View Full Version : Χιούμορ: Μετά τον Τοξότη τι;
Μητσάκος
20-04-2010, 05:23 PM
Εσείς οι Τοξότες δεν έχετε αίσθηση του χιούμορ όπως οι Σκορπιοί.:laugh:
Ποιο ζώδιο, κατά τη γνώμη σας, μετά τον Τοξότη έχει το περισσότερο χιούμορ;
leoma
20-04-2010, 05:30 PM
Οι Δίδυμοι:bigsmile:
gold soul
20-04-2010, 05:35 PM
Ακριβώς όπως το έθεσες.. μετά τον Τοξότη..
Για μένα, μια ιδιαίτερη και ωραία αίσθηση του χιούμορ έχουν Υδροχόοι, Λιοντάρια και Δίδυμοι..:bigsmile:
Και για να γίνω πιο σαφής.. οι Υδροχόοι μετά το αστείο, σ' αφήνουν με μια απορία του τύπου "καλά.. πώς ξεφύτρωσε αυτή η ιδέα απ'το μυαλό του;;", τα Λιοντάρια, όταν γίνονται τα γούστα τους, μπορούν να είναι οι καλύτεροι και οι Δίδυμοι.. ε.. είναι Δίδυμοι..
Μητσάκος
20-04-2010, 05:43 PM
Καλά τα πάμε, καλά τα πάμε....
Να δούμε και πότε θα έχουμε και πλουτώνια παρέμβαση :cheesy:
Δείμων
20-04-2010, 05:51 PM
Οι Δίδυμοι με Ερμή - Ήλιο στον 8 τετράγωνο Πλούτο? :toung: (Όταν δεν τρώνε Κρόνο στον Ωροσκόπο..)
Μητσάκος
20-04-2010, 05:53 PM
Οι Δίδυμοι με Ερμή - Ήλιο στον 8 τετράγωνο Πλούτο? :toung: (Όταν δεν τρώνε Κρόνο στον Ωροσκόπο..)
Δεν μας ενδιαφέρουν οι όψεις, θα γίνει το θέμα σαν και αυτό με το συναίσθημα και τα ζώδια του Νερού, μπάχαλο δηλαδή....:laugh:
Μένουμε αυστηρά στο ζώδιο του Ήλιου :)
whisperer
20-04-2010, 05:54 PM
όταν λες "Πλουτώνια παρέμβαση" τι εννοείς...???
:cheesy:
δε ξέρω για εσάς...αλλά εγώ πάλι γελάω με εκείνους που δεν καταλαβαίνουν το δικό μας χιούμορ....
:laugh::laugh::laugh:
Καλά τα πάμε, καλά τα πάμε....
Να δούμε και πότε θα έχουμε και πλουτώνια παρέμβαση :cheesy:
Δείμων
20-04-2010, 05:57 PM
Δεν μας ενδιαφέρουν οι όψεις, θα γίνει το θέμα σαν και αυτό με το συναίσθημα και τα ζώδια του Νερού, μπάχαλο δηλαδή....:laugh:
Μένουμε αυστηρά στο ζώδιο του Ήλιου :)
Πφφ.. Ταυρίλες... :tongue: :bigsmile:
Natalia10
20-04-2010, 05:57 PM
Kαλησπερα:bigsmile:
Λατρευω το χιουμορ των Σκορπιων, Παρθενων,Αιγοκερων.
Ειναι καυστικο,ξερουν να αυτοσαρκαζοντε και εχουν μια ιδιαιτεροτητα στο λεγομενο Black humor.....
Να ''ευλογισω και τα γενια μου'' και οι Υδροχοοι:love:
Φιλικα:bigsmile:
Μητσάκος
20-04-2010, 06:02 PM
Πφφ.. Ταυρίλες... :tongue: :bigsmile:
Λάθος....
Αιγοκεριές....:laugh:
wind*1
20-04-2010, 06:06 PM
Kαλησπερα:bigsmile:
Λατρευω το χιουμορ των Σκορπιων, Παρθενων,Αιγοκερων.
Ειναι καυστικο,ξερουν να αυτοσαρκαζοντε και εχουν μια ιδιαιτεροτητα στο λεγομενο Black humor.....
Να ''ευλογισω και τα γενια μου'' και οι Υδροχοοι:love:
Εκ μέρους των Αιγόκερων, ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης:bigsmile::bigsmile: Και όντως κάπως έτσι είναι τα πράγματα...ο (αυτο)σαρκασμός είναι το φόρτε μας:cheesy:
Έχω συναντήσει πολύ καλό χιούμορ σε Ιχθείς με μπόλικη εσάνς Υδροχόου...όσο πρέπει ευαίσθητοι όσο πρέπει αποστασιοποιημένοι, αρκούντως εγκεφαλικοί και "χτυπάνε" κέντρο...
Fotini Christodoulou
20-04-2010, 06:07 PM
Προσωπικά με τους Λέοντες, Αιγόκερους και Σκορπιούς θεωρώ ότι έχω την ίδια αίσθηση του χιούμορ και άρα αυτούς θα ψηφίσω:bigsmile:
Αντικειμενικά μιλώντας και με βάση τον ζωδιακό, μετά τους Τοξότες και τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς, έρχεται το πολικό τους οι Δίδυμοι και τα υπόλοιπα ζώδια του αέρα. Τα ζώδια του νερού δεν φημιζόμαστε για το χιούμορ μας φοβάμαι, όπως και τα ζώδια της γης επίσης:cheesy:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-04-2010, 06:11 PM
εγω περιμενω την πλουτωνια παρεμβαση
για να τοποθετηθω χεχεεεεε!!!
μα που πηγε;;;:laugh:
αλλα τωρα που το σκεφτομαι μπορει να αργησει να το δει
λοιπον
πρωτοι ερχονται οι τοξοτες
χιουμορ χοντρο οταν θελουν
χιουμορ με τροπο λεπτο οταν θελουν
χιουμορ εξυπνο πιανουν μια ατακα και μπορουν να κανουν τους αλλους να σκασουν στα γελια
παντος καιρου ειναι!!!
εχω δει πολλους παρθενους θα ελεγα με ενα λεπτο και εξυπνο χιουμορ
για να ερθουμε και στο θεμα
κουκακι :bigsmile:
Ανν Νικολαου
20-04-2010, 06:15 PM
Χμμ.. Θα έλεγα οι Καρκίνοι.
Αν και προσωπικά προτιμώ το καυστικό,σόκιν,black χιούμορ τον Σκορπιών,και το ανατρεπτικό,έξυπνο χιούμορ των Υδροχόων.Γούστα είναι αυτά..:bigsmile:
Καλησπέρα κι από μένα
Μητσάκος
20-04-2010, 06:16 PM
Εκ μέρους των Αιγόκερων, ευχαριστούμε για την ψήφο εμπιστοσύνης:bigsmile::bigsmile: Και όντως κάπως έτσι είναι τα πράγματα...ο (αυτο)σαρκασμός είναι το φόρτε μας:cheesy:
Έχω συναντήσει πολύ καλό χιούμορ σε Ιχθείς με μπόλικη εσάνς Υδροχόου...όσο πρέπει ευαίσθητοι όσο πρέπει αποστασιοποιημένοι, αρκούντως εγκεφαλικοί και "χτυπάνε" κέντρο...
Δεν νομίζω ότι ο αυτοσαρκασμός είναι ίδιον των Αιγόκερων... Ο σαρκασμός, ίσως...
Επιπλέον, δεν μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμοί, αλλά μόνον το ζώδιο του Ήλιου :bigsmile:
gold soul
20-04-2010, 06:20 PM
Χμμ.. Θα έλεγα οι Καρκίνοι.
Αν και προσωπικά προτιμώ το καυστικό,σόκιν,black χιούμορ τον Σκορπιών,και το ανατρεπτικό,έξυπνο χιούμορ των Υδροχόων.Γούστα είναι αυτά..:bigsmile:
Καλησπέρα κι από μένα
Να και ένας που είπε και για τους Καρκίνους, είχα αρχίσει να ανησυχώ! Όσον αφορά τους Σκορπιούς, τουλάχιστον αυτούς που ξέρω... εε... too black.. αναρωτιέμαι αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω..:bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
20-04-2010, 06:23 PM
όταν λες "Πλουτώνια παρέμβαση" τι εννοείς...???
:cheesy:
:laugh::laugh::laugh:
καλα πλακα με κανεις;;:laugh:
popininja
20-04-2010, 07:04 PM
Οι Ταύροι με ωρόσκοπο Τοξότη....:love:
Μητσάκος
20-04-2010, 07:11 PM
Οι Ταύροι με ωρόσκοπο Τοξότη....:love:
Μας ενδιαφέρει μόνο το ζώδιο του Ήλιου και όχι συνδυασμοί :bigsmile:
http://www.myhoroscope.gr/101750-post6.html
popininja
20-04-2010, 09:45 PM
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Χιούμορ: Μετά τον Τοξότη τι; (http://www.myhoroscope.gr/101750-post6.html)
Οι Ταύροι τότε και οι Αιγόκεροι ...
Απλό χιούμορ που φτάνει κατευθείαν στο στόχο του,
άλλωτε κυνικό, καυστικό ή χοντροκομμένο όμως πάντα τόσο απολαύστικο!
Και ίσως και οι Ζυγοί με έναν πιο... ελίτ τρόπο...
κρασακι
20-04-2010, 09:58 PM
Οι Δίδυμοι είναι καλοί ατακαδόροι συνήθως και με έξυπνο χιούμορ,
Οι Σκορπιοί χτυπάνε σε ωραία σημεία με το χιούμορ τους, πάνε προς το black και προς το πρόστυχο χιούμορ πολλές φορές, που ανάλογα το άτομο μπορεί να είναι πολύ καλό (αν το χει και το πλασάρει καλά ο άλλος μου αρέσει πολύ..) έως αηδία.
Συμφωνώ για παρθένους! το έχουνε πολλοί! δεν έχει σημασία που είναι της γης..είναι παιδιά του ερμή μην το ξεχνάμε..έξυπνο χιούμορ, χτυπάνε φλέβα..όπως και η έξαρση του φτερωτού μας κυρίου οι υδροχόοι το έχουν στο έπακρο θα λεγα..πρωτότυπο, εκκεντρικό και σε αφήνει και με έκφραση ''μόλις είδα εξωγήϊνο'' πότε πότε..:bigsmile:
Γιατί μας μπερδεύεις με τα ειδικά τώρα; Εμείς έχουμε μάθει από το site να "γενικεύουμε", δηλαδή να κοιτάμε συνδυαστικά τα ωροσκόπια.
Μας ζητάς να "ειδικεύσουμε" ηλιακά; Δηλαδή εδώ και τώρα πρέπει να αποφασίσει η κοινότητα; :wacko:
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Χιούμορ: Μετά τον Τοξότη τι; (http://www.myhoroscope.gr/101750-post6.html)
skorpion
20-04-2010, 11:50 PM
Πριν τους τοξοτες οι σκορπιοι, μετα τους τοξοτες οι διδυμοι και οι Λεωντες, και στην ιδια θεση με διαφορετικο τροπο οι παρθενοι
Δείμων
20-04-2010, 11:56 PM
Διαφωνώ. :evil: Δεν δεχόμαστε την τρίτη θέση με τίποτα._ :rant:
:lol:
gold soul
21-04-2010, 12:15 AM
E τότε πάρτε την τέταρτη.. μετά απ'τους Αιγόκερους!:laugh:
libraD
21-04-2010, 12:21 AM
Καλησπέρα,
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το Μητσάκο! Το χιούμορ των Τοξοτών είναι απαράμιλλο!!! :laugh: Μετά θα έβαζα κι αυτό των Αιγόκερων, για πιο ιδιαίτερα γούστα και για όσους αντέχουν τον κριτικό σαρκασμό τους και μετά τους Διδύμους.... :toung: Συγγνώμη Δείμωνα... :cheesy:
Φιλικά,
libraD :love:
kiaRRa
21-04-2010, 12:44 AM
Νιώθω δικαιωμένη!!!
Γενικά για τους αιγόκερους, έχουμε black humor και όσο πιο καθαρόαιμο το κατσίκι, τόσο πιο σαρκαστικό!
Όσοι με ξέρουν στην αρχή σήκωναν το φρύδι, τώρα απλά λένε τι αξιολάτρευτοι ειμαστε οι αιγόκεροι και μετα λιώνουν στα γέλια! :cheesy:
Δείμων
21-04-2010, 12:48 AM
http://www.facebook.com/group.php?gid=112541745446202&v=info
:noworry:
Fotini Christodoulou
21-04-2010, 12:49 AM
Νιώθω δικαιωμένη!!!
Γενικά για τους αιγόκερους, έχουμε black humor και όσο πιο καθαρόαιμο το κατσίκι, τόσο πιο σαρκαστικό!
Όσοι με ξέρουν στην αρχή σήκωναν το φρύδι, τώρα απλά λένε τι αξιολάτρευτοι ειμαστε οι αιγόκεροι και μετα λιώνουν στα γέλια! :cheesy:
Για το διπολάκι τίποτα;;;:toung:
Το χετε το χετε, το παραδέχομαι:love:
kiaRRa
21-04-2010, 12:52 AM
Καλά τα δίπολα μας, είναι κορυφαία, μπορουν να σε κάνουν να πέσεις από την καρέκλα από τα γέλια...
Κυρίως με τα παθήματα τους, αλλά το χιούμορ τους είναι για κοιλιακούς! :love:
Fotini Christodoulou
21-04-2010, 12:55 AM
Καλά τα δίπολα μας, είναι κορυφαία, μπορουν να σε κάνουν να πέσεις από την καρέκλα από τα γέλια...
Κυρίως με τα παθήματα τους, αλλά το χιούμορ τους είναι για κοιλιακούς! :love:
Δεν μας έπεισες αλλά τελοσπάντων:toung::laugh:
Μάλλον με τα παθήματα τους και μόνο, τελεία:laugh:
:love:
kiaRRa
21-04-2010, 12:59 AM
Καλα τα παθήματα σας είναι παροιμιώδη... δεν θα ανεβασω και εδω βίντεο (ακόμα)
όχι η αλήθεια είναι πως οι καρκινοι έχουν ωραίο χιουμορ, κυρίως πιο ωριμο από οτι θα περιμενε κανεις. Δεν σαχλαμαρίζουν θεωρώντας το χιουμορ. Αλλά αυτό όπως και να το κάνουμε, οφείλετε στο ότι ειστε απέναντι μας! :love:
aquatic
21-04-2010, 02:18 AM
Ψηφίζω τα παιδιά του Ερμή, Διδύμους και Παρθένους - θα έλεγα με στοιχεία Σκορπιού και Αιγόκερου... αλλά θα ήταν ζαβολιά. ;)
Χρυσάνθη
21-04-2010, 02:26 AM
Καλα τα παθήματα σας είναι παροιμιώδη... δεν θα ανεβασω και εδω βίντεο (ακόμα)
όχι η αλήθεια είναι πως οι καρκινοι έχουν ωραίο χιουμορ, κυρίως πιο ωριμο από οτι θα περιμενε κανεις. Δεν σαχλαμαρίζουν θεωρώντας το χιουμορ. Αλλά αυτό όπως και να το κάνουμε, οφείλετε στο ότι ειστε απέναντι μας! :love:
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ανεβάσουμε! Είναι απίστευτοι οι Καρκίνοι! Οχι τόσο γιατι έχουν χιούμορ, όσο γιατι με αυτα που παθαινουν και τις παιδικες αντιδρασεις τους μπορεις να γραψεις και μονόπρακτο!!!!!!! Αλλά το καλυτερο κατα τη γνωμη μου χιουμορ απο αποψη ατακας ειναι του Δίδυμου,.. το πιο εγκεφαλικο το πιο απροβλεπτο! Εμεις τα Τοξοτακια εχουμε πιο θεατρικο χιουμορ (πληθωρικες κινησεις κτλ..) και με το τιποτα ξεσπανε οι γυρω μας σε γελια (εχω το ρολο του γελωτοποιου της οικογενειας απο μικρη, αλλα οταν ανοιγε το στομα της η Διδυμινα, ....το θυμόμασταν για χρόνια μετα!!!) Επισης οι Αιγοκεροι ... ΚΑΙ τα Ψαράκια!!!!!!...... δύο που ξέρω, φέρνουν ένα κύμα γελιου και ευχάριστης φασαρίας όπου πηγαίνουν! (όσα δεν ειναι συνεσταλμενα..)
aggelika1989
21-04-2010, 02:36 AM
oi tauroi pezei na nai ta pio ksenarota zodia tou kuklou... se kamia periptosi den exun xioumor. oi didimoi ine oi apolitoi xioumoristes :d
Ευτυχία
21-04-2010, 10:42 AM
Kαρκίνος με Ερμή στους Διδύμους και σελήνη στον Τοξότη συνεχείς ατάκες χιούμορ με σοβαρό ύφος αυτοσαρκασμός....
Μητσάκος
21-04-2010, 10:53 AM
Γιατί μας μπερδεύεις με τα ειδικά τώρα; Εμείς έχουμε μάθει από το site να "γενικεύουμε", δηλαδή να κοιτάμε συνδυαστικά τα ωροσκόπια.
Μας ζητάς να "ειδικεύσουμε" ηλιακά; Δηλαδή εδώ και τώρα πρέπει να αποφασίσει η κοινότητα; :wacko:
Να, ακριβώς αυτό. Γιατί αν δεν γνωρίζεις τη δομική αντοχή των υλικών με τα οποία κτίζεις ένα σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό θα πέσει να σε πλακώσει :toung:.
Θα μπορούσα να γράψω το "]Ποιες όψεις μας δείχνουν την αυξημένη αίσθηση του χιούμορ", αλλά δεν το έκανα...
(και μην ακούσω τίποτα του στιλ "δεν έπιασες το αδιόρατο και λεπτοφυές χιούμορ του ποστ μου", ε; :cheesy: )
scorpio_
21-04-2010, 11:49 AM
Είναι γνωστό ότι το χιούμορ πηγάζει από άτομα με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο οπότε και σε αυτό τον τομέα τα ζώδια του νερού πρωτοστατούν......:laugh:
Μητσάκος
21-04-2010, 12:06 PM
Είναι γνωστό ότι το χιούμορ πηγάζει από άτομα με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο οπότε και σε αυτό τον τομέα τα ζώδια του νερού πρωτοστατούν......:laugh:
Το χιούμορ (= ικανότητα αστεϊσμών ή ικανότητα να αντιμετωπίζει κανείς την πραγματικότητα με εύθυμη διάθεση, παρουσιάζοντας τις διάφορες καταστάσεις με φαινομενική σοβαρότητα και αδιαφορία, κάτω από την οποία κρύβεται η σάτιρα και η άκακη ειρωνεία) είναι προϊόν του μυαλού και προϋποθέτει μυαλό και όχι συναίσθημα. Και για την ακρίβεια, προϋποθέτει έλεγχο του συναισθήματος. Συμπέρασμα; :cheesy:
ΥΓ: Καλή η προσπάθεια, αλλά η provocateur τακτική θέλει και επιδέξια ...ποπουδάκια
popininja
21-04-2010, 12:10 PM
oi tauroi pezei na nai ta pio ksenarota zodia tou kuklou... se kamia periptosi den exun xioumor. oi didimoi ine oi apolitoi xioumoristes :d
:nogrgl
Δηλαδή ο Λαζόπουλος που η μίση Ελλάδα περιμένει την Τρίτη να κρατήσει την κοιλιά της
από τα γέλια είναι άνευ χιούμορ...:laugh::laugh::laugh:
Μητσάκος
21-04-2010, 12:28 PM
Δηλαδή ο Λαζόπουλος που η μίση Ελλάδα περιμένει την Τρίτη να κρατήσει την κοιλιά της
Η περίπτωση του Λαζόπουλου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που λέω στο προηγούμενο ποστ μου, ότι δηλαδή χρειάζεται μυαλό για το χιούμορ και όχι συναίσθημα.:bigsmile:
Ο Λαζόπουλος έχει ένα μεγάλο τρίγωνο που στην κορυφή του βρίσκεται ο Κρόνος (στον Τοξότη) και στη βάση του η Σελήνη (στα Ψάρια) και ο Ουρανός (στον Καρκίνο). Ο ¶ρης του (πιθανότατος κυβερνήτης του 3ου) σε όψη πενταγώνου με τον Κρόνο (στον 11ο), ο Ερμής του στον 5ο και στους Δίδυμους, σε ανοιχτή αντίθεση με τον Κρόνο....:bigsmile:
Δείτε τον χάρτη του σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/downloads/c05208a5d58090d53ebfd392008ccceb.png
leoma
21-04-2010, 12:32 PM
Τη σκέψη μου διάβασες. Πολύ θα ήθελα να δω παραδείγματα διασήμων εκπροσώπων του "ηλιακού ζωδιακού χιούμορ" προς τεκμηρίωση...
Για τον Ταύρο θα πρόσθετα και την Κάτια Δανδουλάκη που, ενώ παίζει τη σοβαρή συνήθως, στην πραγματικότητα είναι μεγάλη αφασία.
Από ξένους Ταύρους ο Τζακ Νίκολσον μου'ρχεται πρώτος στο μυαλό.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-04-2010, 12:41 PM
γιατι προλαβαινουν να κανουν χιουμορ κι ολας τα υδατινα;:nuts:
αυτοι ολο κλαινε καλε..:laugh::toung:
Μητσάκος
21-04-2010, 12:55 PM
Τη σκέψη μου διάβασες. Πολύ θα ήθελα να δω παραδείγματα διασήμων εκπροσώπων του "ηλιακού ζωδιακού χιούμορ" προς τεκμηρίωση...
Για τον Ταύρο θα πρόσθετα και την Κάτια Δανδουλάκη που, ενώ παίζει τη σοβαρή συνήθως, στην πραγματικότητα είναι μεγάλη αφασία.
Από ξένους Ταύρους ο Τζακ Νίκολσον μου'ρχεται πρώτος στο μυαλό.
Να και ο χάρτης του Νίκολσον http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/downloads/a045b8125c68c3f9059fe6c242a293cd.png , με μεγάλο τρίγωνο και αυτός, με Σελήνη-Ερμή (κυβερνήτη 3ου)-Δία, με τον Ερμή στην κορυφή και γειωμένο στον Ταύρο....
scorpio_
21-04-2010, 02:09 PM
Μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι η περίπτωση Λαζόπουλου που ανέφερες δεν είναι η ενδεδειγμένη γιατί ο άνθρωπος είναι ηθοποιός (δίνει παράσταση -σάτιρα) επομένως αυτή είναι η δουλειά του...:toung:Εμείς μιλάμε για χιουμορ που πηγάζει άμεσα απο το άτομο χωρίς να σχεδιάζει και όσο αφορά ότι τα ζώδια του νερού κλαίνε όπως λέει η φίλη μας, επειδή χαρακτηρίζονται από συναίσθημα τότε εγώ θα πρέπει να γελάω.....:laugh:
whisperer
21-04-2010, 02:29 PM
Το ότι κάνει σάτιρα δε σημαίνει ότι το χιούμορ δεν μπορεί να πηγάζει απο μέσα του....εξάλλου ειναι ολοφανερο ότι ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζει...και λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι εκείνη την ώρα...και άλλοι λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι μόνο που αυτό δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε ότι αφορά το χιούμορ τουλάχιστον...οπότε ούτε ο προσχεδιασμός και πόσο μάλλον ο αυτοσχεδιασμός αρκούν...
για πες μας εσύ μια περίπτωση ενδεδειγμένη τότε για να καταλάβουμε όλοι εμείς καλύτερα (και ειδικά οι Τοξότες που δεν έχουμε ούτε συναίσθημα-τελευταίους στην κατάταξη μας είχες βάλει αν θυμάμαι καλά- αλλά και ως εκ τούτου ούτε και χιούμορ) τι εννοείς και που αναφέρεσαι....για π.χ. εσύ είσαι μία τέτοια ενδεδειγμένη περίπτωση...?
τώρα, πως συνδέεις το χιούμορ με τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο αυτό είναι άξιο απορίας....θα ήταν ίσως ενδιαφέρον....(μπορεί και χιουμοριστικό...) να ακούσουμε το τρόπο σύνδεσης....
Και κάτι τελευταίο...το κουμπάκι που λέει παράθεση το γνωρίζεις....?
Μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι η περίπτωση Λαζόπουλου που ανέφερες δεν είναι η ενδεδειγμένη γιατί ο άνθρωπος είναι ηθοποιός (δίνει παράσταση -σάτιρα) επομένως αυτή είναι η δουλειά του...:toung:Εμείς μιλάμε για χιουμορ που πηγάζει άμεσα απο το άτομο χωρίς να σχεδιάζει και όσο αφορά ότι τα ζώδια του νερού κλαίνε όπως λέει η φίλη μας, επειδή χαρακτηρίζονται από συναίσθημα τότε εγώ θα πρέπει να γελάω.....:laugh:
scorpio_
21-04-2010, 03:23 PM
Εάν δεν συνδέεται η αίσθηση του χιούμορ με τα συναισθήματα του ατόμου τότε από που προέρχεται δεν μας διευκρίνησες? Από το μυαλό ίσως ? Αλλά οι Τοξότες δεν φημίζόνται για αυτό!
Το χιούμορ δεν χρειάζεται να το μεταδίδεις αλλά και να το αντιλαμβάνεσαι.Είναι φανερό ότι το αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ζώδια ,από διαφορετική οπτική γωνία.Γι' αυτό και είπα ότι ο ηθοποιός έχει ταλέντο πάνω σε αυτό και το σχεδιάζει-και ο αυτοσχεδιασμός είναι στα πλαίσια του ρόλου του.Φυσικά εγώ δεν είμαι η περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί, αλλά αφήνω σε εσάς την σχετική (η άσχετη) ανάλυση όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει....:bigsmile:
whisperer
21-04-2010, 03:45 PM
Αγαπητέ scorpio_
Η αίσθηση του χιούμορ έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του κάθε άτομου...και ναι...όσο και αν στο χαλάω ( :toung: ) έχει να κάνει με διανοητικές λειτουργίες...(και δε μιλάω βεβαίως για έξυπνάδα ή χαζομάρα...), επικοινωνιακές δεξιότητες και άλλες εγκεφαλικές δραστηριότητες στις οποίες δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ εδώ....
Προφανώς χρειάζεται να το αντιλαμβάνεσαι...(αυτό και άλλα πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή...) άρα που κολλάει η ικανότητα αντίληψης που λες με τα συναισθήματα....? οκ...εντάξει....κολλάει....δεν επιμένω... :bigsmile:
ε εντάξει τότε...αφού ο ηθοποιός έχει ταλέντο σε αυτό και μπορεί να το προσχεδιάσει ακόμα και αν δε του βγαίνει....βάλε τον Ξανθόπουλο και την Μάρθα Βούρτση να παίξουν σε κωμωδία και να κάνουν σάτιρα και επιθεώρηση...ωραίο δε θα είναι...βρίσκεις...?
και όμως....ωραία θα ήταν να εξεταστεί και η δική σου περίπτωση....πάντως δε βλέπω να σε χαλάει ιδιαίτερα το πως "σας έχουμε συνηθίσει". Μάλλον το βρίσκεις διασκεδαστικό και χιουμοριστικό (για να ειμαστε και μέσα στο θέμα μας...) και κάτι ακόμα... :bigsmile:
Υ.Γ. ούτε για αυτό φημίζονται οι Τοξότες...??? ούτε για χιούμορ, ούτε για συναισθήματα, ούτε και για μυαλό??? μα για όλα τα κακά του κόσμου φημίζονται αυτοί οι Τοξότες πια? απίστευτο μου φαίνεται.... :bigsmile:
εσένα τι κακό σου έχουν κάνει οι Τοξότες αλήθεια....? γιατί είναι ολοφάνερο ότι κάτι σου έχουν κάνει...
Εάν δεν συνδέεται η αίσθηση του χιούμορ με τα συναισθήματα του ατόμου τότε από που προέρχεται δεν μας διευκρίνησες? Από το μυαλό ίσως ? Αλλά οι Τοξότες δεν φημίζόνται για αυτό!
Το χιούμορ δεν χρειάζεται να το μεταδίδεις αλλά και να το αντιλαμβάνεσαι.Είναι φανερό ότι το αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα ζώδια ,από διαφορετική οπτική γωνία.Γι' αυτό και είπα ότι ο ηθοποιός έχει ταλέντο πάνω σε αυτό και το σχεδιάζει-και ο αυτοσχεδιασμός είναι στα πλαίσια του ρόλου του.Φυσικά εγώ δεν είμαι η περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί, αλλά αφήνω σε εσάς την σχετική (η άσχετη) ανάλυση όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει....:bigsmile:
konstantina318
21-04-2010, 04:25 PM
Δίδυμοι- Τοξότες- Υδροχόοι είναι του γούστου μου..
Σκορπιοί-Αιγόκεροι είναι too spicy για μένα,αλλά δε μπορώ να πώ πως δε γελάω...απλά όχι πάντα.
Επίσης ξέρω ένα άτομο που σε συνδυασμό με ένα απ τα πρώτα τρία ζώδια γίνεται της μουρλής@
Είναι Καρκίνος στο ζώδιο και είμαι εγώ:bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-04-2010, 04:26 PM
Υ.Γ. ούτε για αυτό φημίζονται οι Τοξότες...??? ούτε για χιούμορ, ούτε για συναισθήματα, ούτε και για μυαλό??? μα για όλα τα κακά του κόσμου φημίζονται αυτοί οι Τοξότες πια? απίστευτο μου φαίνεται.... :bigsmile:
εσένα τι κακό σου έχουν κάνει οι Τοξότες αλήθεια....? γιατί είναι ολοφάνερο ότι κάτι σου έχουν κάνει...
Μας ζηλευουν αγαπημενη μου
ειναι ολοφανερο :bigsmile:
και περισσοτερο μας ζηλευει ο φιλος σκορπιο:toung:
που γεννηθηκε στο παρα τσακ και δεν ειναι τοξοτης!!:laugh:
βαρυ ειναι ..οπως και να εχει...ε;χεχεεεε!!!
popininja
21-04-2010, 05:14 PM
Μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι η περίπτωση Λαζόπουλου που ανέφερες δεν είναι η ενδεδειγμένη γιατί ο άνθρωπος είναι ηθοποιός (δίνει παράσταση -σάτιρα) επομένως αυτή είναι η δουλειά του...:toung:
Τυχαίνει να γνωρίζω, μέσω της γιαγιάς μου που για χρόνια έμενε στην ίδια γειτονιά με τους Λαζόπουλους, κάποια στοιχεία για την οικογένεια του Λαζόπουλου.
Όλοι λοιπόν μιλούσαν για το πόσο χιουμορίστας ήταν ο πατέρας του
και για τον αστείο τρόπο που έβλεπε τα πράγματα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία
ενδειξη κληρονομικότητας στο γιο του και αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Κρόνος ειναι στην κορυφή του Μεγάλου Τριγώνου που αναφέρεται ο Μητσάκος,και στη βάση η Σελήνη, η πατρική φιγούρα
έπαιξε κι αυτή με τη σειρά της κοθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.
Ίσως και η μητρική φιγούρα - Σελήνη που τόσο συχνά την αναφέρει στα live του...:love:
gold soul
21-04-2010, 05:23 PM
Τελικά το θέμα αποδεικνύεται πολύ ωραίο και με την ανα-μενόμενη ανταπόκριση.. όμως πως το κατάφερες να μας βάλεις στο τρυπάκι να γεμίσουμε 5 σελίδες και να μην έχουμε ακούσει ακόμα τη δική σου γνώμη;; Όχι τίποτα άλλο.. αλλά μια διασπαστική οπτική θα συνέχιζε πολύ εποικοδομητικά τους διαξιφισμούς για τα σκήπτρα..:toung:
Δείμων
21-04-2010, 05:51 PM
Χμμ και οι Δίδυμοι βλέπω έχουν σιωπήσει, γιατί άραγε? :cheesy:
Μητσάκος
21-04-2010, 05:55 PM
Απλώς θα ήθελα να μου πεις τι σημαίνει χιούμορ. Αν δεν σημαίνει αυτό που έγραψα, δώσε έναν ορισμό που θεωρείς ότι αντιστοιχεί στη λέξη χιούμορ, για να καταλάβω τι εννοείς. Αν δεν έχεις άλλον ορισμό, νομοτελειακά πρέπει να αποδεχθείς τον δικό μου. Αν αποδεχθείς τον δικό μου ορισμό για την έννοια της λέξης χιούμορ, πρέπει να αποδεχθείς και το ότι χρειάζεται μυαλό και όχι συναίσθημα για την έκφρασή του.
Το χιούμορ (= ικανότητα αστεϊσμών ή ικανότητα να αντιμετωπίζει κανείς την πραγματικότητα με εύθυμη διάθεση, παρουσιάζοντας τις διάφορες καταστάσεις με φαινομενική σοβαρότητα και αδιαφορία, κάτω από την οποία κρύβεται η σάτιρα και η άκακη ειρωνεία) είναι προϊόν του μυαλού και προϋποθέτει μυαλό και όχι συναίσθημα. Και για την ακρίβεια, προϋποθέτει έλεγχο του συναισθήματος. Συμπέρασμα; :cheesy:
ΥΓ: Καλή η προσπάθεια, αλλά η provocateur τακτική θέλει και επιδέξια ...ποπουδάκια
Προφανώς η σχέση σου με το θέατρο αλλά και γενικότερα με κάποιες έννοιες δεν είναι και η καλύτερη. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς όμως με αυτό, ξεκινώντας από τις πιο απλές και παλιές του εκδοχές, όπως αυτήν του θεάτρου σκιών (και ιδίως την ελληνική του εκδοχή), καθώς μάλλον θα σε εισάγει πιο ήπια σε αυτόν τον κόσμο και θα καταλάβεις περισσότερα :bigsmile:
martgeor
21-04-2010, 07:25 PM
Θεωρώ το χιούμορ (όπως και σχεδόν τα πάντα άλλωστε) κάτι το πολύ υποκειμενικό. Προσωπικά θεωρώ πως χιούμορ διαθέτουν οι δίδυμοι, υδροχόοι, σκορπιοί και καρκίνοι. Τουλάχιστον το χιούμορ που αρέσει σεΆ μένα. Δεν ξέρω πολλούς τοξότες, αλλά αυτοί που ξέρω παρΆότι μου είναι πολύ συμπαθείς και τους θεωρώ θετικούς και χαρούμενους ανθρώπους με έφεση στην διήγηση γενικότερα….δεν θα έλεγα πως έχουν χιούμορ. Επαναλαμβάνω πως μιλάω υποκειμενικά!
leoma
21-04-2010, 08:08 PM
Χμμ και οι Δίδυμοι βλέπω έχουν σιωπήσει, γιατί άραγε? :cheesy:
Ντίνος Ηλιόπουλος:love:
κρασακι
21-04-2010, 08:51 PM
Η αλήθεια είναι ότι οι Τοξότες που ξέρω και εγώ..οι καθαροί τοξότες χωρίς πολλά άλλα αεράτα στοιχεία είναι πολύ πρόσχαροι, αισιόδοξοι και χαλαροίι κάνουν αρκετές βλακειούλες, με την καλή έννοια, όταν είναι σε μια παρέα και δίνουν κέφι, αλλά δεν θα λεγα ότι είναι και οι τρελοί χιουμορίστες, απο την άποψη της τρελής ατάκας.. η αλήθεια είναι ότι οι 2 περιπτώσεις τοξοτών που μου έρχονται στο κεφάλι και έχουν χιούμορ που μου αρέσει, έχουν σελήνη στους διδύμους.. δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή ιδέα μου..
Και πάλι προσωπική μου γνώμη ότι καλό χιούμορ διαθέτουν τα παιδιά του ερμή, αλλά και όχι μόνο..άλλωστε τα ξαναπαμε..:bigsmile:
Και οι τοξότες του φόρουμ μην πάρετε φωτιά τώρα..ήδη το νιώθω να έρχεται..:toung:
miron
21-04-2010, 11:16 PM
καλησπερα και απο εμενα...καπου εχω διαβασει οτι το χιουμορ ειναι παιδι της θλιωης και του γελιου..Αν δεν εχεις πονεσει πολυ δεν μπορεις να< κατεχεις το αθλημα>..Κυριε Μητσακο ως τοξοτης θεωρειτε οτι εχετε χιουμορ?Ως δασκαλος παντως κανετε πολλα...Οσο για τον κ.Λαζοπουλο κατα ομολογια του εχει περασει την πορτα της καταθληψης...και καθ"ομολογια του οταν τελειωνει< η παρασταση>..δεν θελει να μιλαει σε κανεναν...Ο Θεμος που ειναι Αιγοκερος ειναι ετσι και στην ζωη του...δεν αναζητα το γελιο,αλλα αναδεικνυει την σατυρικη πλευρα...Το χιουμορ νομιζω εγω ...μονο οι βαθια πονεμενοι ανθρωποι μπορουν να το δωσουν στους αλλους..εχω δει <μουντζουφλιδες>τοξοτες,οπου μονο με <συριγγα >τους αντεχεις..Εγω ψηφιζω Αιγοκερους και Σκορπιους,καμια φορα οι λεοντες ,οταν θελουν να εντυπωσιασουν..Το χιουμορ των διδυμων νομιζω πως ειναι περισσοτερο <ατακες> συνηθως εξυπνες..Σιγουρα εσεις ξερετε πιο πολλα ...Ευχαριστω..εγω ως ιχθυς αναζητω οποιαδηποτε εκφραση του αστειου..μαρεσι πολυ..Δεν ξερω αν εχω χιουμορ...καποια στιγμη θα σας ρωτησω...
aktina
22-04-2010, 03:11 AM
Η περίπτωση του Λαζόπουλου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που λέω στο προηγούμενο ποστ μου, ότι δηλαδή χρειάζεται μυαλό για το χιούμορ και όχι συναίσθημα.:bigsmile:
Ο Λαζόπουλος έχει ένα μεγάλο τρίγωνο που στην κορυφή του βρίσκεται ο Κρόνος (στον Τοξότη) και στη βάση του η Σελήνη (στα Ψάρια) και ο Ουρανός (στον Καρκίνο). Ο ¶ρης του (πιθανότατος κυβερνήτης του 3ου) σε όψη πενταγώνου με τον Κρόνο (στον 11ο), ο Ερμής του στον 5ο και στους Δίδυμους, σε ανοιχτή αντίθεση με τον Κρόνο....:bigsmile:
Δείτε τον χάρτη του σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/downloads/c05208a5d58090d53ebfd392008ccceb.png
Μόνος σου απαντησες οτι δε μπορουμε να βασιστουμε στο ζωδιο για το χιουμορ. Μαλλον ο ερμης σε μια καλη θέση ευθυνεται για το χιουμορ.:weird:
konstantina318
22-04-2010, 10:39 AM
Ντίνος Ηλιόπουλος:love:
Κλέφτεεεεεςςς λωποδύτεεεεςςςς:bigsmile:
Μητσάκος
22-04-2010, 10:47 AM
καλησπερα και απο εμενα...καπου εχω διαβασει οτι το χιουμορ ειναι παιδι της θλιωης και του γελιου..Αν δεν εχεις πονεσει πολυ δεν μπορεις να< κατεχεις το αθλημα>..Κυριε Μητσακο ως τοξοτης θεωρειτε οτι εχετε χιουμορ?Ως δασκαλος παντως κανετε πολλα...Οσο για τον κ.Λαζοπουλο κατα ομολογια του εχει περασει την πορτα της καταθληψης...και καθ"ομολογια του οταν τελειωνει< η παρασταση>..δεν θελει να μιλαει σε κανεναν...Ο Θεμος που ειναι Αιγοκερος ειναι ετσι και στην ζωη του...δεν αναζητα το γελιο,αλλα αναδεικνυει την σατυρικη πλευρα...Το χιουμορ νομιζω εγω ...μονο οι βαθια πονεμενοι ανθρωποι μπορουν να το δωσουν στους αλλους..εχω δει <μουντζουφλιδες>τοξοτες,οπου μονο με <συριγγα >τους αντεχεις..Εγω ψηφιζω Αιγοκερους και Σκορπιους,καμια φορα οι λεοντες ,οταν θελουν να εντυπωσιασουν..Το χιουμορ των διδυμων νομιζω πως ειναι περισσοτερο <ατακες> συνηθως εξυπνες..Σιγουρα εσεις ξερετε πιο πολλα ...Ευχαριστω..εγω ως ιχθυς αναζητω οποιαδηποτε εκφραση του αστειου..μαρεσι πολυ..Δεν ξερω αν εχω χιουμορ...καποια στιγμη θα σας ρωτησω...
Μόνος σου απαντησες οτι δε μπορουμε να βασιστουμε στο ζωδιο για το χιουμορ. Μαλλον ο ερμης σε μια καλη θέση ευθυνεται για το χιουμορ.:weird:
Με βάση τον ορισμό του χιούμορ, έτσι όπως τον δίνω (δύο φορές) πιο πάνω, το χιούμορ κατά βάση είναι προϊόν εγκεφαλικό, τουτέστιν Αέρινο. ¶ρα, εξ αντικειμένου, δεν μπορούμε να το προσάψουμε σε ζώδιο της Φωτιάς, ούτε του Νερού, ούτε της Γης.
Προσωπικά εκτιμώ ότι ο Ερμής είναι αυτός που θα μας δείξει το αν κάποιος έχει χιούμορ ή όχι, και ανάλογα με τη θέση του και τις όψεις του θα το διακρίνουμε σε δηκτικό (π.χ. σε συνδυασμό με πλουτώνια-σκορπίσια στοιχεία), επιφανειακό (π.χ. σε συνδυασμό με διδυμίσια στοιχεία), ενδεχομένως γκροτέσκο (π.χ. με ταυρίσια στοιχεία) κλπ, κλπ.
Αναφορικά τώρα με τις εκτιμήσεις που εδράζονται μόνο στον Ήλιο, ισχύει ό,τι ισχύει και με τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου: Ναι μεν παίζει ρόλο η θέση του Ήλιου σε ζώδιο και προσδίδει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αυτό που μετράει όμως στην τελική είναι το σύνολο του ωροσκοπίου, με όλες του τις παραμέτρους συνυπολογιζόμενες. ¶ρα, στη βάση του το αρχικό ερώτημα "Χιούμορ, μετά τον Τοξότη τι;" δεν μπορεί ουσιαστικά να απαντηθεί, παρά μόνο στο πλαίσιο μιας αποσπασματικής και συνάμα διασκεδαστικής περισσότερο διαδικασίας, από την οποία όμως μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε κάτι παραπάνω ("παίζω και μαθαίνω" ένα πράγμα :cheesy: ).Δηλαδή, ακόμα και να απαντηθεί, απλώς θα αποτελέσει η απάντηση ένα στοιχείο που απλώς θα το χρησιμοποιούμε ως βάση που θα μας βοηθάει στην ερμηνεία-ανάπτυξη των πτυχών ενός κάποιου συγκεκριμένου ωροσκοπίου :)
scorpio_
22-04-2010, 11:32 AM
Πάντως εγώ θα επιμείνω ότι το χιούμορ έχει άμεση σχέση με το συναίσθημα του ατόμου αφού επηρεάζεται από την διάθεση και την ψυχολογία του.Φυσικά το οξύ πνεύμα και η διανοητική ικανότητα βοηθούν και αυτά στην εκδήλωση του χιούμορ.Ευτυχώς που εδώ υπάρχουν ανάλογοι "τύποι" του θεάτρου σκιών οπότε μπορώ να πάρω μια γεύση του χιούμορ χωρίς να καταφύγω σε θεατρική παράσταση..... μείνετε ήσυχος κ. Μητσάκο.:nuts:
popininja
22-04-2010, 12:17 PM
Συνήθως καλοί χιουμορίστες είναι εκείνοι που πρώτα κάνουν
χιούμορ με τον εαυτό τους, τον τσαλακώνουν και αυτοσαρκάζονται.
Νομίζω όμως ότι τα Νερά βάσει ευαισθησίας δυσκολεύονται σε κάτι τέτοιο.
Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι κωμικοί είναι στη ζωή τους
κάπως... δυσκοίλιοι, κλειστοί και μοναχικοί.
Πιστεύω όμως πως αυτοί που το έχουν είναι οι φωτιές και η γη. Ο αέρας ναι μεν
χιουμορίζει γενικώς αλλά αυτό δεν πηγάζει από μέσα του αλλά από το ''έξω'' του.
Είναι πιο επιφανειάκος και μένει στους αστεϊσμούς και όχι στο καθαρό
χιούμορ.
Η τελευταία φορά πάντως που γέλασα πολύ ήταν με Τοξότη...
αν και τα μισά που έλεγε ήταν αποκύημα της φαντασίας του...
Νομίζω ότι είναι ο βασιλιάς του χιούμορ -χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλους...
Επίσης νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολυ έξυπνος για να κάνεις τους άλλους να γελούν
και να είσαι και αξιοπρεπης, να μη γίνεσαι νούμερο...
Στο θέατρο αποφεύγω τις κωμωδίες γιατί γελάω δύσκολα με στημμένα αστεία.
Η καλύτερη κωμικη στιγμή σε παράσταση ήταν όταν η Χρύσα Ρώπα έπαιζε τη σκύλα που έγινε αρνάκι... Όλο το θέατρο γέλαγε με δάκρυα. Είχε σταματήσει όλη η ροή του έργου!:laugh:
Αλήθεια ξέρουμε τι ζώδιο είναι η Ρώπα???:nuts:
Μητσάκος
22-04-2010, 12:17 PM
Πάντως εγώ θα επιμείνω ότι το χιούμορ έχει άμεση σχέση με το συναίσθημα του ατόμου αφού επηρεάζεται από την διάθεση και την ψυχολογία του.Φυσικά το οξύ πνεύμα και η διανοητική ικανότητα βοηθούν και αυτά στην εκδήλωση του χιούμορ.Ευτυχώς που εδώ υπάρχουν ανάλογοι "τύποι" του θεάτρου σκιών οπότε μπορώ να πάρω μια γεύση του χιούμορ χωρίς να καταφύγω σε θεατρική παράσταση..... μείνετε ήσυχος κ. Μητσάκο.:nuts:
Και εγώ ξαναλέω: το χιούμορ στη βάση του είναι διανοητική διεργασία (με βάση και τον ορισμό που σου έδωσα δύο φορές). Το συναίσθημα απλώς θα χρωματίσει την εκδήλωσή του. Για να υποστηρίξεις κάτι αντίθετο, θα πρέπει να επιχειρηματολογήσεις.
(τελικά πόσοι είστε; Ένας ή δύο; )
κρασακι
22-04-2010, 12:19 PM
Αγαπητέ scorpio_ το χιούμορ θα μπορούσαμε να το πούμε αλλιώς και ''πνευματώδη αστεϊσμό'', κάτι που συνδέεται πρώτα απο όλα με διανοητικές ικανότητες, τώρα που βλέπεις να εμπλέκεται το συναίσθημα σε αυτό δεν το βλέπω..αλλά είναι προσωπική σου γνώμη..και ίσως και κάτι καθαρά υποκειμενικό για κάποιους τελικά..
Μιας και είμαι κωλόψαρο και είμαι άκρως συναισθηματική, άρα έχω και καλό χιούμορ (εις άτοπον απαγωγή εε..)..:toung: προσπαθώ να σκεφτώ ποιος χαρακτήρας του θεάτρου σκιών θα σου ταίριαζε εσένα καλύτερα..ο πιτσικόκος η ο σταύρακας..? αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω..
εε και μην ξεχνιόμαστε..χιούμορ κάνω...:nuts::nuts::lol::lol:
Κοραλλία Μόζορα
22-04-2010, 01:22 PM
Το χιούμορ συνήθως είναι η λογική ανατροπή των πραγμάτων, η ανατροπή του λογικά αναμενόμενου, ανατροπή της λογικής ακολουθίας. Κι αυτό προκαλεί το γέλιο. Σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο που είδε ιπτάμενα γαϊδούρια και η πρώτη του σκέψη ήταν ότι πρέπει να έχουν φωλιά εκεί κοντά. Αυτό ανατρέπει το λογικά αναμενόμενο που θα ήταν: "μα υπάρχουν ιπτάμενα γαϊδούρια;"
Επομένως το χιούμορ δεν ανήκει ούτε ακριβώς στην λογική αλλά ούτε και στο συναίσθημα. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση που βρίσκεται στο "ενδιάμεσο" των πτυχών του ανθρώπου και ίσως ακριβώς να τις συνενώνει. Αν έπρεπε όμως οπωσδήποτε να πάρω μια θέση, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο λογική λειτουργία αφού χρειάζεται... λογική για να ανατρέψεις την λογική παρόλο που το χιούμορ στην ουσία υπερβαίνει την λογική.
Πιστεύω ότι όλα τα ζώδια έχουν χιούμορ, το καθένα από την οπτική του και την δική του "θεματολογία", αφού ο ίδιος ο Ήλιος είναι η ικανότητα του ανθρώπου να γελά. Θα έδινα όμως και μια ψήφο στον Ερμή.
Blue Phoenix
22-04-2010, 02:06 PM
Καλά οι Τοξότες στο χιούμορ δεν παίζονται....οι κολλητοί μου είναι τοξότες και κάθε φορά γελάω τόσο πολύ που νιώθω ότι θα μείνω στον τόπο από ανακοπή!Από κει κι έπειτα γελάω πολύ με τα ζώδια του αέρα ...ειδικά τους Διδύμους....έχουν απίστευτο χιούμορ, τους σκορπιούς , κυρίως λόγω του ότι ως όμοιοι επικοινωνούμε και τους Παρθένους (τρελά νούμερα....χαχαχα...)!
Αλλά ναι, μετά τον Τοξότη ψηφίζω ζώδιο αέρα.....με πρώτο τους Διδύμους
scorpio_
22-04-2010, 02:25 PM
Φίλη κρασάκι το συναίσθημα του κάθε ατόμου και γενικά η ψυχική του διάθεση παίζει ρόλο σε όλες τις εκδηλώσεις και τις αντιδράσεις του σε σχέση με τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του και αυτά που μεταδίδει και επομένως συνδέεται με το χιούμορ.Αν δεν έχεις την κατάλληλη διάθεση μπορείς να κάνεις χιουμορ δηλαδή σου "βγένει"?? Το φυσικό χιουμορ επηρεάζεται από την διάθεση του ατόμου την δεδομένη στιγμή εκτός αν γίνεται σε άλλα πλαίσια για παράδειγμα του επαγγέλματος του οπότε χρησιμοποιεί και την διανοητική λειτουργία προκειμένου να βρει την κατάλληλη φόρμα.....Ακόμα ήθελα να σε ρωτήσω ήπιες πολύ γι αυτό είχες αυτή την "έμπνευση"??:nuts:
κρασακι
22-04-2010, 02:48 PM
Φίλη κρασάκι το συναίσθημα του κάθε ατόμου και γενικά η ψυχική του διάθεση παίζει ρόλο σε όλες τις εκδηλώσεις και τις αντιδράσεις του σε σχέση με τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον του και αυτά που μεταδίδει και επομένως συνδέεται με το χιούμορ.Αν δεν έχεις την κατάλληλη διάθεση μπορείς να κάνεις χιουμορ δηλαδή σου "βγένει"?? Το φυσικό χιουμορ επηρεάζεται από την διάθεση του ατόμου την δεδομένη στιγμή εκτός αν γίνεται σε άλλα πλαίσια για παράδειγμα του επαγγέλματος του οπότε χρησιμοποιεί και την διανοητική λειτουργία προκειμένου να βρει την κατάλληλη φόρμα.....Ακόμα ήθελα να σε ρωτήσω ήπιες πολύ γι αυτό είχες αυτή την "έμπνευση"??:nuts:
Σε όλες τις εκδηλώσεις και αντιδράσεις ναι.. στο χιούμορ τσου.. θα έλεγα η διάθεση ναι παίζει ρόλο, το συναίσθημα απο την άλλη με την καθαρή έννοια της λέξης θεωρώ όχι.. άλλο διάθεση άλλο συναίσθημα..φυσικά και παίζει ρόλο η διάθεση..γιατί ναι, αν βαριέμαι μια μέρα ακόμη και να σου μιλήσω φυσικά και δεν θα μπω καν στον κόπο να κάνω καν χιούμορ! απο την άλλη αν δεν βαριέμαι και είμαι στα τσακίρ κέφια παίζει και να κάνω..ένα απλό παράδειγμα μέσα απο πολλά..
Προσωπική μου γνώμη, και με βάση τη γενικής έννοια της λέξης χιούμορ, είναι ότι βασίζεται στο μυαλό ως επι το πλείστον και έχει να κάνει με διανοητικές λειτουργίες και πάλι. Τα υπόλοιπα όπως διάθεση, άααααντε και λίγο συναίσθημα αν θες και λοιποί άλλοι εξωτερικοί παράγοντες είναι κάτι σαν μπαχαρικά που αλλάζουν το στυλ χιούμορ κάθε φορά..τον χαρακτήρα του δηλαδή..
Και όσο για την τελευταία σου ερώτηση...κανάαατεςςςς!:nuts:
αλλά και πάλι δεν μπορώ να αποφασίσω είσαι ο πιτσικόκος ή ο σταύρακας?..:bigsmile:
offtopic τέλος..!
Μητσάκος
22-04-2010, 03:06 PM
Οι λέξεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες έννοιες και υπάρχουν προκειμένου να συνεννοούμαστε. Αν ο καθένας εκλαμβάνει κάποια λέξη με διαφορετικό τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.
Η λέξη χιούμορ σημαίνει αυτό ακριβώς που έγραψα εγώ και συνοπτικά αλλά μεστά αυτό που έγραψε και το "κρασάκι". Αυτή η έννοια αντιστοιχεί σε διανοητική λειτουργία.
Και κάτι βασικό: άλλο το να γελάω σαν χάχας επειδή είμαι ....πυροβολημένος, άλλο επειδή χάρηκα για κάτι, άλλο επειδή με γαργαλάνε :cheesy: Το ότι κάποιος γελάει δεν σημαίνει και το ότι έχει χιούμορ. Επίσης, αν κάποιες χρονικές περιόδους (μικρές ή μεγάλες) δεν έχω διάθεση, δεν σημαίνει ότι έχω χάσει και την αίσθηση του χιούμορ. Αυτήν είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. Το αν, πώς και πού θα εκφραστεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο :bigsmile:
Blue Phoenix
22-04-2010, 03:17 PM
Μητσάκο ...όπως λέει και μια φίλη " Δεν έχει χιούμορ, έχει πλάκα"!
aktina
22-04-2010, 03:18 PM
Πιστεύω ότι όλα τα ζώδια έχουν χιούμορ, το καθένα από την οπτική του και την δική του "θεματολογία", αφού ο ίδιος ο Ήλιος είναι η ικανότητα του ανθρώπου να γελά. Θα έδινα όμως και μια ψήφο στον Ερμή.
Θα συμφωνησω.
Το χιουμορ εξαρταται απο πολλα και κυριως απο τη νοητικη εξελιξη και κατασταση, οπως και τις πεποιθησεις του καθενα. Επισης, απο το πως αντιλαμβανεται το διαφορετικο και το σαρκαστικο.
Παντως με βαση τα παραπανω θα εδινα ενα μικρο προβαδισμα στα ζωδια του αερα.:bigsmile:
aktina
22-04-2010, 03:34 PM
και κατι αλλο:
ειναι δεδομενο πως οι Τοξοτες εχουν χιουμορ;:cheesy:
και ψάχνουμε να βρούμε το δευτερο κατά σειρα;:blink:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
22-04-2010, 04:54 PM
και κατι αλλο:
ειναι δεδομενο πως οι Τοξοτες εχουν χιουμορ;:cheesy:
και ψάχνουμε να βρούμε το δευτερο κατά σειρα;:blink:
ναι!:cheesy::bigsmile:
vikou
22-04-2010, 05:42 PM
Πιστεύω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το χιούμορ από την πλάκα. Το χιούμορ χρειάζεται ευστροφία, οξυδέρκεια αλλά και συναισθηματική νοημοσύνη, ενώ για την πλάκα δεν είναι απαραίτητα όλα τούτα. Χιούμορ έχει ο Λαζόπουλος κατ' εμέ, δεν θεωρώ όμως χιουμορίστα τον Βέγγο ας πούμε, κι ας γελάω με τα παθήματά του. Αν και βλέπω λογική αστρολογικά τη σύνδεση του Ερμή με το χιούμορ, η εμπειρία μου από Διδύμους είναι ότι πράγματι είναι πολύ ευχάριστα άτομα, αλλά περισσότερο της πλάκας και όχι του χιούμορ, Ίσως επειδή είναι λιγάκι επιφανειακοί? δεν ξέρω.. Απολαμβάνω περισσότερο το χιούμορ των Καρκίνων (γιατί να τον κρύψωμεν άλλωστε), Ταύρων και Αιγόκερων.
:love:
Ο Τοξότης έχει το πιο διεισδυτικό και έξυπνο χιούμορ, ο Σκορπιός (όταν μιλάει) αυτοσαρκάζεται αλλα για κάποιον που τους καταλαβαίνει ειναι μια σκετη μελαγχολια αυτό το χιούμορ και όχι διασκέδαση...γι αυτήν πάμε σε Δίδυμο..επιφανειακό,γρήγορ χωρίς περαιτέρω διδάγματα.. ο υδροχόος είναι γενικά ευχάριστος και σκερτσόζος.
Κοραλλία Μόζορα
22-04-2010, 07:33 PM
Οι λέξεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες έννοιες και υπάρχουν προκειμένου να συνεννοούμαστε. Αν ο καθένας εκλαμβάνει κάποια λέξη με διαφορετικό τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.
Η λέξη χιούμορ σημαίνει αυτό ακριβώς που έγραψα εγώ και συνοπτικά αλλά μεστά αυτό που έγραψε και το "κρασάκι". Αυτή η έννοια αντιστοιχεί σε διανοητική λειτουργία.
Και κάτι βασικό: άλλο το να γελάω σαν χάχας επειδή είμαι ....πυροβολημένος, άλλο επειδή χάρηκα για κάτι, άλλο επειδή με γαργαλάνε :cheesy: Το ότι κάποιος γελάει δεν σημαίνει και το ότι έχει χιούμορ. Επίσης, αν κάποιες χρονικές περιόδους (μικρές ή μεγάλες) δεν έχω διάθεση, δεν σημαίνει ότι έχω χάσει και την αίσθηση του χιούμορ. Αυτήν είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. Το αν, πώς και πού θα εκφραστεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο :bigsmile:
Μητσάκο μου,
η λογική (και οι διανοητικές λειτουργίες) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και μια λογική πρόταση δεν προκαλεί γέλιο. Αν κάποιος πει ότι ο Ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί και δύει κάθε βράδυ δεν θα γελάσει κανείς.
Λογική σημαίνει ότι αν το Α=Β και το Α=Γ τότε το Β=Γ. Αν όμως πει κάποιος ότι το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο επομένως ο αστυνομικός είναι μπουζούκι τότε ανοίγει την πόρτα προς το χιούμορ.
Δεν έχει σημασία γιατί γελά κανείς. Αν ο άνθρωπος δεν είχε την ικανότητα να γελά τότε το χιούμορ θα ήταν άγνωστη έννοια.
Μητσάκος
22-04-2010, 08:15 PM
Μητσάκο μου,
η λογική (και οι διανοητικές λειτουργίες) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και μια λογική πρόταση δεν προκαλεί γέλιο. Αν κάποιος πει ότι ο Ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί και δύει κάθε βράδυ δεν θα γελάσει κανείς.
Λογική σημαίνει ότι αν το Α=Β και το Α=Γ τότε το Β=Γ. Αν όμως πει κάποιος ότι το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο επομένως ο αστυνομικός είναι μπουζούκι τότε ανοίγει την πόρτα προς το χιούμορ.
Δεν έχει σημασία γιατί γελά κανείς. Αν ο άνθρωπος δεν είχε την ικανότητα να γελά τότε το χιούμορ θα ήταν άγνωστη έννοια.
Με το συμπάθιο, αλλά πουθενά δεν είπα ότι όποιος έχει λογική έχει και χιούμορ. Ξεκάθαρα είπα ότι για να υπάρχει χιούμορ απαραίτητη είναι η λογική. Τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο. Και όπως ξέρεις πολύ καλά, δεν υπάρχει μόνο η αριστοτέλεια λογική, υπάρχουν και άλλες :bigsmile: Όσον αφορά το παράδειγμα του μπουζουκιού, είναι το λιγότερο ατυχές, καθώς είναι κλασικό δείγμα σοφιστείας που "στηρίζεται" στην επαγωγή...
Και όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν διάφορα είδη γέλιου. Και όπως επίσης ξέρεις, το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γέλιο, πολλώ δε μάλλον με χάχανα :bigsmile:
ΜΑΝΗΣ
22-04-2010, 09:04 PM
ΧΙΟΥΜΟΡ = ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ελληνική Αστρολογία (http://www.manisastrology.blogspot.com)
Δείμων
22-04-2010, 09:11 PM
...το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γέλιο, πολλώ δε μάλλον με χάχανα :bigsmile:
Πάνω σ' αυτό θα έλεγα ότι με το καθαρόαιμο χιούμορ καν δεν γελάμε... Για τα γελωτικά χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις.
Δυστυχώς σαν λαός την χιουμοριστική αντίληψη και λειτουργία δεν την είχαμε κατά την διαμόρφωση της σύγχρονης γλώσσας μας, οπότε όταν βρεθήκαμε στη διανοητική θέση να το αντιληφθούμε, ως εισαγόμενο προϊόν, υποχρεωθήκαμε και στο χρησιδάνειο της εν λόγω λέξης που έχει να κάνει με τους χυμούς του ανθρώπινου σώματος κατά τον Ιπποκράτη (ένας εκ των οποίων και το φλέγμα).
Εdit: Γιατί δεν με διορθώνει κανείς? Ο επαναπατρισμός μίας λέξης στη γλώσσα από την οποία προήλθαν οι ρίζες της μέσω άλλων γλωσσών στις οποίες εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε, λέγεται αντιδάνειο.
nanami
23-04-2010, 07:27 AM
Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση...
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ένας Δίδυμος με ωροσκόπο Τοξότη μπορεί να έχει χιούμορ ("χυμούς") ή "αττικό άλας" (να τα λέει ...νόστιμα)...αριστοφανικού τύπου;
Μητσάκος
23-04-2010, 09:49 AM
Πάνω σ' αυτό θα έλεγα ότι με το καθαρόαιμο χιούμορ καν δεν γελάμε... Για τα γελωτικά χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις.
Δυστυχώς σαν λαός την χιουμοριστική αντίληψη και λειτουργία δεν την είχαμε κατά την διαμόρφωση της σύγχρονης γλώσσας μας, οπότε όταν βρεθήκαμε στη διανοητική θέση να το αντιληφθούμε, ως εισαγόμενο προϊόν, υποχρεωθήκαμε και στο χρησιδάνειο της εν λόγω λέξης που έχει να κάνει με τους χυμούς του ανθρώπινου σώματος κατά τον Ιπποκράτη (ένας εκ των οποίων και το φλέγμα).
Εdit: Γιατί δεν με διορθώνει κανείς? Ο επαναπατρισμός μίας λέξης στη γλώσσα από την οποία προήλθαν οι ρίζες της μέσω άλλων γλωσσών στις οποίες εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε, λέγεται αντιδάνειο.
Από τους ελληνιστικούς χρόνους υπήρχε λέξη, ο αστεϊσμός, που σήμαινε (και εννοείται πως σημαίνει) την επίδειξη ευφυίας-πνεύματος με φραστικά αστεία :bigsmile:
Πέρα από αυτά όμως, αν ουσιαστικά θέλουμε να βρούμε τις αστρολογικές βάσεις του χιούμορ, μαζί με τον Ερμή θα πρέπει να έχουμε στον νου μας και τον Κρόνο, καθώς, "σύμφωνα με τις μελέτες" μου, δείχνει να παίζει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του (φυσικά, εφόσον έχουμε κατανοήσει την έννοια της λέξης χιούμορ και δεν την συγχέουμε με κάτι άλλο, παραπλήσιο ή όχι :wink2: )
μανταλένα
23-04-2010, 12:14 PM
Οι νοητικές ικανότητες θα δώσουν την "έξυπνη ατάκα".... Το συναίσθημα θα δώσει το κίνητρο να εκφραστεί η "ατάκα".... και το ήθος..; θα δώσει την τελική ποιότητα....
¶ρα Τοξότες και πάλι Τοξότες..!!!! Δ.ι.ό.τ.ι αντέχουν να βιώνουν την ανοησία τους, στοχεύοντας στη σοφία.., και πιστεύουν ότι θα φτάσουν..!!!.. χα
¶σε που.. "άνω θρώσκουν" ακόμα και όταν... κάτω βόσκουν..!!!
Natalia10
23-04-2010, 12:53 PM
Από τους ελληνιστικούς χρόνους υπήρχε λέξη, ο αστεϊσμός, που σήμαινε (και εννοείται πως σημαίνει) την επίδειξη ευφυίας-πνεύματος με φραστικά αστεία :bigsmile:
Πέρα από αυτά όμως, αν ουσιαστικά θέλουμε να βρούμε τις αστρολογικές βάσεις του χιούμορ, μαζί με τον Ερμή θα πρέπει να έχουμε στον νου μας και τον Κρόνο, καθώς, "σύμφωνα με τις μελέτες" μου, δείχνει να παίζει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του (φυσικά, εφόσον έχουμε κατανοήσει την έννοια της λέξης χιούμορ και δεν την συγχέουμε με κάτι άλλο, παραπλήσιο ή όχι :wink2: )
Καλημερα Μητσακο:bigsmile:
Αφου αναφερθηκες και σε αλλο πλανητη σε συνδιασμο με τον Ερμη,πιστευω πως και οι οψεις του Ερμη με τον Ουρανο (θετικες) θα μπορουσαν να δωσουν μια αλλη διασταση στο χιουμορ καποιου και στο κατα ποσο θα μπορουσε να πει μια εξυπνη-χιουμοριστικη ατακα γρηγορα....Γιατι αλλιως ''μετραει'' αν πεις μια εξυπνη -χιουμοριστικη ατακα την ιδια στιγμη και αλλιως αν την πεις μετα απο 10 λεπτα,με αποτελεσμα να ''χασεις'' την στιγμη.
ΜΑΝΗΣ
23-04-2010, 01:05 PM
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δείμων . Αρκετές είναι οι λέξεις τις οποίες έχουμε δανειστεί … και έχουν προσαρμοστεί στην καθημερινή επικοινωνία μας ,αλλά πιστεύω ότι υπάρχει λόγος .Ενδεχομένως να μην έχουμε προσέγγιση επακριβώς ( ζωτικά) την λέξη που μας δόθηκε από έξω ( που επί της ουσίας προερχόταν από μας...αλλα εχουμε ξεχασει την έννοια )…με αυτή που θα χρησιμοποιούσαμε εμείς στην δική μας γλώσσα . Έτσι ο Έρμης δεν την κάνει δεκτή στην επικοινωνία μας . Έχουμε δηλαδή μέλλον μέχρι να ζήσουμε πραγματικά αυτό που κάποτε ήμασταν …ως λαός .
Παράδειγμα
Αυτός έχει πολύ χιούμορ …
Αυτός έχει πολύ αστεϊσμό… με πιο θα γελάγαμε πραγματικά περισσότερο στην εποχή μας αν το ακούγαμε ?
Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι σ αυτή την χωρά όπως π.χ. ο Μητσάκο που έχουν την γνώση να μας πληροφορήσουν για τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι προγονοί μας πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να προσεγγίσουμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα .
Μητσάκος
23-04-2010, 01:12 PM
Καλημερα Μητσακο:bigsmile:
Αφου αναφερθηκες και σε αλλο πλανητη σε συνδιασμο με τον Ερμη,πιστευω πως και οι οψεις του Ερμη με τον Ουρανο (θετικες) θα μπορουσαν να δωσουν μια αλλη διασταση στο χιουμορ καποιου και στο κατα ποσο θα μπορουσε να πει μια εξυπνη-χιουμοριστικη ατακα γρηγορα....Γιατι αλλιως ''μετραει'' αν πεις μια εξυπνη -χιουμοριστικη ατακα την ιδια στιγμη και αλλιως αν την πεις μετα απο 10 λεπτα,με αποτελεσμα να ''χασεις'' την στιγμη.
Καλημέρα ...Ναταλίνα :bigsmile:
Επειδή το θέμα μού έκανε "κλικ", το εξετάζουμε λίγο παραπάνω με μια φίλη-συνεργάτη, ξεκινώντας από την ανάγκη να εκφραστεί κάποιος με αυτόν τον τρόπο, τις απαρχές του θεάτρου και της μιμητικής και την έννοια του αστεϊσμού-χιούμορ, εξετάζοντας παράλληλα χάρτες ατόμων που, κατά γενική ομολογία, έχουν αυτήν την ιδιότητα και ευελπιστώ σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε μια ολοκληρωμένη ανάλυση του θέματος.
Το στοιχείο του Αέρα μάλλον πρέπει να είναι ισχυρό, αλλά από μόνο του δεν φτάνει, μέχρι τώρα διακρίνουμε έντονο το στοιχείο του Κρόνου (ή του Αιγόκερω), όσο και αν αυτό ξενίζει :cheesy:
Απλώς μην περιμένετε άρθρο του στιλ "Κριός και χιούμορ, Ταύρος και χιούμορ, Δίδυμοι και χιούμορ κλπ, κλπ". Θα έχει περισσότερο φιλοσοφική χροιά και σίγουρα ...χιουμοριστική εσάνς :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
23-04-2010, 01:46 PM
Με το συμπάθιο, αλλά πουθενά δεν είπα ότι όποιος έχει λογική έχει και χιούμορ. Ξεκάθαρα είπα ότι για να υπάρχει χιούμορ απαραίτητη είναι η λογική. Τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο. Και όπως ξέρεις πολύ καλά, δεν υπάρχει μόνο η αριστοτέλεια λογική, υπάρχουν και άλλες :bigsmile: Όσον αφορά το παράδειγμα του μπουζουκιού, είναι το λιγότερο ατυχές, καθώς είναι κλασικό δείγμα σοφιστείας που "στηρίζεται" στην επαγωγή...
Και όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν διάφορα είδη γέλιου. Και όπως επίσης ξέρεις, το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γέλιο, πολλώ δε μάλλον με χάχανα :bigsmile:
Μητσάκο μου,
σήμερα αισθάνομαι... πολύ Ζυγίνα και δεν χαλάω χατήρι σε κανένα!
Αν αναζητάτε τις απαρχές του θεάτρου και της μίμησης θα τις βρείτε στις διονυσιακές τελετές και το διονυσιακό πνεύμα από το οποίο ο Κρόνος... πόρρω απέχει.
Δείμων
23-04-2010, 05:50 PM
Αφού πιάσαμε τις ρίζες και την ετυμολογία, να κάνω μιά σημείωση των 2 εκατοστών - ότι από τις απαρχές του ελληνισμού (άρα και γλώσσας μας) υπήρχε το αστείον και το χωρατόν. Το μεν αστείον έλκει την ετυμολογία του από τους αστούς, κατοίκους της πόλης - άστυ, το δε χωρατόν από τους χωρικούς, κατοίκους της υπαίθρου - χώρος. Αμέσως αντιλαμβανόμαστε την διαφορά τους, που δεν είναι μόνο ταξική αλλά και καλλιέργειας, πνευματικού επιπέδου, μόρφωσης κλπ.
Το αστείο δεν το αντιλαμβάνεται εύκολα ένας χωρατατζής ο οποίος θέλει κάτι πιο χοντροκομμένο για να εκδηλώσει και τις πιο χοντροκομμένες αντιδράσεις του. Στο χωρατό πάλι ένας αστός δεν θα αντιδράσει με το τραταχτό γέλιο του χωριάτη αφού δεν θα ικανοποιήσει πλήρως το πνεύμα του και αφού στην ταξική του θέση δεν αρμόζουν ακραίες αντιδράσεις. Φυσικά, όταν μπαίνουμε σε χωράφια τέτοιων διαχωρισμών αρχίζουν και οι φατριοποιήσεις, ο οπαδισμός κλπ - με αποτέλεσμα οι μεν να χαρακτηρίζουν τους δε σαν άξεστους(*) και οι δε τους μεν σαν κρυόκ*λους.
Αν θέλουμε να πάμε λίγο αργότερα στην Ελληνική ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι στους αυστηρούς Βυζαντινούς και σκληρούς τούρκικους χρόνους ο λαός μας δεν επιτρεπόταν και δεν μπορούσε αντίστοιχα να διοχετεύσει την υψηλή πνευματική του ενέργεια στο αστείο. Η εκκλησία απαιτούσε την ψυχή αφιερωμένη στον Θεό, πράγμα πολύ σοβαρό to sh*t with, (o Διονυσσόμορφος Σατανάς καραδοκούσε στη γωνία...!), και οι κακουχίες απο τον κατακτητή (συν η αμορφωσιά) επέβαλλαν μία πιο καταλυτική εκτόνωση. Δύσκολοι καιροί για χιούμορ, το οποίο όπως ξαναέγραψα, όταν ελευθερωθήκαμε και αρχίσαμε την δική μας αναγέννηση κατά μερικούς αιώνες καθυστερημένοι, το επανεισάγαμε από τους λαούς που το είχαν ήδη ανακαλύψει και εξελίξει, και μας το φύλαγαν στις ψυγειόκρυες χώρες τους φρέσκο φρέσκο: Αγγλοσάξωνες και Γάλλους.
Ένα ακόμα λιθαράκι στη συζήτηση, ο Λαζόπουλος είναι πιο κοντά στη σάτυρα παρά στο χιούμορ. (Εάν θέλετε αναλύουμε και το ετυμολογικό της σάτυρας). Πλησιέστερα στο χιούμορ από μεριάς τηλεόρασης μου έρχεται η Μαλβίνα.
(*) άξεστος = προέρχεται από το άξεστο/άξυστο δέρμα, το ακατέργαστο, το οποίο δεν έχει ξυστεί πολλές φορές για να μαλακώσει. Με λίγα λόγια σημαίνει τον χοντρόπετσο άνθρωπο, ίσως και τον σκληρόπετσο, εννοώντας το τραχύ ροζιασμένο δέρμα από τις χειρωνακτικές εργασίες της υπαίθρου.
Κοραλλία Μόζορα
24-04-2010, 02:13 PM
Αφού πιάσαμε τις ρίζες και την ετυμολογία, να κάνω μιά σημείωση των 2 εκατοστών - ότι από τις απαρχές του ελληνισμού (άρα και γλώσσας μας) υπήρχε το αστείον και το χωρατόν. Το μεν αστείον έλκει την ετυμολογία του από τους αστούς, κατοίκους της πόλης - άστυ, το δε χωρατόν από τους χωρικούς, κατοίκους της υπαίθρου - χώρος. Αμέσως αντιλαμβανόμαστε την διαφορά τους, που δεν είναι μόνο ταξική αλλά και καλλιέργειας, πνευματικού επιπέδου, μόρφωσης κλπ.
Το αστείο δεν το αντιλαμβάνεται εύκολα ένας χωρατατζής ο οποίος θέλει κάτι πιο χοντροκομμένο για να εκδηλώσει και τις πιο χοντροκομμένες αντιδράσεις του. Στο χωρατό πάλι ένας αστός δεν θα αντιδράσει με το τραταχτό γέλιο του χωριάτη αφού δεν θα ικανοποιήσει πλήρως το πνεύμα του και αφού στην ταξική του θέση δεν αρμόζουν ακραίες αντιδράσεις. Φυσικά, όταν μπαίνουμε σε χωράφια τέτοιων διαχωρισμών αρχίζουν και οι φατριοποιήσεις, ο οπαδισμός κλπ - με αποτέλεσμα οι μεν να χαρακτηρίζουν τους δε σαν άξεστους(*) και οι δε τους μεν σαν κρυόκ*λους.
Αν θέλουμε να πάμε λίγο αργότερα στην Ελληνική ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι στους αυστηρούς Βυζαντινούς και σκληρούς τούρκικους χρόνους ο λαός μας δεν επιτρεπόταν και δεν μπορούσε αντίστοιχα να διοχετεύσει την υψηλή πνευματική του ενέργεια στο αστείο. Η εκκλησία απαιτούσε την ψυχή αφιερωμένη στον Θεό, πράγμα πολύ σοβαρό to sh*t with, (o Διονυσσόμορφος Σατανάς καραδοκούσε στη γωνία...!), και οι κακουχίες απο τον κατακτητή (συν η αμορφωσιά) επέβαλλαν μία πιο καταλυτική εκτόνωση. Δύσκολοι καιροί για χιούμορ, το οποίο όπως ξαναέγραψα, όταν ελευθερωθήκαμε και αρχίσαμε την δική μας αναγέννηση κατά μερικούς αιώνες καθυστερημένοι, το επανεισάγαμε από τους λαούς που το είχαν ήδη ανακαλύψει και εξελίξει, και μας το φύλαγαν στις ψυγειόκρυες χώρες τους φρέσκο φρέσκο: Αγγλοσάξωνες και Γάλλους.
Ένα ακόμα λιθαράκι στη συζήτηση, ο Λαζόπουλος είναι πιο κοντά στη σάτυρα παρά στο χιούμορ. (Εάν θέλετε αναλύουμε και το ετυμολογικό της σάτυρας). Πλησιέστερα στο χιούμορ από μεριάς τηλεόρασης μου έρχεται η Μαλβίνα.
(*) άξεστος = προέρχεται από το άξεστο/άξυστο δέρμα, το ακατέργαστο, το οποίο δεν έχει ξυστεί πολλές φορές για να μαλακώσει. Με λίγα λόγια σημαίνει τον χοντρόπετσο άνθρωπο, ίσως και τον σκληρόπετσο, εννοώντας το τραχύ ροζιασμένο δέρμα από τις χειρωνακτικές εργασίες της υπαίθρου.
Γεια σου, Δείμονα μου.
Το χιούμορ δεν έλειψε ποτέ από τον λαό μας ούτε και στις πιο δύσκολες περιόδους του, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ακόμα και στην αυστηρή βυζαντινή εποχή το συναντά κανείς στην κοσμική (δηλαδή μη θρησκευτική) λογοτεχνία και ιδιαίτερα στην λαϊκή ποίηση, πιο αραιά όμως είναι η αλήθεια. Σε σχετικά πιο σύγχρονες εποχές να θυμήσω την Επτανησιακή Σχολή που συντήρησε και ανανέωσε επάξια μια παλιότερη παράδοση. Επίσης, τον 19ο αιώνα έχουν γραφτεί από Έλληνες αστούς διηγήματα και νουβέλλες (άγνωστα στο ευρύ κοινό δυστυχώς) με τέτοιο χιούμορ που μπροστά τους ωχριά το γαλλικό και το αγγλικό. Πιστεύω ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να... κάνουμε εισαγωγή αυτό το είδος. Έχουμε δόξα τον Θεό τεράστια δικά μας αποθέματα και μια εξίσου τεράστια παράδοση.
Δείμων
24-04-2010, 05:44 PM
Κοραλλία μου μιλάς για τους χαλαρά Ενετοκρατούμενους Επταννήσιους, ανθρώπους που δεν πέρασαν τούρκικο ζυγό - πράγμα που φαίνεται ακόμα και στα τραγούδια τους, τη μουσική, και όλο τον πολιτισμό τους γενικά. Όπως και για τη μετεπαναστατική λογοτεχνία, όταν δηλαδή ήδη αναγεννιόμασταν σαν έθνος. Σε αυτά είμαστε σύμφωνοι. Όπως και στο ότι πάντοτε υπήρχε φαιδρότητα (με την αρχαία έννοια, όχι με την κακώς σύγχρονη ερμηνεία φαιδρός = γελοίος) στους Έλληνες. Το γέλιο/χαμόγελο άλλωστε -όπως και το κλάμα- είναι τα μόνα από τα συναισθήματα που εξωτερικεύονται και μας διαχωρίζουν από τα ζώα, και είναι και τα δύο απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του χαρακτήρα.
Αυτό που εννοώ με τα παραπάνω είναι ότι στις σκοτεινές αυστηρές και δύσκολες στιγμές ενός λαού το χιούμορ δύσκολα «βγαίνει», σαν μια διαδικασία που απαιτεί πλήρη πρόσβαση στις ανώτερες διανοητικές λειτουργίες, και αντιθέτως απαιτείται κάτι περισσότερο εύπεπτο για τη διασκέδασή μας. Εκτόνωση και όχι καλλιέργεια. Και με την ευκαιρία πιστεύω ότι αυτές οι δύο λέξεις διαχωρίζουν και περιγράφουν καλά τις διαφορές του χιούμορ από τα υπόλοιπα: το μεν χιούμορ σε υποχρεώνει να σκεφτείς συνεπώς να καλλιεργείς τη σκέψη, ενώ το αστείο πλάκα κλπ. δεν χρειάζονται πολλή φαιά για να τα καταλάβεις και απευθύνονται στο εκτονωτικό διασκεδαστικό κλπ. κομμάτι περισσότερο.
¶ρτι αφιχθεν εις τον Ερμοεγκέφαλό μου :cry: - στα Νεοελληνικά το χιουμορίζειν θα μπορούσαμε να το πούμε και κάνουμε πνεύμα. Πράγμα που δηλώνει την ανώτερη πηγή και στόχο του.
Κοραλλία Μόζορα
24-04-2010, 08:36 PM
Κοραλλία μου μιλάς για τους χαλαρά Ενετοκρατούμενους Επταννήσιους, ανθρώπους που δεν πέρασαν τούρκικο ζυγό - πράγμα που φαίνεται ακόμα και στα τραγούδια τους, τη μουσική, και όλο τον πολιτισμό τους γενικά. Όπως και για τη μετεπαναστατική λογοτεχνία, όταν δηλαδή ήδη αναγεννιόμασταν σαν έθνος. Σε αυτά είμαστε σύμφωνοι. Όπως και στο ότι πάντοτε υπήρχε φαιδρότητα (με την αρχαία έννοια, όχι με την κακώς σύγχρονη ερμηνεία φαιδρός = γελοίος) στους Έλληνες. Το γέλιο/χαμόγελο άλλωστε -όπως και το κλάμα- είναι τα μόνα από τα συναισθήματα που εξωτερικεύονται και μας διαχωρίζουν από τα ζώα, και είναι και τα δύο απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του χαρακτήρα.
Αυτό που εννοώ με τα παραπάνω είναι ότι στις σκοτεινές αυστηρές και δύσκολες στιγμές ενός λαού το χιούμορ δύσκολα «βγαίνει», σαν μια διαδικασία που απαιτεί πλήρη πρόσβαση στις ανώτερες διανοητικές λειτουργίες, και αντιθέτως απαιτείται κάτι περισσότερο εύπεπτο για τη διασκέδασή μας. Εκτόνωση και όχι καλλιέργεια. Και με την ευκαιρία πιστεύω ότι αυτές οι δύο λέξεις διαχωρίζουν και περιγράφουν καλά τις διαφορές του χιούμορ από τα υπόλοιπα: το μεν χιούμορ σε υποχρεώνει να σκεφτείς συνεπώς να καλλιεργείς τη σκέψη, ενώ το αστείο πλάκα κλπ. δεν χρειάζονται πολλή φαιά για να τα καταλάβεις και απευθύνονται στο εκτονωτικό διασκεδαστικό κλπ. κομμάτι περισσότερο.
¶ρτι αφιχθεν εις τον Ερμοεγκέφαλό μου :cry: - στα Νεοελληνικά το χιουμορίζειν θα μπορούσαμε να το πούμε και κάνουμε πνεύμα. Πράγμα που δηλώνει την ανώτερη πηγή και στόχο του.
Δείμονα μου,
η επατανησιακή παράδοση δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά αλλά πάτησε κατά ένα μέρος στην κρητική παράδοση (η Κρήτη ήταν τουρκοκρατούμενη) και η κρητική παράδοση επίσης πάτησε σε άλλες παλιότερες παραδόσεις.
Λες ότι το χιούμορ είναι "μια διαδικασία που απαιτεί πλήρη πρόσβαση στις ανώτερες διανοητικές λειτουργίες". Δηλαδή οι Έλληνες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έχασαν την εξυπνάδα τους και μόλις απελευθερώθηκαν την ξαναβρήκαν; Ή πιστεύεις ότι έχασαν τον πολιτισμό τους για 400 χρόνια και μετά τον ξαναβρήκαν ως διά μαγείας; Ο πολιτισμός δεν είναι η κουλτούρα που καλλιεργεί η αστική τάξη, που είναι ως επί το πλείστον ξενόφερτη. Και δεν πιστεύω επίσης ότι το χιούμορ είναι προνόμιο μιας ελίτ διανοούμενων. Συναντάς λαϊκούς ανθρώπους που έχουν τόσο έξυπνο και ωραίο χιούμορ που δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις.
leoma
24-04-2010, 09:08 PM
Δείμονα μου,
η επατανησιακή παράδοση δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά αλλά πάτησε κατά ένα μέρος στην κρητική παράδοση (η Κρήτη ήταν τουρκοκρατούμενη) και η κρητική παράδοση επίσης πάτησε σε άλλες παλιότερες παραδόσεις.
Λες ότι το χιούμορ είναι "μια διαδικασία που απαιτεί πλήρη πρόσβαση στις ανώτερες διανοητικές λειτουργίες". Δηλαδή οι Έλληνες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας έχασαν την εξυπνάδα τους και μόλις απελευθερώθηκαν την ξαναβρήκαν; Ή πιστεύεις ότι έχασαν τον πολιτισμό τους για 400 χρόνια και μετά τον ξαναβρήκαν ως διά μαγείας; Ο πολιτισμός δεν είναι η κουλτούρα που καλλιεργεί η αστική τάξη, που είναι ως επί το πλείστον ξενόφερτη. Και δεν πιστεύω επίσης ότι το χιούμορ είναι προνόμιο μιας ελίτ διανοούμενων. Συναντάς λαϊκούς ανθρώπους που έχουν τόσο έξυπνο και ωραίο χιούμορ που δεν μπορείς να μην το θαυμάσεις.
Δείμων, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με το "χαλαρά". Οι Ενετοί ήταν ζόρικοι κατακτητές και στυγνοί επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως γνήσιοι πρόδρομοι των σημερινών Ευρωπαίων, μας είχαν βάλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι.
Όσον αφορά την Κρήτη, την είχαν κι αυτήν οι Ενετοί, καθώς και τα νησιά μας, και γενικά όποιο μέρος διέθετε λιμάνι (Μεθώνη, Κορώνη, Μονεμβασιά, Εύβοια, Ναύπακτος κλπ.) Οι Τούρκοι, πάλι, δεν πολυνοιάζονταν, αρκεί να εισπράττουν τα χαράτσια.
Ξέρω, ξέρω :offtopic:
stellino
25-04-2010, 11:07 AM
Νομίζω τα ζώδια του αέρα:
Ο ζυγός έχει την αίσθηση του χιούμορ
Ο υδροχόος γνωρίζει την πηγή του και
Ο δίδυμος έχει... πλάκα
Ευτυχία
28-04-2010, 05:12 PM
Δείμων, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με το "χαλαρά". Οι Ενετοί ήταν ζόρικοι κατακτητές και στυγνοί επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως γνήσιοι πρόδρομοι των σημερινών Ευρωπαίων, μας είχαν βάλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι.
Όσον αφορά την Κρήτη, την είχαν κι αυτήν οι Ενετοί, καθώς και τα νησιά μας, και γενικά όποιο μέρος διέθετε λιμάνι (Μεθώνη, Κορώνη, Μονεμβασιά, Εύβοια, Ναύπακτος κλπ.) Οι Τούρκοι, πάλι, δεν πολυνοιάζονταν, αρκεί να εισπράττουν τα χαράτσια.
Ξέρω, ξέρω :offtopic:
Μια και το θέμα ήδη έχει μετατεθεί από το χιούμορ των ζωδίων στο αν και κατά πόσον η Τουρκοκρατία ήταν σκληρότερη ή η Ενετοκρατία Γιάννη, έχω να πω πως οι μεν Τούρκοι ήταν πολιτιστικά κατώτεροι ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πολιτιστικά ανώτεροι. Θα χαρώ αν αυτό και μόνο το στοιχείο σε ωθήσει ώστε να ερευνήσεις περισσότερο το θέμα πριν εξάγεις με απόλυτο τρόπο συμπεράσματα.
Ακροθιγώς σαν Κερκυραία θα αναφέρω, πως η ομορφιά του τόπου και το ήπιο κλίμα καθώς και η κουλτούρα των κατοίκων ώθησαν τους ανθρώπους στο να αυτοσαρκάζονται πρώτα και να σαρκάζουν με καλοπροαίρετο τρόπο τους διπλανούς τους έπειτα. Γνωρίζετε τη Ρένα Βλαχοπούλου. Δεν είναι υπερβολή αν πω πως κάθε γειτονιά έχει τη δικιά της Ρένα...
Doremi
29-04-2010, 12:36 AM
Τα λιονταράκια!!!
Κοραλλία Μόζορα
29-04-2010, 02:55 PM
Μια και το θέμα ήδη έχει μετατεθεί από το χιούμορ των ζωδίων στο αν και κατά πόσον η Τουρκοκρατία ήταν σκληρότερη ή η Ενετοκρατία Γιάννη, έχω να πω πως οι μεν Τούρκοι ήταν πολιτιστικά κατώτεροι ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πολιτιστικά ανώτεροι. Θα χαρώ αν αυτό και μόνο το στοιχείο σε ωθήσει ώστε να ερευνήσεις περισσότερο το θέμα πριν εξάγεις με απόλυτο τρόπο συμπεράσματα.
Ακροθιγώς σαν Κερκυραία θα αναφέρω, πως η ομορφιά του τόπου και το ήπιο κλίμα καθώς και η κουλτούρα των κατοίκων ώθησαν τους ανθρώπους στο να αυτοσαρκάζονται πρώτα και να σαρκάζουν με καλοπροαίρετο τρόπο τους διπλανούς τους έπειτα. Γνωρίζετε τη Ρένα Βλαχοπούλου. Δεν είναι υπερβολή αν πω πως κάθε γειτονιά έχει τη δικιά της Ρένα...
Αγαπητή μου Ευτυχία
ας μην ξεχνάμε ότι την εποχή της Ενετοκρατίας και της Φραγκοκρατίας η Ευρώπη ζούσε στον Μεσαίωνα κι εκείνη την εποχή δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ευρωπαίοι ήταν ανώτεροι πολιτιστικά από τον ελληνισμό του Βυζαντίου. Αν εννοείς όμως ότι οι Ευρωπαίοι την εποχή εκείνη ήταν ανώτεροι πολιτιστικά από τους Οθωμανούς τότε θα συμφωνήσω.
leoma
29-04-2010, 05:44 PM
Προσπαθούμε να μην το μεταθέσουμε το θέμα. :bigsmile: Γι' αυτό και το :offtopic: στο τέλος του ποστ.
astrotrella
29-04-2010, 10:22 PM
Οι οψεις του Ερμη με τον Δια δεν κανουν κατα καποιον τροπο καποιον Τοξοτη δηλ με αισθηση του Χιουμορ κλπ?
mariage
30-04-2010, 02:02 AM
Κάπου είχα διαβάσει πως μια όψη που προσδίδει χιούμορ είναι αυτή του εξαγώνου ερμή-άρη ισχύει άραγε ? :laugh: χμμ αν ισχύει κάτι έχουμε κι εμείς ...
προσωπικά λατρεύω τους Υδροχόους και γελάω πολύ
δεύτεροι οι Δίδυμοι που είναι εύστροφοι
και μετά οι Αιγώκεροι που ξεγυμνώνουν τα πράγματα
δεν γελάω καθόλου με σκορπιούς αφού ακόμα και το χιούμορ τους είναι για εντυπωσιασμό
και τους Λέωντες επίσης
όσο για τους τοξότες ειλικρινά δεν έχω γνωρίσει κανέναν με χιούμορ
Ευτυχία
30-04-2010, 09:15 AM
Αγαπητή μου Ευτυχία
ας μην ξεχνάμε ότι την εποχή της Ενετοκρατίας και της Φραγκοκρατίας η Ευρώπη ζούσε στον Μεσαίωνα κι εκείνη την εποχή δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Ευρωπαίοι ήταν ανώτεροι πολιτιστικά από τον ελληνισμό του Βυζαντίου. Αν εννοείς όμως ότι οι Ευρωπαίοι την εποχή εκείνη ήταν ανώτεροι πολιτιστικά από τους Οθωμανούς τότε θα συμφωνήσω.
Όταν λέω πως οι μεν Τούρκοι ήταν πολιτιστικά κατώτεροι ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πολιτιστικά ανώτεροι, εννοώ από τους κατακτημένους Έλληνες. Φυσικά οι Ευρωπαίοι "βγήκαν" απ το Μεσσαίωνά τους, χάρη στον Βυζαντινό πολιτισμό που διώχτηκε και βρήκε καταφύγιο πρώτα στα Ενετοκρατούμενα Επτάνησα και την Κρήτη και μετά στις ελεύθερες χώρες της Ευρώπης.
Τέλος θέματος...
Παράλληλη ερώτηση...ποιά ζώδια αντιλαμβάνονται το χιούμορ???? :unsure:
magdalena29
30-04-2010, 11:56 AM
Διδυμος, Παρθενος...:laugh:
καιτουλι
01-05-2010, 04:34 PM
παρθενοι μακραν
popininja
08-05-2010, 07:15 PM
Χτες ήμουν σε μια παρέα με ένα φιλο Τοξότη με ωροσκόπο Τοξότη
και τον Ήλιο στον ωροσκόπο του.:laugh: Υπάρχει καλύτερο?:nuts:
Αλλάξαμε συκώτι από τα γέλια...
Πανέξυπνο, πηγαίο χιούμορ αλλά καλοπροαίρετο πάντα.
Αν έχει και κανένα καινούριο ανέκδοτο... έλιωσες απ'το γέλιο!:laugh:
υ.γ. Επίσης είναι πάρα μα πάρα πολύ τυχερός.;)
dim-esoteric
27-05-2010, 02:00 PM
Έχω έναν φίλο Τοξότη που κάθε κουβέντα του είναι από μόνη του μια ατάκα-ανέκδοτο.:toung:Το ίδιο ισχύει και με έναν φίλο μου Δίδυμο!Από εκεί και πέρα μου αρέουν τα άτομα που έχουν αυτοσαρκασμό και μια δόση μαύρου χιούμορ;)
παρθενοι μακραν
Πολύ το ακούω αυτό για τους παρθένους όμως αλλά βλέπω. Μήπως οφείλεται σε κάποιον άλλο πλανήτη?
errikaki
15-10-2011, 05:01 PM
Χτες ήμουν σε μια παρέα με ένα φιλο Τοξότη με ωροσκόπο Τοξότη
και τον Ήλιο στον ωροσκόπο του.:laugh: Υπάρχει καλύτερο?:nuts:
Αλλάξαμε συκώτι από τα γέλια...
Πανέξυπνο, πηγαίο χιούμορ αλλά καλοπροαίρετο πάντα.
Αν έχει και κανένα καινούριο ανέκδοτο... έλιωσες απ'το γέλιο!:laugh:
υ.γ. Επίσης είναι πάρα μα πάρα πολύ τυχερός.;)
Τί σύμπτωση! και εγώ τοξότης, με ωροσκοπο τοξότη
και με σύνοδο σελήνης-ερμή (η όψη του χιούμορ)
αχ!!! αγαπημένοι τοξότες!!!!!!!!!!!!!!!!
....σαν τους τοξότες, τίποτα.. η ψυχή της παρέας!! ;)
μπορεί να χρειαζόμαστε 3 χαπάκια πραγματικότητας τη μέρα για να κατέβουμε από το συννεφάκι μας, αλλά περνάμε καλά και αυτό έχει σημασία!! :)