PDA

View Full Version : Σύνοδος Σελήνης Πλούτωνα στον Σκορπιό

VOK
22-10-2009, 10:11 PM
Καλησπέρα σε όλους. Βλέποντας τον χάρτη κάποιου χωρίς να έχω την ακριβή ώρα, βρήκα ότι έχει σύνοδο Σελήνης Πλούτωνα στον Σκορπιό. Γιατί έχω την εντύπωση ότι το άτομο αυτό μπορεί να έχει και μιά άλλη πτυχή της ψυχολογίας του;; ίσως άσχημη;;; να προσθέσω ότι έχει και τον Κρόνο στον Σκορπιό. Βέβαια δεν ξέρω τους Οίκους, αλλά αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος θα μου ήταν πολύ χρήσιμο... Ευχαριστώ πολυ.

Μητσάκος
23-10-2009, 12:30 PM
Καλησπέρα σε όλους. Βλέποντας τον χάρτη κάποιου χωρίς να έχω την ακριβή ώρα, βρήκα ότι έχει σύνοδο Σελήνης Πλούτωνα στον Σκορπιό. Γιατί έχω την εντύπωση ότι το άτομο αυτό μπορεί να έχει και μιά άλλη πτυχή της ψυχολογίας του;; ίσως άσχημη;;; να προσθέσω ότι έχει και τον Κρόνο στον Σκορπιό. Βέβαια δεν ξέρω τους Οίκους, αλλά αν μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος θα μου ήταν πολύ χρήσιμο... Ευχαριστώ πολυ.
Η θέση της Σελήνης στον Σκορπιό δεν είναι και η καλύτερη για την έκφραση των συναισθημάτων (είναι σε πτώση). Μπορεί να είναι μαχητική, αλλά είναι και πολύ μυστικοπαθής, δρα υπόγεια. Αυτό συντελεί στο να δυσκολεύεται κάποιος να κατανοήσει τον ψυχισμό του κατόχου της. Όσο βαθιά και έντονα να είναι τα συναισθήματά του, αυτός θα τα κρύβει και μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα τα εξωτερικεύει. Από την άλλη, μπορεί να δείξει και υπεροψία, διάθεση για έλεγχο των άλλων και έλλειψη ρομαντισμού ανεξάρτητα από την σχεδόν δεδομένη ύπαρξη πάθους.
Η σύνοδός της με τον Πλούτωνα (μπρρρρ :toung: ) θα της προσδώσει επιπλέον κτητική διάθεση, τάσεις απομόνωσης, σκέψεις συνεχούς επαναπροσδιορισμού και αξιολόγησης των σχέσεων. Ακόμα, μπορεί να φέρει ανασφάλεια στον κάτοχο της όψης, για αυτό και να υπάρχει αμυντική συμπεριφορά από μέρους του, προκειμένου να μην πληγωθεί. Αν του κάτσει όμως είτε καλός φίλος είτε καλός ερωτικός δεσμός, θα αγαπήσει παθιασμένα και με όλο του το είναι :bigsmile:

Δείμων
23-10-2009, 02:29 PM
....προκειμένου να μην πληγωθεί.

Ε..... κάποιο πιθανό σενάριο στην παρέλπιδα περίπτωση που θα πληγωθεί? :bigsmile: (Το σενάριο «προδωθεί» κόπηκε στο μοντάζ λόγω υπέρμετρων σκηνών βίας!)

Μητσάκος
23-10-2009, 04:32 PM
Ε..... κάποιο πιθανό σενάριο στην παρέλπιδα περίπτωση που θα πληγωθεί? :bigsmile: (Το σενάριο «προδωθεί» κόπηκε στο μοντάζ λόγω υπέρμετρων σκηνών βίας!)

Ε, σε αυτήν την περίπτωση, τον πήρε και τον σήκωσε τον άλλο :bigsmile:

VOK
23-10-2009, 07:53 PM
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας:bigsmile:

lolitsa
23-10-2009, 11:30 PM
Σορυ για την παρεμβαση αλλα επειδη ειχα παρεμφερη απορια γινεται να εχουμε την θεση της Σεληνης χωρις να ξερουμε ακριβη ωρα γεννησης;
Και γενικα χωρις ωρα γεννησης μπορουμε να κανουμε αναλυση οψεων;
Αποριες αρχαριας στο αθλημα και καθε προσφορα δεκτη!

scorpio_
23-10-2009, 11:50 PM
ΦΙΛΕ ΜΗΤΣΑΚΟ ΔΙΑΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΟΥ.Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΟΗ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ .

athinoula85
24-10-2009, 01:20 AM
Σορυ για την παρεμβαση αλλα επειδη ειχα παρεμφερη απορια γινεται να εχουμε την θεση της Σεληνης χωρις να ξερουμε ακριβη ωρα γεννησης;
Και γενικα χωρις ωρα γεννησης μπορουμε να κανουμε αναλυση οψεων;
Αποριες αρχαριας στο αθλημα και καθε προσφορα δεκτη!

Δίχως ώρα γεννησεως δεν μπορείς να γνωρίζεις :
(1ον) την ακμή του ωροσκόπου
(2ον)τις ακμές των υπόλοιπων οίκων
(3ον)την Σελήνη

Θα ήταν επισφαλές να εξετάσεις την Σελήνη , αν δεν γνωρίζεις ώρα γεννήσεως.

Δείμων
24-10-2009, 01:22 AM
Nαι scorpio_, αλλά λέμε τί γίνεται σε περίπτωση συνόδου Σελήνης και Πλούτωνα στον Σκορπιό... :cry: Επίσης Aθηνούλα έχουμε πει ότι εάν η σύνοδος Σελήνης με έναν πλανήτη για τον χάρτη της 12ης μεσημβρινής είναι της τάξεως μέχρι μία - μιάμιση μοίρα, λόγω της ανοχής της όψεως και του ότι κινείται κάπου 12-13 μοίρες ημερησίως τότε σίγουρα θα κάνει την εν λόγω σύνοδο άσχετα με την ώρα γέννησης.

(Σε παρακαλώ επίσης γράφε με πεζά γράμματα γατί τα κεφαλαία ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όπως θα δεις :-)

toniats
24-10-2009, 07:07 AM
ΦΙΛΕ ΜΗΤΣΑΚΟ ΔΙΑΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΟΥ.Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΟΗ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ .

Οσον αφορα την δυσκολία εξωτερικευσης των αισθηματων κρατάω και εγω τις αποστάσεις μου συμφωνόντας μαζί σου.

Σαν κλασικο αντεπιχειρημα προτείνω την διαδεμόνη γεννέθλια ώρα του Μοτσαρτ (Σαλτσμπουργκ -27-1-1756, 8 το πρωΪ)
Επιφυλάσσομαι φυσικά για την ιδιομοιρία Σελήνης Πλούτωνα που παρουσιάζει αυτό το ωροσκοπιο αλλά αν ισχύει μόνο δυσκολία δεν δημιουργεί....

φυσικά είναι μόνο μια παράμετρος μιας μεγαλοφυίας...

Μητσάκος
24-10-2009, 07:32 AM
Οσον αφορα την δυσκολία εξωτερικευσης των αισθηματων κρατάω και εγω τις αποστάσεις μου συμφωνόντας μαζί σου.

Σαν κλασικο αντεπιχειρημα προτείνω την διαδεμόνη γεννέθλια ώρα του Μοτσαρτ (Σαλτσμπουργκ -27-1-1756, 8 το πρωΪ)
Επιφυλάσσομαι φυσικά για την ιδιομοιρία Σελήνης Πλούτωνα που παρουσιάζει αυτό το ωροσκοπιο αλλά αν ισχύει μόνο δυσκολία δεν δημιουργεί....

φυσικά είναι μόνο μια παράμετρος μιας μεγαλοφυίας...
Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε ΠΤΩΣΗ, τουτέστιν οι ιδιότητες που τις αποδίδονται εκφράζονται με μειωμένη δυναμική. Η δε σύνοδος με τον Πλούτωνα μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές εκφράσεις...:bigsmile:

toniats
24-10-2009, 09:50 AM
Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε ΠΤΩΣΗ, τουτέστιν οι ιδιότητες που τις αποδίδονται εκφράζονται με μειωμένη δυναμική. Η δε σύνοδος με τον Πλούτωνα μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές εκφράσεις...:bigsmile:

οποτε η Σελήνη σε πτώση και ο Πλούτωνας στο ζωδιο που είναι κυβερνητης:bigsmile:

:nuts:να επιμείνουμε στις θετικες

Γιάννης Ριζόπουλος
24-10-2009, 11:43 AM
Αγαπητοί συνοδοιπόροι

Κάθε όψη και θέση έχει τη δυνατότητα να εκδηλώσει την ενέργεια της σε διάφορα επίπεδα. Και αν κάπου δημιουργεί "προβλήματα", κάπου αλλού θα προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα.

Μια σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα στο Σκορπιό είναι σαφές ότι βάζει ένα θέμα ελέγχου και εξάρτησης, με πρώτη "εφαρμογή" στις σχέσεις με τη μητέρα.
Πρακτικά σε ανδρικό ωροσκόπιο αυτά τα χαρακτηριστικά βιώνονται διαχρονικά, προβαλλόμενα στη σύντροφο η γενικότερα στο είδος των γυναικών που έλκουν το συγκεκριμένο άνδρα.

Αντίθετα, οι γυναίκες "υιοθετούν" την ενέργεια της όψης και τη χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους.
Τα αποτελέσματα αυτής της χρήσης ξεκινούν από την έντονη σεξουαλικότητα η τα μεταφυσικά βιώματα και καταλήγουν στην ...βαριά κατάθλιψη η άλλες οργανικές δυσλειτουργίες.

Σε κάθε περίπτωση το αν η όψη θα εκδηλωθεί "θετικά" η "αρνητικά" εξαρτάται και από εμάς.
Για παράδειγμα η ενασχόληση με οτιδήποτε ...μυστήριο η γενικότερα μια ερευνητική διάθεση θα πρόσφερε την "ευκαιρία" στη συγκεκριμένη όψη να ξεδιπλώσει τις αρετές της, παράλληλα με τα όποια "μειονεκτήματα".
.
Μην ξεχνάμε ότι η σχέση ανάμεσα στη Σελήνη και τον Πλούτωνα-ιδιαίτερα στη δυσαρμονική της εκδοχή-επιτρέπει τη διευρυμένη πρόσβαση στο συλλογικό ασυνείδητο, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε δημιουργό να επηρεάσει σε μεγάλη έκταση τις μάζες. Αυτό το "υπερόπλο" αξιοποιήθηκε από το Μότσαρτ, το Λέννον και πάρα πολλούς άλλους.

Αν όμως αφεθεί να λειτουργήσει αμιγώς στην προσωπική ζωή, χωρίς δημιουργικές αναζητήσεις, είναι φανερό ότι οι δυνατότητες της περιορίζονται και είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν μόνον σοβαρά προβλήματα.

athinoula85
24-10-2009, 12:57 PM
Επίσης Aθηνούλα έχουμε πει ότι εάν η σύνοδος Σελήνης με έναν πλανήτη για τον χάρτη της 12ης μεσημβρινής είναι της τάξεως μέχρι μία - μιάμιση μοίρα, λόγω της ανοχής της όψεως και του ότι κινείται κάπου 12-13 μοίρες ημερησίως τότε σίγουρα θα κάνει την εν λόγω σύνοδο άσχετα με την ώρα γέννησης.
Ναι βρε Γιάννη μου, δεν αντιλέγω.. Εγώ κατάλαβα οτι η ερώτηση της Λολίτσας, ήταν γενικευμένη.. ήταν κι άγρια η ώρα (για μένα) και δεν συμπεριέλαβα το 1ο σκέλος της ερώτησης της, βιαστηκα να απαντήσω :embarrest .
Και στην τελική .......... με έριξε η Λολίτσα , είπέ '' κάθε προσφορά δεκτή'' , ε ειναι να μην ενδώσω? :laugh::laugh::toung:

Καλημέρα Δειμωνάchi! :love: