View Full Version : H ιδανικη γυναικα για εναν αντρα
κορντιλια
08-10-2009, 12:15 AM
Απο αυτα που εχω διαβασει η σεληνη σε ανδρικο ωροσκοπιο δειχνει εκτος των αλλων την μητερα κ την σχεση μας μαζι της,καθως επισης κ την συζηγο που επιδιωκει να διαλεξει ο αντρας.Δεν καταλαβαινω ομως για παραδειγμα αντρας με σεληνη στο σκορπιο τι τυπο γυναικας ψαχνει κ ποια η σχεση με την μητερα του?Υπαρχει αναλογο αρθρο?Ευχαριστω.
Δείμων
08-10-2009, 02:55 AM
Εάν διάβασες αυτό το post της κυρίας Μόζορα
Αστρολογία για όλους - View Single Post - Για τον 5ο και 7ο οίκο (http://www.myhoroscope.gr/87939-post170.html)
μπορείς να κάνεις μία απλή αναγωγή οπου Ήλιος - ¶ρης για τη γυναίκα, Σελήνη - Αφροδίτη για τον άντρα. Να έχεις όμως υπ΄όψη σου ότι οι χαρακτηρισμοί (οι αφορισμοί μάλλον) αυτοί ισχύουν για τα παραδοσιακά «μοντέλα» άντρα - γυναίκας και κατά προέκταση οικογένειας και σχέσης. Σήμερα που οι ρόλοι αρσενικού και θηλυκού τείνουν να συγχωνεύονται όλο και περισσότερο μπορούμε να ψάξουμε ¶ρεια χαρακτηριστικά έλξης από έναν άντρα προς μία γυναίκα και το αντίστροφο. Σε πολλές περιπτώσεις Σεληνιακά χαρακτηριστικά μπορεί να αφορούν και τον πατέρα εάν αναμειγνύεται πολύ ενεργά στην ανατροφή των παιδιών, και Ηλιακά την μητέρα εάν ασχολείται από νωρίς μετά την γέννα με την καριέρα της. Γενικά ο Ήλιος και ο ¶ρης συμβολίζουν τον ρόλο του ισχυρότερου, του πλέον κυρίαρχου στο ζευγάρι άσχετα ποιός θα αναλάβει τον ρόλο αυτό.
Μία Σελήνη στον Σκορπιό κάνει το άτομο μυστικοπαθές δυνατό κτητικό και με προσκολλήσεις. Δεν θα του ταιριαζε με τίποτα για παράδειγμα ένας άνθρωπος επαναστατικός νεωτεριστής και με εξ ίσου ισχυρή προσωπικότητα (βλέπε Υδροχόος, Τοξότης, Λέων, Παρθένος κλπ.) ενώ θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα με έναν Ταύρο Ιχθύ Αιγόκερω Καρκίνο. Αυτό όσον αφορά τον τύπο της θηλυκής προσωπικότητας που τον έλκει. Τα σεξουαλικά γούστα άρα και έλξη θα τα ορίσει η Αφροδίτη, και εάν εκεί υπάρχει ασυμβατότητα όπως είπε η κυρία Μόζορα το άτομο θα ταλαιπωρηθεί στην ζωή του με το θέμα σύντροφος... ¶λλες ποιότητες πραγματικά θα θέλει, και από άλλες ποιότητες θα έλκεται. Πρόβλημα. :embarrest
Κοραλλία Μόζορα
08-10-2009, 03:14 PM
Καλημέρα, Δείμωνα.
Κατ΄αρχήν μια θερμή παράκληση προς όλους σας. Σας παρακαλώ πολύ μη με λέτε "κυρία Μόζορα", το όνομά μου είναι Κοραλλία. Σας αισθάνομαι όλους φίλους μου κι αυτή η προσφώνηση με "παγώνει". Αυτές οι αποστάσεις δεν χαρακτηρίζουν τα αισθήματά μου για σας κι ελπίζω ούτε τα δικά σας απέναντί μου.
Φυσικά και οι πολιτισμικές αλλαγές αντικατοπτρίζονται και στην αστρολογία όμως αυτές εκφράζονται πιο γενικά και κοινωνικά. Ένας άντρας που ελκύεται από ένα πιο παραδοσιακό τύπο γυναίκας σήμερα σίγουρα δεν περιμένει αυτό που θα εννοούσαμε παραδοσιακή γυναίκα πριν από 100 χρόνια. Αν όμως ένας άντρας ελκύεται από μια πιο δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα ή μια πιο παραδοσιακή αυτό φαίνεται στο ατομικό του ωροσκόπιο. Γι΄αυτό και εξετάζουμε τα πρότυπα, απλώς ο όρος "παραδοσιακή" ή "ανεξάρτητη" αλλάζει περιεχόμενο ανάλογα με τις εποχές. Το ίδιο ισχύει και για τα αντρικά πρότυπα σε σχέση με τις γυναίκες.
Όταν λέμε ότι ο Ήλιος δείχνει το αντρικό πρότυπο μιας γυναίκας ή αντίστοιχα η Σελήνη ενός άντρα δεν εννοούμε απαραίτητα ζωδιακά. Εννοούμε ότι αναζητούν ορισμένα κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Ένα άντρα με Σελήνη στον Σκορπιό θα μπορούσε να τον ελκύσει μια γυναίκα Υδροχόος αν έχει π.χ. ένα Πλούτωνα στον ωροσκόπο της. Επίσης η Σελήνη (και αντίστοιχα ο Ήλιος) θα δείξει τον τρόπο που βιώνει τις γυναίκες ένας άντρας.
Στην περίπτωση π.χ. που είναι η Σελήνη του στον Σκορπιό θα βιώνει μια αμφιθυμική στάση απέναντι στις γυναίκες, δηλαδή από την μια θα υπάρχει η ανάγκη του για μεγάλη συναισθηματική προσκόλληση (συχνά και εξάρτηση) κι από την άλλη ένας πολύ μεγάλος φόβος δέσμευσης και μια αίσθηση "απειλής".
Δείμων
08-10-2009, 06:20 PM
Κοραλλία μου μην παρεξηγείς τον δικτυακό πληθυντικό, είναι θέμα πρωτοκόλλου ας πούμε - καινούργια μέλη που μας διαβάζουν πολλές φορές νοιώθουν άβολα μέσα σε μία εκτεταμένη οικειότητα την οποία θεωρούν σαν αδιαπέραστο στεγανό προ κειμένου να ενταχθούν στην «παρέα» και να λειτουργήσουν ισότιμα σε αυτήν. Εμείς μεταξύ μας γνωρίζουμε πώς είναι διαμορφωμένες οι σχέσεις μας, οπότε οι τυπικότητες δεν πρέπει να μας αγγίζουν :love:
Στο παραπάνω post μου φυσικά έμεινα στα κύρια χαρακτηριστικά των ζωδίων, γι αυτό και έμπλεξα ας πούμε το Σεληνιακό ζώδιο (του Σκορπιού) με τα Ηλιακά, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στα χαρακτηριστικά του Σεληνιακού ζωδίου παίζουν ρόλο και ο οίκος, και οι όψεις, γενικά όπως φωνάζουμε συνέχεια για να βγει συμπέρασμα πρέπει να εξεταστεί όλος ο χάρτης διεξοδικά. Για παράδειγμα, εγώ έχω Αφροδίτη στους Δίδυμους αλλά την έχω και σε έναν πολυκατοικημένο 8 και σε τετράγωνο με Πλούτωνα, οπότε όλα τα... πεταλουδοφτερά της πάνε περίπατο!!! Μπορεί να θέλει να πάει από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, όμως η κύρια ανάγκη της για βαθιές σχέσεις δεν της το επιτρέπει.
Τελικά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός δείκτης που θα δώσει απάντηση ποιός είναι ο ιδανικός τύπος συντρόφου μας, μαθαίνουμε πρώτα να εξετάζουμε//αξιολογούμε τις επί μέρους μεμονωμένες ενδείξεις και ύστερα, μετά από πολύ χρόνο και κόπο, αποκτούμε σιγά σιγά και την συνδυαστική εμπειρία που είναι και η πεμπτουσία της αστρολογικής ανάλυσης (και εκεί που κυρίως κρίνεται ο καλός ή κακός αστρολόγος...) Φυσικά αυτά δεν τα λέω σε εσένα που τα γνωρίζεις πολύ καλά αλλά σε όσους αρχίζουν τώρα να ανακαλύπτουν τα μυστικά των άστρων. Όπως ο ζωγράφος ή ο μουσικός πρέπει πρώτα να μάθουν να χειρίζονται τα πινέλα και το χρώμα, το όργανο και τις νότες, να δαμάσουν την τεχνική δηλαδή πριν περάσουν στη συναισθηματική και εκφραστική τέχνη, έτσι και ο αστρολογικός μελετητής πρέπει να αφομοιώσει τις βασικές ιδιότητες των άστρων πριν περάσει στην εξαγωγή πολυπαραμετρικών συμπερασμάτων. Και η διαρκής μάθηση και μελέτη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την βελτίωη όλων μας: κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ξέρει τα πάντα!
One step at the time... :)
κορντιλια
08-10-2009, 09:22 PM
Ευχαριστω πολυ πολυ Δειμωνα κ Κοραλια για τις πολυτιμες πληροφοριες σας που προσπαθω να αξιολογησω σωστα.Βεβαια επειδη δεν γνωριζω πολλα-τα περισσοτερα δηλ-κανω κ εγω το λαθος οπως ειπε παραπανω ο Δειμων,να κοιτω μεμωνομενες οψεις κ ενδειξεις κ πιθανον να βγαζω κ λαθος συμπερασματα.Παρολα αυτα θα ηθελα καποια διευκρινηση σε σχεση με αυτα που ειπατε παραπανω.Το αγορι για το οποιο γραφω ειναι ζυγος 1 οικος,σεληνη σκορπιο 3,αφροδιτη κ αρη στο ζυγο στο 2 οικο.Η αφροδιτη κ σεληνη κανουν συνοδο με ουρανο.Ο οροσκοπος του παρθενος.Η κοπελια ειναι υδροχοος 8,σεληνη στο ζυγο 5,αφροδιτη στον υδροχοο 8,αρη στον κριο 10 κ με ωροσκοπο στους διδυμους.Εχει κ εναν πλουτωνα τετραγωνο με ωροσκοπο της...Τελικα το συμπερασμα μηπως διακρινεται πιο ξεκαθαρα?....Ελπιζω να μην κουρασα κ καταχραστηκα τον χρονο σας.Ευχαριστω.
ariandoll
08-10-2009, 11:44 PM
Μαρία οι όψεις που αναφέρεις μου φαίνονται πολύ καλές. ¶σχετα αν δεν έχουμε Σύνοδο Ήλιου-Σελήνης και Ήλιου-¶ρη αντίστοιχα- γνώμη μου.
Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου τη γνώμη σας. Είμαι Κριός με Σελήνη στην Παρθένο, Αφροδίτη στον Ταύρο και ¶ρη στον Αιγόκερω. Μου αρέσει πολύ κάποιος που είναι Αιγόκερως, με Σελήνη στον Κριό, Αφροδίτη στο Σκορπιό και ¶ρη στους Ιχθείς.
Αυτό σημαίνει ότι εμένα με ελκύει επειδή είναι Αιγόκερως όπως ο ¶ρης μου; Όμως ο Ήλιος του κάνει και τρίγωνο με τη Σελήνη και την Αφροδίτη μου-που είναι καλό. Εκείνος πάλι ελκύεται από Κριούς ή Σκορπιούς; Γενικά μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο;Τους οικους του δεν τους ξέρω δυστυχώς.
Σας ευχαριστώ
Δείμων
09-10-2009, 12:02 AM
Κορίτσια δεν γίνεται να βγάλουμε συμπεράσματα μόνο από ζωδιακές θέσεις πλανητών, μας δείχνουν μεν την ποιότητα που έχει το στοιχείο αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί κάλλιστα πλανήτες στο ίδιο ζώδιο να σχηματίζουν σύνοδο μπορεί και όχι (το πιθανότερο), μπορεί σύνοδο να σχηματίζουν πλανήτες σε γειτονικά (όμορα) ζώδια, όπως και πλανήτες σε ζώδια της ίδιας φύσης το πιθανότερο είναι να μην σχηματίζουν τρίγωνα ή τετράγωνα μεταξύ τους κλπ. Η οικοθεσία επίσης παίζει σημαντικό ρόλο.
http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html
Γι αυτό, ακριβή στοιχεία (ημερομηνίες ή ακριβείς θέσεις πλανητών) για κάθε μελέτη είναι απαραίτητα για την εξαγωγή καλύτερου αποτελέσματος. Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα μας... :)
loulakopia
09-10-2009, 02:00 PM
καλημερα νομιζω οτι εδω τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα τοτε ...το αγορι ηλιο στον ταυρο στον 12 ιοκο εχει αφροδιτη στον κριο στον 11 ιοκο και σςληνη στον τοξοτη στον 7 ιοκο συνοδο με ουρανο αρη κ οροσκοπο στους δυδιμους στον 1 ιοκο η κοπελα εχει ηλιο στον καρκινο στον 10 ιοκο αρη στον αιγωκαιρο στον 5 ιοκο αφροδιτη στο λιονταρι στον 11 ιοκο κ σεληνη στα ψαρια στον 6 ιοκο...απ οτι μου φενεται δεν υπαρχει ..φως ...δεκτη οποιαδηποτε γνωμη.. ν απροσθεσω επισης οτι η κοπελα εχει οροσκοπο στην παρθενο
Κοραλλία Μόζορα
09-10-2009, 02:25 PM
Ευχαριστω πολυ πολυ Δειμωνα κ Κοραλια για τις πολυτιμες πληροφοριες σας που προσπαθω να αξιολογησω σωστα.Βεβαια επειδη δεν γνωριζω πολλα-τα περισσοτερα δηλ-κανω κ εγω το λαθος οπως ειπε παραπανω ο Δειμων,να κοιτω μεμωνομενες οψεις κ ενδειξεις κ πιθανον να βγαζω κ λαθος συμπερασματα.Παρολα αυτα θα ηθελα καποια διευκρινηση σε σχεση με αυτα που ειπατε παραπανω.Το αγορι για το οποιο γραφω ειναι ζυγος 1 οικος,σεληνη σκορπιο 3,αφροδιτη κ αρη στο ζυγο στο 2 οικο.Η αφροδιτη κ σεληνη κανουν συνοδο με ουρανο.Ο οροσκοπος του παρθενος.Η κοπελια ειναι υδροχοος 8,σεληνη στο ζυγο 5,αφροδιτη στον υδροχοο 8,αρη στον κριο 10 κ με ωροσκοπο στους διδυμους.Εχει κ εναν πλουτωνα τετραγωνο με ωροσκοπο της...Τελικα το συμπερασμα μηπως διακρινεται πιο ξεκαθαρα?....Ελπιζω να μην κουρασα κ καταχραστηκα τον χρονο σας.Ευχαριστω.
Μαρία, βλέπεις πώς λειτουργούν αυτά; Ο άντρας έχει Αφροδίτη/Σελήνη σύνοδο με Ουρανό κι η κοπέλα είναι Υδροχόος. Ο άντρας έχει Σελήνη στον Σκορπιό κι η κοπέλα έχει Πλούτωνα τετράγωνο με ωροσκόπο. Αυτός είναι Ζυγός (αν κατάλαβα καλά όπως το γράφεις) κι η κοπέλα έχει Σελήνη στον Ζυγό. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η σχέση, είναι δυνατή η σύνδεσή τους. Η έλξη φαίνεται εδώ πριν καν κοιτάξουμε τις όψεις των πλανητών τους.
Σε μια σωστή συναστρία ξεκινάμε από τα πρότυπα (δηλαδή από το τι θέλουν τα δυο άτομα από την σχέση τους) και μετά κοιτάμε όψεις και οίκους πλανητών. Γι΄αυτό είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει σωστά κάποιος σε ερωτήσεις συναστρίας όπως τίθενται συνήθως με μεμονωμένους πλανήτες και όψεις. Στην συναστρία χρειάζεται να γνωρίζουμε πλήρως τους χάρτες των δύο ατόμων.
κορντιλια
09-10-2009, 10:20 PM
Σε ευχαριστω πολυ κοραλλια...η βοηθεια σου πολυτιμη!!!!
popininja
19-04-2010, 02:53 AM
Μία Σελήνη στον Σκορπιό κάνει το άτομο μυστικοπαθές δυνατό κτητικό και με προσκολλήσεις. Δεν θα του ταιριαζε με τίποτα για παράδειγμα ένας άνθρωπος επαναστατικός νεωτεριστής και με εξ ίσου ισχυρή προσωπικότητα (βλέπε Υδροχόος, Τοξότης, Λέων, Παρθένος κλπ.) ενώ θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα με έναν Ταύρο Ιχθύ Αιγόκερω Καρκίνο. Αυτό όσον αφορά τον τύπο της θηλυκής προσωπικότητας που τον έλκει. Τα σεξουαλικά γούστα άρα και έλξη θα τα ορίσει η Αφροδίτη, και εάν εκεί υπάρχει ασυμβατότητα όπως είπε η κυρία Μόζορα το άτομο θα ταλαιπωρηθεί στην ζωή του με το θέμα σύντροφος... ¶λλες ποιότητες πραγματικά θα θέλει, και από άλλες ποιότητες θα έλκεται. Πρόβλημα. :embarrest
Τι καλά που περνάμε εμείς με τη Σελήνη στο Σκορπιό!
Κι άμα κάνει και αντίθεση με τον Ήλιο......
Θαύμα!
Ζήτω!:nuts:
ΑΓΓΕΛΙΚΗ_1980
19-04-2010, 11:34 AM
Αυτό ξαναπέστο! Οι σχέσεις με άτομα που έχουν σελήνη στον σκορπιό είναι δύσκολες σχέσεις! Ομως αυτό συμβαίνει για τον ίδιο τον ανθρωπο που έχει σελήνη στον σκορπιό.!
μιλάω εκ πείρας αφου έχω σελήνη στον σκορπιό και ο σύντροφός μου σελήνη στον Τοξότη.
Ε'ιναι το φως μου....και είμαι το σκοτάδι του....