PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Το αιώνιο τρίγωνο -(2)

leoma
08-03-2010, 08:10 PM
Το κλειδί για ένδειξη Οιδιπόδειου – Η Αφροδίτη ως γονικός δείκτης

Ο γενέθλιος χάρτης μπορεί να μας φανερώσει πολλά για την εικόνα που έχουμε για τους γονείς μας, και τι εμπειρίες έχουμε αποκομίσει μέσω αυτών. Όταν εξετάζουμε ένα χάρτη, μπορεί βρούμε κάποιες ενδείξεις σχετικά με το Οιδιπόδειο. Οι γονικοί δείκτες είναι συνήθως πολύ εμφανείς: τόσο που περικλείουν τις συναισθηματικές και σεξουαλικές μας ανάγκες καθώς και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας ως άνδρας ή γυναίκα. Η παρουσία πλανητών στο 10ο και στον 4ο οίκο δηλώνει ότι ο γονιός μεταφέρει ή εκπροσωπεί κάτι μυθικό και αρχετυπικό. Η μη ύπαρξη πλανητών στους γονικούς οίκους δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις με τους γονείς ή ότι δεν προβάλλουμε πάνω τους κάποια υποκειμενική εικόνα. Απλά μας είναι πιο εύκολο να αντιλαμβανόμαστε το γονιό σαν ένα άλλο πρόσωπο, έναν άλλο άνθρωπο, με όσα ελαττώματα κι αν έχει. Όταν έχουμε πλανήτες στους οίκους αυτούς, οι θεοί που συμβολίζονται φαίνεται να έχουν την όψη του γονιού μας, να φορούν τα ρούχα του. Ένα κομμάτι της δικής μας μοίρας, του δικού μας εσωτερικού ταξιδιού, έρχεται να μας συναντήσει στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, έχοντας τη μορφή της μητέρας ή του πατέρα όπως αυτή περνάει από γενιά σε γενιά. Είτε το θεωρούμε «καλό» είτε «κακό», είναι σίγουρα κάτι πολύ ισχυρό, εντυπωσιακό και καταναγκαστικό γύρω από τη σχέση μας με τους γονείς και απαιτεί ένα μεγάλο βαθμό συνειδητοποίησης και μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας για να το αποδεχθούμε.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Το αιώνιο τρίγωνο (2) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%BF-2-a-13093/)

errikaki
31-01-2012, 09:01 PM
Εχω μείνει πολύ εντυπωσιασμένη από το άρθρο!!
Μπράβο.... το διάβασα ίσαμε 3 φορές και διάβασα και το 1 και το 3.

Θα ήθελα μία διευκρινιστική ερώτηση: Ο 4ος συμβολίζει τον πατέρα και ο 10ος την μητέρα και σε γυναικείο και σε ανδρικό χάρτη? ή υπάρχει διαφοροποίηση..; :)

Ευχαριστώ!

Κοραλλία Μόζορα
01-02-2012, 12:04 PM
Υπάρχουν διαφωνίες σ' αυτό το θέμα ανάμεσα στους αστρολόγους, Έρρικα. Υπάρχουν αστρολόγοι που πιστεύουν ότι ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει τον γονέα του ίδιου φύλου με το άτομο και ο 10ος τον γονέα του αντίθετου φύλου και υπάρχουν αστρολόγοι που πιστεύουν ότι ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει σταθερά την μητέρα και ο 10ος τον πατέρα.

Προσωπικά, πιστεύω το δεύτερο, ο 4ος αντιπροσωπεύει την μητέρα και ο 10ος τον πατέρα. Όμως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σ' αυτό. Υπάρχουν χάρτες στους οποίους ο 4ος περιγράφει τόσο καλά τον πατέρα και ο 10ος την μητέρα ώστε ο χάρτης μας καθοδηγεί να αντιστρέψουμε τους οίκους αυτούς. Οι εξαιρέσεις αυτές όμως δεν είναι συχνές.

sior
01-02-2012, 07:25 PM
Καταθετω την δικια μου εμπειρια . εχω 4ο στην αρχη του υδροχοου και 10ο φυσικα στον λεοντα , ο πατερας μου ηταν υδροχοος , κλασικος και απροσιτος πατερ φαμιλιας που οτι κελεβε ηταν νομος . Η μητερα μου καρκινος μια γλυκητατη υπαρξη (ετσι τουλαχιστον την εβλεπα εγω) που υπακουε τον πατερα μου και εκανε σε ολους ολα σχεδον τα χατηρια . ο ηλιος του πατερα μου ηταν σε συνοδο με την ακμη του 4ου μου και στην ιδια γειτονια ηταν και ο αραβικος κληρος του πατερα στον χαρτη μου .

errikaki
01-02-2012, 09:12 PM
Υπάρχουν χάρτες στους οποίους ο 4ος περιγράφει τόσο καλά τον πατέρα και ο 10ος την μητέρα ώστε ο χάρτης μας καθοδηγεί να αντιστρέψουμε τους οίκους αυτούς. Οι εξαιρέσεις αυτές όμως δεν είναι συχνές.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στις περιπτώσεις αυτές ήταν ενδεχομένως αντεστραμένοι οι ρόλοι των γονέων; σε σχέση πάντα με τα πρότυπα που έχουμε μέχρι σήμερα.:)

εγώ πάντως έχω 4ο στους ιχθύες και 10 στην παρθένο και είναι και οι 2 άδειοι.
η μαμά μου ζυγός και ο μπαμπάς μου λιοντάρι

Κοραλλία Μόζορα
01-02-2012, 09:35 PM
Αντώνη,

δεν είναι τόσο εύκολο να το κρίνουμε αυτό. Πρέπει να εξετάσουμε καλά την κατάσταση των οίκων, τους κυβερνήτες τους και τις όψεις που κάνουν για να πούμε ποιος οίκος περιγράφει ποιον. Για παράδειγμα, ένα 4ος στον Υδροχόο μπορεί να δείξει μια μητέρα που κάνει τα πάντα για τους άλλους (αλτρουισμός). Παράλληλα, μια ακμή 10ου στον Λέοντα μπορεί να δείξει ένα πατέρα αυταρχικό. Δεν λέω πως δεν ισχύει στην περίπτωση σου η αντιστροφή των οίκων, αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δεν το κρίνουμε τόσο εύκολα.

Έρρικα, όχι πάντα. Εξαρτάται από τον άξονα ζωδίων που θα βρεθεί το 4ο/10ο και την όλη κατάσταση των κυβερνητών τους. Μπορεί όμως να δεις χάρτες με Ήλιο στον 4ο σε οικογένειες που η μητέρα πήρε τον ρόλο του πατέρα, υπήρχε δηλαδή η αντιστροφή των ρόλων που λες ή μπορεί να το συναντήσεις σε άτομα με διαζευγμένους γονείς που η μητέρα έπαιζε τον κυρίαρχο ρόλο στην ανατροφή του παιδιού.

errikaki
01-02-2012, 09:56 PM
Αντίστοιχη ερμηνεία ισχύει όταν σε ένα χάρτη η σελήνη είναι στον 10ο οίκο;

sior
06-02-2012, 11:59 PM
erikaki νομιζω οτι η σεληνη στον δεκατο εχει να κανει κυριως με θεματα εργασιας . θα ηθελα να ρωτησω αν σε αδελφια οι 4/10 ειναι αντιστροφοι σημαινει μηπως οτι το καθενα αντιλαμβανεται με αντιθετο τροπο τον ρολο των κοινων τους γονιων ? ενοω αν π.χ. το ενα εχει τεταρτο στους διδυμους και το αλλο στον τοξοτη . Επισης αν παιζει ρολο το τι τυπος ζωδιου ειναι ενας γονιος αν π.χ. εχει ωροσκοπο στην παρθενο και εντος του πρωτου οικου αρη τοτε ειναι τυπος κριου (εχω βιωσει τι σημαινει αυτο) .

Κοραλλία Μόζορα
07-02-2012, 09:56 AM
Έρρικα, η Σελήνη στον 10ο οίκο μπορεί να μας υποψιάσει για αντιστροφή των οίκων, δηλαδή ο 10ος οίκος να σημειοδοτεί την μητέρα. Μπορεί όμως και να δείχνει ένα πατέρα με σεληνιακά χαρακτηριστικά ή ένα πατέρα "μητρικό" που είχε άμεση συμμετοχή στην φροντίδα του παιδιού. Αυτές οι θέσεις έχουν πάντα σημαντικές ψυχολογικές προεκτάσεις.

Αντώνη, οι αντιστροφή των αξόνων 4ου/10ου σε αδέρφια θα μπορούσε να δείξει τον διαφορετικό τρόπο που βίωσαν τους γονείς τους. Δεν έχω καταλάβει όμως την δεύτερη ερώτησή σου για τον τύπο ζωδίου ενός γονιού.

sior
07-02-2012, 10:54 AM
Καλημερα κα Κοραλια , για να γινω πιο συγκεκριμενος η συζηγος εχει αυτα τα χαρακτηριστικα που περιεγραψα πρωτο οικο στην παρθενο και αρη εντος σε συνοδο με την ακμη . Αυτο δεδομενου οτι ο αρης ειναι κυβερνητης του κριου δεν σημαινει οτι ειναι τυπος κριου ? παντως στην πραξη ισχυει την γνωριζω πολλα χρονια .

Lilapause
07-02-2012, 09:44 PM
Καλησπέρα σε όλους!!

Θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία, γιατί την ίδια απορία είχα και εγώ, η οποία μάλλον λύθηκε διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα.Στον δικό μου χάρτη ο 4ος οίκος είναι στον Κριό (άδειος )και ο 10ος στον Ζυγό με τον Ουρανό μέσα. Οι γονείς μου έχουν χωρίσει όταν ήμουν ακόμα μωρό και συμπεραίνω πως ο 10ος συμβολίζει τον πατέρα μου, ο οποίος υπήρξε τελείως αδιάφορος ως προς εμένα, αλλά όχι ως προς τη μητέρα μου. Ο4ος είναι σίγουρα η μητέρα μου η οποία υπήρξε ακρως δυναμική και συνάμα καβγατζού.

Ευχαριστώ πολύ για το διαφωτιστικότατο και κατατοπιστικότατο άρθρο.

Χρυσάνθη Σπίγγου
08-02-2012, 12:26 PM
Ετσι για την ιστορία μονάχα. Που είναι ο Αρης σου και τι όψεις κάνει μιας και η μανούλα σου ήταν καβγατζού;

Να που μια φορά επιτέλους που μία καβγατζού μαμά φαίνεται να έχει πέραση.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Κοραλλία Μόζορα
08-02-2012, 12:55 PM
Καλημερα κα Κοραλια , για να γινω πιο συγκεκριμενος η συζηγος εχει αυτα τα χαρακτηριστικα που περιεγραψα πρωτο οικο στην παρθενο και αρη εντος σε συνοδο με την ακμη . Αυτο δεδομενου οτι ο αρης ειναι κυβερνητης του κριου δεν σημαινει οτι ειναι τυπος κριου ? παντως στην πραξη ισχυει την γνωριζω πολλα χρονια .

Αντώνη, φυσικά ένας Άρης πάνω στον ωροσκόπο θα δώσει άρεια χαρακτηριστικά στο άτομο. Τι σχέση έχει όμως αυτό με το ζώδιο των γονιών που ανάφερες;

taurine
08-02-2012, 02:15 PM
Καλησπέρα σε όλους!!

Θα ήθελα να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία, γιατί την ίδια απορία είχα και εγώ, η οποία μάλλον λύθηκε διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα.Στον δικό μου χάρτη ο 4ος οίκος είναι στον Κριό (άδειος )και ο 10ος στον Ζυγό με τον Ουρανό μέσα. Οι γονείς μου έχουν χωρίσει όταν ήμουν ακόμα μωρό και συμπεραίνω πως ο 10ος συμβολίζει τον πατέρα μου, ο οποίος υπήρξε τελείως αδιάφορος ως προς εμένα, αλλά όχι ως προς τη μητέρα μου. Ο4ος είναι σίγουρα η μητέρα μου η οποία υπήρξε ακρως δυναμική και συνάμα καβγατζού.

Ευχαριστώ πολύ για το διαφωτιστικότατο και κατατοπιστικότατο άρθρο.

Να λοιπόν μια συμπτωση.
Ο 4ος μου είναι στον κριό με ηλιο/ερμη μεσα,αλλα στον ταύρο. (λιγο πριν, στον 3ο και τον κριό,ειναι σε συνοδο αρης/αφροδίτη).
Στο 10ο, η ακμη του ζυγού, αλλα με τον ουρανό στο σκορπιό, σε αντίθεση με ήλιο/ερμη.

Ο μπαμπας,με επαγγελμα και χαρακτηριστικα που ταιριαζουν με 4ο, (κριο και ταύρο),αλλα χαρακτηρα ζυγού, συνήθως ηρεμος και πραος, χωρις πολλή διαθεση για καυγαδες.

Παμε τωρα στη μαμα. Οπως είπα παραπανω, η ακμη του 10ου μου ειναι στο ζυγο. Η μαμα (σκορπίνα), υπήρξε όμορφη και πολύ εντυπωσιακή, αλλα με χαρακτηρα του 4ου και αρκετα αρεια/αφροδίσια συμπεριφορα. Φωνακλού, καταπιεστική και αρκετα χειριστική.

Για την ιστορια να προσθεσω πως ο αρης και η αφροδίτη της, ειναι μαζί στο ζυγο, σε αντίθεση με τους δικούς μου στον κριό! (ποτε μα ποτε δεν συμφωνήσαμε).

Κι εκεί που θελω να καταλήξω με τις επισημανσεις μου, ειναι πως ο 4ος και ο 10ος, συχνα εμπεριεχουν χαρακτηριστικα και των 2 γονιων,τοσο εμφανισιακα, όσο και αναφορικα με το χαρακτηρα τους.

Lilapause
08-02-2012, 09:26 PM
Καλησπέρα!!!

Ο Άρης μου είναι στον Υδροχόο στον 2ο οίκο σε αντίθεση με Ηλιο και Αφροδίτη στον 8ο και τρίγωνο με Ουρανό στον 10ο. Η μανούλα μου μάλιστα εχει και σελήνη στον Υδροχόο και Άρη στον Τοξότη.Πιστέψτε με, πως από παιδί η ζωή της ήταν κόλαση, αλλά δεν ξέρω πως κατάφερνε πάντα να ξελασπώνει και μαζί να ξελασπώνει και μένα. Με τον δυναμισμό της κάθε φορά με σήκωνε από τον πάτο του βαρελιού και μόνο τώρα που είμαι και εγώ μαμά, μπορώ να εκτιμήσω όσα μου έδωσε. Τότε δεν το καταλάβαινα, αλλά θύμωνα που ήταν τόσο δυναμική και ντρεπόμουν που τσακωνόταν όλη την ώρα.

Χαίρομαι που υπήρξε οδηγός στη ζωή μου και λυπάμαι που δεν της το έδειξα ποτέ, γιατί νόμιζα πως δεν το είχε ανάγκη.

Ευχαριστώ!!!