View Full Version : Και εγένετο... φάρμα
kiaRRa
20-02-2010, 07:48 PM
Κάποτε, αναζητούσαμε λίγο χρόνο για να πάμε μια βόλτα, για έναν καφέ με φίλους ή και για ψώνια μέχρι που σιγά σιγά η τηλεόραση μας έκλεψε αυτόν τον χρόνο και καταλήξαμε να είμαστε περισσότερο μέσα στο σπίτι, κολλημένοι στον καναπέ ή στην καρέκλα μας, κολλημένοι σε τηλεοπτικά προγράμματα αμφισβητούμενης πνευματικής αξίας.
Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας, μεταφερθήκαμε σε καρέκλες γραφείου, μπροστά από οθόνες υπολογιστών με το πρόσχημα πολλές φορές ότι «εκει εχουμε πληρέστερη ενημέρωση»… Η αλήθεια όμως πολλές φορές είναι διαφορετική και προβληματίζει.
Βρήκαμε αραγε νέο εθισμό στα on line παιχνίδια, chat rooms, θεωρώντας τα μια εκ του ασφαλούς κοινωνικοποίηση μας, χάνοντας την αληθινή ανθρώπινη επαφή;
Πού να ντύνεσαι, να ψάχνεις ταξί ή θεση πάρκιν για να πιεις έναν καφε- άσε που δεν υπάρχουν και χρήματα με την κρίση!
Δε βαριέσαι... Ανοίγεις τον υπολογιστή καλύτερα να μιλήσεις λίγο με «φίλους» που πολλές φορές δεν εχεις καν δει από κοντα- και ούτε και θέλεις συνήθως.
Γιατί αραγε τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα αναζητάμε την αποστασιοποίηση μας απο τον αληθινό κόσμο, την αληθινή ζωή και τους αληθινούς ανθρώπους? Ακόμα και τις αληθινές ανθρώπινες σχέσεις? Τι μας προσφέρει μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που δεν μας το προσφέρει το τηλέφωνο σε έναν μακρινό φίλο ή μια βόλτα με την παρέα μας;
Μήπως τελικά βουλιάζουμε σε φάρμες, διακοσμούμε ένα σπίτι και ανταλλάσουμε εκ του μακρόθεν δώρα και εικονικές καρδιές, αποφεύγοντας την πραγματικότητα;
Μήπως τελικά οι άνθρωποι σήμερα φοβόμαστε να ζήσουμε και καταφεύγουμε στην ασφάλεια του απρόσωπου, του βολικού και εύκολου;
whisperer
20-02-2010, 09:40 PM
χμμμ...Αγγελική μου...τα λες μια χαρά...πες τα χρυσόστομη!!! :cheesy:
αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο....πήρα τις προάλλες μια φίλη να πάμε για κανένα bowling και μου είπε ότι δε μπορουσε λεει γιατί είχε κλείσει ιντερνετικό ραντεβού για online gaming...!!!
όντως η αποστασιοποίηση από τον πραγματικό κόσμο προσφέρει μια κάποια μορφή ασφάλειας...αν βυθίζεσαι σε αυτό..και ως εκ τούτου δε ζεις στην ουσία..τότε πως να πληγωθείς ή να απογοητευτείς...ή οτιδήποτε άλλο....?
όλα αυτα τα περί εικονικής πραγματικότητας είναι καλά και διασκεδαστικά στα πλαίσια που σε εκτονώνουν, σε ξεκουράζουν από την καθημερινότητα...και σε κάνουν να ξεφεύγεις...αυτό δεν είναι κακό..είναι υγιές..
όταν όμως γίνεται χωρίς όρια...αντικαθιστούν την αληθινή ζωή...τα αληθινά συναισθήματα (θετικά αλλά και αρνητικά...) εκεί πιστεύω είναι που ξεκινάει το πρόβλημα...
πιστεύω ότι είναι μια ανάγκη του ανθρώπου πραγματικά να προφυλάξει τον εαυτό του από την πραγματικη ζωή...τωρα το γιατί...παραμένει μάλλον ενα αναπάντητο ερώτημα...:embarrest
kiaRRa
20-02-2010, 09:50 PM
Ισως γινόμαστε ευθυνόφοβοι και δειλοί. Δεν θέλουμε τα ρίσκα που συνεπάγεται η πραγματική ζωή. Στο παιχνίδι είναι πιο εύκολα τα πράγματα, φτιάχνεις ενα χαρακτηρα όπως θα ήθελες εσύ να ήσουν, παίζεις και ταυτίζεσαι και αν κάτσει μια στραβη... ε υπάρχει και το load game
Ίσως και οι τρελες ευθυνες στη δουλειά μας ωθούν σε πιο "αναλαφρες" δραστηριοτητες που δεν χρειάζεται να επωμιστούμε τπτ... :embarrest
Fotini Christodoulou
20-02-2010, 10:01 PM
Πολύ ωραίος ο προβληματισμός και επίκαιρος!:bigsmile:
Νομίζω ωστόσο ότι ίσως είναι δύσκολο να δοθεί μία ξεκάθαρη απάντηση γιατί οι αιτίες για την θέληση να αποξενωθούμε είναι περισσότεροι απο ένας.
Σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος ζωής μας, που έχει γίνει πιεστικός, με πολλούς να δουλεύουν πολλές ώρες προσπαθώντας να επιβιώσουν ή να δίνουν αποκλειστικά βάρος στην καριέρα τους και στα υλικά καλούδια, που συνεπάγονται πολύ λιγότερο χρόνο, προσοχή και διάθεση για δημιουργία και καλλιέργεια σχέσεων στον πραγματικό κόσμο. Είναι ευκολότερο και πιο βολικό, να τηρείς προσωπικές- απρόσωπες σχέσεις στις οποίες καταφέυγεις όταν έχεις ανάγκη , αλλά που δεν είναι δεσμευτικές και δεν απαιτούν καμία προσπάθεια για να διατηρηθούν.
Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να σχετίζονται με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν προσωπικά γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να εκφραστούν διαφορετικά, να γίνουν αυτό που θέλουν, να προβάλλουν αυτό που θέλουν, χωρίς να φοβούνται την απόρριψη απο την μια, αλλά και χωρίς τον κίνδυνο να ακούσουν πράγματα που δεν τους αρέσουν απο την άλλη.
Το να πάρεις το ρίσκο να είσαι ο εαυτός σου και να δημιουργήσεις μία αληθινή ανθρώπινη επαφή που συνεπάγεται αληθινά αισθήματα, πάρε- δώσε, δεσμευση και προσπάθεια, είναι ένα ρίσκο που οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να πάρουν στις μέρες μας που υπάρχει και η επιλογή της εύκολης λύσης.
:bigsmile:
kiaRRa
20-02-2010, 10:16 PM
Πιο εύκολο και να εμπιστευτείς όσα σε βασανίζουν μιας και είναι σπάνιο να στα πετάξει στα μουτρα ο άλλος και να σε εκθέσει. Πού να τα πει όταν δεν εχετε κοινό κυκλο και ειναι και σε άλλη πόλη....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 12:01 AM
Αν δεν θελεις να αποξενωθεις δεν αποξενωνεσε!
εγω εκανα πολλους φιλους μεσα απο εδω το Myhoroscope[εμαθα και να το γραφω απςεξω χωρις να κοιταζω ενα -ενα καθε ξενο γραμμα ΣΚΡ :bigsmile:]
Εχω γελασει,εχω μαθει πολλα πραγματα,εχω και πικραθει καποιες φορες
γιατι συμμετεχω ,γιατι σας μιλαω ,γιατι σας ζω..μου γεμιζετε καποια κομματια της ψυχης μου
εστω και ετσι χωρις να σας εχω δει και ουτε μπορει να σας δω ποτε..:love:
Με κανατε πιο ζωντανη μου ομορφηνατε την καθημερηνοτητα μου
οταν χρειαστηκα μια συμβουλη την ειχα
οταν χρειστηκε να δωσω εγω την εδωσα
Γνωρισα την Φωτεινη την Λευκη την Σοφη απο Θεσσαλονικη και πειραζομασταν για τις ομορφιες τις πολης τους
Την Κιαρρα απο την Πατρα την ενιωσα πιο κοντα με τους σεισμους και με τον καιρο
την γνωρισα καλυτερα,επισης την ΛΕΟΜΑ με τα τρια της παιδακια ηρωιδα ε;
Τον αγαπημενο μου Μητσακο που απο την πρωτη στιγμη μου ειπε μην κολλας προχωρα
και εδω ειμαστε ολοι.
Τον Κανσεριαν,τον ΔΕΙΜΩΝ να λεμε αστεια κ.τλ.
Το Τινακι την αστρολογο μας αργοτερα που μας κατεκτησε ολους μας ε;
το Κοραλλακι την αστρολογο απο την ομορφη Κυπρο Φιλουθκια πολλα!!
την Ποπη Βασσαλου την αστρολογο :bigsmile:
την Γιαννα :love:την Βουλα-ζωη,
και τοσααλλα μελη αλλα πιο λιγο αλλα πιο πολυ..θΑηθελα να γραψω τα νειμ σας αλλα ειναι ξενα ρε κοριτσια και πασχω απο αγγλικα
ε.. φαντασματακι,ε Παρκατ, ε Ελενη και αλλαπολλα καλα κοριτσια
και ποτε δεν ξεχνω την αγαπημενη μου ΛΕΛΟΥ
ΠΩς εγω θα μπορουσα να γνωρισω ενα τετοιο πλασμα στην ζωη μου;
εδω μου δωθηκε η ευκαιρια αυτη:love::bigsmile:
ενταξει ειναι πολλοι που κολλανε ασχημα με τα παιχνιδια π.χ φαρμα κ.τ.λ..
αλλα πιστευω οτι αν δε νθελεις δεν αποξενωνεσε,
Βαρετα ειναι τουλαχιστον για μενα
που ειμαι εποικοινωνιακη
φυτεψε,μαζεψε αυγα, αι σιχτιρ..απο εδω
η'' το αλλο ΠΕΤΒΙΛΙΕ αγορασε καναπε , παρε τζακιπλυντον απο τα μυγακια
τον ψυριαρη ...:laugh:
εγω ολο μπουρου μπουρου ειμαι μιαεδω μια εκει:laugh:
Εδω η Κουκι εκει η Κουκι
οπου και να παω να Η κουκι λενε δεν εισαι;;; χαχα!!!
Αρε σκυλε μου τι σουμελλε ........:toung::laugh:
Ολα καλα αγαπημενοι μου φιλοι :love::love:
Με αγαπη Δεσποινα κουκι:love:
leoma
21-02-2010, 12:34 AM
Έχω διαβάσει γι' αυτή τη φάρμα ... τρέχουν σαν τρελοί να πάνε να "μαζέψουνε" μαρούλια, κεράσια, φράουλες, αβγά, ό,τι μπορείς να φανταστείς, ούτε αληθινά να ήταν. Δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Αντί να ψάχνεις να βρεις κάτι για να χαλαρώσεις από το άγχος της δουλειάς και της επιβίωσης, να επιβάλλεις στον εαυτό σου εικονικές πραγματικότητες που να σε αγχώνουν παραπάνω και μάλιστα χωρίς κέρδος κέρατα...
Είχε πάει, λέει, κάποιος στο σπίτι κάποιων φίλων (υγιής δραστηριότητα) και ξαφνικά κοιτάει το ρολόι του και ρωτάει αν υπάρχει σύνδεση ιντερνετ στο σπίτι για να πάει να μαζέψει τα μπρόκολά του... Τους παράτησε σύξυλους κι έψαχνε να βρει πώς θα συνδεθεί με τη φάρμα του για να μαζέψει τα μπρόκολα... Ή να αρμέξει την κατσίκα του για να μην πάθει μαστίτιδα :laugh:
Παράνοια...:cry:
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.:love:
Katerina Paraskevopoulou
21-02-2010, 02:18 AM
Η ζωή μας για πολλούς και διάφορους λόγους έχει γίνει δύσκολη και αφόρητη :wacko:. Το ωχ αδελφέ δε βαριέσαι, και η ανάπτυξη επιθετικότητας ως προσωπικής άμυνας είναι δύο από τα πολλά φαινόμενα που απορρυθμίζουν και αποπροσανατολίζουν τη ζωή μας. Οι περισσότεροι από μας (κι ας μη το παραδεχόμαστε) φλερτάρουμε με την κατάθλιψη:blink:, κανένα νόημα στη ζωή, καμμιά ηθική απολαβή, καμμιά αναγνώριση. Έστι τουλάχιστον το βιώνουμε. Μας λείπει η αγάπη. Και η αγάπη περιλαμβάνει δούναι και λαβείν. Και το εν λόγω παιχνίδι κρατά απασχολημένο το μυαλό, προσφέρει ανταμοιβή, δίνει την ευκαιρία να βοηθήσεις τους γείτονες σου και να σου επιστρέψουν την εξυπηρέτηση.... Με λίγα λόγια ενέχεται ένα εικονικό σύστημα αξιών, αφού οι αξίες εκλείπουν από την αληθινή ζωή. Για μας τους μεγάλους μιά χαρά αντικαταθλιπτικό είναι. Η επισήμανση είναι ότι ο κόσμος μας έχει τέτοια αδιόρθωτα χάλια που οι έφηβοι μας έχουν το μόνο κάτι τι με αυτό ή άλλα ανάλογα παιχνίδια, να τους χαλαρώσει, να τους κρατήσει απασχολημένους έως κολλημένους. Μας κρούουν :laugh: το κουδουνάκι του κινδύνου, να τους βοηθήσουμε, να υπερβούμε την απογοήτευσή μας και να τους δώσουμε λύσεις, αγάπη, σκοπούς.... Ο κόσμος μας χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση....
Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο ζοφερά όσο τα βιώνουμε. Λύσεις υπάρχουν άπειρες γύρω μας, σε όλα όσα μας απασχολούν. Αρκεί να καταφέρουμε να συκώσουμε κεφάλι, να τις δούμε και να αποφασίσουμε ποιά θα ακολουθήσουμε.
Και για να τελειώσω, όσο και να μην θεωρούμε της προκοπής το αναφερόμενο παιχνίδι, σας λέω ότι έχω φίλες μου που κάθε βράδυ, μαζί μετα παιδάκια τους παίζουν μαζί. Το κέρδος εδώ δεν είναι αντικαταθλιπτικό αλλά παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, επικοινωνιακό και προσφέρει μοίρασμα, διασκέδαση και αγάπη ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα του. Πόσο υπερήφανοι ήταν όταν μου μιλούσαν για τη κοινή τους δραστηριότητα. Λάμπαν τα μάτια τους. και η δική μου καρδιά κλώτσησε δυνατά: Υπάρχει ακόμη ελπίδα!:love: :love: :love:
Δείμων
21-02-2010, 08:24 AM
Κάποτε ο άνθρωπος έμαθε να φτιάχνει μαχαίρια.
Αφού φυσικά πέρασαν από το στάδιο των πολεμικών εφαρμογών εξαπλώθηκαν σε κάθε σπίτι για να βοηθήσουν στην άνοδο της παραγωγής και του βιοτικού επίπεδου. Μερικοί εξακολουθούν όμως να τα χρησιμοποιούν για να παίρνουν ανθρώπινες ζωές, κάποιες φορές και τη δική τους. Πολλοί περισσότεροι παθαίνουν μικρά, καθημερινά ατυχηματάκια με αποτέλεσμα στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικοί.
Δεν είναι πάντα ανώδυνη η επαφή μας με την τεχνολογία, ειδικά όταν η χρήση της γίνεται χωρίς να προηγηθεί κάποια βασική εκπαίδευση ή έστω ενημέρωση. Από την άλλη μεριά - ο οιωνεί κόσμος αναπτύσσεται επειδή υπάρχει εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί. Δεν κατηγορώ απόλυτα τους ανθρώπους που επιλέγουν να καταθέσουν τις (ελεύθερες και μη..) ώρες τους μπροστά από μία οθόνη, και το πραγματικό χρήμα τους πολλές φορές, αλλά τον τρόπο που η ζωή μάς αναγκάζει να περνάμε τις ώρες αυτές. Και εδώ, όπως παντού, η υπερβολή γίνεται το δακτυλόδεικτο παράδειγμα και ο πιο επικίνδυνος σύντροφος.
Κοραλλία Μόζορα
21-02-2010, 02:53 PM
Θα συμφωνήσω με την Δέσποινα. Εδώ στο σάιτ έχω δημιουργήσει μερικές στενές σχέσεις με ανθρώπους που δεν έχω δει ποτέ. Κι έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές, από την στιγμή που αυτές οι σχέσεις με αγγίζουν ως άνθρωπο είναι στην πραγματικότητα εικονικές; Τι είναι εικονικό;
Από την άλλη, συχνά χρησιμοποιούμε και τις πραγματικές κοινωνικές μας σχέσεις για να αποφύγουμε τον εαυτό μας. Πόσες φορές δεν νιώσαμε ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για λίγο μόνοι και τρέχουμε στους φίλους και τους γνωστούς;
Δεν είναι κακό να θέλει κανείς να μείνει για λίγο μόνος παίζοντας ένα παιχνίδι. Ο εθισμός είναι πρόβλημα, όπως κι ο εθισμός στις πραγματικές κοινωνικές σχέσεις.
kiaRRa
21-02-2010, 03:07 PM
Όντως όπως λέει και ο Δείμων η επαφή με την τεχνολογία δεν ειναι ακίνδυνη... το αντίθετο μάλιστα. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν εχουν όλη την κριτική σκέψη να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά και ακόμα λιγότεροι έχουν τις απαιτούμενες αντιστάσεις σε κύματα "μαζοποίησης" που τίποτα δεν εχουν να τους προσφέρουν! Από την άλλη όμως δεν υπάρχει και τρόπος να ανακοπεί αυτό το κυμα. Γιατί σαφώς και δεν είναι λύση η λογοκρισία του διαδικτύου και "λαμπρό" παράδειγμα αποτελεί η Κίνα με τα τόσα προβλήματα που εχει επιπλέον δημιουργήσει. :weird:
¶ρα μάλλον εχουμε να κάνουμε με επιδημία που πρεπει να κάνει τον κύκλο της....
Κοραλλία Μόζορα
21-02-2010, 03:22 PM
Όντως όπως λέει και ο Δείμων η επαφή με την τεχνολογία δεν ειναι ακίνδυνη... το αντίθετο μάλιστα. Το πρόβλημα όμως είναι πως δεν εχουν όλη την κριτική σκέψη να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά και ακόμα λιγότεροι έχουν τις απαιτούμενες αντιστάσεις σε κύματα "μαζοποίησης" που τίποτα δεν εχουν να τους προσφέρουν! Από την άλλη όμως δεν υπάρχει και τρόπος να ανακοπεί αυτό το κυμα. Γιατί σαφώς και δεν είναι λύση η λογοκρισία του διαδικτύου και "λαμπρό" παράδειγμα αποτελεί η Κίνα με τα τόσα προβλήματα που εχει επιπλέον δημιουργήσει. :weird:
¶ρα μάλλον εχουμε να κάνουμε με επιδημία που πρεπει να κάνει τον κύκλο της....
Γεια σου, Αγγελική μου.
Μην φοβάσαι... Ποσειδώνας στον Υδροχόο είναι, θα περάσει!! Μαζική εικονική κοινωνικοποίηση μέσω τεχνολογίας! Έχει και τα καλά της όμως γιατί στο επόμενο πέρασμα του Ποσειδώνα από τον Υδροχόο ίσως μάθουμε να επικοινωνούμε... αστρικά!!
Fotini Christodoulou
21-02-2010, 03:24 PM
Γεια σου, Αγγελική μου.
Μην φοβάσαι... Ποσειδώνας στον Υδροχόο είναι, θα περάσει!! Μαζική εικονική κοινωνικοποίηση μέσω τεχνολογίας! Έχει και τα καλά της όμως γιατί στο επόμενο πέρασμα του Ποσειδώνα από τον Υδροχόο ίσως μάθουμε να επικοινωνούμε... αστρικά!!
Εγώ πάντως αυτή την εποχή περιμένω:nuts:
kiaRRa
21-02-2010, 03:26 PM
Γεια σου, Αγγελική μου.
Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι πως κανένα ωφελος δεν κερδίζεται χωρίς θύματα... και εδώ προβλέπονται πολλά θυματα... σκέψου οτι ήδη εχουν πεθάνει άτομα μπροστά σε οθόνη υπολογιστή μόνο και μόνο επειδη για 5 μέρες δεν σηκώθηκαν ουτε για νερο.... :cry:
Κοραλλία Μόζορα
21-02-2010, 03:37 PM
Εμένα αυτό που με ανησυχεί είναι πως κανένα ωφελος δεν κερδίζεται χωρίς θύματα... και εδώ προβλέπονται πολλά θυματα... σκέψου οτι ήδη εχουν πεθάνει άτομα μπροστά σε οθόνη υπολογιστή μόνο και μόνο επειδη για 5 μέρες δεν σηκώθηκαν ουτε για νερο.... :cry:
Ναι, πραγματικά. Αρκετοί ψυχολόγοι άρχισαν τώρα να ειδικεύονται σ' αυτό το θέμα και έχουν δημιουργηθεί σε πολλές χώρες ομάδες απεξάρτησης από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι ομάδες αυτές λειτουργούν όπως και οι ομάδες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Οι περισσότεροι φυσικά που χρειάζονται τέτοια βοήθεια είναι οι έφηβοι και μπαίνουν σ' αυτή την διαδικασία απεξάρτησης με πρωτοβουλία των γονέων τους. Είναι χιλιάδες αυτά τα παιδιά σ' όλο τον κόσμο.
Αν δεν είναι αυτό Ποσειδώνας στον Υδροχόο σ' όλο το μεγαλείο του τότε τι είναι;
Αυτά τα "μαζικά" να σε υποψιάζουν λιγουλάκι. Και αυτές οι έξεις (δεν γράψω εθισμοί γιατί είναι υπερβολικό).
Και μέσα σε αυτό το "μαζικό να περιμένεις τις γνωστές και χαρακτηριστικές φράσεις ανθρώπων που πίνουν ή παίρνουν ναρκωτικές ουσίες... "Το ελέγχω".... "Ότι ώρα θέλω το σταματάω" ή άλλες παρόμοιες ποσειδώνιες εκφράσεις "το κάνω συνειδητά μωρέ", ή "μου χάλασε ο υπολογιστής και δεν πρόλαβα να παραδώσω την εργασία μου, παρόλα αυτά χρησιμοποιώ του φίλου μου για να........ μαζέψω προκούλες και να χτίσω το κοτέτσι μου" :toung:
"Η ψυχολογία της μάζας" και μάλιστα με αρωγό τον Υδροχόο μόνο καλό δεν ακούγεται
:love:
Γεια σου, Αγγελική μου.
kiaRRa
21-02-2010, 04:00 PM
Το ανάθεμα σε όλο αυτό ειναι πως ένας ναρκομανής χρήζει ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρείται ασθενής. Δεν μπορώ όμως να θεωρήσω ασθενη έναν ιντερνετ-εξαρτημένο. Υπάρχουν ενα σωρό τρόποι για έναν γονιό να ελέγξει το παιδί του όσον αφορά το διαδικτυο και όμως βλέπεις οι γονείς να απαξιουν να ασχοληθούν. Ακόμα και σε αυτά νοοτροπία ωχαδερφισμου... και μετά κλασικά διακίνηση προσωπικών πληροφοριών με διάφορους αποδέκτες που αποσκοπεί σε τι? Στο να μάθει ο άλλος με ποιον έχει σχέση ο τάδε? Συνηθως οι τεχνολογικές έεξελιξεις όταν ερχονται δεν ειναι όλοι έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσουν σωστά...
atrium
21-02-2010, 05:59 PM
Καλησπέρα σε όλους!!
Θύματα ενός συστήματος σε πλήρη παρακμή είναι οι εξαρτημένοι. Και πως να μην είναι, όταν δεχόμασε καθημερινά τόση βία. Μόνο οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι φωνές και η κίνηση μπορούν άνετα να μας χαλάσουν τη μέρα. Δεν συζητώ για την τηλεόραση!!!!, όπου η βλακεία έχει απενοχοποιηθεί και έχει αναχθεί σε τοτέμ.
Κανείς δεν μιλάει για την έλλειψη παιδείας. Γιατί παιδεία ίσον γνώση και η γνώση είναι το κληροδότημα του παρελθόντος και η παρακαταθήκη του μέλλοντος.
Το πόβλημα στη σημερινή εποχή είναι η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Έχει δομηθεί ένα τέτοιο σύστημα όπου συνθλίβει κάθε τέτοια ανθρώπινη προσπάθεια. Γι΄αυτό και υπάρχει η αίσθηση της μοναξιάς και της απομόνωσης.
Αυτά, σας κουρασα
Ααα, επί τη ευκαιρία: Ακούστε τον κυρ Παντελή με τον Πάνο Τζαβέλλα
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 06:40 PM
ΣΚΡ σταυλο κανουμε με τις προκες χιχιχι!!:laugh::bigsmile:
Καλε το εταιρο μου ημιση εγινε θαυμαστης του myhoroscope:nuts::bigsmile:
ουαου!!!!!!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 06:49 PM
Καλησπέρα σε όλους!!
Θύματα ενός συστήματος σε πλήρη παρακμή είναι οι εξαρτημένοι. Και πως να μην είναι, όταν δεχόμασε καθημερινά τόση βία. Μόνο οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι φωνές και η κίνηση μπορούν άνετα να μας χαλάσουν τη μέρα. Δεν συζητώ για την τηλεόραση!!!!, όπου η βλακεία έχει απενοχοποιηθεί και έχει αναχθεί σε τοτέμ.
Κανείς δεν μιλάει για την έλλειψη παιδείας. Γιατί παιδεία ίσον γνώση και η γνώση είναι το κληροδότημα του παρελθόντος και η παρακαταθήκη του μέλλοντος.
Το πόβλημα στη σημερινή εποχή είναι η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Έχει δομηθεί ένα τέτοιο σύστημα όπου συνθλίβει κάθε τέτοια ανθρώπινη προσπάθεια. Γι΄αυτό και υπάρχει η αίσθηση της μοναξιάς και της απομόνωσης.
Αυτά, σας κουρασα
Ααα, επί τη ευκαιρία: Ακούστε τον κυρ Παντελή με τον Πάνο Τζαβέλλα
Ενταξει τωρα δεν φταιει το ιντερνετ η'' το φεις-μπουκ
για αυτα που λες ..
αλλο το ενα αλλο το αλλο
μυααλο στο κεφαλι χρειαζετε στο να ξερεις πως να διαχειρηστεις την ζωη σου.
φιλικα:bigsmile:
Αν υπήρχε μυαλό στο κεφάλι και ξέραμε πώς να διαχειριστούμε τη ζωή μας δεν θα επιτρέπαμε ούτε την αδικία ούτε το κακό. Με την ψήφο μας όμως και μόνο δείχνουμε εάν έχουμε μυαλό :toung:
Πριν χρόνια ίσως θυμάσαι Δέσποινα ένα τζίρο δισεκατομμυρiων που έγινε με τα 090 επειδή οι εμπνευστές κατάλαβαν πολύ καλά πώς όποιος φωνάξει φωτιά θα τρέξει η μάζα από πίσω του και ας μην υπάρχει καπνός σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Εκείνη την εποχή άρχισαν να βαφτίζονται αστρολόγοι διάφοροι πλανώδιοι μικροπωλητές και σήμερα έχουν γίνει και συγγραφείς παρακαλώ!
Το facebook κάνει κάτι παρόμοιο για να διακινήσει χρήμα. Όταν θα θελήσει να γίνει πιο εύκολη και αμεσότερη η είσπραξη, θα γίνει εφευρέτης μιας άλλης ιδέας. Παράλληλα θα βάλει μια συνδρομή στις υπηρεσίες του και ειδικά εμείς οι Έλληνες θα κάνουμε μια όψη αποχωρίζουμε ΝΑ (με το συμπάθειο) :bigsmile:
για αυτα που λες ..
αλλο το ενα αλλο το αλλο
Τίνα Ζαχαριάδου
21-02-2010, 07:44 PM
Καλησπέρα σε όλους Φάρμερς και μη.
Το να αφήσω τα παιδιά μου νηστικά , το να παραμελήσω τον σύζυγο μου, το σπίτι μου, τους φίλους μου, το να μην προλάβω να στείλω τα άρθρα μου στην ώρα τους, ναι είναι ένα μεγάλο θέμα. Όταν όμως μπορώ να τα συνδυάζω όλα δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Το αν εγώ επιλέξω οι ώρες της ψυχαγωγίας μου να καταναλωθούν στην φάρμα η όχι είναι κάτι για το οποίο δεν θα λογοδοτήσω και ειλικρινά αναρωτιέμαι Αγγελικούλα μου για ποιο λόγο μπήκε ο τίτλος ο συγκεριμένος. Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλουμε να "χτυπήσουμε την φάρμα"? Ωστόσο το πρόβλημα του ιντερνετ γενικότερα είναι αρκετά μεγάλο για τα νέα παιδιά που επιλέγουν να ¨βγάλουν τα μάτια τους" μπροστά σε ένα υπολογιστή και αυτό γιατί δεν ζουν την ζωή τους έτσι όπως θα έπρεπε.
Στα χρόνια τα δικά μου το καμάκι πήγαινε και ερχόταν, με τον άντρα να είναι ο κυνηγός. Τώρα, οι γνωριμίες γίνονται μέσω φέις μπουκ και ότι άλλο υπάρχει που μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τους άλλους. Αναρωτιέστε γιατί? Μα φυσικά γιατί ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια, είναι προτιμότερο να ξεκινήσει μια σχέση αρχικά φιλική και στην πορεία να εξελιχθεί, όπως είναι προδιαγεγραμμένη να εξελιχθεί. Τάσσομαι υπέρ του φέις μπουκ και του ιντερνετ γενικότερα γιατί έχω την ικανότητα να μπορώ να βάζω όρια. Με πετύχατε σε φάση που βρήκα την αγαπημένη μου παιδική φίλη και συμμαθητρια και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι αυτό. Επιπλέον έγινε γειτόνισσα στην φάρμα μου και η χαρά μου είναι διπλή. Εννοείται πως δεν θα σχολιάσω τις γνώσεις που προσφέρει το διαδύκτιο. Τα νέα παιδιά όμως πρέπει να τα προτρέπουμε να βγουν έξω, να διασκεδάσουν, να φλερτάρουν και ναι, να φάνε και τις αναμενώμενες χυλόπιτες.
Έτσι θα τριφτεί το μουτράκι τους στις σχέσεις και θα ωριμάσουν ώστε όταν έρθει η πραγματική αγάπη στην ζωή τους να είναι σε θέση να την εκτιμήσουν όπως της αρμόζει.
Leoma μου, αφού σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για τα τρία παιδιά να σου πω, ότι κάπως έτσι σαν τον Κύριο που έτρεχε να προλάβει την μαστίτιδα των αγελάδων του, την έχω πατήσει κι εγώ. Όχι όμως γιατί έπρεπε να πραλάβω τα ζα μου αλλά γιατί ήθελα να μπω στο φόρουμ. Είχα πάει σε γιορτή και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να γυρίσω να μπω να γράψω στο φόρουμ. Βαριόμουν αφόρητα και ήθελα να βρεθώ με ανθρώπους που αγαπούν την Αστρολογία όσο και γω, που είναι το κακό? δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να καταπίεζομαι και να μην κάνω πράγματα που με ευχαριστούν.
Εν ολίγοις η άποψη μου είναι πως η υπερβολή και η κατάχρηση είναι επιζήμια και όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Τα παιδιά μας θα πρέπει να τα ελέγχουμε και να τα καθοδηγούμε και όχι να τα καταπιέζουμε. Έχετε σκεφτεί οι νέες μαμάδες ότι από πιτσιρίκια τα καταπιέζουμε τόσο πολύ με τα μαθήματα, με τους τρόπους καλής συμπεριφοράς και οτιδήποτε άλλο πρέπει να μάθουν, αγγλικά, κτλ. με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχουν χρόνο για παιχνίδι αλλά να τα κάνουμε και αντικοινωνικά? Δεν είναι λογικό να καταφεύγουν λοιπόν στο ίντερνετ? Όταν εμένα τρέμει η ψυχή μου για το που θα πάει να κάνει ποδήλατο, με ποια παιδιά θα συναναστραφεί, τι ώρα θα γυρίσει, δεν θα το σπρώξω στο ιντερνετ με τις φοβίες μου και τις ανασφάλειες μου και συχρόνως στην αντικοινωνικότητα? Ας αναλογίστούμε λοιπόν όλοι, σε τι κοινωνίες και τι κόσμο ζούμε και έπειτα κρίνουμε τι είναι πιο ασφαλές και τι όχι για εμάς και τα παιδιά μας. Και επειδή το ασφαλές δεν είναι απαραίτητα και το σωστό, εγώ προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν.
Katerina Paraskevopoulou
21-02-2010, 08:07 PM
Αν μπορούσα, Τίνα μου, 10 Thanks θα πατούσα!!! Όμως η γενικότερη ανασφάλεια, μας κάνει και νιώθουμε άβολα και γκρινιάρικα. Η επίγνωση της κατάστασης και η αναγνώριση του πόσο δύσκολα είναι να θεραπευτούν όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας... Για μπρος, λοιπόν, ας βάλει ο καθένας μας κι ένα αθέατο λιθαράκι...... Οι αλλαγές επέρχονται τόσο απίστευτα αργά.... Ξέρουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε και προς τα πού τα πάμε;
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 08:24 PM
Το facebook κάνει κάτι παρόμοιο για να διακινήσει χρήμα. Όταν θα θελήσει να γίνει πιο εύκολη και αμεσότερη η είσπραξη, θα γίνει εφευρέτης μιας άλλης ιδέας. Παράλληλα θα βάλει μια συνδρομή στις υπηρεσίες του και ειδικά εμείς οι Έλληνες θα κάνουμε μια όψη αποχωρίζουμε ΝΑ (με το συμπάθειο) :bigsmile:
scp το ακουσα και εγω αυτο με την συνδρομη
απο μενα ΝΑ !!!θα παρει με το συμπαθειο ...:laugh::bigsmile:
με αγαπη:bigsmile:
κουκακι
Το επόμενο κουίζ δεν ήρθε ακόμα όμως και ας πέρασαν 9 ημέρες :love:
Καλησπέρα σε όλους Φάρμερς και μη.
Το να αφήσω τα παιδιά μου νηστικά , το να παραμελήσω τον σύζυγο μου, το σπίτι μου, τους φίλους μου, το να μην προλάβω να στείλω τα άρθρα μου στην ώρα τους, ναι είναι ένα μεγάλο θέμα. .
Τίνα Ζαχαριάδου
21-02-2010, 08:52 PM
Το επόμενο κουίζ δεν ήρθε ακόμα όμως και ας πέρασαν 9 ημέρες :love:
Μου το ζήτησες και δεν σου το έδωσα καλέ μου? Η μήπως είχα χρονικό περιθώριο και το κατάλαβα?
Και είναι και ωραιότατο γιατί αφορά τον γάμο. :love:
Και αυτό είναι μια γνωστή παραμύθα Δέσποινα των πιτσιρικάδων και όχι μόνο.
Το facebook θα βάλει συνδρομή. ελάτε να φτιάξουμε ένα γκρουπ διαμαρτυρίας. Τρέχουν όλοι να γίνουν μέλη και φουσκώνουν σαν γαλοπούλες επειδή αντιστάθηκαν.
Αυτοί που έφτιαξαν το γκρουπάκι με τους φοβισμένους, μαζεύουν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Τις πουλάνε στις ανάλογες εταιρίες και μια χαρά όλα :toung:
Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα γκρουπ του στυλ ελάτε να δούμε τσάμπα νόβα ή να δούμε ποιοι βλέπουν το προφίλ μας. Με 100.000 μέλη στο γκρουπ θα βλέπετε και εσείς τσαμπέ. :laugh:
Τρέχουν οι μάζες στα γκρουπάκια και όσο είδαν αυτοί είδε και ο Τοτός.
Πέφτει και η παραπληροφόρηση της αρκούδας, ότι και καλά κυκλοφορεί ένας ιός που τα καίει όλα. Το ίδιο ποιίημα που γίνεται από το 1990 και πιο πριν με τις πρώτες bbs και τσιμπάνε τα ψαράκια.
Μια χαρά είναι internet αρκεί να ξέρεις που και πώς να κινηθείς. Μη ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από τις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις για ευνόητους λόγους και διαφοροποιήθηκε ελαφρώς για κοινωνική χρήση.
(Σε άκουσα γιατί ο Μητσάκος μου έχει κάνει σεμινάρια διακοής και αυτογνωσίας. Είπες "δεν μας παρατάς ρε ΣΚΡ μου ξέφυγε μια κότα και την κυνηγάω") :love:
κουκακι
Τίνα Ζαχαριάδου
21-02-2010, 09:02 PM
κουκακι
Γιατί Δέσποινα μας χαλάει η συνδρομή? επειδή έχουμε μάθει να τα παίρνουμε όλα δωρεάν?
Ξέρεις πόση είναι η συνδρομή, έχεις μάθει? Βέβαια δεν λέω ότι πρεπει να υποχρεωθει ο καθένας να την δίνει αλλά αναρωτιέμαι, γιατί όταν μας προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες, όποιες κι αν είναι αυτές νευριάζουμε όταν μας ζητούν τον οβολό μας.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 09:12 PM
(Σε άκουσα γιατί ο Μητσάκος μου έχει κάνει σεμινάρια διακοής και αυτογνωσίας. Είπες "δεν μας παρατάς σε ΣΚΡ μου ξέφυγε μια κότα και την κυνηγάω") :love:
χαχαχαχα!!!
ΣΚΡ με κανες να γελασω!!
Χριστε μου ποσο σας αγαπαω ολους μονο να ξερατε!!!
Α ... και κατι αλλο ΕΣΥ εισαι ο υπευθυνος που επεσα στην αμαρτια του φεςμπουκ :laugh:
ΝΑΙ..ΝΑΙ..ΕΣΥ!!!
το κοτσαρες στην αρχικη σελιδα ε.. πηγα και εγω και γραφτηκα
ασε που θυμαμαι να ρωταω και τον Μητσο τι να πατησω;
να βαλω το ονομα μου;
ΝΑΙ ΝΑΙ με παρασυρατε...:laugh::toung::cheesy::bigs mile:
με πολυ αγαπη σε ολους σας
Δεσποινακι το κουκακι:love:
Υ.Γ
Αρε Τινα με το προηγουμενο κουιζ σου εσπασε το κεφαλι να ψαχνω
τον γιατρο
στο ξυλοκαστρο πηγα θυμαμαι και σκεφτομουν τον 5ο τον 10ο τΟΥ ΝΤΟΚΤΟΡ χαχαχα!!!
αντε περιμενουμε κοπελαρα μου:love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-02-2010, 09:15 PM
Γιατί Δέσποινα μας χαλάει η συνδρομή? επειδή έχουμε μάθει να τα παίρνουμε όλα δωρεάν?
Ξέρεις πόση είναι η συνδρομή, έχεις μάθει? Βέβαια δεν λέω ότι πρεπει να υποχρεωθει ο καθένας να την δίνει αλλά αναρωτιέμαι, γιατί όταν μας προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες, όποιες κι αν είναι αυτές νευριάζουμε όταν μας ζητούν τον οβολό μας.
Μωρε τινακι μου εγω δεν εργαζομαι και καπου θα ζοριστω
το τζαμπα ειναι πιο καλο ε;
αλλα ο τζαμπατζης του φεισμπουκ μας πεθανε γ.μτ:laugh:
Υ.Γ πως θα παιζω ΠΟΚΕΡ ;;;
Katerina Paraskevopoulou
21-02-2010, 09:41 PM
Παρακαλώ....... ειρήνη υμίν......
Μητσάκος
21-02-2010, 09:54 PM
Οι εξελιγμένες ψυχές δεν έχουν πρόβλημα με το ίντερνετ, όσο τουλάχιστον έχουν οι κατώτερες ενσαρκώσεις. :toung: Όπως και με όλα τα πράγματα φυσικά. Το θέμα είναι τι κάνεις με το "μαχαίρι" που κρατάς στα χέρια σου και όχι το "μαχαίρι" αυτό καθαυτό. Αν θα το χρησιμοποιήσεις για να κόψεις σαλάτα, ή αν θα κόψεις κανέναν λαιμό, ή αν θα σκαλίσεις περίτεχνα ένα κούτσουρο, δεν αλλάζει τη φύση του μαχαιριού που παραμένει η ίδια. Αλλάζει η χρήση του όμως, όπως και τα αποτελέσματα ανάλογα με την επιλογή της χρήσης.
Είναι γεγονός βέβαια ότι διαμορφώνει η χρήση του διαδικτύου νέες συνθήκες, πρωτόγνωρες, με ασαφή τα μελλοντικά χαρακτηριστικά. Φαντάζομαι όμως ότι αντίστοιχα θα πρέπει να ήταν τα πράγματα στην περίπτωση που κάποιος σκέφτηκε (ή παρατήρησε) ότι ένα οξύ όργανο (και όχι αμβλύ) έκοβε πιο εύκολα τη σάρκα του οποιουδήποτε "εχθρού" (είτε αυτός ήταν θήραμα προς βρώση είτε ...αντίπαλος από άλλη φυλή), με αποτέλεσμα να επινοηθεί το ...μαχαίρι που λέγαμε. :bigsmile:
Βοήθειά μας....
Fotini Christodoulou
21-02-2010, 10:12 PM
Οι εξελιγμένες ψυχές δεν έχουν πρόβλημα με το ίντερνετ, όσο τουλάχιστον έχουν οι κατώτερες ενσαρκώσεις. :toung: ..
Πες τα Μητσάκο:toung:
atrium
22-02-2010, 01:30 AM
[QUOTE=ScP;97742]Αν υπήρχε μυαλό στο κεφάλι και ξέραμε πώς να διαχειριστούμε τη ζωή μας δεν θα επιτρέπαμε ούτε την αδικία ούτε το κακό. Με την ψήφο μας όμως και μόνο δείχνουμε εάν έχουμε μυαλό :toung:
Συμφωνώ απόλυτα. Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση.
atrium
22-02-2010, 01:42 AM
για αυτα που λες ..
αλλο το ενα αλλο το αλλο
Και επίσης , επειδή έχεις ως moto ότι η χειρότερη αίσθηση είναι η ψευδαίσθηση, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο και με πολιτικές επιστήμες. Μυαλό έχουμε όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι δουλεύουμε με ψευδαισθήσεις.
Φιλικά:bigsmile:
Natalia10
22-02-2010, 01:44 AM
Καλησπερα και απο μενα,ελπιζω να ειστε ολοι καλα:bigsmile:
Αυτο που εχω καταλαβει (μετα λυπης μου) ειναι πως οι ανθρωποι πλεον φοβουντε,φοβουντε να αισθανθουν,φοβουντε να δεσμευτουν,φοβουντε να κοιταξουν καταματα,φοβουντε να παραδεχτουν...φοβουντε,φοβο υντε,φοβουντε...
Ολοι κοιτανε την παρτη τους...Μετα απο μενα εγω!!!Οχι πως δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις αλοιμονο (αλλα αντε ψαξε να βρεις την εξαιρεση)...
Ας μου πουν τουλαχιστον που ακριβος βρισκεται αυτο το κουμπακι στο σωμα μου να το πατησω και'γω να μην αισθανομαι (να υπαρχει τουλαχιστον συμφωνια σε αυτο).
Δεν αντιλεω πως δεν υπαρχουν πλεονεκτηματα απο του υπολογιστες...αλλα να μην γινουμε εμεις οι ιδιοι υπολογιστες...
Φιλικα:bigsmile:
Natalia10
22-02-2010, 01:48 AM
Καλησπερα και απο μενα,ελπιζω να ειστε ολοι καλα:bigsmile:
Αυτο που εχω καταλαβει (μετα λυπης μου) ειναι πως οι ανθρωποι πλεον φοβουντε,φοβουντε να αισθανθουν,φοβουντε να δεσμευτουν,φοβουντε να κοιταξουν καταματα,φοβουντε να παραδεχτουν...φοβουντε,φοβο υντε,φοβουντε...
Λες και αμα αισθανθουνε η δεσμευτουνε θα τους παρει κανεις το κεφαλι (οχι καλε/η μου δεν ειμαι ο χαρος)!!!:blink:
Ολοι κοιτανε την παρτη τους...Μετα απο μενα εγω!!!Οχι πως δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις αλοιμονο (αλλα αντε ψαξε να βρεις την εξαιρεση)...
Ας μου πουν τουλαχιστον που ακριβος βρισκεται αυτο το κουμπακι στο σωμα μου να το πατησω και'γω να μην αισθανομαι (να υπαρχει τουλαχιστον συμφωνια σε αυτο).
Δεν αντιλεω πως δεν υπαρχουν πλεονεκτηματα απο του υπολογιστες...αλλα να μην γινουμε εμεις οι ιδιοι υπολογιστες...
Φιλικα:bigsmile:
kiaRRa
22-02-2010, 01:49 AM
Πριν λίγο διάβαζα πως από έρευνες που εχουν γίνει ασχολούμαστε κατά μέσο όρο 7 ώρες μηνιαίως με το facebook. Και μην βιαστεί κάποιος να πει πως αυτό είναι λίγο... ειναι παρα πολύ όταν ο χρόνος μας είναι μετρημένος σε λεπτά καθε μέρα, όταν τρέχουμε από τη δουλεια στην οικογένεια, στο σπίτι κλπ!
Κλεινόμαστε στον εαυτό μας έτσι. Δεν φοβόμαστε μη μας κρίνει καποιος για τις επιλογές μας. Ετσι όμως χάνουμε επαφη με τους πραγματικούς ανθρώπους και χωρίς να το καταλαβουμε τα ψυχολογικά προβλήματα διογκώνονται. Γινόμαστε εσωστρεφης, απαισιόδοξοι, μελαγχολικοί... κάποιοι εγκλωβίζονται στην κατάθλιψη. Όταν λοιπόν χρειαστεί να επανέλθουμε στον αληθινό κόσμο και να λύσουμε τυχόν προβλήματα, όλα φαντάζουν βουνό, αδύνατα και πνιγόμαστε στην απόγνωση....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
22-02-2010, 08:51 AM
Και επίσης , επειδή έχεις ως moto ότι η χειρότερη αίσθηση είναι η ψευδαίσθηση, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο και με πολιτικές επιστήμες. Μυαλό έχουμε όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι δουλεύουμε με ψευδαισθήσεις.
Φιλικά:bigsmile:
1) το μοτο μου αγαπητο μελος αφορα την ζωη και οχι την ζωη μεσα απο τους υπολογιστες.....
2)Τι μου προτεινεις να ασχολειθω:nuts::nuts:
με Πολιτικες Επιστημες:nuts::nuts:
ντουβουρτζας μου ειρθε:wacko::bigsmile:
atrium
22-02-2010, 11:40 AM
1) το μοτο μου αγαπητο μελος αφορα την ζωη και οχι την ζωη μεσα απο τους υπολογιστες.....
2)Τι μου προτεινεις να ασχολειθω:nuts::nuts:
με Πολιτικες Επιστημες:nuts::nuts:
ντουβουρτζας μου ειρθε:wacko::bigsmile:
Καλημέρα!!
1).Οι υπολογιστές είναι μέρος της ζωής μας και
2).Έχεις δίκιο που σου ήρθε ντουβρουτζας. Γράψε λάθος:laugh:
vikou
22-02-2010, 04:00 PM
Ναι λοιπόν ομολογώ! Έχω ένα πανέμορφο pet στο pet society, ένα classy restaurant, έχω δύο φάρμες, μία οργανωμένη μαφία, ένα τσούρμο πειρατικό, και σίγουρα πολλά άλλα τα οποία ξεχνάω αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο μου απόκτημα είναι μία νεραϊδούλα που κυνηγάει kiwi στο fairygame
Δεν ήμουν ποτέ φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών , των παιχνιδιών στα πισι ή τα παρεμφερή. Το μόνο που λάτρεψα στον υπολογιστή ήταν το ηλεκτρονικό πάζλ , γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις χωρίς να ψάχνεις τραπέζι να αφήσεις τα 2500 κομμάτια :)
Θεωρώ ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στο Fb και τα παιχνίδια του, είναι η ψευδαίσθηση της επικοινωνίας.
Το F λοιπόν σου τη δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση, ή μάλλον την κατ’ επίφαση επικοινωνία. Ξεκινάς γιατί επιθυμείς την επαφή και καταλήγεις πιο μόνος. Συναγωνίζεσαι με τους ‘φίλους’ σου στη φάρμα, στην ουσία όμως, είναι μία επικοινωνία χωρίς περιεχόμενο. Βλέπεις μία φωτό και νομίζεις ότι ο συμμαθητής σου από το Λύκειο που τον είχες για χρόνια χαμένο είναι δίπλα σου. Του αφήνεις και μία κουβέντα στον τοίχο ή στο μέιλ του και… εγένετο επανασύνδεση..
Ε λοιπόν διαπίστωσα ότι τέτοιες επανασυνδέσεις ηλεκτρονικές μετατρέπονται σε φιλίες ηλεκτρονικές. Ή κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικές. (Kι αυτή τη φιλία την ξεντώσαμε σα λάστιχο πια). Η επαφή μέσω F ή γενικά του υπολογιστή, δεν αποτέλεσε ένα βήμα παραπέρα στην επικοινωνία, μας βόλεψε πιο αναπαυτικά στον καναπέ μας. Προσωπικά θα έλεγα με έβλαψε. Είμαι αρκετά επικοινωνιακό άτομο και αυτή η κατ’ επίφαση επικοινωνία με ησύχασε επικίνδυνα. :)
Όμως όλο αυτό το κλίμα απέναντι σε ένα νέο μέσο επικοινωνίας, δεν είναι αναμενόμενο?Δεν πάνε πολλά χρόνια που το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, και όλοι θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Ε, η αλήθεια είναι ότι παραδοκιμάσαμε, τα όρια της χρήσης από την κατάχρηση που είναι λίγο θολά στην αρχή, τα διακρίνουμε σιγά σιγά, τις συνέπειες της κατάχρησης τις βιώνουμε, πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά που είναι πιο ευπροσάρμοστη θα ισορροπήσει πιο εύκολα και θα δώσει σε κάθε μέσο επικοινωνίας το ρόλο που του αρμόζει. Και τελικά ίσως η αμοιβή για τις υπηρεσίες του Φ να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
ΥΓ. Σας παρακαλώ σταματήστε να μου στέλνετε ζώα για τη φάρμα μου. Ο γάτος μου ορμάει στην οθόνη :)
atrium
22-02-2010, 04:12 PM
Πριν λίγο διάβαζα πως από έρευνες που εχουν γίνει ασχολούμαστε κατά μέσο όρο 7 ώρες μηνιαίως με το facebook. Και μην βιαστεί κάποιος να πει πως αυτό είναι λίγο... ειναι παρα πολύ όταν ο χρόνος μας είναι μετρημένος σε λεπτά καθε μέρα, όταν τρέχουμε από τη δουλεια στην οικογένεια, στο σπίτι κλπ!
Κλεινόμαστε στον εαυτό μας έτσι. Δεν φοβόμαστε μη μας κρίνει καποιος για τις επιλογές μας. Ετσι όμως χάνουμε επαφη με τους πραγματικούς ανθρώπους και χωρίς να το καταλαβουμε τα ψυχολογικά προβλήματα διογκώνονται. Γινόμαστε εσωστρεφης, απαισιόδοξοι, μελαγχολικοί... κάποιοι εγκλωβίζονται στην κατάθλιψη. Όταν λοιπόν χρειαστεί να επανέλθουμε στον αληθινό κόσμο και να λύσουμε τυχόν προβλήματα, όλα φαντάζουν βουνό, αδύνατα και πνιγόμαστε στην απόγνωση....
Έχεις δίκιο KiaRRa, αλλά ας δούμε και τη θετική πλευρά του πράγματος. Το internet έχει γίνει παγκόσμιο καφενείο. Καλή ώρα όπως εδώ, καταθέτουμε τις απόψεις μας, τους προβληματισμούς μας, μιλάμε , μαλώνουμε, τα βρίσκουμε, γελάμε κλαίμε, λέμε ωραία πράγματα, κάνουμε αστοχίες, ακριβώς όπως στο καφενείο της γειτονιάς. Ένα εργαλείο είναι κι αυτό, μας διευκολύνει τη ζωή. Μέσω του net μιλάμε με όλο τον κόσμο:nuts:
Νιώθω τους προβληματισμούς σου αλλά, πίστεψέ με, μέσω του internet μου δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να γνωρίσω πραγματικούς ανθρώπους σαν κι εσένα και να ανταλλάξω απόψεις, κι αυτό γιατί, πλέον δεν μου δίνεται η δυνατότητα να πάω στο καφενείο της γειτονιάς μου. Σκέψου μόνο αυτό: μένουμε σε άλλες πόλεις και η απόσταση έχει μηδενιστεί!!!!:bigsmile:
whisperer
22-02-2010, 04:18 PM
Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν αναγνωρίζει τα καλά και τα θετικά του Internet...σε κάθε επίπεδο...ενημέρωσης, διεύρυνσης γνώσης, διασκέδασης, επικοινωνίας...στα πάντα!!! Εδώ, νομίζω, ότι αυτό που σχολιάζουμε είναι ο ρυθμός, η ποσότητα, η ποιότητα και η συχνότητα ενασχόλησης...και το κατά πόσο εχει εισβάλλει στη ζωή μας και εχει σαρώσει τα πάντα...οι επιλογές που κάνουμε και ο χρόνος που αφιερώνουμε, ειδικότερα αν αυτός ο χρόνος είναι κλεμμένος από άλλου...!
leoma
22-02-2010, 05:08 PM
Δεν ήμουν ποτέ φαν των ηλεκτρονικών παιχνιδιών , των παιχνιδιών στα πισι ή τα παρεμφερή. Το μόνο που λάτρεψα στον υπολογιστή ήταν το ηλεκτρονικό πάζλ , γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις χωρίς να ψάχνεις τραπέζι να αφήσεις τα 2500 κομμάτια :)
Πώς απλώνεις 2500 κομμάτια στην οθόνη;;;
Τι μου θύμισες τώρα. Και τι δε θα'δινα να μπορούσα να κάνω ένα παζλάκι με την ησυχία μου, αλλά στη φυσική του μορφή, να πιάνεις το κομμάτι και να το εξετάζεις από σχήμα, χρώματα...
vikou
22-02-2010, 05:30 PM
Τα virtual τουλάχιστον δεν χάνονται!
leoma
22-02-2010, 05:45 PM
Τα virtual τουλάχιστον δεν χάνονται!
:laugh::laugh::laugh:
Carnival_Of_Rust
27-02-2010, 05:52 AM
Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα και στον ερωτικό τομέα το internet βοηθά είχαμε τι στάση του kama sutra επίσης το ιεραποστολικό και διάφορες άλλες τώρα έχουμε και το cyber.Προσοχή όμως όταν κάνετε cyber να έχετε το firewall ανοιχτό μην αφήσετε κάποια έγκυο και σας κάνει κάνα ipod και τρέχετε.Σίγουρα το χιούμορ μου δεν είναι από τα προτερήματα που με διακατέχει σαν προσωπικότητα.Για αυτό επιτρέψτε μου να δανειστώ κάτι που είχε πει ένας παλιός πεζογράφος.
''Ποτέ οι στέγες των σπιτιών δεν ήταν τόσο κοντά και οι καρδιές των ανθρώπων τόσο μακρυά"
Σαμαράκης
Είναι η εξέλιξη έτσι η ιστορία μας το διδάσκει αυτό.Μήπως πριν το internet η νεολαία δεν είχε εθιστεί στα ηλεκτρονικαδικα με pac-man και την υπόλοιποι videogame-παρέα την εποχή του 80?
Και όχι μόνο τα παράγοντα της τεχνολογίας αλλά ανά τους αιώνες υπήρχανε διάφοροι ''κοινωνικοί' εθισμοί.Σαφώς σήμερα τα πράγματα έχουνε γίνει εύκολα με ένα κλικ κάνεις καριέρα με ένα κλικ βρίσκεις σύντροφο με ένα κλικ βρίσκεις από το άλλαγμα της πάνας μέχρι σχεδιασμό αυτοσχέδιας βόμβας.
Η Eva με παρότρυνση της Lilith πήρε τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης και εκδιώχτηκε από το παράδεισο μαζί με τον Adam μήπως και το internet δεν είναι ένας απαγορευμένος καρπός της γνώσης? μήπως και εμείς δεν πληρώνουμε το αντίτιμο να αυτομολούμε από την πραγματικότητα μας ? (που σαφώς δεν είναι παράδεισος)
Πια η διαδικτυακή τεχνολογία είναι παντού και έχει έρθει ο κόσμος πιο κοντά η πιο μακρυά?ΆAραγε πόσο μας έχει επηρεάσει στη καθημερινότητα μας? Όταν χρησιμοποιώ metro από τους επιβάτες ακούω εκφράσεις του style lol, θα τα πούμε msn, η θα μπω cam με τη δικιά μου, omg, ρε μαλ#$% ψήνεσαι Σάββατο βράδυ να μπούμε για dota? και τόσα άλλα που πολλοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει.Βλέπω από γνωστούς και όχι μόνο να ξεκινάνε διαδικτυακές σχέσεις και να κάνουνε cyber μέσα από μια οθόνη και αυτό να το αποκαλούν σχέση.Έχει χαθεί η έννοια της επαφής έχουμε αποξενωθεί.Κάποτε υπήρχε η έννοια της επαφής λέγαμε θέλω να σε δω, πότε θα βγούμε? και τώρα λέμε πότε θα είσαι online? πότε θα μπεις msn?
Παλιότερα πηγαίναμε σε κάνα σινεμά η έστω σε ένα dvd club να δούμε η να πάρουμε ταινία αλλά και παράλληλα να συναναστραφούμε και με το κόσμο.Τώρα όμως κατεβάζουμε επόμενος είναι περιττό το σινεμά και το dvd club.Στο msn μας έχουμε τόσο κόσμο οι περισσότεροι από εμάς αλλά βασικά και κανέναν που να έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε.Αποξενωθήκαμε τόσο που μερικές φορές νιώθουμε τόσο μόνοι και τόσο κενά.
Έχουμε αντικαταστήσει τη συναναστροφή με το chat και τη ψυχαγωγία με τα online games.Πόσες φορές καθηλωμένοι στο pc μας έχουμε ξεχάσει να κάνουμε βασικά πράγματα για τον εαυτό μας όπως να φάμε οι κάποιες υποχρεώσεις.Έχουμε χάσει την ουσία έχουμε κάνει τη ψυχαγωγία τρόπο ζωής από το πληκτρολόγιο και την οθόνη και ξεχάσαμε να είμαστε άνθρωποι.
Ερωτευόμαστε μέσω net κάνουμε sex μέσο net κάνουμε φίλους μέσω net κάνουμε ψώνια μέσω net ψυχαγωγούμαστε μέσω net ζούμε μέσω net.
Κάνουμε ταξίδια μέσω net με αποτέλεσμα να μας φεύγει η όρεξη ακόμα και για ένα ταξίδι με τη περιέργεια πως θα είναι.Και βασικά είμαστε παντού και πουθενά βρίσκουμε φίλους για το msn κοπέλες για το msn και ψυχαγωγούμαστε μέσω net και νομίζουμε ότι είμαστε ολοκληρωμένοι.
Έχουμε κάνει τη ζωή μας ένα ατελείωτο web broswer σαφώς και παρέχει τόσα καλά αλλά όσα είναι τα καλά του είναι και τα κακά του.Απλά μην γινόμαστε τόσο μοναχικοί παρέα με ένα πληκτρολόγιο μια οθόνη και διαδικτυακές "οντότητες".
Χαίρε παξ facebookανα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
27-02-2010, 08:48 AM
τι σημαινει η λεξη cyber;;καμακι;:cheesy::nuts::laugh:
παντως εγω νιωθω με μερικους να μου ζεστενουν την καρδια
δεν νιωθω μονη:love::bigsmile:
ισως γιατι ειμαι πολυ ζωντανος χαρακτηρας
επομενως ειναι ολα θεμα χαρακτηρα..............
φιλικα κουκι:bigsmile: