PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Σαδισμός και αστρολογία

Χρήστος Άρχος
07-11-2009, 09:02 AM
Ο σαδισμός στην Ιστορία...
Ο σαδισμός είναι μία μορφή ψυχαναγκασμού η οποία κατακλύζει τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου, πολλές φορές και την ίδια την καθημερινότητα του. Η ιδέα του απόλυτου έλεγχου επάνω στον άλλο αλλά και η δυνατότητα μέσω αυτού του ελέγχου να προσφέρει πόνο πολλές φορές προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους γύρω του και ίσως να σοκάρει με την σκληρότητά του. Ο σαδισμός είναι μία πανάρχαια ψυχολογική κατάσταση για τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε πολλές μυθολογίες και κουλτούρες βλέπουμε την εικόνα ενός σαδιστή θεού ο οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ταλαιπωρεί με ιδιαίτερο τρόπο τους ήρωες ή και άλλους θεούς. Η ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, αλλά ακόμα και η ίδια η ψυχανάλυση στο παρελθόν, μέσα από τα ίδια τα χείλια του Freud, είχε μιλήσει για έναν σαδιστή θεό, αυτόν της Παλαιάς Διαθήκης, που βέβαια εκφραζόταν μέσα από κάποιες ανάγκες τις εβραϊκής κουλτούρας. Αν πάμε στους πολιτισμούς της Αμερικής πριν ακόμη από την έλευση του Κολόμβου, θα παρατηρήσουμε πολλές πρακτικές οι οποίες είχαν ως βαθύτερο ψυχολογικό αίτιο την έκφραση του σαδιστικού στοιχείου, συγκαλυμμένου πάντα για την απενοχοποίηση βέβαια του θρησκευτικού στοιχείου, το οποίο και πάντα σε όλες τις κουλτούρες ήταν φορέας δικαιολόγησης του σαδισμού της ανθρώπινης φύσης.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Σαδισμός και αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%83%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-13163/)

loulakopia
07-11-2009, 09:25 PM
Εχω αρκετα απο τα παραπανω αλλα δεν μου εχει βγει καμια σαδιστικη συμπεριφορα.....

Μητσάκος
08-11-2009, 08:20 AM
Εχω αρκετα απο τα παραπανω αλλα δεν μου εχει βγει καμια σαδιστικη συμπεριφορα.....
Είναι θέμα ενεργοποίησης. Μην βιάζεσαι, λοιπόν :cheesy:

edward
08-11-2009, 06:40 PM
ρε αραχτε ενα αρθρο ειναι μονο:laugh:

toniats
08-11-2009, 08:09 PM
ρε αραχτε ενα αρθρο ειναι μονο:laugh:

Είναι καλό άρθρο όμως...

Ενδιαφερουσες οι "Αστρολογικές Ενδείξεις" του σαδισμού αν και διαφωνω πως ακόμα και ο δυσλειτουργικός Κρόνος "χρειάζεται οπωσδήποτε". Η δυσλειτουργική Σελήνη αντίθετα μάλλον είναι απαραίτητη. Για μένα η κύρια ένδειξη ειναι η Σελήνη σε σύνθετες και δύσκολες όψεις με τον Αρη τον Πλούτωνα και τα δύσκολα παιδικά χρόνια που δίνει σε κάποιες θέσεις ο Κρόνος...

Σοβαρότερες ενστανσεις έχω επί του Φαινομενικού Σαδιστή και αν μπορούμε ή όχι να τον κατηγορήσουμε (εμείς κι η δικαιοσύνη) για σαδισμό.

Η κυρία Μ, η παραδειγματική ιστορία του άρθρου, θα έχανε κάθε εμπιστοσύνη στον ψυχοθεραπευτή που θα υποστήριζε καθαρά και στα μούτρα της ότι ο δικός της μαζοχιστικός ψυχαναγκασμος "διαμορφωσε" την σαδιστική προσέγγιση του συντρόφου της.

....αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία:bigsmile:

από το άρθρο απουσιάζει ένα καλό σαδιστικό ωροσκόπιο

kiaRRa
08-11-2009, 08:40 PM
Και τι είναι καλυτερο από το χάρτη του Μαρκήσιου ντε Σαντ που εκεί οφείλεται και η ονομασια του όρου.... :weird:

astarth
09-11-2009, 06:27 PM
το αρθρο ειναι φοβερο, τα λεει πολυ καλα και αστρολογικα και στην ψυχολογικη αναλυση φυσικα.. αχ να χαρω τον αρη μου στον σκορπιο κ τον διδυμο του 5του μου.. χαχαχα! να ειστε καλα..

juanita24
25-11-2009, 02:15 PM
ενδιαφερουσα προσεγγιση...