PDA

View Full Version : Όψεις βαρέων πλανητών με προσωπικούς



krios7
06-08-2005, 09:09 AM
Στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κυρίου Άρχου με τίτλο "Αποκαλύπτοντας τις καρμικές σχέσεις" κάπου γράφεται το εξής, "οι περισσότεροι βαρύς πλάνήτες προς τους προσωπικούς του άλλου είναι της κοπέλας και μάλιστα με ιδιαίτερες δύσκολες σχέσεις...".

Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι, τι ακριβώς συνεπάγεται από τέτοιου είδους όψεις, ανάμεσα δηλαδή στους βαρείς πλανήτες του ενός ωροσκοπίου και στους προσωπικούς του άλλου και κυρίως ανάμεσα στον πλούτωνα του ενός και στους προσωπικούς του άλλου (μιας και των άλλων βαρέων πλανητών τις όψεις λίγο πολύ τις καταλαβαίνω).

Χρήστος Άρχος
06-08-2005, 08:22 PM
Χαίρεται

Οι όψεις πλανητών πέρα απο του κοινωνικούς ( Πέρα απο τον Κρόνο) έχουν μία βαθιά και μεταμορφωτική δράση στο άλλο άτομο.
Αυτός που έχει τους βαρύς πλανήτες συνήθως επηρεάζει ριζικά τον άλλο ενώ παίζει και πολύ έντονο ρυθμιστικό ρόλο, πιο συγκεκριμένα με τον Πλούτωνα έχουμε τις λεγόμενες μοιραίες σχέσεις που αλλάζουν ριζικά και τα δύο άτομα αλλα πιο πολύ αυτόν με τους προσωπικούς πλανήτες.

Απο εκεί και πέρα η έκφραση του πλανήτη έχει να κάνει άμεση σχέση με τον βαθμό εξέλιξης του ατόμου, σπάνια πρακτικά λειτουργούν θετικά αυτές οι όψεις ακομή και άν είναι τρίγωνα και όπως είπε o Dane Rudyar δεν υπάρχουν καλές και κακές όψεις.
Ο λόγος που δεν λειτουργούν θετικά είναι γιατί ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά αυτές τις όψεις ο Πλούτωνας είναι μία πολύ έντονη ενέργεια η οποία ουσιαστικά λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής.
Με την έννοια πολλαπλασιαστής εννοούμε ότι οτιδήποτε πλησιάζει και επηρεάζει το μεγενθύνει όχι όμως όπως ο Δίας δεν του δίνει μόνο πλάτος αλλά και βάθος. Έτσι εισχωρεί σε δύσκολες περιοχές για εμάς τους ανθρώπους οπότε και πολλές φορές αντιδρούμε σαν να είναι ο άλλος μία απειλή ενώ αυτός που φέρει τον Πλούτωνα λειτουργεί αρνητικά την ενέργεια οπότε γίνεται μικρόψυχος και εκδικητικός. Μέσα στης επόμενες μέρες θα δώσουμε και κάποια παραδείγματα για να γίνουμε πιό κατανοητοί.

Πολύ καλά βιβλία για την ανάλυση του Πλούτωνα είναι οι δύο τόμοι του Jeff Green : Pluto the evolutionary journey of the soul , publ Llewellyn.

krios7
06-08-2005, 10:20 PM
Κύριε Άρχο σας ευχαριστώ πολύ.
Νομίζω ότι κατάλαβα τι ακριβώς εννοείτε.
Εντύπωση μου έκανε ότι αυτός που φέρει τον Πλούτωνα λειτουργεί συνήθως μικρόψυχα και εκδικητικά, όντας ανίκανος να διαχειριστεί την "πλουτώνια ενέργεια" (το επιβεβαιώνω και από προσωπικές μου σχέσεις).
Εκπληκτική επισήμανση με βαθύ ψυχολογικό περιεχόμενο!
Περιμένω με αγωνία τα παραδείγματά σας.