View Full Version : [Συζήτηση] Προοδευμένοι ανάδρομοι πλανήτες
leoma
25-11-2010, 04:44 PM
Όταν ξεκίνησα να διδάσκω αστρολογία ανακάλυψα ότι έπρεπε να την ξαναμάθω από την αρχή. Είχα δει τόσες φορές στο παρελθόν να λειτουργούν τα προοδευτικά ώστε ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί λειτουργούσαν. Απλά λειτουργούσαν. Ωστόσο πολλοί από τους μαθητές μου δεν μπορούσαν να το πιστέψουν έτσι στα τυφλά και επέμεναν να μάθουν το «γιατί». Έτσι, για να ανακαλύψω την απάντηση, κάθισα και κατέστρωσα μια αυστηρή χρονολογική σειρά σχετικών περιστατικών. Ήθελα να το πάρω από την αρχή. Γνώριζα ότι δεν είχε να κάνει με ζώδια ή πλανήτες, αλλά με κύκλους. Κατέληξα στο μάλλον προφανές συμπέρασμα ότι όλοι οι πρωτογενείς κύκλοι της αστρολογίας είχαν να κάνουν με τη θεμελιώδη εναλλαγή Φωτός/Σκότους.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Προοδευμένοι ανάδρομοι πλανήτες (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%BC%C E%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%C E%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-13049/)
magneto
11-09-2011, 01:43 PM
Μπορούμε να έχουμε παράδειγμα με άλλους ανάδρομους πλανήτες?
Κρόνο πχ?
ktisila
11-09-2011, 02:17 PM
Οταν ο προοδευτικος πλανητης γυριζει αναδρομος καποια στιγμη στη ζωη ενος ανθρωπου θα μπορουσε να σημαινει αλλαγη τροπου σκεψης ή αναθεωρηση καταστασεων στη ζωη του? Αν μπορειτε δειξτε και παραδειγμα με αυτη την περιπτωση!
Ευχαριστω!!!
Atrapos
11-09-2011, 09:44 PM
Είναι πράγματι σημαντική μια τέτοια μεταστροφή, ανάλογα με τη φύση του πλανήτη. Ο Ερμής θα επηρεάσει τον τρόπο σκέψης, η Αφροδίτη το σύστημα αξιών και τις σχέσεις μας, ο ¶ρης το πόσο διεκδικητικοί είμαστε κλπ.
Όσο αναφορά τα παραδείγματα, μπορώ να αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα. Γεννήθηκα με ανάδρομο Ερμή και στα πρώτα χρόνια στο σχολείο ήμουν πολύ μέτριος έως και κακός μαθητής. Όταν γύρισε ορθόδρομος μεταμορφώθηκα σε «αστέρι» στα λεγόμενα «πρακτικά» μαθήματα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άλλο (σχολείο, καθηγητής κλπ). Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τότε δεν έγινε μόνο η αλλαγή πορείας αλλά επίσης ο προοδευμένος Ερμής συνάντησε το γενέθλιο Ήλιο και ο προοδευμένος Ήλιος τον γενέθλιο Ερμή. Ήταν αρκετά σύνθετη η επίδραση.
Για να πούμε ένα γενικότερο παράδειγμα, ο γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας (3/2/1830) έχει ανάδρομο Κρόνο που γύρισε ορθόδρομος το 1898. Την συγκεκριμένη χρονολογία βέβαια δεν πρέπει να την πάρουμε τις μετρητοίς αφού ουσιαστικά στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου ο Κρόνος ήταν στάσιμος αλλάζοντας τη φορά του. Εκείνη την περίοδο η Ελλάδα «ενηλικιώθηκε» και η ανάπτυξη της απόκτησε συγκεκριμένη κατεύθυνση: να μοιάσει στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Τρικούπη, συνεχίστηκε με τον Βενιζέλο και βέβαια συνεχίζεται ακόμα με ό,τι καλά και κακά μας έφερε. Μέχρι τότε πελαγοδρομούσαμε μεθυσμένοι από τη δόξα του Ά21 αλλά χωρίς σταθερές δομές όπου θα στηριχτεί ένα καινούργιο κράτος. Φυσικά αν μελετήσει κάποιος το συγκεκριμένο χάρτη θα δει και άλλες επιδράσεις. Δηλαδή δεν είναι μόνο η μεταστροφή του Κρόνου που έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αλλά ήταν κι αυτός ένας παράγοντας.
Θέλω να πω ότι η αλλαγή φοράς στην προοδευμένη κίνηση είναι σημαντική αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πάντα η σύνθεση όλων των επιδράσεων μιας περιόδου.
ktisila
11-09-2011, 09:55 PM
Ευχαριστω πολυ Δημητρη.
Πειραματιστηκα κι εγω λιγο μονη μου πανω στον χαρτη του Αινσταιν [για να το συνδιασω λιγο με το αρθρο της Κατιας] και ειδα πως ο ερμης του γυριζει αναδρομος το 1903, λιγο καιρο πριν διατυπωσει τη θεωρια της σχετικοτητας και προφανως σε μια περιοδο που την επεξεργαζοταν.
Φυσικα οι γνωσεις μου δεν ειναι αρκετες ωστε να βγαλω συμπερασματα:bigsmile:.
zw_epimenontas
13-09-2011, 04:02 PM
αναδρομοι εξωτερικοι πλανητες? αυτοι ?τι μας φαιρνουν σε προσωπικο επιπεδο? καθε ποσα χρονια αλλαζουν?:wacko:
SAGIVI
14-09-2011, 03:22 AM
Υπαρχουν αρθρα για ολους τους αναδρομους πλανητες, αν πας στην αναζητηση και κλικαρεις
<Αναδρομος Κρονος> κ.λ.π.