PDA

View Full Version : Τ- τετραγωνο

loulakopia
02-11-2009, 03:15 PM
Κατα την γνωμη σας τι συμαινει σε εναν γενεθλιο χαρτη το Τ- τετραγωνο Ουρανου-Μεσουρανηματος-Οροσκοπου και Ουρανου-Χειρωνα- Οροσκοπου?

Μητσάκος
02-11-2009, 03:29 PM
Κατα την γνωμη σας τι συμαινει σε εναν γενεθλιο χαρτη το Τ- τετραγωνο Ουρανου-Μεσουρανηματος-Οροσκοπου και Ουρανου-Χειρωνα- Οροσκοπου?
Το πρώτο δεν παίζει, γιατί δεν συμμετέχουν τουλάχιστον δύο πλανήτες :bigsmile:

Δημήτρης_Σ
02-11-2009, 03:37 PM

Αυτόνομη ασυμβίβαστη προσωπικότητα, με εσωτερικές και εξωτερικές εντάσεις που δεν θα συμβιβαστεί εύκολα και θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να είναι ο εαυτός του. Η αντίθεση Ουρανού./Χείρωνα δείχνει ιδιαίτερα χαρισματικό και ρηξικέλευθο άτομο. Προβλήματα με την οικογένεια (πατέρα/μητέρα πιθανόν) και μια ανεξάρτητη επαγγελματική δραστηριότητα, πχ ελεύθερος επαγγελματίας, θεραπευτής, αστρολόγος, ψυχολόγος, κάποιος που δεν μπορεί να πάει με τα νερά των πολλών, και που οι δραστηριότητες και τα κίνητρά του έχουν έναν πολύ προσωπικό, ίσως και ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Συχνά διασπάσεις και διχασμοί στο περιβάλλον και ρήξεις με αυτό. Ο άνθρωπος που πρέπει να κάνει το δικό του για να νοιώθει καλά. Ανήσυχο άτομο, υπερβολικές και ξαφνικές αλλαγές στη ζωή (όχι μια ήρεμη ζωή ρουτίνας).

atrium
02-11-2009, 04:23 PM
Καλησπέρα σε όλους!!!!!
Όταν έχουμε Αφροδίτη σύνοδο MC, Πωσειδώνα σύνοδο ΙC και ¶ρη στην ακμή 7ου ( εννοείται τετράγωνο με ¶φρο και Πωσ), μιλάμε για Ταυ, η λαμβάνουμε υπ' όψιν μας και τον ωροσκόπο οπότε πάμε σε μεγάλο τετράγωνο????:wacko:
Thnx:bigsmile:

Δημήτρης_Σ
02-11-2009, 04:51 PM
Καλησπέρα σε όλους!!!!!
Όταν έχουμε Αφροδίτη σύνοδο MC, Πωσειδώνα σύνοδο ΙC και ¶ρη στην ακμή 7ου ( εννοείται τετράγωνο με ¶φρο και Πωσ), μιλάμε για Ταυ, η λαμβάνουμε υπ' όψιν μας και τον ωροσκόπο οπότε πάμε σε μεγάλο τετράγωνο????:wacko:
Thnx:bigsmile:

Δηλαδή 2 ταυ και αντίθεση 'Αρη - Ωροσκόπου ? Eρμηνεύονται και τα δυο "συμπλέγματα" και κάνεις σύνθεση. Λόγου χάρη εδώ μπορεί να υπάρχει μια καλλιτεχνική φύση που άθελά της εγκλωβίζεται, ίσως και λόγω εχθροτήτων/ανταγωνισμών, αλλά και λογω ανασφαλειών και αναποφασιστικότητας (οι σύνοδοι Ποσειδώνα/ΙC δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την πραγμάτωση και την αναγνώριση), καθώς μπορεί να υπάρχουν και σοβαρά αίτια - προβλήματα στο πατρικό σπίτι. Το σπίτι σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι, γιατί από τη μία μπορεί να αναπτύσσει στο άτομο την φαντασία και να το τροφοδοτεί με οράματα, να του διευρύνει τους ορίζοντες, από την άλλη μπορεί να το κάνει εξωπραγματικά φιλόδοξο ή ανεδαφικό. 'Εχει και την αντίθεση 'Αρη/Ωρ, πιθανόν θα "παίζουν" λοιπόν ακόμα και αρκετές συγκρούσεις και αρκετοί φανεροί εχθροί. Αυτά τα ολίγα αν και δεν μπορώ εύκολα αν δεν δω οπτικά τον χάρτη. Η αντίθεση Αφροδίτη - Ποσειδώνα θα τον κάνει να επιλέγει πάντα υποσυνείδητα το "μαλακό μονοπάτι", το στρωμένο με τριαντάφυλλα δρόμο. Μπορεί ετσι να τον κουράζουν ιδιαίτερα οι αντιπαραθέσεις στις οποίες θα μπλέκει μια ζωή εκούσια ή ακούσια.

atrium
02-11-2009, 04:56 PM
Δηλαδή 2 ταυ και αντίθεση 'Αρη - Ωροσκόπου ? Eρμηνεύονται και τα δυο "συμπλέγματα" και κάνεις σύνθεση. Λόγου χάρη εδώ μπορεί να υπάρχει μια καλλιτεχνική φύση που άθελά της εγκλωβίζεται, ίσως και λόγω εχθροτήτων/ανταγωνισμών, αλλά και λογω ανασφαλειών και αναποφασιστικότητας (οι σύνοδοι Ποσειδώνα/ΙC δεν είναι ό,τι το καλύτερο για την πραγμάτωση και την αναγνώριση), καθώς μπορεί να υπάρχουν και σοβαρά αίτια - προβλήματα στο πατρικό σπίτι. Το σπίτι σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι, γιατί από τη μία μπορεί να αναπτύσσει στο άτομο την φαντασία και να το τροφοδοτεί με οράματα, να του διευρύνει τους ορίζοντες, από την άλλη μπορεί να το κάνει εξωπραγματικά φιλόδοξο ή ανεδαφικό. 'Εχει και την αντίθεση 'Αρη/Ωρ, πιθανόν θα "παίζουν" λοιπόν ακόμα και αρκετές συγκρούσεις και αρκετοί φανεροί εχθροί. Αυτά τα ολίγα αν και δεν μπορώ εύκολα αν δεν δω οπτικά τον χάρτη. Η αντίθεση Αφροδίτη - Ποσειδώνα θα τον κάνει να επιλέγει πάντα υποσυνείδητα το "μαλακό μονοπάτι", το στρωμένο με τριαντάφυλλα δρόμο. Μπορεί ετσι να τον κουράζουν ιδιαίτερα οι αντιπαραθέσεις στις οποίες θα μπλέκει μια ζωή εκούσια ή ακούσια.
Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!!!!! Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα:nuts: :nuts:
Καλό απόγευμα!

mariage
02-11-2009, 05:35 PM
Καλησπέρα σας !
Με αφορμή το ποστ της loulakopia θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω πως ερμηνεύουμε στον γενέθλιο χάρτη μας τετράγωνα Ερμή-Σελήνης ,Ηλιου-Ποσειδώνα και Αφροδίτης με ωροσκόπο ?

kiaRRa
02-11-2009, 06:56 PM
Καλησπέρα σας !
Με αφορμή το ποστ της loulakopia θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω πως ερμηνεύουμε στον γενέθλιο χάρτη μας τετράγωνα Ερμή-Σελήνης ,Ηλιου-Ποσειδώνα και Αφροδίτης με ωροσκόπο ?

Ένα τετράγωνο Σελήνης και Ερμή μπορεί να δείξει πως το άτομο δεν εχει ξεχρεώσει με το παρελθόν του. Δείχνει να είναι προσκολλημένο σε αυτό και να μην αντιλαμβάνεται συναισθηματικά το παρόν. Σαν μέτρο σύγκρισης στη ζωή του να εχει παρελθοντικά γεγονότα, καταστάσεις αλλά και συναισθηματα.

Αυτό του Ήλιου και Ποσειδώνα μιλά για άτομο που του αρέσει να κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά συνήθως με ψεύτικο τρόπο. Εξαπατά για να δείξει αυτό που θέλει, ενώ δεν μπορεί να αφοσιωθεί σε κάτι. Μπορεί κάλλιστα να εχει έντονη τάση θυματοποίησης του.

Τέλος η Αφροδίτη με τον Ωροσκόπο μπορεί να δείξει υπερβολική αγάπη στις απολαύσεις με αποτέλεσμα το άτομο να είναι κάπως... οκνηρό. Ίσως και υπερβολικά λάγνο! :embarrest

loulakopia
02-11-2009, 11:11 PM
Ευχαριστω πολυ κ. Δημητρη για την απαντηση σας!!!!

loulakopia
02-11-2009, 11:29 PM
Σωστα σκεφτομαι οτι αυτες οι οψεις που παραθεσα στην αρχη λογο ουρανου δινουν και μαγνητισμο στο ατομο?

mariage
03-11-2009, 12:46 AM
Αγγελική μου σ'ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για την απάντηση σου

''Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές της παλάμης η μοίρα ... σαν κλειδούχος ... μια στιγμή θα συγκατατεθεί ο καιρός ...πως αλλιώς ? αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι ...

strange
03-11-2009, 10:13 AM
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ένα άτομο με τ-τετράγωνο (για να μην πω τετράγωνα) μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ενέργεια που δίνει ένας τέτοιος σχηματισμός; και ποιος είναι ακριβώς ο καταλυτικός ρόλος του πλανήτη που βρίσκεται στην κορυφή αυτού του συνδυασμού;
Για παράδειγμα σε ένα από τα τ-τετράγωνα στο χάρτη μου [Αφροδίτη (1ος-Δίδυμοι)-Ποσειδώνας (7ος-Τοξότης)-Κρόνος (5ος-Παρθένος)], μπορώ να καταλάβω μεμονωμένα τι γίνεται με κάθε όψη, αλλά δυσκολεύομαι να δω συνδυαστικά το σχηματισμό. :love::love::love:

Γιάννης Ριζόπουλος
03-11-2009, 11:37 AM
Αγαπητή Strange
Η σωστή χρήση της ενέργειας-που πολύ ορθά θέτεις ως ζήτημα-έχει να κάνει σχεδόν πάντα με δημιουργικές εφαρμογές, που συνδυάζουν τις ιδιότητες των πλανητών.
Και ο ρόλος της ελεύθερης βούλησης είναι καταλυτικός ως προς το τι τελικά θα συμβεί.

Αν αφήσουμε τέτοιες έντονες όψεις να δουλέψουν μόνον στη σφαίρα των διαπροσωπικών σχέσεων, οι δυσκολίες θα γίνονται ολοένα και πιο ...δυσβάστακτες (στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος διαδοχικών διαψεύσεων, αναγκαστικής φροντίδας αγαπημένων προσώπων η συναισθηματικών εμπλοκών σε πολύ ...μπερδεμένες ιστορίες.

Ένα από τα μηνύματα του ταυ-τετραγώνου σου είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα που μειονεκτούν και ιδιαίτερα σε παιδιά. Όχι όμως απαραίτητα στα δικά σου...
Επίσης η καλλιτεχνική δημιουργία, συνυφασμένη με τη χρησιμότητα η ένα "πάντρεμα" της μεταφυσικής με τις όποιες πρακτικές της εφαρμογές μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες διεξόδους.

Το ποιός πλανήτης βρίσκεται στην κορυφή του ταυ έχει βέβαια τη σημασία του.
Γενικότερα, όσοι πλανήτες λειτουργούν πιο συγκροτημένα, μπορούν δηλαδή να ισορροπήσουν και να συγκροτήσουν την ενέργεια χωρίς να "διαλυθούν"η να διαλύσουν το ...σύμπαν, είναι ...ευπρόσδεκτοι.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν ο Ήλιος και ο Κρόνος, ενώ ο Δίας διογκώνει συνήθως τα συμπτώματα-θετικά και αρνητικά.
Ο Ποσειδώνας λειτουργεί συχνά σαν "μαξιλαράκι" μειώνοντας η ακόμη και ...εξαφανίζοντας τους "κραδασμούς".
Ο Πλούτωνας-ως συνήθως-είναι ικανός για το καλύτερο και το ...χειρότερο.
Αντίθετα οι πιο "αδύναμοι χαρακτήρες" όπως η Σελήνη και η Αφροδίτη αλλά και οι "ταραξίες" όπως ο ¶ρης και ο Ουρανός συνήθως αυξάνουν τα προβλήματα.

Ουσιαστικά ο πλανήτης στην κορυφή καταλήγει να είναι ο εκφραστής της όλης ...ανισορροπίας και οι ιδιότητες του κυριαρχούν.
Στην περίπτωση σου, ο Κρόνος κατευθύνει σε ανάληψη ευθυνών και παραγωγή έργου, δίνοντας υπόσταση στην επαφή σου με έναν "άλλο κόσμο"και διορθώνοντας παράλληλα τα ...ατοπήματα του Ποσειδώνα.
Και όλα αποκτούν μια πιο ρεαλιστική διάσταση...
Αν ήταν ο Ποσειδώνας στην ίδια θέση, θα ήταν πιο εύκολο να υιοθετήσεις μια πιο "χαλαρή" πολιτική και να μην βιώνεις τις πιέσεις, προς όφελος βέβαια της προσωπικής σου ευτυχίας...

Κλείνοντας να επισημάνω ότι μεγάλη σημασία έχει και η "άδεια" περιοχή απέναντι από την κορυφή, που συχνά συμμετέχει καθοριστικά στην εκδήλωση των εκάστοτε τάσεων.

Στο παράδειγμα σου, η ένταξη σε μια ομάδα η ένα σύλλογο αλλά και η συμβολή φίλων μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα τις αναζητήσεις σου, συμβάλλοντας σε μια πιο διευρυμένη αλλά και πιο στοχευμένη δημιουργία.
Και όσον αφορά τις συναστρίες, η παρουσία κάποιου πλανήτη εκεί, είναι ένα από τα κλειδιά της έλξης.

Ελπίζω να βοήθησα...

strange
03-11-2009, 11:55 AM
Αγαπητή Strange

Ένα από τα μηνύματα του ταυ-τετραγώνου σου είναι η παροχή βοήθειας σε άτομα που μειονεκτούν και ιδιαίτερα σε παιδιά. Όχι όμως απαραίτητα στα δικά σου...
Επίσης η καλλιτεχνική δημιουργία, συνυφασμένη με τη χρησιμότητα η ένα "πάντρεμα" της μεταφυσικής με τις όποιες πρακτικές της εφαρμογές μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες διεξόδους.

Ελπίζω να βοήθησα...

Γιάννη,
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψες για να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνω κάθε σου λέξη και δεν μου ξεφεύγει τίποτα. Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.......:embarrest
Στο θέμα της παροχής βοήθειας σε άτομα που μειονεκτούν και ιδιαίτερα σε παιδιά, θα μπορούσε αυτό να καλυφθεί-συσχετιστεί με παροχή βοήθειας σε μικρά ζώα; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί πριν από λίγους μήνες βρήκα έναν γάτο (2 μηνών) τυφλό και μετά από θεραπεία και πολύ προσπάθεια (και από αυτόν και από εμένα) σώθηκε μερικώς το ένα μάτι. Τώρα τον έχω και κόβει βόλτες στο σπίτι μου...:cheesy:
Ειλικρινά Ευχαριστώ:love:

strange
03-11-2009, 12:19 PM
Αγαπητή Strange
Η σωστή χρήση της ενέργειας-που πολύ ορθά θέτεις ως ζήτημα-έχει να κάνει σχεδόν πάντα με δημιουργικές εφαρμογές, που συνδυάζουν τις ιδιότητες των πλανητών.

Επανέρχομαι γιατί προσπαθώ να καταλάβω την έννοια της δημιουργικής εφαρμογής. Αν για παράδειγμα υπάρχει τ-τετράγωνο με τον πλανήτη κορυφή στον 4ο οίκο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει δημιουργία σε θέματα σπιτιού (πχ διακόσμηση) ή ενασχόληση με δημιουργικές εφαρμογές στο σπίτι; :love:

Γιάννης Ριζόπουλος
03-11-2009, 03:34 PM
Σωστό είναι όπως το θέτεις αλλά προτιμώ να μην το περιορίσουμε.
Συνήθως τέτοιου είδους θέσεις ενισχύουν τις τάσεις για κοινωνικές-πολιτικές η επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ενεργοποιούν δηλαδή τον άξονα 4ου-10ου στην κατεύθυνση και με τον τρόπο που υποδηλώνουν τα ζώδια και οι πλανήτες.

Aries&Libra
03-11-2009, 06:49 PM
Τ-τετράγωνο σε συναστρία; Έχω σύνοδο Ερμή-Αφροδίτη στην 13η μοίρα του Ταύρου (7ος) και ο άντρας μου ¶ρη στην 13η Υδροχόου σε σύνοδο με Ωροσκόπο και Βόρειο Δεσμό και όλο αυτό σε τετράγωνο με την Σελήνη στην 13η Σκορπιού (9ος). Όταν γίνονται διελεύσεις του ¶ρη από τον Λέοντα (10ος-11ος για μένα, 6ος-7ος για εκείνον) περνάμε δύσκολα!!!
Αν ισχύει το Τ-Τ σε συναστρία, πως υπολογίζουμε την κορυφή; Την πάμε βάση σειράς ζωδίων; Την υπολογίζουμε ξεχωριστά για κάθε χάρτη;

Naskout
05-11-2009, 10:18 PM
Καλησπέρα σε όλους. Έχω γεννηθεί 9 -9-1979 ώρα 19.30, στην Αθήνα. Νομίζω πως έχω ένα Τ-τετράγωνο μεταξύ ήλιου,αφροδίτης, κρόνου,ερμή-ποσειδώνα, μεσουρανήματος-ωροσκόπου. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν όντως έχω Τ- τετράγωνο στο γενέθλιο χάρτη μου και αν ναι πώς ερμηνεύεται ; Ευχαριστώ πολύ όποιον θελήσει να με διαφωτίσει...

Μητσάκος
06-11-2009, 09:44 AM
Καλησπέρα σε όλους. Έχω γεννηθεί 9 -9-1979 ώρα 19.30, στην Αθήνα. Νομίζω πως έχω ένα Τ-τετράγωνο μεταξύ ήλιου,αφροδίτης, κρόνου,ερμή-ποσειδώνα, μεσουρανήματος-ωροσκόπου. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν όντως έχω Τ- τετράγωνο στο γενέθλιο χάρτη μου και αν ναι πώς ερμηνεύεται ; Ευχαριστώ πολύ όποιον θελήσει να με διαφωτίσει...

Όντως σχηματίζεται Τ-τετράγωνο, αλλά το εντυπωσιακό είναι η πληθώρα των πλανητών και των σημείων που υπάρχουν στον 7ό σου! :nuts: Η ανάλυση του συγκεκριμένου τετραγώνου προϋποθέτει ...πλήρη ανάλυση του ωροσκοπίου σου :bigsmile:

Naskout
06-11-2009, 05:32 PM
Μητσάκο , σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις , καταλαβαίνω πως ο έβδομος οίκος είναι παραφορτωμένος αλλά τι εννοείς σε σχέση με το Τ-τετράγωνο ;

tabros
06-11-2009, 06:35 PM
τι σημαινει αραγε ταυ τετραγωνο σεληνης ηλιου και ουρανου.ειναι τοσο τραγικο αυτο?ευχαριστω?

whisperer
06-11-2009, 07:04 PM
τι σημαινει αραγε ταυ τετραγωνο σεληνης ηλιου και ουρανου.ειναι τοσο τραγικο αυτο?ευχαριστω?

Καλό θα ήταν για σένα τον ίδιο αλλά και για να διευκολύνεις όλη τη διαδικασία και όλους εμάς να διατυπώνεις με σαφήνεια της ερωτήσεις σου! Τι εννοείς? Τετράγωνο σελήνης ήλιου και σελήνης ουρανού? Τ τετράγωνο ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες...? Μιλάς για συναστρία? για γενέθλιο?

Μητσάκος
06-11-2009, 07:58 PM
Μητσάκο , σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις , καταλαβαίνω πως ο έβδομος οίκος είναι παραφορτωμένος αλλά τι εννοείς σε σχέση με το Τ-τετράγωνο ;
Εννοώ ότι αφού έχεις, αν θυμάμαι καλά, 5 πλανήτες στον 7ο, συν ο Ποσειδώνας 6, για να αναλυθεί το τετράγωνο αυτό πρέπει ουσιαστικά να αναλυθεί ο χάρτης σου για να εξηγηθεί και το τετράγωνο. Τουτέστιν θες μια πλήρη ανάλυση :bigsmile:

Naskout
06-11-2009, 08:32 PM
Μάλιστα , κατάλαβα τώρα , σ' ευχαριστώ και πάλι :bigsmile:

tabros
07-11-2009, 11:24 AM
Καλό θα ήταν για σένα τον ίδιο αλλά και για να διευκολύνεις όλη τη διαδικασία και όλους εμάς να διατυπώνεις με σαφήνεια της ερωτήσεις σου! Τι εννοείς? Τετράγωνο σελήνης ήλιου και σελήνης ουρανού? Τ τετράγωνο ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες...? Μιλάς για συναστρία? για γενέθλιο?

:love:μιλαω για γενεθλιο.οταν λεω τετραγωνο σεληνης ουρανου και ηλιου,φαινεται ξεκαθαρα οτι εννοω μεταξυ τους.προσεχτε ομως κατι.ξερω οτι οταν μιλαμε για ταυ τευραγωνο.μιλαμε για αποσταση μεταξυ αυτων μεχρι το πολυ 2 μοιρων.ειδαλλως δεν μιλαμε για ταυ τετραγωνο.σε μενα ο ουρανος με τη σεληνη μεταξυ τους εχουν ανοχη δυο μοιρων στο τετραγωνο που σχηματιζουν,ο ηλιος ομως εχει 6 μοιρες ανοχη απο τον ουρανο μου και 8 μοιρες ανοχη απο τη σεληνη μου.θελω λοιπον να ρωτησω αν σε αυτην την περιπτωση μιλαμε για ταυ τετραγωνο η οχι.αν η απαντηση σας ειναι ναι ρωταω τι ακριβως σημαινει αυτο?αν θελει καποιος να μου απαντησει .δεν ειναι κανεις υποχρεωμενος αν δεν εχει τη διαθεση.δεεν απαιτω απλα ρωταω.φιλακια σε ολους/:love: