκρατία. Η επίσημη επιλογή ήταν η καθαρεύουσα ως πιο κοντινή προς τα αρχαία Ελληνικά. Η απόσταση της όμως από τις ομιλούμενες διαλέκτους δημιούργησε ένα τεράστιο γλωσσικό ζήτημα που μας πήρε σχεδόν ενάμιση αιώνα ως έθνος για να λύσουμε.
Όταν ο προοδευτικός ωροσκόπος της Ελλάδας ήταν στο ζώδιο του Καρκίνου ήταν η περίοδος που εδραιώθηκε και προβλήθηκε ως εθνικός πόθος η Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή η Ιδέα της Μεγάλης Πατρίδας, όπως αυτή υπήρχε από το εθνικό ιστορικό παρελθόν. Η ανασύσταση του ελληνικού κράτους πάνω στην έννοια του μεγάλου ελληνικού έθνους.
Επίσης, με τον πρ. ωροσκόπο στον Καρκίνο, ο ελληνισμός προσπαθούσε να επαναπροσδιορίσει την εθνική του ταυτότητα μέσα από τον προσδιορισμό της Ιστορίας του. Τέθηκε ένα μεγάλο δίλημμα: πώς συνενώνεται το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με τον χριστιανισμό; Το Βυζάντιο μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια του αρχαίου ελληνισμού; Τι είναι οι νεοέλληνες; Απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων ή παιδιά του Βυζαντίου; Οι Έλληνες απελευθερώθηκαν και δημιούργησαν το κράτος τους μετά από 19 αιώνες σκλαβιάς όπως ήταν η άποψη του Κολοκοτρώνη ή το Βυζάντιο αποτελεί συνέχεια της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής ταυτότητας; Αυτό δημιούργησε ένα ιδεολογικό διχασμό κι ένα διχασμό της εθνικής ταυτότητας που υπάρχει σε κάποιο βαθμό μέχρι σήμερα.
Βλέπεις, η σύγχρονη Ελλάδα έχοντας ωροσκόπο στους Διδύμους ζει μέσα σ' ένα αλληλοσυγκρουόμενο δισυπόστατο Εγώ, δυο προσωπικότητες, την αρχαία ελληνική και την χριστιανική που είναι πολύ δύσκολο να συνενώσει. Επίσης, με ωροσκόπο στους Διδύμους ταλανίστηκε μέχρι πρόσφατα ανάμεσα σε δυο γλώσσες, την αρχαιοπρεπή καθαρεύουσα και την καθομιλούμενη δημοτική. Ακόμα και τώρα που λύθηκε όπως λύθηκε αυτό το θέμα, υπάρχουν μεγάλες αντιρρήσεις και εκπαιδευτικό πρόβλημα γιατί η κατάργηση της καθαρεύουσας και η υποβάθμιση των αρχαίων στα σχολεία απόκοψε τους νεοέλληνες από το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής τους Γραμματείας.
Φυσικά το θέμα αυτό δεν εξαντλείται με μερικά τέτοια παραδείγματα αλλά χρειάζεται μεγάλη και σε βάθος μελέτη.