PDA

View Full Version : Re: Κελτική Αστρολογία - Τα Δέντρα Ζώδια -Απορία

Dion-DoubleDoor
20-10-2009, 11:50 AM
Αφενός, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το άρθρο, είναι πράγματι καλογραμμένο.
Αφετέρου, όμως θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα πάνω σε πράγματα που μου προκαλούν σύγχυση και μου γεννούν προβληματισμούς:
Στο παραδοσιακό ωροσκόπιο είμαι Καρκίνος με Ζυγό, στο κινέζικο είμαι πίθηκος, στο ινδικό είμαι Κατακα και στο κελτικό Πουρνάρι- Hollytree. Παρακολουθώντας αρκετά την αστρολογια και παρατηρώντας τον εαυτό μου, συνειδητοποιώ ότι από τα χαρακτηριστικά που μου προσδίδει καθένα ωροσκόπιο πιο κοντά σε μένα βρίσκονται αυτά του παραδοσιακού δυτικού, ενώ των άλλων είναι αρκετά πιο μακριά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το παραδοσιακό μας ωροσκόπιο είναι πιο ολοκληρωμένο ή συμβαίνει κάτι άλλο; Έχω μπερδευτεί.
Σας ευχαριστώ.

Fotini Christodoulou
20-10-2009, 12:19 PM
Κατά την δική μου άποψη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι μάλλον η παραδοσιακή δυτική είναι πιο κοντά στην κουλτούρα σας (μας) και είναι φυσικό γιατί με βάση αυτή την κουλτούρα δημιουργήθηκε και επομένως μας εκφράζει περισσότερο.

Με την ίδια λογική για έναν Κινέζο το να ανήκει στο ζώδιο του Πιθήκου, θα είναι πιο κοντά στην εικόνα που έχει για τον εαυτό του, παρά αν του πούν οτι είναι Καρκίνος για παράδειγμα.

Προσωπικά βρίσκω πολύ κοντά μου το Κελτικό μου ζώδιο, που βρίσκω οτι όντως εκφράζει μία σημαντική πλευρά του χαρακτήρα μου, αλλά αρκετά και το κινέζικο ωροσκόπιο μου( θα πρέπει να μάθετε και τον κινέζικο ωροσκόπο σας και στοιχείο σας κι έπειτα να καταλήξετε σε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα ).

:bigsmile:

Dion-DoubleDoor
22-10-2009, 02:30 PM
Κατά την δική μου άποψη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι μάλλον η παραδοσιακή δυτική είναι πιο κοντά στην κουλτούρα σας (μας) και είναι φυσικό γιατί με βάση αυτή την κουλτούρα δημιουργήθηκε και επομένως μας εκφράζει περισσότερο.

Με την ίδια λογική για έναν Κινέζο το να ανήκει στο ζώδιο του Πιθήκου, θα είναι πιο κοντά στην εικόνα που έχει για τον εαυτό του, παρά αν του πούν οτι είναι Καρκίνος για παράδειγμα.

Προσωπικά βρίσκω πολύ κοντά μου το Κελτικό μου ζώδιο, που βρίσκω οτι όντως εκφράζει μία σημαντική πλευρά του χαρακτήρα μου, αλλά αρκετά και το κινέζικο ωροσκόπιο μου( θα πρέπει να μάθετε και τον κινέζικο ωροσκόπο σας και στοιχείο σας κι έπειτα να καταλήξετε σε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα ).

:bigsmile:
Προφανώς έχεις δίκιο. Το περιβάλλον μας είναι αυτό που συν τοις άλλοις καθορίζει και τη ματιά μας. Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Μ' αρέσουν οι στίχοι από τους Black Sabbath που έχεις ως moto.