PDA

View Full Version : Εκρηκτική Αφροδίτη....poetry in motion...



whisperer
20-04-2010, 04:37 PM
Εμείς προσπαθούμε να «μελετήσουμε» τους πλανήτες βάσει του τι είδους επιρροές μπορεί να έχουν επάνω μας, και ποιες μπορεί να είναι οι προερχόμενες από αυτούς ενέργειες οι οποίες μας κεντρίζουν να είμαστε έτσι ή αλλιώς. Ψάχνουμε να «ανακαλύψουμε» τι επιφυλάσσουν για το μέλλον μας ανάλογα με το πως «θρονιάζονται» στα προοδευτικά μας ωροσκόπια και προσπαθούμε ενίοτε να τους καλοπιάσουμε.
«Έλα καλέ μου Κρόνε....ξεκουμπίσου από τον πρώτο μου μπας και δω καμία προκοπή!»

Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εργαστήρια ανά τον κόσμο που μελετούν τους πλανήτες (και όχι μόνο) από πολλές και διαφορετικές απόψεις, με τη βοήθεια επιστημών όπως είναι η αστρονομία, η βιολογία, η γεωλογία και άλλες πολλές

Σας παραθέτω ένα άρθρο, μάλλον την περίληψη του άρθρου, το οποίο δημοσιεύτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, από ένα επιστημονικό περιοδικό παγκόσμιας απήχησης (κατέχει μία από τις υψηλότερες και άπιαστες θέσεις περιοδικών της επιστημονικής κοινότητας). Δε ξέρω για εσάς αλλά όταν το διάβασα εγώ, μπορώ να πω ότι βλέπω πλέον την καλή μας Αφροδιτούλα με λίγο διαφορετικό μάτι...

Φωτιά και λάβα λοιπόν....Ιδού...

"Ηφαίστεια στην Αφροδίτη φαίνεται να εκτοξεύουν λάβα εδώ και μόλις 3 αιώνες, σύμφωνα με την Suzanne Smrekar και τους συναδέλφους της στο Ινστιτούτο Jet Propulsion Laboratory στην Καλιφόρνια. Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με έναν γεωλογικά ενεργό πλανήτη! Χρησιμοποιώντας δεδομένα που προήλθαν από το δορυφόρο του πλανήτη, Venus Express, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, οι ερευνητές μελέτησαν την σύνθεση της επιφάνειας τριών «ζεστών» σημείων (τα οποία μάλιστα μοιάζουν με κάποια που έχουν βρεθεί στην Χαβάη) όπου ολόκληρες στήλες του καυτού μανδύα διαπερνούν τον φλοιό της Αφροδίτης (όπως φαίνεται στην εικόνα από το δορυφόρο). Οι υπό μελέτη επιφάνειες ήταν εξαιρετικά νωπές, και οδηγούν σε μία ηλικιακή εκτίμηση της λάβας από 2,5 εκατομμύρια έτη έως 250 έτη.

Αυτό δηλώνει ότι η Αφροδίτη αναβλύζει και εκτονώνει την εσωτερική της θερμότητα μέσα από τακτικές και μικρές εκρήξεις και με τον τρόπο αυτό φαίνεται να ξανά-επιστρώνει βαθμιαία την επιφάνειά της. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παλιά και επικρατούσα άποψη που ήθελε την Αφροδίτη να υφίσταται καταστροφικά επεισόδια κατά τα οποία τα θεμέλια του φλοιού της αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης φαίνονταν κατά καιρούς να λούζεται και να πνίγεται μέσα σε ένα βράχο που έλιωνε όλο και περισσότερο."

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, και σχολιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature στο τεύχος που δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2010.