View Full Version : Τι νομιζετε οτι δεν λειτουργει καθολου στον χαρτη σας;;;
jupiterios
28-02-2010, 11:13 PM
Τι ειναι αυτο στο χαρτη σας που κανει την αστρολογια να φαινεται ....ψευτρα, γεματη υποσχεσεις και μεγαλα λογια;
Ειτε προκειται για μια οψη, πλανητικη θεση σε ζωδιο ή οικο ή ο,τι αλλο, υπαρχει κατι στο χαρτη σας που απλως δεν ισχυει;
Το πρωτοτυπο θεμα που ανοιξε η whisperer σχετικα με το τι θα θελαμε να αλλαξουμε στο χαρτη μας με ενεπνευσε να ανοιξω κι εγω ενα αλλο θεμα σχετικα με το ποιο στοιχειο του χαρτη σας νομιζετε οτι δεν λειτουργει καθολου.
Αρχιζω λοιπον εγω με την δικη μου καταθεση.
περιπτωση 1)
Εχω Δια στον 2ο οικο σε συνοδο με Αφροδιτη (απο τον πρωτο οικο) και σε τριγωνο με Πλουτωνα. Τι σας ερχεται κατευθειαν στο μυαλο; Πλουτη, χρημα, ευκολο κερδος. Και μαλιστα σε ποσοτητες! Σημειωστε οτι ο κυβερνητης του 2ου ειναι ο ουρανος και βρισκεται στο Μεσουρανημα (!) σε αντιθεση με Αρη. Κι ομως φιλοι μου ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Ποτε δεν ειχα προβλημα οικονομικο αλλα σιγουρα δεν ειδα ποτε και την μεγαλη ευνοια που υποσχονταν οι πλανητες μου. Ουτε πλουτισα απο τον βασικο μισθο που παιρνω, ουτε ειχα ποτε κερδισει λαχειο, ουτε ειχα καποια ιδιαιτερη γονικη παροχη... Τι συμβαινει λοιπον με αυτες τις οψεις και δεν λειτουργουν;; Εχει κανεις καμμια ιδεα;
περιπτωση 2)
Μια αλλη περιπτωση που ευτυχως δεν πραγματοποιησε τις υποσχεσεις της ειναι η Αντιθεση Ουρανου-Αρη στο ζενιθ και ναδιρ αντιστοιχα. Προκειται για μια εξαιρετικα ισχυρη οψη που προοιωνιζει διαφορα βιαια και δυσαρεστα περιστατικα που ουτε να τα σκεφτομαι δεν θελω... Ακραιες αντιπαραθεσεις, βια στο σπιτι, ατυχηματα, ρεμπελη ζωη κλπ που ευτυχως δεν εχουν επαληθευτει (φτου στον κορφο μου!) κι ευχομαι ουτε και να το κανουν ποτε στο μελλον!...
περιπτωση 3)
Ερωτικα τωρα, με Αφροδιτη στον Υδροχοο και Κρονο στον 7ο οικο θα ελεγε κανεις οτι ειμαι απο τα πιο ανεραστα ατομα, ενας μαγκουφης που αποφευγει την οικειοτητα και τις δεσμευσεις.... ειμαι και τοξοτης στο ζωδιο... Ο κυβερνητης του 7ου ειναι η σεληνη που δεχεται συνοδο πλουτωνα και τετραγωνο κρονου, κατι που κανει ακομη πιο δυσκολα τα ερωτικα...
Και ομως καμμια σχεση! Ειμαι νομιζω πολυ ερωτικο ατομο εως και φλογερο θα ελεγα (καλα ε, ειμαι και πολυ μετροφρων επισης, δεν ξερω αν σας το ειπα!) και εξαιρετικα συντροφικος. Δοξα τω θεω, παντα ειχα μια σταθερη τρυφερη σχεση στη ζωη μου που διαρκει για πολλα χρονια. Μ' αρεσει η συντροφικη ζωη (οχι ο γαμος) και ειμαι πολυ δοτικος. Κατι που δεν δικαιολογειται με Υδροχοικη Αφροδιτη!
Ισως το θεμα σωζεται επειδη εχω σεληνη στο ζυγο....και ειναι σε ανοιχτο τριγωνο με αφροδιτη.... Αλλα και παλι μια απλη σεληνη στο ζυγο ειναι τοσο δυνατη ωστε να επικρατησει στις ανεραστες επιρροες που στελνει κοτζαμ αφροδιτη απο υδοχοο και ο κρονος απο την Δυση;;;
Θα χαρω πολυ να λαβω μια εξηγηση απο εσας για τα παραπανω και θα χαρω διπλα να αναφερετε και τις δικες σας περιπτωσεις....
Δημήτρης_Σ
28-02-2010, 11:42 PM
Θα μπορούσα να το αιτιολογήσω ίσως αν έβλεπα ολόκληρο τον χάρτη, οπότε δεν μπορώ να υποθέσω γιατί δεν λειτουργεί. Μπορεί από την άλλη να λειτουργήσει σε μια εποχή της ζωής σου που ούτε θα το περιμένεις, και να το αιτιολογήσεις τότε, μόνο βιωματικά. Στον δικό μου χάρτη πάντως έχουν λειτουργήσει όλα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έως σήμερα. 'Οψεις, κυβερνήτες, πλανήτες σε ζώδια, Ωροσκόπος, Μσ κλπ, ακόμα και αμφιλεγόμενα σημεία, όπως οι αστεροειδείς, η Κορυφή, και η Λίλιθ, ακόμα και κάποιοι υποθετικοί της Uranian, και φυσικά όλα τα μισά τετράγωνα και οι χιαστί που τις θεωρώ πολύ σημαντικές και ισχυρές γωνίες. 'Ομως μερικά πράγματα άργησαν πάρα πολύ να λειτουργήσουν ή άλλα κοιμόντουσταν επί σειρά ετών. Το μόνο ίσως που παρατηρώ ότι δεν λειτουργεί είναι κάποιες όψεις πλανητών με μεσοδιαστήματα. Κάποιες ελάχιστες όψεις με μεσοδιαστήματα δεν λειτουργούν, όχι όλες.
jupiterios
28-02-2010, 11:58 PM
ευχαριστω πολυ για την πρωτη απαντηση!
Η αληθεια ειναι οτι κι εγω το σκεφτηκα μηπως αυτα τα στοιχεια λειτουργουν μετα απο καποια ηλικια... Αλλα πότε;; Ειμαι ηδη 37 ετων και νομιζω οτι θα επρεπε το γενεθλιο ωροσκοπιο να εχει μπει συνολικα σε ενεργοποιηση εως αυτη την ηλικια. Ο Κρονος και η πρ. σεληνη μου εχουν ηδη κανει μια πληρη περιηγηση του ζωδιακου και αρα το ωροσκοπιο θα επρεπε να εχει δωσει ηδη τις υποσχεσεις του στο 100%.
Αλλωστε το γενεθλιο θεμα εκ φυσεως δειχνει τις τασεις που ειναι διαρκως και μονιμα παρουσες στη ζωη μας απο τη γεννηση μεχρι το θανατο μας, αυτος δεν υποτιθεται οτι ειναι η ορισμος του γενεθλιου;....
Οσον αφορα τα αμφιλεγομενα σημεια (αστεροιδεις, λιλιθ, περιεργες οψεις χιαστι κλπ) ας μην το συζητησω καλυτερα γιατι θα καψω ολα τα βιβλια αστρολογιας που εχω... Γι αυτο ξεκινησα με τα απλα, τα κλασικα, τα παραδοσιακα, αυτα που οντως βγαζουν ματι! Αλλα δεν....
Δημήτρης_Σ
01-03-2010, 12:00 AM
περιπτωση 3)
Ερωτικα τωρα, με Αφροδιτη στον Υδροχοο και Κρονο στον 7ο οικο θα ελεγε κανεις οτι ειμαι απο τα πιο ανεραστα ατομα, ενας μαγκουφης που αποφευγει την οικειοτητα και τις δεσμευσεις.... ειμαι και τοξοτης στο ζωδιο... Ο κυβερνητης του 7ου ειναι η σεληνη που δεχεται συνοδο πλουτωνα και τετραγωνο κρονου, κατι που κανει ακομη πιο δυσκολα τα ερωτικα...
Και ομως καμμια σχεση! Ειμαι νομιζω πολυ ερωτικο ατομο εως και φλογερο θα ελεγα (καλα ε, ειμαι και πολυ μετροφρων επισης, δεν ξερω αν σας το ειπα!) και εξαιρετικα συντροφικος. Δοξα τω θεω, παντα ειχα μια σταθερη τρυφερη σχεση στη ζωη μου που διαρκει για πολλα χρονια. Μ' αρεσει η συντροφικη ζωη (οχι ο γαμος) και ειμαι πολυ δοτικος. Κατι που δεν δικαιολογειται με Υδροχοικη Αφροδιτη!
Ισως το θεμα σωζεται επειδη εχω σεληνη στο ζυγο....και ειναι σε ανοιχτο τριγωνο με αφροδιτη.... Αλλα και παλι μια απλη σεληνη στο ζυγο ειναι τοσο δυνατη ωστε να επικρατησει στις ανεραστες επιρροες που στελνει κοτζαμ αφροδιτη απο υδοχοο και ο κρονος απο την Δυση;;;
Θα χαρω πολυ να λαβω μια εξηγηση απο εσας για τα παραπανω και θα χαρω διπλα να αναφερετε και τις δικες σας περιπτωσεις....
Η Σελήνη στο Ζυγό ψοφάει για δέσμευση άμα είναι σε σύνοδο με Πλούτωνα ειδικά όπως λες ότι έχεις, και σίγουρα ότι και να δείχνει δημόσια, είναι πολύ φλογερή κατ'ιδίαν άμα εμπιστευτεί γυναίκα και άνθρωπο γενικά. Την Αφροδίτη στον Υδροχόο σου πάντως εγώ δεν θα την θεωρούσα σε καμία περίπτωση ανέραστη. Το τετράγωνο Σελήνης/Κρόνου σου σταθεροποιεί τη σχέση τόσα χρόνια πιστός, αλλά η σύνοδος είναι πιο ισχυρή από αυτό το τετράγωνο, και σίγουρα αυτή αποφάσισε την δέσμευση για πολλά χρόνια. Και ότι δεν σου αρέσει ο γάμος το δείχνει η Αφροδίτη, αλλά σου αρέσει η δέσμευση, δηλαδή κατά σύμπτωση περίπου όπως εγώ που έχω ταυτόχρονα Σελήνη/Πλούτωνα, Αφρ/Ουρανό, κάτι παράλληλο δηλαδή. 'Ετσι νοιώθω κι εγώ.
jupiterios
01-03-2010, 12:10 AM
περιπτωση 3)
Ερωτικα τωρα, με Αφροδιτη στον Υδροχοο και Κρονο στον 7ο οικο θα ελεγε κανεις οτι ειμαι απο τα πιο ανεραστα ατομα, ενας μαγκουφης που αποφευγει την οικειοτητα και τις δεσμευσεις....
Και ομως καμμια σχεση! Ειμαι νομιζω πολυ ερωτικο ατομο και εξαιρετικα συντροφικος.
Ισως το θεμα σωζεται επειδη εχω σεληνη στο ζυγο....
Τωρα που το ξαναβλεπω το ωροσκοπιο μου, καλε μου κυριε Στασινε, βλεπω οτι εχω τον Eros σε συνοδο ακριβειας με Ωροσκοπο!!! Βρε βρε βρε! Τι σου κανει ενας μικρος αστεροιδης! Ακυρωνει κοτζαμ Αφροδιτη!
Η Σελήνη στο Ζυγό ψοφάει για δέσμευση άμα είναι σε σύνοδο με Πλούτωνα ειδικά.
Την Αφροδίτη στον Υδροχόο σου πάντως εγώ δεν θα την θεωρούσα σε καμία περίπτωση ανέραστη.
Το τετράγωνο Σελήνης/Κρόνου σου σταθεροποιεί τη σχέση.
Πολυ ικανοποιητικη η εξηγηση που δινετε. Συμφωνω με οσα αναφερετε εκτος ομως με τα περι υδοχοικης αφροδιτης. Ο κοσμος το 'χει τουμπανο οτι μια τετοια αφροδιτη φοβαται την εγγυτητα και τις δεσμευσεις. Οι υδροχοοι εχουν μια πολυ ασχημη φημη στην ερωτικη πιατσα ως ανεραστοι, ψυχροι και αποστασιοποιημενοι...
Δημήτρης_Σ
01-03-2010, 12:21 AM
Τωρα που το ξαναβλεπω το ωροσκοπιο μου, καλε μου κυριε Στασινε, βλεπω οτι εχω τον Eros σε συνοδο ακριβειας με Ωροσκοπο!!! Βρε βρε βρε! Τι σου κανει ενας μικρος αστεροιδης! Ακυρωνει κοτζαμ Αφροδιτη!
χαχαχα, καλά εγώ ούτε που ασχολούμαι με τον Eros, και όλες αυτές τις λεπτομέρειες του χάρτη τις θεωρώ μόδες και δικαιολογίες λίγο έως πολύ, απλά δεν πιστεύω ότι η Αφροδίτη είναι αντιερωτική στον Υδροχόο. Σίγουρα δεν αναζητά δέσμευση, αλλά η Σελήνη με Πλούτωνα είναι παίσχυρη. Κύταρο, όχι αστεία πράγματα, την θεωρώ πολύ πιο αποφασιστική, και άμα λέτε για κυβερνήτη 7ου, ακόμα περισσσότερο. Δοτική, δεσμευτική και παθιασμένη. Ούτε σε μένα η Αφροδίτη στο Ζυγό λειτουργεί περισσότερο από τη Σελήνη με τον Πλούτωνα και σήμερα είχα τυχαία την ίδια συζήτηση με κάποια φίλη που της έλεγα ότι οι γενέθλιες υποσχέσεις του 7ου μου,που σχετίζονται με την Αφροδίτη και τον Ουρανό, σχεδόν εξαφανίζονται από τη σύνοδο Σελ/.Πλούτωνα, κι αςμην έχει καμμία σχέση με τον 7ο μου.
Natalia10
01-03-2010, 12:22 AM
Καλησπερα και απο μενα:bigsmile:...Ομολογω πως ειναι ενα ενδιαφερον θεμα...
Δεν θα μιλησω για οψεις αλλα για οικοθεσια.Στον 4 οικο μου βρισκοντε σε συνοδο ο Αρης ο Κρονος και ο Πλουτωνας σε συνοδο στον Ζυγο.Κανονικα θα επρεπε να ηταν χαλια η παιδικη μου ηλικια,αλλα ουτε μυστικα υπαρχουν αναμεταξυ μας (οικογενεια),ουτε βια,ουτε σκληροτητα υπηρχε...Βεβαια επειδη ο 4 οικος εκτος απο τα πρωτα χρονια της ζωης του ατομου δειχνει και τα τελευταια:blink: δεν θα ηθελα να σκεφτω πως θα ειναι συμφωνα με αυτην την συνοδο...Ευελπιστω πως αφου δεν λειτουργησε για τα πρωτα χρονια δεν θα λειτουργησει και στα τελευτεα...Α! ξεχασα να γραψω πως στον 4 οικο μου βρισκεται και ο Διας στον Σκορπιο,αλλα δεν αγγιζει καθολου αυτην την συνοδο για να με κανει να πιστεψω πως βοηθησε γιαυτο και δεν λειτουργισε και η συνοδος.
Φιλικα:bigsmile:
whisperer
01-03-2010, 12:28 AM
αααααα αγαπητέ Jupiterios ενίσταμαι!!!
άλλο φοβάμαι τις δεσμεύσεις και θέλω και λίγο το χώρο μου...και άλλος είμαι ανέραστος...
εδώ θα συμφωνήσω με το Δημήτρη....
Οι υδροχόοι, οι δίδυμοι και οι τοξότες που λες...έχουν ένα τετοιο θεματάκι με την κατάκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας και ανεξάρτησιας...οκ το δέχομαι...αλλά αν μία συμπεριφορά του στυλ "δένω το γαιδάρο μου και πέρα βρέχει" θεωρείται ερωτική....τότε οκ...ας δηλώσει το παραπάνω ζωδιακό τρίπτυχο ανέραστο!!!
την άσχημη φήμη στην ερωτική πιάτσα την έχουμε ίσως γιατί κανένας δεν μπορεί να μας κουμαντάρει...και να του δώσουμε την ασφαλή αίσθηση ότι "ΝΑΙ, επιτέλους...έδεσα το γαιδαρό μου...!!!"
jupiterios
01-03-2010, 12:32 AM
Στον 4 οικο μου βρισκοντε σε συνοδο ο Αρης ο Κρονος και ο Πλουτωνας σε συνοδο στον Ζυγο.
Καλησπερα Ναταλια.
Εχω δυο ερωτησεις για σενα : η συνοδος αυτη ειναι κλειστη ή ανοιχτη? Δεχεται οψεις θετικες ή αρνητικες? Αν ειναι κλειστη και μαλιστα με αρνητικες οψεις θα επρεπε στο οικογενειακο περιβαλλον να ζησεις τραυματικες εμπειριες και τουλαχιστον ενα ολοκαυτωμα (μεταφορικα αλλα και κυριολεκτικα με την εννοια της ....πυρκαγιας!) στο σπιτι σου!!
Χαιρομαι που διαψευστηκε η γενεθλια υποσχεση. Βεβαια θα ηταν ενδιαφερον να δουμε την θεση και της σεληνης (οικογ. ζωη) απο ζωδιο και οψεις....
Natalia10
01-03-2010, 12:53 AM
Καλησπερα Jupiterios:bigsmile: ελπιζω να εισαι καλα.
Ο Αρης βρισκεται στην 18 μοιρα,ο Κρονος στην 22 μοιρα (αναδρομος), και ο Πλουτωνας στην 26 μοιρα (αναδρομος)...καλυτερα δεν γινεται ε?????:blink:
Οι οψεις που δεχεται αυτη η συνοδος ειναι ενα τετραγωνο απο την Αφροδιτη στον 7 οικο,αλλο ενα τετραγωνο απο τον ωροσκοπο μου ,και (ευτυχως) ενα τριγωνο απο τον Ηλιο μου στον 8 οικο
Η Σεληνη μου ειναι στην Παρθενο στον 2 οικο και κανει ενα εξαγωνο με τον Δια μου (ευτυχως),ενα τετραγωνο με τον Ουρανο(5 οικος Τοξοτης) ,και ενα εξαγωνο με τον Ποσειδωνα (6 οικος στον Τοξοτη).
Ευτυχως δεν υπηρξε φωτια στο σπιτι μου ουδεποτε:bigsmile:Και απο'οσο θυμαμαι δεν ειχα καμια τραυματικη εμπειρια σε οτι εχει να κανει με θεματα σπιτιου η οικογενειας.
jupiterios
01-03-2010, 12:53 AM
Οι υδροχόοι, οι δίδυμοι και οι τοξότες που λες...έχουν ένα τετοιο θεματάκι με την κατάκτηση της πολυπόθητης ελευθερίας και ανεξάρτησιας...οκ το δέχομαι...αλλά αν μία συμπεριφορά του στυλ "δένω το γαιδάρο μου και πέρα βρέχει" θεωρείται ερωτική....τότε οκ...ας δηλώσει το παραπάνω ζωδιακό τρίπτυχο ανέραστο!!!"
Καλως την whisperer!
Εχεις δικιο περι Τοξοτων και Διδυμων... Ειναι λιγο μπαγαμποντηδες αλλα οχι ξενερωτοι. Ισα ισα που οι τοξοτες με τοση φωτια μεσα μας ειμαστε ιδιαιτερα φλογεροι. Ευχαριστω που με διορθωσες και για αυτο εσβησα απο το ποστ μου τις αναφορες σε τοξοτες και διδυμους. Κρατησα ομως τους Υδροχοους για τους οποιους επιμενω. Ειναι ανεραστοι. Και ασεξουαλ. Με την καλη την εννοια.
Ε τι να κανουμε ρε παιδια, δεν γινεται ολοι στο ζωδιακο να ειναι εραστες και μαλιστα καλοι εραστες. Πρεπει καποιοι να ειναι και ανεραστοι για να καλυφθει ολη η γκαμα των ανθρωπινων ερωτικων αποχρωσεων. Ε και ο κληρος πεφτει στους Υδροχοους. Που παραειναι ιντελεκτουαλ και φευγατοι για να ασχοληθουν με τον ερωτα ή το σεξ. Δεν ειναι τυχαιο που τετραγωνιζουν με τα πιο ερωτικα ζωδια (τουτεστιν ταυρος-σκορπιος-λεων)
Αλλωστε κρονιο ζωδιο ειναι ο υδροχοος-μην το ξεχναμε. Και μαλιστα δεν ειναι σαν τους Αιγοκερους που δειχνουν ανεραστοι εξωτερικα αλλα σαν ξυπνησει η αιγα μεσα τους γινονται ηφαιστειο!!! Οι Υδροχοοι παιδι μου ειναι ακομα πιο κρονιοι στα ερωτικα. Ξεχναν να κανουν ερωτα! Αστα να πανε.
Αν επρεπε να αποκαλεσετε ανεραστο μονο ενα απο τα 12 ζωδια, αυτο δεν θα ηταν ο υδροχοος? Φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις και φυσικα το ερωτημα ειναι θεωρητικο και οχι απολυτο.
Natalia10
01-03-2010, 01:06 AM
[Οι Υδροχοοι παιδι μου ειναι ακομα πιο κρονιοι στα ερωτικα. Ξεχναν να κανουν ερωτα! Αστα να πανε. ]
Jupiterios θα μιλησω ως Υδροχοος που ειμαι...
Απλα ειμαστε καθαρα εγκεφαλικοι τυποι,για να κανετε κατι στο σωμα μας (το θετω οσο πιο ευγενικα μπορω):embarrest πρεπει πρωτα να μας 'ταραξετε' το μυαλο...διαφορετικα...:σφύρι μα: σφυριζουμε κλεφτικα...χαχαχα!
jupiterios
01-03-2010, 01:06 AM
Ο Αρης βρισκεται στην 18 μοιρα,ο Κρονος στην 22 μοιρα (αναδρομος), και ο Πλουτωνας στην 26 μοιρα.
Οι οψεις που δεχεται αυτη η συνοδος ειναι ενα τετραγωνο απο την Αφροδιτη στον 7 οικο,αλλο ενα τετραγωνο απο τον ωροσκοπο μου ,και (ευτυχως) ενα τριγωνο απο τον Ηλιο μου στον 8 οικο.
Η Σεληνη μου ειναι στην Παρθενο και κανει ενα εξαγωνο με τον Δια μου (ευτυχως),ενα τετραγωνο με τον Ουρανο(5 οικος Τοξοτης) ,και ενα εξαγωνο με τον Ποσειδωνα.
Ναταλια μου η στενη συνοδος αρη-κρονου ειναι πολυ δυνατο στοιχειο....θα επρεπε να ειχε δωσει θεματα....ισως ομως τα πραγματα τα εξομαλυνει και τα μαλακωνει το τριγωνο απο ηλιο. Γενικα τις οψεις του ηλιου τις θεωρω τις πιο σημαντικες. Δειχνουν το βασικο μοτιβο της ζωης μας και της προσωπικοτητας.
Παντως η συνοδος αρη-κρονου που κανει τετραγωνο με αφροδιτη και η σεληνη στην παρθενο που κανει τετραγωνο με ουρανο δειχνουν μαλλον χλιαρες και απομακρες οικογενειακες σχεσεις στην καλυτερη περιπτωση. Γιατι αν θες να εξετασουμε τη χειροτερη, αστο καλυτερα!...
Βεβαια σημειωσε και αυτο: ο 4ος οικος δειχνει την οικογενεια απο την οποια προερχεσαι αλλα δειχνει και την οικογενεια που εσυ θα δημιουργησεις με τον γαμο σου....
Τίνα Ζαχαριάδου
01-03-2010, 01:25 AM
Οι υδροχοοι εχουν μια πολυ ασχημη φημη στην ερωτικη πιατσα ως ανεραστοι, ψυχροι και αποστασιοποιημενοι...
Συμφωνώ μαζί σου περί πιάτσας, με την διαφορά πως η φήμη αυτή υπάρχει όχι γιατί είναι αντιερωτική η Αφροδίτη σε αυτή την θέση όσο γιατί της δίνει την ιδιότητα να μένει πολύ καιρό μόνη της, αυτό δεν έπεται και αντισεξουαλικότητα. Συνήθως οι συνθήκες είναι τέτοιες ώστε το άτομο να επιβαλλέται να μείνει χωρίς σεξ.
Όσο για τον χάρτη μου, αν με ρωτούσες πριν 3 χρόνια θα σου έλεγα ότι δεν λειτουργούσε ιδιαίτερα ο Ηλιος μου σε σχέση με εμένα ( για σύζυγο και μπαμπά μια χαρα λειτουργούσε). Τώρα που μας ρωτάς οφείλω να σου πω ότι όλα λειτουργούν με μαθηματική ακρίβεια.:bigsmile:
jupiterios
01-03-2010, 02:01 AM
Το θεμα κινδυνευει να περιοριστει στα περι υδροχοου κι εγω κινδυνευω να φαω πολυ ξυλο για τις αποψεις μου απο τους παντα-ενωμενους-ποτε-νικημενους φιλους υδροχοους!...
Παντως οσον αφορα την υδροχοικη αφροδιτη να επαναλαβω οτι σαφως υπαρχουν εξαιρεσεις στα οσα πιστευω για αυτην και οτι το θεμα το προσεγγιζω θεωρητικα και οχι εμπειρικα.
Τελος, εμμενοντας παντα στην αποψη μου για ασεξουαλ-ανεραστη αφροδιτη στον υδροχοο να πω οτι η μονη ισως περιπτωση που θα παραδεχομουν οτι αυτη η αφροδιτη μπορει να λειτουργησει αμιγως ερωτικα ειναι μεσα απο τον γνωστο υδροχοικο τροπο των παρεκκλισεων (ερωτικων ή σεξουαλικων) και του πλατωνικου ή σαπφικου τροπου....(ωχ! παλι ξυλο θα φαω!....μαλλον δεν το σωσα το θεματακι τελικα, ε;;))
jupiterios
01-03-2010, 03:01 AM
Αν επρεπε να αποκαλεσετε ανεραστο μονο ενα απο τα 12 ζωδια, αυτο δεν θα ηταν ο υδροχοος? Α! μην ξεχασω να αναφερω και τους Παρθενους λογω Αφροδιτης σε πτωση...
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
01-03-2010, 10:00 AM
Το τριγωνο του Ηλιου 2ος με Δια 6ος [ακριβειας 9η]
εως τα 40 μου μου ειχε δωσει μια δυσκολη καθημερινοτητα
εως σκληρη θα ελεγα[τι στο καλο ελεγα δεν θα παρεις μπρος ποτεεεεε;;;;;:nuts::laugh::toung:]
μετα τα 40 μου ολα αλλαξαν αρχισε να λειτουργει επιτελους πηρε μπρος:bigsmile:
για αυτο αγαπημενα μου μελη μπορει να εχετε δρομο μπροστα ακομα
για να ενεργοποιηθουν καποιες οψεις..
γιατι πιστευω οτι για να ειναι εκει καποια στιγμη θα δωσουν ειτε τα καλα ειτε τα κακα......
κουκι:love::bigsmile:
Μητσάκος
01-03-2010, 10:11 AM
Σε εμένα, καλώς ή κακώς, όλα "δουλεύουν", ακόμα και τα ...άσχετα ή τα δευτερεύοντα στοιχεία. Αν δεν ήμουν ...ντροπαλός ( :embarrest ) θα ανέβαζα και τον χάρτη για του λόγου το αληθές και για να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα εγκυρότητας της αστρολογίας :toung:
joya.ts
01-03-2010, 12:09 PM
Καλημέρα! Διαβάζω με ενδιαφέρον το θέμα γιατί παρόμοιο προβληματισμό έχω για τον χάρτη ενός πολύ αγαπητού μου προσώπου στον οποίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λειτουργούν κάποια πράγματα (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, γιατί είμαι αρχάρια στην αστρολογία) και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκετιαι για την κολλητή μου.
Ο χάρτης της είναι γεμάτος από πολύ ευνοϊκές όψεις (συνόδους, τρίγωνα, εξάγωνα) όλων σχεδόν των πλανητών μεταξύ τους. Και όμως το άτομο αυτό πάντα (από την παιδική της ηλικία έως τώρα στα 40 της) αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής της, σε σημείο να της έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ψυχοσωματικά θέματα. Αναρωτήθηκα γιατί της συμβαίνει αυτό.
Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι οι ελάχιστες και μόνο δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη (Δίδυμοι στον 12ο), ο Κρόνος (Ταύρος στον 11ο) . Συγκεκριμένα:
- Αφροδίτη χιαστί με Σελήνη (Σκορπιό 5ο) και τετράγωνο με Πλούτωνα (σ. απ' όσο την ξέρω και την ξέρω καλά αυτή η Αφροδίτη δεν την αντιπροσωπεύει καθόλου. Είναι σχεδόν το εντελώς αντίθετο. Γιατί άραγε;)
- Κρόνος τετράγωνο με Ήλιο και Ερμή (Λέων 1ο) και χιαστί με ¶ρη (Τοξότη 5ο)
Υπάρχουν και κάποιες ακόμη δυσαρμονικές του Πλούτωνα και του Χείρωνα, αλλά φοβάμαι μην σας κουράσω.
Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν αυτές οι όψεις να ακυρώνουν έναν κατά τα άλλα πολύ αρμονικό χάρτη και να δημιουργούν τόσα προβλήματα σε έναν άνθρωπο. Και πως θα μπορούσε το άτομο αυτό να διαχειριστεί τα θέματα αυτά.
Ευχαριστώ όσους διαβάσουν το μήνυμά μου (ελπίζω να μην σας κουράσει) και θα παρακαλούσα για όποια βοήθειά σας.
Μητσάκος
01-03-2010, 12:13 PM
Καλημέρα! Διαβάζω με ενδιαφέρον το θέμα γιατί παρόμοιο προβληματισμό έχω για τον χάρτη ενός πολύ αγαπητού μου προσώπου στον οποίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λειτουργούν κάποια πράγματα (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω, γιατί είμαι αρχάρια στην αστρολογία) και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκετιαι για την κολλητή μου.
Ο χάρτης της είναι γεμάτος από πολύ ευνοϊκές όψεις (συνόδους, τρίγωνα, εξάγωνα) όλων σχεδόν των πλανητών μεταξύ τους. Και όμως το άτομο αυτό πάντα (από την παιδική της ηλικία έως τώρα στα 40 της) αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής της, σε σημείο να της έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ψυχοσωματικά θέματα. Αναρωτήθηκα γιατί της συμβαίνει αυτό.
Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι οι ελάχιστες και μόνο δυσαρμονικές όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη (Δίδυμοι στον 12ο), ο Κρόνος (Ταύρος στον 11ο) . Συγκεκριμένα:
- Αφροδίτη χιαστί με Σελήνη (Σκορπιό 5ο) και τετράγωνο με Πλούτωνα (σ. απ' όσο την ξέρω και την ξέρω καλά αυτή η Αφροδίτη δεν την αντιπροσωπεύει καθόλου. Είναι σχεδόν το εντελώς αντίθετο. Γιατί άραγε;)
Υπάρχουν και κάποιες ακόμη δυσαρμονικές του Πλούτωνα και του Χείρωνα, αλλά φοβάμαι μην σας κουράσω.
Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν αυτές οι όψεις να ακυρώνουν έναν κατά τα άλλα πολύ αρμονικό χάρτη και να δημιουργούν τόσα προβλήματα σε έναν άνθρωπο. Και πως θα μπορούσε το άτομο αυτό να διαχειριστεί τα θέματα αυτά.
Ευχαριστώ όσους διαβάσουν το μήνυμά μου (ελπίζω να μην σας κουράσει) και θα παρακαλούσα για όποια βοήθειά σας.
Ανέβασε τον χάρτη, για να δούμε και πιο παραστατικά τι μπορεί να γίνεται :bigsmile:
joya.ts
01-03-2010, 12:23 PM
Μητσάκο, πώς μπορώ να το κάνω αυτό;
joya.ts
01-03-2010, 12:38 PM
http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/downloads/55c16e451bc31f1ebfb69dac09f51885.png
joya.ts
01-03-2010, 12:52 PM
Υπάρχει κάποιος τρόπος να σβήσω τα προσωπικά στοιχεία πάνω από τον χάρτη;
Dell Piero
01-03-2010, 01:19 PM
Επεξεργασία εικόνας με ανάλογο πρόγραμμα και μετά ανέβασμα εκ νέου
Υπάρχει κάποιος τρόπος να σβήσω τα προσωπικά στοιχεία πάνω από τον χάρτη;
Κοραλλία Μόζορα
01-03-2010, 03:31 PM
Αγαπητέ Jupiterios,
αρκετά από τα πράγματα που αναφέρεις στο πρώτο ποστ σου είναι συμπτώματα που δείχνουν ότι η ώρα του χάρτη σου δεν είναι σωστή. Αυτό σου το ξανάπα πριν λίγο καιρό σε ένα άλλο θέμα συζήτησης για τον τράνζιτ Πλούτωνα στον Αιγόκερω όπου έχεις ωροσκόπο στον χάρτη που χρησιμοποιείς.
Η Αφροδίτη σ' ένα χάρτη θα μας δείξει κυρίως το πώς αντιλαμβάνεται ένα άτομο τις σχέσεις του, το μοίρασμα και την αμοιβαιότητα. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (και γενικά οι Υδροχόοι) αντίθετα απ' ότι πιστεύεται είναι πολύ σταθερή στα συναισθήματά της. Η σεξουαλικότητα είναι πιο σύνθετο πράγμα και έχει σχέση κυρίως με τον ¶ρη, τον Ήλιο, ακόμα και την Σελήνη.
Fotini Christodoulou
01-03-2010, 03:39 PM
Προσωπικά δεν βλέπω να λειτουργεί το έντονο κόλλημα που λένε ότι έχουν οι Καρκίνοι με την οικογένεια τους. Έχω Σελήνη, Ηλιο και Δία στον Καρκίνο στον τρίτο οίκο( σε τετράγωνα με Πλούτωνα και σε τρίγωνα με Ουρανό) και τονισμένο 4ο οίκο(στον Λέοντα) παρόλα αυτά οι σχέσεις με την οικογένεια μου, είναι μεν ζεστές αλλά με αποστάσεις και χωρίς καθόλου μα καθόλου κόλλημα απο την πλευρά μου. Θα έλεγα περισσότερο σέβομαι τον θεσμό της οικογένειας γενικά. Αυτό οσον αφορά τουλάχιστον τα ζωδιακά στερεότυπα που θέλουν τον Καρκίνο προσκολλημένο στην οικογένεια.
Απο άποψη όψεων, θεωρώ ότι όλες μου βγαίνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο. Το μόνο που δεν βλέπω να λειτουργεί είναι ο ωροσκόπος μου, ούτε εμφανισιακά ούτε πρακτικά( στον Ταύρο).Ίσως μου βγεί τα επόμενα χρόνια πιο έντονα ώστε να αντιληφθώ την παρουσία του:cheesy:
Σχετικά με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, που ανέφερε ο jupiterios, με κάλυψαν τα προηγούμενα μέλη:bigsmile: Τα στερεότυπα θέλουν τους Υδροχόους με άλφα συμπεριφορά, τους Σκορπιούς με μια άλλη, τους Τοξότες με μια άλλη κτλ. Αλλά τελικά το σύνολο του χάρτη θα δείξει το κατα πόσο "φλογερό" είναι ένα άτομο στα ερωτικά θέματα. Επίσης η διαφορετική προσέγγιση δεν σημαίνει έλλειψη σεξουαλικότητας, αλλά απλά, διαφορετικές προσδοκίες απο έναν μελλοντικό σύντροφο.:bigsmile:
Αυτά απο μένα:bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
01-03-2010, 03:56 PM
Για τον χάρτη που ανάρτησε η φίλη Joya.ts.
Αν ψάχνουμε σ' ένα χάρτη να βρούμε την εύνοια από όψεις του Χείρωνα, του κλήρου της τύχης, των δεσμών της Σελήνης, της Μαύρης Σελήνης και άλλων τέτοιων σημείων θα μείνουμε στο ψάξιμο.
Η ουσία αυτού του χάρτη είναι ότι η Σελήνη, που είναι μάλιστα κυβερνήτης του ωροσκόπου, είναι στον Σκορπιό, την πτώση της και μια πολύ δύσκολη θέση, κτυπημένη από τον Ποσειδώνα. Επίσης το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο είναι ένα δύσκολο τετράγωνο και με τον Ήλιο στο 1ο σπίτι. Δηλαδή, Ήλιος, Σελήνη και ωροσκόπος είναι κτυπημένα με δύσκολες όψεις. Ότι σώζει αυτό τον χάρτη και βοηθά το άτομο να στέκει στα πόδια του και να παλεύει τις δυσκολίες του είναι ο Ήλιος στον Λέοντα σε τρίγωνο με ¶ρη στον Τοξότη και τα δυο εξάγωνα του Ήλιου.
Μητσάκος
01-03-2010, 04:08 PM
Για τον χάρτη που ανάρτησε η φίλη Joya.ts.
Αν ψάχνουμε σ' ένα χάρτη να βρούμε την εύνοια από όψεις του Χείρωνα, του κλήρου της τύχης, των δεσμών της Σελήνης, της Μαύρης Σελήνης και άλλων τέτοιων σημείων θα μείνουμε στο ψάξιμο.
Η ουσία αυτού του χάρτη είναι ότι η Σελήνη, που είναι μάλιστα κυβερνήτης του ωροσκόπου, είναι στον Σκορπιό, την πτώση της και μια πολύ δύσκολη θέση, κτυπημένη από τον Ποσειδώνα. Επίσης το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο είναι ένα δύσκολο τετράγωνο και με τον Ήλιο στο 1ο σπίτι. Δηλαδή, Ήλιος, Σελήνη και ωροσκόπος είναι κτυπημένα με δύσκολες όψεις. Ότι σώζει αυτό τον χάρτη και βοηθά το άτομο να στέκει στα πόδια του και να παλεύει τις δυσκολίες του είναι ο Ήλιος στον Λέοντα σε τρίγωνο με ¶ρη στον Τοξότη και τα δυο εξάγωνα του Ήλιου.
Μα και Β.Δ. και Κλήρο της Τύχης να δούμε, πάλι "κτυπημένα" είναι και αυτά, και μάλιστα από τον Πλούτωνα και σε τ-τετράγωνο...:cheesy: Και με τον Κρόνο να βολοδέρνει στη βάση του τετραγώνου αυτού και τον Πλούτωνα παραπέρα, όλο και θα το ενεργοποιούν αυτόν τον καιρό...
Κοραλλία Μόζορα
01-03-2010, 04:14 PM
Σωστό αυτό που λες, Μητσάκο μου, αλλά αναφερόμουν περισσότερο στο μεγάλο τρίγωνο του Χείρωνα που στην πρώτη ματιά "παρασύρει" σε εύνοια.
joya.ts
01-03-2010, 04:30 PM
κ. Μόζορα,
πώς εξηγείτε όμως το γεγονός πως (με βάση την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη που έχω διαβάσει στην αντίστοιχη υπηρεσία του σάιτ) ούτε χαρακτηριστική Λέων είναι (περισσότερο για Καρκίνος θα' λεγα) αλλά κυρίως δεν έχει καμμία σχέση με την ανάλυση ¶ρη στον Τοξότη και μάλιστα στον 5ο; Καταλαβαίνω βέβαια ότι μια ηλεκτρονική υπηρεσία δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις...
Μητσάκο, αυτά που λες "χτυπημένα" ισχύουν μόνο αυτόν τον καιρό ή είναι γενικότερα χτυπημένα; Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Σας ευχαριστώ πολύ...
jupiterios
01-03-2010, 04:37 PM
Το τριγωνο του Ηλιου 2ος με Δια 6ος
μετα τα 40 μου ολα αλλαξαν αρχισε να λειτουργει επιτελους πηρε μπρος
φιλη δεσποινα
επειδη με ενδιαφερει πολυ να ακουσω λεπτομερειες, πες μου με ποιο τροπο αρχισε να εκδηλωνεται η οψη αυτη μετα τα 40; Ειδες θεαματικες αλλαγες προς το καλυτερο ή μετριες; Βελτιωθηκαν τα οικονομικα και τα επαγγελματικα σου; Η περιουσια σου; Και που νομιζεις οτι οφειλεται αυτη η καθυστερηση στην ενεργοποιηση του τριγωνου;
Περιμενω απαντηση ;)
Natalia10
01-03-2010, 04:40 PM
[Παντως η συνοδος αρη-κρονου που κανει τετραγωνο με αφροδιτη και η σεληνη στην παρθενο που κανει τετραγωνο με ουρανο δειχνουν μαλλον χλιαρες και απομακρες οικογενειακες σχεσεις στην καλυτερη περιπτωση. Γιατι αν θες να εξετασουμε τη χειροτερη, αστο καλυτερα!...
Βεβαια σημειωσε και αυτο: ο 4ος οικος δειχνει την οικογενεια απο την οποια προερχεσαι αλλα δειχνει και την οικογενεια που εσυ θα δημιουργησεις με τον γαμο σου.... ]
Καλησπερα Juriterios και σε ολα τα μελη του φορουμ:bigsmile:
Οι σχεσεις με τα υπολοιπα μελη της οικογενειας μου ειναι αρμονικες.Ιδιαιτερα τα τελευτεα 5 χρονια που εγινε κατι κακο (αλλα ευτυχως περαστικο) σε ενα απο τα μελη της,μπορω να πω πως δεθηκαμε ακομα περισσοτερο και ετσι καταλαβα πολλα για τα υπολοιπα μελη της οικογενειας (για το πως αντιδρασανε σε εκεινη τη δυσκολη στιγμη).Φυσικα υπαρχουν εντασεις και καυγαδες...αλλα ολα ειναι μεσα στο προγραμμα ετσι δεν ειναι?:laugh:
Οσο αφορα για την δικη μου οικογενεια,αν θα κανω ποτε (δεν με πολυ ενθουσιαζει η ιδεα) -φυσικα ''τυχερα'' ειναι αυτα που λενε...ευχομαι να μην εχουμε χλιαρες σχεσεις:cheesy:
Πιστευεις πραγματικα πως μονο απο το τριγωνο του Ηλιου μου προς αυτην την συνοδο βοηθαει τοσο πολυ ωστε να μην την αφησει να ''εκφραστει''?Δεδομενου πως ο Ηλιος στον Υδροχοο βρισκεται στην πτωση του γιατι βρισκεται απεναντι απο την εξαρση του στο Λεων.
jupiterios
01-03-2010, 04:43 PM
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λειτουργούν κάποια πράγματα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκετιαι για την κολλητή μου.
αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής της, σε σημείο να της έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ψυχοσωματικά θέματα.
Συμφωνω με την Κοραλλια απολυτως. Οι οψεις των φωτων και ιδιως του Ηλιου δεν ειναι λιγο πραγμα! Απεναντιας ειναι ο σκελετος του χαρτη! Οταν λοιπον η Σεληνη της χτυπιεται απο Ποσειδωνα (κλασσικη οψη για ψυχοσωματικα!) και ο Ηλιος απο Κρονο (αναποδιες στη ζωη) αυτο τα λεει ολα!!
jupiterios
01-03-2010, 05:03 PM
Αγαπητέ Jupiterios,
αρκετά από τα πράγματα που αναφέρεις στο πρώτο ποστ σου είναι συμπτώματα που δείχνουν ότι η ώρα του χάρτη σου δεν είναι σωστή. Αυτό σου το ξανάπα πριν λίγο καιρό σε ένα άλλο θέμα συζήτησης για τον τράνζιτ Πλούτωνα στον Αιγόκερω όπου έχεις ωροσκόπο στον χάρτη που χρησιμοποιείς.
Η Αφροδίτη σ' ένα χάρτη θα μας δείξει κυρίως το πώς αντιλαμβάνεται ένα άτομο τις σχέσεις του, το μοίρασμα και την αμοιβαιότητα. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (και γενικά οι Υδροχόοι) αντίθετα απ' ότι πιστεύεται είναι πολύ σταθερή στα συναισθήματά της. Η σεξουαλικότητα είναι πιο σύνθετο πράγμα και έχει σχέση κυρίως με τον ¶ρη, τον Ήλιο, ακόμα και την Σελήνη.
Αγαπητη Κοραλλια
Η θεση του Ωροσκοπου εχει τσεκαριστει με rectification (απο διελευσεις Δια και αργων πλανητων, προοδους solar arc του μεσουρανηματος κλπ κλπ κλπ και σε συγκριση με το ωροσκοπιο της μητερας αφου στην ιδια μοιρα κατα ....συμπτωση ανακαλυψα οτι εχει τη σεληνη της!). Λιγο δυσκολο να ειναι λαθος η μοιρα του ωροσκοπου. Αν ειναι κατι λαθος ισως να ειναι το συστημα οικοθεσιας- χρησιμοποιω παντα του Πορφυριου, κατοπιν ερευνας το εκρινα πιο αξιοπιστο και εμπειρικα και θεωρητικα....
Αλλα ασχετως της θεσης του ωροσκοπου, μπορεις να μου πεις γιατι δεν βλεπω την οικονομικη ανεση που υποσχεται η συνοδος αφροδιτης-δια σε τριγωνο με πλουτωνα; Δεν θα επρεπε να ειχα μια καποια υλικη ευνοια; Μια γενναιοδωρια απο το συμπαν; Ή μια γενναιοδωρη φυση δικη μου; (μμμμμ......δεν θα με χαρακτηριζα και πολυ γενναιοδωρο...)
Και η επικινδυνη αντιθεση ακριβειας αρη-ουρανου; εκρηκτικη και βιαη αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ χωρις γεγονοτα...
Οσον αφορα τη σεξουαλικοτητα συμφωνω οτι ειναι συγκερασμος αρη, σεληνης αλλα ΚΑΙ αφροδιτης. Παρολο που η αφροδιτη δειχνει περισσοτερο πως ερωτευομαστε και πως εκφραζουμε συντροφικοτητα.
Και εμ πασει περιπτωσει, αγαπητη κοραλλια, δεν εχεις αντικρυσει ποτε σου εστω και ενα χαρτη που καποια στοιχεια του να μην κολλανε με τιποτε στο ατομο που αντιστοιχει; Μα ολα στην αστρολογια επαληθευονται μαγικα και σε καθε περιπτωση; Γιατι βλεπω οτι πολλοι φιλοι εδω μεσα διατεινονται οτι ο χαρτης τους επαληθευεται σχεδον 100% ακομα και στις λεπτομερειες....
vikou
01-03-2010, 05:20 PM
Σε γενικές γραμμές και ο δικός μου χάρτης έχει επαληθευθεί, τουλάχιστον κάποια περίοδο της ζωής μου. Έτσι, αν και Καρκίνος, δεν θα με έλεγα εσωστρεφή, αν και ήμουν αρκετά εσωστρεφής μέχρι την ενηλικίωση, οπωσδήποτε δεν είμαι ανασφαλής, -χωρίς να είμαι και άτρωτη- σε καμία περίπτωση εκδικητική και επιμένω στην κατα μέτωπον αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει, παρά το ότι και ο ¶ρης είναι στον Καρκίνο, αναλαμβάνω πρωτοβουλίες και δεν χάνω την ψυχραιμία μου σε οποιεσδήποτε συνθήκες (είναι σωτήριο το εξάγωνο του Κρόνου με Ήλιο, ¶ρη και Ερμή). Ίσως, το τετράγωνο του ¶ρη μου με τον Δία από το Ζυγό, να δρα τελικά εξισορροπιστικά στην ανασφάλεια του Καρκίνου, αν και δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να αναιρέσει βασικά καρκινίσια χαρακτηριστικά..
Μητσάκος
01-03-2010, 06:07 PM
....................
Και εμ πασει περιπτωσει, αγαπητη κοραλλια, δεν εχεις αντικρυσει ποτε σου εστω και ενα χαρτη που καποια στοιχεια του να μην κολλανε με τιποτε στο ατομο που αντιστοιχει; Μα ολα στην αστρολογια επαληθευονται μαγικα και σε καθε περιπτωση; Γιατι βλεπω οτι πολλοι φιλοι εδω μεσα διατεινονται οτι ο χαρτης τους επαληθευεται σχεδον 100% ακομα και στις λεπτομερειες....
Αν και δεν με λένε ...Κοραλία (προς το παρόν τουλάχιστον :cheesy: ), επειδή φαντάζομαι ότι το ερώτημα είναι γενικό, να σου πω ότι από όσους χάρτες κοιτάω, και εφόσον το ...πειραματόζωό μου είναι ειλικρινές, έχω διαπιστώσει ότι ένα αξιόλογο ποσοστό (χονδρικά 10%) δεν μου βγαίνει στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό όμως είναι πιθανό να οφείλεται είτε στην άγνοιά μου, είτε στην έλλειψη παρατηρητικότητας, είτε και σε συνδυασμό και των 2 :bigsmile:
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν τίθεται θέμα παρατηρητικότητας ή άγνοιας, όπου σηκώνω χέρια ψηλά. Εκεί εκτιμώ ότι μπορεί και να παίζει ρόλο ότι δεν με βοηθάει το ...πειραματόζωο, εσκεμμένα ή όχι -δεν έχει σημασία- ή ότι κάποια ...αστοχία μπορεί να υπάρχει στο Σύμπαν :nuts: Στο κάτω κάτω, δεν είμαι και υπέρμαχος της "επιστημονικότητας", οπότε δεν τραβάω και κανένα ιδιαίτερο ζόρι. Αν έχω χρόνο και ο χάρτης έχει και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, επανέρχομαι σε αυτόν κατά καιρούς και τον ψάχνω. Αν όχι, δόξα τω θεώ, χάρτες υπάρχουν άπειροι για να τους κοιτάξω :bigsmile:
jupiterios
01-03-2010, 06:36 PM
Αγαπητε Μητσακο η ερωτηση μου ηταν για την Κοραλλια -δεν απευθυνομουν σε δικο σου ποστ. Παντως η καταθεση σου ειναι πολυ βοηθητικη και διαφωτιστικη. Εγω μαλιστα θα προσθετα οτι αυτο το ποσοστο 10% αφορα τους χαρτες ολονων μας ως μη εξηγησιμο...
Μητσάκος
01-03-2010, 07:28 PM
Αγαπητε Μητσακο η ερωτηση μου ηταν για την Κοραλλια -δεν απευθυνομουν σε δικο σου ποστ. Παντως η καταθεση σου ειναι πολυ βοηθητικη και διαφωτιστικη. Εγω μαλιστα θα προσθετα οτι αυτο το ποσοστο 10% αφορα τους χαρτες ολονων μας ως μη εξηγησιμο...
Συγγνώμην που παρενέβην και διατάραξα τη ροή της συζητήσεώς σας. Δεν θα επαναληφθεί :embarrest
(Για να αποδείξω ότι δουλεύουν: τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, Σελήνη στο Ζυγό, και φυσικά σύνοδος Πλούτωνα-Ουρανού σε τρίγωνο με Ερμή....:laugh: )
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
01-03-2010, 07:52 PM
φιλη δεσποινα
επειδη με ενδιαφερει πολυ να ακουσω λεπτομερειες, πες μου με ποιο τροπο αρχισε να εκδηλωνεται η οψη αυτη μετα τα 40; Ειδες θεαματικες αλλαγες προς το καλυτερο ή μετριες; Βελτιωθηκαν τα οικονομικα και τα επαγγελματικα σου; Η περιουσια σου; Και που νομιζεις οτι οφειλεται αυτη η καθυστερηση στην ενεργοποιηση του τριγωνου;
Περιμενω απαντηση ;)
τα οικονομκα μου αγαπητο μελος βελτιωθηκαν σε σημειο απιστευτου
[οχι επαγγελματικα,ουτε περιουσιες]
Δημήτρης_Σ
01-03-2010, 08:20 PM
κ. Μόζορα,
πώς εξηγείτε όμως το γεγονός πως (με βάση την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη που έχω διαβάσει στην αντίστοιχη υπηρεσία του σάιτ) ούτε χαρακτηριστική Λέων είναι (περισσότερο για Καρκίνος θα' λεγα) αλλά κυρίως δεν έχει καμμία σχέση με την ανάλυση ¶ρη στον Τοξότη και μάλιστα στον 5ο; Καταλαβαίνω βέβαια ότι μια ηλεκτρονική υπηρεσία δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις...
Μητσάκο, αυτά που λες "χτυπημένα" ισχύουν μόνο αυτόν τον καιρό ή είναι γενικότερα χτυπημένα; Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Σας ευχαριστώ πολύ...
Aν και δεν ξέρω την άποψη της Κοραλίας, εγώ δεν θα περίμενα καθόλου να μοιάζει με Λέοντα η κυρία. Τετράγωνα Κρόνου - 'Ηλιου και Κρόνου - Ερμή. Πώς να δείξει λιοντάρι ; Επιφυλακτικό άτομο, άλλο πράγμα, ίσως γι'αυτό σου δίνει την εντύπωση Καρκίνου. Για μένα πάντα η όψη είναι που κάνει τον χαρακτήρα και όχι ο πλανήτης στο ζώδιο. Ο 'Αρης της σε ασύμφωνη με Κρόνο, μήπως έχει και πρόβλημα ζωτικότητας και η ενέργειά της γενικά είναι μπλοκαρισμένη. Αλλά και Ωροσκόπος Καρκίνος τα λέει όλα. Ο 'Αρης τελευταίος τροχός της αμάξης του 5ου και σε ανοιχτή σύνοδο με Ποσειδώνα και 135 με μεσοδ.Κρόνου/Μσ, εξαφανίζεται θα έλεγες. Από τα προοδευτικά κλπ, θα πρέπει να έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα με την ενέργειά της και κυριως τα ψυχολογικά της την στιγμή που η Σελήνη θα "έφτασε" τον Ποσειδώνα. Το άτομο σημαδεύεται από τέτοιες συνόδους, το βλέπεις σε χάρτες που έχουν πχ 10 μοίρες σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα που λειτουργούν τα πρώτα χρόνια της ζωής και διαμορφώνουν το χαρακτήρα και τις αρνούμαστε μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ ανοιχτές, αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση της προσωπικότητας σε πρώιμα στάδια της ζωής.
jupiterios
01-03-2010, 08:45 PM
τα οικονομκα μου αγαπητο μελος βελτιωθηκαν σε σημειο απιστευτου
μμμμ!....πολυ ενθαρρυντικο αυτο!
Αλλα η βελτιωση ειναι μονιμη ή ηταν απλως μια αναλαμπη;
Και να φανταστω οτι ηταν αυξηση μισθου; ή καποιο αλλό αναπαντεχο εσοδο;
Γιατι νομιζεις οτι αργησε να εκδηλωθει;
jupiterios
01-03-2010, 08:50 PM
Συγγνώμην που παρενέβην και διατάραξα τη ροή της συζητήσεώς σας. Δεν θα επαναληφθεί :embarrest
:tease1:
παρακαλω.... αλλοιμονο....
whisperer
01-03-2010, 08:54 PM
Να σε ρωτήσω αγαπητέ Jupiterios....?
Θα έλεγες και τους Σκορπιούς ανέραστους λόγω του ότι η Αφροδίτη εκεί είναι σε αδυναμία....?
:toung::toung::toung:
Α! μην ξεχασω να αναφερω και τους Παρθενους λογω Αφροδιτης σε πτωση...
jupiterios
01-03-2010, 09:06 PM
οχι βεβαια με πλουτωνα να ανεβαζει τη libido στα υψη. Η Αφροδιτη εκει εκφραζεται μεν, αλλα αρνητικα λογω αδυναμιας: ζηλια, κτητικοτητα, αρρωστημενα παθη. Κατι ειναι κι αυτο απο το ολοτελα! Δεν το λες και ξενερωσια!
Ενω οι παρθενοι εχουν αφροδιτη σε πτωση και δεν μπορει να εκδηλωθει καν μερικες φορες. Αν η αδυναμια ειναι πλημμελημα τοτε η πτωση ειναι κακουργημα!!! Δεν ειναι τυχαιο το ονομα του ζωδιου, οπως δεν ειναι τυχαια και η φημη που εχουν περι ψυχροτητας....Γι αυτο το ανεφερα.
Παντως για να μην παρεξηγηθω αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν σε ενα χαρτη δω αφροδιτη σε υδροχοο ή σε παρθενο, ε, δεν θα χαρω και ιδιαιτερα.... Θα προσευχηθω να βρω την αφροδιτη να κανει καλες οψεις μπας και σωθει η κατασταση.
Δημήτρης_Σ
01-03-2010, 09:14 PM
οχι βεβαια με πλουτωνα να ανεβαζει τη libido στα υψη. Η Αφροδιτη εκει εκφραζεται μεν αλλα αντιστροφα: ζηλια, κτητικοτητα, αρρωστημενα παθη. Κατι ειναι κι αυτο απο το ολοτελα! Δεν το λες και ξενερωσια!
Ενω οι παρθενοι εχουν αφροδιτη σε πτωση και δεν μπορει να εκδηλωθει καν μερικες φορες. Αν η αδυναμια ειναι πλημμελημα τοτε η πτωση ειναι κακουργημα!!! Δεν ειναι τυχαιο το ονομα του ζωδιου, οπως δεν ειναι τυχαια και η φημη που εχουν περι ψυχροτητας....Γι αυτο το ανεφερα.
Παντως για να μην παρεξηγηθω αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν σε ενα χαρτη δω αφροδιτη σε υδροχοο ή σε παρθενο, ε, δεν θα χαρω και ιδιαιτερα.... Θα προσευχηθω να βρω την αφροδιτη να κανει καλες οψεις μπας και σωθει η κατασταση.
'Ηδη έπεσα. Θέλω να ανατρέχω συχνά πυκνά στο άρθρο Πτώσεις, εξάρσεις και άλλα παραμύθια, για να σηκώνομαι. Αυτό το άρθρο έχει γίνει το φετίχ μου στο myhoroscope. Πολύ φοβάμαι ότι οι όλοι οι πεσμένοι, θα χρειαστεί να πάρουν μια δόση από αυτό το αστρλογικό viagra .
wind*1
01-03-2010, 09:15 PM
Στα 27 χρόνια ζωής που μετράω, μπορώ να πω ότι ο γενέθλιος χάρτης μου σε γενικές γραμμές λειτουργεί... Και λέω σε "γενικές" γραμμές με την έννοια ότι υπάρχουν και κάποια πράγματα που ακόμα δεν τα έχει φέρει ο χρόνος, οπότε δεν μπορώ να πω ότι επαληθεύτηκε ή δεν επαληθεύτηκε η "υπόσχεση" του χάρτη μου σε σχέση πχ με τα παιδιά μου διότι δεν έχω ακόμα παιδιά... Σε ό,τι αφορά όμως στοιχεία του χαρακτήρα και αντιδράσεων σε διάφορες εύκολες ή δύσκολες καταστάσεις μπορώ να πω ότι "πεφτει μέσα" και αποτελεί έναν αρκετά χρήσιμο οδηγό που με έχει βοηθήσει να καταλάβω γιατί φέρομαι όπως φέρομαι καθώς επίσης και το έναυσμα για να βρω τρόπους για να βελτιώσω κάποια πράγματα (όχι πάντα με θεαματική επιτυχία, αλλά μια φορά την προσπάθεια την κάνω...:cheesy:). Αυτό πάντως που θα ήθελα κάποια στιγμή να λειτουργήσει στο χάρτη και να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της, είναι μια μικρή λεπτομέρεια... Η σύνοδος του μεσοδιαστήματος ΜC/Πλούτωνα με τον Δία. Αν τα θυμάμαι σωστά το μεσοδιάστημα αυτό είναι της επαγγελματικής επιτυχίας, αν τα θυμάμαι λάθος τότε θα έπρεπε να προσέχω τι εύχομαι :toung::toung: Όχι ότι στηρίζω όλες τις ελπίδες μου σε αυτό... Έχω έναν αρκετά ενεργοποιημένο 10ο οίκο και μέχρι στιγμής ότι έχω προσπαθήσει στον τομέα αυτό έχει πάει κατ'ευχήν (φτου φτου)
Η άλλη λεπτομέρεια, που όμως θα προτιμούσα να αγνοηθεί επιδεικτικά από το χάρτη, είναι ένα άλλο μεσοδιάστημα: Αφροδίτη/Δίας σε σύνοδο με Ποσειδώνα, διότι όπου μπλέκεται ο Ποσειδώνας μια θολούρα τη φέρνει και επειδή είμαι μια πρακτική Αιγόκερως η θολούρα με αποσυντονίζει ειδικά σε θέματα σχέσεων (πόσο μάλλον γάμου)...
Όπως όμως είπα και πριν αυτά είναι λεπτομέρειες...
Κι επειδή το γύρισα στο θεωρητικό και στο τι θα ήθελα ή δεν θα ήθελα να λειτουργήσει στο χάρτη, συγχωρέστε με αν βγήκα off topic...:embarrest:love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-03-2010, 12:44 AM
μμμμ!....πολυ ενθαρρυντικο αυτο!
Αλλα η βελτιωση ειναι μονιμη ή ηταν απλως μια αναλαμπη;
Και να φανταστω οτι ηταν αυξηση μισθου; ή καποιο αλλό αναπαντεχο εσοδο;
Γιατι νομιζεις οτι αργησε να εκδηλωθει;
μονιμη πιστευω οτι θα ειναι η βελτιωση τωρα ειμαι 46 εξαλλου
οχι δεν ειναι απο εργασια
απο ατομο αλλο ηρθε η ευμερια σε μενα [συζυγος]:bigsmile:
Δεν ξερω γιατι αργησε να λειτουργησει ο Διας μου.
joya.ts
02-03-2010, 09:24 AM
Aν και δεν ξέρω την άποψη της Κοραλίας, εγώ δεν θα περίμενα καθόλου να μοιάζει με Λέοντα η κυρία. Τετράγωνα Κρόνου - 'Ηλιου και Κρόνου - Ερμή. Πώς να δείξει λιοντάρι ; Επιφυλακτικό άτομο, άλλο πράγμα, ίσως γι'αυτό σου δίνει την εντύπωση Καρκίνου. Για μένα πάντα η όψη είναι που κάνει τον χαρακτήρα και όχι ο πλανήτης στο ζώδιο. Ο 'Αρης της σε ασύμφωνη με Κρόνο, μήπως έχει και πρόβλημα ζωτικότητας και η ενέργειά της γενικά είναι μπλοκαρισμένη. Αλλά και Ωροσκόπος Καρκίνος τα λέει όλα. Ο 'Αρης τελευταίος τροχός της αμάξης του 5ου και σε ανοιχτή σύνοδο με Ποσειδώνα και 135 με μεσοδ.Κρόνου/Μσ, εξαφανίζεται θα έλεγες. Από τα προοδευτικά κλπ, θα πρέπει να έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα με την ενέργειά της και κυριως τα ψυχολογικά της την στιγμή που η Σελήνη θα "έφτασε" τον Ποσειδώνα. Το άτομο σημαδεύεται από τέτοιες συνόδους, το βλέπεις σε χάρτες που έχουν πχ 10 μοίρες σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα που λειτουργούν τα πρώτα χρόνια της ζωής και διαμορφώνουν το χαρακτήρα και τις αρνούμαστε μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ ανοιχτές, αλλά παίζουν καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση της προσωπικότητας σε πρώιμα στάδια της ζωής.
Είναι εντυπωσιακό με πόση ακρίβεια περιγράψατε στοιχεία του χαρακτήρα της φίλης μου, τα οποία δεν φαίνονται ίσως με την πρώτη στον χάρτη της (τουλάχιστον για έναν αρχάριο). Εμένα προσωπικά που επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά το πόσο υψηλή τέχνη είναι η αστρολογία...
Κρατώ ως σημαντική πληροφορία-κλειδί αυτό που λέτε ότι η όψη κάνει το χαρακτήρα και όχι ο πλανήτης στο ζώδιο... Να τολμήσω να προσθέσω και την οικοθεσία;;;;
Και αυτό ερευνώ σε αυτόν τον χάρτη σχετικά και με την Αφροδίτη της (αφού πρόκειται για γυναίκα) που, όπως προανέφερα, ενώ είναι στους Διδύμους, το άτομο δεν συμπεριφέρεται σχεδόν καθόλου ως Δίδυμος στα θέματα της Αφροδίτης, ενώ έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Αφροδίτης στον 12ο... Και προσπαθώ να τη συνδυάσω με την Σελήνη της...
Δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο σας, αλλά οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θα με βοηθούσε στην μελέτη μου...
Ευχαριστώ πολύ...
Δημήτρης_Σ
02-03-2010, 10:00 AM
Είναι εντυπωσιακό με πόση ακρίβεια περιγράψατε στοιχεία του χαρακτήρα της φίλης μου, τα οποία δεν φαίνονται ίσως με την πρώτη στον χάρτη της (τουλάχιστον για έναν αρχάριο). Εμένα προσωπικά που επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά το πόσο υψηλή τέχνη είναι η αστρολογία...
Κρατώ ως σημαντική πληροφορία-κλειδί αυτό που λέτε ότι η όψη κάνει το χαρακτήρα και όχι ο πλανήτης στο ζώδιο... Να τολμήσω να προσθέσω και την οικοθεσία;;;;
Και αυτό ερευνώ σε αυτόν τον χάρτη σχετικά και με την Αφροδίτη της (αφού πρόκειται για γυναίκα) που, όπως προανέφερα, ενώ είναι στους Διδύμους, το άτομο δεν συμπεριφέρεται σχεδόν καθόλου ως Δίδυμος στα θέματα της Αφροδίτης, ενώ έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Αφροδίτης στον 12ο... Και προσπαθώ να τη συνδυάσω με την Σελήνη της...
Δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο σας, αλλά οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία θα με βοηθούσε στην μελέτη μου...
Ευχαριστώ πολύ...
Η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με την ακμή 12ου με το σύστημα Κοχ που χρησιμοποιώ εγώ (λίγο πριν την ακμή), γι'αυτό και τα χαρακτηριστικά του 12ου είναι πολύ σημαντικά και ευδιάκριτα όπως παρατηρείτε, αλλά επιπλέον η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τα μεσοδιαστήματα 'Ηλιου/Κρόνου και Ερμή/Κρόνου, και σε τετράγωνο με βόρειο δεσμό Σελήνης στους Ιχθείς και με Πλούτωνα στην Παρθένο, όπου ο Πλούτωνας σχηματιζει αντίθεση με το βόρειο δεσμό. Οι σύνοδοι με τα μεσοδιαστήματα δεν είναι αστεία υπόθεση σε ένα χάρτη. 'Ολα αυτά κάνουν το άτομο μάλλον κλειστό και συγκρατημένο ερωτικά. Κάποιες αναστολές στο να δείχνει τα αισθήματά της, άνθρωπος του καθήκοντος περισσότερο παρά της διασκέδασης, δυσκολία να εκφράζεται χαλαρά ερωτικά, εκτός εάν το κάνει αυτό με ποιητικό ή ρομαντικό τρόπο, και ενδεχομένως υπάρχει και υποσυνείδητη έλξη από μεγαλύτερους συντρόφους. Αυτό το Τ-τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα-βορείου δεσμού πάντως, κι επειδη η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με 12ου ακμή και λόγω της θέσης της στο ζώδιο, μπορεί να λειτουργήσει και στις πολύ προσωπικές της σχέσεις δραματικά (πχ να υποστεί μεγάλες ταλαιπωρίες στη ζωή της, τόσο από δικές της επιπολαιότητες στην αισθηματική ζωή, όσο και την προδώσουν και να νοιώσει ότι θυσιάζεται και εξαπατάται, γιατί μην ξεχνάμε συμετέχει και ο βόρειος δεσμός στους Ιχθείς). Η ευαισθησία αλλά και η φυγή, το όνειρο και η θυσία είναι από τα σημαντικότερα θέματα στο χάρτη της κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο γιατί ο βόρειος δεσμός στους Ιχθείς είναι πολύ κοντά στο Μεσουράνημα, αλλά γιατί το ίδιο το Μεσουράνημα είναι στους Ιχθείς και ο κυβερνήτης του στον 5ο σε σύνοδο με Σελήνη, που γι'αυτή την γυναίκα το θέμα αγάπη και έρωτας πρέπει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή της. Αν έχει αγάπη, μπορεί και όλα τα άλλα.
joya.ts
02-03-2010, 10:27 AM
Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε... Δηλώνω εντυπωσιασμένη...
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας... Θα μελετήσω διεξοδικότερα τις αστρολογικές ενδείξεις που μου επισημαίνετε...
Κοραλλία Μόζορα
02-03-2010, 11:32 AM
κ. Μόζορα,
Σας ευχαριστώ πολύ...
Καλημέρα, αγαπητή μου joya.
Στον χάρτη αυτό ο ωροσκόπος είναι στον Καρκίνο και η Σελήνη στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα αυξάνει κατά πολύ την ευαισθησία και δίνει τα ηνία στο συναίσθημα. Από την άλλη, τα χαρακτηριστικά του Λέοντα περιορίζονται από τον Κρόνο.
Τα χαρακτηριστικά που δίνει το τρίγωνο του ¶ρη με τον Ήλιο υπάρχουν αλλά επισκιάζονται από την σύνοδο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα. Στα θέματα του 5ου, πιστεύω ότι το άτομο αυτό βιώνει περισσότερο την σύνοδο αυτή παρά τον ¶ρη.
joya.ts
02-03-2010, 12:47 PM
κ. Μόζορα, ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σας...
Ερευνώ επίσης και το θέμα των δύο εξαγώνων του Ήλιου που είχατε αναφέρει, σε μια προσπάθεια να δω και πώς αυτό το άτομο θα σταθεί στα πόδια του όπως πολύ εύστοχα μου επισημάνατε...
Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας...
Κοραλλία Μόζορα
02-03-2010, 02:14 PM
κ. Μόζορα, ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σας...
Ερευνώ επίσης και το θέμα των δύο εξαγώνων του Ήλιου που είχατε αναφέρει, σε μια προσπάθεια να δω και πώς αυτό το άτομο θα σταθεί στα πόδια του όπως πολύ εύστοχα μου επισημάνατε...
Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας...
Αγαπητή φίλη,
όταν απάντησα στο ποστ σου δεν είχα δει ακόμα τις απαντήσεις που σου έδωσε ο Δημήτρης. Με τον Δημήτρη άνκαι χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές ερμηνείας φτάσαμε στα ίδια συμπεράσματα. Συμφωνώ κι εγώ μ' αυτά που σου είπε. Στο μόνο που διαφωνώ με τον Δημήτρη είναι ότι δεν έχει τόση σημασία η θέση ενός πλανήτη στο ζώδιο που βρίσκεται. Όλα, πιστεύω, λειτουργούν σε συνάρτηση για να δώσουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα: η θέση του πλανήτη από ζώδιο, οίκο και όψεις.
Ο χάρτης αυτός δείχνει άτομο με "βαριά" συναισθήματα, που τείνει να βλέπει περισσότερο την απαισιόδοξη πλευρά της ζωής, με περιόδους μελαγχολίας και κλεισίματος, αισθήματα απόρριψης, αποτυχίας και μοναξιάς, έντονες και λεπτές ευαισθησίες με αποτέλεσμα να αισθάνεται ότι δεν το κατανοεί το περιβάλλον του...
Το τρίγωνο του Ήλιου με τον ¶ρη και τα εξάγωνα με Δία και Ουρανό δίνουν δύναμη στο ατόμο να συνεχίσει να προσπαθεί και "ευκαιρίες επιτυχίας" που μπορούν σταδιακά να τονώσουν την αυτοπεποίθησή του. Επίσης οι θετικές αυτές όψεις μπορεί να δίνουν στο άτομο κάποιες περιόδους, έστω και μικρές, ανάκαμψης από την μελαγχολική του προδιάθεση, πράγμα που βοηθά το άτομο να γνωρίσει την αντίθετη κατάσταση, δηλαδή της ευφορίας, της χαράς, της αισιοδοξίας. Αν το άτομο προσπαθήσει μπορεί αυτές τις περιόδους να τις κάνει σταδιακά να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
Επίσης, ο συνδυασμός αυτών των όψεων αλλά και ο συνδυασμός φωτιάς/νερού εδώ δείχνει άτομο που όταν κάτι του αρέσει παθιάζεται και δίνεται ολόψυχα σ' αυτό ενώ του είναι δύσκολο να κάνει πράγματα που του είναι αδιάφορα. Αν το άτομο αυτό βρει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει, που του μιλά μέσα του, που το παθιάζει σε όλους τους τομείς, όπως ο επαγγελματικός π.χ. τότε θα λειτουργήσει καλύτερα και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο ( το "πρέπει" και η υποχρέωση δηλαδή) και θα πάρει περισσότερη ικανοποίηση από την ζωή του. Η βασική ανάγκη του Ήλιου στον Λέοντα είναι να νιώσει σημαντικός μέσα από αυτά που κάνει κι αν το άτομο κάνει αυτά που του μιλούν μέσα του θα τονώσει και τον Ήλιο του.
Χρυσάνθη
02-03-2010, 02:37 PM
Υπέροχα! Να ρωτήσω λοιπόν κ γω το εξής! Αυτός ο 10ς οικος των επαγγελματικών μου πότε επιτέλους θα αρχίσει να λειτουργεί?? Εν μέσω κρίσης βέβαια και τετραγώνου Κρόνου Πλούτωνα.....τι να σου κανει κ το γενέθλιο!!! Αλλά οι καθυστερήσεις πια με έχουν απελπίσει!! Καμιά ιδέα κανείς? Ήλιος Ουρανός Δίας Ερμής μέσα στον 10ο(Τοξότης)! Μεσουράνημα σε σύνοδο με Ήλιο, Κρόνο στον 9ο (είχα πράγματι καθυστερήσεις σε σπουδές..) Για μηχανικό με κόβετε ποτέ ή να το ρίξω αλού??? (28-11-83) Ευχαριστώ σε όποιον έχει το χρόνο να ασχοληθεί.
Χρυσάνθη
02-03-2010, 02:49 PM
12κ 5 μεσημερακι...
Κοραλλία Μόζορα
02-03-2010, 03:01 PM
Αγαπητη Κοραλλια
Η θεση του Ωροσκοπου εχει τσεκαριστει με rectification (απο διελευσεις Δια και αργων πλανητων, προοδους solar arc του μεσουρανηματος κλπ κλπ κλπ και σε συγκριση με το ωροσκοπιο της μητερας αφου στην ιδια μοιρα κατα ....συμπτωση ανακαλυψα οτι εχει τη σεληνη της!). Λιγο δυσκολο να ειναι λαθος η μοιρα του ωροσκοπου. Αν ειναι κατι λαθος ισως να ειναι το συστημα οικοθεσιας- χρησιμοποιω παντα του Πορφυριου, κατοπιν ερευνας το εκρινα πιο αξιοπιστο και εμπειρικα και θεωρητικα....
Αλλα ασχετως της θεσης του ωροσκοπου, μπορεις να μου πεις γιατι δεν βλεπω την οικονομικη ανεση που υποσχεται η συνοδος αφροδιτης-δια σε τριγωνο με πλουτωνα; Δεν θα επρεπε να ειχα μια καποια υλικη ευνοια; Μια γενναιοδωρια απο το συμπαν; Ή μια γενναιοδωρη φυση δικη μου; (μμμμμ......δεν θα με χαρακτηριζα και πολυ γενναιοδωρο...)
Και η επικινδυνη αντιθεση ακριβειας αρη-ουρανου; εκρηκτικη και βιαη αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ χωρις γεγονοτα...
Οσον αφορα τη σεξουαλικοτητα συμφωνω οτι ειναι συγκερασμος αρη, σεληνης αλλα ΚΑΙ αφροδιτης. Παρολο που η αφροδιτη δειχνει περισσοτερο πως ερωτευομαστε και πως εκφραζουμε συντροφικοτητα.
Αγαπητέ μου Jupiterios,
πιστεύω ότι όταν τα στοιχεία ενός χάρτη δεν "κολλάνε" με το άτομο και την ζωή του δύο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: είτε είναι λάθος η ώρα και η οικοθεσία του χάρτη είτε είναι λάθος η ερμηνεία των στοιχείων.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω "ασχέτως της θέσης του ωροσκόπου" γιατί δεν λειτουργεί η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Δία σου γιατί τι θα συνέβαινε π.χ. αν η Αφροδίτη σου είναι στο 1ο σπίτι ή στο 3ο;
Δημήτρης_Σ
02-03-2010, 03:43 PM
Με αφορμή τις θέσεις του jupiterios να ξεκαθαρίσω κάτι, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Δεν ισχυρίστηκα ότι οι "υποσχέσεις" του γενέθλιου χάρτη πραγματοποιούνται υποχρεωτικά όλες σε εξωτερικό επίπεδο, για παράδειγμα ότι οπωσδήποτε θα έχει κάποιος άφθονο χρήμα και μάλιστα σε συγκεκριμένη ηλικία ή θα κάνει τρία παιδιά, δυο γάμους και τρεις κηδείες, αλλά αναφέρθηκα σε στοιχεία του χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασία, και έντονες προδιαγεραμμένες τάσεις να βιωθεί το ένα ή το άλλο γεγονός. Μόνο που επειδή εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύ γειωμένοι και ψάχνουμε οπωσδήποτε να έχουμε εγγυήσεις για το μέλλον μας, παραβλέπουμε τα εσωτερικά συμβάντα. Από την άλλη, κάποια βιώματα τα αποκτούμε σε πολύ μεγάλη ηλικία, πιστέψτε με. Επίσης δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό λέμε ότι στα 37 ή στα 40 θα έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι υποσχέσεις του χάρτη. Το ότι ο Κρόνος κλείνει έναν κύκλο δεν λέει τίποτα. Οι κύκλοι δεν σταματούν να λειτουργούν μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας και μπορεί να κοιμούνται αρκετά πράγματα του χάρτη για πολλές δεκαετίες. Το παράδειγμα που αναφέρθηκε με το τρίγωνο Σελήνης Δία αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να μην υλοποιηθεί ως οικονομική τύχη και αφθονία, αλλά ως αμέριστη υποστήριξη και καλή σχέση με την μητέρα, η οποία να αφήσει στο άτομο μια μεγάλη περιουσία όταν αυτό θα είναι πια γέρος. Είμαι της άποψης ότι αν μετράμε τον χάρτη με τέτοια αυστηρότητα, θα χάνουμε την ουσία. Μια τέτοια όψη μπορεί να ενεργοποιηθεί απ'οτιδήποτε. 'Εχω αιρετική άποψη ακόμα και στον τρόπο που επιλέγουμε σε ποιά σημεία του χάρτη πρέπει να κοιτάζουμε για να δούμε αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι υποσχέσεις. Επειδή είχα και πρόσφατα ξανά μια συζήτηση για το ίδιο θέμα, πραγματικά αναρωτιέμαι με ποιά λογική πρέπει πχ την ιδιοσυγκρασία της μελλοντικής συζύγου να την δείχνει η ακμή 7ου και ο κυβερνήτης με τις όψεις που σχηματίζει, και να μην την δείχνει η Σελήνη και οι όψεις της. Τουλάχιστον σε μένα ποτέ δεν λειτούργησε καθόλου και ποτέ ο 7ος όσον αφορά το πρότυπο της συντρόφου ζωής, ούτε καν ως φαντασία και βαθειά επιθυμία, αλλά η Σελήνη και ο Πλούτωνας που με κανένα τρόπο δεν συνδέονται με τον 7ο μου, και στον 5ο μου βρίσκω πολύ περισσότερες υποσχέσεις δέσμευσης που είναι λογικές σύμφωνα με τον χαρακτήρα μου. Τα στοιχεία του χάρτη μου λειτουργούν όλα, αλλά με ποιά κομμάτια του χάρτη λειτουργώ σαν να είμαι στα νερά μου και ποιές σχέσεις μπορώ να κρατήσω σε μήκος χρόνου, σίγουρα δεν θα μου το πει ο 7ος αλλά πολύ βαθύτερα πράγματα του χάρτη. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από το ίδιο το άτομο ποιό είναι το ισχυρότερο κέντρο του χάρτη του που αποφασίζει για συγκεκριμένους τομείς της ζωής του. Είναι σαν να λέμε ότι ένας Ερμής στην Παρθένο δεν μπορει να είναι μεταφραστής επειδή το Μεσουράνημα είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και ντε και καλά πρέπει να γίνει υπάλληλος σε κάβα ή σε ναυτιλιακή εταιρία ή καλλιτέχνης, και δεν ξέρω γω τι άλλο ή ότι ένας Ζυγός αποκλείεται να είναι ζωγράφος, αν έχει τον Κρόνο στο Μεσουράνημα. Πρέπει να ξεκολήσουμε από τις "υποσχέσεις". Κατά τη γνώμη μου, κάθε προσπάθεια να προσδιοριστεί αυτό το κέντρο που αποφασίζει για το τι περίπου θα παίξει σε κάθε τομέα της ζωής μας, είτε με τους πυρήνες, είτε με την αυστηρή τάξη των κυβερνητών και των όψεών τους έχει αποτύχει στην πράξη. Είναι κάτι εσωτερικό και πολύ προσωπικό που το γνωρίζει κυρίως ο ίδιος ο κάτοχος του Ωροσκοπίου.
Τίνα Ζαχαριάδου
02-03-2010, 04:10 PM
Επειδή είχα και πρόσφατα ξανά μια συζήτηση για το ίδιο θέμα, πραγματικά αναρωτιέμαι με ποιά λογική πρέπει πχ την ιδιοσυγκρασία της μελλοντικής συζύγου να την δείχνει η ακμή 7ου και ο κυβερνήτης με τις όψεις που σχηματίζει, και να μην την δείχνει η Σελήνη και οι όψεις της.
Γεια σου Δημήτρη!
Εκτός ακμής 7ου που δείχνει στοιχεία συζύγου/γάμου, και εκτός Αφροδίτης που δείχνει τι ανθρώπους ελκύουμε και για τα δύο φύλα, για τον άντρα φυσικά και φαίνεται η ιδιοσυγκρασία της συζύγου από την Σελήνη, εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει το αντίθετο.
Δημήτρης_Σ
02-03-2010, 04:29 PM
Επειδή είχα και πρόσφατα ξανά μια συζήτηση για το ίδιο θέμα, πραγματικά αναρωτιέμαι με ποιά λογική πρέπει πχ την ιδιοσυγκρασία της μελλοντικής συζύγου να την δείχνει η ακμή 7ου και ο κυβερνήτης με τις όψεις που σχηματίζει, και να μην την δείχνει η Σελήνη και οι όψεις της.
Γεια σου Δημήτρη!
Εκτός ακμής 7ου που δείχνει στοιχεία συζύγου/γάμου, και εκτός Αφροδίτης που δείχνει τι ανθρώπους ελκύουμε και για τα δύο φύλα, για τον άντρα φυσικά και φαίνεται η ιδιοσυγκρασία της συζύγου από την Σελήνη, εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει το αντίθετο.
Γεια σου Τίνα, δεν διαφωνώ σ'αυτό, αλλά στο κατά πόσο η υπόσχεση γάμου φαίνεται από τον 7ο, τον κυβερνήτη του κλπ. Η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται ως αποκλειστική υπόσχεση του γάμου τα του 7ου. Θέλω να πω ότι μπορεί να έχεις σχέση ζωής, ακόμα και γάμο, με άτομο που καμμία σχέση δεν έχει με τον 7ο σου, είτε ως ιδιοσυγκρασία, και όχι μόνο αυτό, αλλά να τον πραγματοποιήσεις ανύποπτη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη η Σελήνη ή άλλοι σχετικοί δείκτες και η ενεργοποίηση του 7ου να αφορά μόνο σε μια συνεργασία. 'Αρα δεν υπάρχει "υπόσχεση γάμου", "υπόσχεση επαγγέλματος", υπόσχεση του ενός, υπόσχεση του άλλου με την αυστηρή έννοια που ισχυρίζονται οι περισσότεροι. Αυτό πιστεύω εγώ. Δεν μπορείς να πεις στον άλλον "θα παντρευτείς νεότερο ή μεγαλύτερο άτομο, με την τάδε ιδιοσυγκρασία και ο γάμος θα είναι έτσι κι έτσι" με απόλυτη βεβαιότητα. Το λίγο θα μοιάζει με το ένα, λίγο με το το άλλο, αλλά και δεν αποκλείεται και εκείνο, πάλι δεν τα καταλαβαίνω αυτά, γιατί είναι σαν να του λέμε δυο τρεις πιθανές εκδοχές, άρα και πάλι δεν θεωρείται "υπόσχεση" αστρολογική.
Κοραλλία Μόζορα
02-03-2010, 08:41 PM
Συμφωνώ με τον Δημήτρη στο ότι τείνουμε να ερμηνεύουμε τα στοιχεία ενός χάρτη πολύ περιοριστικά και στενά. Στην αστρολογία όμως δεν υπάρχουν "συνταγές". Αυτό εννοούσα στο προηγούμενο ποστ μου όταν μίλησα για "λάθος ερμηνεία".
Για παράδειγμα ο χάρτης της αγαπημένης μου Φωτεινής που ανάφερε προηγουμένως. Έχει έμφαση στον Καρκίνο και το 4ο σπίτι αλλά λέει ότι δεν έχει εξαρτήσεις από την οικογένειά της όπως λέει η "συνταγή". Ο Δίας όμως στον Καρκίνο δεν δίνει τέτοιες εξαρτήσεις, είναι η έξαρση του εκεί άλλωστε. Αντίθετα ο Δίας εκεί βοηθά το άτομο να "ενηλικιωθεί", να ωριμάσει και να απεξαρτηθεί. Επίσης, ο Πλούτωνας κι ο Ουρανός σε όψεις με τους πλανήτες της στον Καρκίνο δείχνουν αγάπη προς την οικογένεια αλλά και ανάγκη από κάποιες αποστάσεις ώστε να λειτουργεί το άτομο αυτόνομα.
HERODOTUS
02-03-2010, 08:55 PM
αυτο που κανει ο χαρτης ειναι να δειχνει ενα πλαισιο (framework) κινησης μεσα στο οποιο μπορει καποιος να κινηθει. κατα την ταπεινη μου αποψη ο χαρτης ουτε μπορει ουτε υποσχεται πραγματα. σου δειχνει προς τα που θα κινηθεις (αλλα αφου συνυπολογιστουν ολοι οι εξωγενεις παραγοντες - εκπαιδευση, κοινωνικό και φυσικό περιβαλλον). και για να μη το περιοριζουμε μονο στα του του γαμου και των σχεσεων εχω υποψη μου χαρτη φαροφυλακα (δεν αστειευομαι) με στενοτατη συνοδο Δια-Πλουτωνα στον 2ο. τι να του πεις αυτου του ανθρωπου οτι θα γινει πλουσιος και διασημος (η διαβοητος). απλα παρολη την ερημια του δεν του εχουν λειψει ποτε ουτε τα τσιγαρα του.
πιστευω οτι καποια πραγματα δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται ντεντερμινιστικα αλλα με λιγο πιο ελευθερη προσεγγιση. αυτη εξαλλου ειναι και η σημασια της τεχνης ...
jupiterios
03-03-2010, 12:53 AM
κατα την ταπεινη μου αποψη ο χαρτης ουτε μπορει ουτε υποσχεται πραγματα.
πιστευω οτι καποια πραγματα δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται ντεντερμινιστικα αλλα με λιγο πιο ελευθερη προσεγγιση. αυτη εξαλλου ειναι και η σημασια της τεχνης ...
Δεν ισχυρίστηκα ότι οι "υποσχέσεις" του γενέθλιου χάρτη πραγματοποιούνται υποχρεωτικά όλες σε εξωτερικό επίπεδο, για παράδειγμα ότι οπωσδήποτε θα έχει κάποιος άφθονο χρήμα και μάλιστα σε συγκεκριμένη ηλικία ή θα κάνει τρία παιδιά, δυο γάμους και τρεις κηδείες, αλλά αναφέρθηκα σε στοιχεία του χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασία, και έντονες προδιαγεραμμένες τάσεις να βιωθεί το ένα ή το άλλο γεγονός.
Οι κύκλοι δεν σταματούν να λειτουργούν μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας και μπορεί να κοιμούνται αρκετά πράγματα του χάρτη για πολλές δεκαετίες.
Αλλωστε το γενεθλιο θεμα εκ φυσεως δειχνει τις τασεις που ειναι διαρκως και μονιμα παρουσες στη ζωη μας απο τη γεννηση μεχρι το θανατο μας, αυτος δεν υποτιθεται οτι ειναι η ορισμος του γενεθλιου;....
Μηπως λοιπον καταληγουμε οτι πρεπει να αλλαξουμε τον ορισμο του γενεθλιου χαρτη και τις απαιτησεις που εχουμε απο αυτον;
Τι περιμενουμε απο το γενεθλιο θεμα;
Την ανιχνευση των εσωτερικων χαρακτηριστικων μας (προσωπικοτητα) και μονο;
Την ανιχνευση των εξωτερικων τασεων-μοτιβων στις συνθηκες ζωης μας (πεπρωμενο) και μονο;
Ενα συνδυασμο και των δυο;
Κατι αλλο τελειως διαφορετικο; και τι μπορει να ειναι αυτο; καταθεστε αποψεις...
Προσωπικα θαυμαζω την ντεντερμινιστικη-μοιρολατρικη προσεγγιση της ινδουιστικης αστρολογιας που μονο απο τον γενεθλιο χαρτη θα σου πει 2-3 σταρατα πραγματα για το τι θα συμβει στη ζωη σου (κατι σαν χειρομαντεια!) και πεφτει συνηθως μεσα με εντυπωσιακη ακριβεια.
Βλεπετε, η ινδουιστικη αστρολογια λιγο ενδιαφερεται για την εσωτερικη ερμηνεια του χαρτη, προσηλωνεται στα εξωτερικα γεγονοτα και μονο. Ειναι η αστρολογια που πραγματικα πιστευει στις "υποσχεσεις" του γενεθλιου θεματος και τις αποδεικνυει αποτελεσματικα.
Το ποτε θα εκδηλωθουν οι υποσχεσεις του γενεθλιου χαρτη μας το δειχνουν οι πλανητικες περιοδοι, ενα περιπλοκο συστημα για να βρουμε ποια εποχη θα κανει την εμφανιση του στη ζωη μας ο καθε πλανητης και αρα οσα αυτος υποσχεται συμφωνα με το γενεθλιο θεμα.
whisperer
03-03-2010, 01:04 AM
Αγαπητέ Jupiterios....(και όχι μόνο....)
Οι απόψεις σου...αλλά και των υπολοίπων είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες και νομίζω ότι μαθαίνουμε αρκετά πραγματάκια...
άνοιξες ένα πολύ ωραίο θέμα, μία πολύ ωραία συζήτηση η οποία όμως νομίζω ότι πάει να βγει κάπως offtopic....δε συμφωνείς...?
Σίγουρα προκύπτουν πολλά ερωτήματα σχετικά με όλα αυτά που συζητάμε...και την εγκυρότητα ή την επαναληψιμότητα του χάρτη και όχι μόνο...σε κάθε άτομο και σε κάθε περίπτωση και σε κάθε χρονική στιγμή και ένα σωρό άλλα...
νομίζω όμως ότι δεν είναι αυτό που συζητάμε σε αυτό το ποστ...σωστά...?
:toung:
jupiterios
03-03-2010, 01:25 AM
Σωστα!
Καποιες στιγμες ξεφευγουμε απο το θεμα αλλα επανερχομαστε πισω σε αυτο σε ενα πιο θεωρητικο επιπεδο.
Το θεμα μας λοιπον ειναι τι νομιζουμε οτι δεν λειτουργει στο χαρτη μας: ειτε ως χαρακτηριστικα προσωπικοτητας (τα οποια θα επρεπε να φερουμε συμφωνα με τον χαρτη αλλα ...καμμια σχεση!...) ειτε ως τασεις-μοτιβα γεγονοτων (που θα επρεπε να εκδηλωθουν συμφωνα με τον χαρτη αλλα δεν τα ειδαμε ποτε...)
Και με την ευκαιρια να δηλωσω τελειως δυσπιστος εως και καχυποπτος προς οποιον διατεινεται οτι ο χαρτης του λειτουργει στην εντελεια παντα και παντου! Για μενα αυτη η σιγουρια δειχνει αγνοια εαυτου ή μονομερη κι επιλεκτικη ερμηνεια του χαρτη. Θεωρω οτι ΟΛΟΙ μας εχουμε δει καποια κομματια στο χαρτη μας που δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε και σηκωνουμε τα χερια ψηλα. Ακριβως αυτα τα κομματια θελω να συζητησουμε εδω και γι αυτο ανοιξα το θεμα.
Δημήτρης_Σ
03-03-2010, 02:04 PM
Προσωπικα θαυμαζω την ντεντερμινιστικη-μοιρολατρικη προσεγγιση της ινδουιστικης αστρολογιας που μονο απο τον γενεθλιο χαρτη θα σου πει 2-3 σταρατα πραγματα για το τι θα συμβει στη ζωη σου (κατι σαν χειρομαντεια!) και πεφτει συνηθως μεσα με εντυπωσιακη ακριβεια.
Βλεπετε, η ινδουιστικη αστρολογια λιγο ενδιαφερεται για την εσωτερικη ερμηνεια του χαρτη, προσηλωνεται στα εξωτερικα γεγονοτα και μονο. Ειναι η αστρολογια που πραγματικα πιστευει στις "υποσχεσεις" του γενεθλιου θεματος και τις αποδεικνυει αποτελεσματικα.
Συνήθως. Καλά το λες. Αν βλέπουμε την Αστρολογία ντεντερμινιστικά, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όμως και με την δυτική Αστρολογία. Το "συνήθως" ισχύει κι εδώ. Για παράδειγμα, ο Ουρανός στον 7ο μπορεί να μην σου φέρει διαζύγιο, αλλά θα λειτουργήσει με άλλο τρόπο οπωσδήποτε. 'Αρα τα πάντα λειτουργούν, απλά οι άνθρωποι περιμένουν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που φαντάζονται, κι αυτό κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι δεν λειτουργούν καθόλου. Κάπως, κάπου κάποτε θα λειτουργήσουν όλα. 'Οσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό του γενέθλιου χάρτη, για αρχή δυο αναθεωρήσεις βασικές μόνο αρκούν να προταθούν. Πιστεύω οι περισσότεροι από μας τις έχουν ήδη κάνει από πολύ νωρίς, πρώτον ότι ο χάρτης αυτός δεν είναι στατικός, και δεύτερον ότι δεν υλοιποιούνται τα πάντα σε εξωτερικό επίπεδο.
Κοραλλία Μόζορα
03-03-2010, 02:14 PM
Πιστεύω ότι δεν είμαστε εκτός θέματος. Το θέμα που έθεσε ο φίλος Jupiterios είναι σημαντικό και σοβαρό και έχει πολλές και μεγάλες θεωρητικές προεκτάσεις. Μπορεί κάτι σε ένα χάρτη να μην λειτουργεί; Αν δεν λειτουργεί τι μπορεί να συμβαίνει; Τι μπορούμε να δούμε σ' ένα χάρτη; Εγώ τουλάχιστο διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όλη αυτή την συζήτηση.
Κατά την άποψη μου δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την λειτουργία ενός πλανήτη σε εσωτερική (ψυχολογική, τάσεις της προσωπικότητας) και εξωτερική (γεγονότα) γιατί αυτές οι δύο πλευρές είναι αλληλένδετες και άρρηκτα δεμένες. Το ποιοι είμαστε δεν είναι άσχετο από τα γεγονότα που βιώνουμε στην ζωή μας. Για να το θέσω μ' ένα απλοϊκό παράδειγμα, αν είμαι οξύθυμος θα εκδηλώνω θυμό στο περιβάλλον μου. Αν έχουμε οικονομικά, επαγγελματικά ή συναισθηματικά προβλήματα πάντα υπάρχει ένα ψυχολογικό υπόβαθρο. Οι τάσεις ενός ατόμου θα εκδηλωθούν ως γεγονότα στην ζωή του. Υπάρχουν όμως τάσεις που είναι λιγότερο δυνατές και πιο λανθάνουσες που μπορεί να εκδηλώνονται πιο αδύναμα και σε μικρές ή αραιές περιόδους της ζωής μας.
Πιο πριν στην συζήτηση είχα πει δυο λόγους για τους οποίους μπορεί να μην λειτουργεί ένας χάρτης: να είναι λάθος η ώρα γέννησης και η οικοθεσία ή να κάνουμε λάθος ερμηνεία. Η λάθος ερμηνεία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Αν εξετάσουμε μεμονωμένα τους πλανήτες χωρίς να τους συνθέτουμε, δηλαδή χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας την λειτουργία τους μέσα σε ολόκληρο τον χάρτη θα οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Επίσης αν ερμηνεύουμε στενά και περιοριστικά ένα πλανήτη πάλι θα οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Κάθε πλανήτης, οίκος, ζώδιο έχει μια τεράστια γκάμα λειτουργίας, σημειοδοτεί πάρα πολλά πράγματα. Αν εμείς περιοριστούμε σε 2 -3 απ' αυτά που θεωρούμε "συνταγή" κι ο πλανήτης εκδηλωθεί με άλλο τρόπο, που είναι πάλι μέσα στα πλαίσια του τι σημειοδοτεί, εμείς μπορεί να μην αναγνωρίσουμε την εκδήλωση του και να θεωρήσουμε ότι δεν λειτούργησε. Δεν λειτουργούν όλοι οι πλανήτες στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χάρτη. Ακόμα και στο ίδιο άτομο ο κάθε πλανήτης δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Επίσης δεν κατανοούμε στον ίδιο βαθμό όλα τα στοιχεία του χάρτη μας.
Η αστρολογία είναι πολύπλοκη γιατί κι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι πολύπλοκος. Κι όπως δεν κατανοούμε απόλυτα την λειτουργία του ίδιου του ανθρώπου με τον ίδιο τρόπο δεν κατανοούμε απόλυτα και την λειτουργία της αστρολογίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί είτε ο ίδιος ο άνθρωπος είτε η αστρολογία. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε.
HERODOTUS
03-03-2010, 08:41 PM
Μηπως λοιπον καταληγουμε οτι πρεπει να αλλαξουμε τον ορισμο του γενεθλιου χαρτη και τις απαιτησεις που εχουμε απο αυτον;
Τι περιμενουμε απο το γενεθλιο θεμα;
Την ανιχνευση των εσωτερικων χαρακτηριστικων μας (προσωπικοτητα) και μονο;
Την ανιχνευση των εξωτερικων τασεων-μοτιβων στις συνθηκες ζωης μας (πεπρωμενο) και μονο;
Ενα συνδυασμο και των δυο;
Κατι αλλο τελειως διαφορετικο; και τι μπορει να ειναι αυτο; καταθεστε αποψεις...
Το ποτε θα εκδηλωθουν οι υποσχεσεις του γενεθλιου χαρτη μας το δειχνουν οι πλανητικες περιοδοι, ενα περιπλοκο συστημα για να βρουμε ποια εποχη θα κανει την εμφανιση του στη ζωη μας ο καθε πλανητης και αρα οσα αυτος υποσχεται συμφωνα με το γενεθλιο θεμα.
Φιλε Τοξοτη:bigsmile:
ο λογος που επιμενω οτι ''αδικουμε'' τη τεχνη αν επιμεινουμε σε μια ντεντερμινιστικη-μοιρολατρικη προσεγγιση , ειναι οτι αν ανεξαρτητα του πια σχολη σκεψης υπηρετουμε ή μας αρεσει αστρολογικα (Ινδική, Γερμανική, Κλασσική, συγχρονη κλπ) και το αν η οποια υποσχεση ενος χαρτη πραγματοποιειται η οχι , υπάρχει κάτι που λεγεται ''Ελευθερία Επιλογής'', η οποία πραγματωνεται και υλοποιειται απο παροντες κυριως εξωγενείς. Προσοχη δεν μιλάω για ελευθερία βούλησης (κατι το οποιο καποιος το δεχεται ή δεν το δεχεται) αλλα για ελευθερια επιλογης. ετσι λοιπόν κατι το οποίο μπορει να ειναι υποσχομενο απο το χαρτη το ατομο να επελεξε σε ολη τη διαρκεια της ζωης του να μη το πραγματωσει γιατι αυτο του επεβαλαν οι κοινωνικές , ταξικες , οικογενειακες , οικονομικες και αλλες συνιστωσες . το αν αυτη η επιλογη το οδηγει ή οχι σε ευτυχια ειναι αλλη υποθεση. ειναι ομως λεπτο και οριακο το θεμα να ακολουθουμε ''ντερνινιστικα'' και ''νομοτελειακα'' τις οποιες κατευθυνσεις ενος χαρτη και να απορουμε αν πραγματωνονται ή οχι ολες οι ''υποσχεσεις'' του αφενός γιατι λείπουν ολες οι παραμετροι που οδηγουν ενα ατομο σε αποφαση, αφετερου γιατι κανενας αστρολογος ποτε δεν μπορει να μπει στο κομματι εκεινο του ανθρωπου που λεγεται συνειδητοτητα και η οποια αναλογα με τους παραγοντες που την επηρεαζουν σε καποια δεδομενη στιγμή μπορεί να είναι προφανής ή οχι, εκουσια ή ακουσια, παντως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υπαγορευμενη απο τασεις εξω και περα απο το ατομο. Για αυτο και επιμενω οτι ο χαρτης μπορει να μας δωσει μονο το περιγραμμα κινησης του ατομου αλλα οχι ειδικοτερες και πληρως αναλυτικες πληροφοριες ανεξαρτητως τεχνικής ή σχολής σκεψης.
jupiterios
03-03-2010, 10:27 PM
'Αρα τα πάντα λειτουργούν, απλά οι άνθρωποι περιμένουν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που φαντάζονται, κι αυτό κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι δεν λειτουργούν καθόλου.
...... και δεύτερον ότι δεν υλοιποιούνται τα πάντα σε εξωτερικό επίπεδο.
Νομιζω οτι το παραπανω με καλυπτει σαν μια πολυ ικανοποιητικη απαντηση στις αποριες μου γιατι δεν λειτουργουν καποια στοιχεια του χαρτη μου. Μαλλον περιμενω να δω συγκεκριμενα εξωτερικα γεγονοτα ενω οι ενεργειες αυτες θα μπορουσαν να εκδηλωθουν και αλλιως σαν αλλου ειδους εξωτερικα γεγονοτα επισης...
Οσον αφορα το δευτερο σκελος της παραθεσης, εχω να πω οτι προτιμω να επικεντρωνομαι στα εξωτερικα γεγονοτα περισσοτερο γιατι ειναι πιο χειροπιαστα και πιο αντικειμενικα. Αρα πιο ευκολα προς μελετη. Τα εσωτερικα στοιχεια οπως και να το κανουμε ειναι πιο υποκειμενικα και αμφιλεγομενα, ειναι θεμα προσωπικης κρισεως συνηθως.
jupiterios
03-03-2010, 10:29 PM
Κατά την άποψη μου δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την λειτουργία ενός πλανήτη σε εσωτερική (ψυχολογική, τάσεις της προσωπικότητας) και εξωτερική (γεγονότα) γιατί αυτές οι δύο πλευρές είναι αλληλένδετες και άρρηκτα δεμένες. Το ποιοι είμαστε δεν είναι άσχετο από τα γεγονότα που βιώνουμε στην ζωή μας. ............Οι τάσεις ενός ατόμου θα εκδηλωθούν ως γεγονότα στην ζωή του.
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο....
jupiterios
03-03-2010, 10:48 PM
ετσι λοιπόν κατι το οποίο μπορει να ειναι υποσχομενο απο το χαρτη το ατομο να επελεξε σε ολη τη διαρκεια της ζωης του να μη το πραγματωσει γιατι αυτο του επεβαλαν οι κοινωνικές , ταξικες , οικογενειακες , οικονομικες και αλλες συνιστωσες.
Μα μηπως, φιλε Ηροδοτε, αυτες οι συνιστωσες που λες δεν φαινονται ηδη στο γενεθλιο χαρτη???
Νομιζω οτι ολοι οι εξωγενεις παραγοντες ακομα και αυτη η δυναμη του ατομου για "ελευθερια επιλογης" ή οχι φαινονται ηδη στον χαρτη.
Δεν ειναι η αστρολογικες επιρροες εναντι των εξωγενων επιρροων (κοινωνικες κλπ).
Ειναι οι εξωγενεις επιρροες μεσα στο χαρτη ηδη αποτυπωμενες. Ο ζωδιακος κυκλος τα περικλειει στην κυριολεξια ΟΛΑ.
Και οταν λεω ΟΛΑ εννοω ολα τα θνητα. Ο μονος τροπος να υπερβεις το ζωδιακο κυκλο ειναι να φθασει η οντοτητα σου στο απολυτα ανωτερο επιπεδο της θεωσης ή της απορροφησης απο το ΟΛΟ. Αλλα εδω πλεον μιλαμε για πολυ ανωτερες κι ασυλληπτες καταστασεις avatar....
Ο ζωδιακος εντελει ειναι κωδικοποιημενα η αποτυπωση του Πλανου (ή αν προτιματε του Θειου Σχεδιου....) Παλι ξεφυγαμε ε; ;)
Κοραλλία Μόζορα
04-03-2010, 02:43 PM
[/B]
Φιλε Τοξοτη:bigsmile:
ο λογος που επιμενω οτι ''αδικουμε'' τη τεχνη αν επιμεινουμε σε μια ντεντερμινιστικη-μοιρολατρικη προσεγγιση , ειναι οτι αν ανεξαρτητα του πια σχολη σκεψης υπηρετουμε ή μας αρεσει αστρολογικα (Ινδική, Γερμανική, Κλασσική, συγχρονη κλπ) και το αν η οποια υποσχεση ενος χαρτη πραγματοποιειται η οχι , υπάρχει κάτι που λεγεται ''Ελευθερία Επιλογής'', η οποία πραγματωνεται και υλοποιειται απο παροντες κυριως εξωγενείς. Προσοχη δεν μιλάω για ελευθερία βούλησης (κατι το οποιο καποιος το δεχεται ή δεν το δεχεται) αλλα για ελευθερια επιλογης. ετσι λοιπόν κατι το οποίο μπορει να ειναι υποσχομενο απο το χαρτη το ατομο να επελεξε σε ολη τη διαρκεια της ζωης του να μη το πραγματωσει γιατι αυτο του επεβαλαν οι κοινωνικές , ταξικες , οικογενειακες , οικονομικες και αλλες συνιστωσες . το αν αυτη η επιλογη το οδηγει ή οχι σε ευτυχια ειναι αλλη υποθεση. ειναι ομως λεπτο και οριακο το θεμα να ακολουθουμε ''ντερνινιστικα'' και ''νομοτελειακα'' τις οποιες κατευθυνσεις ενος χαρτη και να απορουμε αν πραγματωνονται ή οχι ολες οι ''υποσχεσεις'' του αφενός γιατι λείπουν ολες οι παραμετροι που οδηγουν ενα ατομο σε αποφαση, αφετερου γιατι κανενας αστρολογος ποτε δεν μπορει να μπει στο κομματι εκεινο του ανθρωπου που λεγεται συνειδητοτητα και η οποια αναλογα με τους παραγοντες που την επηρεαζουν σε καποια δεδομενη στιγμή μπορεί να είναι προφανής ή οχι, εκουσια ή ακουσια, παντως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι υπαγορευμενη απο τασεις εξω και περα απο το ατομο. Για αυτο και επιμενω οτι ο χαρτης μπορει να μας δωσει μονο το περιγραμμα κινησης του ατομου αλλα οχι ειδικοτερες και πληρως αναλυτικες πληροφοριες ανεξαρτητως τεχνικής ή σχολής σκεψης.
Αγαπητέ Ηρόδοτε,
υπάρχουν μερικά σημεία στις απόψεις σου που θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις για να καταλάβω καλύτερα τι λες.
Ποια πιστεύεις ότι είναι η διαφορά ανάμεσα στην ελευθερία της βούλησης και την ελευθερία της επιλογής;
Πώς ορίζεις την έννοια της συνειδητότητας αφού λες ότι μπορεί να λειτουργεί εκούσια ή ακούσια ενώ ταυτόχρονα λες ότι "σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπαγορευμένη από τάσεις έξω και πέρα από το άτομο";
Αν π.χ. ένα άτομο έχει σύνοδο Ήλιου/Κρόνου πιστεύεις ότι θα μπορούσε η συνειδητότητα του να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες;
Συμφωνώ πολύ με 3 σημεία που θέτεις. Το πρώτο είναι το θέμα του ντετερμινισμού. Πιστεύω ότι η ντετερμινιστική προσέγγιση του ανθρώπου υποτιμά και αδικεί τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του και του αφαιρεί την αίσθηση της προσωπικής του ευθύνης για την ζωή του, πράγμα που δεν τον βοηθά να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.
Το δεύτερο σημείο είναι η επίδραση του κοινωνικού και πολιτιστικού περίγυρου. Αν ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό του Αφγανιστάν έχει στον χάρτη της στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να γίνει μια μεγάλη χορεύτρια πόσο θα της επιτρέψει το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον της να το εκπληρώσει; Αναγκαστικά θα επιλέξει άλλους τρόπους για να εκδηλώσει τα στοιχεία αυτά.
Το τρίτο σημείο με το οποίο συμφωνώ πολύ είναι ότι ο χάρτης δείχνει τι θέματα "παίζουν" στην ζωή ενός ατόμου αλλά ο αστρολόγος δεν μπορεί να ξέρει τον τρόπο που θα επιλέξει ένα άτομο να χειριστεί τα θέματα αυτά. Ακόμα και σε μια συναστρία ισχύει το ίδιο. Αν ένας αστρολόγος δει π.χ. μια σύνοδο Σελήνης/¶ρη σε μια συναστρία μπορεί να καταλάβει τι θέματα παίζονται στο ζευγάρι αυτό, μπορεί ακόμα και να εισηγηθεί εναλλακτικούς τρόπους χερισμού αυτής της όψης, όμως ο αστρολόγος δεν είναι σε θέση εκ των προτέρων να ξέρει ποιο τρόπο επέλεξε το ζευγάρι να χειριστεί τα θέματα αυτά.
HERODOTUS
04-03-2010, 10:51 PM
Αγαπητέ Ηρόδοτε,
υπάρχουν μερικά σημεία στις απόψεις σου που θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις για να καταλάβω καλύτερα τι λες.
Ποια πιστεύεις ότι είναι η διαφορά ανάμεσα στην ελευθερία της βούλησης και την ελευθερία της επιλογής;
Πώς ορίζεις την έννοια της συνειδητότητας αφού λες ότι μπορεί να λειτουργεί εκούσια ή ακούσια ενώ ταυτόχρονα λες ότι "σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπαγορευμένη από τάσεις έξω και πέρα από το άτομο";
Αν π.χ. ένα άτομο έχει σύνοδο Ήλιου/Κρόνου πιστεύεις ότι θα μπορούσε η συνειδητότητα του να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες;
.
Αγαπητή Κοραλία :bigsmile:
Ελευθερία Βούλησης : είναι η ικανότητα του ατόμου να θέτει σκοπούς / στόχους και να αποφασίζει (βούλεται) να τους πραγματοποιεί. Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ταύτιση της βούλησης με τα κίνητρα (που αποτελούν εσωτερικές παρορμήσεις). Ισχυρή βούληση παρέχει στα άτομα μεγάλες δυνατότητες να πετύχουν σπουδαία πράγματα και να υπερπηδήσουν εμπόδια που θέτει το περιβάλλον, αλλά και η κληρονομικότητα (Δημοσθένης).Κάποιοι δέχονται την ύπαρξη της κάποιοι την αμφισβητούν . εναπόκειται σε μας ποια άποψη θα υιοθετήσουμε
.
Ελευθερία επιλογής. Η ικανότητα του άτομου να επιλέγει ανάμεσα σε δοθείσες καταστάσεις και να αποφασίζει με μια σειρά παραμέτρων τι θα μετουσιώσει σε πράξη και σε πεπραγμένο και το όχι (ο μύθος του Ηρακλή και της επιλογής του δρόμου της αρετής ή της κακίας κτλπ).
Συνείδητοτητα είναι οι διαδικασίες μέσω των οποίων ο άνθρωπος ολοκληρώνει πληροφορίες από διάφορες πηγές, προκειμένου να ρυθμίσει και να πραγματώσει τη συμπεριφορά του. Η συνείδητοτητα αναδύεται πρωτίστως από τις εγκεφαλικές λειτουργίες του ατόμου και ως τέτοια πραγματώνεται.
Το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει εκούσια ή ακούσια επέτρεψε μου να το δώσω με ένα αστρολογικό παράδειγμα . Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα άτομο με μια σκληρή αντίθεση ¶ρη – Πλούτωνα στον άξονα 1-7, το οποίο δέχεται ένα πολύ ισχυρό ερέθισμα. Περιμένει κανείς μια άμεση αντίδραση εξωτερικής βίας ή μια έντονη τάση αυτοκαταστροφής. Ωστόσο το άτομο του παραδείγματος επιλέγει να μην αντιδράσει γιατί αυτό του υπαγόρευε εκείνη τη στιγμή το σύνολο των νοητικών πληροφοριών που διαμόρφωσαν την αντίδραση του , ούτε στρεφόμενο στο περιβάλλον ούτε στον εαυτό του . (το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι φανταστικό αλλά εξαιρετικά πραγματικό).
Με όλα τα παραπάνω αναδύεται η ένσταση μου στη μοιρολατρική και ντετερμινιστική στάση απέναντι στις όποιες επιταγές ενός χάρτη. Σε καμία περίπτωση η δράση ενός ατόμου δεν καθορίζεται αυστηρά από τις όποιες ‘’επιταγές’’ του χάρτη του και μόνο .. έτσι λοιπόν μη γνωρίζοντας ακόμα και στο δικό μας χάρτη το σύνολο των πληροφοριών που θα φτάσουν προς επεξεργασία σε μια δεδομένη στιγμή πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι απόλυτα για το είδος της αντίδρασης που θα επακολουθήσει. Έτσι λοιπόν η τέχνη μας αλλά και η επιστήμη μας μπορεί να δώσει περιγράμματα αλλά όχι απόλυτες βεβαιότητες. Πιθανές κατευθύνσεις αλλά όχι προορισμούς.
Επέτρεψε μου όμως με όλο το σεβασμό (γνωρίζοντας τον πλούτο της αστρολογικής σου παιδείας) να ρωτήσω γιατί ειδικά σε σύνοδο Ήλιου/Κρόνου αν θα μπορούσε η συνειδητοτητα του ατόμου να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες? Ειδικά η παρουσία ενός ισχυρού Κρόνου θα καθιστούσε τον επηρεασμό από εξωγενείς παράγοντες (κυρίως κοινωνικούς) την διαμόρφωση της συνειδητοτητας επηρεασμένη σαφώς από εξωγενείς παράγοντες. Συγχώρεσε με αν δεν έχω καταλάβει σωστά την ερώτηση.
Ελπίζω να μην κούρασα και προπάντων να μην έβγαλα την κουβέντα εκτός θέματος .
Μητσάκος
05-03-2010, 07:04 AM
.................................................. .........................
Συνείδητοτητα είναι οι διαδικασίες μέσω των οποίων ο άνθρωπος ολοκληρώνει πληροφορίες από διάφορες πηγές, προκειμένου να ρυθμίσει και να πραγματώσει τη συμπεριφορά του. Η συνείδητοτητα αναδύεται πρωτίστως από τις εγκεφαλικές λειτουργίες του ατόμου και ως τέτοια πραγματώνεται.
.........................................
Ποια η διαφορά της συνείδησης από τη συνειδητότητα; Ρωτάω επειδή αυτό που περιγράφεις ως έννοια μου ηχεί ως συνείδηση και όχι ως κάτι άλλο που έχει σχέση με τη συνείδηση. Ως όρος εκτιμώ ότι η συνειδητότητα δεν είναι δόκιμος.
Κοραλλία Μόζορα
05-03-2010, 01:10 PM
Ελευθερία Βούλησης : είναι η ικανότητα του ατόμου να θέτει σκοπούς / στόχους και να αποφασίζει (βούλεται) να τους πραγματοποιεί. Υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ταύτιση της βούλησης με τα κίνητρα (που αποτελούν εσωτερικές παρορμήσεις). Ισχυρή βούληση παρέχει στα άτομα μεγάλες δυνατότητες να πετύχουν σπουδαία πράγματα και να υπερπηδήσουν εμπόδια που θέτει το περιβάλλον, αλλά και η κληρονομικότητα (Δημοσθένης).Κάποιοι δέχονται την ύπαρξη της κάποιοι την αμφισβητούν . εναπόκειται σε μας ποια άποψη θα υιοθετήσουμε
.
Ελευθερία επιλογής. Η ικανότητα του άτομου να επιλέγει ανάμεσα σε δοθείσες καταστάσεις και να αποφασίζει με μια σειρά παραμέτρων τι θα μετουσιώσει σε πράξη και σε πεπραγμένο και το όχι (ο μύθος του Ηρακλή και της επιλογής του δρόμου της αρετής ή της κακίας κτλπ).
Το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει εκούσια ή ακούσια επέτρεψε μου να το δώσω με ένα αστρολογικό παράδειγμα . Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα άτομο με μια σκληρή αντίθεση ¶ρη – Πλούτωνα στον άξονα 1-7, το οποίο δέχεται ένα πολύ ισχυρό ερέθισμα. Περιμένει κανείς μια άμεση αντίδραση εξωτερικής βίας ή μια έντονη τάση αυτοκαταστροφής. Ωστόσο το άτομο του παραδείγματος επιλέγει να μην αντιδράσει γιατί αυτό του υπαγόρευε εκείνη τη στιγμή το σύνολο των νοητικών πληροφοριών που διαμόρφωσαν την αντίδραση του , ούτε στρεφόμενο στο περιβάλλον ούτε στον εαυτό του . (το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι φανταστικό αλλά εξαιρετικά πραγματικό).
Με όλα τα παραπάνω αναδύεται η ένσταση μου στη μοιρολατρική και ντετερμινιστική στάση απέναντι στις όποιες επιταγές ενός χάρτη. Σε καμία περίπτωση η δράση ενός ατόμου δεν καθορίζεται αυστηρά από τις όποιες ‘’επιταγές’’ του χάρτη του και μόνο .. έτσι λοιπόν μη γνωρίζοντας ακόμα και στο δικό μας χάρτη το σύνολο των πληροφοριών που θα φτάσουν προς επεξεργασία σε μια δεδομένη στιγμή πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι απόλυτα για το είδος της αντίδρασης που θα επακολουθήσει. Έτσι λοιπόν η τέχνη μας αλλά και η επιστήμη μας μπορεί να δώσει περιγράμματα αλλά όχι απόλυτες βεβαιότητες. Πιθανές κατευθύνσεις αλλά όχι προορισμούς.
Επέτρεψε μου όμως με όλο το σεβασμό (γνωρίζοντας τον πλούτο της αστρολογικής σου παιδείας) να ρωτήσω γιατί ειδικά σε σύνοδο Ήλιου/Κρόνου αν θα μπορούσε η συνειδητοτητα του ατόμου να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες? Ειδικά η παρουσία ενός ισχυρού Κρόνου θα καθιστούσε τον επηρεασμό από εξωγενείς παράγοντες (κυρίως κοινωνικούς) την διαμόρφωση της συνειδητοτητας επηρεασμένη σαφώς από εξωγενείς παράγοντες. Συγχώρεσε με αν δεν έχω καταλάβει σωστά την ερώτηση.
Ελπίζω να μην κούρασα και προπάντων να μην έβγαλα την κουβέντα εκτός θέματος .
Αγαπητέ Ηρόδοτε,
σ' ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Βλέπω τώρα ότι ο λόγος που δεν είχα καταλάβει ακριβώς τις σκέψεις σου είναι επειδή αντιλαμβανόμαστε διαφορικά ορισμένες έννοιες. Για μένα η ελευθερία της βούλησης και η ελευθερία της επιλογής είναι έννοιες ταυτόσιμες, ελευθερία της βούλησης σημαίνει ελευθερία επιλογής και δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία επιλογής χωρίς ελεύθερη βούληση.
Περισσότερο όμως με μπέρδεψε η άποψη σου ότι: "κανένας αστρολόγος ποτέ δεν μπορεί να μπει στο κομμάτι εκείνο του ανθρώπου που λέγεται συνειδητότητα και η οποία... μπορεί να είναι... εκούσια ή ακούσια, πάντως σε καμμιά περίπτωση δεν είναι υπαγορευμένη από τάσεις έξω και πέρα από το άτομο".
Εκούσια σημαίνει με την θέληση του ατόμου και ακούσια σημαίνει χωρίς την θέληση του. Αν η συνειδητότητα λειτουργήσει χωρίς την θέληση του ατόμου τότε δεν υπάρχει ελευθερία επιλογής και τότε σαφώς, αφού είναι χωρίς την θέληση του, είναι υπαγορευμένη από τάσεις έξω από το άτομο, δηλαδή εξωγενείς παράγοντες. Γι' αυτό σου έθεσα την ερώτηση για τον Ήλιο/Κρόνο γιατί εκεί είναι πιο προφανής η επίδραση εξωγενών παραγόντων.
Η συνειδητότητα (δηλαδή το αποτέλεσμα της λειτουργίας της συνείδησης) ενέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας, είναι ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος με τον οποίο κάθε άτομο αντιλαμβάνεται και βιώνει τον κόσμο. Όμως κανένα άτομο δεν λειτουργεί ανεξάρτητα και απομονωμένα από το περιβάλλον του. Κάθε συνείδηση είναι σε ένα συνεχή διάλογο και μια συνεχή διαπραγμάτευση με το περιβάλλον της.
"...έτσι λοιπόν μη γνωρίζοντας ακόμα και στο δικό μας χάρτη το σύνολο των πληροφοριών που θα φτάσουν προς επεξεργασία σε μια δεδομένη στιγμή πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι απόλυτα για το είδος της αντίδρασης που θα επακολουθήσει."
Επέτρεψέ μου να αντικαταστήσω την λέξη "πληροφορίες" με την λέξη "ερεθίσματα". Στην αστρολογία, είναι αλήθεια ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι ερεθίσματα θα δεκτεί ένα άτομο σε μια δεδομένη στιγμή, μπορούμε όμως να γνωρίζουμε το είδος των ερεθισμάτων αυτών. Αν π.χ. ένα άτομο δέχεται μια όψη από τον Ερμή ξέρουμε ότι τα ερεθίσματα αυτά θα είναι νοητικά ή θα αφορούν τον τρόπο που διεκπαιρεώνει πρακτικά θέματα, αν δέχεται μια όψη της Σελήνης ξέρουμε ότι τα ερεθίσματα δεν θα φτάσουν πλήρως στην συνείδηση και η αντίδραση θα τείνει να είναι από "κεκτημένη" συμπεριφορά.
Στην πραγματικότητα, μπορούμε να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα απ' όσα αναφέρω εδώ επιγραμματικά. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τον τρόπο που θα επιλέξει το άτομο να χειριστεί αυτά τα ερεθίσματα. Τι συμβαίνει όμως; Όσο κι αν ο ιδανικός στόχος στον οποίο τείνουμε είναι όλα τα ερεθίσματα να περνούν από την συνείδησή μας και οι αντιδράσεις μας να είναι συνειδητές και ελεύθερες επιλογές μας, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα ερεθίσματα που δέχεται κάθε άνθρωπος και η αντίδραση του σ' αυτά δεν περνούν όλα ή πλήρως από την συνείδηση. Τα κίνητρα της αντίδρασης στα ερεθίσματα τις περισσότερες φορές είναι χαμένα στο υποσυνείδητό μας.
Έτσι, μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι τάσεις μας και οι εμπειρίες που μας διαμόρφωσαν παρά οι συνειδητές επιλογές μας. Μ' αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι "προβλέψεις" στην αστρολογία. Δηλαδή, στην αστρολογία μπορούμε να "προβλέψουμε" πώς θα εκδηλωθεί μια τάση σε γεγονός γιατί το κέντρο της συνειδητότητας και της επιλογής δεν λειτουργεί ακόμα απόλυτα στον άνθρωπο.
Μητσάκος
05-03-2010, 01:51 PM
Αγαπητέ Ηρόδοτε,
σ' ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Βλέπω τώρα ότι ο λόγος που δεν είχα καταλάβει ακριβώς τις σκέψεις σου είναι επειδή αντιλαμβανόμαστε διαφορικά ορισμένες έννοιες. Για μένα η ελευθερία της βούλησης και η ελευθερία της επιλογής είναι έννοιες ταυτόσιμες, ελευθερία της βούλησης σημαίνει ελευθερία επιλογής και δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία επιλογής χωρίς ελεύθερη βούληση.
....
Με όλο το θάρρος, άλλο πράγμα η βούληση και άλλο η επιλογή. Δεν ταυτίζονται.
Κοραλλία Μόζορα
05-03-2010, 05:37 PM
Με όλο το θάρρος, άλλο πράγμα η βούληση και άλλο η επιλογή. Δεν ταυτίζονται.
Αυτό που λέω, Μητσάκο μου, είναι ότι ελευθερία στην ουσία σημαίνει ότι έχω επιλογές. Αν μια κατάσταση μου στερεί το δικαίωμα να έχω επιλογές τότε μου στερεί το δικαίωμα να ασκήσω την ελεύθερη βούληση μου. Η βούληση εδώ δεν έχει την έννοια της θέλησης όπως την εννοούμε συνήθως, όπως π.χ. αυτός ο άνθρωπος έχει δυνατή θέληση ή ο τάδε δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα γιατί έχει αδύνατη θέληση.
Η ελεύθερη βούληση είναι φιλοσοφική έννοια και σημαίνει την δυνατότητα του ανθρώπου να αποφασίζει και να επιλέγει. Ασκώ την ελεύθερη βούληση μου σημαίνει αποφασίζω και επιλέγω.
HERODOTUS
05-03-2010, 08:17 PM
Αυτό που λέω, Μητσάκο μου, είναι ότι ελευθερία στην ουσία σημαίνει ότι έχω επιλογές. Αν μια κατάσταση μου στερεί το δικαίωμα να έχω επιλογές τότε μου στερεί το δικαίωμα να ασκήσω την ελεύθερη βούληση μου. Η βούληση εδώ δεν έχει την έννοια της θέλησης όπως την εννοούμε συνήθως, όπως π.χ. αυτός ο άνθρωπος έχει δυνατή θέληση ή ο τάδε δεν μπορεί να κόψει το κάπνισμα γιατί έχει αδύνατη θέληση.
Η ελεύθερη βούληση είναι φιλοσοφική έννοια και σημαίνει την δυνατότητα του ανθρώπου να αποφασίζει και να επιλέγει. Ασκώ την ελεύθερη βούληση μου σημαίνει αποφασίζω και επιλέγω.
αν και δεν διαφωνω μαζι σου οπως το θετεις εν τουτοις η ελευθερια βούλησης και η ελευθερια επιλογης δεν ταυτιζονται. Ωστοσο ειναι μια αναζητηση που χρονια τωρα εχω πειστει οτι δεν μπορει να βγαλει καπου .