View Full Version : Ωροσκόπος και οικοθεσία
joanna1975
12-04-2010, 12:22 PM
Καλημέρα!έχω μια απορία, ο ωροσκόπος μου είναι στην παρθένο και με το καινούργιο πρόγραμμα μου βγάζει τον κρόνο στον 1ο ακόμα και όταν ο κρόνος ήταν στον ζυγό, που θα έπρεπε να να τον εβγαζε στον 2ο οίκο. Ακόμα και οταν ο κρόνος ξαναγυρναει στον ζυγό, τον κρόνο μου τον βγάζει και πάλι στον 1ο οικο.Γιατί;
whisperer
12-04-2010, 12:28 PM
Αγαπητή Joanna1975,
το ότι ο ωροσκόπος σου είναι στην Παρθένο δε σημαίνει ότι δε μπορεί να περιλαμβάνεται και ένα τμήμα του Ζυγού στον πρώτο σου οίκο. Οπότε αν ο διελευτικός Κρόνος βολτάρει στο τμήμα αυτό του Ζυγού τότε το πρόγραμμα θα τον βγάζει ότι είναι στον 1ο οίκο σου...
:bigsmile:
joanna1975
12-04-2010, 02:16 PM
Σ' ευχαριστώ whisperer για την απάντησή σου, ο ωροσκόπος μου είναι στην Παρθένο στις 15° 28' 30 και ο 2ος οίκος είναι στον Ζυγό στις 10° 47' 11. Βλέπεις ότι τελικά ο ζυγός καταλαμβάνει ένα μέρος του ωροσκόπου μου;
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά ρωτάω για να μαθαίνω κάποια παραγματα παραπάνω!
Σ' ευχαριστώ πολύ!
whisperer
12-04-2010, 02:30 PM
Όταν λέμε ωροσκόπος εννοούμε την ακμή του πρώτου οίκου...η ακμή σου λοιπόν είναι στις 15 της Παρθένου.
Η ακμή του 2ου είναι στις 10 του Ζυγού, που σημαίνει ότι ο πρώτος οίκος σου ξεκινάει από τις 15 της Παρθένου και τελειώνει στις 10 του Ζυγού. Ο 1ος οίκος είναι αυτός που περιέχει και ένα τμήμα του Ζυγού, και όχι ο ωροσκόπος σου. Οπότε όποιος πλανήτης διελαύνει σε αυτές τις μοίρες, είναι στον 1ο σου οίκο. Ο Κρόνος αυτή τη στιγμή είναι στην τελευταία μοίρα της Παρθένου και μάλιστα ανάδρομος που σημαίνει ότι πάει και άλλο πίσω...όταν ορθοδρομήσει και μπει στο Ζυγό θα εξακολουθεί να είναι στον 1ο σου οίκο και θα φύγει απο εκεί μόλις περάσει την 10η μοίρα του Ζυγού και μπει έτσι στο 2ο σου οίκο...
Το ξέρω ότι αγωνιάς να φύγει απο εκεί...αλλά έχεις λιγάκι μέλλον ακόμα...
Να σαι καλά...
joanna1975
12-04-2010, 04:18 PM
Σ' ευχαριστώ πολύ whisperer για την απάντηση - διευκρίνηση σου!Δεν το ήξερα ότι λειτουργεί έτσι! Προφανώς αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους οίκους!Όποτε αν θέλω σε γενέθλιο για εξετάσω τον κυβερνήτη του 1ου οίκου μου δηλ. τις όψεις κάνει, εξετάσω και την αφροδίτη; αφού ο ζυγός καταλαμβάνει μέρος του 1ου οίκου μου;
Ειλικρινά σ' ευχαριστώ!
whisperer
12-04-2010, 04:46 PM
όχι Joanna,
ο κυβερνήτης ενός οίκου είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται η ακμή του οίκου αυτού μιας και η ακμή του οίκου θεωρείται το πιο τονισμένο ενεργειακά σημείο του οίκου...στη δική σου περίπτωση κυβερνήτης του 1ου σου οίκου είναι ο Ερμης λόγω του ότι η ακμή του 1ου σου, δηλαδή ο ωροσκόπος σου βρίσκεται στην Παρθένο!
Συμπληρωματική σημασία ως συγκυβερνήτες έχουν και τυχόν πλανήτες που μπορεί να βρίσκονται μέσα στον οίκο αλλά όχι ο κυβερνήτης του ζωδίου μέρος μόνο του οποίου συμπεριλαμβάνεται στον οίκο, εκτός και αν είναι εμπεριεχόμενο
Σ' ευχαριστώ πολύ whisperer για την απάντηση - διευκρίνηση σου!Δεν το ήξερα ότι λειτουργεί έτσι! Προφανώς αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους οίκους!Όποτε αν θέλω σε γενέθλιο για εξετάσω τον κυβερνήτη του 1ου οίκου μου δηλ. τις όψεις κάνει, εξετάσω και την αφροδίτη; αφού ο ζυγός καταλαμβάνει μέρος του 1ου οίκου μου;
Ειλικρινά σ' ευχαριστώ!
joanna1975
12-04-2010, 05:45 PM
Σ' ευχαριστώ πολύ whisperer για τις απαντήσεις σου και για το χρόνο που διέθεσες!Μου έγινες απολύτως κατανοητή!!!!