View Full Version : Απαγορευτικά σημάδια σε ωριαία
anastazia
03-01-2010, 05:53 PM
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα απαγορευτικά σημάδια στην κατάστρωση μιας ωραίας ανάλυσης.Ο ωροσκόπος ''πέφτει'' στην τελευταία μοίρα του λέοντα (29,45) πάνω στο Βασιλίσκο και η σελήνη είναι κενής πορείας στον καρκίνο.Οι ενδείξεις είναι ''απαγορευτικές'' για πρόβλεψη ή λόγω του ότι εμπλέκεται Βασιλικός αστέρας και σελήνη στον καρκίνο μπορεί τελικά να ''διαβαστεί" ο χάρτης;
Σας ευχαριστώ.
Τίνα Ζαχαριάδου
03-01-2010, 07:33 PM
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα απαγορευτικά σημάδια στην κατάστρωση μιας ωραίας ανάλυσης.Ο ωροσκόπος ''πέφτει'' στην τελευταία μοίρα του λέοντα (29,45) πάνω στο Βασιλίσκο και η σελήνη είναι κενής πορείας στον καρκίνο.Οι ενδείξεις είναι ''απαγορευτικές'' για πρόβλεψη ή λόγω του ότι εμπλέκεται Βασιλικός αστέρας και σελήνη στον καρκίνο μπορεί τελικά να ''διαβαστεί" ο χάρτης;
Σας ευχαριστώ.
Καλησπέρα, καλή χρονιά να χεις.
Αγαπητή anastazia όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, θεωρητικά δεν βρίσκεται σε κενό πορείας. Τα προειδοποιητικά σημάδια και όχι απαγορευτικά, ουσιαστικά σου λένε να προσέξεις πολύ στην ερμηνεία που θα δώσεις γιατί πιθανόν να κάνεις λάθος, όμως σε καμμία περίπτωση δεν σου λένε να μην το αναλύσεις. Τόσο ο ωροσκόπος όσο και Σελήνη σε τελευταίες μοίρες δείχνουν μια κατάσταση η οποία πρόκειται να αλλάξει και εσύ (αν φυσικά εσύ έχεις θέσει την ερώτηση) δεν είσαι σε θέση να πάρεις καμμία πρωτοβουλία ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί.
Υγ αν είσαι στην ηλικία των 29 ετών, να ξέρεις πως η 29η μοίρα του ωροσκόπου δεν "συγκαταλέγεται" στα προειδοποιητικά σημάδια και αυτό γιατί όταν οι τελευταίες μοίρες του ωροσκόπου συμβαδίζουν με την ηλικία του ερωτώντος τότε δεν ισχύει ο προειδοποιητικός κανόνας.
anastazia
03-01-2010, 08:25 PM
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση που ήταν και ιδιαιτέρως κατανοήτη!Έμαθα και κάτι καινούργιο...και πάλι ευχαριστώ.Η αλήθεια είναι οτι προσφάτως άρχισα να μαθαίνω για την ωριαία και τις τεχνικές της και προσπάθησα να κάνω εξάσκηση θέτοντας ένα προσωπικό μου ερώτημα...Ο χάρτης βγήκε λίγο περίεργος με τις περισσότερες ακμές των οίκων σε τελευταίες μοίρες οπότε τα ψιλοέχασα...και σκέφτηκα οτι μάλλον είναι απαγορευτικός...όπως και να χει σας ευχαριστώ!
Μάλλον ήρθε η ώρα η Τίνα να κάνει μαθήματα ωριαίας και να μάθουμε όλοι μας συστηματικά και έγκυρα :bigsmile:
cancerian
04-01-2010, 02:31 AM
Kάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικό ειδικά για εμάς τους λατρεις της Ωριαιας. Μέσα απο την ιστοσελίδα του ΜyHoroscope θα μπορουσε ισως να υπάρξει κάποια στήλη που να αναφέρεται στην Ωριαία Αστρολογία αποκλειστικα , ειδικά μέσα από παραδείγματα χαρτών και αναφορές που αφορουν στους κανονες στην Ωριαια. Προσωπικα θεωρώ οτι η Τινα θα ηταν εξαιρετικη "δασκαλα" ωστε να μας προσφερει τις γνωσεις της γύρω απο την Ωριαια και να μας βοηθησει να εμβαθυνουμε ακόμα περισσοτερο τις γνωσεις μας! :bigsmile:
Υ.γ. Αυτη η Κενης Πορειας Σεληνη μας εχει καψει στις προβλεψεις!!!
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2010, 10:41 AM
Kάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικό ειδικά για εμάς τους λατρεις της Ωριαιας. Μέσα απο την ιστοσελίδα του ΜyHoroscope θα μπορουσε ισως να υπάρξει κάποια στήλη που να αναφέρεται στην Ωριαία Αστρολογία αποκλειστικα , ειδικά μέσα από παραδείγματα χαρτών και αναφορές που αφορουν στους κανονες στην Ωριαια. Προσωπικα θεωρώ οτι η Τινα θα ηταν εξαιρετικη "δασκαλα" ωστε να μας προσφερει τις γνωσεις της γύρω απο την Ωριαια και να μας βοηθησει να εμβαθυνουμε ακόμα περισσοτερο τις γνωσεις μας! :bigsmile:
Υ.γ. Αυτη η Κενης Πορειας Σεληνη μας εχει καψει στις προβλεψεις!!!
Γιάννη μου, ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης! :love:
Η Σελήνη κενή πορείας συνήθως δείχνει μια στασιμότητα τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ζώδιο. Εκείνο το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε όλοι υπόψιν μας είναι πως, είτε βρίσκεται σε κενό πορείς είτε όχι, πάντα κρατάει την τελευταία όψης της. Επίσης είναι ο μαναδικός πλανήτης του οποίου η ανοχή καλύπτει και τις 30 μοίρες του ζωδίου όταν για παράδειγμα της Αφροδίτης η ανοχή είναι 8 μοίρες, σύμφωνα πάντα με τον Λίλυ.
cancerian
04-01-2010, 07:29 PM
Γιάννη μου, ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης! :love:
Η Σελήνη κενή πορείας συνήθως δείχνει μια στασιμότητα τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ζώδιο. Εκείνο το οποίο πρέπει να λαμβάνουμε όλοι υπόψιν μας είναι πως, είτε βρίσκεται σε κενό πορείς είτε όχι, πάντα κρατάει την τελευταία όψης της. Επίσης είναι ο μαναδικός πλανήτης του οποίου η ανοχή καλύπτει και τις 30 μοίρες του ζωδίου όταν για παράδειγμα της Αφροδίτης η ανοχή είναι 8 μοίρες, σύμφωνα πάντα με τον Λίλυ.
Tινα μου, τo μοναδικό σκοτείνο σημείο που έχω στο θέμα Σεληνη Κενης Πορειας στους Ωριαιους Χαρτες ειναι το εξής:
- Οταν η Σεληνη σε Κενη Πορεια βρισκεται στις τελευταιες μοιρες ενος ζωδιου και ενας χ πλανητης στις αρχικες του επομενου, η συνοδος που θα σχηματιζει μαζι της αποτελει συγκλινουσα οψη άρα σταματα την κενη της πορεια ; H' διατηρει την κενη της πορεια μεχρι και το τελευταιο λεπτο του ζωδιου εως οτου να να μπει στην μηδενικη του επομενου όπου θα σχηματισει και την συνοδο ?
Εχω την εντυπωση (και αν κανω λαθος διορθωστε με) οτι η συνοδος { συμφωνα με τον Λιλλυ στην Ωριαια} γινεται οταν οι πλανητες ειναι αποκλειστικα στο ιδιο ζωδιο. Πχ στο φαινομενο του καψίματος ενος πλανητη απο τον Ηλιο, και οι δυο πλανητες θα πρεπει να βρισκονται στο ιδιο ζωδιο. Το φαινομενο αυτο δεν ισχυει ακόμα και οταν ο πλανητης βρισκεται στην 28η μοιρα και ο Ηλιος στην 2η του επομενου ζωδιου.
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2010, 08:14 PM
Tινα μου, τo μοναδικό σκοτείνο σημείο που έχω στο θέμα Σεληνη Κενης Πορειας στους Ωριαιους Χαρτες ειναι το εξής:
- Οταν η Σεληνη σε Κενη Πορεια βρισκεται στις τελευταιες μοιρες ενος ζωδιου και ενας χ πλανητης στις αρχικες του επομενου, η συνοδος που θα σχηματιζει μαζι της αποτελει συγκλινουσα οψη άρα σταματα την κενη της πορεια ; H' διατηρει την κενη της πορεια μεχρι και το τελευταιο λεπτο του ζωδιου εως οτου να να μπει στην μηδενικη του επομενου όπου θα σχηματισει και την συνοδο ?
Εχω την εντυπωση (και αν κανω λαθος διορθωστε με) οτι η συνοδος { συμφωνα με τον Λιλλυ στην Ωριαια} γινεται οταν οι πλανητες ειναι αποκλειστικα στο ιδιο ζωδιο. Πχ στο φαινομενο του καψίματος ενος πλανητη απο τον Ηλιο, και οι δυο πλανητες θα πρεπει να βρισκονται στο ιδιο ζωδιο. Το φαινομενο αυτο δεν ισχυει ακόμα και οταν ο πλανητης βρισκεται στην 28η μοιρα και ο Ηλιος στην 2η του επομενου ζωδιου.
Ακριβώς Γιάννη μου, σύμφωνα με τον Λίλυ. Επιπλέον οι σύχρονοι μελετητές δεν μιλούν μόνο για σύνοδο αλλά και για τις υπόλοιπες όψεις. Στο χάρτη της anastazia για παράδειγμα η Σελήνη θα μπεί στον Λέοντα, αν ο Κρόνος ήταν στην 3η μοίρα και όχι στην 4η του Ζυγού που έιναι τώρα, η Σέληνη με το εξάγωνο που θα έπιανε δεν θα βρισκόταν σε κενό πορείας . Βέβαια είπαμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της anastazias η Σελήνη λόγω Καρκίνου δεν βρίσκεται σε κενό πορείας. Όσο για το κάψιμο των πλανητών δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους ούτε για αστείο. Εγώ πάλι το λαμβάνω αλλά όχι τόσο για διαφορετικά ζώδια.
anastazia
04-01-2010, 08:21 PM
Συμφωνώ και γω για τα μαθήματα ωριαίας.Θα ήταν πολύ χρήσιμα ειδικά σε μας τους αρχάριους που τώρα ξεκινάμε να μαθαίνουμε...Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω το εξής...η αρνητική απάντηση στην ωριαία πιθανολογείται όταν οι δείκτες των ενδιαφερομένων κάνουν αρνητική όψη μεταξύ τους πχ τετράγωνο ή όταν δεν κάνουν καθόλου όψεις μεταξύ τους;Ίσως είναι λίγο γενικό αυτό που ρωτάω και δεν μπορεί να απαντηθεί μεμονωμένα αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να μου δώσει μια κατεύθυνση.Και πάλι ευχαριστώ.
cancerian
04-01-2010, 09:04 PM
Συμφωνώ και γω για τα μαθήματα ωριαίας.Θα ήταν πολύ χρήσιμα ειδικά σε μας τους αρχάριους που τώρα ξεκινάμε να μαθαίνουμε...Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω το εξής...η αρνητική απάντηση στην ωριαία πιθανολογείται όταν οι δείκτες των ενδιαφερομένων κάνουν αρνητική όψη μεταξύ τους πχ τετράγωνο ή όταν δεν κάνουν καθόλου όψεις μεταξύ τους;Ίσως είναι λίγο γενικό αυτό που ρωτάω και δεν μπορεί να απαντηθεί μεμονωμένα αλλά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσε να μου δώσει μια κατεύθυνση.Και πάλι ευχαριστώ.
Aγαπητη Αnastazia,
H αρνητικη απαντηση δεν πιθανολογειται παντα σε αρνητικη ή σε καθολου οψη μεταξυ των δεικτων. Ενα τετραγωνο μεταξυ δυο δεικτων μπορει να εξασφαλιζει το θετικο αποτελεσμα αλλα μετα απο εντονη δυσκολια πιεση κτλ. Θα πρεπει βεβαια να συνηγορουν και αλλα στοιχεια σε κατι τετοιο οπως μια αμοιβαια αποδοχη μεταξυ των σημειοδοτων πλανητων ή οι πλανητες να εχουν θεμελιωδεις δυναμεις και να μην ερχονται σε "ρηξη" με αλλους πλανητες (ιδιαιτερα αρνητικους).
Οταν δεν κανουν καθολου οψεις ισως οδηγησει στην αρνητικη εκβαση αλλα και σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να παρατηρησουμε αν εχουν καποιες "μεταβλητες" .Τετοιες ειναι αποδοχες μεταξυ τους ( προσωπικα θεωρω καλυτερες τις αμοιβαιες υποδοχες απο οτι τις μεικτες μεταξυ των σημειοδοτων). Επισης θα πρεπει να δουμε τυχον αντισκιες ή να δουμε αν υπαρχουν τα φαινομενα της συλλογης και μεταφορας φωτος μεσα απο τα οποια το ζητουμενο θα επιτευχθει αλλα με καποια εξωτερικη βοηθεια (ο μεταφορεας κ συλλεκτης πλανητης σημειοδοτει το ατομο αυτο) .
anastazia
04-01-2010, 09:37 PM
τι εννοείς με τον όρο αμοιβαία αποδοχή;
cancerian
04-01-2010, 10:05 PM
τι εννοείς με τον όρο αμοιβαία αποδοχή;
H αμοιβαια αποδοχη ειναι ενα φαινομενο που υπαρχει στην Ωριαια Αστρολογια οπου δυο πλανητες υποδεχονται ο ενας τον αλλον σε εναν απο τους 5 Θεμελιωδεις Τιτλους. Ιεραρχικα οι θεμελιωδεις τιτλοι αυτοι {και με σειρα δυναμικης} ειναι η Κυβερνηση, η Εξαρση, η Τριπλοτητα, το Οριο και το Προσωπο.
Καθε πλανητης στην Ωριαια Αστρολογια βαθμολογειται οταν βρισκεται σε εναν απο τους παραπανω θεμελειωδεις τιτλους. Οταν καποιος πλανητης δεν βρισκεται σε κανεναν απο τους θεμελιωδεις τιτλους τοτε λεμε οτι αυτος ο πλανητης ειναι περιπλανωμενος και βαθμολογειται αρνητικα. Το συστημα αυτο ειναι εξαιρετικα σημαντικο διοτι ετσι εξεταζουμε την κατασταση στην οποια βρισκεται ενας πλανητης, (αν στεκεται δυνατα στον χαρτη).
Υπαρχουν επισης αλλες 5 θεσεις οι οποιες αποδυναμωνουν εναν πλανητη και ο πλανητης βαθμολογειται αρνητικα. Αυτες ειναι οι κλασσικες θεσεις της Αδυναμιας, της Πτωσης και οπως προανεφερα της Περιπλανησης.
Εκτος απο την παραπανω βαθμολογια ενας πλανητης βαθμολογειται και αναλογα με την θεση του μεσα σε εναν Ωριαιο Χαρτη.
Αυτα σου τα αναφερω ωστε να δεις τι "παιζει" γενικα στην Ωριαια Αστρολογια ωστε να καταλαβεις τι εστι αμοιβαια υποδοχη.
Η αμοιβαια υποδοχη οπως σου ανεφερα ειναι οταν δυο πλανητες υποδεχονται ο ενας τον αλλο σε εναν απο τους 5 θεμελειωδεις τιτλους. Για παραδειγμα....
Η Σεληνη στον Ζυγο και η Αφροδιτη στον Καρκινο. Εδω υπαρχει Αμοιβαια Υποδοχη απο κυριαρχια διοτι η Σεληνη κυβερνα τον Καρκινο και η Αφροδιτη τον Ζυγο. Ο ενας πλανητης υποδεχεται τον αλλον πλανητη κατω απο την κυριαρχια του.
Η Αφροδιτη στον Αιγοκερω και ο Αρης στους Ιχθυες. Εδω υπαρχει Αμοιβαια Υποδοχη απο εξαρση , διοτι ο ενας πλανητης υποδεχεται τον αλλο πλανητη στην εξαρση του.
Εκτος απο την Αμοιβαια Υποδοχη υπαρχει κ η Μεικτη Αποδοχη οπου ενας πλανητης υποδεχεται εναν αλλο μεσα απο διαορετικες θεμελιωδεις δυναμεις. Για παραδειγμα....
Σεληνη στους Ιχθυες και Αφροδιτη στον Καρκινο. Εδω εχουμε Μεικτη Αποδοχη διοτι ο ενας πλανητης υποδεχεται τον αλλο απο Κυριαρχια και Εξαρση.
(Σημ. Η τριπλοτητα, τα ορια καθως και τα προσωπα των πλανητων "βγαινουν" απο τον Πινακα Θεμελιωδων Δυναμεων του Πτολεμαιου, οπου ειναι ενας πίνακας με μοιρες και δειχνει ανα πόσες μοιρες κυβερνα ενας πλανητης)
O πινακας φαινεται λιγο μπερδεμα αλλα ειναι πολυ ευκολο να κατανοηθει.
http://i49.tinypic.com/iy05n8.jpg
anastazia
04-01-2010, 10:14 PM
Πολύ κατανοητή η ανάλυση σου...πρέπει να ξαναδώ τον χάρτη από την αρχή λαμβάνοντας υπόψιν μου τα όσα συζητήσαμε στο συγκεκριμένο θέμα.Ευχαριστώ και πάλι!
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2010, 10:31 PM
H αμοιβαια αποδοχη ειναι ενα φαινομενο που υπαρχει στην Ωριαια Αστρολογια οπου δυο πλανητες υποδεχονται ο ενας τον αλλον σε εναν απο τους 5 Θεμελιωδεις Τιτλους. Ιεραρχικα οι θεμελιωδεις τιτλοι αυτοι {και με σειρα δυναμικης} ειναι η Κυβερνηση, η Εξαρση, η Τριπλοτητα, το Οριο και το Προσωπο.
Nα προσθέσω στην τόσο αναλυτική απάντηση του Γιάννη, πως την αμοιβαία υποδοχη δεν την συναντάμε μόνο στην ωριαία αστρολογία. ενώ επειδή η anastazia είναι σε πρώμο στάδιο ανάλυσης ωριαίου καλό είναι να εξετάσει αν υπάρχει αμοιβαία υποδοχή μόνο από κυριαρχία για να μην μπλεχτεί.
Κοραλλία Μόζορα
04-01-2010, 11:13 PM
Γεια σου, Γιάννη μου, και χρόνια πολλά.
Ο Λίλλυ δίνει παραδείγματα ωριαίων χαρτών στους οποίους δεν θεωρεί την Σελήνη κενή πορείας επειδή κάνει σύνοδο με πλανήτη αφού αλλάξει ζώδιο. Τουλάχιστο ο ένας χάρτης που θυμάμαι είχε ερώτημα αν μια γυναίκα θα έκανε παιδί και της έδωσε θετική απάντηση επειδή η Σελήνη ήταν σε ανοχή συνόδου με πλανήτη στο επόμενο της ζώδιο. Υπάρχουν μάλιστα παραδοσιακοί αστρολόγοι (π.χ. Bonatti) που δίνουν ανοχή μέχρι 12ο στις συνόδους της Σελήνης έστω κι αν γίνονται σε δυο διαφορετικά ζώδια.
Στην παραδοσιακή αστρολογία, θεωρούσαν ότι η Σελήνη είναι κενή πορείας στο διάστημα που ολοκλήρωνε μια όψη και μέχρι να μπει στην ανοχή της επόμενης όψης της έστω κι αν βρισκόταν στην μέση ενός ζωδίου. Δηλαδή θεωρούσαν ότι η Σελήνη είναι κενή πορείας όταν δεν έκανε καμμιά όψη. Στην σύγχρονη εποχή άλλαξε ο ορισμός της Σελήνης κενής πορείας. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα διαβάζοντας τους παραδοσιακούς συγγραφείς ερμηνεύουμε την κενή πορεία της Σελήνης με τον σύγχρονο ορισμό.
Ο σωστός όρος είναι αμοιβαία υποδοχή και όχι αμοιβαία αποδοχή.
anastazia
04-01-2010, 11:32 PM
Αν κατάλαβα σωστά υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη μελέτη της ωριαίας...Εγώ ξεκινάω από τα πολύ βασικά εξετάζοντας τους δείκτες των ενδιαφερομένων, τους αντιστοιχούς οίκους και των δύο ατόμων (1ο-5ο-4ο εφόσον αφορά αισθηματικό ζήτημα) και τις όψεις που σχηματίζονται.Προσπαθώ να ερμηνεύσω τα στοιχεία περίπου όπως και στην ανάλυση ενός γενέθλιου πχ τι σημαίνει ένας ανάδρομος ¶ρης στον 12ο.Βέβαια καταλαβαίνω οτι το θέμα έχει πολλές παραμέτρους που πρέπει να εξετασθούν και όπου συναντάω πρόβλημα ανατρέχω σε σχετικά άρθρα ή ζητώ την βοήθεια σας...Και πάλι ευχαριστώ για τις πολύτιμες υποδείξεις.
Μητσάκος
05-01-2010, 08:20 AM
Nα προσθέσω στην τόσο αναλυτική απάντηση του Γιάννη, πως την αμοιβαία υποδοχη δεν την συναντάμε μόνο στην ωριαία αστρολογία. ενώ επειδή η anastazia είναι σε πρώμο στάδιο ανάλυσης ωριαίου καλό είναι να εξετάσει αν υπάρχει αμοιβαία υποδοχή μόνο από κυριαρχία για να μην μπλεχτεί.
Να προσθέσω και εγώ με αφορμή τα περί την αμοιβαία υποδοχή, ότι η ωριαία αστρολογία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος της αστρολογίας που για να τον λειτουργήσεις πρέπει πρώτα να έχεις χωνέψει καλά τη λεγόμενη και κλασική αστρολογία, τη βάση δηλαδή της αστρολογίας. Επειδή πολλοί όμως πιστεύουν ότι η ωριαία είναι ....πιο εύκολη, καταπιάνονται με αυτήν θέλοντας μια αμεσότητα.
Για εμένα είναι υπερβολή κάποιος που δεν γνωρίζει τον όρο "αμοιβαία υ(α)ποδοχή" και τη σημασία του να ασχολείται με την ωριαία, καθώς είναι εμφανές ότι αγνοεί βασικές αρχές της κλασικής αστρολογίας, οπότε είναι εξίσου λογικό να χάνεται στο πέλαγος των κανόνων και των εξειδικεύσεων της ωριαίας. Γράφει ο Γιάννης για όρια, πρόσωπα και μεταφορές ή παρεμποδίσεις Φωτός και άντε κάποιος αρχάριος στην αστρολογία να μπορέσει να συνδυάσει όλα αυτά. Δεν υποστήρίζω ότι είναι πυρηνική φυσική, αλλά όσο να είναι, ένα βάθος και μια πολυπλοκότητα τα έχει η αστρολογία.
Στην περίπτωση της αγαπητής anastazia είναι προφανές ότι αυτή δεν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της ανάλυσης ωριαίου, αλλά σε πρώιμο στάδιο γενικότερα, οπότε καλό θα ήταν να πάρει από την αρχή την κλασική αστρολογία πρώτα και μετά να προχωρήσει σε πιο εξειδικευμένες εφαρμογές της.
Το ίδιο γίνεται και με τα μεσοδιαστήματα ή τους υποθετικούς της Uranian, που βλέπω πολλούς να τα υπολογίζουν, ενώ ουσιαστικά έχουν τεράστια κενά.
Εν κατακλείδι, πρέπει να ξεκινάμε το κτίσιμο μιας πολυκατοικίας από τα θεμέλια και όχι από το ρετιρέ. Διαφορετικά, στην ακραία περίπτωση που καταφέρουμε και συναρμολογήσουμε τον σκελετό και βάλουμε πατώματα, όσο και να αισθανόμαστε ότι καταφέραμε κάτι, το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα το οικοδόμημά μας θα καταρρεύσει και θα διαπιστώσουμε ότι ο χρόνος για την ανοικοδόμηση είναι ο ίδιος και ίσως περισσότερος με το χρόνο που θα χρειαζόμασταν αν ξεκινούσαμε εξαρχής από τα θεμέλια :bigsmile:
Ο πίνακας είναι πολύ καλός Γιάννη. Και πως να μην είναι άλλωστε αφού τον έχω φτιάξει με τα χεράκια μου και μου έφαγε πάνω από 2 ώρες.
Απλά να παραθέτουμε καμια πηγούλα.
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/3298-%FC%F1%E9%E1-%DE-%FC%F1%EF%E9.html?garpg=4
O πινακας φαινεται λιγο μπερδεμα αλλα ειναι πολυ ευκολο να κατανοηθει.
http://i49.tinypic.com/iy05n8.jpg
cancerian
05-01-2010, 06:18 PM
Ο πίνακας είναι πολύ καλός Γιάννη. Και πως να μην είναι άλλωστε αφού τον έχω φτιάξει με τα χεράκια μου και μου έφαγε πάνω από 2 ώρες.
Απλά να παραθέτουμε καμια πηγούλα.
http://www.myhoroscope.gr/16-%F0%EB%E1%ED%DE%F4%E5%F2-%EA%E1%E9-%F0%EB%E1%ED%E7%F4%EF%E5%E9%E4%E5%DF%F2/3298-%FC%F1%E9%E1-%DE-%FC%F1%EF%E9.html?garpg=4
Συγνώμηηηηηηηη :love: . Απλά το θεώρησα δεδομένο να τον παραθέσω χωρίς πηγή μιας και τον βρήκα απο το ίδιο site!!! Sorry!! :bigsmile:
Εγώ τον βρήκα πάντως και σε ενός μπλογκερά το μαγαζί που πρόσφατα είδα ότι τον σούταραν από ένα άλλο φόρουμ γιατί το λεηλατούσε.
Και φυσικά χωρίς πηγή :bigsmile:
cancerian
05-01-2010, 06:22 PM
Για εμένα είναι υπερβολή κάποιος που δεν γνωρίζει τον όρο "αμοιβαία υ(α)ποδοχή" και τη σημασία του να ασχολείται με την ωριαία, καθώς είναι εμφανές ότι αγνοεί βασικές αρχές της κλασικής αστρολογίας, οπότε είναι εξίσου λογικό να χάνεται στο πέλαγος των κανόνων και των εξειδικεύσεων της ωριαίας. Γράφει ο Γιάννης για όρια, πρόσωπα και μεταφορές ή παρεμποδίσεις Φωτός και άντε κάποιος αρχάριος στην αστρολογία να μπορέσει να συνδυάσει όλα αυτά. Δεν υποστήρίζω ότι είναι πυρηνική φυσική, αλλά όσο να είναι, ένα βάθος και μια πολυπλοκότητα τα έχει η αστρολογία.
Mητσάκο έχεις δίκιο... Απλά ήταν ένας τρόπος να δείξω στην φίλη μας από που προέρχεται ο όρος που έθεσε {....και ένας έμμεσος τρόπος για να δείξω αυτά που πολύ σωστά αναφέρεις }
anastazia
05-01-2010, 08:10 PM
Οι υποδείξεις όλων σας με βοήθησαν πολύ μπορώ να πω και μάλιστα μου έδωσαν έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση με το θέμα.Βέβαια από οτι κατάλαβα είναι λίγο νωρίς για μένα να ασχοληθώ με το ''κομμάτι'' ωριαία που είναι αρκετά πολύπλοκο και σύνθετο.Προς το παρόν λοιπόν ας συλλέγω γνώσεις...Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.Καλή χρονιά σε όλους!
παλίρροια
05-01-2010, 08:18 PM
Οι υποδείξεις όλων σας με βοήθησαν πολύ μπορώ να πω και μάλιστα μου έδωσαν έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση με το θέμα.Βέβαια από οτι κατάλαβα είναι λίγο νωρίς για μένα να ασχοληθώ με το ''κομμάτι'' ωριαία που είναι αρκετά πολύπλοκο και σύνθετο.Προς το παρόν λοιπόν ας συλλέγω γνώσεις...Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας.Καλή χρονιά σε όλους!
:bigsmile:Καλή Χρονιά και να είσαι σίγουρη πως μέσα απο το φόρουμ θα βοηθηθείς πάρα πολύ όπως και όλοι εμείς τα νέα μέλη στη συλλογή γνώσεων όπου τα παλαιότερα και έμπειρα μέλη μας δίνουν!!:cheesy:
Κάθε φορα που μπάίνω στο site αισθάνομαι ότι κόβω καινούργιο καρπό απο ένα τεράστιο δέντρο συλλογής πληροφοριών και γνώσης!!!:bigsmile: