View Full Version : [Βεδική] Οι πλανήτες: Αστρολογικό κουίζ
Κοραλλία Μόζορα
11-02-2010, 12:18 PM
Στην αστρολογία, βλέπουμε πλανήτες και όψεις και αντιλαμβανόμαστε ότι θα φέρουν κάποιες ψυχολογικές καταστάσεις και γεγονότα. Προχωρώντας στην αστρολογία, είμαστε σε θέση να κάνουμε και το αντίθετο, δηλαδή να βλέπουμε ψυχολογικές καταστάσεις και γεγονότα και να αντιλαμβανόμαστε ποιοι πλανήτες ή ποιες όψεις πρέπει να εμπλέκονται. Ας το δοκιμάσουμε.
1. Κάποιος αγοράζει ένα χάλκινο άγαλμα και το τοποθετεί στον κήπο του. Ποιος πλανήτης πρέπει να εμπλέκεται;
2. Κάποιος πέφτει κάτω και σπάει το πόδι του. Ποιος πλανήτης πρέπει να εμπλέκεται;
3. Ένα ζευγάρι προσκαλεί φίλους για φαγητό στο σπίτι του. Ο άντρας γίνεται έξαλλος και αναποδογυρίζει το τραπέζι με τα φαγητά επειδή η γυναίκα του ξέχασε να πάρει ψωμί. Ποια όψη πλανητών πρέπει να λειτούργησε;
leoma
11-02-2010, 02:15 PM
...
1. Κάποιος αγοράζει ένα χάλκινο άγαλμα και το τοποθετεί στον κήπο του. Ποιος πλανήτης πρέπει να εμπλέκεται;
2. Κάποιος πέφτει κάτω και σπάει το πόδι του. Ποιος πλανήτης πρέπει να εμπλέκεται;
3. Ένα ζευγάρι προσκαλεί φίλους για φαγητό στο σπίτι του. Ο άντρας γίνεται έξαλλος και αναποδογυρίζει το τραπέζι με τα φαγητά επειδή η γυναίκα του ξέχασε να πάρει ψωμί. Ποια όψη πλανητών πρέπει να λειτούργησε;
Χα χα! Καλό!
Για το πρώτο θα έλεγα Αφροδίτη (χαλκός, τέχνη/άγαλμα). Για το δεύτερο θα έλεγα τον ¶ρη, που είναι επιρρεπής στα ατυχήματα. Τώρα για το τρίτο, για τα νεύρα πάλι τον ¶ρη σε συνδυασμό με Σελήνη λόγω σπιτιού και εστίασης καθώς και την αυθόρμητη αντίδραση, δεν θα απέκλεια και τον Κρόνο στη φάση, λόγω του ότι έχουμε κόσμο στο σπίτι, δεν είμαστε μεταξύ μας, ρεζίλι γίναμε κλπ.
whisperer
11-02-2010, 03:45 PM
χμμ... για να δούμε....
και εγώ στο πρώτο Αφροδίτη θα έλεγα...τώρα για το ποιά όψη...δε μου ρχεται κάτι...ίσως κάτι με Ποσειδώνα που έχει να κάνει με τέχνες και καλλιτεχνικές τάσεις... ? ίσως...?
τώρα για το σπασμένο πόδι...κάπως θα ενέπλεκα το Κρόνο σε αυτό (οστά) και ένας ουρανός άρης νομίζω...για να δηλώσει το ατύχημα
τώρα για τον άντρα που αναποδογυρίζει το τραπέζι...(έπειδη τυγχάνει κυριολεκτικά να το έχω βιώσει live αυτό) o τύπος που το έκανε τότε...είχε ένα ωραιότατο τετράγωνο ουρανού-σελήνης Δε νομίζω ότι εδώ θα μπλεκόταν ο ¶ρης γιατί αυτό δεν είναι ατύχημα (βέβαια έχει να κάνει με μία κάπως βίαιη αντίδραση..ως προς αυτό το κομμάτι τότε ναι..)...αυτό είναι συνειδητά παίρνω και αναποδογυρίζω το τραπέζι και μη σου πω το χαίρομαι κιόλας...!!! Σελήνη για να δηλώσει το ψυχισμό (σπίτι και τη σύζυγο στην προκειμένη περίπτωση) και ουρανός για να δηλώσει αυτό το...δε ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει...
δε ξέρω...εσείς τι λέτε...? :embarrest
Χρυσάνθη
11-02-2010, 04:42 PM
Συμφωνώ!!! Και μένα τα ίδια μου ήρθανε !!
1) Αφροδίτη σίγουρα, με Ήλιο ίσως? (ως κυβερνήτης του Λέοντα που έχει σχέση με κοσμήματα....και γενικά πράγματα πολυτελείας..)
2) Κρόνου - ¶ρη σίγουρα....
3) Τώρα για το τελευταίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα,....Σελήνη σίγουρα γιατι γίνεται μέσα στο σπίτι, με ¶ρη που συμβολίζει την οικογενειακή βία, ή τον Ουρανό για το ξαφνικόν του πράγματος...!?? Ένα από τα δύο!
Κοραλλία Μόζορα
11-02-2010, 05:45 PM
Μπράβο, κορίτσια! Είστε σε καλό δρόμο!
Στα πρώτα δύο θέματα θέλουμε μόνο τον πλανήτη που σημειοδοτεί τα θέματα αυτά. Στο τρίτο θέμα θέλουμε μια όψη που να είναι χαρακτηριστική της αντίδρασης αυτής.
Astro Liv
11-02-2010, 06:31 PM
..βλέπουμε πλανήτες και όψεις και αντιλαμβανόμαστε ότι θα φέρουν κάποιες ψυχολογικές καταστάσεις και γεγονότα..Νομίζω ότι ψυχολογική λέξη "κρύβει" τηv Σελήνη...Ποσειδώνα, αλλά και Πλούτωνας πιθανόv στο πρώτο και το τελευταίo.
1. Kατι μεταξύ Σελήνη - Αφροδίτη η Σελήνη - Ποσειδώνα .... πώς αισθάνομε μέσα (στο εσωτερικό) για να φέρο το άγαλμα στον κήπο ....
2. Το δεύτερο νομίζω ότι δεν χρειάζεται μόνο ένας πλανήτης- αλλά όψεις – Ουρανός αντίθεση με τον Ερμή και ¶ρη ως ατύχημα. .. Κρόνος - ¶ρης ως ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ οστών, ΑΤΡΟΦΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.
3. Aν δεν είναι σίγουρος Σελήνη αντίθεση ¶ρη, τότε είναι τετράγωνο ¶ρη-Πλούτωνα στον άνθρωπο. Αν είναι από τη γέννηση και δεν είναι μόνο διαμετακόμιση (διέλευση-tranzit) έχει πάντοτε νεύρα.:embarrest
12th house
11-02-2010, 11:11 PM
Χωρις να είμαι και σίγουρη λεω
ο χαλκος είναι το μέταλλο του ζυγου σε συνδυασμο με το άγαλμα ο πλανήτης μας είναι η αφροδίτη
ε για να πέσεις μάλλον ο Αρης σε επιασε μου κανει ομως και ο ποσειδωνας με την αφηρημαδα του
τωρα για τον καυγά μπροστα σε φίλους του ζευγαριού λεω τώρα εγω οτι είναι τετράγωνο ήλιου σελήνης απο 4ο και 7ο οικο
ΗΛΕΚΤΡΑ117
12-02-2010, 03:13 AM
Καλησπέρα και από εμένα. Θα δώσω και την δική μου άποψη για το 3ο θέμα. Νομίζω ότι..
Εμπλέκονται, ΗΛΙΟΣ ο σύζυγος, ΑΦΡΟΔΙΤΗ που για τον άντρα συμβολίζει και την σύζυγο που έχει ως καθήκον την επίβλεψη του σπιτιού μαζί με ΑΡΗ που εκφράζει την επιθετική βίαια θρασύτατη εκδήλωση,όπως επίσης και ένας ΟΥΡΑΝΟΣ που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτη εκρηκτική εκδήλωση με σκληρότητα σε αρνητική θέση ή όψη,μαζί με την ΣΕΛΗΝΗ..
Ευχαριστώ
Καλημέρα σας :bigsmile:
Εγώ θα προτείνω τα εξής:
1) Δίας (αγορά), Αφροδίτη (άγαλμα), Σελήνη (τοποθέτηση στον κήπο)
2)Σίγουρα ¶ρης (παρορμητισμός, ατύχημα), Ουρανός (ξαφνικό)
3)ίσως ανάδρομος ¶ρης
sagimoon
12-02-2010, 12:05 PM
1. αφροδιτη
2. αρης
3. Αρης τετράγωνο ή αντίθεση με ουρανο....???
Κυρία Μόζορα, περιμένουμε όχι μόνο τις απαντήσεις αλλά και την συνέχεια...!!!
Κοραλλία Μόζορα
12-02-2010, 01:54 PM
Έχω πατήσει "Ευχαριστώ" και στην Ηλέκτρα και την Αντωνία για την συμμετοχή και τις απόψεις τους αλλά για κάποιο λόγο δεν βγήκε.
Να απαντήσουμε το πρώτο θέμα που το βρήκατε σχεδόν όλοι. Η Αφροδίτη σημειοδοτεί τον χαλκό, τα αγάλματα ως τέχνη αλλά και ως εξωραϊσμός του χώρου μας και η Αφροδίτη επίσης σημειοδοτεί τους κήπους. Εύγε σε όλους σας!
Στο δεύτερο θέμα, δεν πρόκειται για ένα ατύχημα γενικά, πρόκειται για πτώση. Ποιος πλανήτης σημειοδοτεί τις πτώσεις;
Στο τρίτο θέμα αναζητούμε μια όψη που να είναι χαρακτηριστική της αντίδρασης του άντρα αυτού.
Dell Piero
12-02-2010, 03:01 PM
Έχω πατήσει "Ευχαριστώ" και στην Ηλέκτρα και την Αντωνία για την συμμετοχή και τις απόψεις τους αλλά για κάποιο λόγο δεν βγήκε.
Είναι τιμωρία προς τους μαθητές να μην μπορεί ο δάσκαλος να τους βάλει ευχαριστώ εκτός τάξης. Αστειεύομαι.
Μια χαρά εμφανίζεται το Thanks σας.
sagimoon
12-02-2010, 03:45 PM
2. Αχ, αυτός ο κρόνος...
3. κακιστη όψη αρη-πλούτωνα...???
κρασακι
12-02-2010, 04:04 PM
3. τετραγωνάκι ¶ρη Πλούτωνα..? και η αντίθεση μπορεί να την κάνει τη δουλειά της.. και σε συνδυασμό με ενα τετράγωνο σελήνης άρη ?
liontarini
12-02-2010, 04:19 PM
1. Αφροδίτη στον 4ο
2. Κρόνος
3. ¶ρης στον 1ο σε τετράγωνο με σελήνη στον 4ο
sagimoon
12-02-2010, 04:48 PM
Μήπως να εξετάσουμε γιατί μια γυναίκα ζει ακόμα με έναν τέτοιο άντρα ?? Έχω δει παρόμοιες συμπεριφορές σε κακής ποιότητος σκορπιούς. Κάτι παίζει με τον πλούτωνα εδώ. Ο ξενοδόχος σκορπιός μπροστά σε γεμάτο εστιατόριο έμπενε και έβριζε και χειρονομούσε, άνοιγε ψυγεία, πέταγε πράματα, πρόσβαλε όλους όσους δουλέβανε μέσα, η απόλυτη έννοια του αμοκ...οι τουρίστες μείναν με το πιρούνι στο χέρι κι ένα βλέμα απορίας... Έχουν μια διαστρεβλομένη έννοια του ελέγχου.
stellitsa12
13-02-2010, 12:22 PM
1. Ποσειδώνας
2. Κρόνος
3. Ερμής-¶ρης αντίθεση
Κοραλλία Μόζορα
14-02-2010, 01:31 AM
Στο δεύτερο θέμα: όταν κάποιος πέσει και κτυπήσει αναζητούμε τον Κρόνο.
Στο τρίτο θέμα: ο απότομος και ανεξέλεκτος θυμός, η απότομη βίαιη έκφραση μ' αυτό τον τρόπο είναι χαρακτηριστικό των δυσαρμονικών όψεων ¶ρη/Ουρανού. Είναι σαν ηλεκτρική εκκένωση που εκτονώνεται βίαια και περνά μέχρι την επόμενη φορά. Κι επειδή ακριβώς είναι ανεξέλεκτος αυτός ο θυμός, δηλαδή είναι δύσκολο να τον ελέγξει το άτομο, εκείνες τις στιγμές γίνεται επικίνδυνο τόσο για τους άλλους όσο και για τον εαυτό του.
Στις δυσαρμονικέςόψεις ¶ρη/Ουρανού θολώνει το μυαλό από θυμό, από κάτι που ενόχλησε το άτομο και εκφράζεται απότομα προς τα έξω. Η διαφορά τους από τις δυσαρμονικές όψεις ¶ρη/Πλούτωνα και ¶ρη/Κρόνου είναι ότι σ'αυτές ο θυμός είναι πιο στοχευμένος, έχει ως στόχο να θίξει, να μειώσει ή να βλάψει τους άλλους. Επίσης, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις δίνουν μεγάλη σκληρότητα.
mariaria
14-02-2010, 06:53 PM
1) afroditi
2) kronos
3) aris tetragino me afroditi........aris tetragono oyranos
super_lela
14-02-2010, 08:17 PM
Κα-τα-πλη-κτι-κό το κουίζ!!!
Δυστυχώς δεν το πρόλαβα... Θα έχει και συνέχεια; (πλήηηηηηηηηζζ :bigsmile:)
Τώρα που λέτε για πτώσεις... Έπεσα από το ποδήλατο (σαν τα παιδάκια και εγώ :embarrest). Εκείνη την μέρα ήταν ο Κρόνος σε τετράγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα (στον ενδέκατο Οίκο μου και στον δεύτερο αντίστοιχα).
miron
15-02-2010, 11:14 PM
καλησπερα,και ενω πηρα χαρτι και μολιβι,ειχαν τελειωσει τα κουιζ..ευχαριστω ηταν πολυ ωραια
εγω ειχα σκεφτει και τον Ερμη για την πτωση.ενα τετραγωνο με αρη ,και Κρονο..για τα ατυχηματα δεν κοιταμε συνηθως τις οψεις του Αρη?Και για τον θυμο θα κοιταγα αν ειναι γενικα νευρικος,η αν το εκανε τωρα για πρωτη φορα,και μετα θα κοταγα αν ειναι οψι παροδικη,αρη -ερμη η οποια μπορει να ενεργοποιησε καποιοα γενεθλια οψι με ΟΥΡΑΝΟ..γιατι αν εχει οψι ουρανο αρη,θα αναρωτηθουμε πως ζει αυτη η γυναικα με αυτον..ευχαριστω
Astro Liv
16-02-2010, 12:59 AM
Στις δυσαρμονικές όψεις ¶ρη/Ουρανού θολώνει το μυαλό από θυμό, από κάτι που ενόχλησε το άτομο και εκφράζεται απότομα προς τα έξω. Η διαφορά τους από τις δυσαρμονικές όψεις ¶ρη/Πλούτωνα και ¶ρη/Κρόνου είναι ότι σ'αυτές ο θυμός είναι πιο στοχευμένος, έχει ως στόχο να θίξει, να μειώσει ή να βλάψει τους άλλους. Επίσης, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις δίνουν μεγάλη σκληρότητα Τωρα καταλαβα την διαφορα Ουρανου....Πλουτωνα...ενας ειναι της στιγμης,αποτομα οπως λετε και πιθανώς τα περασει γρηγορότερα...και ο αλλος θελει να βλαψει,δεν κάνει αστεία. Σας ευχαριστουμε για τη φωτιση. :embarrest
Ούτε ο Ουρανός κάνει αστεία αγαπητή φίλη.
Την διαφορά που έγραψε η Κοραλλία την έχω παρατηρήσει σε ένα μιρκό δείγμα. Ο δε ¶ρης Ουρανός μπορεί να κάνει "κακό" ακόμα και στον ίδιο του τον ευατό όταν δράσει ανεξέλεγκτα.
Ο δε Πλούτωνας είναι στοχευμένος στον άλλο.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι όψεις είναι συνεχώς "ενεργές" ότι ότι θα λειτουργήσουν πάντα στο 100% τους.
Μητσάκος
16-02-2010, 08:56 AM
Ούτε ο Ουρανός κάνει αστεία αγαπητή φίλη.
Την διαφορά που έγραψε η Κοραλλία την έχω παρατηρήσει σε ένα μιρκό δείγμα. Ο δε ¶ρης Ουρανός μπορεί να κάνει "κακό" ακόμα και στον ίδιο του τον ευατό όταν δράσει ανεξέλεγκτα.
Ο δε Πλούτωνας είναι στοχευμένος στον άλλο.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι όψεις είναι συνεχώς "ενεργές" ότι ότι θα λειτουργήσουν πάντα στο 100% τους.
Κλασικό παράδειγμα οι όψεις αντίθεσης και τετραγώνου των Κρόνου-Πλούτωνα, που σχηματίστηκαν την τελευταία εκατονταετία. Στις πλείστες περιπτώσεις που ενεργοποιήθηκαν από τον Ουρανό συνδέονται με τοπικούς και παγκόσμιους πολέμους και εξεγέρσεις έως και πραξικοπήματα...