PDA

View Full Version : Ενεργειακά κέντρα – Ενδοκρινείς αδένες (2ο)

karaim
26-12-2009, 09:21 PM
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!! ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

eftha
27-12-2009, 02:32 AM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! eftha

saggitar1
27-12-2009, 02:38 PM
Καλησπερα σε ολους. Κατ'αρχην θα ηθελα μετα απο πολυχρονη παρεα με ατομα που ασχολουνται με την αριθμοσοφια εντατικα να επισημανω καποια πραγματα. Το ελληνικο αλεφαβητο ειναι λειψο και ετσι θα πρεπει να γνωριζουμε ποια γραμματα λειπουν που χαλουν την υπεροχη μαθηματικη αρμονια του.

Ρ Ι Α =111
Σ Κ Β=222
Τ Λ Γ=333
Υ Μ Δ=444
Φ Ν Ε=555
Χ Ξ F=666
Ψ Ο Ζ=777
Ω Π Η=888
π Q Θ=999

βλεπουμε λοιπον οτι λειπουν 3 γραμματα το F( διγγαμα , δυο γαμμα δηλαδη και προφερεται γκ)
π.χAFΕΛΛΙΟΦΟΡΟΣ
το Q ( Qoππα) που προφερεται κ αλλα μπαινει μπροστα απο λεξεις που θα ακολουθησει ομικρον ή υψηλον όπως QΟΡΗ, QΟΣΜΟΣ, QΥΜΗ
και το π (σαμπι) το οποιο προφερεται σπ π.χ. ΑπΠΙΣ

Με βαση τα παραπανω
Κόρος: 20+70+100+70+200=460=4+6+0=10=1+0=1
Δεν ισχυει απο τη στιγμη που πρεπει να αρθμοσοφιστει Q=90+O=70+Ρ=100+Ο=70+Σ=200 που ισουται τελικα μα 530.
Επισης στην αριθμοσοφια χρησιμοποιουμε το αποτελεσμα το οποιο θα συγκριθει με την αριθμητικη αξια καποιας αλλης λεξης ή φρασης για να εχουμε ταυτιση. Οποτε δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φανταστειτε ποσες λεξεις και την αριθμητικη τους αξια πρεπει να γνωριζουμε ωστε να μπορουμε να συγκρινουμε και να μελετησουμε ή αποκρυπτογραφησουμε.
Π.χ. Η λεξη QΟΡΟΣ ταυτιζεται με τη λεξη ΟΞΥ διοτι και οι δυο λεξεις εχουν αριθμητικη αξια ΦΞΓ δηλαδη 530. και χιλιαδες αλλες λεξεις.

Να προσθεσω επισης πως στο παραπανω αρθρο δεν εχουμε να κανουμε με αριθμοσοφικες πραξεις αλλα αριθμολογικες που εχουν τεραστια διαφορα μεταξυ τους.
Στην αριθμοσοφια δεν υπαρχει η μεθοδος αλλαζω το 200 και το κανω 2. οταν το αθροισμα ειναι 460 ή 530 ή ό,τι αλλο παραμενει ετσι. Πως μπορουμε να μιλαμε για μαθηματικα και το 460 να γινεται ετσι αφθαιρετα 4+6+0? Απλα δεν ισχυει.

Ε. Σούρδη-Ζάχαρη
28-12-2009, 12:16 PM
saggitar1

Χάρηκα πάρα πολύ που έστω και ένα άτομο μου έδωσε κάποια νέα στοιχεία για την έρευνά μου. Θα ήθελα, όμως, να σας πληροφοορήσω ότι μεταχειρίζομαι το Ελληνικό αλφάβητο με τα 27 γράμματα, συμπεριλαμβάνοντας το δίγαμμα, το κόππα και το σαμπί, αλλά, δυστυχώς, στα αρχαία μας κείμενα, δεν μπορώ να πω για ποιο λόγο δεν υπάρχουν μέσα στις λέξεις. Σας παρακαλώ θα χαρώ πολύ να μου αναφέρετε τις πηγές από τις οποίες δέχεστε τους συγκεκριμένους κανόνες για να μπορέσω να το ελέγξω και να είστε σίγουρος ότι αν έχουν μέσα τους αλήθεια θα τις ακολουθήσω ανεπιφύλακτα. Απλά σύμφωνα με τις έρευνες που αφορούν τα αρχαία μας κείμενα μετά το 10, που είναι ο νόμος του Πνευματικού Λόγου και το αίτιο που μεταμορφώνει την ψυχή σε ελεύθερο πνεύμα, του 11ου Νόμου, της Πνευματικής Κινήσεως, που μας δίνει την Πνευματική μας Ελευθερία και του 12ου Νόμου, του Νόμου της Πνευματικής Ζωής και της ζωογόνου ιδιότητας της άγιας ύλης, μετατρέπουμε τους λεξαρίθμους σε μονοψήφιους αριθμούς για να μην τους τοποθετήσουμε σε πνευματικό, αλλά σε γήινο επίπεδο. Θα χαρώ αφάνταστα να ακούσω με αναλυτικότητα και τις δικές σας απόψεις ή και να συναντηθούμε για να τα συζητήσουμε εκτενέστερα.
Έρρωσθε
Ευγενία

saggitar1
28-12-2009, 05:52 PM
Eυγενια Ερρωσο!!

Λεξεις με F μπορεις να βρεις στο ομηρικον λεξικον που πωλειται στα βιβλιοπωλεια. Λεξεις με Qoππα εχουμε βρει σε αρχαια αγγεια, πυθαρια και επιγραφες. Το σαμπι προσωπικα το εχω βρει σε ημερομηνια στην πρωτη σελιδα της καινης διαθηκης στον προλογο. Σε λεξη δεν εχουμε δει ποτε γραμμενο αλλα υπαρχουν αποδειξεις για τη χρησιμοτητα των γραμματων αυτων στην αρχαιοτητα και καποια πραγματα μπορεις να τα βρεις στο λεξικο του ΗΛΙΟΥ.
Τα ατομα αυτα που γνωριζω δεν κανουν αυτο που κανεις με το να προσθετεις τα ψηφια μεχρι να μεινει ενα αλλα κανουν "ανακυκλωση". Π.χ. οταν εχουμε ενα αθροισμα ΑΡΙΑ για παραδειγμα που αντιστοιχει στο νουμερο 1111 επειδη ξεφευγουμε αρκετα και το Α ειναι η μοναδα το προσθετουμε με αποτελεσμα να εχουμε ΡΙΑ + Α =ΡΙΒ δηλαδη 112. Ειναι ομως παρα πολλα που και η ιδια προσωπικα δεν τα κατεχω αν θελεις να μιλησεις με καποιον στειλε μου μηνυμα.

και ενα δωρακι για το τελος.
ΕΥΓΕΝΙΑ+ΣΟΥΡΔΗ=ΣΥΝΑΝΤΙΛΑΜΒ ΑΝΟΜΑΙ=ΚΡΟΝΟΣ+ΕΞΟΥΣΙΑ

Γι αυτο και εχεις στραφει στην αριθμοσοφια! Θελεις να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ με το ΣΥΝ (+) προσθετοντας δηλαδη!! Η Τελευταια ταυτοτητα με το ονομα σου εχει και καποιο αστρολογικο περιεχομενο!!:toung:

Μητσάκος
07-03-2010, 06:35 PM
Eυγενια Ερρωσο!!

Λεξεις με F μπορεις να βρεις στο ομηρικον λεξικον που πωλειται στα βιβλιοπωλεια. Λεξεις με Qoππα εχουμε βρει σε αρχαια αγγεια, πυθαρια και επιγραφες. Το σαμπι προσωπικα το εχω βρει σε ημερομηνια στην πρωτη σελιδα της καινης διαθηκης στον προλογο. Σε λεξη δεν εχουμε δει ποτε γραμμενο αλλα υπαρχουν αποδειξεις για τη χρησιμοτητα των γραμματων αυτων στην αρχαιοτητα και καποια πραγματα μπορεις να τα βρεις στο λεξικο του ΗΛΙΟΥ.
Τα ατομα αυτα που γνωριζω δεν κανουν αυτο που κανεις με το να προσθετεις τα ψηφια μεχρι να μεινει ενα αλλα κανουν "ανακυκλωση". Π.χ. οταν εχουμε ενα αθροισμα ΑΡΙΑ για παραδειγμα που αντιστοιχει στο νουμερο 1111 επειδη ξεφευγουμε αρκετα και το Α ειναι η μοναδα το προσθετουμε με αποτελεσμα να εχουμε ΡΙΑ + Α =ΡΙΒ δηλαδη 112. Ειναι ομως παρα πολλα που και η ιδια προσωπικα δεν τα κατεχω αν θελεις να μιλησεις με καποιον στειλε μου μηνυμα.

και ενα δωρακι για το τελος.
ΕΥΓΕΝΙΑ+ΣΟΥΡΔΗ=ΣΥΝΑΝΤΙΛΑΜΒ ΑΝΟΜΑΙ=ΚΡΟΝΟΣ+ΕΞΟΥΣΙΑ

Γι αυτο και εχεις στραφει στην αριθμοσοφια! Θελεις να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ με το ΣΥΝ (+) προσθετοντας δηλαδη!! Η Τελευταια ταυτοτητα με το ονομα σου εχει και καποιο αστρολογικο περιεχομενο!!:toung:

Η κ. Ευγενία Σούρδη για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσε η ίδια να παραθέσει το μήνυμά της και με παρακάλεσε να το κάνω εγώ αντί για αυτήν. Ακολουθεί το κείμενό της:

Μετά από την απάντησή σας, στην απάντησή μου, προσπάθησα να εξετάσω τα όσα μου αναφέρατε, αλλά η έρευνά μου, μού έδωσε τις εξής απαντήσεις τις οποίες με μεγάλη μου ευχαρίστηση θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας. Είναι, μερικές, από το Εγκυκλοπαίδεια του Ελευθερουδάκη και από τον Κρατύλο του Πλάτωνος.

Εγκυκλοπαιδεία Ελευθερουδάκη: Ονομα γράμματος του Αρχαίου Ελληνικού αλφαβήτου από το οποίο εξελίχθηκε το λατινικό Q, q. To κόππα προερχόμενο από το σημιτικό κωφ, που σημαίνει κόμπο ή ινίο, ισοδύναμο ηχητικά με το Κ, νωρίς εξέλιπε από το ελληνικό αλφάβητο, όπως αυτό μεταρρυθμίστηκε από τους Αθηναίους, διασώθηκε δε μόνον πριν από το Ο και το Υ και σπάνια πριν από άλλα γράμματα σε επιγραφές, ιδίως της Κορίνθου και των αποικιών της με το σχήμα του λατινικού q και σε νομίσματα της Κορίνθου και των Συρακουσών, κυρίως, κάτω από τον Πήγασο, σαν αρχικό κάτω από το όνομα της πόλεως.

Ίσως, κάτι να μας λέει αυτό, σκεφθείτε το, αν σκεφτούμε τη δομή της Κορινθιακής πολιτείας. Σαν αριθμητικό με σχήμα παραπλήσιο προς το σημιτικό κωφ σημαίνει 90 με τόνο στο δεξί επάνω μέρος και 90.000 με τόνο στο κάτω αριστερό μέρος. Με αυτό, μάλιστα, σφράγιζαν κορινθιακούς ίππους γιατί έθεταν την καταγωγή τους στον Πήγασο. Σε στίχους του Παρμένωνος του Βυζαντίου αναγράφεται για τον οινοπότο: «έλκων οίνον ως ύδωρ ίππος σκυθιστί φωνεί, ουδέ κόππα γιγνώσκων».

Από την αναφορά αυτή βλέπουμε ότι σταδιακά εξέλιπε από την ελληνική γλώσσα. Εμείς, όμως, διατηρώντας την προγονική αλφαβητική μνήμη το διατηρούμε, αλλά θα μου ήταν αρκετά δύσκολο να το τοποθετήσω σε όλες τις ελληνικές λέξεις μας. Δεν αντικαθιστούσε το Κ, αλλά ίσως στην Κόρινθο η προφορά του Κ όπως συμβαίνει και σε πολλά μέρη της πατρίδας μας να είχε άλλη χροιά και εξ ανάγκης το αντικαθιστούσαν για να την αποδώσουν. Αλλά και στο αρχαίο κείμενο του Πλάτωνος δεν υπάρχει αντικατάσταση και θέλω να πιστεύω, ότι ο μεγάλος μας φιλόσοφος, αν ήθελε να υπονοήσει κάτι διαφορετικό, θα τολμούσε, όπως έκανε με την πληθώρα των γνώσεων που μας κληρονόμησε, να μας το δώσει.
¶λλωστε, στο τέλος της επικοινωνίας μας θα σας αναφέρω τους ορθογραφικούς κανόνες που θέτει στην αρχή του κειμένου.

Αλλά ας πάμε, τώρα στο δίγαμμα: Το δίγαμμα αντιστοιχεί με το σημιτικό βάου. Την ονομασία του τη βρίσκουμε για πρώτη φορά στους γραμματικούς του Α΄ π.Χ. αιώνος, οι οποίοι το ονομάζουν Αιολικό δίγαμμα, γιατί το γνώρισαν για πρώτη φορά στα ποιήματα των Αιολέων λυρικών. Το ονόμασαν δίγαμμα γιατί έχει τη μορφή δύο Γ , και γιατί από το αλφάβητο είχε χάσει την αρχική του προφορά βαύ.
Στην αρχή ήταν κοινό σε όλες τις ελληνικές διαλέκτους, αλλά, επειδή είχε εκλείψει προ πολλού από την Ιωνική και Αθηναϊκή διάλεκτο, το 403 π.Χ. ο άρχων Ευκλείδης, διαμορφώνοντας το ελληνικό αλφάβητο το κατήργησε, αλλά το άφησε σαν δηλωτικό του αριθμού 6, αλλά με την ονομασία στίγμα. Διατηρήθηκε, όμως στον Όμηρο για να διατηρηθεί το μέτρο. Στις αρχές, όμως, του Ζ΄αιώνος π.Χ. δεν παρουσιάζεται, πλέον, στους Ίωνες Ιαμβογράφους, Αρχίλοχο τον Πάριο και Σιμωνίδη τον Αμοργινό. Σώζεται, όμως, σε μερικές τσακώνικες διαλέκτους σαν β.
Στην Αττική διάλεκτο διασώθηκε στις έκαυσα και έκλαυσα, γραφόμενο, όμως, σαν υ. Τελικά, ο Ησύχιος σε πενήντα, περίπου, λέξεις που είχαν διατηρήσει το δίγαμμα, το μετέτρεψε σε γ.

Ποιον φθόγγο από όλους αυτούς νομίζετε ότι πρέπει να διατηρήσουμε, εφΆ όσον στα αρχαία μας κείμενα έχει δεχθεί τόσες αλλοιώσεις; Απλά, πιστεύω, ότι η φωνητικότητα των λέξεων, σταδιακά, το κατάργησε. Θα μου ήταν πολύ δύσκολο, λοιπόν, να το συμπεριλάβω στην αριθμοσοφική μου ανάλυση, γιατί θα το θεωρούσα αυθαιρεσία στα κείμενα των προγόνων μας, οι οποίοι, πιστεύω, δεν θα είχαν κανένα λόγο να μην το παρουσιάσουν.

Το τρίτο γράμμα που συμπεριλαμβάνουμε στο αρχαϊκό μας αλφάβητο είναι το σαμπί ή σανπί. Στην εγκυκλοπαιδεία του Ελευθερουδάκη το αναφέρει σαν άχρηστο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου, το οποίο δηλώνει, μόνον, τον αριθμό 900. Αναφέρει, μάλιστα, ότι έλαβε το όνομά του από την ένωση του φθόγγου σαν και του πι. Ο ερευνητής Wackernagel το βρήκε σε κυζικική επιγραφή και σε μερικά βαρβαρικά ονόματα.

Αν τώρα πάμε στον Κρατύλο του Πλάτωνος και διαβάσουμε ποια από τα γράμματα δεν τροποποιεί μας δίνει στα εξής αποσπάσματα: (Τα έχω πάρει από τις Εκδόσεις Πόλις)
(393 – 5):ΣΩΚ: Ουδέν ποικίλον, αλλΆ ώσπερ των στοιχείων οίσθα ότι ονόματα λέγομεν αλλΆουκ αυτά τα στοιχεία, πλην τεττάρων, του Ε και του Υ και του Ο και του Ω. Τοις δε άλλοις φωνήεσί τε και αφώνοις οίσθα ότις περιτιθέντες άλλα γράμματα λέγοντες, ονόματα ποιούντες…
Σωκ: Μα δε λέω τίποτα διαφορετικό, αλλά όπως ξέρεις τα στοιχεία… δηλαδή τα γράμματα… τα ορίζουμε με ονόματα, αλλά όχι αυτά τα ίδια τα στοιχεία, εκτός από τα γνωστά τέσσερα, εκτός δηλαδή από το Ε και το Υ και το Ο και το Ω. ΣΆ όλα, όμως, τΆ άλλα φωνήεντα και άφωνα - ή σύμφωνα - όπως ξέρεις, προσθέτουμε γράμματα για να μπορέσουμε να τα προφέρουμε και να φτιάξουμε ονόματα…

(411- eι):ΣΩΚ: …αλλΆαντί του ήτα ει έδει λέγειν δύο εε…
ΣΩΚ:…αλλά αντί του ήτα πρόφεραν δύο εε…

(418 – CI) ΣΩΚ: Εγώ σοι ερώ οίσθα ότι οι παλαιοί οι ημέτεροι τω ιώτα και τω δέλτα ευ μάλα εχρώντο και ουχ ήκιστα αι γυναίκες, αίπερ μέλιστα την αρχαίαν φωνήν σώζουσι. Νυν δε αντί μεν του ιώτα ή ει ή ήτα μεταστρέφουσιν αντί δε του δέλτα ζήτα, ως δη μεγαλοπρεπέστερα όντα.
ΣΩΚ: Εγώ σου λέγω ότι οι παλιοί χρησιμοποιούσαν πολύ το γιώτα και το δέλτα, το ξέρεις…προ πάντων δε οι γυναίκες, οι οποίες σώζουν την παλιά μας γλώσσα μέχρι σήμερα συστηματικότερα απΆ ότι εμείς. Τώρα, όμως, συνηθίζουμε στη θέση του γιώτα να βάζουμε το έψιλον ή το ήτα και στη θέση του δέλτα το ζήτα, διότι τα γράμματα αυτά προσδίδουν τάχα μεγαλοπρέπεια στον ομιλούντα.

(425 – 5)ΣΩΚ:…Μάλλον δε ουχ ημείς, αλλά λέγων εξηνέχθην συνέθεσαν με γαρ ούτως ήπερ σύγκειται οι παλαιοί, ημάς δε δει,,…
ΣΩΚ: Ή μάλλον όχι εμείς…με παρέσυρε η ρύμη του λόγου…διότι οι παλιοί είναι εκείνοι που συνέθεσαν τα ονόματα κι εμείς τα έχουμε, σήμερα, όπως είναι…

Αυτά είναι τα αποσπάσματα που μας δίνουν κάποιες αλλαγές γραμμάτων εκτός από τις αυξήσεις ή τις ελαττώσεις των ονομάτων στους κανόνες του, στους οποίους δεν γίνεται καμία αναφορά στο κόππα, στο δίγαμμα και στο σαμπί. Αν έχετε αποσπάσματα στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε, με μεγάλη μου χαρά θα τα αποδεχθώ.

΅Ερρωσθε
Ευγενία