View Full Version : Αστρολογικές απορίες
Χαίρετε. :)
είμαι γυναίκα, γεννήθηκα Θεσσαλονίκη, στις 19 Απριλίου 1973, και ώρα 16.30. Αλλού με εμφανίζουν Κριό και αλλού Ταύρο. ΚΑι αλλού ο ωροσκόπος μου είναι ΑΠρθένος και αλλού Ζυγός. Μπορείτε να με διαφωτίσετε?
Και γενικά, διαπιστώνω ότι δεν έχω συμπεριφορά αμιγώς του Κριού (μάλλον έχω ελάχιστα του Κριού) , αλλά περισσότερο... λίγο απ' όλα τα ζώδια.
Και με άνδρες ποιου ζωδίου ή ποιοων συνδυασμών θα ταίριαζα?
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
Λίλιαν Σίμου
29-06-2005, 12:14 AM
Αγαπητή φίλη tza
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παραθέτετε, ο Ωροσκόπος σας είναι στο τέλος της Παρθένου, δηλαδή στις 27 μοίρες 59' και ο Ήλιος σας (το ζώδιό σας) είναι στον Κριό, στις 28 μοίρες 53'. Έχετε την Σελήνη στις 12 μοίρες 30' του Υδροχόου.
Σχετικά με την ερώτησή σας, με ποια ζώδια ταιριάζετε, δεν θα σας απαντήσω, γιάτί αντιμετωπίζουμε εδώ στο φόρουμ με σοβαρότητα την αστρολογία. Αν σας πω ένα ζώδιο, θα είναι σαν να κοιτάζω μόνο τον Ήλιο του συντρόφου σας. Αλλά για να ταιριάξετε με κάποιον, χρειάζεται ολόκληρη η μελέτη του δικού σας και του δικού του χάρτη. Δηλαδή, η συναστρία σας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Αφού ευχαριστήσω θερμά για την άμεση απάντηση, θα ήθελα να πω ότι μέχρι τώρα γνώριζα ότι η Σελήνη μου είναι στο Σκορπιό (σύμφωνα με διάφορους πίνακες κλπ), αλλά εσείς μου λέτε ότι είναι στον Υδροχόο. Πως εξηγείται αυτό?
Και άλλη μια ερώτηση, συναστρίας:θα ταίριαζα (έχετε τα στοιχεία μου) με κάποιον γεννημένο 27-6-1964? Και τι γνώνμη έχετε, να κάνω εγώ πρώτο βήμα προσέγγισης ή να περιμένω
1000 ευχαροστώ εκ των προτέρων
retrograde
10-07-2005, 01:48 AM
Αγαπητή tza,
Σύμφωνα με τα στοιχεία της γέννησής σας όπως σας έγραψε η κυρία Σίμου, δηλαδή στις 4.30 το απόγευμα οι υπολογισμοί είναι αυτοί που σας δίνει υπεύθυνα.
Για να απαντηθεί γιατί αλλού βρίσκετε σε διαφορετικές θέσεις τους πλανήτες σας πρέπει να μας πείτε που είναι αυτό το "αλλού", πόσο υπεύθυνο είναι σαν υπολογιστικό και τι στοιχεία χρησιμοποιεί.
Όσο για την ερώτηση συναστρίας που επιθυμείτε ανήκει σε άλλη θεματική ενότητα και μπορείτε αν θέλετε διαβάσετε αυτό. (http://horoscope.gr/showthread.php?t=709)
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα,
ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σας.
α. Και για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, δεν ήθελα να προσβάλω την κα Σίμου με αυτή την ερώτησή μου, απλά μου έκανε εντύπωση. Το "αλλού", λοιπόν, αναφέρεται σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικές με αστρολογία, αγγλόφωνες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το είδος του software που χρησιμοποιούν. Απλά, όποτε έχω δώσει τα στοιχεία μου (βάζοντας και την πόλη γέννησης) μου εμφανίζουν τα ίδια, αναφορικά με τις θέσεις των πλανητών. Θυμάμαι ενδεικτικά, το WORLD-OF-WISDOM και το ASTRODIENST, ASTROLOGY.COM
Β. για την ερώτησή μου της συναστρίας, η θέση σας κατανοητή και σεβαστή (αν και έχω μια αγωνία για το θέμα)
γ. όταν κάποιος είναι γεννημένος την τελευταία ημέρα ενός ζωδίου, επηρεάζεται και από το επόμενο (πχ εγώ από τον ΤΑύρο) ή μόνο άπό τις θέσεις των υπόλοιπων πλανητών?
ευχαριστώ πολύ
astroman
11-07-2005, 11:17 PM
Καλησπέρα και από μένα. Θέλω να πω ότι υπάρχουν μικροδιαφορές στα software αστρολογίας. Εγώ το κοίταξα με δύο προγράμματα (janus και astrolog) και ο ήλιος βγαίνει στις 23 μοίρες και 29' του Κριού και ο ωροσκόπος στις 28 μοίρες και 24' της Παρθένου. Η διαφορά έγκειται κυρίως στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος που μπορεί να διαφέρει από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Οι υπολογισμοί έγιναν με μήκος 22:56 ανατολικά και πλάτος 40:38 βόρεια για Θεσσαλονίκη. Αλλά είστε σίγουρη ότι γεννηθήκατε 4:30; Και το λέω αυτό γιατί στις 4:38 ο ωροσκόπος σας αλλάζει και γίνεται ζυγός. Όσο για το ζώδιο είστε σίγουρα Κριός αλλά στο μεταίχμιο με Ταύρο. Τα χαρακτηριστικά ενός ζωδίου από ένα άλλο αλλάζουν βαθμιαία και όχι απότομα. Έτσι έχετε χαρακτηριστικά και από το επόμενο ζώδιο. Η σελήνη βρίσκεται στις 22 μοίρες και 18' του Σκορπιού.
Άκης Αντωνίου
12-07-2005, 12:32 AM
Χωρις να θελω να επεμβω στα περι προγραμματων , οι πλειονοτητα των συναδελφων χρησιμοποιουν το SOLARFIRE και το KEPLER . Ειναι επαγγεματικα ,αξιοπιστα μιας και το χρησημοποιουν το 90% των αστρολογων παγκοσμιως. Τωρα το astrolog kai to janous ειναι προγραμματα που κατεβαινουν απο το ιντερνετ. Θεωρω πως οι συναδελφοι απο εδω σας δινουν υπευθυνες και σοβαρες προβλεψεις .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
bookseller
12-07-2005, 01:01 AM
Είναι γεγονός όπως λέει και ο κύριος Αντωνίου ότι οι αστρολόγοι του Horoscope χρησιμοποιούν τα προγράμματα που ανέφερε. Όμως, απ' ότι φαίνεται μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα δεν έγιναν σωστά οι υπολογισμοί της φίλης μας. Είναι ένα φαινόμενο που μου συμβαίνει κι εμένα παρόλο που είμαι αρκετά επιμελής.
Παρακαλώ τον κ. Αντωνίου να υπολογίσει εκ νέου όπως και τη κυρία Κόντη διότι η αστρολόγος μας κυρία Σίμου λείπει σε θερινές διακοπές.
Εγώ πάντως παρόλο που δεν είμαι αστρολόγος χρησιμοποιώντας το Solar fire με γεωγραφικές συντεταγμένες για Θεσσαλονίκη 40°N38' και 022°E56' και ώρα γέννησης 4.30 μ.μ. έχω τα κάτωθι στοιχεία.
Ήλιος 29° 23'23'' Κριού και όχι 23 μοίρες και 29' του Κριού όπως έγραψε ο φίλος μας astroman (η κεκτημένη ταχύτητα που έλεγα παραπάνω επιβεβαιώνεται)
Ωροσκόπος 28° 23'37'' Παρθένου
Σελήνη 22° 13'45'' Σκορπιού
Mεσουράνημα 28° 08'40'' Διδύμων
Τέλος να μου επιτραπεί να ευχαριστήσω τη φίλη μας tza για την κατανόηση των όρων του δικτυακού μας τόπου και την ευγενική της προσέγγιση όπως και τον φίλο μας astroman για την παρέμβαση και τις διευκρινίσεις και ελπίζω στη μεγαλύτερη συμμετοχή τους.
Φιλικά
Άκης Αντωνίου
12-07-2005, 01:43 AM
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θεμα σας ειναι ως εξης: ΗΛΙΟΣ 29 μοιρες και 23 ΄ Κριου
ΣΕΛΗΝΗ 22μοιρες και 12 του Σκορπιου, ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ 28μοιρες 24 της Παρθενου και ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ 28 μοιρες 09 των Διδυμων
Επαληθευση εγινε και με το Κεπλερ ()
ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
astroman
12-07-2005, 03:52 AM
Όντως κεκτημένη ταχύτητα για τον ήλιο. Όσο για το solar fire 5 και αυτό κατεβαίνει από το internet. Το janus είναι και αυτό επαγγελματικό και χρησιμοποιείται ευρέως παγκοσμίως, αλλά όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα. Το astrolog (που κατά την προοσωπική μου άποψη είναι το καλύτερο, αλλά δεν προωθείται γιατί είναι δωρεάν) δίνει την σελήνη στις 22μοιρες και 13 του Σκορπιου. Τα άλλα στοιχεία είναι ακριβώς τα ίδια.
Άκης Αντωνίου
12-07-2005, 09:19 PM
Αγαπητε astroman θεωρω πως το astrolog ειναι ενα προγραμμα αρκετα καλο αλλα δεν ειναι επαγγελματικο. Η μια λειτουργια που εχει να προωοθει τις ακμες και τους πλανητες real time ,απο μονο του μονο στην ωριαια και στην χρηματηστηριακη αστρολογια εξυπηρετει για αυτο και καποιοι συναδελφοι το συνιστουν. Αλλωστε για να το χρησιμοποιει το 90% των αστρολογων το Solar fire κατι λεει αυτο. Σημειωση οτι εγω ειμαι φανατικος του Κεπλερ αλλα αντε κανε διορθωση ωροσκοπιου με dos kepler . Φλερταρεις με το εγκεγφαλικο
Παντως σαν freeware ειναι σουπερ.
ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Καλημέρα,
ευχαριστώ πολύ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Τα στοιχεία που μου δίνετε είναι αυτά που γνώριζα κι εγώ.
Τώρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ρόλο παίζει το "μεσουράνημα" και ειδικά στις "28 μοίρες 09 των Διδύμων", γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα?
Καλημέρα και πάλι
Βασιλική Κόντη
13-07-2005, 10:07 AM
Χαίρετε. :)
είμαι γυναίκα, γεννήθηκα Θεσσαλονίκη, στις 19 Απριλίου 1973, και ώρα 16.30. Αλλού με εμφανίζουν Κριό και αλλού Ταύρο. ΚΑι αλλού ο ωροσκόπος μου είναι ΑΠρθένος και αλλού Ζυγός. Μπορείτε να με διαφωτίσετε?
Και γενικά, διαπιστώνω ότι δεν έχω συμπεριφορά αμιγώς του Κριού (μάλλον έχω ελάχιστα του Κριού) , αλλά περισσότερο... λίγο απ' όλα τα ζώδια.
Και με άνδρες ποιου ζωδίου ή ποιοων συνδυασμών θα ταίριαζα?
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
Άγαπητή φίλη,
η απάντηση της Κας Σίμου είναι απόλυτα σωστή.Τα στοιχεία σας ελέγχθηκαν και από τον δικό μου υπολογιστή και είναι δοσμένα με μεγάλη ακρίβεια.Σε ότι αφορά προσωπικές προβλέψεις πρέπει να πληρείτε κάποιες προυποθέσεις καθότι δεν είστε στην σωστή θεματική ενότητα.
Φιλικά
Βασιλική Κόντη
Αστρολόγος-Συγγραφέας-Συνεργάτης Horoscope
Κυρία Κόντη,
τελικά έχω Σελήνη στον Υδροχόο? Αυτό να συμπεράνω?
Και το τι σημαίνει το μεσουράνημά μου υπάγεται στις προσωπικές προβλέψεις?
Ευχαριστπω πολύ