View Full Version : Ηλιακή επιστροφή
pitpit
29-03-2010, 12:30 AM
Καλησπερα σε ολουσ !!! . Εχω διαβασει προσφατα ενα πολυ ωραιο αρθρο τησ κα Ρενα Μεντακη * Ηλιακη επιστροφη*. Η κα Ρενα γραφει οτι * πολύ σημαντικό είναι όταν ο Βόρειος Δεσμός πέσει σε κάποια συγκεκριμένη μοίρα που έχουμε έναν γενέθλιο πλανήτη. Π.χ. αν έχουμε έναν γενέθλιο πλανήτη στις 16ο ενός ζωδίου, και ο Βόρειος Δεσμός πέσει στις 16ο οποιουδήποτε ζωδίου (ακόμα και αν δεν κάνει όψη) θα συμβεί ένα γεγονός της φύσης του πλανήτη που έχουμε στις 16ο, το οποίο δεν μπορούμε να αποφύγουμε γιατί θεωρείται καρμικό. *Επομενωσ ,αν εχουμε το Β.Δ. στη μιρα τησ γεν. μασ Αφροδιτη θα επρεπε να περιμενουμε κατι καρμικο στον τομεα του ερωτα ??? αν ομωσ εγω εχω τον Β.Δ. στη μιρα του γεν. Ουρανου και του Πλουτονα , που τουσ εχω σε συνοδο στισ 16ο του Παρθενου στον 12-οικου μου, τι καρμικο γεγονοσ μπορω να περιμενω φετοσ ??? Μιπωσ μπορει καποιοσ να μου λυσει την απορια ... Ευχαριστω προκαταβολικα !!!
foxterrier_de
29-03-2010, 03:56 AM
Αγαπητή Pitpit,
το άρθρο που διάβασες δεν παρουσιάζει ορθά τις ηλιακές επιστροφές. Στις ηλιακές επιστροφές οι θέσεις των δεσμών της Σελήνης δεν είναι τόσο σημαντικές. Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί η ηλιακή επιστροφή πρέπει να σκεφθείς ότι τελικά ο χάρτης ηλιακής επιστροφής είναι οι διελεύσεις της ημέρας κατά την οποία ο ήλιος βρέθηκε στην ίδια μοίρα που είχε στον γενέθλιο χάρτη. Συνεπώς ήδη ο ήλιος βρίσκεται πάντα στο ίδιο ζώδιο. Επίσης, πρέπει να σκεφθείς ότι οι αργοί πλανήτες, οι εξωκρόνιοι, στην ουσία από την μία χρονιά στην άλλη δεν αλλάζουν και πολύ την θέση τους ώστε τελικά και ως προς αυτούς οι χάρτες ηλιακής επιστροφής να μην διαφέρουν και πολύ από την μία χρονιά στην άλλη.
Αυτό που είναι σημαντικό και που πρέπει να μελετάται βαθιά στις ηλιακές επιστροφές είναι αφενός οι θέσεις και οι όψεις των προσωπικών πλανητών μεταξύ τους και σε σχέση με τον ήλιο, καθώς και η όψεις των ετησίων οίκων με τους γενέθλιους οίκους.
Μεθοδολογία για πρόβλεψη με ηλιακές επιστροφές.
1. Όπως σωστά αναφέρει και ο Volguine στο βιβλίο του για τις ηλιακές επιστροφές, βιβλίο που θεωρείται η βίβλος των ηλιακών επιστροφών, πρώτα αρχίζουμε με την μελέτη των οικοθεσιών του χάρτη της ηλιακής επιστροφής, δηλαδή ποιός είναι ο ωροσκόπος, το μεσουράνημα και οι λοιποί οίκοι. Σε αυτό το πρώτο επίπεδο μελετάμε τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής (ετήσιο) αυτόνομα.
2. Έπειτα, συγκρίνουμε την σύμπτωση των οίκων, δηλαδή σε ποιόν οίκο του γενεθλίου πέφτει ο ετήσιος ωροσκόπος, σε ποιόν οίκο του γενεθλίου πέφτει το ετήσιο μεσουράνημα κλπ. Σε αυτό το επίπεδο δηλαδή συγκρίνουμε τους δύο χάρτες μεταξύ τους, σε επίπεδο οίκων πάντα.
3. Σε μία τρίτη φάση κοιτάμε τους πλανήτες της επιστροφής (ετήσιους) αυτόνομα.
4. Και τέλος συγκρίνοντας τους δύο χάρτες κοιτάμε σε ποιούς οίκους πέφτουν οι ετήσιοι πλανήτες και τι όψεις κάνουν με τους γενέθλιους πλανήτες.
5. Στις ηλιακές επιστροφές είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε τον χάρτη βάσει του τόπου που βρισκόμαστε την ημέρα των γενεθλίων μας και όχι βάσει του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε. Γι' αυτό πολλοί προσπαθούν να διορθώσουν κάποιες κακές ηλιακές επιστροφές ταξιδεύοντας ώστε να βρίσκονται σε άλλο μέρος την ημέρα των γενεθλίων τους (relocation). Αυτή η πρακτική αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η οικοθεσία και όχι η θέση των πλανητών, διότι όπως καταλαβαίνεις η θέσεις των πλανητών στα ζώδια δεν αλλάζουν με το πλάτος και μήκος της γης. Αυτό που αλλάζει είναι η οικοθεσία.
Όσον αφορά τους δεσμούς της σελήνης, αυτοί δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στις ηλιακές επιστροφές διότι ούτως ή άλλως κινούνται αργά και λαμβάνονται υπόψιν ως διελεύσεις. Επίσης, πρέπει να ξέρεις ότι η περίφημη σύνοδος ουρανού - πλούτωνα στην παρθένο είναι μία σύνοδος γενιάς, διότι την έχουν όλοι όσοι γεννήθηκαν από το 1964 έως το 1968 (και ακόμα περισσότεροι αν δώσουμε λίγο μεγαλύτερη ανοχή στις μοίρες). Συνεπώς, υπάρχουν μερικά (βλέπε πολλά) εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν αυτή την όψη. Οι όψεις ως προς αυτούς τους αργούς γενέθλιους πλανήτες δεν λαμβάνεται υπόψιν στις ηλιακές επιστροφές. Στην μελέτη των διελεύσεων βέβαια, μπορεί να ληφθεί υπόψιν. Τέλος, είναι άκρως αμφιλεγόμενο και αμφισβητήσιμο, κατά πόσο απλά και μόνο η θέση στην μοίρα είναι σημαντική. Αν εσύ έχεις ουρανό - πλούτωνα στην 16 παρθένου και ο άξονας βορείου - νοτίου δεσμού είναι στην 16 αιγόκερω - καρκίνου τότε έχουμε ένα τρίγωνο - εξάγωνο αντίστοιχα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Χρειάζεται δηλαδή να έχουμε όψη. Πριν φθάσουμε όμως εκεί, πρέπει να ακολουθήσουμε όλα τα ανωτέρω βήματα, διότι η επίπτωση αυτής της όψης σε μία ηλιακή επιστροφή είναι πραγματικά ελάσσονος σημασίας αναφορικά με την οικοθεσία και τις όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες. Δηλαδή, εάν εσύ είχες τον ήλιο σου ή την σελήνη σου στην 16 αιγόκερω - καρκίνου, τότε θα το συζητάγαμε (και πάλι επαναλαμβάνω όχι σε επίπεδο ηλιακών επιστροφών αλλά διελεύσεων).
Επίσης, εφόσον θέλεις να βρεις την έννοια των οίκων κατά την μελέτη των ηλιακών επιστροφών, είναι σκόπιμο να πλησιάζουμε τους οίκους ερμηνεύοντάς τους και κατά τον παράγωγο τρόπο (παράγωγοι οίκοι δηλαδή). Κατ’ αυτή την έννοια, οι 12ος δεν είναι μόνο το υποσυνείδητο ή οι χώροι εγκλεισμού, αλλά και ο 2ος του 11ου, ο 3ος του 10ου κλπ. Συχνά, όψεις στον 12ο βγάζουν προβλήματα υγείας του συντρόφου εφόσον ο 12ος είναι ο 6ος του 7ου (υγεία του συντρόφου). Επίσης, κακές όψεις στον 12ο συχνά βγάζουν εκμετάλλευση από τον κοινωνικό περίγυρο – φίλους καθόσον ο 12ος είναι ο 2ος (οικονομικά) του 11ου φίλοι κλπ. Όμως, όπως είπαμε παραπάνω με εσένα δεν κάνουν κακές όψεις (εξάγωνο – τρίγωνο) οπότε δεν πρέπει να ανησυχείς αναφορικά με τον 12ο και τις όψεις με τον ουρανό – πλούτωνα.
Αντίθετα όμως, ο άξονας αιγόκερω – καρκίνου στον γενέθλιο χάρτη σου είναι ο 4ος - 10ος όποτε η θέση σε αυτόν του άξονα βορείου – νοτίου δεσμού, αυτόνομα θεωρούμενη (και όχι σε σχέση με την σύνοδο ουρανού – πλούτωνα στον 12ο) θα μπορούσε να βγάλει κάποια προβλήματα αναφορικά με την δουλειά σου. Βέβαια πρέπει να δεις περαιτέρω σε ποιο οίκο του ετησίου πέφτει ο άξονας βορείου – νοτίου δεσμού, διότι και αυτοί οι οίκοι μπορεί να υποστούν κάποιες συνέπειες.
Βέβαια επαναλαμβάνω ότι οι δεσμοί δεν είναι πρωτίστως χρήσιμοι στην μελέτη των ηλιακών επιστροφών αλλά στις διελεύσεις.
Πρώτης χρησιμότητος είναι να βρεις ποιος είναι ο ετήσιος ωροσκόπος και το ετήσιο μεσουράνημα και μετά σε ποιόν οίκο του γενεθλίου πέφτουν. Μετά δες τι όψεις κάνουν οι ετήσιοι πλανήτες μεταξύ τους και μετά τι όψεις κάνουν με τους προσωπικούς πλανήτες του γενεθλίου.
Ελπίζω να σε βοήθησαν αυτά που σου έγραψα.
Καλή συνέχεια.
Μητσάκος
29-03-2010, 08:37 AM
Αγαπητή Pitpit,
το άρθρο που διάβασες δεν παρουσιάζει ορθά τις ηλιακές επιστροφές. Στις ηλιακές επιστροφές οι θέσεις των δεσμών της Σελήνης δεν είναι τόσο σημαντικές........
...................................
Ελπίζω να σε βοήθησαν αυτά που σου έγραψα.
Καλή συνέχεια.
Πολύ σωστά αυτά που γράφεις, αγαπητέ foxterrier_de, και αρκετά βοηθητικά, αλλά αν διαβάσει κάποιος και τα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο, θα δει πως έχει αναφερθεί ότι τα άρθρο είναι συνοπτικό και σίγουρα δεν αποτελεί παρά μια γενική εικόνα για την κατανόηση των ηλιακών επιστροφών και πως οι Δεσμοί όχι μόνον δεν αποτελούν σημαντικό κομμάτι τους, αλλά είναι και αμφισβητούμενη η σημασία τους. :bigsmile:
pitpit
29-03-2010, 10:07 PM
Παλιά Δημοσίευση Σήμερα, 01:56
Ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ αγαπητοι Foxterrier_de και Μιτσακο !!! Με βοηθησατε παρα πολη να κατανοησω καποια πραγματα !!! Ειμαι στην αρχη τησ Αστρολογια και εχω ακομα να μαθω παρα πολλα και οντοσ οι συμβουλεσ σασ εινα πολυ χρησιμεσ για μασ...Ακομα θελω να ρωτησω πωσ λεγεται το βιβλιο για τισ ηλιακεσ επιστροφεσ, που αναφερατε παρα πανω και αν υπαρχει στην Ελλαδα στα ελληνικα ??? Καλο βραδι !!!:bigsmile:
foxterrier_de
30-03-2010, 01:46 AM
Αγαπητή Pitpit σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το βιβλίο για τις ηλικακές επιστροφές λέγεται Techniques des Revolutions Solaires και ο συγγραφέας Alexandre Volguine από τις εκδόσεις Dervy. Η πρώτη έκδοση έγινε το 1937 και η τρίτη (και τελευταία το 1958). Το βιβλίο εκδίδεται ακόμη και σήμερα (βλέπε link: Astrologie | Dervy | Post-Scriptum SC (http://www.dervy-medicis.com/Categorie-parente-44/Categorie-24/Voir-tous-les-produits.html)). Ο Volguine θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους αστρολόγους του 20ου αιώνα. Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι το βιβλίο δεν έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά.
Το βιβλίο αποτελεί εργαλείο εργασίας για πάρα πολλούς αστρολόγους στην αλλοδαπή, όπου αναφέρεται τακτικά σε συνέδρια, αλλά και στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ
Έχει μεταφραστεί στα Ελληγνικά πριν 20 χρόνια και βάλε. Η τότε μετάφραση δεν ήταν καλή. Βέβαια μπορεί να έχουν γίνει βελτιώσεις στη διάρκεια τόσων ετών που συνεχίζει να κυκλοφορεί.
Εκδόσεις Ηλίανθος 210 - 88 38 398 και σε πολλά άλλα βιβλιοπωλεία
pitpit
30-03-2010, 10:38 AM
Σασ ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεισ σασ !!! να ειστε παντα καλλα !!!:bigsmile:
gold soul
31-03-2010, 12:27 AM
...Ας μου λύσει κ εμένα μια απορία όποιος έχει τη διάθεση να απαντήσει σε μια ερώτηση που με παιδεύει...
Όταν ο ηλιακός ωροσκόπος κ η ηλιακή Σελήνη κάνουν σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο κ τον γενέθλιο Ποσειδώνα, (κ οι ηλιακοί οίκοι πέφτουν πάνω στους γενέθλιους με μια διαφορά 2-3 μοιρών), ποια ερμηνεία θα πρέπει να δώσω σ' αυτή την σύνοδο για να ξεκινήσω να συγκρίνω μετά, τις όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες?
αν ΄στις ακμές των γωνιακών οίκων της ηλιακής επιστροφής έχουμε πλανήτες τους εξετάζουμε μόνο σαν διελεύσεις ή χρωματίζουν όλη τη γενέθλια χρονιά
foxterrier_de
01-04-2010, 02:35 PM
Αγαπητές Gold soul και Girl,
θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας τις οποίες μόλις είδα. Βάση για τις απαντήσεις μου είναι το βιβλίο που αναφέρεται παραπάνω. Την προσωπική μου άποψη θα την αναφέρω στο τέλος.
Κατ' αρχάς, όσον αφορά την σύνοδο του ετησίου ωροσκόπου με τον γενέθλιο ωροσκόπο θα έπρεπε να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:
ο ετήσιος ωροσκόπος, δηλαδή με άλλα λόγια η ακμή του ετησίου πρώτου, είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο από τον 12ο ή από τον 1ο οίκο; Με άλλα λόγια η ακμή του ετησίου 1ου οίκου(ωροσκόπος) πέφτει στον 12ο ή στον 1ο γενέθλιο; Βέβαια εφόσον ο ετήσιος ωροσκόπος απέχει μόνο 2 μοίρες από τον γενέθλιο ωροσκόπο τότε το μείζον μέρος του 1ου ετήσιου οίκου πράγματι συμπίπτει με τον 1ο γενέθλιο. Διαφορετικά πρέπει να ερευνάται και η σχέση ετησίου ωροσκόπου με 12ο γενέθλιο.
Επίσης, το ζήτημα της σελήνης είναι διαφορετικό από τους οίκους, καθόσον αφορά τις όψεις πλανητών.
Παραθέτω το χωρίο του Volguine σχετικά με την περίπτωση ετησίου 1ου στον γενέθλιο 1ο καθώς και με την παρουσία των πλανητών.
Μεταφράζω λοιπόν:
« Ο Ωροσκόπος μέσα στον 1ο γενέθλιο οίκο φανερώνει πάντα μία μεγάλη ελευθερία στις επιλογές η οποία επιτρέπει στο υποκείμενο να πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια του έτους που έρχεται πολλές από τις δυνατότητες που δεικνύονται στον γενέθλιο χάρτη. Φυσικά, η πραγματοποίηση αυτών εξαρτάται πλήρως από τη θέληση του υποκειμένου. Το σύνολο της ηλιακής επιστροφής, ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, οι όψεις που κάνει και η υπόλοιπη δομή αποκαλύπτουν τον τομέα όπου θα επικεντρωθεί η ενέργεια του ατόμου. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο, φαίνεται ότι μειώνουν την ελευθερία επιλογών και συνεπώς πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά, διότι συμβολίζουν την προσωπική ενέργεια και τους τρόπους της καθώς και την έννοια, τα προτερήματα και τα ελαττώματα αυτής της δράσης. Ένας πλανήτης μέσα στον 1ο οίκο, χωρίς όμως να είναι σε σύνοδο με την ακμή του, φανερώνει ότι το υποκείμενο θα υποστεί τα αποτελέσματα του χωρίς να τα προκαλέσει, ενώ εάν είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο τότε φανερώνει ότι γενικά η δραστηριότητα του ατόμου θα προκαλέσει τα αποτελέσματα που φέρει ο πλανήτης. Πχ. η σύνοδος του ωροσκόπου με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου συναντάται συχνά σε χρονιές γάμου του υποκειμένου. Μπορούμε να θεωρήσουμε αυτόν τον κανόνα σωστό όχι μόνο όταν ο ετήσιος ωροσκόπος βρίσκεται μέσα στον 1ο γενέθλιο οίκο. Πχ. ο Ουρανός σε σύνοδο με τον ετήσιο ωροσκόπο φανερώνει συχνά ατύχημα ή κάποιο απότομο γεγονός το οποίο προέρχεται από σφάλμα του υποκειμένου, ενώ εάν είναι στον 1ο χωρίς να είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, τότε ο πλανήτης φανερώνει το ίδιο πράγμα, χωρίς όμως το υποκείμενο να το έχει προκαλέσει».
Όσον αφορά το μεσουράνημα ο ίδιος συγγραφέας αναφέρει:
«Εάν το Μεσουράνημα της ηλιακής επιστροφής συμπίπτει με την γενέθλια θέση του, αυτό γενικά είναι μία καλή ένδειξη για ότι αφορά το επάγγελμα, τις δραστηριότητες, την φήμη ή την περιουσία. Όπως αναφέραμε ανωτέρω, η σύνοδος με τις γωνίες σηματοδοτεί μία σημαντική χρονιά».
Παρακάτω αναφέρει για την σελήνη στους ετήσιους οίκους:
«Στον 1ο οίκο: ευνοϊκή: τάση προς αλλαγές. Ευτυχής γυναικεία επιρροή κατά την διάρκεια του έτους. Δυσμενής: αστάθεια στα σχέδια. Παρακολούθηση της υγείας, κυρίως σε γυναικείους χάρτες».
Στα παραπάνω έχω να προσθέσω τα ακόλουθα:
1. Δεν παρέθεσα την ερμηνεία της σύμπτωσης των ετήσιων οίκων με τους γενέθλιους για τους υπόλοιπους οίκους, διότι έτσι θα έπρεπε να μεταφράσω το μισό βιβλίο. Εντούτοις ως γενικό κανόνα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η επιστροφή της οικοθεσίας στην αρχική της θέση τονίσει τις λανθάνουσες, κεκαλυμμένες δυνατότητες του χάρτη. Γενικά είναι μία χρονιά όπου το υποκείμενο λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις.
2. Εφόσον η Σελήνη βρίσκεται στον 1ο οίκο (ετήσιο και γενέθλιο) πρέπει να δούμε σε ποιος οίκος βρίσκεται στον Καρκίνο, καθόσον η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Καρκίνου. Ο τομέας που συνδέεται με τον οίκο αυτό θα είναι σημαντικός για την χρονιά που έρχεται.
3. Εάν η Σελήνη στον 1ο οίκο δέχεται δυσμενείς όψεις από τους λοιπούς πλανήτες της ηλιακής επιστροφής, τότε η γυναίκα πρέπει πάντα να προσέξει την υγεία της. Οι όψεις που δέχεται η Σελήνη την καθιστά ευνοϊκή ή δυσμενή.
4. Η σύνοδος της Σελήνης με το γενέθλιο Ποσειδώνα δείχνει ότι το υποκείμενο συμπάσχει με τον περίγυρό του. Μπορεί να φέρει νέες αισθηματικές σχέσεις ή ταξίδια με πλοίο (νερό). Ως αρνητικά μπορεί να φέρει τάση για κατανάλωση αλκοόλ, φάρμακα κλπ.
Όσον αφορά της ερώτηση της Girl:
Οι όψεις στις ακμές των οίκων της ηλιακής επιστροφής είναι πάντα πολύ σημαντικές για όλη τη χρονιά. Περαιτέρω δε, κάποιοι αστρολόγοι προτείνουν και την εφαρμογή των δευτερευουσών προόδων στις ηλιακές επιστροφές όπου θεωρείται 1 μοίρα ανά μήνα. Οι ακριβείς όψεις με τις γωνίες φαίνεται ότι δείχνουν την ακριβή ημερομηνία του γεγονότος. Εντούτοις, από προσωπική μου μελέτη ο τρόπος αυτός πρόβλεψης της ακρίβειας των γεγονότων με εφορμογή των προόδων στις ηλιακές επιστροφές δεν λειτουργεί.
Συνεπώς, μπορείς να λάβεις υπόψιν σου τις όψεις των πλανητών στις γωνίες του γενεθλίου χάρτη ως διελεύσεις για τον χρονολογικό προσδιορισμό των γεγονότων και ως όψεις στις γωνίες της ηλιακής επιστροφής για την γενικότερη ερμηνεία της χρονιάς που έρχεται. Ως προς το τελευταίο, η παραπάνω συμβουλή του Volguine για την ερμηνεία των πλανητών σχετικά με το αν βρίσκονται σε σύνοδο ή όχι με τον ωροσκόπο είναι ενδεικτική (εκεί δηλαδή που λέει αν προκαλούμε ή υφιστάμεθα τα γεγονότα).
Ελπίζω τα ανωτέρω να είναι διαφωτιστικά.
Σας ευχαριστώ
Τίνα Ζαχαριάδου
01-04-2010, 03:09 PM
Να συμπληρώσω στην τόσο επεξηγηματική και κατανοητή απάντηση του μέλους foxterrier_de, πώς όταν έχουμε επάναληψη των ακμών της ηλιακής επιστροφής στο γενέθλιο τότε έχουμε ενεργοποιήση ολόκληρου του γενέθλιο χάρτη με "επιπλέον" αποχρώσεις.
κρασακι
20-04-2010, 12:40 AM
Πιάνω ανα διαστήματα μέσα στο τρέξιμο και ξαναβλέπω τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής αλλά είναι τόσο χάλια που τον ξαναφήνω..:cheesy: και τον ξαναπιάνω μπας και τον δω με άλλο μάτι..δεν αλλάζει όμως ο άτιμος..
Έχω στον ετήσιο ένα ταυ τετράγωνο με κρόνο πλούτωνα αφροδίτη :nuts: με κρόνο στον 2ο οίκο, πλούτωνα στον 5ο και αφροδίτη στον 8ο οίκο. Του δίνω σημασία? αν πάω να το ερμηνεύσω απο την κακή του πλευρά, που έτσι με πάει..το ερμηνεύω ως απώλεια σταθερότητας, συναισθηματικό περιορισμό, δυσκολία στις ερωτικές σχέσεις και πιθανό τερματισμό ερωτικής σχέσης.. μπας και πάει να μου στερήσει χαρές κομματάκι αυτό το ταυ και μπας και μου προμηνύει κακά μαντάτα..καλά δεν τα ζητάω και ξεκάθαρα φυσικά γενικά ρωτώ.
Απο την άλλη ο ετήσιος Δίας μου στον 7ο οίκο φέτος συνοδεύει τη γενέθλια αφροδίτη μου στον 7ο..
Αναρωτιέμαι τι απο τα δυο κρίνεται πιο σημαντικό.. ξέρω οτι πάντα περισσότερη σημασία δίνουμε σε όψη που κάνει πλανήτης ηλιακής με γενέθλιου, παρά σε μια όψη ή σχηματισμό ετήσιου που υπάρχει σε άπειρους άλλους χάρτες.. Βέβαια ο Δίας στον γενέθλιο δεν κάνει κάποια όψη με άφρο για να πω οτι η σύνοδος ενεργοποιεί κάτι, αλλά και πάλι φαντάζομαι βγάζει κάποια ενέργεια, θεωρητικά, ως σύνοδος.
Πολύ σύνοδος φέτος... ουρανός ετήσιου συνοδεύει ήλιο, άρη γενέθλιου και πάλι..
Ο κρόνος εκεί μπαστακωμένος στον 2ο να μας βάζει καβούρια στην τσέπη ξανά, αλλά με έναν ουρανό στον 8ο ηλιακής να συνοδεύει ήλιο ερμή ηλιακής, στον 8ο και αυτοί, δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει η μοίρα..ή τα χάνουμε ή τα παίρνουμε ουρανοκατέβατα..:nuts: ...λέμε τώρα..
Όποιο σχόλιο ευπρόσδεκτο.!
κρασακι
31-05-2010, 02:17 AM
Το θυμήθηκα γιατί ξανακοίταζα κάτι και είπα να το ξαναφέρω στην επιφάνεια..
περισσότερο με ενδιαφέρει να ακούσω καμια γνώμη περι ταυ που σχηματίζεται και αν ενεργοποιείται, εφόσον δεν ενεργοποιεί όψεις γενέθλιου, καθώς δεν υπάρχουν.. ουδείς?:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
31-05-2010, 03:56 PM
Το θυμήθηκα γιατί ξανακοίταζα κάτι και είπα να το ξαναφέρω στην επιφάνεια..
περισσότερο με ενδιαφέρει να ακούσω καμια γνώμη περι ταυ που σχηματίζεται και αν ενεργοποιείται, εφόσον δεν ενεργοποιεί όψεις γενέθλιου, καθώς δεν υπάρχουν.. ουδείς?:bigsmile:
Γεια σου, Σοφία.
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι στην τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ. Η ηλιακή επιστροφή για να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα πρέπει κανείς να την εξετάσει παράλληλα με το ηλιακό τόξο και τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις της ίδιας χρονιάς διαφορετικά μπορεί να οδηγηθεί σε λάθη στην ερμηνεία. Κι αυτό γιατί η ηλιακή επιστροφή περιλαμβάνει τα γεγονότα της χρονιάς, σημαντικά και δευτερεύοντα, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να μας δείξει ποια γεγονότα της χρονιάς θα είναι σημαντικά και ποια δευτερεύοντα. Έτσι, χρειαζόμαστε τα άλλα δυο συστήματα που ανάφερα πιο πάνω για να τα ξεκαθαρίσουμε.
Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει μια μεμονωμένη όψη στην ηλιακή επιστροφή γιατί δεν έχει πλήρη εικόνα ούτε της ηλιακής αλλά ούτε και των άλλων συστημάτων. Το ταυ που αναφέρεις μπορεί να σου φέρει οικονομικά γεγονότα ή συναισθηματικά ή και τα δυο και μπορεί να είναι σημαντικά αυτά τα γεγονότα μέσα στην χρονιά σου, μπορεί και όχι. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει έτσι χωρίς να έχει την πλήρη εικόνα.
κρασακι
31-05-2010, 04:17 PM
Γεια σου Κοραλλία!
Αυτό είναι κάτι που το έχω πάντα κατά νου , το να μην ερμηνεύω μεμονωμένα..κανόνας πρώτος! Απλά ερώτησα πάνω στο ταυ κυρίως ερμηνεία, μιας και δεν είμαι εξοικειωμένη.
Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για απάντηση!!
Κοραλλία Μόζορα
31-05-2010, 04:55 PM
Γεια σου Κοραλλία!
Αυτό είναι κάτι που το έχω πάντα κατά νου , το να μην ερμηνεύω μεμονωμένα..κανόνας πρώτος! Απλά ερώτησα πάνω στο ταυ κυρίως ερμηνεία, μιας και δεν είμαι εξοικειωμένη.
Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για απάντηση!!
Σοφία μου,
θα σου απαντήσω με κάποια επιφύλαξη επειδή δεν έχω πλήρη εικόνα. Το ταυ αυτό, αν σου φέρει συναισθηματικά προβλήματα, μπορεί να δείξει χωρισμό αλλά η σύνοδος Δία/Αφροδίτης μπορεί να δείξει νέα γνωριμία ή και επανασύνδεση αργότερα μέσα στην χρονιά με το άτομο αυτό. Μπορεί και το αντίθετο, αν λειτουργήσει πρώτα η σύνοδος Δία/Αφροδίτης, δηλαδή το ξεκίνημα μιας σχέσης μέσα στην χρονιά που στην πορεία θα φέρει προβλήματα. Μπορεί να σου φέρει και οικονομικά προβλήματα αλλά εκεί δεν έχω άλλα στοιχεία για να σου πω κάτι περισσότερο.
eleni123
21-09-2010, 01:53 AM
Καλησπέρα σας,
σχετίκά με την ηλιάκή επιστροφή θα ήθελανα ρωτήσω το εξής:
στο γενέθλιο χάρτη έχω μεσουράνημα στους διδύμους και τώρα ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής είναι στοους διδύμους. Ενεργοποιείται δλδ ο 10ος...
σ'αυτό που θα ήθελα τη βοήθεια σας ειναι το εξής:
του χρόνου κατά την ηλικιακή επιστροφή επαναλαμβάνεται ο γενέθλιος χάρτης με αποτέλεσμα να έχω τον ωροσκόπο στην παρθένο κ το μεσουράνημα στους διδύμους.
φέτος αρχές σεπτέβρη ξεκίνησα μία δουλειά που συνδυάζει το κομμάτι μου ήξερα μαζί μ κάτι άλλο , συναφές αλλά το δέυτερο πιο γενικής φύσης το οποίο ομολογώ μου αρέσει πολύ..
θα ήθελα τη γνώμη σας για να το ερμηνευσω
ευχαριστώ πολύ
wind*1
03-01-2011, 06:39 PM
Γεια και χαρά σε όλους!
Καταπιάστηκα και πάλι με την πολυαγαπημένη μου ηλιακή επιστροφή και αυτή τη φορά μου γεννήθηκε η εξής απορία... Παρατήρησα ότι στο χάρτη της φετινής ηλιακής επιστροφής ο Ερμής είναι ανάδρομος, αλλά λίγο πριν ορθοδρομήσει (και δεν μιλάμε για 1-2 μέρες διαφορά, μιλάμε την ίδια μέρα, εάν γίνομαι κατανοητή). Θεωρούμε τον πλανήτη σε στάση? Και αυτό τι επίπτωση έχει για τα θέματα του οίκου που κυβερνάει? Θεωρούμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή ότι τα πράγματα θα πάρουν επιτέλους τον δρόμο τους προς το καλύτερο ή το χειρότερο, ανάλογα με τις όψεις που κάνει στην ηλιακή και τον γενέθλιο?
Ευχαριστώ πολύ όποιον έχει την διάθεση να απαντήσει...
Φιλικά,
wind*1
Victory
13-06-2011, 01:58 PM
Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα. Το πολύ άρθρο της κας Μεντάκη μου δημιούργησε μια πολύ μεγάλη απορία ίσως και λίγο πανικό :unsure: σχετικά με την φετινή ηλ. επιστροφή μου. Η Αφροδίτη της επιστροφής μου βρίσκεται 23.46'ο του Τοξότη στον 4ο ηλιακό οίκο (ακριβώς πάνω στην ακμή 11ου στον γενέθλιο) , σε συγκλίνουσα σύνοδο με την Σελήνη επιστροφής (στις 18.48ο Τοξότη). Στις 15/6 έχουμε την έκλειψη σελήνης στις 24ο Τοξότη. Τι μπορεί να υποδηλώνει αυτή η έκλειψη με δεδομένου ότι ο ωροσκόπος της επιστροφής είναι Λέων (7ος, 27.16ο οίκος γενέθλιος, αλλά δεν κάνει αντίθεση με τον γενέθλιο ωροσκόπο - 13.45ο Υδροχόου)
Victory
13-06-2011, 02:00 PM
Στην βιασύνη μου ξέχασα :embarrest να ζητήσω ταπεινά την βοήθεια όλων όσων πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Συγνώμη για την παράλειψη ....Σας ευχαριστώ!!!
hattie23
13-06-2011, 04:26 PM
[QUOTE=Victory;128346]Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα. Το πολύ άρθρο της κας Μεντάκη μου δημιούργησε μια πολύ μεγάλη απορία ίσως και λίγο πανικό :unsure: σχετικά με την φετινή ηλ. επιστροφή μου. Η Αφροδίτη της επιστροφής μου βρίσκεται 23.46'ο του Τοξότη στον 4ο ηλιακό οίκο (ακριβώς πάνω στην ακμή 11ου στον γενέθλιο) , σε συγκλίνουσα σύνοδο με την Σελήνη επιστροφής (στις 18.48ο Τοξότη). Στις 15/6 έχουμε την έκλειψη σελήνης στις 24ο Τοξότη. Τι μπορεί να υποδηλώνει αυτή η έκλειψη με δεδομένου ότι ο ωροσκόπος της επιστροφής είναι Λέων (7ος, 27.16ο οίκος γενέθλιος, αλλά δεν κάνει αντίθεση με τον γενέθλιο ωροσκόπο - 13.45ο Υδροχόου)[/QUOTE
Κάποιος ,σας παρακαλώ να με καθοδηγήσει .....:unsure:
Ποιους οικους κυβερνα η αφροδιτη της ηλιακης επιστροφης και σε ποιους γενεθλιους οικους αντιστοιχουν ? Ποιο οικο κυβερνα η σεληνη της ηλιακης επιστροφης και σε ποιο γενεθλιο οικο αντιστοιχει ? Και τελος ο ηλιος σε ποιο οικο βρισκεται στην ηλιακη και που πεφτει στο γενεθλιο ?
Victory
13-06-2011, 04:48 PM
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση Hattie23 . Η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης 3ου (γενέθλιο 8ο)και 10ου ( γενέθλιο 3ο)στον χάρτη ηλιακής επιστροφής , με ακμή 3ου στις 18.30ο Ζυγού σε σύνοδο με τον Κρόνο, (ανάδρομο της Ηλιακής) στις 17.13ο του Ζυγού. H Σελήνη τώρα έιναι κάπως περίεργο, γιατί "φαίνεται" να έιναι Κυβερνήτης 12ου , αλλά η ακμή 12ου είναι στις 29ο Καρκίνου και η ακμή 11ου στις 26.40ο Διδύμων. Δηλαδή σχεδόν ολόκληρος ο ΚΑρκίνος είναι στον 11ο. Και αντιστοιχεί στον γενέθλιο 6ο. Ο Ηλιος βρίσκεται στον 6ο Ηλιακό οίκο που αντιστοιχεί στον 12ο γενέθλιο.
Ελπίζω να έιμαι κατανοητή!!! Περιμένω με αγωνία την απάντηση σου, και όσων μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Ευχαριστώ
kassy
14-06-2011, 12:26 PM
Εγώ πάντως κάνοντας μία απόπειρα να μελετήσω την ηλιακή μου επιστροφή, από όσα καταλάβα είδα ότι μάλλον θα έχω μία καλή χρονιά.
Γιατί αν κατάλαβα καλά ο Δίας στον Ταύρο (στην 8η μοίρα) θα κάνει τρίγωνο με τη γενέθλια αφροδίτη (8η μοίρα της παρθένου) και ίσως έρθει σε σύνοδο με το γενέθλιο άρη (11η μοίρα του ταύρου). Απ ότι κατάλαβα θα έχω αρκετές ευκαιρίες όσον αφορά στις σχέσεις και στα επαγγελματικά. Επίσης η σύνοδος της αφροδίτης στον καρκίνο με τον γενέθλιο ήλιο θα με κάνει αρκετά ευτυχισμένη.
Δεν είμαι σίγουρη βέβαια αν κάνει και τρίγωνο ο δίας (11ος στον ταύρο) με τη γενέθλια σελήνη στον 24η μοίρα στον αιγόκερω. Αν όντως είναι έτσι, τότε τα πράγματα για μένα θα είναι ιδανικά.
Βέβαια ο κρόνος στην 11η μοίρα στο ζυγό ίσως μου τα χαλάσει, γιατί μάλλον θα κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο ερμή στην 11η του καρκίνου. Αυτό μάλλον θα σημαίνει ότι πρέπει να προσέχω τι λέω! όπως επίσης και η γενέθλια σελήνη στον αιγόκερο και ο ήλιος στον καρκίνο θα είναι σε τετράγωνο με τη σελήνη στον κριό εκείνης της ημέρας. Και ναι μεν η σελήνη στον κριό έρχεται σε σύνοδο με το γενέθλιο δία, αλλά κάνει και ένα ισχυρό τετράγωνο με το γενέθλιο κρόνο. Όχι και τόσο τυχερό, έτσι;
Και κάτι άλλο! Παρατήρησα ότι ο κλήρος τύχης στους διδύμους την ημέρα των γενεθλίων μου θα είναι στη μηδενική μοίρα των διδύμων στη μέση του 3ου οίκου μου και ο Β. Δεσμός σε σύνοδο με το μεσουράνημά μου. Αυτό τι σημαίνει άραγε;:weird: Όπως και το βέρτεξ στην παρθένο θα είναι σχεδόν στην ίδια θέση με το γενέθλιο βέρτεξ στην παρθένο.:weird: Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος;
Αυτά. Δεν είμαι σίγουρη αν τα κατάφερα.:unsure:
Σας ευχαριστώ πάντως για την υπομονή σας που με διαβάσατε:love:
hattie23
14-06-2011, 01:36 PM
@ victory: Η Αφροδιτη της ηλιακης επιστροφης ειναι κυβερνητης του 3ου οικου δηλαδη οτι εχει σχεση με επικοινωνια,μεσα μεταφορας,σχεσεις με αδερφια,συγγενεις και γειτονες καθως και του 10ου οικου που ειναι το μεσουρανημα οικου που μας δειχνει την καριερα αλλα και τον σκοπο τον οποιο πρεπει να εκπληρωσουμε. Οι οικοι που αντιστοιχουν ειναι ο 8ος γενεθλιος πραγμα που δειχνει οτι ειτε αδερφια ειτε συγγενεις μας βοηθουν υλικα στο να επιτυχουμε καποιους στοχους στην καριερα μας η μας βοηθουν στο να εξελιχθουμε σαν ανθρωποι πανω στα αντικειμενα που μας απασχολουν η που εχουν να κανουν εστω και εμμεσα με την καριερα μας η ακομα και την γενικη μας εξελιξη ως ανθρωποι .Η αφροδιτη βρισκεται στο 4ο ηλιακο οικο δειχνει λοιπον το σπιτι ,την οικογενεια σε συνοδο με το 11ο οικο γενεθλιο ισως η οικογενεια και το στενο σου συγγενικο περιβαλλον σου ανοιξει καποιες πορτες καποιους νεους φιλικους κυκλους η να σε προωθησεις να ασχοληθεις με θεματα που εχουν να κανουν με συλλογικες ομαδες,με κοσμο.
Σε οτι αφορα την σεληνη ειναι κυβερνητης του 12ου οικου και οχι ο καρκινος δεν εμπεριεχεται στον 11ο γιατι για να εμπεριεχεται ενα ζωδιο πρεπει να να ειναι ολοκληρο μεσα στον οικο.Εστω και η τελευταια μοιρα να ξεφευγει δεν εμπεριεχεται.Η σεληνη ειναι στον 12ο οικο και αντιστοιχει στον 6ο.Αυτο θα μπορουσε να σημαινει οτι υπαρχει ενα παρασκηνιο μεσα στην δουλεια σου με τους συνεργατες.Ισως καποιοι να εχουν "δευτερες σκεψεις " για σενα η οτι εσυ αισθανεσαι λιγο απομονωμενη απο το εργασιακο περιβαλλον χωρις ομως να υπαρχει καποιος ιδιατερος λογος .Συνηθως η σεληνη στον 12ο δειχνει ανθρωπο ανασφαλη ,κλειστο με παραλογους φοβους ,με αγχος και ισως να μην εισαι στην καλυτερη φαση επαγγελματικα.
Επειδη αναφερεις την εκλειψη η εκλειψη δεν σημαινει απαραραιτητα κατι κακο ,μπορει να δειχνει καποια αλλαγη στα επαγγελματικα σου η ακομα και μια κατασταση που τελειωνει.
Επισης ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης δειχνει οτι σε ανησυχει το εργασιακο σου περιβαλλον(6ο ηλιακο οικος) η εχεις καποιο αγχος σχετικα με αυτο .Ενας ηλιος στον 12ο γενεθλιο δειχνει επισης ανθρωπο ανασφαλη,κλειστο,αγχωτικο και αυτο επιτεινεται απο το εργασιακο περιβαλλον που αυτη την χρονια δειχνει να σε ζοριζει.
Και ο ωροσκοπος δειχνει ακριβως την ανησυχια με στενους συνεργατες αφου αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο .
Αυτα που λεω βεβαια ειναι γενικα και αντιστοιχουν στον οποιοδηποτε θα ειχε την δικη σου οικοθεσια .Ο καθε χαρτης ειναι μοναδικος της ηλιακης επιστροφης και η συγκριση του με εναν γενεθλιο ειναι ακομα πιο δυσκολη ,υπαρχουν πραγματα που ακομα δεν τα γνωριζω πληρως .
Victory
14-06-2011, 01:56 PM
@ victory: Η Αφροδιτη της ηλιακης επιστροφης ειναι κυβερνητης του 3ου οικου δηλαδη οτι εχει σχεση με επικοινωνια,μεσα μεταφορας,σχεσεις με αδερφια,συγγενεις και γειτονες καθως και του 10ου οικου που ειναι το μεσουρανημα οικου που μας δειχνει την καριερα αλλα και τον σκοπο τον οποιο πρεπει να εκπληρωσουμε. Οι οικοι που αντιστοιχουν ειναι ο 8ος γενεθλιος πραγμα που δειχνει οτι ειτε αδερφια ειτε συγγενεις μας βοηθουν υλικα στο να επιτυχουμε καποιους στοχους στην καριερα μας η μας βοηθουν στο να εξελιχθουμε σαν ανθρωποι πανω στα αντικειμενα που μας απασχολουν η που εχουν να κανουν εστω και εμμεσα με την καριερα μας η ακομα και την γενικη μας εξελιξη ως ανθρωποι .Η αφροδιτη βρισκεται στο 4ο ηλιακο οικο δειχνει λοιπον το σπιτι ,την οικογενεια σε συνοδο με το 11ο οικο γενεθλιο ισως η οικογενεια και το στενο σου συγγενικο περιβαλλον σου ανοιξει καποιες πορτες καποιους νεους φιλικους κυκλους η να σε προωθησεις να ασχοληθεις με θεματα που εχουν να κανουν με συλλογικες ομαδες,με κοσμο.
Σε οτι αφορα την σεληνη ειναι κυβερνητης του 12ου οικου και οχι ο καρκινος δεν εμπεριεχεται στον 11ο γιατι για να εμπεριεχεται ενα ζωδιο πρεπει να να ειναι ολοκληρο μεσα στον οικο.Εστω και η τελευταια μοιρα να ξεφευγει δεν εμπεριεχεται.Η σεληνη ειναι στον 12ο οικο και αντιστοιχει στον 6ο.Αυτο θα μπορουσε να σημαινει οτι υπαρχει ενα παρασκηνιο μεσα στην δουλεια σου με τους συνεργατες.Ισως καποιοι να εχουν "δευτερες σκεψεις " για σενα η οτι εσυ αισθανεσαι λιγο απομονωμενη απο το εργασιακο περιβαλλον χωρις ομως να υπαρχει καποιος ιδιατερος λογος .Συνηθως η σεληνη στον 12ο δειχνει ανθρωπο ανασφαλη ,κλειστο με παραλογους φοβους ,με αγχος και ισως να μην εισαι στην καλυτερη φαση επαγγελματικα.
Επειδη αναφερεις την εκλειψη η εκλειψη δεν σημαινει απαραραιτητα κατι κακο ,μπορει να δειχνει καποια αλλαγη στα επαγγελματικα σου η ακομα και μια κατασταση που τελειωνει.
Επισης ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης δειχνει οτι σε ανησυχει το εργασιακο σου περιβαλλον(6ο ηλιακο οικος) η εχεις καποιο αγχος σχετικα με αυτο .Ενας ηλιος στον 12ο γενεθλιο δειχνει επισης ανθρωπο ανασφαλη,κλειστο,αγχωτικο και αυτο επιτεινεται απο το εργασιακο περιβαλλον που αυτη την χρονια δειχνει να σε ζοριζει.
Και ο ωροσκοπος δειχνει ακριβως την ανησυχια με στενους συνεργατες αφου αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο .
Αυτα που λεω βεβαια ειναι γενικα και αντιστοιχουν στον οποιοδηποτε θα ειχε την δικη σου οικοθεσια .Ο καθε χαρτης ειναι μοναδικος της ηλιακης επιστροφης και η συγκριση του με εναν γενεθλιο ειναι ακομα πιο δυσκολη ,υπαρχουν πραγματα που ακομα δεν τα γνωριζω πληρως .
Σ' ευχαριστώ καλή μου hattie για την πολύ πρόθυμη προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι έιμαι άνεργη από αρχές του έτους και η απομόνωση (κυριολεκτικά) έιναι καθημερινότητα. Η ανασφάλεια επίσης, είναι ο τεράστιος κόμπος που δεν μα' αφήνει ούτε να ανασάνω αλλά και να "ζητήσω" βοήθεια. Είναι σαν να μην έχω μιλιά και φωνή .Ηθικά και συναισθηματικά Ακρωτηριασμένη!!!Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να αποτυπώσω την κατάσταση μου. Προσπαθώ να κάνω κάτι μόνη μου όλο αυτό το διάστημα αλλά, όπως πολύ καλά είδες το παρασκήνιο έιναι τεράστιο και το μπλοκάρισμα ανυπέρβλητο.
Ωστόσο, κοίταξα και το ηλ. τόξο μου για την φετινή χρονιά, και η Προοδευτική Σελήνη του τόξου είναι σε ακριβείας αντίθεση (από τον 6ο οίκο και Παρθένο) με την γενέθλια αφροδίτη μου (1ο οίκο και Ιχθύς). Η έκλειψη αλήθεια με προβληματίζει με την έννοια "τί άλλο ακόμα" . Ελπίζω όχι θέματα υγείας (έντονος 6ος) και παιδιού.
Και πάλι σ' ευχαριστώ και πάλι καλή μου
Victory
14-06-2011, 02:26 PM
Συγνώμη η Σελήνη του Τόξου είναι στην Παρθένο αλλά στον 7ο οίκο.
kassy
14-06-2011, 02:33 PM
Σ' ευχαριστώ καλή μου hattie για την πολύ πρόθυμη προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι έιμαι άνεργη από αρχές του έτους και η απομόνωση (κυριολεκτικά) έιναι καθημερινότητα. Η ανασφάλεια επίσης, είναι ο τεράστιος κόμπος που δεν μα' αφήνει ούτε να ανασάνω αλλά και να "ζητήσω" βοήθεια. Είναι σαν να μην έχω μιλιά και φωνή .Ηθικά και συναισθηματικά Ακρωτηριασμένη!!!Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να αποτυπώσω την κατάσταση μου. Προσπαθώ να κάνω κάτι μόνη μου όλο αυτό το διάστημα αλλά, όπως πολύ καλά είδες το παρασκήνιο έιναι τεράστιο και το μπλοκάρισμα ανυπέρβλητο.
Ωστόσο, κοίταξα και το ηλ. τόξο μου για την φετινή χρονιά, και η Προοδευτική Σελήνη του τόξου είναι σε ακριβείας αντίθεση (από τον 6ο οίκο και Παρθένο) με την γενέθλια αφροδίτη μου (1ο οίκο και Ιχθύς). Η έκλειψη αλήθεια με προβληματίζει με την έννοια "τί άλλο ακόμα" . Ελπίζω όχι θέματα υγείας (έντονος 6ος) και παιδιού.
Και πάλι σ' ευχαριστώ και πάλι καλή μου
Αχ Victory μακάρι να ήξερα και εγώ καλά από αστρολογία για να σε συμβουλέψω, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ όλα να σου πάνε καλά και να έχετε καλή τύχη εσύ και το παιδί σου.
Αλλά γιατί να φοβάσαι την έκλειψη; Είναι και στους διδύμους, σε ζώδιο "φιλικό" προς το ηλιακό σου ζώδιο και μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγές προς το καλύτερο. Σκέψου το και από τη θετική του πλευρά.
Victory
14-06-2011, 02:44 PM
Kassy προσπαθώ να βρώ λόγους να κρατηθώ. Σ'ευχαριστώ πολύ για την θετική οπτική που μου προσφέρεις και θα προσπαθήσω να την κρατήσω. Η ανασφάλεια που πολύ σωστά εντόπισε η hattie είναι μεγάλη ειδικά αυτό το διαστημα που ενεργοποιούνται όψεις γενέθλιου (αντίθεση Ποσειδώνα Κρόνου) από το τετράγωνο Ποσειδώνα (από Υδροχόο στις 29ο) Κρόνου (γενέθλιου στις 29.35ο Ταύρου και 4ο οίκο). Ανασφάλεια στο μεγαλείο της !!! (πιάνει άξονα 4ου-10ου αλλά και 1ου από διέλευση) Ας μην βγούμε όμως off topic. Οπως είπε η hattie δεν έιναι μόνο αυτές οι όψεις που χρειάζονται γιοα να έχεις μια σωστή και μελετημένη άποψη της έκλειψης ή οποιαδήποτε όψης, αλλά το σύνολο του χάρτη και οι προδιαθέσεις του όπως πολύ σωστά φωνάζουν όλοι οι μελετητές της αστρολογίας σ' αυτό το φόρουμ. Και πολύ καλά κάνουν.
zw_epimenontas
05-07-2011, 05:45 PM
παιδια εγω που εχω καποιους πλανητες στο 2 και 3 οικο και πολουσ στο ζωδιο του κριου? τι γινετε ? μπερδευτικα:blink:
joanna1975
08-07-2011, 08:54 PM
Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτησω στην ηλ. επιστροφή όταν ο πλουτωνας είναι στο 7ο οίκο και οι όψεις που κάνει με τους γενεθλιους ειναι πολλές και σκληρες!!!Δηλ. πολλά τετράγωνα π.χ. ηλιακος πλουτωνας τετράγωνο με γενεθλ. σεληνη, ερμη, άρη και πλουτωνα; πώς θα μπορούσα να το ερμηνευσω; "δακρυα - πόνος"!!!!!
Στο γενεθλιο όμως δεν έχω τετραγωνο με πλούτωνα!Ισως τελικά να με επηρεάσει και τόσο οι αρνητικές του όψεις της ηλιακής επιστροφής;
ομως δεν μπορεί να μην εκδηλώνουν εμποδια, παίδεμα και πόνο ένας πλουτωνας στον 7ο οίκο (στους αντιστοιχους τομείς που εκπροσωπει) στην ηλ. επιστροφη με πολλά τετράγωνα με τους γενεθλιους πλανήτες;!!!
Θα ήθελα την γνωμη σας αγαπητά μου μέλη!!!!!!!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
SAGIVI
09-07-2011, 12:36 AM
H γνωμη μου ειναι, να μην αρκεστεις στην ηλιακη επιστροφη. Τσεκαρισε και τις δευτερευουσες προοδους. Ετσι κι αλλιως μια μονο μεθοδος δεν ειναι αρκετη για να σε κανει να στεναχωριεσαι.:bigsmile:
liontarini
10-07-2011, 12:31 PM
joanna75 προς τι ο πανικός; Αν και σε εμένα ο χάρτης της ηλιακής πάντα έδινε τάσεις μιας ολόκληρης χρονιάς, οφείλω να σου επισημάνω ότι από μόνος του δεν δείχνει αστρολογικά κοσμοϊστορικά γεγονότα. Η βάση μας, είναι, πάντα, ο γενέθλειος. Όταν οι πλανήτες σε όψη στην ηλιακή δεν κάνουν όψη μεταξύ τους στο γενέθλειο χάρτη, αλλά ούτε και στους προοδευτ. ό,τι μα ό,τι και να δείχνει η ηλιακή, do not worry!
joanna1975
13-07-2011, 09:01 PM
joanna75 προς τι ο πανικός; Αν και σε εμένα ο χάρτης της ηλιακής πάντα έδινε τάσεις μιας ολόκληρης χρονιάς, οφείλω να σου επισημάνω ότι από μόνος του δεν δείχνει αστρολογικά κοσμοϊστορικά γεγονότα. Η βάση μας, είναι, πάντα, ο γενέθλειος. Όταν οι πλανήτες σε όψη στην ηλιακή δεν κάνουν όψη μεταξύ τους στο γενέθλειο χάρτη, αλλά ούτε και στους προοδευτ. ό,τι μα ό,τι και να δείχνει η ηλιακή, do not worry!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, όμως με τρομαζει ο πλουτώνας με τις σκληρές όψεις που κάνει!
Και επειδή τα 2 τελευται χρονια που ασχολουμαι λίγο με τις ηλιακές με το που ερχονται τα γενεθλια αρχίζουν τα γεγονοντα μετα απο 20 περιπου μερες και εκτυλίσονται!!!!
Γιαυτό ρωτάω πώς μπορεί να ερμηνευτεί έστω και γενικά ο πλουτωνας στο 7ο οίκο στην ηλιακή!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Atrapos
13-07-2011, 11:19 PM
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, όμως με τρομαζει ο πλουτώνας με τις σκληρές όψεις που κάνει!
Και επειδή τα 2 τελευται χρονια που ασχολουμαι λίγο με τις ηλιακές με το που ερχονται τα γενεθλια αρχίζουν τα γεγονοντα μετα απο 20 περιπου μερες και εκτυλίσονται!!!!
Γιαυτό ρωτάω πώς μπορεί να ερμηνευτεί έστω και γενικά ο πλουτωνας στο 7ο οίκο στην ηλιακή!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Πάντως αν φοβάσαι κάτι τόσο πολύ, το πιθανότερο είναι ότι θα το πάθεις.
Το ότι ο Πλούτωνας στην ηλιακή επιστροφή σχηματίζει τετράγωνα με γενέθλια Σελήνη, Ερμή, ¶ρη και Πλούτωνα σημαίνει ότι ο διελαύνων Πλούτωνας σχηματίζει αυτά τα τετράγωνα. Σημαίνει επίσης ότι Σελήνη, Ερμής, ¶ρης και Πλούτωνας είναι σε σύνοδο ή / και αντίθεση μεταξύ τους στον γενέθλιο χάρτη. Επικεντρώσου σε αυτά. Δες σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο διελαύνων Πλούτωνας και σε ποιους οίκους είναι οι γενέθλια σύνοδος / αντίθεση. Δεν λέω ότι είναι εύκολη περίοδος αλλά μην μπερδεύεσαι με την Ηλιακή επιστροφή. Στον χάρτη της Ηλιακής, προσωπικά κοιτάω κυρίως τον Ήλιο και δευτερευόντως όλα τα άλλα.
Όσο για την ερμηνεία του Πλούτωνα στον 7ο της Ηλιακής δεν νομίζω ότι διαφέρει από την αντίστοιχη ερμηνεία στον γενέθλιο χάρτη. Απλά έχει για μένα πολύ μικρότερη ισχύ. Πέρα του ότι ισχύει για έναν χρόνο μόνο και κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού η επίδραση του στον 7ο δεν συγκρίνεται με την επίδραση του στον οίκο στον οποίο βρίσκεται από διέλευση.
Victory
14-07-2011, 01:22 PM
Καλημέρα Atrapos και από μένα. Οταν λες κοιτάς περισσότερο τον Ηλιο τι ακριβώς εννοείς? Σε ποιον ηλιακό οίκο βρίσκεται και τι όψεις κάνει? Αν ισχύει αυτό στην δική μου περίπτωση ο Ηλιος είναι στον 6ο Ηλιακής σε σύνοδο με Αρη,τρίγωνο με Κρόνο όπου στο γεννέθλιο δεν υπάρχει σχέση Ηλιου Αρη, αλλά ούτε στο προοδευτικό και Ηλιακό τόξο. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη όψη δεν θα δείξει ή δεν θα φέρει κάτι?
Atrapos
14-07-2011, 02:00 PM
Καλημέρα Atrapos και από μένα. Οταν λες κοιτάς περισσότερο τον Ηλιο τι ακριβώς εννοείς? Σε ποιον ηλιακό οίκο βρίσκεται και τι όψεις κάνει? Αν ισχύει αυτό στην δική μου περίπτωση ο Ηλιος είναι στον 6ο Ηλιακής σε σύνοδο με Αρη,τρίγωνο με Κρόνο όπου στο γεννέθλιο δεν υπάρχει σχέση Ηλιου Αρη, αλλά ούτε στο προοδευτικό και Ηλιακό τόξο. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη όψη δεν θα δείξει ή δεν θα φέρει κάτι?
Εννοώ ότι στον χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής θα ασχοληθώ βασικά με τον Ήλιο, οίκο και όψεις που κάνει. Στη συνέχεια θα δω τον Ωροσκόπο με τον κυβερνήτη του, και τη σχέση τους με τον Ήλιο. Με τους άλλους πλανήτες δεν θα πολυασχοληθώ.
Οι όψεις του Ήλιου, στον χάρτη της Επιστροφής του, με ¶ρη και Κρόνο χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη χρονιά. Δηλαδή ο Ήλιος σου κερδίζει σε δυναμισμό και σταθερότητα, στοιχεία που καλείσαι να αξιοποιήσεις στο χώρο της εργασίας / υπηρεσίας προς τους άλλους. Φυσικά θα ήταν πιο ισχυρή επίδραση αν για παράδειγμα ταυτόχρονα ο προοδευμένος ¶ρης σχημάτιζε όψη με τον Ήλιο. Ή αν ο διελαύνων Κρόνος σχηματίσει κάποια στιγμή φέτος τέτοια όψη. Ή αν ο προοδευμένος Ήλιος περνάει από τον 6ο οίκο του γενέθλιου, κλπ. Δηλαδή αν κάτι ισχύει σε 2-3 συστήματα πρόγνωσης, η επίδραση του ισχυροποιείται. Αλλά κι αν το βλέπεις μόνο στο χάρτη της Επιστροφής δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται η επίδραση. Δεν είναι δηλαδή άσπρο – μαύρο, όλα βρίσκονται σε κάποια κλίμακα. Νομίζω ότι η Ηλιακή Επιστροφή δείχνει ένα γενικό πλαίσιο για την επόμενη χρονιά. Για το τι θα «παιχτεί» στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν οι διελεύσεις, πρόοδοι, ηλιακά τόξα. Όρεξη να έχει κανείς να ψάχνει.
Victory
14-07-2011, 02:35 PM
Σ΄ευχαριστώ Atrapos για την αμεσότητα. Για να σου είμαι ειλικρινής η φετινή χρονιά μου είναι υπόκοφα δραστήρια....αν μπορούσα να το πω.Παρότι είμαι σε αναγκαστικη απραξία (έμεινα άνεργη) πολλά δύσκολα θέματα προκύπτουν που αναγκαστικά παλέυω .... Ωστόσο όψη γενέθλια Κρόνου Ηλιου υπάρχει (ανοιχτό συγκλίνων τρίγωνο από τον Ηλιο μου 9.27' Υδροχόου αλλά και με τον γεν. Ωροσκόπο 11.55' Υδροχόου) Και Κρόνος ηλιακής σε πλήρη σύνοδο με γενέθλιο Ουρανό στον Ζυγό 18.18' και 8ο οίκο. Αυτό που μπορώ να πώ διαβάζοντας το είναι η απότομη δυσλειτουργία στην καθημερινότητα μου (απόλυση) που έφερε πολλά προβλήματα με χρέη προς τρίτους (Ουρανός 8ο) που δεν μπορώ να διαχειριστώ εύκολα καθώς και αναγκαστικά μικρά βήματα με σταθερότητα για επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν και μέσα στο σπίτι μου, δεδομένουότι ο γενέθλιος Κρόνος είναι σχεδόν σε σύνοδο με την ακμή 4ου (Κρόνος 29.35' Ταύρου και ακμή 4ου , 1.22' Διδύμων). Είναι σωστή η ανάλυση μου πιστεύεις? Ευχαριστώ....
Atrapos
14-07-2011, 03:53 PM
Σ΄ευχαριστώ Atrapos για την αμεσότητα. Για να σου είμαι ειλικρινής η φετινή χρονιά μου είναι υπόκοφα δραστήρια....αν μπορούσα να το πω.Παρότι είμαι σε αναγκαστικη απραξία (έμεινα άνεργη) πολλά δύσκολα θέματα προκύπτουν που αναγκαστικά παλέυω .... Ωστόσο όψη γενέθλια Κρόνου Ηλιου υπάρχει (ανοιχτό συγκλίνων τρίγωνο από τον Ηλιο μου 9.27' Υδροχόου αλλά και με τον γεν. Ωροσκόπο 11.55' Υδροχόου) Και Κρόνος ηλιακής σε πλήρη σύνοδο με γενέθλιο Ουρανό στον Ζυγό 18.18' και 8ο οίκο. Αυτό που μπορώ να πώ διαβάζοντας το είναι η απότομη δυσλειτουργία στην καθημερινότητα μου (απόλυση) που έφερε πολλά προβλήματα με χρέη προς τρίτους (Ουρανός 8ο) που δεν μπορώ να διαχειριστώ εύκολα καθώς και αναγκαστικά μικρά βήματα με σταθερότητα για επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν και μέσα στο σπίτι μου, δεδομένουότι ο γενέθλιος Κρόνος είναι σχεδόν σε σύνοδο με την ακμή 4ου (Κρόνος 29.35' Ταύρου και ακμή 4ου , 1.22' Διδύμων). Είναι σωστή η ανάλυση μου πιστεύεις? Ευχαριστώ....
Έχοντας γενέθλιο Ουρανό (κυβερνήτης Ήλιου και Ωροσκόπου) στον 8ο οίκο είναι αναμενόμενο να υπάρχουν ξαφνικές αναστατώσεις στα οικονομικά σου με τους άλλους (χρέη). Η θέση αυτή γίνεται πιο σημαντική αυτή την περίοδο αφού από τον 8ο οίκο σου περνάει και ο Κρόνος, σε λίγο θα σχηματίσει σύνοδο με τον Ουρανό. Είναι πολύ διαφορετικοί πλανήτες και ο συνδυασμός τους απρόβλεπτος. Και φυσικά, όπως επισήμανες, έχει σημασία ότι ο γενέθλιος Κρόνος βρίσκεται πάνω στην ακμή του 4ου οίκου, επηρεάζοντας άμεσα την οικογένεια σου. Θα πρέπει επίσης να σημειώσεις ότι ο Ουρανός περνάει τώρα από τον 2ο οίκο σου, το θέμα των οικονομικών σου προφανώς έχει κεντρική σημασία και καλείσαι να γίνεις ανεξάρτητη. Όσο μπορείς γιατί η γενέθλια επίδραση δεν θα σταματήσει ποτέ.
Κατά τη γνώμη μου από την Ηλιακή Επιστροφή κράτα τη θέση του ενδυναμωμένου Ήλιου στον 6ο, προσπάθησε να είσαι όσο πιο χρήσιμη και αποτελεσματική μπορείς σε όσους σε έχουν ανάγκη, και για όλα τα υπόλοιπα κοίτα τις διελεύσεις / προόδους στον χάρτη σου.
Victory
14-07-2011, 05:49 PM
Σ' ευχαριστώ και πάλι. Προσπαθώ να είμαι δραστήρια αλλά δύσκολο αλήθεια είναι...Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου η χρησιμότητα μου στους ανθρώπους που με περιβάλλουν . Αφροδίτη στους Ιχθύς γαρ στον 1ο. Δεν μπορώ να νιώθω τον πόνο και γω να περνώ καλά. ΄Το συναίσθημα δυστυχώς είναι πολύ δυνατό και ορισμένες φορές καταστροφικό εάν το συνδυάσεις και με τον Αρη στον Κριο αντίθεση Ουρανό και τετράγωνο Ερμή... Κοινώς Νίκη μαζέψου έαν θες να δεις προκοπή!!!! :cheesy:
joanna1975
14-07-2011, 09:13 PM
Πάντως αν φοβάσαι κάτι τόσο πολύ, το πιθανότερο είναι ότι θα το πάθεις.
Το ότι ο Πλούτωνας στην ηλιακή επιστροφή σχηματίζει τετράγωνα με γενέθλια Σελήνη, Ερμή, ¶ρη και Πλούτωνα σημαίνει ότι ο διελαύνων Πλούτωνας σχηματίζει αυτά τα τετράγωνα. Σημαίνει επίσης ότι Σελήνη, Ερμής, ¶ρης και Πλούτωνας είναι σε σύνοδο ή / και αντίθεση μεταξύ τους στον γενέθλιο χάρτη. Επικεντρώσου σε αυτά. Δες σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο διελαύνων Πλούτωνας και σε ποιους οίκους είναι οι γενέθλια σύνοδος / αντίθεση. Δεν λέω ότι είναι εύκολη περίοδος αλλά μην μπερδεύεσαι με την Ηλιακή επιστροφή. Στον χάρτη της Ηλιακής, προσωπικά κοιτάω κυρίως τον Ήλιο και δευτερευόντως όλα τα άλλα.
Όσο για την ερμηνεία του Πλούτωνα στον 7ο της Ηλιακής δεν νομίζω ότι διαφέρει από την αντίστοιχη ερμηνεία στον γενέθλιο χάρτη. Απλά έχει για μένα πολύ μικρότερη ισχύ. Πέρα του ότι ισχύει για έναν χρόνο μόνο και κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού η επίδραση του στον 7ο δεν συγκρίνεται με την επίδραση του στον οίκο στον οποίο βρίσκεται από διέλευση.
Σ' ευχαριστώ πολυ astrapos!θα προσπαθήσω να βγαλω λιγο άκρη (γιατι οι γνωσεις μου ειναι εντελως αρχαριες) για τον πλουτωνα στο στον 7ο κοιτωζοντας το σαν γενεθλια θεση!:bigsmile:
melenia83
04-08-2011, 05:32 AM
Συμφωνα με αυτη τη μεθοδο της ηλιακης επιστροφης ειδα οτι στο 7ο οικο εχω τον πλουτωνα στο σκορπιο.Αυτο σημαινει αποτυχια σχεσεων και διαλυση επισης?Επισης στον 2ο οικο εχω σεληνη , αρη κ κληρο τυχης στους διδυμους και στον 8ο τον δια, και ωροσκοπο επισης δια.Αυτο σημαινει καποια ευνοια σε οικονομικα ζητηματα?
Atrapos
04-08-2011, 11:51 AM
Δεν γίνεται να έχεις τον Πλούτωνα στον Σκορπιό στην τωρινή Ηλιακή επιστροφή, αφού ήταν στο ζώδιο αυτό πριν κάτι δεκαετίες. Ίσως να τον έχεις στο γενέθλιο χάρτη σου και δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς είναι η Ηλιακή επιστροφή. Επίσης αυτό που γράφεις για Δία στο 8ο οίκο και Ωροσκόπο επίσης δεν βγάζει νόημα. Στην αρχή υπόθεσα ότι εννοείς πως ο Τοξότης είναι στον Ωροσκόπο αλλά μετά είδα που λες ότι οι Δίδυμοι είναι στον 2ο οίκο και τα παράτησα.
Πρέπει να είναι κατανοητό ότι ο χάρτης της Ηλιακής επιστροφής φτιάχνεται μια φορά τον χρόνο για τη στιγμή των «αστρολογικών γενεθλίων» μας, όταν δηλαδή ο Ήλιος περνάει από την ακριβή θέση του στο γενέθλιο χάρτη. Αυτή η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι κοντά στα κανονικά μας γενέθλια αλλά μπορεί να μην είναι την ίδια μέρα ακριβώς μέρα. Φυσικά οι θέσεις των πλανητών είναι οι κάθε φορά τρέχουσες θέσεις. Δηλαδή αυτή την περίοδο ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερο, ο Ουρανός στον Κριό κλπ. Στους χάρτες της Ηλιακής επιστροφής όλων μας αυτές οι θέσεις είναι ίδιες. Θα αλλάζουν οι οίκοι, οι όψεις, οι σχέσεις με τον γενέθλιο χάρτη κλπ αλλά δεν μπορεί κάποιος να έχει τον Πλούτωνα στο Σκορπιό.
melenia83
05-08-2011, 06:00 AM
Ειχα γενεθλια 28/7 και τον δημιουργησα χθες(4/8)Δεν ξερω αν εχει πολυ μεγαλη σημασια αυτο.(αν εχει μην δινεται καμια σημασια σε οτι γραφω)Ως προς την διατυπωση συγνωμη τα μπερδεψα:embarrest..ο 7ος οικος ηταν στον σκορπιο(κυβερνητης του υπεθεσα οτι ηταν ο πλουτωνας ).Ο ωροσκοπος ηταν ο ταυρος,
στον 2ο οικο στους διδυμους εχω σεληνη , αρη κ κληρο τυχης , και στον 8ο στον τοξοτη εχω το β.δεσμο.Στον 9+10 ειναι ο αιγοκερως(φανταζομαι αλλαγη στα επαγγελματικα).?
Atrapos
05-08-2011, 10:34 AM
Καταρχήν δεν έχει καμία σημασία το πότε δημιούργησες τον χάρτη, αρκεί να είναι πράγματι για την Ηλιακή επιστροφή, δηλαδή στο χάρτη που δημιούργησες ο Ήλιος να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με τον γενέθλιο.
Στη συνέχεια θα πρέπει να πω ότι βιάζεσαι πολύ να βγάλεις συμπεράσματα. Επειδή είναι ο Σκορπιός στον 7ο υποθέτεις «αποτυχια σχεσεων και διαλυση επισης». Επειδή είναι ο Αιγόκερος στον 9ο και 10ο φαντάζεσαι «αλλαγη στα επαγγελματικα». Και όλα αυτά χωρίς να εξετάσεις καν τους κυβερνήτες τους. Και χωρίς να αναφέρεις τίποτα για τον Ήλιο.
Στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι ο Ήλιος, αφού γι’ αυτόν φτιάχνεται ο χάρτης. Δες τον οίκο του, τις όψεις του, τη σχέση του με τον κυβερνήτη του οίκου του. Συνέχισε με την Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και μετά προχώρα αν θες στα υπόλοιπα.
melenia83
05-08-2011, 05:31 PM
Ο ηλιος βρισκεται στον 5ο στον λεοντα μαζι με τον ερμη.(και σε γενεθλιο εκει τους εχω τους πλανητες)Ο ερμης επισης βρισκεται στον 6ο στην παρθενο.Και η αφροδιτη στον 3ο +4ο στον καρκινο.Στις οψεις του ηλιου μου φαινονται καλες(δεν βλεπω τετραγωνα ,αντιθεσεις)απο αυτη την αποψη.Η αφροδιτη κανει συνοδο με ηλιο ,τριγωνο με δια,τετραγωνο με κρονο,χιαστι με ποσειδωνα,τετραγωνο με πλουτωνα,και τετραγωνο με μεσουρανημα.(δεν μου φαινονται καλες)
SAGIVI
05-08-2011, 10:23 PM
Ο ηλιος βρισκεται στον 5ο στον λεοντα μαζι με τον ερμη.(και σε γενεθλιο εκει τους εχω τους πλανητες)Ο ερμης επισης βρισκεται στον 6ο στην παρθενο.Και η αφροδιτη στον 3ο +4ο στον καρκινο.Στις οψεις του ηλιου μου φαινονται καλες(δεν βλεπω τετραγωνα ,αντιθεσεις)απο αυτη την αποψη.Η αφροδιτη κανει συνοδο με ηλιο ,τριγωνο με δια,τετραγωνο με κρονο,χιαστι με ποσειδωνα,τετραγωνο με πλουτωνα,και τετραγωνο με μεσουρανημα.(δεν μου φαινονται καλες)
Μελενια μας εχεις τρελλανει κοριτσακι μου.
Ο ερμης δεν μπορει να βρισκεται και στο λεοντα στο 5ο και στον 6ο στην παρθενο.
Μηπως να μελετουσες λιγο περισσοτερο με την σωστη σειρα? Στο ξαναεγραψα και σ αλλο ποστ, οπως κι αλλα μελη. Η αστρολογια δεν μελεταται παρορμητικα ενα αρθρο απ εδω κι ενα αρθρο απο εκει. Αισθανομαι οτι μεσω ερωτησεων προσπαθεις να μαθεις χωρις ομως να εχεις διαβασει οσο πρεπει τα βασικα.
Εννοω οτι <πως θα χειρουργησεις αν δεν ξερεις καν που βρισκονται τα οργανα στο ανθρωπινο σωμα?>
Συγνωμη δεν ειναι το στυλ μου να ειμαι επικριτικη, αλλα ειναι η τεταρτη, ισως η πεμπτη φορα που στο λεμε αυτο. Θελουμε ολοι να σε βοηθησουμε αλλα δεν μας βοηθας κι εσυ:bigsmile:
melenia83
06-08-2011, 12:34 AM
Σε αυτο που αναφερεις παραπανω οσο αφορα τον 6ο οικο,για να στο πω οπως το καταλαβαινω εγω κ οχι οπως εχουν καταφερει να εκφραζονται οι εξοικιωμενοι με τον χωρο της αστρολογιας.Ο 6ος οικος ειναι στην παρθενο(κενος)κυβερνητης απ τα λιγα που ξερω ειναι ο ερμης .Τωρα πως μεταφραζεται αυτο στην αστρολογια.. η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω..
Επισης συγνωμη για το <πρηξιμο>δεν θελω να γινομαι ενοχλητικη και ταυτοχρονα κουραστικη.Δεν αντιλεγω με οσα λες..Τοση ασχετοσυνη δεν αντεχεται.. Επειδη οπως λες μου εγιναν υποδειξεις 1 2 3 4 5.. πλεον το μηνυμα εληφθη..θα φροντισω λοιπον να επανελθω οταν και αν τυχον καταφερω να εκφραζομαι με αστρολογικους ορους κ κατεχοντας ικανοποιητικα τις αστρολογικες εννοιες για να ειμαι ανεκτη και αποδεκτη στον περιβαλλοντα χωρο.
katiakiss
06-08-2011, 12:58 AM
Melenia μου, έχω κλείσει αρκετές ώρες δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή και δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά τι έγραψες. Για αυτό που είμαι σίγουρη, είναι ότι αυτό που έγραψες, δεν βγάζει κάποιο αστρολογικό νόημα.
Χωρίς καμία κακή πρόθεση, κάθε άλλο, αυτό που στην πραγματικότητα προσπάθησε να σου πει και το μέλος πιο πάνω, είναι ότι όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ρωτάς, είναι φυσικό να μην μπορούμε και να απαντήσουμε.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να επικεντρωθείς στα βασικά. Δεν γίνεται να δεις την Ηλιακή σου επιστροφή αν δεν μπορείς να διαβάσεις τον γενέθλιο χάρτη σου, γιατί την Ηλιακή επιστροφή την μελετάμε σε σχέση με τον γενέθλιο. Πως λοιπόν θα κάνεις την σύγκριση;
Είναι σαν να ρωτάς ποια είναι η θέση του ντο στο πιάνο, έχοντας σκοπό να παίξεις την 9η συμφωνία του Μπετόβεν. Δεν γίνεται αυτό.
Στην αστρολογική μας κοινότητα υπάρχει θέση για όλους και κυρίως για όσους θέλουν να μάθουν. Μην στενοχωριέσαι λοιπόν και χαλάς την καρδούλα σου δίχως λόγο.
Μην ξεχνάς ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και απέναντι από τον Ποσειδώνα. Πολύ εύκολα παρανοούμε, υπερβάλουμε και πέφτουμε σε ασάφειες.
Εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο βράδυ παρασκευής.
Ώρα να πάμε έξω και για κανένα ποτάκι ε; Κλείσαμε απόψε! :bigsmile:
mersini1
14-08-2011, 04:20 AM
Καλησπερα σε ολους σας,ειμαι καινουργια στον χωρο και τωρα διαβαζοντας για ηλιακη επιστροφη αποφασισα να ασχοληθω και γω με τον χαρτη μου.Εχω την εξης απορια,π.χ εγω μεσα στον μηνα Νοεμβριο θα δεχτω την κρονια επιστροφη.Κοιταζοντας την ηλιακη επιστροφη του ετους που στο ζωδιο μου ηταν ο κρονος παρατηρησα οτι στην διαρκεια εκεινου του ετους οντως ειχαν συμβει μερικα γεγονοτα αλλα τα πιο σημαντικα που με κλονισαν μου τα εδειξε την επομενη χρονια ενω εγω τα ειχα ηδη ζησει.Στη φετινη ηλιακη που θα ισχυσει μεχρι του χρονου τον αυγουστου,ενω θα περασω την κρονια επιστροφη φετος ,βλεπω οτι μου την βγαζει του χρονου 2012.Επισης το 2012 μου βγαζει σχεδον ιδια την καταταξη πλανητων και οικων με τις ιδιες οψεις που εχω στο γενεθλιο..Σαν να βλεπω μπροστα μου ολο τον γενεθλιο..Αυτο που αναφερω σχετικα με την κρονια επιστροφη ισχυει?Και αν ναι τοτε πρεπει να λαβω υποψη και τις 2 ηλιακες 2011-12 συνδιαστικα?Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει γιατι μπερδευτηκα..:blink::blink:
katiakiss
14-08-2011, 12:16 PM
Καλησπερα σε ολους σας,ειμαι καινουργια στον χωρο και τωρα διαβαζοντας για ηλιακη επιστροφη αποφασισα να ασχοληθω και γω με τον χαρτη μου.Εχω την εξης απορια,π.χ εγω μεσα στον μηνα Νοεμβριο θα δεχτω την κρονια επιστροφη.Κοιταζοντας την ηλιακη επιστροφη του ετους που στο ζωδιο μου ηταν ο κρονος παρατηρησα οτι στην διαρκεια εκεινου του ετους οντως ειχαν συμβει μερικα γεγονοτα αλλα τα πιο σημαντικα που με κλονισαν μου τα εδειξε την επομενη χρονια ενω εγω τα ειχα ηδη ζησει.Στη φετινη ηλιακη που θα ισχυσει μεχρι του χρονου τον αυγουστου,ενω θα περασω την κρονια επιστροφη φετος ,βλεπω οτι μου την βγαζει του χρονου 2012.Επισης το 2012 μου βγαζει σχεδον ιδια την καταταξη πλανητων και οικων με τις ιδιες οψεις που εχω στο γενεθλιο..Σαν να βλεπω μπροστα μου ολο τον γενεθλιο..Αυτο που αναφερω σχετικα με την κρονια επιστροφη ισχυει?Και αν ναι τοτε πρεπει να λαβω υποψη και τις 2 ηλιακες 2011-12 συνδιαστικα?Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει γιατι μπερδευτηκα..:blink::blink:Μυρσίν η μου, δεν έχω καταλάβει σχεδόν καθόλου τι εννοείς , αλλά μπορεί να φταίει που δεν έχω τελειώσει ακόμα τον καφέ μου. Ας τα πάρουμε ένα, ένα.
Αρχικά να πούμε ότι η Ηλιακή επιστροφή είναι ο χάρτης που σχηματίζεται για την στιγμή που ο Ήλιος έρχεται ακριβώς στην ίδια θέση που βρισκόταν κατά την μέρα της γένεσής σου. Πρακτικά, από αυτόν τον χάρτη βλέπουμε πως τοποθετείται ο Ήλιος σου σε σχέση με τις υπόλοιπες πλανητικές επιρροές και ποιες ενέργειες καλείσαι να διαχειριστείς. Αφού ο χάρτης αυτός σχηματίζεται σύμφωνα με το τρέχον πλανητικό σκηνικό, εννοείται ότι λίγο ή πολύ τα σημαντικά κεφάλαια της ζωής σου που φαίνονται ενεργοποιημένα στον γενέθλιο χάρτη, θα εξακολουθούν να υφίστανται και στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής, τοποθετημένα όμως, σε διαφορετικούς οίκους και με διαφορετικές όψεις.
Ο χάρτης αυτός, επί της ουσίας αρχίζει να ασκεί την επιρροή του περίπου τρεις μήνες πριν τα γενέθλιά μας.
Σχετικά με την επιστροφή του Κρόνου, θα σου πω μερικά πράγματα. Η επιστροφή αυτή, δεν είναι κάτι κακό και δεν περιμένουμε κακοτυχίες και καταστροφές στη ζωή μας, επειδή ο Κρόνος επιστρέφει στην γενέθλια θέση του. Κάθε άλλο. Θα μπορούσε να είναι μία δύσκολη περίοδος στην περίπτωση που ο γενέθλιος Κρόνος σχηματίζει γενέθλιες δυσαρμονικές όψεις. Τότε ναι. Θα σήμαινε ότι ήρθε η στιγμή να κριθεί η δουλειά που έχεις κάνει στα θέματα που σχετίζονται με τις δυσαρμονίες αυτές.
Αν έχεις συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία στην φόρμα του προγράμματος και είχες επιστροφή Κρόνου αλλά βίωσες κάτι αρνητικό, δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Αν την προηγούμενη ή την επόμενη βίωσες άσχημες καταστάσεις, πιθανότατα να φταίνε κάποιες άλλες δυσμενείς όψεις και όχι η επιστροφή του Κρόνου.
Ο χάρτης της Ηλιακής που σου θυμίζει τόσο πολύ τον γενέθλιο, είναι σίγουρα ένας χάρτης που προσπαθεί να σου πει ότι θα διανύσεις μια χρονιά ενεργοποίησης όλων των γενέθλιων ζητημάτων και αυτές οι χρονιές δεν είναι από εκείνες που τις αναπολείς ευχάριστα. Όπως συχνά λέω, δεν τις λες επιτυχία! :cry::cheesy:
stellamou
14-08-2011, 01:55 PM
προσπαθωντας να δω το στιγμα της επομενης χρονιας καταστρωσα τον χαρτη της ηλιακης επιστροφης μου...
μου φανηκε αρκετα ενδιαφερον..και μιασ και πλησιαζω τα 30 και θα δεχτω την επιστροφη του κρονου σιγα σιγα...παροτρυνθηκα ακομα περισσοτερο αν το κοιταξω..
στον χαρτη της ηλιακης εχουμε..
φυσικα τον ηλιο στους διδυμους
η ακμη του 5 της ηλιακης ειναι στις 10 44 του ταυρου και του 6 της ηλιακης στις 02.17 των διδυμων..
ο ηλιος στην ηλιακη ειναι μεσα στον 5 οικο
η σεληνη ειναι μεσα στον 5 οικο
ο διας ειναι μεσα στον 5
ερμης μεσα στον 5
οψεις ηλιου στην ηλιακη..
ηλιος σε συνοδο με σεληνη (ταυρο-5)
συνοδο με ερμη(ταυρο-5)
συνοδο με δια(ταυρο-5)
εξαγωνο με ουρανο(κριο-3)
τεταγωνο με ποσειδωνα(ιχθυ 2)
αντιθεση με βορ.δεσμο(τοξοτη-12)
οψεις σεληνης στην ηλιακη
σεληνη συνοδο ηλιο
συνοδο ερμη
συνοδο δια
τετραγωνο ποσειδωνα
αντιθεση βορ.δεσμο
οψεις ερμη..στην ηλιακη
ερμης συνοδος ηλιος
συνοδος σεληνη
συνοδος διας
συνοδο λιλιθ(ταυρο 4)
οπου ηλιος +σεληνη ειναι κυβερνητες του 8 οικου της ηλιακης
ο διας κυβερνητης του 12ου,1ου οικου της ηλιακης
και ο ερμης κυβερνητης του 7ου,9ου οικου της ηλιακης
η αφροδιτη στην ηλιακη ειναι στους διδυμους και στον 7 οικο σε συνοδο με την ακμη του οικου
ΟΠΟΥ η αφροδιτη ειναι κυβερνητης του 5 οικου(ηλιακης)
κανει τριγωνο με τον κρονο(ζυγο-10)
αντιθεση με ωροσκοπο
ο ΑΡΗΣ στην ηλιακη ειναι στην παρθενο και στον 9 οικο σε συνοδο με την ακμη του οικου
επισης..κανει τριγωνο με πλουτωνα(αιγοκερω -1)
τετραγωνο με βορ.δεσμο(τοξοτη-12)
ολα τα παραπανω αφορουν τον χαρτη της ηλιακης..ΚΑΙ μονο
αν θα δουμε τωρα την ηλιακη συνδυαστικα με τον γεννεθλιο προκυπτει...
ο (Η) ηλιος, η (Η) σεληνη,ο (Η) διας πεφτουν μεσα στον 5 γεννεθλιο οικο
οψεις (Η) σεληνης με γεννεθλιους πλανητες
συνοδο με (Γ) ηλιο
τριγωνο με (Γ) σεληνη
συνοδο με (Γ) αρη
ο (Η) ηλιος κανει ακριβως τις ιδιες οψεις με την (Η) σεληνη
ο (Η) ερμης ειναι στον 4 οικο (γεννεθλιο)
σε
..συνοδο με ερμη(Γ)
συνοδο χειρωνα(Γ)
η(Η) αφροδιτη πεφτει μεσα στον 7 γεννεθλιο οικο
και κανει τετραωνο με σεληνη(Γ)
τριγωνο με κρονο(Γ)
αντιθεση με ποσειδωνα (Γ)
τριγωνο με πλουτωνα(Γ)
συνοδο με β .δεσμο(Γ)
ο (Η) αρης ειναι στην παρθενο και στον 9 γεννεθλιο οικο
σε εξαγωνο με αφροδιτη(Γ)
τετραγωνο με δια(Γ)
τετραγωνο με ουρανο(γ)
ο(Η) διας ειναι μεσα στον 5 γεννεθλιο οπως προαναφεραμε..
σε συνοδο με ηλιο(Γ)
τριγωνο με σεληνη(Γ)
και ο (Η) κρονος στον 10 γεννεθλιο στον ζυγο
σε συνοδο με κρονο(Γ)
εξαγωνο ποσειδωνα(Γ)
συνοδο πλουτωνα(Γ)
τριγωνο β.δεσμο(Γ)
εξαγωνο ωροσκοπο
εχω την αισθηση απο τα λιγα που ξερω οτι ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα χρονια απο την αποψη οτι εχουμε μεγαλη ενεργοποιηση του 5 οικου και του7 +του 8 και απο ηλιακη ακι απο γεννεθλιο χαρτη... με ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ρολο να παιζει ακι ο βορειος δεσμος...
katiakiss
14-08-2011, 02:12 PM
Αν κρίνω από τα σημεία που έχεις τονίσει και όλα όσα έχεις υπογραμμίσει, έχεις καταλάβει και μόνη σου ποιο είναι το κύριο θέμα της Ηλιακής σου και τι θέλει να πει ο «ποιητής». Αν συμφωνεί και ο προοδευμένος σου ή αν οι διελεύσεις των πλανητών από τον γενέθλιο χάρτη σου υποδεικνύουν κάτι ανάλογο, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.
ΥΓ: Α ρε Στέλλα… Λυσσάς με τα αστρολογικά σου!:lol: Τι σε έχει πιάσει παιδάκι μου;:love:
stellamou
14-08-2011, 02:41 PM
λιγο μια δεκαετια στασιμοτητας,λιγο η ανησυχη φυση μου..και ενα πλανητικο σκηνικο καταλληλο για κατραπακιες την μια μετα την αλλη(των προηγουμενων χρονων) μαλλον εκανε το θαυμα της...:toung: χαχαχαχαχ..
tnx κατια....
paraskeyh
16-08-2011, 10:42 PM
Kαλησπέρα παιδιά και από μένα θα ήθελα να ρωτήσω κατι μιας και που τα γενέθλια μου ήταν στις 11 και του συντρόφου μου στις 14 προχθές.Θέλω να ρωτήσω η Πανσέληνος που πραγματοποιήθηκε έχει κάποια επιρροή για κάποιον από τους δυο μας ή και για τους δύο και τι ανοχή δίνουμε για σύνοδο πλανητών ή ωροσκόπου/μεσουρανήματος με τους οίκους;Εννοω των γενέθλιων πλανητών με οικους ηλιακής και αντίστροφα.Στους γωνιακούς δίνουμε μεγαλύτερη ανοχή ή το ίδιο;
hattie23
19-08-2011, 12:51 AM
Καλησπερα ! Στις ανοχες για τους οικους δινουμε μεχρι και 3 μοιρες ανοχη.Αυτο συνηθως γιατι ο πλανητης που βρισκεται τρεις μοιρες πριν τον επομενο οικο "χρωματιζει " και τον επομενο οικο .
Ας γκρινιαξω λιγο :bigsmile: φετος ειχα την αφροδιτη σε εξορια στον Σκορπιο και μαλιστα αναδρομη στον ηλιακο ωροσκοπο η οποια με ταλαιπωρησε παντειοτροπως ( και αυτη και ο ουρανος κυβερντης του 5ου ηλιακου και ο αρης του 7ου ηλιακου ,ετσι για να μην ξεχνιομαστε και μας πουνε αχαριστες) και τον κατσικομενο Κρονο στον 12ο της ηλιακης επιστροφης που εβαζε την πινελια του στις οποιες ανασφαλειες και αν ειχα .Παραπονο δεν εχω φετος.Εφαγα για τα καλα:toung:(Τελικα δεν βοηθαει να το βλεπεις και να το ξερεις οτι θα σου ερθει νταμπλαζ την επομενη χρονια .Εγω ας πουμε που εβλεπα την χιονοστιβαδα παραμεινα σαν βλαμμενο στις προποδες να την λουστω.) Και δεν πιανω τα θεματα της σεληνης η οποια χτυπιονταν ,η δε ηλιακη με συνοδο γενεθλιου κρονου η δε γενεθλια με την αντιθεση του ηλιακου κρονου .:nuts: Ηταν αληθεια μια υπεροχη χρονια το 2011 ,θα το θυμαμαι με νοσταλγια :toung:.
Και τωρα ερχεται αυτη την χρονια και αλλη χιονοστιβαδα. Αφου αυτη την χρονια η εξορισμενη αναδρομη αφροδιτη ειχε ταλαιπωρηθει αποφασισε να παει ...στον ηλιακο 12ο για την επομενη χρονια . Κοιταζωντας την μου ηρθε η ατακα απο μια ταινια του Ψαλτη "Ωραιες ιδεες εχεις μωρη αχλαδω". Μα μετα απο ΤΕΤΟΙΑ χρονια πηγε να κατσικωθει στον δωδεκατο ??? Και οκ ξερω ο 12ος περα απο ολα τα "δυσοιωνα" εχει και την εννοια οτι ισως εκει "κρυφτει,ηρεμησει και σκεφτει καλυτερα " ΑΛΛΑ εχεις μια αφροδιτη κυβερνητη του 5ου ηλιακου στον ταυρο (10ο γενεθλιο),κυβερνητη επισης του 10ου ηλιακου (3ου γενεθλιου) ωραιοτατα τοποθετημενη στον ζωδιο του τοξοτη ,πεφτει μεσα στον 5ο γενεθλιο οικο και εκει που λες "αντε επιτελους" πεφτει στον 12 ο ηλιακο:cry:
Απελπισια...Κανει και μια συνοδο με τον ηλιακο Ερμη (που βρισκεται εξοριστος στον τοξοτη και ασχημα εξισου τοποθετημενος στον 12ο οικο ) κυβερνητη του 6ου ,7ου οικου ηλιακου( 11ου γενεθλιου) στον διδυμμους και κυβερνητη του 9ου( 3ου γενεθλιου οικου) με ακμη στην παρθενο.
Και οι δυο πλανητες χαντακωμενοι στον 12ο οικο ..Τι παρατραγουδο θα μου σκασει και φετος θελω να δω ...
Μηπως να κανω γενεθλια στα πατρια εδαφη ωστε να μου πεσει η συνοδος στον 11ο? Γιατι αλλη ταλαιπωρια συναισθηματικη δεν σηκωνω πια :wacko:
Και οχι τιποτα αλλο καθοτι και οι δυο πλανητες κυβερντητες τον αισθηματικων του χαρτη ,τυχαινει να ειναι και κυβερνητες και της εργασιας (6ο,7ο ο ερμης και 10ο η αφροδιτη ) πολυ φοβαμαι οτι το συναισθηματικο παρατραγουδο θα ειναι κανενας συναδελφος να μην πω κανενας προισταμενος (μεσα στον 10 ο ηλιακο εχω τον κρονο που κανει εξαγωνο με την γενεθλια αφροδιτη μου στον 5ο συγκυβερνητη του 10ου γενεθλιου) και γι αυτο βρισκονται οι πλανητες στον κρυφο 12ο και μας βλεπω να τρωμε "πορτα" και συναισθηματικα και επαγγελματικα φετος.
paraskeyh
19-08-2011, 01:12 AM
Hattie23 δίνουμε και για τους γωνιακους 3 μοίρες;Και να σε ρωτήσω αν ξέρεις για τον γενέθλιο ωροσκόπο και μεσουράνημα αν βρίσκεται (πέφτει)πχ. 5 μοίρες πριν τον 8οικο της ηλικιακής θα το θεωρήσουμε σύνοδο με ακμή του 8ου λόγω του οτι είναι σημαντικό σημείο;
hattie23
19-08-2011, 12:08 PM
Καλημερα:bigsmile:. Οντως στους γωνιακους οικους δινουν μεχρι και 5 μοιρες ανοχη στην συνοδο.Ωστοσο απο προσωπικη εμπειρια στα συστηματα προγνωσης οσο πιο μικρη ειναι η ανοχη τοσο πιο εντονη θα ειναι και η επιρροη της.Προσωπικα λαμβανω υποψη μου ανοχη 1,5 με 1 μοιρα (και πολυ σου λεω )οταν προκειται για μη γωνιακο οικο και μεχρι 2 μοιρες οταν ειναι γωνιακος.Και αυτο γιατι θελω να ειμαι σιγουρη οτι "το γεγονος " γινεται εξαιτιας της οψης με τον οικο και οχι λογω καποιου σημειου αλλου στο χαρτη που αγνοησα (απο βιασυνη,αγνοια ,στραβομαρα κ.λ.π).Το ζητημα ειναι οτι της περισσοτερες φορες ο χαρτης μας δινει παραπανω απο μια ενδειξη στο τι θα συμβει σχετικα με ενα θεμα . Οι οψεις με τις ακμες δεν ειναι ιδιαιτερα το φορτε μου καθως ο καθε οικος αντιπροσωπευει τοσα διαφορετικα πραγματα που μονο σε συνδυασμο με αλλα στοιχεια μπορω να πω πιο απο τα θεματα του οικου θα ενεργοποιηθουν με την οψη .Οποτε σαν συμβουλη λεω ,κοιτα τι συμβαινει γενικα με αυτο τον πλανητη μεσα στο χαρτη και επειτα κοιτας και το καταπως θα μεταφραστει σε σχεση με τον οικο που κανει οψη .Καλη σου μερα και παλι :bigsmile:
vaso78
22-08-2011, 04:51 PM
Πολύ ωραία η κουβέντα σας.... θα ήθελα να ρωτήσω μια πληροφορία για κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει..
ο γενέθλιος Δίας στους διδύμους (27ο) από τον 4ο οίκο κάνει
ακριβή αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη (27ο) στον 10ο οίκο του χάρτη ηλιακής
επιστροφής..
Μπορώ μέσα από αυτή την όψη να περιμένω κάποια ευνοϊκή εξέλιξη στα επαγγελματικά-σπουδές μέχρι να παρέλθει το ηλιακό έτος?
mersini1
23-08-2011, 01:12 PM
Καλημερα σε ολους !Εχω την εξης απορια..ψαχνοντας σχετικα με την ηλιακη επιστροφη διαβασα για την ιδιομοιρια ότι παιζει σημαντικο ρολο .Δηλαδη θα κοιταμε το ζωδιο και τις μοιρες σε γενεθλιο χαρτη π.χ ηλιος στον τοξοτη 12.38 και θα το συγκρινουμε με πλανητη ηλιακης επιστροφης-ζωδιο/ μοιρες?ακμες γενεθλιων οικων –ζωδιο/ μοιρες η ακμες οικων ηλιακης επιστροφης – ζωδιο/μοιρες?Τα γραφω όπως το myhoroscope στην ηλιακη δινει τον χαρτη,αλλα δεν καταλαβαινω με ποιο τροπο να κανω την συγκριση .
hattie23
23-08-2011, 04:26 PM
@ Vaso 78 :Η οψη που δινεις ειναι ενα στοιχειο το οποιο δεν μπορει κανενας να σου απαντησει μεσω αυτου και μονο αν θα εχεις καποια επαγγελματικη επιτυχια η οχι.Γι ανα σου δωθει μια τετοια απαντηση μεσω της ηλιακης επιστροφης χρειαζεται να μελετηθουν οι οικοι που επηρεαζουν την εργασια /καριερα 6ο,7ο,10ο. Οι κυβερνητες τους ,οι οικοι που βρισκονται αυτοι και οι οψεις στην ηλιακη επιστροφη και σε συνδυασμο με το γενεθλιο χαρτη σου .
Γενικα ,η οψη αντιθεση μεταξυ του Δια και του Βορειου δεσμου δειχνει κοινωνικα προβληματα εξαιτιας καποιων προσωπικων πεποιηθησεων του ατομου.Εδω επειδη ο βορειος ειναι στον 10ο και ο διας στον 4ο ενδεχομενως οι οποιες αξιες σου να βρεθουν σε αντιπαλοτητα με ατομα απο το χωρο της καριερας σου η το αντιστροφο η καριερα σου να μην συμβαβιζει με οσες αξιες εχεις λαβει απο την οικογενεια σου και να δημιουργησει προβλημα στους κολπους της.
stellamou
24-08-2011, 11:10 AM
για τις οψεις μεταξυ των πλανητων με τις ακμες των οικων(καταρχην εννουμε τις γεννεθλιες ακμες,η τις ετησιες??)και δευτερον δινουμε ανοχη εως 1 μοιρα σε ολες τις οψεις η μονο στη συνοδο??
stellamou
24-08-2011, 11:23 AM
και μια ακομα ερωτηση σχετικα με τον χρονο που θα πραγματοθουν τα γεγονοτα..οταν λεμε οτι αν πχ οιπλανητες βρισκονται απο 5-8 θα γινουν το δευτερο τετραμηνο...η αφετηρια ειναι τον μηνα γεννεθλιων η απο 21 μαρτη που ειναι η στρολογικη πρωτοχρονια??
Katerina Paraskevopoulou
24-08-2011, 12:39 PM
Η ηλιακή επιστροφή ισχύει από γενέθλια σε γενέθλια, οπότε τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτό το χρονικό διάστημα..... η αφετηρία δλδ είναι η ημέρα των γενεθλίων της χρονιάς που εξετάζουμε.....
stellamou
24-08-2011, 12:45 PM
ευχαριστω κατερινα μου...:love:
katiakiss
24-08-2011, 01:14 PM
Η ηλιακή επιστροφή ισχύει από γενέθλια σε γενέθλια, οπότε τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε αυτό το χρονικό διάστημα..... η αφετηρία δλδ είναι η ημέρα των γενεθλίων της χρονιάς που εξετάζουμε.....Πολύ σωστά Κατερίνα, αλλά να προσθέσω ότι η Ηλιακή επιστροφή αρχίζει να λειτουργεί και περίπου τρεις μήνες πριν τα γενέθλιά μας. Είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά ως πληροφορία , αλλά εδώ το έχουμε πει αρκετές φορές, ισχύει και το δέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των αστρολόγων. Συνήθως στο διάστημα αυτό τα γεγονότα μας προϊδεάζουν για το τι έχει να δώσει η επερχόμενη Ηλιακή επιστροφή μας. Το καταθέτω για να το έχετε στα υπόψη...:unsure:
stellamou
24-08-2011, 01:37 PM
ευχαριστω κατια για την διευκρινηση..:bigsmile:
οσο αφορα την ερωτηση για τις ακμες γνωριζει καποιος??
για τις οψεις μεταξυ των πλανητων με τις ακμες των οικων(καταρχην εννουμε τις γεννεθλιες ακμες,η τις ετησιες??)και δευτερον δινουμε ανοχη εως 1 μοιρα σε ολες τις οψεις η μονο στη συνοδο??
vaso78
24-08-2011, 04:25 PM
Σε ευχαριστώ πολύ Hattie23:bigsmile:
τελικά η απάντηση είναι πιο δύσκολη απ ότι φανταζόμουν:toung:
Τίνα Ζαχαριάδου
24-08-2011, 05:04 PM
Γεια σου Στέλλα μου.
Θεωρητικά με το νόμο των 5 μοιρών όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σ΄αυτή την απόσταση από την ακμή ενός οίκου, πιάνεται για τον επόμενο, αυτομάτως δηλαδή γίνεται συγκυβερνήτης. Το ίδιο ισχύει τόσο στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής όσο και στον γενέθλιο. Για ένα εσωτερικό πλανήτη μπορείς να δώσεις και 8 μοίρες ανοχή αφού θεωρείται σύνοδος ενώ για τους υπόλοιπους εώς και 5 μοίρες. Ωστόσο καταλαβαίνεις πως ακόμη κι αν δίνονται αυτές οι ανοχές όσο μικρότερες, είναι τόσο περισσότερη επιρροή ασκούν οι πλανήτες. Τώρα στις υπόλοιπες όψεις εγώ πάνω κάτω δίνω τις ίδιες ανοχές.
mersini1
27-08-2011, 04:06 PM
Καλησπερα.θα ηθελα να με βοηθησετε να συνδιασω τις οψεις σχετικα με ηλιακη επιστροφη.Φετος στην ηλιακη kai σε προοδο ενεργοποιειται στον γενεθλιο χαρτη μου το τριγωνο ερμη(1os οικος) με mc.Στην ηλιακη επιστροφη ο ερμης βρισκεται εντος του 5ου οικου παρεα με τον ηλιο και κανουν τριγωνο με mc( πλουτωνας στον αιγοκερω.)Αυτη την ενεργοποιηση πως να την ερμηνευσω?Σαν καποια ενδεχομενη αλλαγη αισθηματικου η επαγγελματικου περιεχομενου?
hattie23
27-08-2011, 05:16 PM
Ενα ενα .Καταρχην ,για να δω αν σε καταλαβα .Ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης και ο ηλιακος ερμης πεφτουν στον 5ο ηλιακο οικο και κανουν τριγωνο με το ηλιακο μεσουρανημα ? Αν ναι για να δουμε πως θα μας επηρεασει η ηλιακη επιστροφη θα πρεπει να το συνδυασουμε με το γενεθλιο χαρτη μας .Με λιγα λογια αφου δουμε μεσα στον ηλιακο μας χαρτη οχι μονο σε ποιο οικο πεφτουν οι πλανητες αλλα και ποιους οικους κυβερνουν και τι αλλες οψεις κανουν πρεπει να δουμε σε ποιο γενεθλιο οικο πεφτουν και τι οψεις σχηματιζουν με τους γενεθλιους πλανητες.
Απο εκει και περα θα βγαλουμε τα οποια συμπερασματα μας.
Ετσι στο ξεκαρφωτο χωρις περαιτερω στοιχεια .Ενα τριγωνο μεταξυ ερμη και 10ου μπορει να ειναι οτι καποιο χομπυ η καποια ασχολια που σε γεμιζει δημιουργικα ισως γινει επαγγελμα σου η σου προσφερει καποιο κοινωνικο κυρος η αναγνωρισιμοτητα.Η αν εχεις παιδια καποιο απο αυτα να διακριθει με καποιο τροπο.Κερδη υλικο η πνευματικο απο τις σπουδες η γραπτες εργασιες .Σε οτι αφορα το φλερτ δεν νομιζω οτι ο ερμης ειναι ο πλανητης που συνδεεται με κατι τετοιο εκτος αν κυβερνα στην ηλιακη επιστροφη ειτε τον 5ο οικο ειτε τον 7ο αλλα θα πρεπει να υπαρχουν και αλλες ενδειξεις ωστε να ενισχυσουν κατι τετοιο.
mersini1
27-08-2011, 05:41 PM
.Ο ηλιος της ηλιακης επιστροφης και ο ηλιακος ερμης πεφτουν στον 5ο ηλιακο οικο και κανουν τριγωνο με το ηλιακο μεσουρανημα ?Ναι hattie πολυ σωστα καταλαβες.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!Θα προσπαθησω με τον τροπο που μου επεξηγησες να βγαλω ακρη.:idea:
mersini1
28-08-2011, 03:08 PM
Καλημερα!Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε για να καταλαβω αν κινουμαι σωστα πανω στην ερμηνεια του χαρτη της ηλαικης επιστροφης.Φετος απο τον γενεθλιο χαρτη μου ενεργοποειται ο αξονας 1ου(ηλιος στον λεων) -7ου(ουρανος στον υδροχοο) και 5ου που ειναι η ακμη του 7ου.Στον χαρτη ηλιακης ενεργοποιειται ο 5ος οικος (ηλιος στον λεων)και ο 11ος οικος (ουρανος στον υδροχοο).Αν εβγαλα σωστα συμπερασματα και δεν ειναι λαθος ο τροπος που κινουμαι αυτο θα μπορουσε να σημαινει μια ξαφνικη γνωριμια 11ος οικος και ερωτας 5ος οικος?
hattie23
28-08-2011, 07:35 PM
Καλησπερα:bigsmile:. Αμα κοιταξει ςτα προηγουμενα ποστ ,θα δεις πως ακριβως δουλευουμε στην ηλιακη επιστροφη.Θα ξαναγινω κουραστικη λεγοντας οτι εφοσον σε απασχολει απο οτι καταλαβα η συναισθηματικη σου ζωη μεσα απο την ηλιακη επιστροφη,σωστα κοιτας τους οικους 5 και 7.
Για να γινει σωστα η δουλιτσα πρεπει να κοιταξεις τον 5ο και τον 7ο οικο πρωτα στην ηλιακη επιστροφη,πλανητες μεσα σε αυτους και τους κυβερνητες αυτων των οικων που πεφτουν και τι οψεις κανουν. Επειτα να το συνδυασεις με τον γενεθλιο σου χαρτη. Αν οι κυβερνητες των οικων της ηλιακης επιστροφης πεφτουν μεσα στον γενεθλιο 5ο η 7ο οικο ειναι μια ενδειξη οτι μπορουν να ενεργοποιηθουν θεματα 5ου και 7ου οικου .Ομως ουτε ο 5ο ουτε ο 7ο οικος απτονται μονοδιαστατα ερωτικα θεματα και υπαρξη πλανητων μεσα σε αυτους δεν φερνουν παντα θεματα σε αυτο τον τομεα. Πρεπει να συνδυαστει και με τις οψεις αν υπαρχουν μεταξυ των κυβερνητων η των πλανητων του 5ουη 7ου οικου της ηλιακης με τους αντιστοιχους του γενεθλιου .
Και παλι ομως ο χαρτης πρεπει να εξεταστει στο ολο του ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι καπου αλλου μεσα στο χαρτη δεν δεχομαστε οψεις που επηρεαζουν ειτε γενεθλιους πλανητες μεσα στο 5ο η 7ο αρνητικα η τους κυβερνητες αυτων η πλανητες που σχετιζονται γενικα με συναισθηματικα ζητηματα σεληνη -αφροδιτη .
mersini1
28-08-2011, 10:27 PM
Σε ευχαριστω και παλι hattie για την βοηθεια σου:cheesy:Καλα το καταλαβες με ανησυχουν πολυ τα αισθηματικα..τα χρονια περνουν και κανενα φως στον οριζοντα δυστυχως...ουτε και τα αστρα δεν με ευνοουν απ οτι φαινεται..:angry:
vetaki
29-08-2011, 06:29 PM
Γεια σου Στέλλα μου.
Θεωρητικά με το νόμο των 5 μοιρών όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σ΄αυτή την απόσταση από την ακμή ενός οίκου, πιάνεται για τον επόμενο, αυτομάτως δηλαδή γίνεται συγκυβερνήτης. Το ίδιο ισχύει τόσο στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής όσο και στον γενέθλιο. Για ένα εσωτερικό πλανήτη μπορείς να δώσεις και 8 μοίρες ανοχή αφού θεωρείται σύνοδος ενώ για τους υπόλοιπους εώς και 5 μοίρες. Ωστόσο καταλαβαίνεις πως ακόμη κι αν δίνονται αυτές οι ανοχές όσο μικρότερες, είναι τόσο περισσότερη επιρροή ασκούν οι πλανήτες. Τώρα στις υπόλοιπες όψεις εγώ πάνω κάτω δίνω τις ίδιες ανοχές.
συγγνώμη που παρεμβάλλω κάτι π δεν έχει άμεση σχέση με ηλιακή επιστροφή....
αλλά επειδή η σελήνη στον ταύρο 08° 28' 39" και στον 6ο οίκο δεν μ αρέσει καθόλου
θα μπορούσα να πω οτι επειδή έχω Οίκο 7ο Ταυ 13° 57' 19" ότι είναι συγκυβερνήτης του 7ου??
έχετε παρατηρήσει να έχει ισχύ κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρω κατα πόσον οι εξαιρέσεις αυτές επιβεβαιώνονται...
ΛΙΛΙΘ
03-09-2011, 10:34 PM
για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Volguine A. -the technique of solar returns έχει αναρτηθεί μεταφρασμένο στα αγγλικά στο http://www.scribd.com (http://www.scribd.com/) :bigsmile:
Katerina Paraskevopoulou
03-09-2011, 11:21 PM
για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Volguine A. -the technique of solar returns έχει αναρτηθεί μεταφρασμένο στα αγγλικά στο http://www.scribd.com (http://www.scribd.com/) :bigsmile:
Volguine A. - The Technique of Solar Returns (http://www.scribd.com/doc/31918468/Volguine-A-The-Technique-of-Solar-Returns)
stellamou
07-09-2011, 01:20 AM
καλησπερα σας οταν ο ηλ.κρονος κανει συνοδο με τον ηλ.ωροσκοπο στην ηλιακη επιστροφη,και εχουμε ακμη 7 στον κριο με αρη,αφροδιτη,δια και ερμη στον 7 οικο οπου ο κρονοσ κανει χιαστι με ερμη,αρη και αφροδιτη απο το ζωδιο του ζυγου(ερμης,αρης,αφροδιτη-ταυρο)και επισης τετραγωνο με τον πλουτωνα...στον αιγοκερω και στον 3 οικο οπου ο κρονος στον γεννεθλιο κυβερναει τον 2 και στην ηλικη τον 4...νομιζω πραγματικα οτι ο γαμος οντως κατακερματιζεται φετος...τι κρονος ειναι αυτος...:scared: συν την σεληνη στον τεταρτο σε τετραγωνο με τον δια και μια συνοδο ποσειδωνα χειρωνα στον 5, σε χιαστι με τονκρονο και μαλιστα τον ποσειδωνα στην 00 μοιρα
νιωθω οτι πρεπει να πω ...οχι αλλο καρβουνο!!
SAGIVI
07-09-2011, 01:54 AM
καλησπερα σας οταν ο ηλ.κρονος κανει συνοδο με τον ηλ.ωροσκοπο στην ηλιακη επιστροφη,και εχουμε ακμη 7 στον κριο με αρη,αφροδιτη,δια και ερμη στον 7 οικο οπου ο κρονοσ κανει χιαστι με ερμη,αρη και αφροδιτη απο το ζωδιο του ζυγου(ερμης,αρης,αφροδιτη-ταυρο)και επισης τετραγωνο με τον πλουτωνα...στον αιγοκερω και στον 3 οικο οπου ο κρονος στον γεννεθλιο κυβερναει τον 2 και στην ηλικη τον 4...νομιζω πραγματικα οτι ο γαμος οντως κατακερματιζεται φετος...τι κρονος ειναι αυτος...:scared: συν την σεληνη στον τεταρτο σε τετραγωνο με τον δια και μια συνοδο ποσειδωνα χειρωνα στον 5, σε χιαστι με τονκρονο και μαλιστα τον ποσειδωνα στην 00 μοιρα
νιωθω οτι πρεπει να πω ...οχι αλλο καρβουνο!!
Στελλα μου, οι οψεις αυτες πρεπει με καποιο τροπο να υποδεικνυονται στο γενεθλιο, στο προοδευτικο και με διελευσεις για σιγουρια.
stellamou
07-09-2011, 02:21 AM
δεν ξερω αν ειμαι ετοιμη να τους κοιταξω..αλλα σε ευχαριστω θα κανω μια προσπαθεια εφη μου...:toung:
mersini1
14-09-2011, 02:55 AM
Θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην ερμηνεια ηλιακης.Στον 11ο ηλιακο οικο(ακμη υδροχοου)που αντιστοιχει στο 7ογενεθλιο οικο,βρισκεται ο ηλιακος ποσειδωνας.Ο 12ος ηλιακος (ακμη ιχθειων με ουρανο) η ακμη του βρισκεται στον 9ο γενεθλιο οικο(ποσειδωνας στους ιχθεις).Υπαρχει αμοιβαια υποδοχη μεταξυ 11ου +12ου ηλιακου οικου.Με προβληματισε ο ουρανος του 12ου ηλιακου που πεφτει στον 7ο γενεθλιο οικο.Οι οψεις που κανει ο ουρανος ειναι θετικες και υπαρχουν και καποιες οψεις που κανει και στο γενεθλιο χαρτη. Επισης η ακμη του 7ου ηλιακου πεφτει στον 4ο γενεθλιο,και η ακμη του 4ου ηλιακου στον 12ο γενεθλιο.Δεν ξερω αλλα με ανησυχει που ο 7ος και ο 4ος συνδεονται με τον ηλιακο 12ο γιατι πολλα εχω διαβασει για αυτον.Τι μπορει να σημαινει?
vogue
14-09-2011, 04:36 AM
Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ηλιακή επιστροφή είναι ένα από τα προγνωστικά συστήματα και δεν μελετάται μόνη της αλλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα. Αν την απομονώσουμε μπορεί εύκολα να παραπλανηθούμε στις προβλέψεις μας
Η ακμή του 11ου στον Υδροχόο δείχνει κοινωνικότητα και ανάγκη για κοινούς στόχους με φίλους και ομάδες . Με κυβερνήτη τον Ουρανό στον 12ο νομίζω ότι θα υπάρχουν απροσδόκητες διαμάχες , αν όμως οι όψεις που κάνει είναι θετικές, όπως λες, μπορεί να υπάρξει αίσιο τέλος. Τώρα ο 11ος ετήσιος 7ο γενέθλιο θα μπορούσε να δείχνει σχέδια για γάμο ή συνεργασίες. Η ύπαρξη του Ποσειδώνα εδώ, αν έχει και αρνητικές όψεις , προδιαθέτει για σύγχυση, εξαπάτηση αλλά ίσως και εξιδανίκευση καταστάσεων σε σχέση με φίλους, συνεργάτες….
Ο 12ος ετήσιος στον 9ο γενέθλιο μπορεί να σημαίνει ανησυχίες ή δοκιμασίες σε θέματα που σημειοδοτεί ο 9ος όπως εκπαιδευτικά, σχολείο /πανεπιστήμιο/ σπουδές γενικότερα. Μπορεί και προβλήματα δικαστικά ή με συγγενείς εξ αγχιστείας. Και επειδή η ακμή του είναι στο ζώδιο του Ιχθύ μπορεί απλά να δείχνει μια ανάγκη να ξεφύγεις από την καθημερινότητα μέσω ενός ταξιδιού.
Τώρα ο ετήσιος 7ος στον γενέθλιο 4ο μπορεί ανάμεσα στα αλλά να δείξει γάμο , συγκατοίκηση αλλά και συνεργασία για επιχείρηση ή ακόμα και τακτοποίηση ακίνητης περιουσίας. Τέλος ο ετήσιος 4ος στον γενέθλιο 12ο , κάποια προβλήματα σε σχέση με το σπίτι.
Όλα αυτά είναι ενδείξεις που μπορούν να επιβεβαιωθούν ή όχι, μόνο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προγνωστικά.
Ευχαριστώ και καλό βράδυ:bigsmile:
mersini1
14-09-2011, 05:39 AM
Σας ευχαριστω παρα παρα πολυ για την εκτενη απαντηση σας!!Να ειστε καλα και καλο ξημερωμα!ευχαριστω πολυVerneigung
ariman
14-09-2011, 03:09 PM
Γεια σας,
θα ήθελα να εκφράσω κι εγω μια απορία πάνω στην ηλιακή μου επιστροφή, φυσικά διάβασα πως μελετάται πάντα συνδυαστικά με άλλα συστήματα πρόγνωσης οπότε δεν αποσκοπώ σε μια ακριβή πρόβλεψη, αλλά στο να κατευθύνω σωστά τη σκέψη μου.
Λοιπόν, στο χάρτη αυτό έχω τον άρη στην 29 μοίρα στον καρκίνο και στον 3ο οίκο. Η αρνητική ερμηνεία που μου έρχεται στο μυαλό είναι οτι μπορεί να σημαίνει ατύχημα σε κάποια μετακίνηση. Επειδή όμως βλέπω οτι ο άρης της ηλιακής επιστροφής κάνει εξάγωνο με τους γεννέθλιους, ήλιο και κρόνο θα μπορούσε να σημαίνει ίσως απλά πολλές μετακινήσεις και ταξίδια ή ακόμα και αλλαγή κατοικίας επειδή βρίσκεται στο συγκεκριμένο ζώδιο?
Έδωσα σημασία σε αυτή την όψη επειδή είναι στην 29η μοίρα και ίσως να της έχω δώσει μεγαλύτερη σημασία απο οτι θα έπρεπε...οπότε περιμένω τα σχόλια σας.
Πάντως για αρκετό καιρό διάβαζα άρθρα χωρίς να μπω στη διαδικασία να γράψω ένα σχόλιο ή να ρωτήσω κάτι, κατάλαβα οτι τελικά αυτό είναι λάθος γιατί έτσι μπορεί να καταλήγω σε λάθος συμπεράσματα.
Ευχαριστώ.
ktisila
14-09-2011, 04:01 PM
Κι εγω ψαχνομαι με την ηλιακη επιστροφη!!!! Δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη ακομα αλλα στην περιπτωση που αναφερεις θα κοιτουσα ακομα ποιον οικο της ηλιακης κυβερνα ο αρης καθως και σε ποιον γενεθλιο οικο βρισκεται ο τριτος οικος της ηλιακης.
hattie23
14-09-2011, 04:34 PM
Καλησπερα ! Αγαπητε Αριμαν καταρχην γιατι ανησυχεις μονο και μονο επειδη υπαρχει ο Αρης στην 29 η μοιρα του Καρκινου ? Για να υπαρχουν ατυχηματα πρεπει να υπαρχουν δυσμενεις οψεις με πλανητες και αυτοι οι πλανητες να ειναι τοποθετημενοι σε οικους που να μπορουν να δειξουν καποιο ατυχημα. Δυσμενεις οψεις του Αρη με ερμη ,ουρανο και κρονο (ακομα και με τους ηλιου και σεληνη γιατι δειχνει βιασυνη,εγωισμο ,τεντωμενα νευρα πραγματα που μπορουν να οδηγησουν σε ενα ατυχημα) και οι πλανητες αυτοι να ειναι τοποθετημενοι η να κυβερνουν οικους οπως ο 3ος που αναφερεις,ο 9ος ,ο 8ος και ο 12ος.
Για μενα ο Αρης στην τελευταια μοιρα του Καρκινου βρισκεται ακομα σε πτωση και οι θετικες οψει ς με τον ηλιο και τον κρονο ισως τον ξεμουχλιασουν προσφερωντας του ευκαιριες για μικρες μετακινησεις και ταξιδια. Για μενα ο Αρης εδω δεν δηλωνει σωνει και ντε καποιο ατυχημα αλλα μαλλον συχνοτητα μετακινησεων κατι που ο Αρης σε πτωση στο ζωδιο του Καρκινου εστω και στην τελευταια μοιρα δεν φαινεται να του καλαρεσει.
Φυσικα πρεπει να κοιταξεις ,ποιος ειναι ο κυβερνητης του 3ου και ποιον οικο κυβερνα ο αρης γι ανα εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα γιατι συμβαινουν αυτες οι μετακινησεις (θα μπορουσε επισης οτιδηποτε αλλο αφου ο 3ος εχει να κανει και με την επικοινωνια,με τα γραπτα και τις συγγενικες,αδερφικες και γειτονικες μας σχεσεις ).
ariman
14-09-2011, 04:52 PM
Αγαπητή ktisila κοίταξα αυτά που μου επισήμανες, έτσι βλέπω οτι ο άρης κυβερνά τον 12ο οίκο της ηλιακής επιστροφής, το οποίο μόνο αρνητικό μου ακούγεται και επίσης οτι ο 3ος της ηλιακής επιστροφής βρίσκεται πάνω στον 9ο γεννέθλιο οίκο (αυτό δυστυχώς δε μου λέει τίποτα).
Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι αν όντως επειδή ο άρης βρίσκεται στην 29η μοίρα είναι δυνατό να προκαλέσει κάποιο σημαντικό γεγονός ( αν βέβαια αυτό φαίνεται και με άλλες μεθόδους, όπως συχνά αναφέρουν τα πιο έμπειρα μέλη), αλλά τώρα εγώ στέκομαι μόνο στην ηλιακή επιστροφή γιατί θα ήθελα πρώτα να κατανοήσω σωστά κάποια πράγματα σχετικά με αυτή.
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
ariman
14-09-2011, 05:06 PM
Αγαπητή hattie23 μου έλυσες κάποιες βασικές απορίες με την απάντηση σου, δυστυχώς την είδα αφού είχα γράψει την απάντηση μου στην οποία αναφέρω πάλι την 29η μοίρα. Έχεις δίκιο οτι δεν έδωσα καμία σημασία στο γεγονός οτι ο άρης είναι σε πτώση στο συγκεκριμένο ζώδιο, όπως και τους άλλους παράγοντες που αναφέρεις.
Πάντως με βοήθησες αρκετά, θα προσπαθήσω να μελετήσω με μεγαλύτερη προσοχή κάποια πράγματα στο χάρτη μου.
σ' ευχαριστώ πολύ
ktisila
14-09-2011, 05:15 PM
Κοιτα αυτο που εχω εγω ως κανονα ειναι οτι κανενας οικος δεν αντιπροσωπευει κατι μονο κακο ή καλο καθως επισης και μια ενδειξη απο μονη της δεν φερνει αποτελεσμα. Αυτο που θελω να πω ειναι πως ο 12 οικος αντιστοιχει σε πολλα πραγματα και το οτι ο αρης απο βρισκεται στην 29η του καρκινου σιγουρα απο μονο του δεν λεει κατι. Οσο για τον ενατο μπορει να δειχνει ταξιδι για νομικα θεματα ή κατι σχετικο με το εξωτερικο, ο δωδεκατος απ'οτι ξερω δεν ειναι υποχρεωτικα κατι κακο, μπορει να δειχνει απομονωση ή κατι κρυφο.
Εχω μια απορια γιατι σου ηρθε κατ'ευθειαν το ατυχημα?
ariman
14-09-2011, 05:34 PM
Συνήθως ο νους μας πάει πάντα πρώτα στο κακό... τι να πω σκέφτηκα οτι ο άρης συνδέεται με βιασύνη, ατυχήματα, δράση κλπ, πάντως δεν είναι η μοναδική ερμηνεία που σκέφτηκα με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω.
Το θεώρησα πάντως σαν μια ευκαιρία για να ξεκολλήσω λίγο τη σκέψη μου απο αυτά τα λίγα που ανέφερα και να το πάω ένα βήμα πιο πέρα, ευτυχώς με τις απαντήσεις σας μου δώσατε να καταλάβω και κάποιους άλλους παράγοντες που θα έπρεπε να είχα μελετήσει.
ligero
14-09-2011, 11:17 PM
Καλησπέρα και από μένα!
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό!
Μία μικρή βοήθεια όμως....
Όταν στην Ηλιακή Επιστρόφή, η ακμή του πρώτου οίκου είναι στην 00μοίρα του Σκορπιού και στο γενέθλιο χάρτη το μεσουράνημα βρίσκεται στην 00 μοίρα του Σκορπιού, τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Τι άλλο πρέπει να εξετάσω πριν θεωρήσω (ή ίσως και όχι) κάποια ενεργοποιηση του 10ου οίκου?
Ευχαριστώ
Katerina Paraskevopoulou
14-09-2011, 11:42 PM
Αγαπητή φίλη, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου ο ετήσιος ωροσκόπος σου είναι στον Σκορπιό.
Συνεπώς ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής κάνει σύνοδο με το γενέθλιο μεσουράνημα.
¶ρα στην φετινή χρονιά αν συνηγορούν και τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα, ενδεχομένως θα εκφραστείς στο χώρο της κοινωνική σου καταξίωσης (γάμος? επάγγελμα?) με τρόπο που υποδυκνύει το ζώδιο του Σκορπιού.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, όπου παίζει Σκορπιός και Πλούτωνας χρειάζεται κοντά στο νου κι η γνώση, διότι διπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών.
Κοίτα επίσης που πέφτει ο Πλούτωνας της ηλιακής επιστροφής και τι όψεις κάνει.
Σημαντικό επίσης, είναι να έχεις ορθή ώρα γέννησης, γιατί αλλιώς χάνεται η αξία της οικοθεσίας που αναφέρεις, λόγω επιπροσθέτως της μηδενικής μοίρας που έχεις.
mersini1
14-09-2011, 11:59 PM
Καλησπερα!Εχω κολλησει με την ηλιακη επιστροφη προσπαθω βεβαια να καταλαβω διαβαζοντας οτι γραφεται εδω μεσα αλλα η εμπειρια μου δεν ειναι ικανοποιητικη ετσι ωστε να βγαλω ενα συμπερασμα.Στη φετινη ηλιακη ο ηλιακος ωροσκοπος ειναι ο ταυρος και η ακμη του πεφτει στον 10ο γενεθλιο οικο.Στον 10ο +9ο ηλιακο βρισκεται η ακμη του αιγοκερου με τον πλουτωνα,οπου η ακμη του 10ο πεφτει στον 6ο γενεθλιο οικο(ακμη αιγοκερου) και ο γενεθλιος πλουτωνας στον 3ο οικο στην παρθενο.Η ακμη του 6ου ηλιακου η παρθενος βρισκεται στον 2ο+3ο γενεθλιο οικο μου.Στον 3ο γενεθλιο εχω τον κρονο και τον πλουτωνα στην παρθενο.Αν κρινω σωστα θα με απασχολησουν επαγγελματικα φετος αλλα δεν καταλαβαινω πως να τα συνδιασω ολα αυτα..Αν καποιος ειναι σε θεση και εχει την διαθεση επισης ας με βοηθησει να βγαλω καποια ακρη:embarrest
vogue
15-09-2011, 03:04 AM
Σχετικά με το θέμα του Αρη στο 12ο που ανέφερε το μέλος ARIMAN θα ήθελα να πω, ότι όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην 29η μοίρα ζωδίου μας προϊδεάζει για χρονιά τελειώματος ενός κύκλου, το άτομο αφήνει κάτι πίσω του και θα υπάρξουν αλλαγές.
Μersini 1, o ωροσκόπος ηλιακής στο ζώδιο του Ταύρου, δείχνει μια χρονιά που θα σε απασχολήσει η συναισθηματική και οικονομική σου ασφάλεια και θα έχεις ανάγκη από σταθερότητα στη ζωή σου και στο 10ο γενέθλιο, θα προσπαθήσεις να το πετύχεις μέσα από επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση . Θα σε απασχολήσει η κοινωνική σου εικόνα και ίσως θέματα γονιών.
Μετά μπορείς να δεις ο κυβερνήτης του ετήσιου ωροσκόπου σου η Αφροδίτη σε ποιο οίκο βρίσκεται και τι όψεις κάνει.
Το ετήσιο μεσουράνημα στον 6ο γενέθλιο που ανέφερες μπορεί να δείχνει και μια ανησυχία για θέματα 10ου.
Τέλος στην ηλιακή επιστροφή είναι βασική η σημασία του Ηλιου, σε ποιο οίκο της ηλιακής πέφτει και οι όψεις του.
Eλπίζω να βοήθησα
Καλό βράδυ:bigsmile:
mersini1
15-09-2011, 04:20 AM
Σας υπερευχαριστουμε που προσπαθειτε να μας βοηθησετε και εμας που θελουμε να κατανοησουμε καποια πραγματα στον χωρο:cheesy::cheesy:!Κοιτωντας τις οψεις βλεπω ότι η ηλιακη αφροδιτη(29΄07)βρισκεται στον 4ο ηλιακο μαζι με τον ηλιο(στον λεοντα) στην ακμη του καρκινου.(η ακμη του ηλιακου 5ου λεων είναι το ζωδιο μου).Η ακμη του καρκινου βρισκεται στον 12ο γενεθλιο και εκει βρισκεται ο γενεθλιος ηλιος μου(ηλιος στον λεων)Στον 4ο γενεθλιο οικο εχω τον δια που κανει τριγωνο με τον ηλιο και ενεργοποιει την γενεθλια οψη ηλιου-δια.Οσον αφορα τις οψεις τις αφροδιτης κανει συνοδο με ηλιο,τριγωνο με δια του 4ου ,τετραγωνο με κρονο του 3ου,τετραγωνο με πλουτωνα 3ου,τετραγωνο με γενεθλιο mc(πολλα τετραγωνα βλεπω και με ανησυχει…)χιαστι με ποσειδωνα 5ου κ χιαστι με βερτεξ 5ου.Βεβαια δεν υπαρχει καμια οψη στον γενεθλιο που να ενεργοποιει τις οψεις αφροδιτης.
vogue
15-09-2011, 10:25 AM
Αρα έχεις την ετήσια Αφροδίτη στην 29η μοίρα, κυβερνήτη ετήσιου ωροσκόπου στον 4ο ετήσιο. Αυτό δείχνει ανάγκη για θετικές σχέσεις μέσα στην οικογένεια ή ακόμα ότι θες να διακοσμήσεις, να βελτιώσεις το περιβάλλον του σπιτιού. Μπορεί ακόμα να σημαίνει και βοήθεια ακόμα και οικονομική από γονείς. Το ότι ο ετήσιος Ηλιος βρίσκεται στον 4ο ετήσιο, ενισχύει τα παραπάνω.
Τα τετράγωνα δείχνουν δυσκολίες αλλά αν δεν ενεργοποιούν γενέθλιες όψεις συνήθως δεν φέρνουν γεγονότα.
Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.:bigsmile:
ligero
15-09-2011, 11:24 AM
Ευχαριστώ πολύ Parkat για την άμεση απάντηση!
Θα τα εξετάσω όλα αυτά. Μπορείς να εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς: "διαπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών". ;;;;
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με στήριξη για επαγγελματική καταξίωση! Και βέβαια η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ενώ μέχρι πέρυσι ήμουν σε ένα άλλο "επαγγελματικό πεδίο" φέτος επέλεξα κάτι διαφορετικό και νοιώθω ήδη καλά με την απόφαση αυτή! Παίζουν όμως και άλλες αλλαγές;
Καλή σου μέρα!
Katerina Paraskevopoulou
15-09-2011, 05:03 PM
Ευχαριστώ πολύ Parkat για την άμεση απάντηση!
Θα τα εξετάσω όλα αυτά. Μπορείς να εξηγήσεις πιο συγκεκριμένα τι εννοείς: "διαπραγματεύονται σκληρά θέματα αλλαγών, συμβολικών ή κυριολεκτικών". ;;;;
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με στήριξη για επαγγελματική καταξίωση! Και βέβαια η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ενώ μέχρι πέρυσι ήμουν σε ένα άλλο "επαγγελματικό πεδίο" φέτος επέλεξα κάτι διαφορετικό και νοιώθω ήδη καλά με την απόφαση αυτή! Παίζουν όμως και άλλες αλλαγές;
Καλή σου μέρα!
Ο Σκορπιός και ο Πλούτωνας επιδρούν πάνω μας φέρνοντας εσωτερική δύναμη, αλλαγές και μεταμορφώσεις, αθέατες συμπεριφορές και βαθιά κι έντονα συναισθήματα.
Τα αποτελέσματα δεν είναι ακαριαία.
Ξεκινούν μία εσωτερική διεργασία τα αποτελέσματα της οποίας διαφαίνονται όταν η ζύμωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί....
Κάνε αναζήτηση στις έννοιες και της λέξεις κλειδιά του Σκορπιού και του Πλούτωνα για να πάρεις μία γεύση τι μπορεί να ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.
Το τι γεγονότα θα σου έρθουν εξαρτάται από το παρελθόν σου και την τωρινή σου εξέλιξη σαν πρόσωπο.
Οι χάρτες πρόγνωσης δείχνουν τάσεις, το τι πράγματι θα συμβεί έχει σχέση με το γενέθλιο χάρτη σου αλλά και τις αλληλεπιδράσεις που έχεις με τα άλλα άτομα γύρω σου.
Σκέψου μετά πώς συνέβη αυτή η αλλαγή στα επαγγελματικά σου, πώς έδρασες και κράτα τις προσωπικές σου παρατηρήσεις.
Αν ανησυχείς για παραπέρα αλλαγές, απλά να είσαι σε εγρήγορση, γιατί ούτως ή άλλως οι καιροί είναι δύσκολοι....
Τέλος να θυμάσαι ότι μία μεμονωμένη ερμηνεία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της.....
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις......
ligero
15-09-2011, 06:00 PM
Ευχαριστώ Πολύ!!!
mersini1
15-09-2011, 06:41 PM
Ευχαριστω και για ακομη μια φορα για την βοηθεια σας.Οντως,σε 2 μηνες σκεφτομαι να κανω μια μετακομηση(και θα στηριξουν και οικονομικα και οι γονεις).Αρα σιγουρα θα με απασχολησουν θεματα κατοικιας..Εχω μια απορια σχετικα με τον γενεθλιο ηλιο.Το ζωδιο μου είναι λεων και ο ωροσκοπος το ιδιο.Ο γενεθλιος ηλιος βρισκεται στην ακμη του καρκινου στον 12ο γενεθλιο.Αυτο που θα ηθελα να καταλαβω είναι αν πρεπει να υπολογιζω τον γενεθλιο ηλιο από τον 12ο οικο η αν πρεπει να τον υπολογιζω στον 1ο οικο.πχ στην φετινη ηλιακη ο ουρανος βρισκεται στον 12ο ηλιακο(αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο(ακμη υδροχοου) και 5ο γενεθλιο βρισκεται ο ουρανος)και βλεπω ότι ενεργοποιειτα η γενεθλια οψη ουρανου τριγωνου ηλιου.Αυτη η οψη που λεω ουρανου τριγωνου ηλιου ενεργοποιειται με τον τροπο που λεω η κανω λαθος?
hattie23
15-09-2011, 09:14 PM
Εξαρταται ποσες μοιρες απεχει ο ηλιο σου απο την ακμη του ωροσκοπου .Αν παραδειγμα ο 12ος τελειωνει στις 8 μοιρες του λεοντα και εχει τον ηλιο σου δυο-τρεισ μοιρες πριν τοτε μπορεις να τον υπολογιζεις σαν μεσα στον ωροσκοπο. Εγω επειδη εχω στην 29ν μοιρα του σκορπιου τον ερμη μου και ξεκινα ο 5ος απο την 1 μοιρα του τοξοτη υπολογιζω τον ερμη στον 5ο (αν και μεταξυ μας βρισκω περισσοτερα κοινα στοιχεια με ενα σκορπισιο ερμη και στον 4ο οικο παρα με εναν τοξοτισιο στον 5ο).Δεν κανω ομως το ιδιο με τον ποσειδωνα που βρισκεται 7 μοιρες πριν την ακμη του 6 οικου ,δηλαδη στην 29η του τοξοτη .Αυτον τον τοποθετω μεσα στον 5ο και οχι στον 6ο μου .
Τωρα δεν καταλαβα το δευτερο μερος της ερωτησης .Θες να μαθεις αν ο ηλιος σου ανηκει στον ωροσκοπο και αν ενεργοποιειται το γενεθλιο τριγωνο ? .Μα το γενεθλιο τριγωνο ετσι και αλλοιως σε οποιο οικο και να πεφτει ο ηλιος θα ενεργοποιηθει ,αφου οι οψεις του ηλιου στην ηλιακη επιστροφη ειναι ιδιες καθε χρονια.Εννοειται οτι σε οποιους και αν πεσει το τριγωνο θα ενεργοποιηθει .
mersini1
15-09-2011, 09:54 PM
Σε ευχαριστω hattie:cheesy:H ακμη του καρκινου στον 12ο τελειωνει στις 8΄41.Η ακμη του 1ου οικου λεοντα αρχιζει στις 8'47 και ο ηλιος ειναι στις 4΄20.Συγνωμη και παλι αλλα μπερδευτηκα ειναι εντος ωροσκοπου η 12ο?Η αληθεια ειναι οτι στην ηλιακη κοιταζα μονο σε ποιον οικο βρισκεται ο ηλιος και οχι τις οψεις του ηλιου γιατι εβλεπα οτι ειναι ιδιες με αυτες του γενεθλιου και δεν εδινα σημασια.Τωρα καταλαβα πως λειτουργει...αργησα..π.χ τωρα στην ηλιακη εχω τον ηλιακο ηλιο στον 4ο και τον γενεθλιο ουρανο στον 7ο αρα ενεργοποιειτε το τριγωνο ηλιου-ουρανου(4ου-7ου)τριγωνο ηλιου- δια στον 4ο γενεθλιο κτλ..σε ευχαριστω!!
Katerina Paraskevopoulou
15-09-2011, 10:15 PM
Ευχαριστω και για ακομη μια φορα για την βοηθεια σας.Οντως,σε 2 μηνες σκεφτομαι να κανω μια μετακομηση(και θα στηριξουν και οικονομικα και οι γονεις).Αρα σιγουρα θα με απασχολησουν θεματα κατοικιας..Εχω μια απορια σχετικα με τον γενεθλιο ηλιο.Το ζωδιο μου είναι λεων και ο ωροσκοπος το ιδιο.Ο γενεθλιος ηλιος βρισκεται στην ακμη του καρκινου στον 12ο γενεθλιο.Αυτο που θα ηθελα να καταλαβω είναι αν πρεπει να υπολογιζω τον γενεθλιο ηλιο από τον 12ο οικο η αν πρεπει να τον υπολογιζω στον 1ο οικο.πχ στην φετινη ηλιακη ο ουρανος βρισκεται στον 12ο ηλιακο(αντιστοιχει στον 7ο γενεθλιο(ακμη υδροχοου) και 5ο γενεθλιο βρισκεται ο ουρανος)και βλεπω ότι ενεργοποιειτα η γενεθλια οψη ουρανου τριγωνου ηλιου.Αυτη η οψη που λεω ουρανου τριγωνου ηλιου ενεργοποιειται με τον τροπο που λεω η κανω λαθος?
Σε ευχαριστω hattie:cheesy:H ακμη του καρκινου στον 12ο τελειωνει στις 8΄41.Η ακμη του 1ου οικου λεοντα αρχιζει στις 8'47 και ο ηλιος ειναι στις 4΄20.Συγνωμη και παλι αλλα μπερδευτηκα ειναι εντος ωροσκοπου η 12ο?
Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω..... Πές μου σε παρακαλώ.
Που είναι η ακμή του 12ου σου; Σε ποιό ζώδιο και ποιά μοίρα;
Που είναι ο γενέθλιος ωροσκόπος-ακμή 1ου σου; Σε ποιό ζώδιο και σε ποια μοίρα;
Που βρίσκεται ο ήλιος σου; Σε ποιό ζώδιο και σε ποιά μοίρα;
Αν ο ήλιος φαίνεται να βρίσκεται στον 12ο σου και απέχει μέχρι και πέντε μοίρες από τον ωροσκόπο σου, με φορά αντίθετη των ρολογιών, τότε λειτουργεί στον 1ο οίκο σου.
mersini1
15-09-2011, 10:27 PM
Αν ο ήλιος φαίνεται να βρίσκεται στον 12ο σου και απέχει μέχρι και πέντε μοίρες από τον ωροσκόπο σου, με φορά αντίθετη των ρολογιών, τότε λειτουργεί στον 1ο οίκο σου.
Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση απεχει 4 μοιρες ο ωροσκοπος απο τον ηλιο.Ετσι λειτουργει στον 1ο οικο μου!
ktisila
16-09-2011, 12:56 AM
Πρεπει η ωρα γεννησης σου ομως να ειναι ακριβης γιατι διαφορετικα μπορει να σου δωσει μεγαλυτερη αποσταση απο την ακμη του ωροσκοπου.
laparisienne
07-10-2012, 09:10 PM
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία για την ηλιακή επιστροφή.
Έχει σημασία αν οι όψεις που σχηματίζονται είναι συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες;
Ή όλες θα ενεργοποιηθούν μες στη χρονιά;
Κοραλλία Μόζορα
08-10-2012, 10:05 AM
Στην ηλιακή επιστροφή δεν παίζει ρόλο αν οι όψεις είναι συγκλίνουσες ή αποκλίνουσες.
aurelia
10-10-2012, 08:13 AM
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, παρότι το θέμα έχει γίνει αρκετά μεγάλο... Το να προοδεύουμε τον ωροσκόπο, το μεσουράνημα και τη Σελήνη (ενδεχομένως και τους υπόλοιπους πλανήτες) του χάρτη της ηλιακής επιστροφής πόσο έγκυρη μέθοδος είναι στην πρόβλεψη της ημέρας (ή της κατά προσέγγιση ημέρας) που θα γίνει ένα γεγονός?
πχ Η Σελήνη της ηλιακής 10μέρες μετά τα γενέθλια του ατόμου, προοδεύοντάς την, κάνει σύνοδο με το ετήσιο ωροσκόπο. Κατά πόσο αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω με ασφάλεια, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τα λοιπά προγνωστικά συστήματα και κυρίως το Ηλιακό Τόξο.
Και μια ακόμη απορία. Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής είναι ο ίδιος με τον γενέθλιο (όπως πχ συμβαίνει γύρω στα 33 μας χρόνια, αλλά όχι αποκλειστικά τότε), πέφτει δηλαδή στο ίδιο ζώδιο, αλλά μερικές μοίρες πριν τον γενέθλιο, θεωρώ ότι ο ωροσκόπος ηλιακής πέφτει στο 12ο γενέθλιο κι έτσι τον ερμηνεύω ή θεωρώ ότι επειδή είναι στο ίδιο ζώδιο με το γενέθλιο ενεργοποιείται το σύνολο του γενέθλιου χάρτη?
Κοραλλία Μόζορα
10-10-2012, 09:55 PM
Στην ηλιακή επιστροφή υπάρχουν 3-4 μέθοδοι εντοπισμού του χρόνου που θα συμβεί ένα γεγονός αλλά καμμιά απ' αυτές δεν είναι ασφαλής και σίγουρη. Δεν λειτουργούν με συνοχή και συνέπεια. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εντοπίζοντας τον χρόνο από τον προοδευτικό χάρτη, όσο μπορούμε, και από τους τράνζιτς, να κοιτάμε τις μεθόδους αυτές στην ηλιακή επιστροφή για κάποια επιβεβαίωση.
Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής πέφτει μέχρι 5ο πίσω από την ακμή του γενέθλιου ωροσκόπου μπορούμε να την θεωρήσουμε επανάληψη ακμών, διαφορετικά θεωρούμε ότι βρίσκεται στον 12ο οίκο.
vanna8
11-10-2012, 01:58 PM
Τι ωραιο θεμα η ηλιακη επιστροφη. Αν ειχατε την καλοσυνη μηπως καποιος γνωριζει
τι μπορει να ειναι στην ηλιακη η συνοδος μαυρης σεληνης με τον β. δεσμο γεννεθλιο
ο β. δεσμος ειναι στο 8 οικο γεννεθιο και στην ηλιακη πεφτει στη ακμη 7 οικου σε
συνοδο με την λιλιθ.Να χαρειτε δεν ξερω πως να το παρω αυτο.Σας ευχαριστω
πολυ.
Κοραλλία Μόζορα
11-10-2012, 02:13 PM
vanna8,
δεν χρησιμοποιώ καθόλου τους δεσμούς της Σελήνης ή την μαύρη Σελήνη στην ηλιακή επιστροφή. Πιστεύω ότι δεν δίνουν συγκεκριμένες, σαφείς και ασφαλείς πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα. Αν ασχολείται κάποιος άλλος με τα σημεία αυτά και πιστεύει το αντίθετο ας σου απαντήσει.
katiakiss
11-10-2012, 02:25 PM
Τι ωραιο θεμα η ηλιακη επιστροφη. Αν ειχατε την καλοσυνη μηπως καποιος γνωριζει
τι μπορει να ειναι στην ηλιακη η συνοδος μαυρης σεληνης με τον β. δεσμο γεννεθλιο
ο β. δεσμος ειναι στο 8 οικο γεννεθιο και στην ηλιακη πεφτει στη ακμη 7 οικου σε
συνοδο με την λιλιθ.Να χαρειτε δεν ξερω πως να το παρω αυτο.Σας ευχαριστω
πολυ.Το ότι στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής η ακμή του 7ου κάνει σύνοδο με τον Β.Δ , είναι μία αξιόλογη ένδειξη για κάποιους. Αυτό εξαρτάται από τη σχέση που έχει το άτομο που μελετά τον χάρτη, με την σημασία των δεσμών σελήνης γενικά. Ακριβώς επειδή είναι θέμα πεποίθησης και τυχαίνει να υπάρχει σύνοδος Β.Δ \Ν.Δ με τον ορίζοντα (1ος \7ος), θα σου πρότεινα να σημειώσεις σε ποιους γενέθλιους οίκους τοποθετείται αυτό και να παρακολουθήσεις μόνη σου αν και πως μπορεί να εκφραστεί.
Τα καλύτερα συμπεράσματα είναι αυτά που βγάζουμε μόνη μας, παρακολουθώντας στην πράξη και σε βάθος χρόνου.
Ωστόσο, αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πρώτης γραμμής σημεία που εντοπίζουμε στον χάρτη του SR , μετά τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο και τη Σελήνη.
Η μαύρη Σελήνη δεν μας δίνει καμία πληροφορία ή τουλάχιστον δεν την έχω συναντήσει σε καμία σοβαρή μελέτη Ηλιακής επιστροφής αλλά και γενέθλιου ωροσκοπίου.
vanna8
11-10-2012, 03:03 PM
Σας ευχαριστω πολυ.
bubbleboo
06-03-2015, 09:12 PM
Μια πολυ ευγενικη κοπελα με βοηθησε στην αναλυση της φετινης μου ηλιακης επιστροφης. Δυστυχως ομως ειναι πολυ δυσοιωνη, εκει που εψαχνα για εγκυμοσυνες κλπ βγηκαν καποια πολυ ασχημα πραγματα (πιθανα θανατος-οχι δικος μου). Θα ηθελα να σας παραθεσω καποια στοιχεια που μου εδωσε η κοπελα και να πειτε κι εσεις μια γνωμη
1)ωροσκ. αρχικη μοιρα (00.37 παρθενου) = ενα θεμα υγειας, μεσα στο σπιτι (στον 4ο οικος ναταλ).
κρονος στον 4ο σολαρ και 6ο ναταλ, αρα μου επιβεβαιωνει αυτο που μου λεει ο ωροσκοπος. Εχουμε 4ο σολαρ = 6ος ναταλ = ενα προβλημα υγειας στο σπιτι.
Ο ερμης κυβερνα τον ωροσκοπο και πεφτει πανω στον algol (26 ταυρου), στον 10ο οικο (αξονας γονεων) στον 12ο ναταλ (νοσοκομεια) και ακριβειας αντιθεση στο ναταλ κρονο του 8ου.
Επι πλεον ο ερμης = μεσοδιαστημα Mars/ Saturn σολαρ απο 26ο Aquarius.
Αυτο το μεσοδ. κανει οψη 45ο στον Mercury ναταλ. Απο 2 μεριες ο Mercury μπλοκαρισμενος κυβερνητης 4ου ναταλ δηλ. παλι οικογενεια αλλα και ωροσκ. ναταλ.
Ο Saturn σολαρ θα γυρισει αναδρομος στο Scorpio και θα πιασει το μεσοδ. Mars/Saturn ναταλ στις 28ο Leo.
Θα εκτιμουσα να μου πειτε την αποψη σας γιατι εχω ταραχτει αρκετα
Τίνα Ζαχαριάδου
08-03-2015, 05:37 PM
Από πότε ο ωροσκόπος ηλιακής στον 4ο γενέθλιο φέρνει πρόβλημα υγείας;; Αποκλείεται δηλαδή να ασχοληθείς με την οικογένεια σου και το σπίτι χωρίς να υπάρξει πρόβλημα υγείας;
Ο Κρόνος στον 4ο επισημάνει πως πρέπει να ασχοληθείς με κάποιες υποχρεώσεις που ενδεχομένως προκύψουν κυρίως αν έχεις υπαλληλική θέση ή ιδιωτική επιχείριση, ή ακόμη κι απέναντι στους γονείς σου, φέρνει πολλή κούραση και εξασθένηση γι αυτό αν δεν καταφέρεις να δείξεις ψυχραιμία ώστε να κοντρολάρεις την ενέργεια σου, είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας, ιάσιμα και κυρίως ψυχοσωματικά. Επίσης δεν αποκλείεται να χρειαστεί να κάνεις κάποιες επισκευές στο σπίτι σου ειδικά αν είναι παλιό.
Ο Ερμής στον 10ο είναι εξαιρετικός για κάποιον που χρειάζεται εξειδίκευση στα επαγγελματικά του, για κάποιον που ασχολείται με τη συγγραφή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αφού σ' αυτούς τους τομείς φαίνεται πως θα πάει αρκετά καλά. Γενικότερα του 1ου ο κυβερνήτης στον 10ο δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον και εξελίξεις στον τομέα της εργασίας. Μέσα στον 12ο φέρνει κυρίως μυστικότητα ως προς τα σχέδια σου ενώ κάποιες δυσάρεστες σκέψεις ή φοβίες μπορεί να σε απομακρύνουν και αποξενώσουν από τους άλλους.
Όσο για το Μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου που είναι το μεσοδιάστημα της μπλοκαρισμένης ενέργειας, σε όψη με τον Ερμή μάλλον ξεμπλοκάρεσαι κατά κάποιον τρόπο αφού ο Ερμής είναι αεικίνητος.
Όσο για τον Κρόνο που θα πιάσει κι αυτός ανάδρομος το ίδιο μεσοδιάστημα ναι, μπορεί να φέρει δυσκολίες και μπλοκαρίσματα γιατί μειώνεται η ενέργεια και η σεξουαλικότητα μας. Καταστάσεις δηλαδή που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο όταν αρρωσταίνουμε εμείς ή οι γονείς μας αλλά και όταν κυοφορούμε......
Όπως καταλαβαίνεις όλα είναι θέμα αντίληψης ;) :D
koritsii
09-03-2015, 07:08 PM
Όταν σε μια μελλοντική ηλιακή επιστροφή βλέπω πολύ κακές όψεις, θα μπορούσα να μετριάσω το αποτέλεσμά τους? Δηλαδή κάνοντας γενέθλια σε άλλο τόπο, έτσι ώστε οι δύσκολοι πλανήτες να είναι σε εμπεριεχόμενο οίκο στην ηλιακή επιστροφή?
paraskeyh
10-03-2015, 12:45 AM
Δεν νομιζω οτι αμα ειναι σε εμπεριεχομενο δεν θα υπαρξει ενεργεια σε αυτον τον οικο.Απλα αλλαζοντας τοπο αλλαζεις και την οικοθεσια,αλλα μην ξεχνας οτι ακομα και αν αλλαξει καποιος τοποθεσια δεν θα αλλαξουν οι διελευσεις πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο και μαζι τους πανε πακετακι και οι εκλειψεις της χρονιας που ακολουθει.Νομιζω οτι είναι ενα θεμα που θα είχε πολυ ενδιαφερον αν καποιος το εχει κανει να μας παραθεσει την εμπειρια του.
Τίνα Ζαχαριάδου
10-03-2015, 10:54 AM
Koritsii, για κάποιον που πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει τα άστρα και το σύμπαν, είναι μια καλή κίνηση η αλλαγή τόπου.;)
bubbleboo
10-03-2015, 09:01 PM
Κυρία Ζαχαριάδου, διαβάζοντας την απάντηση σας ανάσανα πραγματικά...Εχω τρομαξει παρα πολυ οσο κι αν η λογικη μου μου λεει το αντιθετο..οποτε λετε πως τα πραγματα εχουν και αλλη οψη, οχι μονο την ασχημη ε?και αλγκολ?ξερω πως ειναι πολυ δυσμενης αστερας και στον ωροσκοπο ειναι αρκετα ατυχος, ειδικα αν ο κυβερνητης του κανει και ασχημες οψεις...
παντως χαιρομαι γιατι προτιμω ο κρονος να λειτουργησει περιοριστικα εκφραζομενος ως εγκυμοσυνη παρα ως ασθενεια...ευχαριστω:)
τελος εχω περιεργεια γι αυτο που ρωτησε το koritsii, τι γινεται με τα εμπεριεχομενα ζωδια σε οικους?πως εκφραζονται σε μια ηλιακη επιστροφη?οι οικοι υπερλειτουργουν?οι εμπεριεχομενοι πλανητες υπολειτουργουν???
paraskeyh
10-03-2015, 11:25 PM
Aγαπητη bubbleboo καλο ειναι να μην σε ανησυχει ο Κρονος γενικα ως πλανητης που φερνει δεινα,ειλικρινα σου λεω φερνει αλλα τοσα καλα.Καλο ειναι επισης να ξερεις οτι ο Κρονος στους οικους δρα με τροπο ετσι ωστε να περιοριζει ,οχι ομως για κακο.Αρκει να φανταστεις οτι πολλες εγκυμοσυνες ελαβαν χωρα με Κρονο στον ωροσκοπο και στον 1ο οικο,δειχνοντας με αυτον τον τροπο οτι η γυναικα θα πρεπει λιγο να περιορισει την ελευθερια που ειχε σωματικα αλλα και να αποδεχθει την επερχομενη ευθυνη.;)
bubbleboo
10-03-2015, 11:40 PM
Γεια σου Παρασκευη και ευχαριστω για τις πληροφοριες!Δεν με ανησυχει τοσο ο κρονος αυτος καθεαυτος, πιστευω οτι ειναι η νεμεσις του ζωδιακου. Αυτο που με ανησυχησε ειναι η πολυ αρνητικη εικονα που εδωσε (οπως μου εξηγησαν) η ηλιακη με τον κρονο να ειναι ενα στοιχειο της (και με μεσοδιαστηματα του). Καθως δεν γνωριζω και πολλα τρομαξα αρκετα γιατι μου μιλησαν ανοιχτα για θανασιμο ατυχημα η χειρουργειο σε γονεις η συντροφο
Μια πολυ ευγενικη κοπελα με βοηθησε στην αναλυση της φετινης μου ηλιακης επιστροφης. Δυστυχως ομως ειναι πολυ δυσοιωνη, εκει που εψαχνα για εγκυμοσυνες κλπ βγηκαν καποια πολυ ασχημα πραγματα (πιθανα θανατος-οχι δικος μου). Θα ηθελα να σας παραθεσω καποια στοιχεια που μου εδωσε η κοπελα και να πειτε κι εσεις μια γνωμη
1)ωροσκ. αρχικη μοιρα (00.37 παρθενου) = ενα θεμα υγειας, μεσα στο σπιτι (στον 4ο οικος ναταλ).
κρονος στον 4ο σολαρ και 6ο ναταλ, αρα μου επιβεβαιωνει αυτο που μου λεει ο ωροσκοπος. Εχουμε 4ο σολαρ = 6ος ναταλ = ενα προβλημα υγειας στο σπιτι.
Ο ερμης κυβερνα τον ωροσκοπο και πεφτει πανω στον algol (26 ταυρου), στον 10ο οικο (αξονας γονεων) στον 12ο ναταλ (νοσοκομεια) και ακριβειας αντιθεση στο ναταλ κρονο του 8ου.
Επι πλεον ο ερμης = μεσοδιαστημα Mars/ Saturn σολαρ απο 26ο Aquarius.
Αυτο το μεσοδ. κανει οψη 45ο στον Mercury ναταλ. Απο 2 μεριες ο Mercury μπλοκαρισμενος κυβερνητης 4ου ναταλ δηλ. παλι οικογενεια αλλα και ωροσκ. ναταλ.
Ο Saturn σολαρ θα γυρισει αναδρομος στο Scorpio και θα πιασει το μεσοδ. Mars/Saturn ναταλ στις 28ο Leo.
Θα εκτιμουσα να μου πειτε την αποψη σας γιατι εχω ταραχτει αρκετα
Τίνα Ζαχαριάδου
11-03-2015, 03:30 PM
Χαίρομαι που ανάσανες, δεν θα ήθελα να μας πάθεις κάτι ειδικά αυτή την περίοδο που θέλεις να αποκτήσεις παιδί :love:
Γενικότερα στους απλανείς δίνω μικρή βαρύτητα, για να τους λάβω σοβαρά υπόψη μου, ένα δυσάρεστο γεγονός θα πρέπει να φαίνεται από πολλές ενδείξεις.
Τα εμπεριεχόμενα ζώδια και πλανήτες δείχνουν μπλοκάρισμα δεν εκφράζονται δηλαδή ελεύθερα αφού δεν έχουν διεξόδους ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκφραστούν κάποια στιγμή. Αν μιλάμε για γενέθλιο εκφράζονται κάποια στιγμή στη ζωή μας, αν μιλάμε για ηλιακή επιστροφή, κάποια στιγμή μες τη χρονιά.
Παρασκευή με Κρόνο στον ωροσκόπο γέννησα το πρώτο μου παιδί κι έκανα να βγω από το σπίτι μου τουλάχιστον δυο μήνες. Με Κρόνο από διέλευση σε τετράγωνο με γενέθλιο Κρόνο, γέννησα το δεύτερο παιδί μου :clap: .
Και ναι, όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις (μη σας πω και παραπάνω).
ΥΓ Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι ενδείξεις για θανάσιμο ατύχημα.
bubbleboo
11-03-2015, 06:36 PM
Κυρία Ζαχαριάδου αυτά είναι τα στοιχεία που οδήγησαν την κοπέλα που με βοηθησε στην αναλυση σε αυτο το συμπερασμα
Εχεις ωροσκοπο σε αρχικη μοιρα στην Παρθενο (00.37) = ενα θεμα υγειας, μεσα στο σπιτι (πεφτει στον 4ο οικο ναταλ).
Επισης ο Κρονος πεφτει στον 4ο σολαρ (4ος σολαρ πεφτει στον 6ο ναταλ), αρα μου επιβεβαιωνει αυτο που μου λεει ο ωροσκοπος. Εχουμε 4ο σολαρ = 6ος ναταλ = ενα προβλημα υγειας στο σπιτι. Επισης ειναι εμπεριεχομενος-προσθετω εγω
Ο ερμης κυβερνητης του ωροσκοπου στις 26ο Ταυρου, πεφτει πανω στον algol ενα δυσμενη απλανη, στον 10ο οικο (αξονας γονεων) στον 12ο ναταλ (νοσοκομεια) και ακριβειας αντιθεση στο ναταλ κρονο του 8ου.
Επι πλεον ο ερμης = μεσοδιαστημα αρη/κρονοου σολαρ απο 26ο υδροχοος.
Αυτο το μεσοδ. κανει οψη 45ο στον Ερμη ναταλ. Απο 2 μεριες ο Ερμης μπλοκαρισμενος κυβερνητης 4ου ναταλ δηλ. παλι οικογενεια αλλα και ωροσκ. ναταλ. Επιπλεον ο σολαρ ερμης κανει συνοδο με ναταλ αρη και αντιθεση με ναταλ κρονο
Ο Κρονος σολαρ θα γυρισει αναδρομος στο σκορπιο και θα πιασει το μεσοδ. Αρη/κρονου ναταλ στις 28ο λεοντα
Απο 19 Απριλιου - 12 Ιουνιου η προοδ. σεληνη που ειναι στην παρθενο κι αυτη, παλι θεματα υγειας θα μπει στον 4ο οικο και μου επιβεβαιωνει κι αυτη το σολαρ.
Αυτες τις ημερομηνιες θα κανει τετραγωνο στον ναταλ ουρνανος και μιλα για ταραχη και αναστατωση.
Η νεα σεληνη 18 Μαιου, νομιζω θα βγαλει στην επιφανεια το γριφο του σολαρ.
Atrapos
11-03-2015, 07:39 PM
Ο ερμης κυβερνητης του ωροσκοπου στις 26ο Ταυρου, πεφτει πανω στον algol ενα δυσμενη απλανη, στον 10ο οικο (αξονας γονεων) στον 12ο ναταλ (νοσοκομεια) και ακριβειας αντιθεση στο ναταλ κρονο του 8ου.
Επι πλεον ο ερμης = μεσοδιαστημα αρη/κρονοου σολαρ απο 26ο υδροχοος.
Αυτο το μεσοδ. κανει οψη 45ο στον Ερμη ναταλ.
Bubbleboo, αν ο Ερμής ηλιακής επιστροφής είναι στις 26ο του Ταύρου μιλάμε για την ηλιακή επιστροφή της περασμένης άνοιξης. Μήπως θα ‘πρεπε να αρχίσεις να κοιτάς την επόμενη;
Αν αυτός ο Ερμής σχηματίζει αντίθεση με το γενέθλιο Κρόνο, αυτός θα βρίσκεται στο τέλος του Σκορπιού. Μιλάμε για την πρώτη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του. Μου φαίνεται αστείο να συζητάμε για το τετράγωνο που θα κάνει ο Κρόνος με το μεσοδιάστημα Άρη / Κρόνου.
Ο Κρόνος ηλιακής επιστροφής δεν γυρίζει να πάει πουθενά. Ο διελαύνων (transit) Κρόνος θα γυρίσει ανάδρομος αυτό το σαββατοκύριακο και κάποια στιγμή θα σχηματίσει σύνοδο με το γενέθλιο Κρόνο. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
ΥΓ Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι ενδείξεις για θανάσιμο ατύχημα.
Απλά προσυπογράφω:)
ΥΓ. Bubbleboo έχεις και τις δικές μου ευχές να πάνε όλα καλά και να ‘χεις ευχάριστα νέα.:nana:
bubbleboo
11-03-2015, 07:48 PM
Γεια σου Atrapos!Ευχαριστω για την απαντηση αλλα με μπερδεψες λιγο...ο ερμης της ηλιακης ειναι στις 26 του Ταυρου, εισαι σιγουρη?η ηλιακη του 2015 ειναι...ο κρονος ειναι στον Τοξοτη (03ο):confused:
ευχαριστω παρα πολυ το ελπιζω αν και δεν εχω σημαδια στην ηλιακη, ωστοσο μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση και τα υπολοιπα θα ερθουν
Atrapos
11-03-2015, 08:58 PM
Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Εσύ έγραψες ότι το μεσοδιάστημα στις 26ο του Υδροχόου είναι σε 45ο με τον γενέθλιο Ερμή και ότι ο Ερμής της ηλιακής είναι στις 26ο του Ταύρου. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Αλλά μάλλον εννοούσες ότι σχηματίζει τετράγωνο με τη συγκεκριμένη μοίρα, οπότε απλά μη δίνεις σημασία στο μήνυμα μου.
ΥΓ. Το τετράγωνο με τον απλανή μπορείς να το αγνοήσεις
bubbleboo
11-03-2015, 09:57 PM
Atrapos καταρχην συγγνωμη που σου αλλαξα φυλο:o
κατα δευτερον αναπαραγω αυτα που μου ειπε η κοπελα που με βοηθησε με την ηλιακη, εγω τα περιπλοκα δεν τα καταλαβαινω:o
ας μελετησω αυτα που εγραψες μπας και καταλαβω...ευχαριστω!
Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2015, 02:20 PM
Κι εγώ αυτό κατάλαβα, πως ο Ερμής βρίσκεται στις 26 μοίρες του Ταύρου :o
Atrapos καταρχην συγγνωμη που σου αλλαξα φυλο
κατα δευτερον αναπαραγω αυτα που μου ειπε η κοπελα που με βοηθησε με την ηλιακη, εγω τα περιπλοκα δεν τα καταλαβαινω
Αυτό είναι το κακό όταν δεν ζητάμε συμβουλές από γνώστες του αντικειμένου. Η κοπέλα προφανώς και είχε καλή πρόθεση όμως ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα είναι το λιγότερο δραματικός. Λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει, αν μη τι άλλο μας φτιάχνει τη διάθεση:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
12-03-2015, 02:21 PM
Κι εγώ αυτό κατάλαβα, πως ο Ερμής βρίσκεται στις 26 μοίρες του Ταύρου :o
Atrapos καταρχην συγγνωμη που σου αλλαξα φυλο
κατα δευτερον αναπαραγω αυτα που μου ειπε η κοπελα που με βοηθησε με την ηλιακη, εγω τα περιπλοκα δεν τα καταλαβαινω
Αυτό είναι το κακό όταν δεν ζητάμε συμβουλές από γνώστες του αντικειμένου. Η κοπέλα προφανώς είχε καλή πρόθεση όμως ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα είναι το λιγότερο δραματικός. Λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει, αν μη τι άλλο μας φτιάχνει τη διάθεση:love:
bubbleboo
12-03-2015, 06:19 PM
Ο ερμης της ηλιακης επιστροφης ειναι στις 26 του Ταυρου...δεν εχω καταλαβει ακριβως, μαλλον μπερδευτηκα οποτε παραθετω
σολαρ μεσουρανημα 26 Ταυρου
ναταλ μεσουρανημα 16 Υδροχοου
σολαρ ωροσκοπος στις 00 της παρθενου
koritsii
13-03-2015, 08:44 PM
Bubble το 12ο σπίτι δεν ερμηνεύεται αποκλειστικά ως "νοσοκομείο"... Θα μπορούσε να είναι και φυλακή :p Η φίλη σου βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, όσο για τα μεσοδιαστήματα είναι προχωρημένο το μάθημα+αν μπλέξεις και αυτά στην ανάλυση ΗΕ θα μπερδευτείς παραπάνω.
Τα άστρα δε μπορώ να τα ξεγελάσω, προσπαθώ λιγάκι να μετριάσω τα σπασμένα, σκεπτόμενη πως άλλη δυναμική έχει το τετράγωνο ήλιου με άρη-κρόνο σε γωνιακούς οίκους και άλλη σε διαδοχικούς. Ίσως και σε εμπεριεχόμενο. Μαγειρέματα...
paraskeyh
16-03-2015, 03:29 PM
Eπισης Bubbleboo είναι πολυ σημαντικο να θυμασαι οτι υπαρχει ο χρυσος κανονας των 3.Αυτο σημαινει οτι για να υπαρχει ενα πολυ σημαντικο γεγονος θα πρεπει παντα μα παντα να επιβεβαιωνεται απο 3 τουλαχιστον στοιχεια.Η υπαρξη πραγματων τοσο σοβαρων θα πρεπει να αποτυπωνεται πρωτα στο γενεθλιο σου τουλαχιστον με 3 τροπους για να γινει σε καποια επερχομενη ηλιακη επιστροφη,οπου θα συνυπαρχει-επιβεβαιωνεται με διελευσεις και προοδους.Γενικα ειναι καλο να ξεκιναμε ολοι μας με τον γενεθλιο που κακα τα ψεματα ειναι το 90 % και σιγα σιγα προχωραμε και στα πιο πολυπλοκα.Αλλωστε η γνωση του γενεθλιου και η σωστη ερμηνεια του ειναι ισως απο τα πιο δυσκολα κομματια που λιγο πολυ ολοι μας θα κανουμε λαθη.Η αστρολογια το μονο <<κακο>> που εχει ειναι οτι ποτε δεν σημαινει ενα πραγμα πχ. ενα τετραγωνο Ουρανου -Ερμη μπορει να σημαινει πολλα πραγματα ταυτοχρονα.Γι αυτο θελει πολλη μελετη η οποια δεν τελειωνει ποτε και χρειαζεται πολλη προσοχη στην ερμηνεια της για να μην τρομαζει ο κοσμος αδικα.
bubbleboo
16-03-2015, 08:53 PM
Γεια σου Παρασκευη!Ευχαριστω και παλι για τις πληοφοριες!!!Ειναι τοσα πολλα που πρεπει να ξερεις για να βγαλεις ενα σχετικο ασφαλες συμπερασμα λοιπον ε?Καπου διαβασα οτι για να προβλεψεις καποιο τοσο σημαντικο γεγονος οσο ο θανατος χρειαζονται πολλες ωρες μελετης και πολλες φορες δεν μπορεις καν να το "δεις".
Αδικα τρομαξα μαλλον ε?
Και να σε ρωτησω και κατι αλλο?Αφου τα παιδια ειναι προορισμενα να "φευγουν" μετα τους γονεις τοτε δεν θα πρεπει ολοι στο γενεθλιο να εχουμε παρομοιες οψεις?
Ρωταω παιρνοντας ως αφορμη αυτο που εγραψες:
Η υπαρξη πραγματων τοσο σοβαρων θα πρεπει να αποτυπωνεται πρωτα στο γενεθλιο σου τουλαχιστον με 3 τροπους
Βεβαια ξερω οτι το γραφεις γενικα και κακως το απομονωσα , αλλα αφου μου ηρθε ειπα να ρωτησω:o
paraskeyh
17-03-2015, 12:07 AM
Kοίταξε αγαπητη μου Bubbleboo οσον αφορα το θανατο πραγματικα και εμενα το θεμα του θανατου με απασχολει συχνα και προσπαθω να δωσω απαντησεις μεσω της αστρολογιας.Κατι συγκεκριμενο δεν μπορεις να πεις σιγουρα πχ. οτι φαινεται απο ενα συγκεκριμμενο παραγοντα.Γι αυτο πριν, δεν σου ειπα τυχαια οτι πρεπει να γνωριζεις τον γενεθλιο πρωτα.Παλι με καθε επιφυλαξη σου λεω οτι υπαρχουν καποια στοιχεια που δειχνουν το αν ο ανθρωπος εχει την ταση να φθασει στα βαθια γεραματα.Προσεχε την ταση οχι την βεβαιοτητα.Επισης όπως ειπα και πριν όταν φθασει εκεινη η ώρα θα υπαρχουν αρκετοι παραγοντες που θα το ενισχυουν.Υπαρχουν καποια ετσι κρισιμα σημεια στην ζωη ενος ανθρωπου που θα λεγαμε οτι ειναι πιο ευαλωτος σε τετοιες επιθεσεις χωρίς να σημαινουν παντα κατι θανασιμο,μπορει για παραδειγμα να υπαρξει μια σημαντικη αλλαγη στην ζωη του.Ετσι λοιπον μπλεκονται αρκετοι παραγοντες όπως ειναι ακομη και οι εκλειψεις που πυροδοτουν τετοιες αλλαγες.Μπορεις να ψαξεις στην αγγλικη βιβλιογραφια,αλλα όπως σου ειπα δεν πρεπει να επιρεαζεσαι με ασχημο τροπο,φαντασου μονο να πεθαιναμε όλοι σε καθε διελευση του Κρονου από κρισιμα σημεια..δεν θα είχε μεινει κανενας:)
Για το δευτερο σκελος, των παιδιων ο λογος που δεν εχουμε ολοι παρομοιες όψεις ειναι πολυ απλος:γιατι αλλοι θα κανουμε παιδια,αλλοι δεν θα μπουμε καν στην διαδικασια,άλλοι θα κανουμε διδυμα,αλλοι μονο ένα,αλλοι πεντε,αλλοι θα αργησουν να κανουν παιδια πχ.μια γυναικα μπορει να κανει παιδια μετα τα 38 -40,αλλοι δυστηχως μπορει να προσπαθουν και να μην τα καταφερνουν και αλλοι τελος μπορει να ειναι πραγματικα ατυχοι και να εχουν μια τραγικη απωλεια.Σκεψου τωρα ολες αυτες τις παραλλαγες στους χαρτες.Καταλαβαινεις τωρα γιατι δεν έχουμε ολοι παρομοιες όψεις;Η αστρολογια σου δινει αρκετη λεπτομερεια αν καταφερεις και την ερμηνευσεις σωστα και εννοειται ανεπιρεαστη.;)