PDA

View Full Version : Το πιο ευαισθητο ζωδιο μετα του νερου



Jedi-Thoth
10-03-2010, 06:42 PM
Καλησπερα σας!ποιο ζωδιο πιστευετε οτι ειναι το πιο ευαισθητο μετα τα ζωδια του νερου?

georgia238
10-03-2010, 08:18 PM
καλησπέρα

όταν λες ευαίσθητο τι εννοείς ακριβώς?

Jedi-Thoth
10-03-2010, 08:22 PM
απλα ευαισθητο,οπως το καταλαβαινεις georgia238 :bigsmile:

georgia238
10-03-2010, 08:34 PM
οκ! συναισθηματικό θα έλεγα ο ταύρος, ευαίσθητο στα διάφορα ερεθίσματα που δέχεται θα έλεγα ο υδροχόος

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
10-03-2010, 08:35 PM
Ολα τα ζωδια εχουν ευαισθησιες νομιζω αναλογα το πως του βγαινει του καθενα ε;
αλλιως του βγαινει του ιχθει αλλιως του καρκινου αλλιως του σκορπιου
και αλλιως το καθε ενα δηλαδη.
αν κανεις μια αναζητηση εχουμε ανοιξει τετοιο θεμα
με.....πολλες πολλες σελιδες επι του θεματος ευαισθησια:bigsmile::toung:

κουκι:bigsmile:

whisperer
10-03-2010, 08:47 PM
Αγαπητέ FLOROS...έχει δίκιο το μέλος georgia238 να ρωτάει πως εννοείς την ευαισθησία...
γιατί όπως λέει και η Δέσποινα με την οποία συμφωνώ όλοι μπορεί να είναι ευαίσθητοι με τον τρόπο τους......
Ο ταύρος μπορεί να είναι ευαίσθητος με τα χρήματά του και τα αποκτήματά του...
Ο καρκίνος μπορεί να είναι με την οικογένειά του....
ένας υδροχόος μπορεί να είναι ευαισθητος και ευαισθητοποιημένος με θέματα που αφορούν το κοινό καλό κτλ κτλ...
οπότε η ερώτησή σου είναι πολύ γενική ... πάλι μάλλον πρέπει να πάμε στις όψεις όπως απάντησε και ο Δημητρης στο θέμα με την απαισιοδοξία...
άνθρωποι με τονισμένο Ποσειδώνα θεωρώ ότι εκφράζουν μια παραπάνω ευαισθησία σε σύγκριση με τους άλλους....ίσως όταν πιάνει τα φώτα ειδικότερα τη Σελήνη...και την Αφροδίτη...και αυτό πάλι όχι απαραίτητα...γιατί αν καραδοκεί κανένας Κρόνος στη γωνία bye bye ευαισθησία...

Με το συμπάθειο κιόλας βρε georgia238 αλλά ο ταύρος συναισθηματικός.......??? :cheesy:

Jedi-Thoth
12-03-2010, 01:57 PM
συγνωμη αν δεν το διατυπωσα σωστα και το χα αλλιως στο μυαλο μου....εννοω τα πιο συναισθηματικα ζωδια μετα του νερου...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-03-2010, 02:31 PM
συγνωμη αν δεν το διατυπωσα σωστα και το χα αλλιως στο μυαλο μου....εννοω τα πιο συναισθηματικα ζωδια μετα του νερου...

αγαπητο μελος

ολα τα ζωδια ειναι συναισθηματικα
καθενα το βγαζει με τον δικο του τροπο
δεν σημαινει οτι επειδη ας πουμε π.χ ενας ιχθεις κλαιει ευκολα
ειναι και πιο συναισθηματικο απο ενα αλλο ζωδιο που μπορει να μην κλαιει τοσο ευκολα
αλλοι πονανε απο μεσα τους και δεν θελουν να το δειχνουν
παλι θα σου πω οτι παιζουν οι πλανητες και οι οψεις που εχουμε
το πως κουμπωνουν μεταξυ τους οπως λεει ο αγαπημενος μου μητσακος:love:

κουκι:bigsmile::love:

Jedi-Thoth
12-03-2010, 04:31 PM
ok αλλα τα ζωδια του νερου δεν υποτιθεται πως :unsure:ειναι τα πιο ευαισθητα-συναισθηματικα???

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-03-2010, 07:14 PM
ok αλλα τα ζωδια του νερου δεν υποτιθεται πως :unsure:ειναι τα πιο ευαισθητα-συναισθηματικα???

τι να σου πω..
ετσι λενε τα τεφτερια..
αλλα καμια φορα τραβουν και αλλους στον πατο του βυθου
τους απο τα πολλα ευαισθητα συναισθυματα
που υποτιθετε πως εχουν:toung:

προσωπικη μου αποψη ειναι
Αλλα να σου πω κατι οταν λες συναισθηματικα
ερωτικα εννοεις;
η γενικα;
Π.Χ συναισθημα και ευαισθησια μπορει εγω να λιωνω για ενα ταλαιπωρημενο παιδι
που δυστηχεΙ και ,να σπαραζω..
η για ενα βασανισμενο κακοποιημενο σκυλακι
και να τρεχουν τα δακρυα μου
και να κανω οτι ειναι δυνατον να το βοηθεισω
αλλα για τα ερωτικα καρφι δεν μου καιγονταν :laugh:
αυτο με κανει λιγοτερο συναισθηματικη απο ενα ζωδιο του νερου;
αποψη μου ειναι
να μην βαζουμε ταμπελες αγαπημενο μελος
π.χ καρκινος ευαισθητος:love:
τοξοτης αναισθητος:laugh:


κουκακι :bigsmile:


κουκι:bigsmile:

Jedi-Thoth
12-03-2010, 07:52 PM
δε θα συμφωνησω καθολου :suspiciou πιστευω πως υπαρχουν ταμπελες στα ζωδια απο προσωπικη εμπειρια,το βλεπω καθημερινα.ακομα κι αν δεν το δειχνουν μερικα υποτιθεμενα συναισθηματικα ζωδια φαινεται οτι το κανουν απο αμυνα ενω αλλα δεν χρειαζεται να προσποιηθουν καν γιατι ετσι τους βγαινει.μιλαμε παντα αναλογα και με τον γενεθλιο χαρτη κτλ.μπλα μπλα μπλα....:bigsmile:

kiaRRa
12-03-2010, 08:01 PM
Ταμπέλες δεν υπάρχουν πουθενα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αλλωστε το να πει κάποιος πως είναι Ιχθύς πχ δεν σημαίνει τίποτα για μένα μιας και μπορεί να εχει εναν Κρόνο πάνω από το κεφάλι του που να τον κάνει περισσότερο γήινο παρα νερού... :embarrest

vanhalia
12-03-2010, 09:15 PM
θεωρώ οτι κάποια ζώδια ξεπερνούν γρηγορότερα καποιες συναισθηματικές απαγοητεύσεις...όμως η ευαισθησία του ιχθύ ή του καρκίνου συγκριτικα πάντα με άλλα ζώδια ειναι παροιμοιώδεις....ο υδροχόος ειναι αλτρουιστής και ο τοξότης το ιδιο....ο σκορπιος υλιστης και ο ταυρος το ίδιο...επομενως οι ευαισθησιες τους ειναι πάντα σε προσωπικό επίπεδο.....ενω του υδροχόου καρκίνου ιχθύ τοξότη σε γενικό επίπεδο.........ετσι νομίζω χωρίς να ειμαι απόλυτη.....ο αιγόκερως δείχνει ρομαντικός αλλα στο τέλος κοιτάει το τομάρι του...ως προς τον εαυτό του ειναι ευαίσθητος αλλα το νόημα των βαθύτερων συναισθημάτων είναι όταν υπερνικάς το εγω προς όφελος του άλλλου.....

Fotini Christodoulou
12-03-2010, 10:23 PM
δε θα συμφωνησω καθολου :suspiciou πιστευω πως υπαρχουν ταμπελες στα ζωδια απο προσωπικη εμπειρια,το βλεπω καθημερινα.ακομα κι αν δεν το δειχνουν μερικα υποτιθεμενα συναισθηματικα ζωδια φαινεται οτι το κανουν απο αμυνα ενω αλλα δεν χρειαζεται να προσποιηθουν καν γιατι ετσι τους βγαινει.μιλαμε παντα αναλογα και με τον γενεθλιο χαρτη κτλ.μπλα μπλα μπλα....:bigsmile:

Αγαπητέ FLOROS,

Το ζώδιο, δλδ η θέση του Ήλιου κατά την γέννηση μας, είναι ένας σημαντικός δείκτης της φύσης μας, αλλά σε καμία περίπτωση καθοριστικός του συναισθηματικού μας κόσμου. Η θέση και όψεις της Σελήνης θα είναι πιο κατατοπιστικές σχετικά με το θέμα που έθεσες. Οι "ταμπέλες" κα ιτα ζωδιακά στερεότυπα, βοηθούν περισσότερο τους αρχάριους μελετητές της αστρολογίας, καθώς έτσι μπορούν να μάθουν κάποια βασικά γνωρίσματα και βασικές διαφορές των ζωδίων μεταξύ τους.

Αν όμως εμβαθύνουμε και προχωρήσουμε στην μελέτη του συνόλου των στοιχείων ενός χάρτη θα καταλάβουμε πως και η ευαισθησία είναι κάτι πολύ σχετικό και αρκετά περίπλοκο και τελικά, πολύ προσωπικό και μοναδικό πράγμα για τον κάθε άνθρωπο.

Αν έπρεπε να απαντήσω με όψεις που μπλοκάρουν την συναισθηματική έκφραση θα έλεγα οι σκληρές όψεις Σελήνης με Κρόνο που κάνουν το άτομο συγκρατημένο συναισθηματικά, ίσως και απο φόβο μην "χαλάσει" την εικόνα του και τις σκληρές όψεις με Πλούτωνα, καθώς το άτομο απο φόβο μην δείξει ευάλωτο κρύβει τις ευαισθησίες του.

Αν έπρεπε να απαντήσω με όψεις που διευκολύνουν την έκφραση ευαισθησίας και άρα την εικόνα του ευαίσθητου, θα έλεγα η Σελήνη και η Αφροδίτη σε όψη με Ποσειδώνα σε γυναικείο χάρτη και ο Ήλιος ή ¶ρης σε ανδρικό. Τονισμένος Ποσειδώνας, τονισμένοι Ιχθείς. Τονισμένος Καρκίνος, τονισμένη Σελήνη.

Ας μην ξεχνάμε ωστόσο πως πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται διαφορετικοί απο ότι είναι στην πραγματικότητα και το ωροσκόπιο τους μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά με τους λόγους.
Κατά την άποψη μου, όλα τα ζώδια έχουν τις ευαισθησίες τους όπως και ευάλωτα σημεία που πληγώνονται ευκολότερα, άσχετα με το πως εκφράζουν ή δεν εκφράζουν την ευαισθησία τους.

:bigsmile:

Δείμων
13-03-2010, 01:39 AM
Από μία πιο «τεχνοκρατική» σκοπιά η ευαισθησία είναι ένα συναίσθημα. Και σαν κάτι αφηρημένο και (εν πολλοίς) υποκειμενικό μπορούμε να την κρίνουμε μόνο από την έκφρασή της. Το ΠΩΣ νοιώθει ο άλλος πραγματικά μέσα του είναι αδύνατον να το μετρήσουμε με κάποιον αποτελεσματικό και αντικειμενικό τρόπο. Για παράδειγμα πάρε τον φυσικό πόνο: τον αντιλαμβανόμαστε μόνο μέσω των (εξωτερικών) αντιδράσεων κάποιου, και τα όριά του άρα και τις αντιδράσεις τα βάζει ο καθένας σύμφωνα με τις σωματικές του αντοχές, δυνάμεις, εμπειρίες. Πόσες φορές έχουμε δει μικρά παιδιά να σπαράζουν κυριολεκτικά από έναν κάποιο πόνο και να γνωρίζουμε ότι οι αντιδράσεις τους είναι εξαιρετικά υπερβολικές για το αίτιο που τον προκάλεσε. Δεν φταίνε όμως αυτά, εκεί φτάνει η εμπειρία τους για το πόσο θα πορούσε να πονάει κανείς και εκφράζονται στο μέγιστο. Μεγαλώνοντας, καθώς μαθαίνουν ότι δυστυχώς μπορούν να πονέσουν και πολύ περισσότερο, το ίδιο αίτιο θα δρομολογήσει ηπιότερες αντιδράσεις - εκτός εάν ηθελημένα υπάρξει ο παράγοντας της υπερβολής :toung:

Έτσι και με τη συναισθηματική ευαισθησία. Ποιός μας βεβαιώνει ότι τα δάκρυα ενός Ψαριού και η σιγή ενός Καρκίνου σημαίνουν περισσότερο πόνο ψυχής από τη συμπονετική κουβέντα ενός Δίδυμου - ναι, το ζώδιο που αβίαστα θα κατηγορήσουν όλοι σαν το πλέον αναίσθητο στα πάντα. Ή τις αναλύσεις μιας Παρθένου. Θεωρώ πως ο καθένας βαθιά μέσα τον μεγάλο πόνο τον βιώνει στο μάξιμουμ των αντοχών του και του χαρακτήρα του, άρα το πακέτο το εισπράττει με πλήρη... σύνθεση. Ακόμα και να γινόταν, δεν έχει νόημα να μετρήσουμε τον πονοχώρο του καθενός. Κατά το γαϊδουράκι και το σαμαράκι που λέγαν οι παλιοί.




Δυο ακόμα σκόρπιες σκέψεις. Με τον ίδιο τρόπο που λέμε για τις ευαισθησίες θα μπορούσαμε να αναρρωτηθούμε για κάθε μορφής συναίσθημα. Ποιός μισεί περισσότερο, ποιός αγαπάει πιο δυνατά κλπ. Και με την ίδια παραπάνω λογική θα συμπεραίναμε ότι τέτοιες έννοιες στους άλλους τις καταλαβαίνουμε από το πώς εκδηλώνονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι δηλαδή. Για παράδειγμα όταν ένας Ταύρος αγαπήσει θα αγαπάει για πάντα -λέμε τώρα- και ήρεμα ενώ ένας Κριός θα κάνει το παν για να το δείξει και ένας Δίδυμος πιθανόν να φύγει νωρίς. Ο Καρκίνος που μισεί θα βράζει μέσα του και απλά θα συνεχίζει να βράζει μέσα του εσαεί και να γκρινιάζει, ο Υδροχόος σύντομα θα ξεχάσει, ενώ ο Σκορπιός (ακατάλληλο για ανηλίκους). Τη στιγμή όμως που αγαπάνε ή μισούν, το συναίσθημα θα ξεχειλίσει το είναι όλων από άκρη σε άκρη. Το πόσο μεγάλο είναι αυτό το είναι, άνευ σημασίας. Επίσης όταν αναφέρομαι σε ζώδια εννοώ τις αρχέτυπες ιδιότητες και όχι απαραίτητα το Ηλιακό ενός ατόμου.

popininja
13-03-2010, 11:21 AM
Λοιπον...

Οσον αφορα καποια γενικα χαρακτηριστικα των ηλιακων ζωδιων,
εν μερει ναι, υπαρχουν σε πολλους κοινα.
Ωστοσο διαφωνω με τους χαρακτηρισμους.

Λενε π.χ. για τους Ιχθυς ποσο ευαισθητοι ειναι. Εχω όμως γνωρίσει ψαρια
αριβιστες και ψυχρους εκτελεστες προκειμενου να παρουν αυτό που θέλουν.
Σε μια τέτοια πεερίπτωση η ''ευαισθησία΄΄ πάει περίπατο...
Ξέρεις πόσο ευαίσθητη μπορώ να γίνω προκειμένου να μου κάνουν το χατήρι?:laugh:

Λένε για το μητρικό ένστικτο της Καρκίνου, υπάρχουν τέτοιες γύναικες που είναι καριερίστες
και αποφεύγουν την τεκνοποίηση συστηματικά και το έχω δει...

Λένε ακόμα για τη σταθερότητα συναισθημάτων του Ταύρου και επειδή τυγχάνει να είμαι ένας από αυτούς με λύπη μου σας λέω πως τέτοιο πράγμα δεν ισχύει για μένα. Φταεί ο ωροσκόπος -Τοξότης, που τον χαρακτηρίζουν ''αναίσθητο'', η Αφροδίτη στο Δίδυμο -φευγάτη-, ή η Σελήνη στο Σκορπιό -καλά για τους σκορπιούς ακούμε τα χειρότερα...- δεν ξέρω...
:blink:

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως το τι είναι λογική κι ευαισθησία
το καθορίζει ο καθένας με τον τρόπο του.
Όλοι είμαστε κάπου τρωτοί κι ευάλωτοι, ακόμα κι αν ο τρόπος που το αντιλαμβανόμαστε
δεν είναι αρεστός σε όλους...
;););););)

Μητσάκος
13-03-2010, 06:54 PM
Λοιπον...

Οσον αφορα καποια γενικα χαρακτηριστικα των ηλιακων ζωδιων,
εν μερει ναι, υπαρχουν σε πολλους κοινα.
Ωστοσο διαφωνω με τους χαρακτηρισμους.

Λενε π.χ. για τους Ιχθυς ποσο ευαισθητοι ειναι. Εχω όμως γνωρίσει ψαρια
αριβιστες και ψυχρους εκτελεστες προκειμενου να παρουν αυτό που θέλουν.
Σε μια τέτοια πεερίπτωση η ''ευαισθησία΄΄ πάει περίπατο...
Ξέρεις πόσο ευαίσθητη μπορώ να γίνω προκειμένου να μου κάνουν το χατήρι?:laugh:

Λένε για το μητρικό ένστικτο της Καρκίνου, υπάρχουν τέτοιες γύναικες που είναι καριερίστες
και αποφεύγουν την τεκνοποίηση συστηματικά και το έχω δει...

Λένε ακόμα για τη σταθερότητα συναισθημάτων του Ταύρου και επειδή τυγχάνει να είμαι ένας από αυτούς με λύπη μου σας λέω πως τέτοιο πράγμα δεν ισχύει για μένα. Φταεί ο ωροσκόπος -Τοξότης, που τον χαρακτηρίζουν ''αναίσθητο'', η Αφροδίτη στο Δίδυμο -φευγάτη-, ή η Σελήνη στο Σκορπιό -καλά για τους σκορπιούς ακούμε τα χειρότερα...- δεν ξέρω...
:blink:

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως το τι είναι λογική κι ευαισθησία
το καθορίζει ο καθένας με τον τρόπο του.
Όλοι είμαστε κάπου τρωτοί κι ευάλωτοι, ακόμα κι αν ο τρόπος που το αντιλαμβανόμαστε
δεν είναι αρεστός σε όλους...
;););););)


Μόνο και μόνο τη διαίρεση των ζωδίων σε Δεκαήμερα (ή Δεκανούς) να λάβουμε υπόψιν μας, θα δούμε ότι ο βασικός τύπος των χαρακτηριστικών που αποδίδονται στα ζώδια αλλάζει.
Οι Ιχθείς, για παράδειγμα, του 3ου Δεκαημέρου έχουν ως δεύτερο κυβερνήτη τον ...Πλούτωνα (ή παραδοσιακό τον ¶ρη), άρα μάνι μάνι όσο να είναι ...αγριεύουν. Φανταστείτε να έχει ο Ήλιος τους και καμιά όψη με ¶ρη ή Πλούτωνα...
Το δεύτερο Δεκαήμερο Καρκίνου έχει συγκυβερνήτη τον Πλούτωνα, πάλι, άρα μία από τα ίδια.
Το δε δεύτερο Δεκαήμερο του Ταύρου έχει συγκυβερνήτη τον Ερμή (=Δίδυμοι), που δεν φημίζεται για τη στασιμότητά του....:bigsmile:

Jedi-Thoth
13-03-2010, 08:50 PM
αρα για να καταλαβω...τα ζωδια του νερου δεν ειναι τα πιο ευαισθητα-συναισθηματικα οπως θελετε πειτε το,μυθος ειναι τα χαρακτηριστικα των ζωδιων?και αν ειναι, με ποιον τροπο οπως υποστηριζετε εσεις?:weird:

Fotini Christodoulou
13-03-2010, 09:16 PM
αρα για να καταλαβω...τα ζωδια του νερου δεν ειναι τα πιο ευαισθητα-συναισθηματικα οπως θελετε πειτε το,μυθος ειναι τα χαρακτηριστικα των ζωδιων?και αν ειναι, με ποιον τροπο οπως υποστηριζετε εσεις?:weird:

Aγαπητέ Floros,

το ζώδιο όπως λένε στην κοινή αστρολογία την θέση του Ήλιου την ημέρα που γεννηθήκαμε είναι ένα μόνο στοιχείο της προσωπικότητας μας. Ας φέρω δύο παραδείγματα για να γίνω ίσως πιο σαφής ως προς την άποψη που υποστήριξα:

Παράδειγμα Α)

Ο Ηλιος στον Καρκίνο. Ερμής, Αφροδίτη, Αρης στους Διδύμους, Κρόνος στον Υδροχόο, Δίας στον Τοξότη, Ωροσκόπος και Σελήνη στον Κριό στον πρώτο οίκο. Καρκινος μεν το άτομο αλλά δεν θα θύμιζε και πολύ Καρκίνο στην πράξη. Διότι θα έιχε τους μισούς προσωπικούς του πλανήτες στους Διδύμους και την Σελήνη στον Κριό!

Παράδειγμα Β)

Ο Ήλιος στον Υδροχόο. Σελήνη , Ερμής και Αφροδίτη στους Ιχθείς, Δίας σε Σκορπιό, ¶ρης στον Καρκίνο και Κρόνος στον Λέοντα. Υδροχόος μεν αλλά με σελήνη και τόσους προσωπικούς σε ζώδια του νερού, θα δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα απο την καθαρά Υδροχοική και θα θύμιζε περισσότερο ζώδιο του νερού στον τρόπο που κινείται και εκφράζεται.

Αυτό που ήδη εκφράσαμε σαν άποψη αρκετα μέλη είναι το ότι πρώτον, η ευαισθησία είναι υποκειμενική και σαφώς η μή εκφραση ευαισθησίας δεν σημαίνει απουσία της και δεύτερον ότι η προσωπικότητα μας είναι αποτέλεσμα του ΣΥΝΟΛΟΥ των στοιχείων του γενεθλίου χάρτη μας και όχι μόνο του Ήλιου.

Φιλικά,
Φωτεινή

scorpio_
13-03-2010, 11:52 PM
Gia sou FLOROS
Εχεις δίκιο να λες ότι τα ζώδια του νερού είναι πιο συναισθηματικά και ευαίσθητα από τα άλλα.¶σε τους άλλους να γενικοποιούν. Όπως για παράδειγμα ο Σκορπιός και ο Καρκίνος είναι ζώδια με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Στην Αστρολογία το κάθε ζώδιο έχει κάπια χαρακτηριστικά σημεία που το ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα.

Φιλικά:bigsmile::bigsmile:

Jedi-Thoth
14-03-2010, 01:56 AM
τι να πω,κι εγω αυτο νομιζα....παιδια το ειπα και πιο πανω,αν εχει τελειως διαφιρετικους πλανητες(με χαρακτηριστικα που επηρεαζουν αντιθετα εννοω) καταλαβαινω οτι δεν θα ειναι τελειως αυτο που εχουμε στο νου μας σαν ζωδιο.να σας το πω αλλιως,ποτε δηλαδη ισχυουν τα χαρακτηριστικα ενος ζωδιου?εγω παντως ειμαι παρα πολυ το ζωδιο μου.δεν θελω να ερθω σε κοντρα με κανενα και σκεφτομαι πολυ προσεχτικα αυτα που γραφετε κι ευχαριστω κιολας για τις χρησιμες πληροφοριες σας,αλλωστε ειμαι αρχαριος ακομα στην αστρολογια...:toung:

FireStarter
14-03-2010, 05:07 AM
Συμφωνω με floros και scorpio.
Τα ζωδια του νερου ειναι συναισθηματικα ζωδια, και δε μιλαω ποις εχει ποιον πλανητη και πού, αλλα σαν ποιοτητες. Πληγωνονται ευκολοτερα και βαθυτερα. Για αυτο ειναι κατα βαση αμυντικα ζωδια, γιατι πισω απ το σκληρο τσοφλι τους, εχουν πολυ μαλακο πυρηνα και το ξερουν.

wind*1
14-03-2010, 02:45 PM
Καλημέρα παιδιά!

Έχω την εντύπωση ότι έχουμε μπερδευτεί λίγο...
Φυσικά και τα ζώδια ως αρχέτυπα έχουν κάποια γενικά χαρακτηριστικά -δεν είναι μύθος αυτό- και μεταξύ αυτών είναι πχ και η αυξημένη ευαισθησία των ζωδίων του νερού, η παρορμητικότητα του Κριού, η αναλυτική φύση της Παρθένου κλπ. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις πχ τον Ήλιο στον Καρκίνο είσαι σώνει ντε και καλά πιο ευαίσθητος από αυτόν που έχει τον Ήλιο στον Αιγόκερω επειδή αυτοί είναι οι συμβολισμοί των ζωδίων. Στο κάτω κάτω, αυτά τα γενικά χαρακτηριστικά δεν αναφέρονται μόνο στην θέση του Ήλιου. Η σελήνη στον Καρκίνο θα χρωματίζεται από τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου, μια σελήνη στον Λέοντα θα εκφράζεται με τον τρόπο του Λέοντα κ.ο.κ. Και εννοείται ότι το ίδιο ισχύει για τις θέσεις και όλων των υπολοίπων πλανητών. Και πού ν' αρχίσουμε να μιλάμε και για όψεις (έχουν ήδη αναφερθεί ωραιότατα παραδείγματα). Γι' αυτό και τα παλαιότερα μέλη επιμένουν ότι η ευαισθήσια για τον καθένα μας ως ξεχωριστά άτομα είναι ένας συγκερασμός παραγόντων που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την θέση του Ήλιου.

Έτσι λοιπόν, ναι τα ζώδια ως συμβολισμοί διακρίνονται από κάποια χαρακτηριστικά. Στην πράξη αυτά τα χαρακτηριστικά δεν περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στη θέση του Ήλιου αλλά αφορούν και τις θέσεις και των υπολοίπων πλανητών και τους μεταξύ τους συνδυασμούς.

Φιλικά,
wind*1

stairway23
30-03-2010, 01:14 PM
καλησπερα σε ολους, ειμαι κι εγω καινουρια στο φορουμ. εγω ειμαι υδροχοος, εχω αρκετα στοιχεια των καθαρων υδροχοων (φιλελευθερο ανεξαρτητο πνευμα, λατρης της αλλαγης, μισω τη ρουτινα), αλλα οσον αφορα τα αισθηματικα μου θεματα δεν ταιριαζω καθολου με το ζωδιο μου ( που λενε οτι ειναι ασταθεις, οπου φυσαει ο ανεμος-ζωδιο του αερα- κλπ κλπ).εχω αφροδιτη στον τοξοτη βεβαια και σεληνη στους ιχθεις. μπορει να βοηθησει κανεις;;

παλίρροια
30-03-2010, 08:15 PM
Κάθε ανθρωπος έχει δακρύσει στήν ζωή του για κάτι...........Απλά για τον καθένα διαφέρει το ερέθισμα και η ένταση της συγκίνησης........πάντως υπάρχει κάτι για όλους που τους κάνει ευάλωτους,και τους επηρεάζει ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας το οποίο έχουν.......γιατί και το συναίσθημα χρειάζεται σωστή διαχείρηση!:love:

Χρυσάνθη
02-04-2010, 06:27 PM
καλησπερα σε ολους, ειμαι κι εγω καινουρια στο φορουμ. εγω ειμαι υδροχοος, εχω αρκετα στοιχεια των καθαρων υδροχοων (φιλελευθερο ανεξαρτητο πνευμα, λατρης της αλλαγης, μισω τη ρουτινα), αλλα οσον αφορα τα αισθηματικα μου θεματα δεν ταιριαζω καθολου με το ζωδιο μου ( που λενε οτι ειναι ασταθεις, οπου φυσαει ο ανεμος-ζωδιο του αερα- κλπ κλπ).εχω αφροδιτη στον τοξοτη βεβαια και σεληνη στους ιχθεις. μπορει να βοηθησει κανεις;;


Και γιατι πρέπει ντε και καλά να ταιριάζεις με το ζώδιό σου?? Επί τη ευκαιρία, ο Υδροχόος ανήκει στα σταθερά ζώδια,..το λίγο φευγάτο που έχει έχει σχέση με την επιμονή του σε οτιδήποτε εκκεντρικό αλλα ειναι απιθανα σταθερος στα εκκεντρικα του γούστα,....! Και βέβαια όλοι οι Υδροχόοι δε μοιάζουν μεταξύ τους, ο καθένας έχει τη δική του τρέλα, τη δική του ιδεολογία (γιατι είναι ιδεαλιστές) απλα καθε Υδροχόος και διαφορετική στάση... Μπορεις για παραδειγμα να βάλεις σε ένα τσουβάλι έστω και χονδροειδώς οποιοδήποτε άλλο ζώδιο και να βγάλεις συμπέρασμα για κάποια θέματα πχ όλοι οι Καρκίνοι που ξέρω έχουν το κατιτις τους με το σπίτι τους,... οιΤοξότες με τα ταξίδια και πάει λέγοντας. Αλλά οι Υδροχόοι μπορούν να ασχολούνται με τα πάντα ! Θα τους βρεις στην πιο επαναστατική οργάνωση αλλά και στην πιο συντηρητική παράταξη,... Θα βρεις κοινωνικούς Υδροχόους που δραστηριοποούνται σε ομάδες αλλα και αυτούς που σνομπάρουν τα παντα..! και κινούνται ανεξάρτητοι! Ειναι δηλαδη sui generis!
Τώρα εάν εσύ πέφτεις σε Υδροχόους που είναι έξω από τη δική σου νοοτροπία ( πράγμα σημαντικό για έναν Υδροχόο,..) γιατί να τα μπλέξετε/? Καλύτερα με Ζυγό ή Δίδυμο!.. Αλλά αυτά είναι πολύ γενικά.. Με τοξότες μια χαρα ( η Αφροδιτούλα σου!) ! Αλλά πρέπει να κοιταξεις και ¶ρη και οικοθεσιες !! Και σελήνη που συμβολίζει το συναίσθημά σου και πως εκφράζεται ...καθώς και τι έχις ανάγκη για να νιώθεις καλά,...Και όλα συνδυαστικα!!! ¶σε που υπάρχει μία θεωρία (δική μου ή άλλου θα σε γελάσω! ) που λέει ότι ο λόγος που εμπλεκόμαστε στις σχέσεις είναι για να μάθουμε τον κόσμο,...εάν εσυ είσαι Υδροχόος, τι να τον κανεις έναν ακόμα?? Βαρεμάρα! Πιο πολύ θα σε ελκύουν άνθρωποι που έχουν κάτι καινουριο να σου πουν,..να σου διδαξουν έναν άλλο τρόπο σκέψης! Ένας ψυχολόγος πολύ γνωστός μου διαφεύγει το όνομά του, έλεγε ότι αρχικά μας ελκύει το όμοιο (φιλία με το ίδιο φύλλο στην παιδική μας ηλικία) μετά η πρώτη επαφή με το ¶λλο είναι μέσω ερωτικής σχέσης με άτομα που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετικά από εμάς, και στην ωριμότητά μας πια επιλέγουμε συντρόφους με τους οποίους έχουμε κοινα ενδιαφέροντα και κοινη συμπεριφορα για μία ομαλή συμβίωση... (κάποιοι δε φτάνουν ποτε εκει ..έχουν πολλά να μάθουν φαίνεται!)

Astro Liv
03-04-2010, 12:11 AM
συγνωμη αν δεν το διατυπωσα σωστα και το χα αλλιως στο μυαλο μου....εννοω τα πιο συναισθηματικα ζωδια μετα του νερου... Θα ελλεγα ότι μετά το νερό,πιθανον ευαίσθητει, και να μην γνωριζουμε εμεις η αλλη, :nuts: θα μπορούσε να είναι αυτοί που πηγαίνουν με νερό ... δηλαδη γη. Και ομως, ακόμη και αν φαίνονται σκληρα τα ζωδια της γης... Ωστόσο, όλα ανήκουν στην κατηγορία με διαφορετικό τρόπο ( λογω γωνιες.κ.τ.λ.)...νομίζω ότι ενα σεληνη τα μπορουσε να είναι πολύ ευαίσθητει σε ενα ζωδιο παρθένο. Αν πάρουμε τον τρόπο που εξυπηρετεί αυτο το ζωδιο γιατι οχι...και να υποφέρη και να είναι ευαίσθητει. Εννοω σεληνη διοτη ειναι η ψυχη μας..

Αναμφίβολα, δεν φτανουμε το νερό στιν ευαισθησία...Φυσικά υπάρχει θέμα γονιες,κ.τ.λ. αλλά νομιζω και μονο ενα σεληνη ειναι στο Σκορπιο ή καρκίνο, νιωθεις τη διαφορά σε σύγκριση με τους άλλους...στο εσωτερικό του. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να είναι κανεις τόσο ευαίσθητο. :love:

MrGalaxy
03-04-2010, 11:55 PM
Βρε παιδια!!
Γιατι τοσο μπερδεμα....
Πρωτα απο ολα δεν μιλαμε για το που ειναι ο ηλιος αλλα για τις ιδιοτητες που δινει το καθε ζωδιο στους πλανητες που βρισκονται πανω του.....!Επισης.....ολα τα ζωδια εχουν συναισθηματα..αλλα το θεμα ειναι ποσο και με ποιο τροπο τα εκφραζει και αυτο νομιζω πως ηταν το ερωτημα απο την αρχη....!Τα ζωδια του νερου σιγουρα εκφραζουν πολυ πιο εντονα τα συναισθηματα τους αλλα και ενας αιγοκαιρος ή ενας Λεοντας που κρυβουν τα συναισθηματα τους εχουν συναισθηματα...!Τα ζωδια της φωτιας δεν εκφραζουν τοσο ευκολα τα συναισθηματα τους λογο της περηφανειας που τα διακατεχει!!Τα ζωδια της γης δεν εκφραζουν τοσο ευκολα τα συναισθηματα τους γιατι νιωθουν μεγαλυτερη ασφαλεια οταν δεν το κανουν!! τα ζωδια του αερα δεν εκφραζουν τοσο ευκολα γιατι συνεχεια αλλαζουν!! και τα ζωδια του Νερου εκφραζουν τα αισθηματα τους πολυ ευκολα γιατι εχουν αναγκη απο προσοχη...!
Το θεμα ειναι οτι ολα τα ζωδια εχουν συναισθηματα, αλλα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι ευκολο να τα δειξουν αν δεν ανοιχτουν πρωτα......!
Και κατι αλλο.....Ουτε οι Διδυμοι ουτε οι Τοξοτες ειναι αναισθητοι......απλα οι Διδυμοι προσαρμοζονται σε καταστασεις ωστε να την βγαλουν οσο δυνατο πιο καθαρη και οι Τοξοτες αποφευγουν να νοιαστουν για να μην πληγωθουν.....!:amuse:

scorpio_
04-04-2010, 12:01 PM
Νομίζω ότι έχετε αποπροσανατολίσει την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.Όταν μιλάμε για ευαίσθητα ζώδια ενοούμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ζωδίων και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι τα ζώδια του νερού δηλαδή Σκορπιός , Καρκίνος και Ιχθύες.¶λλο θέμα είναι τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και άλλο η ανάλυση προσωπικότητας του κάθε ατόμου.¨Όταν λες στον κόσμο ότι είσαι ένα ζώδιο π. χ Σκορπίός δίνεις την εντύπωση στον άλλο που έχει κάπιες γνώσεις αστρολογίας, πως είσαι περίπου ως άτομο ,πως συμπεριφέρεσαι κτλ. Στην πράξη όμως τα χαρακτηριστικά αυτά μπορει να λειτουργούν διαφορετικά ή και να ανατραπούν από άλλους παράγοντες στο ωροσκόπιο.Δηλαδή αυτό που θέλω να πώ είναι ότι μιλάμε για διαφορετικά θέματα. Η ερώτηση ξεκίνησε για τα ευαίσθητα ζώδια και όχι για την ανάλυση προσωπικότητας που είναι ένα σύνθετο θέμα.¶λλωστε πιστεύω ότι ο καθένας μας επηρεάζεται από το ζώδιο του (λιγότερο ή περισσότερο) παρά τις όψεις που έχει στο ωροσκόπιο του και οι οποίες σε τελική ανάλυση δεν δείχνουν απαραίτητα τον χαρακτηρα μας αλλά καταστάσεις και γεγονότα και εκπλήσομαι που δεν το αναφέρει κανείς. Τι λένε γι΄αυτό οι "σοφοί" αστρολόγοι μας??

Μητσάκος
06-04-2010, 06:53 AM
Νομίζω ότι έχετε αποπροσανατολίσει την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.Όταν μιλάμε για ευαίσθητα ζώδια ενοούμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ζωδίων και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι τα ζώδια του νερού δηλαδή Σκορπιός , Καρκίνος και Ιχθύες.¶λλο θέμα είναι τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και άλλο η ανάλυση προσωπικότητας του κάθε ατόμου.¨Όταν λες στον κόσμο ότι είσαι ένα ζώδιο π. χ Σκορπίός δίνεις την εντύπωση στον άλλο που έχει κάπιες γνώσεις αστρολογίας, πως είσαι περίπου ως άτομο ,πως συμπεριφέρεσαι κτλ. Στην πράξη όμως τα χαρακτηριστικά αυτά μπορει να λειτουργούν διαφορετικά ή και να ανατραπούν από άλλους παράγοντες στο ωροσκόπιο.Δηλαδή αυτό που θέλω να πώ είναι ότι μιλάμε για διαφορετικά θέματα. Η ερώτηση ξεκίνησε για τα ευαίσθητα ζώδια και όχι για την ανάλυση προσωπικότητας που είναι ένα σύνθετο θέμα.¶λλωστε πιστεύω ότι ο καθένας μας επηρεάζεται από το ζώδιο του (λιγότερο ή περισσότερο) παρά τις όψεις που έχει στο ωροσκόπιο του και οι οποίες σε τελική ανάλυση δεν δείχνουν απαραίτητα τον χαρακτηρα μας αλλά καταστάσεις και γεγονότα και εκπλήσομαι που δεν το αναφέρει κανείς. Τι λένε γι΄αυτό οι "σοφοί" αστρολόγοι μας??
Δεν ρώτησα κάποιον συγκεκριμένα,αλλά φαντάζομαι ότι θα σου λέγανε ότι αυτό που λες έχει ειπωθεί τέσσερις (4) φορές στη συγκεκριμένη ενότητα. Το γεγονός ότι συνεχίζεται η κουβέντα οφείλεται
α) στο ότι πολλοί διαβάζουν το τελευταίο ποστ και δεν διαβάζουν από την αρχή το θέμα
β) στο ότι την ερώτηση την έκανε αρχάριος, ο οποίος προφανώς και αγνοούσε (για αυτό άλλωστε και ρώτησε, και πολύ καλά έκανε) αλλά χρειάστηκε να επανέλθει για διευκρινήσεις :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
06-04-2010, 09:45 AM
Συμφωνω με floros και scorpio.
Τα ζωδια του νερου ειναι συναισθηματικα ζωδια, και δε μιλαω ποις εχει ποιον πλανητη και πού, αλλα σαν ποιοτητες. Πληγωνονται ευκολοτερα και βαθυτερα. Για αυτο ειναι κατα βαση αμυντικα ζωδια, γιατι πισω απ το σκληρο τσοφλι τους, εχουν πολυ μαλακο πυρηνα και το ξερουν.

Το αντίθετο θα έλεγα, πίσω από το μαλακό τσόφλι τους, έχουν σκληρό πυρήμα!:cheesy:

Έχετε λίγο μπλέξει τις έννοιες ευαισθησία/συναισθηματισμός.

Ευαισθητος είναι εκείνος ο οποίος είναι δεκτικός στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, σίγουρα θα έχετε ακούσει να λένε " παθαίνω αλλεργία την άνοιξη" , τι σημαίνει αυτό? Ότι το σώμα είναι ευαίσθητο στην γύρη και αντιδρά ανάλογα.
Συναισθηματικός είναι εκείνος ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κατάστασεις και αντιδρά ανάλογα με την συναισθηματική φόρτιση που έχει, το σίγουρο είναι πως τα συναισθηματικά άτομα δεν μπορούν να κρίνουν με βάση την λογική τους γι αυτό συνήθως είναι υποκειμενικά.

s24
06-04-2010, 12:27 PM
πιο ευαίσθητος είναι αυτός που δεν μπορεί να δει τη ζωή του χωρίς μια συναισθηματική βάση σε ψυχολογικό επίπεδο..δηλαδή καρκίνοι,καρκίνοι,καρκίνοι ,καρκίνοι ουφ!

scorpio_
06-04-2010, 12:56 PM
Κυρία Ζαχαριάδου,
Οι δύο έννοιες που αναφέραται ευαισθησία/συναισθηματισμός είναι αλληλένδετα αλλά από σας περίμενα μία τοποθέτηση αστρολογικά και όχι ερμηνεία των λέξεων.Συμφωνείται ότι τα ζώδια του νερού έχουν αυτά τα γνωρίσματα περισσότερο σε σχέση με τα άλλα ζώδια? Οι γενικεύσεις και αοριστίες (του τύπου συνολικός χάρτης)
είναι αυτές που μπλέκουν τα πράγματα.Είναι επιτέλους η ώρα να δοθεί ο "τίτλος" στο πιο ευαίσθητο ζώδιο!!
Ευχαριστώ :bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
06-04-2010, 05:10 PM
Κυρία Ζαχαριάδου,
Οι δύο έννοιες που αναφέραται ευαισθησία/συναισθηματισμός είναι αλληλένδετα αλλά από σας περίμενα μία τοποθέτηση αστρολογικά και όχι ερμηνεία των λέξεων.Συμφωνείται ότι τα ζώδια του νερού έχουν αυτά τα γνωρίσματα περισσότερο σε σχέση με τα άλλα ζώδια? Οι γενικεύσεις και αοριστίες (του τύπου συνολικός χάρτης)
είναι αυτές που μπλέκουν τα πράγματα.Είναι επιτέλους η ώρα να δοθεί ο "τίτλος" στο πιο ευαίσθητο ζώδιο!!
Ευχαριστώ :bigsmile:

τοξοτης:bigsmile::laugh:

φιλικα

Χρυσάνθη
06-04-2010, 05:45 PM
Δέσποινα συμφωνώ για τη διαπίστωσή σου και όχι γιατί είμαι κ εγώ! Αλλά έχει βάση!!
Πάντως για τα υδάτινα ζώδια θα γίνω λίγο κακιά... Ναι είναι ευαίσθητα σύμφωνα με τον ορισμό της κ Ζαχαριάδου, αλλά δρουν με βάση το δικό τους συμφέρον σχεδόν πάντα, καμουφλαρισμένο με μία δόση συναισθηματισμού,...κοινώς κάνουν ιδεολογία την ανάγκη τους. Λαμβάνουν τέλεια τους κραδασμούς του περιβάλλοντος το οποίο και χρησιμοποιούν. Τα ψάρια περισσότερο,...λίγο οι Καρκίνοι οι οποίοι παίρνουν το ύφος του αδύναμου, οπότε ζητούν μονίμως ειδική μεταχείριση (και αν εσύ αρνηθείς φαίνεσαι η άκαρδη..) και τελευταίοι οι Σκορπιοί, οι οποίοι στηρίζουν μέχρι τέλους την επιλογή τους (είτε αυτή είναι κατάσταση είτε άνθρωπος..) μην μπορώντας να δεχτούν ότι ίσως και να μην είναι κ καλύτερη δυνατή..Αλλά αυτό θα το χαρακτήριζα περισσότερο αφοσίωση.
Με αυτήν την έννοια η κ Ζαχαριάδου έχει δίκιο για την υποκειμενικότητα που χαρακτηρίζει τους ευαίσθητους ανθρώπους.. Μόνο που στη δική μου γλώσσα αυτό δεν είναι συναισθηματισμός. Γιατί πρέπει να είσαι κ αντικειμενικός για να είσαι συναισθηματικός... Και οι Τοξότες το έχουν παρόλο που δε φημίζονται για το χαρακτηριστικό τους αυτό.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-04-2010, 06:20 PM
Αγαπητέ Jack άλλο πράγμα οι αλληλένδετες έννοιες και άλλο πράγμα οι ταυτόσημες. Και η ζωή με τον θάνατο είναι αλλήλένδετες έννοιες όμως κυριλεκτικώς μιλάμε για διαφορετικές έννοιες. Τα περισσότερα μέλη έχετε μπερδέψει τον συναισθηματισμό με την ευαισθησία και ίσως όχι άδικα. Όσο για την αστρολογική μου τοπόθετηση, αν θυμάμαι καλά το αρχικό ερώτημα ήταν "ποιο είναι το πιο ευαίσθητο ζώδιο μετά το νερού" Μετά τα ζώδια του νερού για εμένα προσωπικά και .......... προς μεγάλη σας έκπληξη είναι ο Αιγόκερως. Το γιατί θα αφήσω εσάς να το βρείτε αν φυσικά ..... δεν βγούμε of topic.

Χρυσάνθη έχεις απόλυτο δίκιο, η πολύ ευαισθησία φέρνει ευθιξία, η πολύ ευθιξία φέρνει θυμό και θυμός φέρνει άσχημες συμπεριφορές τις οποίες εύκολα υιοθετούν τα ζώδια του νερού.

popininja
06-04-2010, 06:41 PM
Μετά τα ζώδια του νερού για εμένα προσωπικά και .......... προς μεγάλη σας έκπληξη είναι ο Αιγόκερως. Το γιατί θα αφήσω εσάς να το βρείτε αν φυσικά ..... δεν βγούμε of topic.



Πραγματικά, Τίνα,
με εξέπληξες με τον Αιγόκερω...:blink:

Βέβαια το ότι παίρνει τη ζωή στα σοβαρά και έχει ανάγκη το σεβασμό των άλλων
μπορεί και να σημαίνει ότι είναι ευάλωτος και κάτω από το σοβαρό του προσωπείο
και γι΄αυτό έχει ανάγκη την επιβεβαίωση.

Κάποτε είχα διαβάσει κι αυτό...
''Οι Αιγόκεροι γεννιούνται γέροι και πεθαίνουν παιδιά''
:bigsmile:

Κοραλλία Μόζορα
06-04-2010, 07:52 PM
Χρόνια Πολλά σε όλους, παιδιά!

"Σοφή" δεν είμαι αλλά θα πω την γνώμη μου. Κατ' αρχήν όλοι οι άνθρωποι έχουν συναίσθημα και ευαισθησίες. Όμως μιλώντας καθαρά για ζώδια κι όχι για πλανητικές θέσεις ή ολοκληρωμένους χάρτες, πιστεύω ότι τα ζώδια του Νερού είναι τα πιο συναισθηματικά και ευαίσθητα γιατί αυτός είναι ο τρόπος που βιώνουν τις εμπειρίες τους και εισπράττουν τα ερεθίσματα από το περιβάλλον τους. Στα ζώδια του Νερού λειτουργεί πιο καθαρά το συναίσθημα και μ' αυτό αντιδρούν. Το συναίσθημα είναι ο φυσικός τους χώρος και εκεί λειτουργούν καλύτερα. Επομένως το συναίσθημα εκδηλώνεται πιο άμεσα και έντονα στα ζώδια αυτά.

Στην ερώτηση του φίλου μας ποια ζώδια είναι πιο συναισθηματικά κι ευαίσθητα μετά τα ζώδια του Νερού, θα έλεγα τα ζώδια της Αφροδίτης και περισσότερο ο Ταύρος που έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη αλλά είναι και το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-04-2010, 09:20 PM
Στην ερώτηση του φίλου μας ποια ζώδια είναι πιο συναισθηματικά κι ευαίσθητα μετά τα ζώδια του Νερού, θα έλεγα τα ζώδια της Αφροδίτης και περισσότερο ο Ταύρος που έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη αλλά είναι και το ζώδιο της έξαρσης της Σελήνης.


Κοραλλία μου, με ποια λογική το ζώδιο του ατομισμού και της προσωπικής ευχαρίστησης (Ταύρος) είναι πιο ευαίσθητο μετά τα ζώδια του νερού?
Επίσης την ίδια απορία έχω για τον Ζυγό που θεωρείται ζώδιο, ψυχρό, καθαρά εγκεφαλικό και επιφανειακό.

Dion-DoubleDoor
06-04-2010, 10:28 PM
Θα ήθελα να τονίσω κάτι που δεν έχει αναφερθεί: ότι όσο ευαίσθητα θεωρούνται τα ζώδια του νερού τόσο σκληρά μπορούν να γίνουν (κυρίως οι Σκορπίοι και οι Καρκίνοι) παράλληλα.
Όλα τα ζώδια είναι ευαίσθητα, αλλά δεν το δείχνουν με τον ίδιο τρόπο. Ο Καρκίνος, για παράδειγμα, έχει τον τίτλο, ακριβώς επειδή εκφράζεται και μάλιστα έντονα, ενώ ο Τοξότης μπορεί να είναι πιο συγκρατημένος. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι ποιος είναι πιο ευαίσθητος. Η διαφορά ανάμεσα στα ζώδια εντοπίζεται κυρίως στο πού εκδηλώνεται αυτή η ευαισθησία και πώς.

Κοραλλία Μόζορα
06-04-2010, 10:48 PM
Τίνα μου,

το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τον Αιγόκερω, το ζώδιο του Κρόνου, του πλανήτη που αναχαιτίζει το συναίσθημα και αντιπροσωπεύει την ψυχρή και αντικειμενική λογική.

Πιστεύω ότι η Αφροδίτη είναι πλανήτης που σχετίζεται άμεσα με τα συναισθήματα και την έκφραση τους. Κι ο Ταύρος, παρόλο που είναι ζώδιο της Γης, λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα, πολύ περισσότερο από τα άλλα δυο ζώδια της Γης.

Έπειτα η ίδια η Σελήνη έχει ένα ατομικιστικό χρώμα γιατί σχετίζεται με τα ένστικτα αυτοσυντήρησης μας και τις πολύ προσωπικές ανάγκες μας. Ο Ταύρος λειτουργεί ατομικιστικά στις ανάγκες του αλλά το ίδιο και ο Καρκίνος. Ο Καρκίνος μπορεί να επεκτείνει τις ανάγκες του στην οικογένειά του αλλά τα άλλα άτομα και οι άλλες οικογένειες του είναι ξένα και πάντα θα υπερασπίσει το συμφέρον της δικής του οικογένειας (όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος) έστω και σε βάρος άλλων. Η ίδια λειτουργία είναι.

Επίσης ο Ζυγός, παρόλο που είναι ζώδιο του αέρα, δεν έχει την ψυχρότητα, την εκλογίκευση και την αποστασιοποίηση των Διδύμων ή του Υδροχόου ακριβώς λόγω της Αφροδίτης. Οι Ζυγοί (ακόμα και στην επιπόλαια εκδοχή τους) έχουν πάντα ανάγκη από μοίρασμα αγάπης και συναισθημάτων.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-04-2010, 11:21 PM
Κοραλλία μου, ο Αιγόκερως αναχαιτίζει το συναίσθημα και λειτουργεί με την ψυχρή λογική λόγω της ευαισθησίας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθει. Μια ανασφάλεια που πηγάζει από την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν. Έτσι, προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του και να προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους ότι αξίζει να τον αγαπούν με το να εργάζεται σκληρά, αποφεύγοντας τις στενές σχέσεις οι οποίες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον πληγώσουν. Επιπλέον ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του όχι γιατί είναι ψυχρό αλλά ψύχραιμο. Το γεγονός πως όταν πληγωθεί θα βγάλει τον κακό του εαυτό δεν μου λέει τίποτα περισσότερο από ότι μου λένε τα ζώδια του νερού όταν πληγωθούν και αυτά με την σειρά τους.

Ο Ταύρος πάλι είναι ευαίσθητος σε σχέση με τον εαυτό του κι ακριβώς επειδή η Σελήνη σχετίζεται με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτουργεί καλά εκεί αλλά και πάλι για την πάρτη της. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος όχι μόνο με την οικογένεια του αλλά και με όποιον νιώθει οικογένεια του, είτε είναι οι φίλοι του είτε οι συνάδελφοι του κτλ.

Όσο για τον Ζυγό πως γίνεται να τον θεωρείς ευαίσθητο την στιγμή που κατά κάποιο τρόπο "απορρίπτεις" τον Κρόνο? την στιγμή μάλιστα που εκεί βρίσκεται σε έξαρση. οι Ζυγοί μπορεί να έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον εαυτό τους αλλά όχι από ευαισθησία. Επιδιώκουν την συντροφιά και την αρμονία στο περιβάλλον τους γιατί πολύ απλά θέλουν, να επιβεβαιώνονται μέσα από τους άλλους, να νιώθουν επιθυμητοί και φυσικά γιατί έτσι προβάλλουν μια αρεστή εικόνα στον έξω κόσμο!

scorpio_
07-04-2010, 10:04 AM
Συμφωνώ με την ανάλυση της κ. Μόζορα.Τα ζώδια του νερού αντιδρούν με συναισθηματικά κριτίρια και εκφράζονται μέσα από αυτά. Το συναίσθημα είναι που επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις τους καθώς και τις σχέσεις τους με τα άλλα άτομα. Η υποκειμενικότητα την οποία αναφέρατε αφορά όλα τα άτομα και όχι μόνο τους συνιασθηματικούς ανθρώπους και οι περαιτέρω αντιδράσεις τους δεν είναι το θέμα που εξετάζουμε διαφορετικά θα έπρεπε να κάνουμε ανάλυση ψυχολογίας. Γι' αυτό είπα ότι έχετε ξεφύγει από το θέμα και καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε άλλο site. Αυτά που ισχυρίζεστε δεν έχουν καμία σχέση αστρολογικά με τα γνωρίσματα των ζωδίων αυτών, τα οποία γνωρίτετε τελικά? Όσο αφορά για το ζώδιο του Ταύρου και τα επειχειρήματα της κ. Μόζορα νομίζω ότι έχει δίκιο, από άποψη πάντα αστρολογική και όχι ψυχολογίας για όσου μπερδεύουν τα πράγματα. Τέλος για τον Τοξότη είναι το τελαυταίο ζώδιο που μπορεί να επηρεάζεται από συναίσθημα ( και όλα τα παράγωγα) για όσους ξέρουν αστρολογία!. :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
07-04-2010, 10:38 AM
Συμφωνώ με την ανάλυση της κ. Μόζορα.Τα ζώδια του νερού αντιδρούν με συναισθηματικά κριτίρια και εκφράζονται μέσα από αυτά. Το συναίσθημα είναι που επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις τους καθώς και τις σχέσεις τους με τα άλλα άτομα. Η υποκειμενικότητα την οποία αναφέρατε αφορά όλα τα άτομα και όχι μόνο τους συνιασθηματικούς ανθρώπους και οι περαιτέρω αντιδράσεις τους δεν είναι το θέμα που εξετάζουμε διαφορετικά θα έπρεπε να κάνουμε ανάλυση ψυχολογίας. Γι' αυτό είπα ότι έχετε ξεφύγει από το θέμα και καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε άλλο site. Αυτά που ισχυρίζεστε δεν έχουν καμία σχέση αστρολογικά με τα γνωρίσματα των ζωδίων αυτών, τα οποία γνωρίτετε τελικά? Όσο αφορά για το ζώδιο του Ταύρου και τα επειχειρήματα της κ. Μόζορα νομίζω ότι έχει δίκιο, από άποψη πάντα αστρολογική και όχι ψυχολογίας για όσου μπερδεύουν τα πράγματα. Τέλος για τον Τοξότη είναι το τελαυταίο ζώδιο που μπορεί να επηρεάζεται από συναίσθημα ( και όλα τα παράγωγα) για όσους ξέρουν αστρολογία!. :bigsmile:

Αγαπητέ JACK είναι δικαίωμα σου να συμφωνείς ή να διαφωνείς με όποιον σε αντιπροσωπεύει.
Σε ποιο σάιτ όμως θα απευθυνθώ είναι δικό μου θέμα και δεν χρειάζομαι υποδείξεις, άλλωστε είμαι μεγάλο κορίτσι....
Καλό θα ήταν θα προσέχεις γενικότερα τον τρόπο σου όχι τίποτα άλλο θα αρχίσω να πιστεύω πως έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου!
Την Καλημέρα μου!

scorpio_
07-04-2010, 12:06 PM
Κυρία Ζαχαριάδου,
Φυσικά και δεν εννοούσα την δική σας ανάλυση η οποία είναι αρκετά εμπεριστατωμένη και κατανοητή και σε καμία περίπτωση δεν κάνω υποδείξεις. Αναφερόμουν σε προηγούμενα μέλη που απάντησαν με ισχυρισμούς που παραπέμπουν περισσότερο σε ψυχολογία παρά σε αστρολογική ανάλυση.Καλημέρα και από μένα!:bigsmile:

gold soul
07-04-2010, 01:24 PM
Nομίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι λίγο φαύλος κύκλος κ ποτέ δεν πρόκειται να συμφωνίσει κανείς με κανέναν. Είναι σαν να εξετάζουμε ένα δέντρο, την στιγμή που γύρω του υπάρχει ένα πυκνό δάσος, πόσο ανεξάρτητο είναι το δέντρο απΆτο δάσος;; Πως μπορούμε να εξετάσουμε τις ιδιότητες των ζωδίων ανεξάρτητα απ΄τις ιδιότητες του ανθρώπου; Δεν πιστεύω ότι η Ψυχολογία είναι άσχετη με την Αστρολογία, αφού στην ανάλυση του γενέθλιου χάρτη, ουσιαστικά κάνουμε ένα ψυχογράφημμα του ανθρώπου. Ο γενέθλιος χάρτης εξελίσσεται με τα προοδευτικά, όπως κ ο άνθρωπος ανάλογα με τις δυνατότητες του, τα βιώματα κ τα ερεθίσματα που δέχεται. Οι διελεύσεις χρωματίζουν διαφορετικά την καθημερινότητα του καθενός, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται το άτομο στην δεδομένη περίοδο της ζωης του.

Όλα τα ζώδια είναι εύαισθητα ή αναίσθητα, συναισθηματικά ή ψυχρά, ιδιοτελή ή ανιδιοτελή, ενεργητικά ή παθητικά κλπ. ανάλογα με τα μάτια που τα βλέπουν.. Κ όλες οι ιδιότητες που αναφέρθηκαν στην συζήτηση, υπάρχουν ή υπήρξαν κάποια στιγμή σε όλά τα ζώδια- ανθρώπους, ανάλογα με την ψυχολογική κ συναισθηματική ωριμότητα του ατόμου. Γιατί απλά, όλα έχουν τις ρίζες τους στην ίδια πηγή προέλευσης, στο κυρίαρχο κ πιο αρχέγονο αίσθημα της ανθρωπότητας, τον ΦΟΒΟ..

Όσο πιο απαίδευτοι κ δύσπλαστοι είμαστε ψύχικα, τόσο πιο ανώριμα θα εκφραζόμαστε συναισθηματικά.. Θα αγαπάμε απΆτον φόβο μη μείνουμε μόνοι μας, θα αποδεχόμαστε απ΄τον φόβο της απόρριψης, θα γελάμε απΆτον φόβο μην κλάψουμε, θα είμαστε ψυχροί απ΄τον φόβο μην πληγωθούμε, θα πληγωνόμαστε απΆτον φόβο μην υποβιβαστούμε, θα είμαστε ατομιστές απ΄τον φόβο μην “χαθούμε”, θα είμαστε γενναίοι απ΄τον φόβο μην καταπατηθούμε....

Οπότε η ερώτηση θα μπορούσε να είναι: Ποιος φοβάται πιο πολύ;; Και σΆαυτή την ερώτηση, ο ζωδιακός είναι απλά η αρχή του νήματος... πιστεύω..

whisperer
07-04-2010, 01:26 PM
Αγαπητέ Jack,
θεωρείς ότι η ψυχολογία δεν πρέπει να έχει καμία δουλειά στη συζήτηση αυτή και δεν συνδυάζεται και επηρεάζεται από την αστρολογία? τότε προς τι όλα αυτά τα βιβλία και άρθρα που έχουν γραφτεί σχετικά με την ψυχολογική αστρολογία και πως η τελευταία μπορεί να βοηθήσει στην μελέτη και κατανόηση της πρώτης...?

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί αποδίδεις (και μάλιστα τόσο κάθετα!) στον Τοξότη τη τελευταία μάλιστα θέση στο συναίσθημα? Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να βρίσκεται στη τελευταία θέση, και ειδικότερα μετά από την Παρθένο ή τους Δίδυμους...

Και μια και ανέφερες σε ένα παραπάνω post σου το εξής "Τα ζώδια του νερού αντιδρούν με συναισθηματικά κριτήρια και εκφράζονται μέσα από αυτά" , άρα θέτεις και θέμα έκφρασης μπορώ να ρωτήσω ποιά είναι η σχέση του Σκορπιού με την έκφραση...δεδομένου ότι θεωρείται το ζώδιο των μυστικών, των υπόγειων διεργασιών και ζυμώσεων κτλ κτλ...(χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι στερείται συναισθήματος...μιας και το "βαθύ συναίσθημα" είναι μία ακόμη "ταμπέλα" που συνοδεύει το ζώδιο αυτό...)

όσο αφορά τα υπόλοιπα ζώδια που αναφέρθηκαν, και οι δύο αγαπητές πορτοκαλί κυρίες επιχειρηματολόγησαν η κάθε μία από την πλευρά τους, αλλά πάλι τέθηκε θέμα έκφρασης (για π.χ. για τον Αιγόκερω...). αρα τελικά η υπαρξη συναισθήματος ή ευαισθησίας βασίζεται στο κατά πόσο αυτό εκφράζεται...? Η αλήθεια είναι ότι όποιο textbook αστρολογίας και να ανοίξεις τα ζώδια του νερού έχουν την πρωτιά στο θέμα της κουβεντούλας μας...έτσι δεν είναι...? τώρα, η αναγωγή της θεωρίας στην προσωπικότητα κάποιου ανθρώπου είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα...

popininja
07-04-2010, 04:09 PM
Έχουν γραφτεί πολλά πάνω σε αυτό το θέμα και
περά του ότί οι γνώμες διίστανται
το μόνο δεδομένο παραμένει και ο τίτλος- ταμπέλα
''Το πιο ευαίσθητο ζώδιο μετά του νερού''
Δεδομένο δηλάδη αυτό. Τελεία.

Και για να δούμε όμως λιγάκι και την αρνητική πλευρά των νερών.
Ο Σκορπιός. Οι περισσότεροι τινάζουν το γιακά τους άμα ακούνε γι'αυτόν.
Δε λέω μπορεί να έχει ευαισθησίες, εντάξει. Αλλά όταν έχεις να κάνεις μαζί του
κάθε άλλο παρά ευαισθησία σου βγάζει. Σκληρότατος, αδιάλλαχτος με μία μανία εκδίκησης
που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί αλλά και μνησίκακος. Λίγο λοιπόν με νοιάζει αν
τα βράδια κλαίει ...:bigsmile:

Ο Καρκίνος. Η κυκλοθυμία σε όλο της το μεγαλείο. Πού να ψάξω να την βρω τώρα την
ευαισθησία όταν με το συναισθηματικό του zapping έχω πάθει ναυτία; Ότι κάποια στιγμή
θα την ανακαλύψω είναι σίγουρο αλλά μάλλον αυτό θα συμβεί το επόμενο Πάσχα...:bigsmile:

Τα ψαράκια. Το υποκοριστικό ''-άκια'' νομίζω ότι τα λέει όλα. Γλυκά, ευαίσθηταααααααα!
Το μεγαλείο των συναισθημάτων χώρεσε μέσα σε ένα ζώδιο. Ε, αφήστε και για μας τίποτα ρε παιδιά! Με μία εύθραστη και τρωτή εικόνα θα γίνει το δικό τους και το απλανές ονειροπόλο
βλέμμα τους μεταφράζεται με ευκολία σε μελαγχολία ενώ εκείνα και το σκοπό τους θα πετύχουν
και χαμπάρι δεν θα πάρουμε πως το δόλωμά τους ήμασταν ...εμείς.... (αν πρόκειται για μουρμούρες το κατάλληλο δόλωμα είναι η τριχιά...):bigsmile:

Ξέρω πως θα με μαλώσετε που είμαι τόσο -χμ- σκληρή αλλά έχω κι εγώ μεγάλη επιρροή του νερού στο χάρτη μου.

Αλλά το χρωστούσα στην ταυρίσια -αδικημένη- αγέλη μου,
στις αγαπημένες μου φωτιές και στον πλέον παρεξηγημένο αέρα :bigsmile:

leoma
07-04-2010, 04:35 PM
Κι ο Μπιν Λάντεν ψαράκι είναι.:love:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
07-04-2010, 05:35 PM
Έχουν γραφτεί πολλά πάνω σε αυτό το θέμα και
περά του ότί οι γνώμες διίστανται
το μόνο δεδομένο παραμένει και ο τίτλος- ταμπέλα
''Το πιο ευαίσθητο ζώδιο μετά του νερού''
Δεδομένο δηλάδη αυτό. Τελεία.

Και για να δούμε όμως λιγάκι και την αρνητική πλευρά των νερών.
Ο Σκορπιός. Οι περισσότεροι τινάζουν το γιακά τους άμα ακούνε γι'αυτόν.
Δε λέω μπορεί να έχει ευαισθησίες, εντάξει. Αλλά όταν έχεις να κάνεις μαζί του
κάθε άλλο παρά ευαισθησία σου βγάζει. Σκληρότατος, αδιάλλαχτος με μία μανία εκδίκησης
που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί αλλά και μνησίκακος. Λίγο λοιπόν με νοιάζει αν
τα βράδια κλαίει ...:bigsmile:

Ο Καρκίνος. Η κυκλοθυμία σε όλο της το μεγαλείο. Πού να ψάξω να την βρω τώρα την
ευαισθησία όταν με το συναισθηματικό του zapping έχω πάθει ναυτία; Ότι κάποια στιγμή
θα την ανακαλύψω είναι σίγουρο αλλά μάλλον αυτό θα συμβεί το επόμενο Πάσχα...:bigsmile:

Τα ψαράκια. Το υποκοριστικό ''-άκια'' νομίζω ότι τα λέει όλα. Γλυκά, ευαίσθηταααααααα!
Το μεγαλείο των συναισθημάτων χώρεσε μέσα σε ένα ζώδιο. Ε, αφήστε και για μας τίποτα ρε παιδιά! Με μία εύθραστη και τρωτή εικόνα θα γίνει το δικό τους και το απλανές ονειροπόλο
βλέμμα τους μεταφράζεται με ευκολία σε μελαγχολία ενώ εκείνα και το σκοπό τους θα πετύχουν
και χαμπάρι δεν θα πάρουμε πως το δόλωμά τους ήμασταν ...εμείς.... (αν πρόκειται για μουρμούρες το κατάλληλο δόλωμα είναι η τριχιά...):bigsmile:

Ξέρω πως θα με μαλώσετε που είμαι τόσο -χμ- σκληρή αλλά έχω κι εγώ μεγάλη επιρροή του νερού στο χάρτη μου.

Αλλά το χρωστούσα στην ταυρίσια -αδικημένη- αγέλη μου,
στις αγαπημένες μου φωτιές και στον πλέον παρεξηγημένο αέρα :bigsmile:

χεχεχεε!!
τωρα με αυτο το ποστ βγηκαν τα μαχαιρια!!!:nuts::laugh::cheesy:


κουκακι:cheesy:


Υ.Γ
οχι στην μαυρη τρυπα μηηη!!!!!:love::love::love::love:

κρασακι
07-04-2010, 06:14 PM
Και εγώ κάτι σαν γυναικεία έκδοση Μπιν Λάντεν είμαι..:nuts: ναι ναιιι το ομολογώω!
Η δεύτερη φύση μου είναι κρυφή και σατανική και τους παραπλανώωω όοολους..και όχι δεν είμαι για δουλειά στα ξένα, αλλά είμαι η κρυφή πράκτωρ ''τσιπούρα 001''.. (και έβαλα τσιπούρα για να φαίνομαι άκακη και αθώα..)
(και ναι αυτή όντως είναι μια πιθανή άλλη πλευρά των ψαριών και ποιος δεν το ξέρει..αλλά και? τι πάει να πει αυτό? εεε? ότι δεν είναι συναισθηματικά?? εεε?? είναι συνήθως τρόπος άμυνας μετά απο πολλά κεφαλοχτυπήματα..:wacko:)

εντάξει το ξεχειλώωωσαμε και πάλι το θεματάκι.. επανέρχομαι σώκρατεςςς..:bigsmile:

Λες και κάνουμε καλλιστεία βρε παιδιά και κάνουμε αμαν και πως να βάλουμε το στέμα..ε δεν γίνεται έτσι.

Και ναι καλά τα λένε τα τεφτέρια για το νερό είναι πιο συναισθηματικό και τα ζώδια του θεωρούνται πιο συναισθηματικά αν θέλετε να το πάρουμε βάση τεφτερίων και συγγραμάτων..όχι δηλαδή ότι πιστεύω ότι πάει έτσι..αλλά, αν είναι να λέμε ότι πιστεύουμε στις εξάρσεις και στις πτώσεις και στις κυριαρχίες με κλειστά μάτια και απόλυτα, ε ναι τότε τα ίδια ισχύουν και για τα χαρακτηριστικά των ζωδίων, μιας και είναι απο τα θεμελιώδη πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν ξεκινά να ασχολείται με την αστρολογία..αν καταρρίψω αυτά τα καταρρίπτω και τα κοιτάζω όλα με λοξό μάτι..(που πάντα το κάνω δηλαδή..)
Του νερού είναι συναισθηματικά, της γης πιο λογικά και οργανωτικά, του αέρα επικοινωνιακά, παιχνιδιάρικα και ιντελεκτουάλ και της φωτιάς παθιασμένα, ενεργητικά και δημιουργικά..

Πάντως θα συμφωνήσω με Τίνα σε ένα πράγμα, ότι άλλο ευασιθησία και άλλο συναίσθημα..ναι είναι αλληλένδετα σε αρκετά πράγματα, αλλά δεν είναι το ίδιο και δεν πάνε απαραίτητα μαζί..δηλαδή το ότι ένας υδροχόος έχει ευαισθησίες και ανησυχίες σχετικά με τον κόσμο και τη φύση κλπ πάει να πει ότι είναι και φουλλλλ συναισθηματικός? που όχι ότι δεν είναι με τον τρόπο του φυσικά, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο..

Και ναι συμφωνώ και για Ταύρους ότι είναι συναισθηματικοί και για Αιγόκερους και ας φαίνονται σκληροί, αλλά θα βάλω στο παιχνίδι και τα Λιοντάρια μιας και μπορεί να είναι εγωϊστές και παρτάκηδες πολύ συχνά, αλλά μπορούν να είναι πολύ συναισθηματικοί και δοτικοί όταν αγαπούν. Αντίστοιχα ο καθένας μπορεί να αναφέρει διαφορετικά ζώδια κοκ..
Οπότε είναι ένα παραμύθι δίχως τέλος όοολο αυτό... δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει..:toung:

Κοραλλία Μόζορα
07-04-2010, 10:20 PM
Κοραλλία μου, ο Αιγόκερως αναχαιτίζει το συναίσθημα και λειτουργεί με την ψυχρή λογική λόγω της ευαισθησίας αλλά και της ανασφάλειας που νιώθει. Μια ανασφάλεια που πηγάζει από την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν. Έτσι, προτιμά να κλείνεται στον εαυτό του και να προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους ότι αξίζει να τον αγαπούν με το να εργάζεται σκληρά, αποφεύγοντας τις στενές σχέσεις οι οποίες ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον πληγώσουν. Επιπλέον ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που όλοι μπορούν να βασιστούν επάνω του όχι γιατί είναι ψυχρό αλλά ψύχραιμο. Το γεγονός πως όταν πληγωθεί θα βγάλει τον κακό του εαυτό δεν μου λέει τίποτα περισσότερο από ότι μου λένε τα ζώδια του νερού όταν πληγωθούν και αυτά με την σειρά τους.

Ο Ταύρος πάλι είναι ευαίσθητος σε σχέση με τον εαυτό του κι ακριβώς επειδή η Σελήνη σχετίζεται με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτουργεί καλά εκεί αλλά και πάλι για την πάρτη της. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος όχι μόνο με την οικογένεια του αλλά και με όποιον νιώθει οικογένεια του, είτε είναι οι φίλοι του είτε οι συνάδελφοι του κτλ.

Όσο για τον Ζυγό πως γίνεται να τον θεωρείς ευαίσθητο την στιγμή που κατά κάποιο τρόπο "απορρίπτεις" τον Κρόνο? την στιγμή μάλιστα που εκεί βρίσκεται σε έξαρση. οι Ζυγοί μπορεί να έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον εαυτό τους αλλά όχι από ευαισθησία. Επιδιώκουν την συντροφιά και την αρμονία στο περιβάλλον τους γιατί πολύ απλά θέλουν, να επιβεβαιώνονται μέσα από τους άλλους, να νιώθουν επιθυμητοί και φυσικά γιατί έτσι προβάλλουν μια αρεστή εικόνα στον έξω κόσμο!

Γεια σου, Τίνα μου.

Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, όλοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και ευαισθησίες και σίγουρα δεν αμφισβητώ τα συναισθήματα του Αιγόκερω. Όμως εδώ ψάχνουμε το "πιο" συναισθηματικό. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πιο συναισθηματικά θα όριζα τα ζώδια που οι πράξεις τους έχουν συναισθηματικά κίνητρα και οι συναισθηματικοί στόχοι είναι ψηλά στην ιεραρχία τους. Αυτό δύσκολα θα το λέγαμε για ένα τυπικό Αιγόκερω. Κατά την γνώμη μου, τα πιο πάνω κριτήρια τα πληρούν περισσότερο τα ζώδια του Νερού και τα ζώδια της Αφροδίτης.

Jedi-Thoth
07-04-2010, 10:52 PM
Η αληθεια ειναι οτι οταν εκανα την ερωτηση δεν περιμενα να γινει τετοιος ντορος :laugh: παντως καταλαβαινω και τις 2 πλευρες και πιστευω με τη σειρα μου οτι ο ταυρος ειναι το επομενο ευαισθητο.Αναμφισβητητα αστρολογια και ψυχολογια πανε μαζι!!!

popininja
11-04-2010, 02:53 AM
...πιστευω με τη σειρα μου οτι ο ταυρος ειναι το επομενο ευαισθητο.

Αγαπητέ Floros,
ως Ταυρίνα κι εμένα θα μου άρεσε να ανήκω στην κατηγορία των ευαίσθητων.:bigsmile:
Νομίζω όμως ότι η Τίνα έχει δίκιο. Εντάξει, σαν άνθρωποι έχουμε κι εμείς τις ευαισθησίες μας
αλλά γενικά είμαστε χοντρόπετσοι.
Ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο όταν είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα
και λόγω της προσκόλλησής μας με το παρελθόν, γλειφουμε τις παλιές μας πληγές
και νιώθουμε ενοχές. Ουσιαστικά το αφήνουμε άλυτο μέσα μας. Νομίζω ότι επειδή δεν αντιδράμε άμεσα -εκτός κι αν έχουμε κάποιο δυνατό ωροσκόπο ή ¶ρη- θυμώνουμε με τον εαυτό μας
που δεν ήμασταν -και πάλι- ετοιμοπόλεμοι και λειτουργούμε ενοχικά και προς εμάς τους ίδιους
αλλά και προς όποιον εν βρασμώ αδικήσαμε.
Προσωπικά δεν συγκινούμαι με δάκρυα και αδυναμους χαρακτήρες για να τους περιθάλψω, αλλά
με προβλήματα επί της ουσίας. Είναι αλήθεια πιο άξια βοηθείας μία γυναίκα που πενθεί για ένα χαμμένο έρωτα ή εκείνη που το παιδί της νοσεί; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε αυτό...
Όλα είναι σχετικά.
Εμείς απλά δεχόμαστε τα ερεθίσματα από τον κόσμο και
αντιδράμε ή αισθανόμαστε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας...

Μητσάκος
11-04-2010, 07:35 AM
Αγαπητέ Floros,
ως Ταυρίνα κι εμένα θα μου άρεσε να ανήκω στην κατηγορία των ευαίσθητων.:bigsmile:
Νομίζω όμως ότι η Τίνα έχει δίκιο. Εντάξει, σαν άνθρωποι έχουμε κι εμείς τις ευαισθησίες μας
.αλλά γενικά είμαστε χοντρόπετσοι
..................................................
Προσωπικά δεν συγκινούμαι με δάκρυα και αδυναμους χαρακτήρες για να τους περιθάλψω, αλλά
με προβλήματα επί της ουσίας. Είναι αλήθεια πιο άξια βοηθείας μία γυναίκα που πενθεί για ένα χαμμένο έρωτα ή εκείνη που το παιδί της νοσεί; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σε αυτό...
Όλα είναι σχετικά.
Εμείς απλά δεχόμαστε τα ερεθίσματα από τον κόσμο και
αντιδράμε ή αισθανόμαστε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας...
Με το συμπάθιο, αλλά υπάρχει μέτρο και στηρίζεται στην λογική, η οποία σε βοηθάει, όταν είσαι "χοντρόπετσος", να διακρίνεις ... ¶λλο πράγμα το να "πενθείς" έναν έρωτα και άλλο να έχεις άρρωστο παιδί.... (αν δεν μιλάμε για μαγουλάδες, ε; ):bigsmile:

popininja
11-04-2010, 02:01 PM
Με το συμπάθιο, αλλά υπάρχει μέτρο και στηρίζεται στην λογική, η οποία σε βοηθάει, όταν είσαι "χοντρόπετσος", να διακρίνεις ... ¶λλο πράγμα το να "πενθείς" έναν έρωτα και άλλο να έχεις άρρωστο παιδί.... (αν δεν μιλάμε για μαγουλάδες, ε; ):bigsmile:

Δεν θα διαφωνήσω Μητσάκο.:bigsmile:
¶λλο λογική κι άλλο ευαισθησία όμως...:nuts:

kiaRRa
11-04-2010, 02:05 PM
Δεν νομίζω πως είναι θέμα ευαισθησίας να πενθεί κάποιος τον χαμένο του έρωτα όπως ανεφερες στο παράδειγμα σου. Μάλλον μοιρολατρία, μιας και αντί να δουμε μπροστά κολλαμε στο παρελθον και το αναπολούμε. Ενω στο παράδειγμα της γυναίκας που ανησυχει για το παιδί της, τότε είναι ευαισθησία η οποιαδήποτε συνδρομή τρίτων απέναντι της.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν νομίζω όσον αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες να τιθεται θέμα ευαισθησίας. :embarrest

popininja
11-04-2010, 03:08 PM
Δεν νομίζω πως είναι θέμα ευαισθησίας να πενθεί κάποιος τον χαμένο του έρωτα όπως ανεφερες στο παράδειγμα σου. Μάλλον μοιρολατρία, μιας και αντί να δουμε μπροστά κολλαμε στο παρελθον και το αναπολούμε. Ενω στο παράδειγμα της γυναίκας που ανησυχει για το παιδί της, τότε είναι ευαισθησία η οποιαδήποτε συνδρομή τρίτων απέναντι της.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν νομίζω όσον αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες να τιθεται θέμα ευαισθησίας. :embarrest

:blink: Δεν είπα αυτό. :blink: Ίσως να μην το έθεσα με ακρίβεια φραστικά και να παρερμηνεύτηκε.
Είπα ότι δεν με συγκινει μία απώλεια ερωτική σαν επώδυνη κατάσταση για να με ευαισθητοποιήσει όσον αφορά να συμπονέσω τον εκάστοτε ...πονεμένο.
Με πολύ απλά λόγια λοιπόν δεν λέω ευαίσθητο εκείνον που αναπολεί την χαμένη του σχέση αλλά το ότι εμένα με αφήνει αδιάφορη. Και επειδή αναφέρθηκα στους Ταύρους, ένα ζώδιο λογικό
και πρακτικό, από προσωπικά βιώματα λέω ότι ευαισθητοποιούνται με πιο ''πρακτικά'' προβλήματα. Και πάλι αυτό είναι προσωπική μου γνώμη την οποία ασφαλώς δεν τη θεωρώ
πάγια για τους Ταύρους. Αυτά θα μας τα αναλύσουν οι αστρολόγοι μας.:bigsmile:

Επίσης δεν το έθεσα σαν μία κοινή αλήθεια, αλλά σαν τη δική μου στάση. Τη δική μου αλήθεια.
:bigsmile:

Fotini Christodoulou
11-04-2010, 03:40 PM
Η διαφορά λοιπόν με ένα άτομο που είναι ευαίσθητο απέναντι στο περιβάλλον του είναι ότι ευαισθητοποιείται απέναντι σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συναισθηματική έκφραση, είτε πρόκειται για την ερωτική απογοητευση ενός ανθρώπου, είτε μία απώλεια, είτε για μητρικό ενδιαφέρον, είτε για μία χαρά είτε μία λύπη. Τα άτομα που είναι δεκτικά απέναντι στο περιβάλλον τους ( κυρίως λοιπόν τα ζώδια του νερού) θα συμπονέσουν και θα αγκαλιάσουν συναισθηματικά κάθε ανθρώπινη έκφραση των άλλων ατόμων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα τα ζώδια του νερού θα εκφράσουν κιολας αυτά τα συναισθήματα ή ότι θα τα εκφράσουν με τον ίδιο τρόπο. Ούτε καν ότι θα έχει κάποια χρησιμότητα ή αντίκρυσμα αυτή η ευαισθησία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν δε θέλουν θα νιώσουν συναισθηματα και δεν θα σκεφτούν ποια κατάσταση είναι πιο σοβαρή, δεν θα λειτουργήσουν με την λογική.

Έχω εκφράσει ξανά την άποψη μου, γνώμη μου είναι ότι όλα τα ζώδια όπως αναφέρθηκε θα είναι ευαίσθητα απέναντι σε κάτι. Ωστόσο αν μιλάμε καθαρά για ενστικτώδη συναισθηματική ανταπόκριση απέναντι σε οτιδήποτε συμβαίνει στο ίδιο το άτομο ή σε κάποιο άλλο άτομο στο περιβάλλον του, αναγκαστικά θα μιλήσουμε για τα ζώδια του νερού. Έπειτα θα θεωρούσα πως αρκετά δεκτικά είναι τα ζώδια της γης για πολλούς λόγους που αναφέρθηκαν. Η αντίδραση των ζωδίων της γης παρόλο που μπορεί να είναι συναισθηματική (έστω και αν δεν φαίνεται αυτό), θα έχει ταυτόχρονα πρακτική έκφραση και αρκετή νηφαλιότητα. Αυτό μάλλον κάνει δυσκολο για έναν τρίτο να καταλάβει εάν και πότε κάτι αγγίζει τον συναισθηματικό τους κόσμο.

scorpio_
12-04-2010, 10:27 AM
Τα ζώδια του νερού δεν εξωτερικεύουν συνήθως τα συναισθήματα τους και δεν είναι δεκτικά σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως λέτε παρόλο που έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.Δεν μπορώ να καταλάβω πως υποστηρίζετε αυτή την άποψη. Όσοι γνωρίζουν αστρολογία ξέρουν ότι τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στα ζώδια αυτά είναι κλειστά και δεν δέχονται ευκολα επιδράσεις από το περιβάλον τους σε σημείο μάλιστα που να θεωρούνται αντικοινωνικά.Όταν λέμε ότι έχουν βαθύ συναισθηματικό κόσμο σημαίνει ότι λειτουργούν περισσότερο με βάση αυτό και όχι την λογική ή πιο πρακτικές επιδράσεις όπως συμβαίνει με άλλα ζώδια.Τώρα το θέμα μας ειναι ποια άλλα ζώδια έχουν(ή όχι ) παρόμοιες ευαισθησίες.Μίλησαν για τον Ταύρο αλλά είναι γνωστό ότι είναι αρκετά προσγειωμένο ζώδιο(και δεν υποστήριξετε αυτό η κ. Τίνα).Αλλά να υποστηρίξετε την άποψη σας με βάση τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και όχι λέγοντας ξέρω κάπιον ή έτσι είμαι εγώ κτλ!! :bigsmile:

παλίρροια
12-04-2010, 10:28 PM
Σίγουρα η ευαισθησία που μπορεί να έχει καθε ανθρωπος εξαρτάται πιστεύω κατά πολύ απο το σύνολο του χάρτη του και όχι αν είναι ζώδιο του νερού της γής η οτιδήποτε αλλο...
Πάντως γενικότερα "πιστούς" οπαδούς της ευαισθησίας στο σύνολο των ανθρώπων που γνωρίζω είναι οι Καρκίνοι οι οποίοι τις περισσότερες φορές την εξωτερικεύουν,σε αντίθεση με τον Σκορπιό που τα κρατάει όλα μέσα του:cry: γιατί το αντίθετο το θεωρεί αδυναμία,όσο για τους Ιχθυς...δεν έχω καταφέρει να βγάλω συμπέρασμα νομίζω είναι η του ύψους η του βάθους..........

Κοραλλία Μόζορα
13-04-2010, 01:41 PM
Τα ζώδια του νερού δεν εξωτερικεύουν συνήθως τα συναισθήματα τους και δεν είναι δεκτικά σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως λέτε παρόλο που έχουν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο.Δεν μπορώ να καταλάβω πως υποστηρίζετε αυτή την άποψη. Όσοι γνωρίζουν αστρολογία ξέρουν ότι τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στα ζώδια αυτά είναι κλειστά και δεν δέχονται ευκολα επιδράσεις από το περιβάλον τους σε σημείο μάλιστα που να θεωρούνται αντικοινωνικά.Όταν λέμε ότι έχουν βαθύ συναισθηματικό κόσμο σημαίνει ότι λειτουργούν περισσότερο με βάση αυτό και όχι την λογική ή πιο πρακτικές επιδράσεις όπως συμβαίνει με άλλα ζώδια.Τώρα το θέμα μας ειναι ποια άλλα ζώδια έχουν(ή όχι ) παρόμοιες ευαισθησίες.Μίλησαν για τον Ταύρο αλλά είναι γνωστό ότι είναι αρκετά προσγειωμένο ζώδιο(και δεν υποστήριξετε αυτό η κ. Τίνα).Αλλά να υποστηρίξετε την άποψη σας με βάση τα χαρακτηριστικά των ζωδίων και όχι λέγοντας ξέρω κάπιον ή έτσι είμαι εγώ κτλ!! :bigsmile:

Αγαπητέ scorpio,

συμφωνούμε ότι τα ζώδια του Νερού δεν εξωτερικεύουν εύκολα τα συναισθήματά τους, είναι εσωστρεφή και δεν δέχονται εύκολα επιδράσεις από το περιβάλλον τους (εκτός ίσως από τους Ιχθείς). Όταν όμως λέμε ότι τα ζώδια αυτά είναι δεκτικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός τους δεν εννοούμε ότι επηρεάζονται στις απόψεις ή τις αποφάσεις τους. Εννοούμε ότι η ευαισθησία τους λειτουργεί ως κεραία που προσλαμβάνει τα ερεθίσματα που πλανόνται στον χώρο που βρίσκονται και φυσικά τα ερεθίσματα αυτά τα προσλαμβάνουν συναισθηματικά.

whisperer
13-04-2010, 03:35 PM
Αγαπητή μου Κοραλλία,:bigsmile:
λες ότι τα ζώδια του νερού είναι εσωστρεφή και δε δέχονται ευκολα επιδράσεις εκτός ίσως από τους Ιχθείς...βεβαίως συμφωνώ μόνο που μου κάνει εντύπωση που είπες "εκτός από τους Ιχθείς" και δεν είπες εκτός από τον Καρκίνο. Το σκεπτικό μου έχει να κάνει με τον κυβερνήτη του, τη Σελήνη, η οποία ανάμεσα στα άλλα είναι και της απορρόφησης...οπότε με βάση αυτό θα υπέθετα ότι ισως ο Καρκίνος να είναι ο πιο "απορροφητικός" και ο πιο δεκτικός από τα τρία ζώδια του νερού...εκτός και αν η απορρόφηση έγκειται στις ιδιότητες της Σελήνης μόνο με την κυριολεκτική έννοιά της...
:unsure:


Αγαπητέ scorpio,

συμφωνούμε ότι τα ζώδια του Νερού δεν εξωτερικεύουν εύκολα τα συναισθήματά τους, είναι εσωστρεφή και δεν δέχονται εύκολα επιδράσεις από το περιβάλλον τους (εκτός ίσως από τους Ιχθείς). Όταν όμως λέμε ότι τα ζώδια αυτά είναι δεκτικά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός τους δεν εννοούμε ότι επηρεάζονται στις απόψεις ή τις αποφάσεις τους. Εννοούμε ότι η ευαισθησία τους λειτουργεί ως κεραία που προσλαμβάνει τα ερεθίσματα που πλανόνται στον χώρο που βρίσκονται και φυσικά τα ερεθίσματα αυτά τα προσλαμβάνουν συναισθηματικά.

leoma
13-04-2010, 04:22 PM
Έχω την εντύπωση ότι εννοεί ότι οι Ιχθείς, λόγω της ποιότητάς τους ως μεταβλητών, αντανακλούν τα ερεθίσματα, επειδή η ποιότητα των μεταβλητών έγκειται στη διασπορά της ενέργειας (τα σταθερά την επεξεργάζονται, ενώ τα παρορμητικά αρχικά την εκπέμπουν).


Αγαπητή μου Κοραλλία,:bigsmile:
λες ότι τα ζώδια του νερού είναι εσωστρεφή και δε δέχονται ευκολα επιδράσεις εκτός ίσως από τους Ιχθείς...βεβαίως συμφωνώ μόνο που μου κάνει εντύπωση που είπες "εκτός από τους Ιχθείς" και δεν είπες εκτός από τον Καρκίνο. Το σκεπτικό μου έχει να κάνει με τον κυβερνήτη του, τη Σελήνη, η οποία ανάμεσα στα άλλα είναι και της απορρόφησης...οπότε με βάση αυτό θα υπέθετα ότι ισως ο Καρκίνος να είναι ο πιο "απορροφητικός" και ο πιο δεκτικός από τα τρία ζώδια του νερού...εκτός και αν η απορρόφηση έγκειται στις ιδιότητες της Σελήνης μόνο με την κυριολεκτική έννοιά της...
:unsure:

κρασακι
13-04-2010, 05:37 PM
Μάλλον η Κοραλλία δεν εννοεί αντανακλούν τα ερεθίσματα, αλλά το αντίθετο, τα προσλαμβάνουν πιο εύκολα, είναι σαν σφουγγάρι και τα τραβάνε και επηρεάζονται και πιο εύκολα απο αυτά.. αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον..:bigsmile:
Το ότι είναι και μεταβλητό - προσωπική μου γνώμη - είναι που το διογκώνει αυτό περισσότερο, μιας και τα προσλαμβάνει όλα , επηρεάζεται περισσότερο, αλλάζει και γνώμες ίσως πιο εύκολα, αντίστοιχα αρκετές φορές προσαρμόζεται και πιο εύκολα σε καταστάσεις και γεγονότα.. ανάποδα βέβαια μπορεί και να το βοηθά η μεταβλητότητα να καταπολεμήσει τη δεκτικότητα κάνοντάς το πιο ευπροσάρμοστο ώστε να μη σαλτάρει..

Αυτό νομίζω έχει υποθεί και σε άλλο θέμα πιο παλιό που λέει ότι καθώς είναι και το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου είναι σαν να απορροφά κραδασμούς και ερεθίσματα και απο όλα τα υπόλοιπα, και είναι πιο δεκτικό σε γενικές γραμμές ίσως και εξ αιτίας της φύσης του κυβερνήτη του..

Κοραλλία Μόζορα
13-04-2010, 08:23 PM
Γεια σας, κορίτσια!

Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ μου έχετε δίκιο, δεν ήταν πολύ κατανοητό!
Προσπάθησα να διαχωρίσω δυο έννοιες, ότι είναι άλλο το να δέχεται κανείς επιδράσεις από το περιβάλλον του ως προς τις απόψεις ή τις αποφάσεις του (π.χ. τι θα σπουδάσει) και άλλο το να είναι κανείς δεκτικός στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Από το πρώτο εξαίρεσα τους Ιχθείς επειδή (και λόγω μεταβλητότητας και λόγω αβεβαιότητας του Ποσειδώνα) δέχεται πιο εύκολα καθοδήγηση.

Όταν λέμε για τα ζώδια του Νερού ότι είναι δεκτικά εννοούμε ότι αισθάνονται εύκολα την "ατμόσφαιρα" σ' ένα χώρο ή μεταξύ ανθρώπων. Έχουν μια 6η αίσθηση για το τι συμβαίνει γύρω τους κι αυτό που συμβαίνει περνά μέσα τους. Αν ένας Καρκίνος π.χ. μπει σε μια παρέα όπου κάποιος είναι στενοχωρημένος ή θυμωμένος αμέσως αυτό έχει ένα αντίκτυπο στον ψυχισμό του. Μπορούν ακόμα να αντιληφθούν και πιο ακαθόριστα πράγματα (λιγότερο φανερά) από ένα βλέμμα ή μια κίνηση π.χ.