View Full Version : [Συζήτηση] Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του
Τίνα Ζαχαριάδου
16-12-2009, 02:35 PM
Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια, πόλη που ανήκε στην Ελληνική επικράτεια, το 330 μ.Χ. Πέθανε στα 48 του χρόνια, ενώ από την πρώτη του κιόλας νιότη μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς. Το κυριότερο έργο του ήταν η ίδρυση της «Βασιλειάδας», μίας πόλης με φιλανθρωπικά ιδρύματα, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ανακουφίσει τους άπορους και βασανισμένους συνανθρώπους του. Βλέπουμε για αρχή ένα έντονο αστρολογικά Ουράνιο - Ποσειδώνιο στοιχείο. Όταν ο Βασιλιάς Ιουλιανός διέταξε να επιβληθούν δυσβάσταχτοι φόροι σε όλη την επαρχία, ο Άγιος Βασίλειος για να βοηθήσει όσους υπέφεραν, έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά. Σε κάθε ψωμί από αυτά, έβαλαν από ένα χρυσό νόμισμα ή ένα χρυσαφικό και μοίρασαν από ένα σε κάθε σπίτι. Κατά αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το έθιμο της βασιλόπιτας, ένα έθιμο το οποίο διατηρείται μέχρι και τις ημέρες μας.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C E%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1-153/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C F%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-12928/)
Fotini Christodoulou
16-12-2009, 03:10 PM
Πολύ όμορφο κείμενο και προσέγγιση, ευχαριστούμε:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
16-12-2009, 07:47 PM
Χαίρομαι που σου άρεσε Φωτεινή μου!
Σε ευχαριστώ πολύ!
giannas
16-12-2009, 08:10 PM
Μπράβο ....παρα πολύ ωραίο το άρθρο,
Συγχαρητήρια:cheesy::cheesy:
τεκμηρίωσες τις περσινές εικασίες που έκανα , για το ποια ζώδια και οίκοι είναι τονισμένα στον χάρτη του!!!!
Χαχαχαχαχαχα
Ευχαριστώ πολύ....!!!!!!:icon_smile:
cancerian
16-12-2009, 10:39 PM
Eνα απο τα καλυτερα αρθρα που διαβασα ποτε!!!!!! Γεματο φαντασια .... :bigsmile:
saggitar1
17-12-2009, 12:11 AM
Παρα πολυ ωραιο!! Το ευχαριστηθηκα!!:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
17-12-2009, 11:58 AM
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης μου για το ωροσκόπιο του ¶γιου βασίλη.
Φυσικά οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, ευχαρίστως την συζητάμε.
¶λλωστε είπαμε, φανταστικό ωροσκόπιο είναι και ο καθένας μπορεί αν το επιθυμεί, να προσθέσει "τις πινελιές του"
ΥΓ. Γιάννη μου, έβαλα τον Ποσειδώνα μου σε λειτουργία για να βγει το συγκεκριμένο άρθρο :xmas-smiley-029::xmas-smiley-029::xmas-smiley-029:
whisperer
17-12-2009, 02:43 PM
αχου το...το άρθρο ήταν κουκλίστικο...ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!
Τίνα μου, ιδιαίτερα θέλω να σε ευχαριστήσω...εγώ....γιατί αν κοιτάξεις τον χάρτη μου θα μπορούσες να πεις ... ότι είμαι ενας εν δυνάμει Αη Βασίλης...! :cheesy::cheesy::cheesy:
χαχαχα. Οι ομοιότητες ήταν αρκετές....μπορώ να πω...!
Γέλιο ειχε και αρκετή έμπνευση! Μπράβο ρε Ποσειδώνα..ατελείωτε!
:bigsmile:
cancerian
17-12-2009, 08:15 PM
ΥΓ. Γιάννη μου, έβαλα τον Ποσειδώνα μου σε λειτουργία για να βγει το συγκεκριμένο άρθρο :xmas-smiley-029::xmas-smiley-029::xmas-smiley-029:
Χεχεχεχε , ειχα καποιες υποψιες μπορω να σου πω ... :Santa1::Santa1:
ROSEILLA
18-12-2009, 02:17 AM
exairetiko!!!! sygxarithria gia ton tropo pou plaisiothike to keimeno me ton astrologiko xarti!!!
Τίνα Ζαχαριάδου
18-12-2009, 03:14 AM
Ώστε έχει στοιχεία του χάρτη σου whisperer? Έπρεπε να τον έχω κοιτάξει από την αρχή τότε!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! :icon_biggrin::icon_biggrin:
ρουλα13
23-12-2009, 12:10 AM
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!!:::laugh:
Τίνα Ζαχαριάδου
23-12-2009, 01:52 AM
Σε ευχαριστώ πολύ ρούλα13!
Πέρα από τον μύθο που όλοι έχουμε πλάσει για τον ¶γιο Βασίλη, η αίσθηση του ότι υπάρχει έστω και σαν παραμύθι είναι πέρα για πέρα πραγματική.
karaim
26-12-2009, 09:07 PM
ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ "ΜΑΓΟΥΣ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ! ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ! ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ Ο ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΡΗΧΟ; ΛΕΩ... ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!
Τίνα Ζαχαριάδου
27-12-2009, 02:54 AM
Αγαπητή Karaim Χρόνια πολλά!
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, να τονίσω όμως ότι το ωροσκόπιο αυτό είναι "κατασκευασμένο" από εμένα και δεν είναι το ωροσκόπιο του Μεγάλου Βασιλείου αλλά του ¶γιου εκείνου που κάθε χρόνο κατεβαίνει από την καμινάδα και μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ενός δηλαδή φανταστικού. Το ωροσκόπιο αυτό όσο και να ψάξει κάποιος δεν θα το βρει πουθενά διότι το έφτιαξα σύμφωνα με την μορφή που του έχει αποδοθεί τον τελευταίο αιώνα και σύμφωνα πάντα με τό πως τον βλέπω εγώ αστρολογικά.
Όσο για τους Λέοντες πολλά χαρακτηριστικά μπορούμε να τους προσδώσουμε, όμως το "ρηχοί" δεν νομίζω πως τους χαρακτηρίζει και αυτό γιατί οι Λέοντες φημίζονται για την "μεγάλη αγκαλιά" που διαθέτουν για όλο τον κόσμο αλλά και για την περηφάνεια τους. Επίσης ένας Λέοντας δεν είναι επιφανειακός (τουλάχιστον δεν είναι πρώτος στην λίστα σε σχέση με άλλα ζώδια) για να τον χαρακτηρίσουμε ρηχό. Πάντως θα με ενδιέφερε να ακούσω, όχι μόνο από εσένα αλλά και από άλλα μέλη, ποιος ωροσκόπος θα του ταιριάζε η τέλος πάντων ποιές άλλες πλανητικές θέσεις πίστευετε θα μπορούσαν να τον αντιπροσωπεύουν.
Και πάλι σε ευχαριστώ.
Etoil
27-12-2009, 09:51 PM
Πολυ ωραιο αρθρο, μαγευτικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :love:
Τίνα Ζαχαριάδου
28-12-2009, 03:59 AM
Αγαπητή Etoil χαίρομαι που που κατάφερα να σε "μαγέψω" με το ωροσκόπιο του ¶γιου Βασίλη.
Ευχαριστώ πολύ και Χρόνια σου Πολλά!
kentauros
28-12-2009, 04:23 PM
XA XA KALO:laugh::toung: