PDA

View Full Version : Απορία για όψεις συναστρίας.

κορντιλια
16-09-2009, 09:39 PM
Γεια σας.Απο τις λιγες γνωσεις που εχω,νομιζω οτι παραθετω μερικες σημαντικες οψεις σε μια συναστρια.Δεν ξερω ομως πως να τις ερμηνευσω.Σιγουρα αναγνωριζω εντονη ελξη αλλα δεν ξερω αν σε αυτη τη σχεση αξιζει να επενδυσεις η υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις να φας τα μουτρα σου....
αντρας γυναικα
ηλιος τριγωνο ηλιος-αφροδιτη
σεληνη τετραγωνο ηλιος-αφροδιτη
αρης συνοδος σεληνη
κρονος αντιθεση ηλιος-αφροδιτη, εξαγωνο σεληνη
ουρανος τετραγωνο ηλιος-αφροδιτη
ποσειδωνας εξαγωνο ηλιος-αφροδιτη-σεληνη
πλουτωνας συνοδος σεληνη, τριγωνο ηλιος-αφροδιτη
βερτεξ συνοδος ηλιος-αφροδιτη
β, δεσμος τετραγωνο ηλιος-αφροδιτη, τριγωνο ωροσκοπος
Ευχαριστω για οποιον θελησει να με βοηθησει στη αναλυση.

Popi Vassalou
16-09-2009, 11:08 PM
Αγαπητή Μαρία

Οι Ήλιοι σας εναρμονίζονται γιατί προφανώς είστε στο ίδιο στοιχείο.
Ήλιος – Αφροδίτη ευνοεί τη συντροφικότητα και τον έρωτα.
Με τη Σελήνη τετράγωνο Ήλιου μπορεί κάποιες φορές να νομίζετε ότι έχετε κάποιον δίπλα σας που δεν σας καταλαβαίνει και οι διαφωνίες πάνε κι έρχονται. Όψη που δουλεύεται αν μπείτε στη θέση του άλλου κι εκείνος στη δική σας.
Σελήνη τετράγωνο Αφροδίτη….εδώ μάλλον η Αφροδίτη μπορεί να γλυκάνει την ατμόσφαιρα.
¶ρης Σύνοδος Σελήνη. Σίγουρα δημιουργείται μεταξύ σας μια ατμόσφαιρα ερεθιστική, όμως και δημιουργική ως προς τη σεξουαλική σας ζωή.
Ο Κρόνος λειτουργεί περιοριστικά και απαιτεί σοβαρότητα από τον Ήλιο και τον προσγειώνει. Αν είναι ο άλλος σε θέση να μάθει τότε αυτή η αντίθεση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας.
Με την Αφροδίτη ό Κρόνος μπορεί να φανεί ο έμπειρος της παρέας και θα απαιτήσει τουλάχιστον ωριμότητα. Αν όμως το κάνει με τρόπο αυταρχικό τότε η γλυκιά Αφροδίτη δε θα αντέξει τη πίεση. Από την άλλη η Αφροδίτη μπορεί να μην έχει τις τόσες εμπειρίες, έχει όμως ευαισθησίες που ο Κρόνος αν και δεν είναι πολύ ανοιχτός σ’ αυτά, ίσως θα έπρεπε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.
Με τη Σελήνη δημιουργείται μια ασφάλεια, σταθερότητα κι εμπιστοσύνη.
Ο Ουρανός δεν μπαίνει σε κλουβί αν θελήσει ο Ήλιος να φερθεί αυταρχικά, η δε Αφροδίτη μαζί του ας περιμένει ποικίλες εκπλήξεις και εκρήξεις.
Ο Ποσειδώνας ενισχύει τα πνευματικά σας και καλλιτεχνικά σας ενδιαφέροντα.
Ο Πλούτωνας με τη Σελήνη βγάζει κτητικότητα και συγχρόνως έλξη
Ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο εξέλιξης τι πρόκειται να μάθεις από τον πλανήτη που κάνει όψη.
Μπορείς βέβαια να ενημερωθείς μέσα από το site για τις όψεις του γενέθλιου και παράλληλα να τις χρησιμοποιήσεις και στη συναστρία οπότε θα καταλάβεις περισσότερο την ψυχολογία του άλλου. Εξ άλλου για να φτάσεις σε αποτελέσματα πρέπει να «δουλέψεις» αυτή τη σχέση και κάθε είδους σχέση.

Καλή επιτυχία στο ψάξιμο.

Δείμων
17-09-2009, 05:47 AM
Μια ματιά και εδώ

http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/7529-%F3%F5%ED%E1%F3%F4%F1%E9%E1%EA%DD%F2-%FC%F8%E5%E9%F2-%E1%F0%EF%F1%DF%E5%F2-%F3%FD%ED%F4%EF%EC%E7-%E1%ED%DC%EB%F5%F3%E7.html

καθώς επίσης αν ο Πλούτωνας είναι του συντρόφου σου καλύτερα να τον προσέχεις, μπορεί να σε ελέγξει (χειραγωγήσει) αρκετά συναισθηματικά. Τους δεσμούς βγάλε τους έξω, αν ισχύουν ισχύουν μόνο σε περιπτώσεις σχεδόν ακριβούς συνόδου ή αντίθεσης (αφού βρίσκονται ακριβώς απέναντι αν κάνει αντίθεση ο ένας θα κάνει σύνοδο ο άλολς). Σε κάθε άλλη περίπτωση και να επιδρούν κάπου είναι δύσκολο να το αναγνωρίσουμε. Τον Κρόνο πρόσεξέ τον απέναντι από Ήλιο - Αφρό, φέρνει έλξη αλλά μακροπρόθεσμα πιέσεις. Τέλος μεγάλη σημασία στον Ποσειδώνα, αλλά πολύ μεγάλη, γιατί όλα τα παραπάνω μπορεί να τα περάσει εύκολα από ροζ γυαλάκια που όταν βγουν..... :-/

konstantina318
17-09-2009, 10:51 AM
Επίσης ,αν γνωρίζεις ακριβή ώρα γέννησης και στις δυο περιπτώσεις,θα μπορούσες να δείς σε ποιούς οίκους του ενός ατόμου πέφτουν οι πλανήτες του άλλου :love:

κορντιλια
17-09-2009, 08:29 PM
Ευχαριστω παιδια με ''φωτισατε'' αρκετα.Το οτι το αγορι εχει στον γενεθλειο του, την αφροδιτη κ την σεληνη του σε συνοδο με ουρανο πρεπει να με κανει να προσεχω διπλα?

Beloving M
17-09-2009, 09:17 PM
Καλησπέρα σε όλους!
Εδω και 3 ημέρες διαβάζω τα θέματα, τις δημοσιευσεις του σαιτ, και παράλληλα προσπαθώ να βγάλω ακρη με την συναστρία. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στα εξης:
Ποια η διαφορά των χαρτών ερωτικής συναστριας και σύνθετου?
Γνωρίζοντας την ώρα γέννησης και των 2, πως ερμηνευουμε τους πλανήτες του ενός στους οίκους του άλλου(είναι κατι που το βλέπουμε απλα κοιτάζοντας τους οίκους του άλλου και το συγκρίνουμε κάπως?). Κατι αναφέρει η Κωσταντίνσ πσραπάνω...
Μπορω να έχω ένα παράδειγμα?
Ευχαριστώ

Δείμων
18-09-2009, 04:25 AM
Ευχαριστω παιδια με ''φωτισατε'' αρκετα.Το οτι το αγορι εχει στον γενεθλειο του, την αφροδιτη κ την σεληνη του σε συνοδο με ουρανο πρεπει να με κανει να προσεχω διπλα?

Bρε με αυτόν τον Ουρανό... Και προφανώς όλα αυτά κάνουν σύνοδο και με τον Νότιο Δεσμό. Κοίταξε στη γενέθλια ανάλυση (επάνω στη σελίδα Δωρεάν Ωροσκόπιο > Γενέθλιος χάρτης ανάλυση) να δεις τι σημαίνουν αυτές οι όψεις για τον χαρακτήρα του. Αυτά θα πρέπει να προσέχεις ή να περιμένεις από εκείνον σαν άτομο. Φυσικά θα διαβάσεις και τους οίκους. Η συναστρία θα σας πει εάν αυτές του οι ιδιότητες έρχονται σε συμφωνία (συντονισμό) ή σε «σύγκρουση» (δυναμική πρόκληση) με τις δικές σου, και ο σύνθετος πώς θα λειτουργήσετε σαν μία οντότητα και πώς θα σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι για όσο καιρό είσαστε μαζί.

Αξιαγάπητο Μ, συνεχίζοντας, αν ο απλός γενέθλιος χάρτης έχει μία Χ δυσκολία να ερμηνευθεί, η συναστρία έχει Χ². Αυτό επειδή πρόκειται για δύο χάρτες σε έναν που αλληλεπιδρούν, και ενώ είχαμε ας πούμε δεκαπέντε στοιχεία να λειτουργούν τώρα έχουμε τριάντα. Εάν πας εκεί που είπα στην κορντιλία και φτιάξεις μία ερωτική συναστρία, συγκρίνοντας την εικόνα της και μόνο με τον γενέθλιο χάρτη των ίδιων ατόμων θα καταλάβεις. Η ανάγνωσή της όμως στηρίζεται ακριβώς στις ίδιες αρχές και μεθόδους που στηριζόμαστε σε έναν γενέθλιο, οπότε έχοντας εξοικείωση με αυτόν προχωράς σιγά σιγά και στον άλλον. Απλά επειδή πρόκειται για δύο άτομα και επειδή θα έχουμε διπλούς πλανήτες μερικές ερμηνείες διαφοροποιούνται.

κορντιλια
18-09-2009, 12:07 PM
Δειμων να εισαι καλα!Εκτος απο γνωσεις εχεις κ το χαρισμα της μεταδοτικοτητας...

Δείμων
19-09-2009, 05:53 AM
Σελήνη στον Καρκίνο, Eρμής στους Διδύμους...

Delja
19-09-2009, 02:52 PM
Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω το εξής, αν σε ένα σύνθετο χάρτη ο ήλιος ειναι στους ιχθύς στον έκτο οίκο , με την μέθοδο μια μοιρα/ετος μπορεί στον προοδευτικό να πάει στον 7ο οίκο η δε σώζετε; υπάρχει κ προοδευτικός σύνθετος ή ισχύει μόνο για τον γενέθλιο χάρτη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :bigsmile:

sideways
27-09-2009, 04:19 PM
καλησπερα σε ολους.
μια ερωτηση για συναστρια.
αν ο ηλιος του ενος ατομου ειναι στον καρκινο στις 16,17 κ στον 8ο οικο, κ η σεληνη του αλλου παλι στον καρκινο αλλα στις 26,16 θεωρειται συνοδος η οι 10 μοιρες θεωρουνται πολλες; σε καποια sites το εκλαμβανουν ως συνοδο λογω συμμετοχης των φωτων κ μονο, ενω αλλου διαβασα οτι ακομα κ ενα τριγωνο αναμεσα στα φωτα αλλα με 4 μοιρες ανοχη ειναι πιο εντονο σαν οψη, αν μπορει καποιος να βοηθησει τον ευχαριστω εκ των προτερων.

Fotini Christodoulou
27-09-2009, 04:28 PM
Noμίζω ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί μια χαλαρή σύνοδος. Ωστόσο νομίζω αυτό που είναι σημαντικό είναι οτι οι Σελήνες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο και αυτό απο μονο του δείχνει συναισθηματική επαφή, ευκολία στην κατανόηση των συναισθημάτων του άλλου, ας πούμε μια κοινή συναισθηματική βάση, κάτι που κατά την άποψη μου είναι σημαντικό για μια συναστρία.:bigsmile:

Μητσάκος
27-09-2009, 05:10 PM
Noμίζω ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί μια χαλαρή σύνοδος. Ωστόσο νομίζω αυτό που είναι σημαντικό είναι οτι οι Σελήνες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο και αυτό απο μονο του δείχνει συναισθηματική επαφή, ευκολία στην κατανόηση των συναισθημάτων του άλλου, ας πούμε μια κοινή συναισθηματική βάση, κάτι που κατά την άποψη μου είναι σημαντικό για μια συναστρία.:bigsmile:
Όχι ότι αλλάζει κάτι σε αυτό που λες, roadrunner, αλλά...
καλησπερα σε ολους.
μια ερωτηση για συναστρια.
αν ο ηλιος του ενος ατομου ειναι στον καρκινο στις 16,17 κ στον 8ο οικο, κ η σεληνη του αλλου παλι στον καρκινο αλλα στις 26,16 θεωρειται συνοδος .......
...........

Fotini Christodoulou
27-09-2009, 05:15 PM
Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση Μητσάκο μου!:love::bigsmile: Δεν διάβασα όσο προσεκτικά έπρεπε:wacko:.
Αλλάζει ελαφρώς η ερμηνεία καθώς η φύση του ατόμου με τον Ηλιο φαίνεται να καλύπτει συναισθηματικά τις ανάγκες της Σελήνης του άλλου. :bigsmile:

sideways
27-09-2009, 07:54 PM
ευχαριστω πολυ.

122003
29-09-2009, 11:36 AM
Γεια σας, είμαι καινούργια στο forum και σχετικά αρχάρια σε ουσιώδη αστρολογικά ζητήματα, γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Σας παραθέτω κάποιες όψεις συναστρίας και παρακαλώ όποιος μπορεί ας τις ερμηνεύσει.

¶ντρας Γυναίκα
Σελήνη Αντίθεση Ήλιος
Σελήνη Εξάγωνο Σελήνη
Σελήνη Τρίγωνο Αφροδίτη
Σελήνη Αντίθεση ¶ρης
Σελήνη Σύνοδος Δίας
Σελήνη Σύνοδος Λίλιθ
Αφροδίτη Σύνοδος Σελήνη
Αφροδίτη Σύνοδος Πλούτωνας
Αφροδίτη Σύνοδος Ωροσκόπος
¶ρης Σύνοδος Ήλιος
¶ρης Τετράγωνο Πλούτωνας
¶ρης Τετράγωνο Ωροσκόπος
Κρονος Αντίθεση Σελήνη
Πλούτωνας Τρίγωνο Ήλιος
Πλούτωνας Σύνοδος Β. Δεσμός
Λίλιθ Τετράγωνο Ήλιος
Λίλιθ Σύνοδος Χείρων
Βέρτεξ Τρίγωνο Σελήνη
Βέρτεξ Τετράγωνο Κρόνος

Υπάρχουν και άλλες όψεις αλλά ας μην σας κουράσω περισσότερο. Αναρωτιέμαι αν και από την πλευρά του υπάρχει το στοιχείο της έλξης προς εμένα (νομίζω ότι κάτι υπάρχει, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν υπάρχει σχέση, εγώ, ωστόσο, νομίζω ότι έχω "κολλήσει" επικίνδυνα ).
Θα περιμένω τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Μητσάκος
29-09-2009, 11:40 AM
Γεια σας, είμαι καινούργια στο forum και σχετικά αρχάρια σε ουσιώδη αστρολογικά ζητήματα, γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Σας παραθέτω κάποιες όψεις συναστρίας και παρακαλώ όποιος μπορεί ας τις ερμηνεύσει.
......................................
......................................
Αναρωτιέμαι αν και από την πλευρά του υπάρχει το στοιχείο της έλξης προς εμένα (νομίζω ότι κάτι υπάρχει, αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν υπάρχει σχέση, εγώ, ωστόσο, νομίζω ότι έχω "κολλήσει" επικίνδυνα ).
Θα περιμένω τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Γιατί δεν προσπαθείς να δεις κάποια πράγματα μόνη σου, ξεκινώντας από μια ...επίσκεψη σε αυτό το φόρουμ του myhoroscope Αστρολογία και ερωτικές σχέσεις - Αστρολογία για όλους (http://www.myhoroscope.gr/69-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EA%E1%E9-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2), όπου μπορείς να βρεις πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσεις αρκετά από τα στοιχεία που αναφέρεις; :love:

122003
29-09-2009, 11:49 AM
Αγαπητέ Μητσάκο, καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση (ομολογώ ότι έχω διαβάσει πολλές τοποθετήσεις σου σε διάφορα αστρολογικά ζητήματα και οι εντυπώσεις μου είναι μόνο άριστες).
Έχω ήδη μελετήσει όλες τις σχετικές αναρτήσεις του site και έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, αλλά με ενδιαφέρει πολύ και η άποψη ατόμων που ασχολούνται συστηματικά με την αστρολογία.
Επειδή βιώνω μια περίεργη κατάσταση (όπου η λογική πάει περίπατο σιγά σιγά), προσπαθώ να ερμηνεύσω την προέλευσή της, καθώς και εάν είναι πιθανό μια ακατανίκητη έλξη να είναι μονόπλευρη.

Φιλικά

sideways
15-10-2009, 11:00 PM
καλησπερα ξανα και αυτη τη φορα κατι πιο εξειδικευμενο αλλα τα φωτα σας παντα ευπροσδεκτα.
ανακαλυψα τελευταια το λεγομενο μεγαλο τριγωνο αλλα ακομη δεν εχω καταλαβει πληρως την σημασια του σε μια συναστρια.
π.χ. στον χαρτη μου ο αρης (κριος) ειναι σε τριγωνο με την αφροδιτη μου (λεων).
στην συναστρια με την κοπελλα μου δημιουργουνται 2 μεγαλα τριγωνα με τον ερμη κ τον ουρανο της στον τοξοτη.
αυτο που δεν γνωριζω ειναι κατα ποσο επηρεαζει αυτο και τα δυο ατομα η μονο το ατομο του οποιου οι 2 πλανητες εμπλεκονται.
ευχαριστω.

Κοραλλία Μόζορα
16-10-2009, 01:19 PM
καλησπερα ξανα και αυτη τη φορα κατι πιο εξειδικευμενο αλλα τα φωτα σας παντα ευπροσδεκτα.
ανακαλυψα τελευταια το λεγομενο μεγαλο τριγωνο αλλα ακομη δεν εχω καταλαβει πληρως την σημασια του σε μια συναστρια.
π.χ. στον χαρτη μου ο αρης (κριος) ειναι σε τριγωνο με την αφροδιτη μου (λεων).
στην συναστρια με την κοπελλα μου δημιουργουνται 2 μεγαλα τριγωνα με τον ερμη κ τον ουρανο της στον τοξοτη.
αυτο που δεν γνωριζω ειναι κατα ποσο επηρεαζει αυτο και τα δυο ατομα η μονο το ατομο του οποιου οι 2 πλανητες εμπλεκονται.
ευχαριστω.

Επηρεάζει την ίδια την σχέση (με θετικό τρόπο) και μ΄αυτή την έννοια και τους δυο σας. Βασικά δείχνει με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν στην σχέση σας τα δικά σου θετικά στοιχεία που προκύπτουν από το τρίγωνο ¶ρη/Αφροδίτης σου αλλά και με την δική της συμβολή. Δηλαδή η κοπέλα σου βγάζει μια θετική πλευρά σου και βοηθά να αξιοποιηθεί αυτό μέσα στην σχέση σας.

sideways
16-10-2009, 04:39 PM
κατ αρχην ευχαριστω για την απαντηση.
η αληθεια ειναι οτι με το συγκεκριμενο προσωπο υπαρχει μια ευκολια στη εκφραση και ισως να παιζει τον ρολο του ο ερμης της σ αυτο, για τον ουρανο δεν ειμαι τοσο σιγουρος, εχουν γραφτει πολλα για αυτον τον πλανητη κ δεν μου φαινεται και τοσο θετικος σε μια συναστρια.
και μια ακομη απορια που μου δημιουργηθηκε διαβαζοντας για τους δεσμους ειναι, οταν ο ωροσκοπος του ενος ειναι σε συνοδο με τον νοτιο δεσμο του αλλου, τοτε αντιστοιχα η ακμη του 7ου οικου του ειναι σε συνοδο με τον βορειο δεσμο του; αν ισχυει ποια ειναι τα θετικα σε μια τετοια οψη και ποια τα αρνητικα;
ευχαριστω ξανα.

europe
12-03-2010, 07:10 PM
Καλησπέρα κ πάλι σε όλους!
Νομίζω εχω να προσθέσω μια σημαντική απορία ....προς διερευνηση! :-)
πως γινεται σε συναστρια, το ένα ατομο να εχει σεληνη στους διδιμους και η σελήνη του να μην κάνει όψη στη συναστρία με το άλλον ατομο του οποιου ο ήλιος είναι στους διδυμους??????

kiaRRa
12-03-2010, 07:56 PM
πως γινεται σε συναστρια, το ένα ατομο να εχει σεληνη στους διδιμους και η σελήνη του να μην κάνει όψη στη συναστρία με το άλλον ατομο του οποιου ο ήλιος είναι στους διδυμους??????

Για να γίνει μια όψη είτε σε συναστρία είτε σε όποιονδήποτε χάρτη θα πρέπει οι πλανήτες να απέχουν κάποιες μοίρες συγκεκριμένες. Αν η αποσταση που τους χωρίζει είναι μεγαλύτερη, τότε δεν σχηματίζεται όψη

europe
12-03-2010, 07:59 PM
Μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ Kiarra!

paiktries
15-03-2010, 03:29 PM
σε μια συναστρια η οψη συνοδου ηλιου -λιλιθ ειναι καλη και τι σημαινει??η λιλιθ ειναι στον ταυρο και ο ηλιος στους διδυμους στον 11 οικο..

Δείμων
15-03-2010, 07:47 PM

Πέρα από αυτά που σου είπε η Kiarra (δλδ πχ. η Σελήνη να είναι στις πρώτες μοίρες των Διδύμων και ο Ήλιος στις τελευταίες) το ότι είναι στο ίδιο ζώδιο η σε «φιλικά» ζώδια σημαίνει πως ούτως ή άλλως σαν χαρακτήρες, σαν προσωπικότητες, μοιράζεστε μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Οπότε σαν δεύτερο βήμα από τη σύνοδο, το ομοειδές του στοιχείου (εδώ Αέρας) είναι εξ ίσου θετικό γιατί καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον ως εξ ιδίων.

Πρόσεξε όμως, το ότι σαν χαρακτήρας μοιάζεις με κάποιον άνθρωπο μπορεί να είναι και αρνητικό. Για παράδειγμα δύο Κριαρίσιες Σελήνες θα σκοτώνονται συχνότερα, δύο Ταυρίσιες μπορεί να πλήξουν (αν υπάρχει αυτή η λέξη στη φαρέτρα ενός τυπικού Ταύρου..), δύο Δίδυμες τρεχαγυρευόπουλος, δύο Καρκίνες ουαί κι αλίμονο να τις πιάσουν μαζί οι νταουνιές, τα Λιοντάρια εγώνες λαμπρότητας κλπ. Εκεί η σύνοδος βοηθάει στο ότι συντηρεί μεγαλύτερη έλξη, βοηθάει στο να μένεις μαζί, και βοηθάει να αναδεικνύονται οι παραπάνω ομοιότητες σε βάθος χρόνου. Όποιος το θεωρεί θετικό προχωράει :) Για μένα ο καλύτερος συνδυασμός Σεληνών είναι σε πολικά ζώδια όταν δεν σχηματίζεται αντίθεση μεταξύ τους, και «παίζουν» θετικά με Ήλιους, πλανήτες, και μεσοδιαστήματα.

europe
16-03-2010, 01:07 AM
χαχαχχ.....η λέξη "τρεχαγυρευόπουλος σελήνη" Δείμων, μου θυμισε τον εαυτό μου με σελήνη στο Διδυμο :-)
Δείμων σε ευχαριστώ για την απάντηση, δηλαδή για 2 ατομα που ο αντρας έχει πχ. ηλιο στον Διδυμο και η κοπέλα σελήνη στο Δίδυμο (και αντιστοιχα καθε αντιστοιχη περιπτωση άλλων ζωδίων), οταν στο χαρτη συναστριας τους ο ηλιος του αγοριου δεν εμφανιζει κάποια οψη με τη σεληνη της κοπέλας....αυτο θεωρειται οτι ουτως η άλλως υπάρχει μια έλξη, κατι σαν συνοδος μεταξύ ηλιου-σελήνης, αλλα μακρινη και ξεθυμασμένη ας πούμε?

Πολικά είναι τα ζωδια που βρίσκονται απέναντι, όπως Υδροχόος- Λέων για παράδειγμα?

ahtelais
16-03-2010, 03:12 AM
χαχαχχ.....η λέξη "τρεχαγυρευόπουλος σελήνη" Δείμων, μου θυμισε τον εαυτό μου με σελήνη στο Διδυμο :-)
Δείμων σε ευχαριστώ για την απάντηση, δηλαδή για 2 ατομα που ο αντρας έχει πχ. ηλιο στον Διδυμο και η κοπέλα σελήνη στο Δίδυμο (και αντιστοιχα καθε αντιστοιχη περιπτωση άλλων ζωδίων), οταν στο χαρτη συναστριας τους ο ηλιος του αγοριου δεν εμφανιζει κάποια οψη με τη σεληνη της κοπέλας....αυτο θεωρειται οτι ουτως η άλλως υπάρχει μια έλξη, κατι σαν συνοδος μεταξύ ηλιου-σελήνης, αλλα μακρινη και ξεθυμασμένη ας πούμε?

Πολικά είναι τα ζωδια που βρίσκονται απέναντι, όπως Υδροχόος- Λέων για παράδειγμα?

Παιρνω το θαρρος να απαντησω εγω στη θεση του Δειμων,γιατι εχω κι εγω την ιδια ακριβως απορια..!
Τα ζωδια που βρισκονται απεναντι ειναι αυτα που κανουν αντιθεση μεταξυ τους,(οταν βρισκονται βεβαια στις καταλληλες μοιρες)...
-ποια ειναι τελικα ομως τα πολικα ζωδια?μηπως αυτα που δημιουργουν χιαστι οψεις?π.χταυρος-ζυγος,διδυμος-σκορπιος κ.τ.λ??
Περιμενω απαντηση υπομονετικα! :embarrest:toung:

Δείμων
16-03-2010, 06:09 AM
Πολικά ζώδια είναι τα απεναντινά, που θεωρούνται και συμπλήρωμα το ένα του άλλου (γι αυτό είπα ότι προτιμώ τις πολικές θέσεις Σελήνης, επειδή έτσι το συναίσθημα συμπληρώνεται).

Δεν είναι τυχαίο ότι η φωτιά και ο αέρας θεωρούνται φιλικά ή συμβατά στοιχεία, όπως και η γη με το νερό. Όλα τα πολικά ζώδια έχουν αυτή τη συμβατότητα μεταξύ τους, και το κάθε ζώδιο σχηματίζει τρίγωνα με τα δύο ομοειδή του ως προς το στοιχείο και εξάγωνα με τα δύο υπόλοιπα φιλικά. Δηλαδή τις αρμονικές όψεις. Προσοχή, δεν μιλάω τώρα για πλανήτες, αλλά για ολόκληρες «φέτες» του ζωδιακού κύκλου - τις ζωδιακές περιοχές.

Εάν τώρα στη συνέχεια πάρουμε την χιαστί όψη, η οποία είναι πέντε ζώδια ή «φέτες» διαφορά, θα δούμε ότι πέφτει σε μη-φιλικό στοιχείο. Για παράδειγμα Δίδυμος (αέρας) με Σκορπιό (νερό) ή Αιγόκερω (γη). Από αυτή την άποψη οι χιαστί θεωρούνται όψεις αρνητικές, πράγμα που δεν ασπάζομαι απόλυτα. Θα τις έλεγα περισσότερο υποχθόνιες γιατί πρώτον δεν τις αντιλαμβάνεσαι αμέσως και δεύτερον μπορεί να «σκάσουν» θετικά αν τις αναγνωρίσεις και τις δουλέψεις.

Ερχόμενοι τώρα στους πλανήτες, επειδή στις όψεις υπάρχουν ανοχές όταν κάποιος πλανήτης βρίσκεται κοντά σε ακμή (την αρχή ή το τέλος ενός ζωδίου) και κάνει όψη με άλλον πλανήτη επίσης κοντά σε ακμή, υπάρχει η περίπτωση σε θετικά τρίγωνα ή εξάγωνα αυτοί να βρίσκονται σε μη-φιλικά ζώδια, ενώ σε αρνητικά τετράγωνα ή αντιθέσεις να βρίσκονται σε φιλικά. Π.χ. Αντίθεση Σελήνης στην 3° του Κριού (φωτιά) και ¶ρη στην 28° της Παρθένου (γη). Αυτή η αντίθεση είναι δυσκολώτερη από εάν οι πλανήτες βρίσκονταν σε Κριό και Ζυγό (φωτιά/αέρας) ή Ιχθύ και Παρθένο (νερό/γη), γιατί τα ζώδια δεν συμπληρώνονται μεταξύ τους ώστε κατά κάποιο τρόπο να εξισορροπούν τη διαφορετικότητά τους.

Ομοίως, ένα τρίγωνο που θα σχηματιζόταν από την 3° Κριού (φωτιά) και την 29° Καρκίνου (νερό) δεν θα είναι τόσο θετικό όσο ένα μεταξύ 3° Κριού και 7° Λέοντα. Έχουμε την ίδια ανοχή τεσσάρων μοιρών, αλλά στην δεύτερη περίπτωση το τρίγωνο σχηματίζεται μεταξύ ζωδίων του ίδιου στοιχείου και είναι πιο ρέον. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνόδους και τα χιαστί κλπ.

Αν υπάρχει και άλλο ενδιαφέρον να μεταφερθούμε σε κάποια συζήτηση περί όψεων.

popininja
16-03-2010, 01:09 PM
Φτιαξαμε με μια φιλή τη συναστρια της με τον αγαπημενο της αλλα δεν ξεραμε την ακριβη ώρα γέννησης του και καταχωρήσαμε την 12η.

Με μία πρωτη ματία είναι σχεδόν όλοι τους σχεδόν οι πλανήτες στα ίδια ζώδια.
Είναι και οι 2 Αιγοκεροι, η κοπελα με ωροσκοπο Αιγοκερω κι εκεινος με Ιχθυ, με αφροδιτες στον 12 οικο στον Τοξότη και αρηδες στον Τοξότη στον 11ο οικο και ποσειδώνας επίσης!
Πλούτωνα και ουρανό στον Ζυγό στον 9ο οικο
Ερμή, Δία και Ήλιο στον 1ο οίκο στον Αιγόκερω !
Μόνο οι σελήνες του αλλάζουν. Η κοπέλα έχει στον Υδροχόο 2ο οίκο
κι εκείνος στους Ιχθύς στον 3ο οίκο.

Με μια πρώτη ματιά τι μπορεί να πει κανείς για αυτους τους ανθρώπους?
Απόλυτη ταύτιση?:love:
Δεν έχω ξαναδει τέτοιο πράγμα σε χάρτες!:weird::wacko:

europe
16-03-2010, 01:29 PM
Πολυ σημαντικά αυτα που μας είπες Δείμων. Τώρα θα μπορώ να βλεπω με μια πιο ουσιαστικη ματια το χαρτη συναστριας. Η μόνη απορια που μου έχει μείνει είναι η εξής:
Στο υπολογιστικό πρόγραμμα γενεθλιου χαρτη που σου δίνει και την επιλογή των παρακάτω όψεων..
(15 deg Semi-sextile Decile Novile Semi-square Quintile 75 deg 80 deg 105 deg Sesquiquadrate Bi-quintile 160 deg Quindecile Septile Septile-2 Septile-3 Septile-4 Septile-5 Septile-6 ) αυτες είναι εγαλεία ένδειξης ελξης ή απώθησης και στον χαρτη συναστρίας και ποιές είναι θετικές ποιές αρνητικές.

Επίσης τη γραπτη ανάλυση χαρτων συναστρίας για τους συνδρομητές πότε να την περιμένουμε σε ισχύ?

Ευχαριστώ πολύ και κατανοώ αν κατι απο τις απορίες μου δεν δυναται να απαντηθεί! :-)

europe
16-03-2010, 01:43 PM
Αγαπητη popininja,
μου έχει συμβει ακριβώς το ίδιο. Βρέθηκα με έναν ανθρωπο με τον οποιο είχαμε 2 μερες διαφορα γεννησης με αποτέλεσμα όοοοοοοοοοοοοοολοι οι πλανητες και ο ωροσκοπος μας να είναι σε ίδια ζώδια πλην των σεληνών. Με αυτον τον ανθρωπο εχω βιωσει συναισθηματα που δε προκειται το ξερω να ξανανιωσω. Και δεν εννοω ερωτικα σε πρώτη φαση, αλλα η ατομικοτητα μου που εκφραζοταν στο πληρες μεγαλέιο της ελέυθερα. Χωρις καν να μιλάμε επικοινωνουσαμε. Απίστευτο. Το θέμα αγαπητή μου ήταν όμως οτι Ο ήλιος του δεν εκανε καμια όψη με τη σελήνη μου και η σελήνη του καμια όψη με τον ήλιο μου στο χαρτη. Αυτος υδροχοος με σελήνη στο ταυρο και εγω υδροχοος με σελήνη στο διδυμο. Επίσης ο άρης του και η αφροδίτη μου δεν εκαναν πάλι καμια οψη στο χαρτη. Με αποτέλεσμα ουτε ηλιοσεληνιακο διπολο να υπαρχει αλλα ουτε κ οψεις αρη αφροδιτης που είναι τα κυρια σημαδια έλξης πνευματικης, ερωτικης, ψυχικης κλπ. Με αποτελεσμα να μην τον συμπληρωνω αυτον τον ανθρωπο και εκείνος εμενα στο ερωτικο(οχι στο σεξουαλικο). Γιαυτο με όλο το θαρρος που θα μπορούσα να δωσω μια συμβουλη θα ήταν να κοιταξεις στους χαρτες για οψεις ηλιου-σεληνης και αρη -αφροδιτης, απο κει και περα οτι ο ένας θα νιωθει σαν κλώνος του αλλου ειναι σιγουρο, αλλά με τον εαυτο μας δε θα καναμε σχεση γιατι ειναι βαρετο!
Αυτα απο εμενα , αν εχω πει κατι λάθος δεχομαι οποιαδήποτε επίπτωση :-) :-)

Μητσάκος
16-03-2010, 02:17 PM
Φτιαξαμε με μια φιλή τη συναστρια της με τον αγαπημενο της αλλα δεν ξεραμε την ακριβη ώρα γέννησης του και καταχωρήσαμε την 12η.

Με μία πρωτη ματία είναι σχεδόν όλοι τους σχεδόν οι πλανήτες στα ίδια ζώδια.
Είναι και οι 2 Αιγοκεροι, η κοπελα με ωροσκοπο Αιγοκερω κι εκεινος με Ιχθυ, με αφροδιτες στον 12 οικο στον Τοξότη και αρηδες στον Τοξότη στον 11ο οικο και ποσειδώνας επίσης!
Πλούτωνα και ουρανό στον Ζυγό στον 9ο οικο
Ερμή, Δία και Ήλιο στον 1ο οίκο στον Αιγόκερω !
Μόνο οι σελήνες του αλλάζουν. Η κοπέλα έχει στον Υδροχόο 2ο οίκο
κι εκείνος στους Ιχθύς στον 3ο οίκο.

Με μια πρώτη ματιά τι μπορεί να πει κανείς για αυτους τους ανθρώπους?
Απόλυτη ταύτιση?:love:
Δεν έχω ξαναδει τέτοιο πράγμα σε χάρτες!:weird::wacko:
Θα σε στεναχωρήσω λίγο, αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι αυτά τα πράγματα :bigsmile:
Το γεγονός ότι υπάρχει ταύτιση των πλανητών στα ζώδια δεν είναι καθόλου περίεργο, ούτε σπάνιο. Οποιονδήποτε χάρτη συναστρίας πάρεις, που τα άτομα είναι γεννημένα την ίδια χρονιά, θα διαπιστώσεις ότι πολλοί πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο. Αν δε είναι γεννημένοι τον ίδιο μήνα, είναι φυσικό να έχουν ακόμα και κάποιους από τους προσωπικούς (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, ¶ρη).

Ο Πλούτωνας, για παράδειγμα, μπήκε στον Ζυγό τον Αύγουστο του 1972 και ο Ουρανός ήταν ήδη εκεί, στην 14η μοίρα του. Ο Ουρανός έμεινε στον Ζυγό έως τον Δεκέμβριο του 74 και με ένα διάλειμμα 4 μηνών στον Σκορπιό, λόγω ανάδρομης φοράς ξαναγύρισε στον Ζυγό για 4 μήνες, οπότε ξαναμπήκε για τα καλά στον Σκορπιό. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται πάνω από 100.000 μωρά, από τη στιγμή που μπήκε ο Πλούτωνας στον Ζυγό μέχρι τη στιγμή που βγήκε ο Ουρανός από αυτόν, γεννήθηκαν πάνω από 300.000 άτομα που "τυχαίνει" να έχουν Πλούτωνα και Ουρανό στον Ζυγό.

Για να περιορίσουμε τον αριθμό των 300.000, ας δούμε και τη θέση του Δία που αναφέρεις. Ο Δίας, λοιπόν, την αντίστοιχη περίοδο μπήκε στον Αιγόκερω τον Σεπτέμβριο του 72 και έμεινε 6 μήνες περίπου σε αυτόν. ¶ρα πάμε στις 50.000 + οι γεννήσεις αυτών που έχουν Δία στον Αιγόκερω και Πλούτωνα/Ουρανό στον Ζυγό.

Για να το περιορίσουμε ακόμα περισσότερο, ας δούμε πότε ήταν και ο Ήλιος και ο Ερμής εκείνη την περίοδο στον Αιγόκερω. Ο Ερμής μπήκε τον Αιγόκερω στις 5 Ιανουαρίου του 1973 και βρισκόταν παράλληλα με τον Ήλιο εκεί έως τις 23 Ιανουαρίου. ¶ρα για 19 μέρες υπήρχε αυτός ο συνδυασμός που λες.
Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 19 ημέρες είναι το 63% του μήνα, και με δεδομένο ότι κάθε μήνα έχουμε μ.ο. 9.500 γεννήσεις, σε αυτές τις μέρες έγιναν γύρω στις 6.000 γεννήσεις. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι κάτι το σπάνιο, τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο λιγότερο σπάνιο από ό,τι γίνεται με άλλους αστρικούς συνδυασμούς σε άλλες χρονιές ή μήνες. Δεν είναι καθόλου περίεργο ή αξιοσημείωτο δηλαδή.

Αν θες να το περιορίσουμε και λίγο ακόμα, να υπολογίσουμε ότι η Αφροδίτη την αντίστοιχη περίοδο ήταν στον Τοξότη 5 με 11 Ιανουαρίου, όπου μπορεί να έχουμε λιγότερες γεννήσεις, αλλά πιστεύω ότι έχεις καταλάβει ο νόημά μου, ε; Έχουμε τη συναστρία δύο ατόμων που έχουν γεννηθεί με κάποιες μέρες διαφορά.

Εν κατακλείδι, σε αυτόν το χάρτη συναστρίας δεν υπάρχει κάτι φοβερό, πέραν του ότι κατά πάσα πιθανότητα τα άτομα έχουν κοντινή΄ημερομηνία γέννησης.

Επιπλέον, μην θεωρείς ότι αν υπάρχει αυτή η σύμπτωση είναι και για καλό, καθώς είναι άλλο πράγμα το "μοιάζουμε" και άλλο το "ταιριάζουμε".

Και ένα ακόμα πολύ βασικό: η οικοθεσία και η ακριβής μοίρα της Σελήνης βγαίνει μόνον αν έχεις ακριβή ώρα γέννησης. Αν δεν έχεις ακριβή ώρα γέννησης δεν υπολογίζεις οικοθεσία και σχεδόν δεν μπορείς να υπολογίσεις και τις όψεις που κάνει η Σελήνη...
:love:

popininja
16-03-2010, 03:37 PM
Θα σε στεναχωρήσω λίγο, αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι αυτά τα πράγματα :bigsmile:
Το γεγονός ότι υπάρχει ταύτιση των πλανητών στα ζώδια δεν είναι καθόλου περίεργο, ούτε σπάνιο. Οποιονδήποτε χάρτη συναστρίας πάρεις, που τα άτομα είναι γεννημένα την ίδια χρονιά, θα διαπιστώσεις ότι πολλοί πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο. Αν δε είναι γεννημένοι τον ίδιο μήνα, είναι φυσικό να έχουν ακόμα και κάποιους από τους προσωπικούς (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, ¶ρη).

Ο Πλούτωνας, για παράδειγμα, μπήκε στον Ζυγό τον Αύγουστο του 1972 και ο Ουρανός ήταν ήδη εκεί, στην 14η μοίρα του. Ο Ουρανός έμεινε στον Ζυγό έως τον Δεκέμβριο του 74 και με ένα διάλειμμα 4 μηνών στον Σκορπιό, λόγω ανάδρομης φοράς ξαναγύρισε στον Ζυγό για 4 μήνες, οπότε ξαναμπήκε για τα καλά στον Σκορπιό. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα γεννιούνται πάνω από 100.000 μωρά, από τη στιγμή που μπήκε ο Πλούτωνας στον Ζυγό μέχρι τη στιγμή που βγήκε ο Ουρανός από αυτόν, γεννήθηκαν πάνω από 300.000 άτομα που "τυχαίνει" να έχουν Πλούτωνα και Ουρανό στον Ζυγό.

Για να περιορίσουμε τον αριθμό των 300.000, ας δούμε και τη θέση του Δία που αναφέρεις. Ο Δίας, λοιπόν, την αντίστοιχη περίοδο μπήκε στον Αιγόκερω τον Σεπτέμβριο του 72 και έμεινε 6 μήνες περίπου σε αυτόν. ¶ρα πάμε στις 50.000 + οι γεννήσεις αυτών που έχουν Δία στον Αιγόκερω και Πλούτωνα/Ουρανό στον Ζυγό.

Για να το περιορίσουμε ακόμα περισσότερο, ας δούμε πότε ήταν και ο Ήλιος και ο Ερμής εκείνη την περίοδο στον Αιγόκερω. Ο Ερμής μπήκε τον Αιγόκερω στις 5 Ιανουαρίου του 1973 και βρισκόταν παράλληλα με τον Ήλιο εκεί έως τις 23 Ιανουαρίου. ¶ρα για 19 μέρες υπήρχε αυτός ο συνδυασμός που λες.
Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 19 ημέρες είναι το 63% του μήνα, και με δεδομένο ότι κάθε μήνα έχουμε μ.ο. 9.500 γεννήσεις, σε αυτές τις μέρες έγιναν γύρω στις 6.000 γεννήσεις. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι κάτι το σπάνιο, τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο λιγότερο σπάνιο από ό,τι γίνεται με άλλους αστρικούς συνδυασμούς σε άλλες χρονιές ή μήνες. Δεν είναι καθόλου περίεργο ή αξιοσημείωτο δηλαδή.

Αν θες να το περιορίσουμε και λίγο ακόμα, να υπολογίσουμε ότι η Αφροδίτη την αντίστοιχη περίοδο ήταν στον Τοξότη 5 με 11 Ιανουαρίου, όπου μπορεί να έχουμε λιγότερες γεννήσεις, αλλά πιστεύω ότι έχεις καταλάβει ο νόημά μου, ε; Έχουμε τη συναστρία δύο ατόμων που έχουν γεννηθεί με κάποιες μέρες διαφορά.

Εν κατακλείδι, σε αυτόν το χάρτη συναστρίας δεν υπάρχει κάτι φοβερό, πέραν του ότι κατά πάσα πιθανότητα τα άτομα έχουν κοντινή΄ημερομηνία γέννησης.

Επιπλέον, μην θεωρείς ότι αν υπάρχει αυτή η σύμπτωση είναι και για καλό, καθώς είναι άλλο πράγμα το "μοιάζουμε" και άλλο το "ταιριάζουμε".

Και ένα ακόμα πολύ βασικό: η οικοθεσία και η ακριβής μοίρα της Σελήνης βγαίνει μόνον αν έχεις ακριβή ώρα γέννησης. Αν δεν έχεις ακριβή ώρα γέννησης δεν υπολογίζεις οικοθεσία και σχεδόν δεν μπορείς να υπολογίσεις και τις όψεις που κάνει η Σελήνη...
ευχαριστω Μητσακο!
Αρα δεν είναι κάτι καρμικο απλα συμπτωση όσον αφορά την ημερομηνία
το οτι οι χαρτες τους μοιαζουν...Τι τραγικό να έχεις σχέση με κάποιον σαν εσένα!

Μητσάκος
16-03-2010, 03:41 PM
ευχαριστω Μητσακο!
Αρα δεν είναι κάτι καρμικο απλα συμπτωση όσον αφορά την ημερομηνία
το οτι οι χαρτες τους μοιαζουν...Τι τραγικό να έχεις σχέση με κάποιον σαν εσένα!
Εμένα εννοείς; :nuts:

popininja
16-03-2010, 04:45 PM
Εμένα εννοείς; :nuts:
:laugh: :laugh: :laugh:
αυτό το γνωρίζεις μόνο εσύ
και οι εκάστοτε διαπλεκόμενοι... :bigsmile:
Εγώ -καλώς ή κακώς- δεν μπορώ να έχω αντικειμενική γνώμη.:unsure:
Το μόνο σίγουρο -βάσει δεδομένων- είναι ότι έχεις πολύυυυυυυυυυ χιούμορ!
:pleasantry::pleasantry::pleasantry:

Σταματάω τώρα γιατί είμαι λίγο :offtopic:.............

κρασακι
16-03-2010, 05:58 PM
Είναι μεγάλο το θέμα της συναστρίας γενικά, και των πιο ειδικών όψεων που σχηματίζονται σε αυτή πιο ειδικά..μπορεί να απουσιάζουν κάποιες, μπορεί να υπάρχουν όλες οι θετικές και οι καλύτερες που θα μπορούσαν να υπάρξουν, αλλά και πάλι να μην είναι τέλεια και ιδανικά τα πράγματα..

Ας πούμε δεν ξέρω κατά πόσο άσχημο είναι αν απουσιάζει η όψη του ηλιοσεληνιακού διπόλου, αλλά υπάρχουν όψεις ήλιων ή σεληνών μεμονωμένα ή όψη ήλιου αφροδίτης πχ..ή όψη ήλιου ερμή ή όψη σελήνης αφροδίτης..και αυτές βοηθούν στην αλληλοκατανόηση των 2 ατόμων μέσα στη σχέση και στη δημιουργία ιδιαίτερου και γλυκού κλίματος..
αυτό δεν ξέρω κατά πόσο έχει υπερβολική σημασία..θεωρεί κάποιος δηλαδή ότι η απουσία ηλιοσεληνιακής όψης είναι τόσο άσχημη αν υπάρχουν άλλες συμπληρωματικές σαν τις προαναφερθείσες?

η συναστρία είναι μεγάλο μπλέξιμο..μια συναστρία για ενα ζευγάρι μπορεί να φαίνεται ότι θα δημιουργήσει θέματα και προβλήματα και δυσκολίες, σε συνδυασμό φυσικά και με καλές όψεις..αλλά να λειτουργήσει θετικά τελικά στο ζευγάρι, καθώς μπορεί και οι 2 ή ο ένας απο τους δυο να είναι άνθρωποι που αντέχουν στα δύσκολα, χρειάζονται ένα τσίγκλισμα κατά τη διάρκεια της σχέσης και δεν επαναπαύονται..

Πολλές εκδοχές παίζουν..άλλοι θέλουν και επιθυμούν ανθρώπους που να τους μοιάζουν..δεν είπαμε να είναι και κλώνοι τους..και άλλοι ανθρώπους τελείως διαφορετικούς απο αυτούς..μάλλον έχει να κάνει πρώτα απο όλα και με την ισορροπία που νιώθει ότι έχει ή δεν έχει κάποιος στον χάρτη του..ότι κάτι του λείπει και του το συμπληρώνει κάποιος άλλος ίσως..αν μας λείπει ενα στοιχείο μπορεί να μας ελκύει και αυτό το στοιχείο στον χάρτη κάποιου άλλου γιατί έτσι νιώθουμε και εμεις πιο ολοκληρωμένοι μέσα απο μια τέτοια σχέση..υπάρχει και η κακή πλευρά φυσικά σε αυτό εννοείται..

απλώς η προσέγγιση του στυλ μοιάζουμε δεν μοιάζουμε και αν αυτό ειναι καλό ή κακό είναι υποκειμενικό κατά ένα μεγάλο μέρος τελικά.:bigsmile:

ahtelais
17-03-2010, 03:57 AM
Πολικά ζώδια είναι τα απεναντινά, που θεωρούνται και συμπλήρωμα το ένα του άλλου (γι αυτό είπα ότι προτιμώ τις πολικές θέσεις Σελήνης, επειδή έτσι το συναίσθημα συμπληρώνεται).

Δεν είναι τυχαίο ότι η φωτιά και ο αέρας θεωρούνται φιλικά ή συμβατά στοιχεία, όπως και η γη με το νερό. Όλα τα πολικά ζώδια έχουν αυτή τη συμβατότητα μεταξύ τους, και το κάθε ζώδιο σχηματίζει τρίγωνα με τα δύο ομοειδή του ως προς το στοιχείο και εξάγωνα με τα δύο υπόλοιπα φιλικά. Δηλαδή τις αρμονικές όψεις. Προσοχή, δεν μιλάω τώρα για πλανήτες, αλλά για ολόκληρες «φέτες» του ζωδιακού κύκλου - τις ζωδιακές περιοχές.

Εάν τώρα στη συνέχεια πάρουμε την χιαστί όψη, η οποία είναι πέντε ζώδια ή «φέτες» διαφορά, θα δούμε ότι πέφτει σε μη-φιλικό στοιχείο. Για παράδειγμα Δίδυμος (αέρας) με Σκορπιό (νερό) ή Αιγόκερω (γη). Από αυτή την άποψη οι χιαστί θεωρούνται όψεις αρνητικές, πράγμα που δεν ασπάζομαι απόλυτα. Θα τις έλεγα περισσότερο υποχθόνιες γιατί πρώτον δεν τις αντιλαμβάνεσαι αμέσως και δεύτερον μπορεί να «σκάσουν» θετικά αν τις αναγνωρίσεις και τις δουλέψεις.

Ερχόμενοι τώρα στους πλανήτες, επειδή στις όψεις υπάρχουν ανοχές όταν κάποιος πλανήτης βρίσκεται κοντά σε ακμή (την αρχή ή το τέλος ενός ζωδίου) και κάνει όψη με άλλον πλανήτη επίσης κοντά σε ακμή, υπάρχει η περίπτωση σε θετικά τρίγωνα ή εξάγωνα αυτοί να βρίσκονται σε μη-φιλικά ζώδια, ενώ σε αρνητικά τετράγωνα ή αντιθέσεις να βρίσκονται σε φιλικά. Π.χ. Αντίθεση Σελήνης στην 3° του Κριού (φωτιά) και ¶ρη στην 28° της Παρθένου (γη). Αυτή η αντίθεση είναι δυσκολώτερη από εάν οι πλανήτες βρίσκονταν σε Κριό και Ζυγό (φωτιά/αέρας) ή Ιχθύ και Παρθένο (νερό/γη), γιατί τα ζώδια δεν συμπληρώνονται μεταξύ τους ώστε κατά κάποιο τρόπο να εξισορροπούν τη διαφορετικότητά τους.

Ομοίως, ένα τρίγωνο που θα σχηματιζόταν από την 3° Κριού (φωτιά) και την 29° Καρκίνου (νερό) δεν θα είναι τόσο θετικό όσο ένα μεταξύ 3° Κριού και 7° Λέοντα. Έχουμε την ίδια ανοχή τεσσάρων μοιρών, αλλά στην δεύτερη περίπτωση το τρίγωνο σχηματίζεται μεταξύ ζωδίων του ίδιου στοιχείου και είναι πιο ρέον. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συνόδους και τα χιαστί κλπ.

Αν υπάρχει και άλλο ενδιαφέρον να μεταφερθούμε σε κάποια συζήτηση περί όψεων.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!αυτο που με συναρπαζει περισσοτερο στην αστρολογια,ειναι οτι παντα υπαρχει κατι καινουργιο να ανακαλυψεις.Φυσικα δεν υπονοω σε καμια περιπτωση,οτι γνωριζω και παρα πολλα,οπως καταλαβαινεις και απο την τελευταια απαντηση-ερωτηση μου:embarrest,αλλα θελω να μαθω:bigsmile:
Η αληθεια ειναι οτι,διαβαζοντας τα αρθρα,μου δημιουργουνται πολλες αποριες τις οποιες ομως,δεν βαζω σε μια ταξη,με αποτελεσμα να προκαλειται συγχηση στο εγκεφαλικο μου συστημα:toung::weird: και τελικα πολλες φορες εκει που παω να κανω την ερωτηση να δυσταζω:embarrest...υποσχομαι ομως οτι συντομα θα ανοιξω νεο θεμα με αποριες περι οψεων...
συγνωμη που επεκταθηκα τοσο στα...του ''εγκεγαλου μου'':embarrest,βγαινοντας απο το θεμα..:unsure:
και παλι ευχαριστω!:nuts:

Δείμων
17-03-2010, 09:00 AM
Kάνεις ένα πολύ συνηθισμένο «λάθος», τόσο συνηθισμένο που έχει γίνει κανόνας. Ξεκινάς από έννοιες σχετικά πιο προχωρημένες επειδή τις συναντάς πιο συχνά θεωρώντας τις εύκολες, και σου διαφεύγουν τα θεμελιώδη. Και δυστυχώς όπως σου είπα σχεδόν όλοι μας έτσι ξεκινάμε την ενασχόληση με την αστρολογία.

Εκείνο που θα σε ωφελήσει πάρα πολύ κάποια στιγμή, είναι να πάρεις την απόφαση να τα «ξεχάσεις» όλα και να αρχίσεις τη μελέτη συστηματικά και από την αρχή. Ένα καλό βιβλίο ή ένας κύκλος μαθημάτων όπως αυτά που κάνουμε εδώ βοηθάνε όσο δεν μπορείς να φανταστείς στο γέμισμα των κενών, την οργάνωση της πληροφορίας, και τελικά στην απεμπλοκή και ανάπτυξη της γνώσης.

Στο υπολογιστικό πρόγραμμα γενεθλιου χαρτη που σου δίνει και την επιλογή των παρακάτω όψεων..
(15 deg Semi-sextile Decile Novile Semi-square Quintile 75 deg 80 deg 105 deg Sesquiquadrate Bi-quintile 160 deg Quindecile Septile Septile-2 Septile-3 Septile-4 Septile-5 Septile-6 ) αυτες είναι εγαλεία ένδειξης ελξης ή απώθησης και στον χαρτη συναστρίας και ποιές είναι θετικές ποιές αρνητικές.

Επίσης τη γραπτη ανάλυση χαρτων συναστρίας για τους συνδρομητές πότε να την περιμένουμε σε ισχύ?

Ευχαριστώ πολύ και κατανοώ αν κατι απο τις απορίες μου δεν δυναται να απαντηθεί! :-)

Οι όψεις αυτές είναι αρκετά αδύναμες ή δευτερεύουσες και ανάγονται περισσότερο στην καρμική αστρολογία και τον εσωτερισμό. Μπορούν να απαντηθούν αλλά νομίζω επί του παρόντος δεν είναι δόκιμο να τις μελετήσεις πέρα από μια απλή περιέργεια. Η ανάλυση της συναστρίας είναι μία δουλειά επίπονη, με όγκο δεδομένων μεγαλύτερο από εκείνο του γενέθλιου χάρτη. Λίγη υπομονή :)

loulakopia
17-03-2010, 11:00 AM
Καλημερα σε ολους.....εχω την εξης απορια κρονος της κοπελας στον τοξοτη στην ακμη του 7 οικου του αγοριου και σε αντιθεση σχεδον ακριβειας με τον αρη του στους δυδιμους ...σαφως και με τον οροσκοπο του....η απορια μου ειναι σχετικα με τον αρη περα απο την γενικη καταπιεση λογο κρονου στο σεξουαλικο τι γινηεται μιας και στους αντρες ο αρης ει ναι κ δικτης σεξουαλικοτητας υπαρχει αυτο που λεμε απο τον αρη ξενερωμα η ο αρης αισθανεται το ατομο με τον κρονο απομακρο επισης η λιλιθ της κοπελας σε συνοδο με τον αρη του αντρα διορθωνει τα παραγματα η τα κανει χειροτερα?

ahtelais
17-03-2010, 03:59 PM
Kάνεις ένα πολύ συνηθισμένο «λάθος», τόσο συνηθισμένο που έχει γίνει κανόνας. Ξεκινάς από έννοιες σχετικά πιο προχωρημένες επειδή τις συναντάς πιο συχνά θεωρώντας τις εύκολες, και σου διαφεύγουν τα θεμελιώδη. Και δυστυχώς όπως σου είπα σχεδόν όλοι μας έτσι ξεκινάμε την ενασχόληση με την αστρολογία.

Εκείνο που θα σε ωφελήσει πάρα πολύ κάποια στιγμή, είναι να πάρεις την απόφαση να τα «ξεχάσεις» όλα και να αρχίσεις τη μελέτη συστηματικά και από την αρχή. Ένα καλό βιβλίο ή ένας κύκλος μαθημάτων όπως αυτά που κάνουμε εδώ βοηθάνε όσο δεν μπορείς να φανταστείς στο γέμισμα των κενών, την οργάνωση της πληροφορίας, και τελικά στην απεμπλοκή και ανάπτυξη της γνώσης.

Οι όψεις αυτές είναι αρκετά αδύναμες ή δευτερεύουσες και ανάγονται περισσότερο στην καρμική αστρολογία και τον εσωτερισμό. Μπορούν να απαντηθούν αλλά νομίζω επί του παρόντος δεν είναι δόκιμο να τις μελετήσεις πέρα από μια απλή περιέργεια. Η ανάλυση της συναστρίας είναι μία δουλειά επίπονη, με όγκο δεδομένων μεγαλύτερο από εκείνο του γενέθλιου χάρτη. Λίγη υπομονή :)

Αυτην την πιο οργανωμενη προσεγγιση την εχω εδω και πολυ καιρο υποψιν μου και σιγουρα καποια στιγμη θα την ξεκινησω :nuts:
Το μονο που περιμενω,ειναι να τελειωσω με τις υπολοιπες υποχρεωσεις μου,καθως εχω και κατι παννελληνιες που με ξανα:suspiciouπεριμενουν :wacko::cry:
:embarrest

και δεν συνεχιζω αλλο,διοτι τωρα σιγουρα ειμαι εκτος θεματος!:(

paiktries
19-03-2010, 09:53 PM
σε μια συναστρια η οψη συνοδου ηλιου -λιλιθ ειναι καλη και τι σημαινει??η λιλιθ ειναι στον ταυρο και ο ηλιος στους διδυμους στον 11 οικο..

Μητσάκος
20-03-2010, 09:02 AM
Εξαρτάται πώς το βλέπει ο καθένας. Σκέψου μια σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα σε μια συναστρία, χωρίς το όποια θετικά μπορεί να υπάρχουν. Αν είναι δικός σου ο Ήλιος είναι πιθανό να μη σου αρέσει και τόσο το "πνίξιμο" και η κυριαρχική πρακτική του Πλούτωνα.
Από την άλλη, η ακριβής θέση της Λίλιθ βγαίνει μόνον αν έχεις συγκεκριμένη ώρα και είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη των 4 λεπτών. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σύνοδος είναι ασύμβατη, μετέχουν δλδ 2 ζώδια και όχι ένα, άρα η δυναμική της εξασθενεί, ζορίζεται στο να βγάλει τη δυναμική της. Ακόμα, η Λίλιθ είναι δευτερεύον σημείο, τουτέστιν και να είναι σωστά τα στοιχεία γέννησης, απλώς θα σου επιβεβαιώσει κάποια δεδομένα που ούτως ή άλλως έχεις διακρίνει και διαπιστώσει ελέγχοντας τους κύριους παράγοντες της συναστρίας. :bigsmile:

m.pou
20-03-2010, 05:42 PM
Καλγησπερα σας !!!!!

Σας παρακαλω αν μπορειτε να με βοηθησετε σε μια απορια μου.
Εκανα το τεστ συμβατοτητας αλλα απο το παρακατς αποτελεσμα το μονο ποθ καταλαβαινς ειναι οτι δεν υπαρχει δυσαρμονια.
Ποιες ειναι οι ανωτερεσ τιμεσ των 3 αποτελεσματων ωτσε να μπορω να συγρινω και τι σημαινει η ισχυς και η αμοιβαια αποδοχη.

το αποτελεσμα
Ισχύς Αρμονία Αμοιβαία Αποδοχή
331.5660185 73.428086275(πρασινο) 2
τι μπορω να καταλαβω απο αυτο το αποτελεσμα?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Δείμων
20-03-2010, 05:42 PM
Μικρή πρόσθεση σε όσα είπε ο Μητσάκος, η ανοχή οψης συνόδου για τα μαθηματικά στοιχεία όπως Λίλιθ, κλήροι, δεσμοί κλπ. (μαθηματικά σημεία = δεν πρόκειται για φυσικά σώματα πλανήτες αστεροπλανητοειδείς κλπ. αλλά βγαίνουν μέσω υπολογισμών της θέσης κάποιων από τα παραπάνω) είναι μία το πολύ μιάμιση μοίρα. Βαριά δύο.

τι μπορω να καταλαβω απο αυτο το αποτελεσμα?

Σαν αρχάρια ότι απλά δεν είναι αρνητικό. Μπορείς να παίξεις με άλλες εισόδους δεδομένων γνωστών σου ατόμων για να βγάλεις μια προσωπική άποψη. Η συγκεριμένη μέθοδος πάντως βασίζεται σε πολύπλοκους συνδυασμούς και είναι πιθανόν κάποια στιγμή να την αφαιρέσουμε.

paiktries
26-04-2010, 12:00 PM
σε μια συναστρια οι οψεις σεληνη εξαγωνο αφροδιτη και σεληνη χιαστι διας τι δειχνει για το ζευγαρι??και μια απορια..ισως λιγο χαζη αλλα εχω μπερδευτει...οταν λεμε οτι μια οψη ειναι καρμικη ειναι και για τους δυο καρμικη η εξαρταται απο τον πλανητη που συμετεχει και σε ποιον απο τους 2 ανηκει??πχ στην οψη ηλιου-κρονου...ο ηλιος ειναι του αντρα και ο κρονος της γυναικας..για ποιον απο τους 2 ειναι ..ειναι και για τους 2??ξερω παραδοσιακα οτι ο κρονος δινει μαθηματα ειναι ο "δασκαλος"..σκεπτομενη αυτο θα ελεγα οτι ο ηλιος ειναι αυτος που πρεπει να μαθει απο τον κρονο, αρα... για τον αντρα ειναι μαθημα -καρμα..ειμαι τελειως φαουλ,ετσι οπως το σκεφτηκα??

Κοραλλία Μόζορα
27-04-2010, 11:36 AM
σε μια συναστρια οι οψεις σεληνη εξαγωνο αφροδιτη και σεληνη χιαστι διας τι δειχνει για το ζευγαρι??και μια απορια..ισως λιγο χαζη αλλα εχω μπερδευτει...οταν λεμε οτι μια οψη ειναι καρμικη ειναι και για τους δυο καρμικη η εξαρταται απο τον πλανητη που συμετεχει και σε ποιον απο τους 2 ανηκει??πχ στην οψη ηλιου-κρονου...ο ηλιος ειναι του αντρα και ο κρονος της γυναικας..για ποιον απο τους 2 ειναι ..ειναι και για τους 2??ξερω παραδοσιακα οτι ο κρονος δινει μαθηματα ειναι ο "δασκαλος"..σκεπτομενη αυτο θα ελεγα οτι ο ηλιος ειναι αυτος που πρεπει να μαθει απο τον κρονο, αρα... για τον αντρα ειναι μαθημα -καρμα..ειμαι τελειως φαουλ,ετσι οπως το σκεφτηκα??

Δεν θα σχολιάσω τον όρο "καρμική όψη" γιατί με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Αυτά τα θέματα κανείς δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει και πολύ περισσότερο να τα αποδείξει. Όμως καμμιά όψη στην συναστρία δεν αφορά μόνο το ένα άτομο. Οι συναστριακές όψεις δείχνουν μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στα δυο άτομα και αφορά στάσεις, συμπεριφορές, συναισθήματα που αφορούν πάντα και τους δύο.

europe
05-05-2010, 05:42 PM
Καλησπέρα σε όλους!

Η απορία μου έεινα κάνει με την όψη χιαστί! Είναι μια όψη που πώς θα πρέπει να την αξιολογούμε στην συναστρία;
Όταν ας πούμε η σελήνη του άντρα κάνει όψη χιαστί με τον ήλιο της γυναίκας θεωρείται θετικό; αρνητικό;
Όποιος έχει χρόνο για μια απάντηση ας μας διαφωτίσει!

Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για το αξιόλογο έργο σας!

popininja
05-05-2010, 06:19 PM
Καλησπέρα σε όλους!

Η απορία μου έεινα κάνει με την όψη χιαστί! Είναι μια όψη που πώς θα πρέπει να την αξιολογούμε στην συναστρία;
Όταν ας πούμε η σελήνη του άντρα κάνει όψη χιαστί με τον ήλιο της γυναίκας θεωρείται θετικό; αρνητικό;
Όποιος έχει χρόνο για μια απάντηση ας μας διαφωτίσει!

Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για το αξιόλογο έργο σας!

Η χιαστί είναι μία όψη αμφιλεγόμενη:weird:
Αν κάνεις αναζήτηση με την ετικέτα - Όψεις ''χιαστί''-
θα βρεις τις απαντήσεις που θέλεις ειδικά στο ποστ #2 του cancerian.

:bigsmile:

europe
05-05-2010, 06:38 PM
Το διάβασα ...μάλιστα!
ευχαριστώ popininja!

paiktries
13-05-2010, 01:54 PM
μια ερωτηση ηθελα να κανω δεν ηξερα που πρεπει να την γραψω ...σορρυ αν ειμαι σε λαθος θεμα..αν καποιος εχει γεννηθει 18-01-86 και ωρα 16.45 μμ ειναι ωροσκοπος καρκινος σωστα?ο ωροσκοπος του τι δεκαημερου ειναι 1ου 2ου η 3ου?ευχαριστω..

Μητσάκος
13-05-2010, 02:37 PM
μια ερωτηση ηθελα να κανω δεν ηξερα που πρεπει να την γραψω ...σορρυ αν ειμαι σε λαθος θεμα..αν καποιος εχει γεννηθει 18-01-86 και ωρα 16.45 μμ ειναι ωροσκοπος καρκινος σωστα?ο ωροσκοπος του τι δεκαημερου ειναι 1ου 2ου η 3ου?ευχαριστω..
Από 0 έως9η μοίρα, είναι 1ου
Από 10η έως και 19η, 2ου
τα ρέστα, 3ου :bigsmile:

Χρυσάνθη
15-05-2010, 11:30 PM
Θα ήθελα να κάνω κάποιες γενικές ερωτήσεις ως προς το ευρύτερο νόημα που αφορά την ερωτική συναστρία, που είναι φυσικά αν δύο άτομα θα,....έχουν τελικά κοινό δρόμο και από τι θα είναι αυτός....από ροδοπέταλα ή από αγκάθια! !
Η ερώτηση είναι η εξής: 1) Αυτό φαίνεται περισσότερο από την ημερομηνία που έγινε η γνωριμία/σχέση, ή από τα συναστριακά τους στοιχεία??(αντιπαραβολή των δύο χαρτών μεταξύ τους..) Τι μετράει πιο πολύ?? Θέλω να πω η συναστρία είναι δεδομένη ενώ το timing όχι,...η μεν πρώτη στηρίζεται στο κοκταίηλ των προσωπικοτήτων ενώ ο δεύτερος παράγοντας είναι καθαρά συγκυριακός.
Η ημερομηνία της γνωριμίας ή της σύναψης της σχέσης θα καθορίσει περισσότερο το πως θα ταιριάξουνε οι δύο άνθρωποι (αν δεχτούμε ότιο ο παράγοντας του χρόνου είναι ο πιο σημαντικός?) ¨Εχω ακούσει γενικά ότι αν γίνει γνωριμία/σχέση σε γέμιση φεγγαριού θα περπατήσει, ενώ το αντίθετο αν γίνει σε χάση... Ισχύει και αν ναι σε ποιό βαθμό?
Εάν μία γνωριμία ή σχέση δεν εντοπίζεται μέσα από διελεύσεις ή προοδευτικά συστήματα αυτό σημαίνει ότι το άτομο τη βίωσε ξώφαλτσα?? Και ποιοί είναι οι κυριότεροι δείκτες?

Κοραλλία Μόζορα
16-05-2010, 10:29 AM
Θα ήθελα να κάνω κάποιες γενικές ερωτήσεις ως προς το ευρύτερο νόημα που αφορά την ερωτική συναστρία, που είναι φυσικά αν δύο άτομα θα,....έχουν τελικά κοινό δρόμο και από τι θα είναι αυτός....από ροδοπέταλα ή από αγκάθια! !
Η ερώτηση είναι η εξής: 1) Αυτό φαίνεται περισσότερο από την ημερομηνία που έγινε η γνωριμία/σχέση, ή από τα συναστριακά τους στοιχεία??(αντιπαραβολή των δύο χαρτών μεταξύ τους..) Τι μετράει πιο πολύ?? Θέλω να πω η συναστρία είναι δεδομένη ενώ το timing όχι,...η μεν πρώτη στηρίζεται στο κοκταίηλ των προσωπικοτήτων ενώ ο δεύτερος παράγοντας είναι καθαρά συγκυριακός.
Η ημερομηνία της γνωριμίας ή της σύναψης της σχέσης θα καθορίσει περισσότερο το πως θα ταιριάξουνε οι δύο άνθρωποι (αν δεχτούμε ότιο ο παράγοντας του χρόνου είναι ο πιο σημαντικός?) ¨Εχω ακούσει γενικά ότι αν γίνει γνωριμία/σχέση σε γέμιση φεγγαριού θα περπατήσει, ενώ το αντίθετο αν γίνει σε χάση... Ισχύει και αν ναι σε ποιό βαθμό?
Εάν μία γνωριμία ή σχέση δεν εντοπίζεται μέσα από διελεύσεις ή προοδευτικά συστήματα αυτό σημαίνει ότι το άτομο τη βίωσε ξώφαλτσα?? Και ποιοί είναι οι κυριότεροι δείκτες?

Αν το εξετάσεις θα δεις ότι ο χάρτης για το ξεκίνημα μιας σχέσης, η συναστρία των δύο ατόμων και ο σύνθετος χάρτης τους δείχνουν πάντα το ίδιο πράγμα. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Πιστεύω ότι η φάση της Σελήνης δεν παίζει ρόλο στην διάρκεια μιας σχέσης.

Αν μια σχέση δεν φαίνεται στα προγνωστικά συστήματα τότε όντως δεν είναι σημαντική για το άτομο ή είναι λάθος η ώρα γέννησης του ατόμου. Το ξεκίνημα μιας σοβαρής σχέσης πάντα φαίνεται στα προγνωστικά συστήματα. Τώρα ποιοι είναι οι δείκτες είναι μεγάλη ιστορία για να τα παραθέσω εδώ για κάθε σύστημα.

paiktries
19-05-2010, 05:58 PM
[QUOTE=Μητσάκος;103087]Από 0 έως9η μοίρα, είναι 1ου
Από 10η έως και 19η, 2ου
τα ρέστα, 3ου :bigsmile:[/QUOT

ευχαριστω πολυ για την απαντηση..συμφωνα με αυτα που διαβαζω ..επειδη απο οτι ειδα στον χαρτη ο οροσκοπος ειναι στις 19,28 μοιρες του καρκινου...λογικα ειναι αρχες τριτου..:bigsmile:σωστα??

Δείμων
19-05-2010, 06:17 PM
Πρακτικά όμως είναι στο τέλος του δεύτερου, γιατί η 19η μοίρα τελειώνει στο 19°59' :)

Σε τόσο μικρές διαφορές όμως πρέπει να συνυπολογίζουμε 1) την περίπτωση λάθους, οπου λίγα λεπτά της καταγεγραμμένης ώρας αλλάζουν το αποτέλεσμα και 2) την λειτουργία των αναιρετικών, όπου οτιδήποτε βρίσκεται στην οποιδήποτε μοίρα αλλαγής (την τελευταία μοίρα όπου ένα ζώδιο ή οίκος ή και δεκαήμερο συνορεύει με το επόμενό του και αλλάζει) παίρνει χαρακτηριστικά και από τις δύο γειτονιές.

popininja
19-05-2010, 06:21 PM
Από 0 έως9η μοίρα, είναι 1ου
Από 10η έως και 19η, 2ου
τα ρέστα, 3ου :bigsmile:

Αφού έχω ωροσκόπο στην 1η και 44' του Τοξότη
βάσει των 5 μοιρών υπάρχει περίπτωση να ''σκορπίζει'' λιγάκι?
Ή είμαι εντελώς...:offtopic:

Δείμων
19-05-2010, 06:33 PM
1) το «σύστημα» των 3 ή 5 μοιρών δεν δουλεύει με ωροσκόπους (άξονες γενικά) αλλά με πλανήτες
2) δουλεύει όταν ο πλανήτης είναι στο τέλος του προηγούμενου κ όχι στην αρχή του επόμενου
3) για μεσοδιαστήματα και μαθηματικά σημεία μη με ρωτήσεις, δεν ξέρω/δεν απαντώ!
4) για ρίξε μια ματιά στον τίτλο της συζήτησης.. :toung:

Κοραλλία Μόζορα
19-05-2010, 09:02 PM
Αφού έχω ωροσκόπο στην 1η και 44' του Τοξότη
βάσει των 5 μοιρών υπάρχει περίπτωση να ''σκορπίζει'' λιγάκι?
Ή είμαι εντελώς...:offtopic:

Αν όντως είναι εκεί ο ωροσκόπος σου όχι, δεν "σκορπίζει" καθόλου. Αντίθετα "τοξοτίζει" πολύ!

asas
19-05-2010, 09:30 PM
Γεια σας!
Σε συναστρία για να θεωρείται μία όψη σύνοδος πόση είναι η μέγιστη ανοχή ? Και ακόμα μία ερώτηση : αν θέλουμε να εξετάσουμε συναστρία γονιού - παιδιού ποιες όψεις είναι βοηθητικές και ποιες όχι ?

super_lela
20-05-2010, 03:29 AM
Γεια σας!
Σε συναστρία για να θεωρείται μία όψη σύνοδος πόση είναι η μέγιστη ανοχή ? Και ακόμα μία ερώτηση : αν θέλουμε να εξετάσουμε συναστρία γονιού - παιδιού ποιες όψεις είναι βοηθητικές και ποιες όχι ?

Γενικά, όσο πιο ακριβής είναι μια όψη, τόσο πιο δυνατή είναι. Για συνόδους δίνεται μέγιστη απόκλιση 9 μοιρών.

Την δεύτερη ερώτηση σου, δεν είμαι σίγουρη αν την κατάλαβα, και κατά πάσα πιθανότητα δεν είμαι η πιο αρμόδια να απαντήσω, καθότι αρχάρια. :love:

sideways
20-05-2010, 09:09 PM
Γεια σας κ απο μενα.
Ερωτηση: Συνοδος ακριβειας σεληνη πλουτωνα στην μηδενικη του σκορπιου σας λεει κατι;
Γιατι εμενα μου λεει. Οτι δεν αντεχεται. Κ μιλαει ανθρωπας με ηλιο αφρο ερμη στον 8ο, σεληνη στον σκορπιο
κ μεσουρανημα συνοδο με πλουτωνα.
Τελικα δεν ηταν ερωτηση, γκρινια ηταν :cheesy:

udroxoina
20-05-2010, 11:03 PM
γεια σας!παρ'ολο που ειμαι μικρη σε ηλικια μου αρεσει παρα πολυ η αστρολογια.καποτε μια αστρολογος που ειχε δει τον χαρτη μου μου ειπε οτι θα εχω πολυ καλο επαγγελματικο μελλον αλλα δεν μου ειπε και πολλα για τα συναισθηματικα μου.εχω καποιες αποριες,δεν ξερω αν τα συγκεκριμενα δεδομενα αφορουν το επαγγελματικο κομματι παντως γενικα θα εκτιμουσα πααααρα πολυ αν καποιος μου εξηγουσε τις παρακατω οψεις του χαρτη μου
αφροδιτη εξαγωνο με σεληνη
αφροδιτη τετραγωνο με πλουτωνα
αφροδιτη χιαστι με χειρων
αφροδιτη εξαγωνο με λιλιθ
διας αντιθεση με ηλιο,χιαστι με ερμη ουρανο και ποσειδωνα και αντιθεση με το μεσουρανημα που ειναι στον αιγοκερω..αν καποιος μπορεσει και μου πειεστω δυο πραγματακια για καποια απο αυτα θα του ειμαι υποχρεη!ευχαριστω εκ των προτερων!!περιμενω με αγωνια!!

sideways
20-05-2010, 11:52 PM
γεια σας!παρ'ολο που ειμαι μικρη σε ηλικια μου αρεσει παρα πολυ η αστρολογια.καποτε μια αστρολογος που ειχε δει τον χαρτη μου μου ειπε οτι θα εχω πολυ καλο επαγγελματικο μελλον αλλα δεν μου ειπε και πολλα για τα συναισθηματικα μου.εχω καποιες αποριες,δεν ξερω αν τα συγκεκριμενα δεδομενα αφορουν το επαγγελματικο κομματι παντως γενικα θα εκτιμουσα πααααρα πολυ αν καποιος μου εξηγουσε τις παρακατω οψεις του χαρτη μου
αφροδιτη εξαγωνο με σεληνη
αφροδιτη τετραγωνο με πλουτωνα
αφροδιτη χιαστι με χειρων
αφροδιτη εξαγωνο με λιλιθ
διας αντιθεση με ηλιο,χιαστι με ερμη ουρανο και ποσειδωνα και αντιθεση με το μεσουρανημα που ειναι στον αιγοκερω..αν καποιος μπορεσει και μου πειεστω δυο πραγματακια για καποια απο αυτα θα του ειμαι υποχρεη!ευχαριστω εκ των προτερων!!περιμενω με αγωνια!!

Γιατι βρε μικρη σε ηλικια φιλη μου δεν βαζεις τα στοιχεια σου εδω
http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/data_entry.php
για να παρεις ορισμενες απ τις απαντησεις που χρειαζεσαι, κ σιγα σιγα τα υπολοιπα θα τα βρεις μονη σου.
Οσο για το γελιο στο 2ο ποστ τι να πω;
γκρρρρρρρ...:bigsmile:

gold soul
21-05-2010, 12:06 AM
Γιατι βρε μικρη σε ηλικια φιλη μου δεν βαζεις τα στοιχεια σου εδω
http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/data_entry.php
για να παρεις ορισμενες απ τις απαντησεις που χρειαζεσαι, κ σιγα σιγα τα υπολοιπα θα τα βρεις μονη σου.
Οσο για το γελιο στο 2ο ποστ τι να πω;
γκρρρρρρρ...:bigsmile:

Eπίσης να πούμε στην καλή μας την udroxoina πως θέτουμε τις ερωτήσεις μας στην κατάλληλη θεματική ενότητα.. πχ. απορίες που έχουμε για τον γενέθλιο χάρτη μας, δεν τις ρωτάμε στο θέμα: Απορία για όψεις συναστρίας, ναι;; Βρίσκουμε το ανάλογο θέμα στο forum, για την ερώτηση
μας, κ το κολλάμε εκεί..

sideways
21-05-2010, 12:13 AM
Eπίσης να πούμε στην καλή μας την udroxoina πως θέτουμε τις ερωτήσεις μας στην κατάλληλη θεματική ενότητα.. πχ. απορίες που έχουμε για τον γενέθλιο χάρτη μας, δεν τις ρωτάμε στο θέμα: Απορία για όψεις συναστρίας, ναι;; Βρίσκουμε το ανάλογο θέμα στο forum, για την ερώτηση
μας, κ το κολλάμε εκεί..

Σωστη.
Ειδες εμπλεξα με τα πλουτωνια μου μαλακωσα κ αφαιρεθηκα.:embarrest

udroxoina
22-05-2010, 09:49 PM
καλα μη με μαλωνετε...ειμαι καινουργια εδω και δεν τα εχω μαθει ακομα... :-( ευχαριστω πολυ παντως :-)

udroxoina
22-05-2010, 10:13 PM
πηγα σε ατη σελιδα που μου εστελιες και σ'ευχαριστω πολυ γιατι ειμαι καινουργια και δεν ξερω και πολλα αλλα ενω βαζω τα στοιχεια μου σωστοτατα μου βγαζει error σε κατι πραγματα περιεργα ουτε και ξερω τι ειναι :-P και δεν ξερω τι να κανω :-(

whisperer
22-05-2010, 10:23 PM
τι error δηλαδή?
για ξαναδοκίμασε σε παρακαλώ απο επάνω που λέει Δωρεάν Ωροσκόπιο, και πήγαινε προσθήκη νέου...και προσπάθησε να βάλεις εκεί τα στοιχεία σου...

πηγα σε ατη σελιδα που μου εστελιες και σ'ευχαριστω πολυ γιατι ειμαι καινουργια και δεν ξερω και πολλα αλλα ενω βαζω τα στοιχεια μου σωστοτατα μου βγαζει error σε κατι πραγματα περιεργα ουτε και ξερω τι ειναι :-P και δεν ξερω τι να κανω :-(

paiktries
07-06-2010, 09:51 PM
καλησπερα...οταν σε μια συναστρια υπαρχει οψη μεταξυ ηλιου και σεληνης αυτο δειχνει οτι η σχεση ειναι πολυ δυνατη και δεν μπορει να σπασει στο χρονο..αυτο ισχυει πιο εντονα στην συνοδο..αν εχουν τριγωνο ομως ισχυει επισης..??και απο τι αλλες οψεις μπορουμε να δουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι εχουν ενα πολυ ισχυρο δεσιμο μεταξυ τους??που δεν σπαει τοσο ευκολα??και αν αυτοι οι 2 ανθρωποι εχουν χωρισει τοτε αυτη η οψη πως ισχυει στο οτι ισως καποια στιγμη να ξαναβρεθουνε,παραδειγματο χαρη??

Μητσάκος
08-06-2010, 09:34 AM
καλησπερα...οταν σε μια συναστρια υπαρχει οψη μεταξυ ηλιου και σεληνης αυτο δειχνει οτι η σχεση ειναι πολυ δυνατη και δεν μπορει να σπασει στο χρονο..αυτο ισχυει πιο εντονα στην συνοδο..αν εχουν τριγωνο ομως ισχυει επισης..??και απο τι αλλες οψεις μπορουμε να δουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι εχουν ενα πολυ ισχυρο δεσιμο μεταξυ τους??που δεν σπαει τοσο ευκολα??και αν αυτοι οι 2 ανθρωποι εχουν χωρισει τοτε αυτη η οψη πως ισχυει στο οτι ισως καποια στιγμη να ξαναβρεθουνε,παραδειγματο χαρη??

Ποιος σου είπε ότι αν υπάρχει όψη μεταξύ Ήλιου και Σελήνης σε συναστρία ο δεσμός ...δεν μπορεί να σπάσει; Μπορεί και παραμπορεί :bigsmile:

Αναφορικά με την όψη συνόδου: μπορεί να δείχνει μια ευκολία στη ροή του συναισθηματικού δυναμικού εκατέρωθεν, αλλά πρέπει να εξεταστεί και η ποιότητα αυτού του δυναμικού. Από μια όψη δεν βγάζεις συμπέρασμα, όσο βασική και να είναι, όσο και αν μεμονωμένα εξεταζόμενη ερμηνεύεται ως θετική.

Αναφορικά με την όψη τριγώνου: Μια από τα ίδια.

Όσον αφορά τη διάρκεια μιας σχέσης, βασικό ρόλο παίζει και ο Κρόνος, αν έχει ευνοϊκές όψεις με τα "φώτα". Αν π.χ. έχεις ένα τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου, ή Σελήνης-Κρόνου, έχεις μια ένδειξη ότι η σχέση μπορεί να έχει διάρκεια. Το ίδιο και με τη σύνοδο, αλλά με προϋποθέσεις.

Αν τώρα έχεις υπόψιν σου μια σχέση της οποίας ο χάρτης συναστρίας είχε Ήλιο-Σελήνη σύνοδο και χώρισαν, είναι πολύ λογικό και αναμενόμενο, καθώς, όπως σου είπα, από μια όψη δεν βγάζουμε συμπέρασμα.
Το αν θα ξαναβρεθούν μαζί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ρίξε μια ματιά σε αυτό: http://www.myhoroscope.gr/69-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%EA%E1%E9-%E5%F1%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%F3%F7%DD%F3%E5%E9%F2/7870-%E5%F0%E1%ED%E1%F3%FD%ED%E4%E5%F3%E7-%EA%E1%E9-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html :bigsmile:

paiktries
08-06-2010, 04:43 PM
μια διευκρινση ακομα..οταν στην συναστρια υπαρχει..
ηλιος τετραγωνο κρονος
σεληνη αντιθεση κρονος
κρονος αντιθεση ηλιος
κρονος εξαγωνο σεληνη..που κατα βαση ειναι δυσκολες οψεις...δεν δινει διαρκεια στην σχεση??απο μονες τους οι οψεις αυτες τι δειχνουν ??ειναι ενδειξεις που φερνουν διαφορες στο ζευγαρι??και πιθανο χωρισμο..? η οψη κρονου συνοδο με δια μπορει να τις βοηθησει καθολου??

οπως επισης να συμπληρωσω οτι ο διας ειναι οκυβερνων πλανητης του 1ου οικου της και ο κρονος ο κυβερνων πλανητης του 7ου οικου του στην συναστρια κανουν συνοδο στον συνθετο εξαγωνο..δινει καποια βοηθεια ολο αυτο στο να μην ειναι οριστικος ο χωρισμος τους...??

paiktries
08-06-2010, 04:59 PM
και κατι που ξεχασα..τι ονομαζουμε ουρανιο ισημερινο??

whisperer
08-06-2010, 05:39 PM
χμμμ...ο χάρτης μιας συναστρίας όπως και ένας γενέθλιος εξάλλου, δεν ειναι στατικος...ναι, σύμφωνοι, μπορεί να υπάρχουν οι παραπανω όψεις που λες οι οποίες όμως μπορεί από διελεύσεις να μαλακώνουν ή να υποστηρίζονται κατά κάποιο τρόπο από άλλες πιο θετικές όψεις... ή να ενεργοποιούνται και να γίνονται ακόμα πιο σκληρές...αν μια σχέση λοιπόν θα έχει διάρκεια ή όχι (ή αν κάποιος ενδεχόμενος χωρισμός θα είναι οριστικός ή όχι) θα εξαρτηθεί (νομίζω) και από τα προοδευτικά συστήματα όπως επισης και από τις διελεύσεις οι οποίες θα ενεργοποιήσουν τις θετικές ή τις αρνητικές όψεις της συναστρίας αλλά και του σύνθετου που δείχνει την ίδια τη σχέση.
οι όψεις του Κρόνου που αναφέρεις οκ, δεν ειναι καλές και γενικά αυτός όπου βάζει το χεράκι του με άσχημο τρόπο συνήθως προκαλεί πίεση, εκνευρισμό, υποβάλλει τα μέλη σε εξετάσεις, και γενικά γκρεμίζει ότι δεν ειναι δυνατό. Ο Κρόνος λειτουργεί ως φρένο, ως περιορισμός, ως προσγείωση :wacko:
Πιστεύω όμως ότι το πως θα βγει και θα εκδηλωθεί αυτό θα εξαρτηθεί και από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο ήλιος ή σελήνη. Αν λοιπόν έχεις έναν φλογερό ενθουσιώδη ήλιο, ε δε νομίζω να είναι και το καλύτερο του ένα τετράγωνο από τον Κρόνο που θα τον φρενάρει και θα τον αδειάζει. Και το πρόβλημα δε θα είναι μόνο του Ήλιου αλλά και του Κρόνου που βλέπει ότι καλείται να επιβληθεί και να περιορίσει κάτι το τόσο ενθουσιώδες, έννοια άγνωστη για τον ίδιο τον Κρόνο. Οπότε τελικά έχουν θέμα και τα δύο μέλη της σχέσης. και καλά ο ήλιος (ως πιο δυνατός) αλλά η σελήνη ως πιο ευαίσθητη δε νομίζω ότι αντέχει μέσα της να δέχεται άσχημες όψεις από τον Κρόνο. Εχω δει λοιπόν ειδικά για τη σελήνη σε διάφορες συναστρίες να αγκομαχάει όταν την αγγίζει ο Κρόνος άσχημα, να την αδειάζει και εκεί που εκείνη θέλει να νιώσει, ο Κρόνος να την ξενερώνει και να την τιμωρεί...Τωρα αν το ζευγάρι, έχει μάθει και χειρίζεται τις όψεις αυτές, και η πορεία στο χρόνο αποδείξει ότι "περνάνε τις εξετάσεις" του Κρόνου, έχοντας άλλες βοήθειες από αλλού τότε ε ναι, προφανώς έχει διάρκεια.:bigsmile:

Μητσάκος
09-06-2010, 06:50 AM
και κατι που ξεχασα..τι ονομαζουμε ουρανιο ισημερινο??

Ουράνιος ισημερινός ονομάζεται η νοητή προέκταση, η προβολή του ισημερινού της Γης στην ουράνια σφαίρα. Ο ουράνιος ισημερινός γενικά ορίζεται ως ο μέγιστος κύκλος της ουράνιας σφαίρας που είναι κάθετος στον άξονα του κόσμου. Χωρίζει δε την ουράνια σφαίρα σε βόρειο ουράνιο ημισφαίριο και νότιο ουράνιο ημισφαίριο.

Δες για να καταλάβεις: http://www.astronomia.gr/wiki/images/8/86/Celestial_Sphere.PNG

Summerwhisper
09-06-2010, 01:33 PM
Καλημέρα παιδιά ! Θα ήταν εύκολο να έχω τις γνώσεις σας γιατί εγώ κοντεύω να ξε χάσω κι αυτά που ξέρω?!? Σε συναστρία, Αφροδίτη του ενός στις 1.39.38 του Τοξότη και Αφροδίτη του άλλου στις 7.45.32 του Λέοντος σχηματίζουν τρίγωνο μεταξύ τους όπως και με τον ¶ρη στις 10.7.55 του Κριού? Τα αστρολογικά προγράμματα υπολογισμού κοντεύουν να με τρελάνουν !!!!! :wacko ¶λλα αναγνωρίζουν τρίγωνο και άλλα τίποτα... Για επιβεβαίωση μοιρών παραθέτω τα στοιχεία γεννήσεως... ¶τομο Α: 6/7/1973 , 19:55 Αργοστόλι ¶τομο Β: 6/11/1971, 10:30 Johannesburg S. Africa...

Κοραλλία Μόζορα
09-06-2010, 02:42 PM
Καλημέρα παιδιά ! Θα ήταν εύκολο να έχω τις γνώσεις σας γιατί εγώ κοντεύω να ξε χάσω κι αυτά που ξέρω?!? Σε συναστρία, Αφροδίτη του ενός στις 1.39.38 του Τοξότη και Αφροδίτη του άλλου στις 7.45.32 του Λέοντος σχηματίζουν τρίγωνο μεταξύ τους όπως και με τον ¶ρη στις 10.7.55 του Κριού? Τα αστρολογικά προγράμματα υπολογισμού κοντεύουν να με τρελάνουν !!!!! :wacko ¶λλα αναγνωρίζουν τρίγωνο και άλλα τίποτα... Για επιβεβαίωση μοιρών παραθέτω τα στοιχεία γεννήσεως... ¶τομο Α: 6/7/1973 , 19:55 Αργοστόλι ¶τομο Β: 6/11/1971, 10:30 Johannesburg S. Africa...

Ναι, σχηματίζουν τρίγωνα μεταξύ τους και οι τρεις πλανήτες. Την ανοχή 9 μοιρών την δίνουμε εδώ στον ¶ρη επειδή πρόκειται για μεγάλο τρίγωνο. Το μεγάλο τρίγωνο έχει μεγαλύτερη ανοχή από το απλό τρίγωνο.

Summerwhisper
09-06-2010, 05:00 PM
Ευχαριστώ πολύ κα.Μόζορα ! Χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα ήταν εύκολο, πολύ επιγραμματικά, να μου εξηγήσετε πως λειτουργεί το μεγάλο τρίγωνο εδώ?

Κοραλλία Μόζορα
10-06-2010, 11:13 PM
Ευχαριστώ πολύ κα.Μόζορα ! Χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα ήταν εύκολο, πολύ επιγραμματικά, να μου εξηγήσετε πως λειτουργεί το μεγάλο τρίγωνο εδώ?

Ένα μεγάλο τρίγωνο στην φωτιά με ¶ρη και Αφροδίτη σε συναστρία δίνει πάθος και ζωντάνια σε μια σχέση και την ανάγκη να κάνουν πράγματα μαζί όπως ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ.

zw_epimenontas
13-06-2010, 04:52 PM
να ρωτησω και εγω για μενα? ειναι ομως προοδευμενη συναστρια
Σελήνη Εξάγωνο Κρόνος 0.82
Ερμής Σύνοδος Δίας 0.66
Αφροδίτη Τρίγωνο Κλήρος Τύχης 0.98
Αρης Τετράγωνο Σελήνη 0.75
Αρης Τετράγωνο Β. Δεσμός 0.71
Κρόνος Τρίγωνο Αφροδίτη 0.01
Κρόνος Σύνοδος Ποσειδώνας 0.37
Ουρανός Χιαστί Αρης 0.44
Ουρανός Τρίγωνο Κρόνος 0.94
Ποσειδώνας Αντίθεση Λίλιθ 0.01
Πλούτωνας Τρίγωνο Λίλιθ 0.40
Ωροσκόπος Τετράγωνο Ποσειδώνας 0.96

καλα ειναι ολα αυτα για μια ερωτικη σχεση ?

paiktries
16-06-2010, 03:38 PM
οψη...¨χιαστι" σε μια συναστρια..τι δειχνει??ειναι μοιραια οψη??
και επισης οταν ο β.δεσμος κανει τετραγωνο με το βερτεξ σε συναστρια τι μασ δειχνει ??και τα βερτεξ κανουν τριγωνο μεταξθυ τους?

Σαλώμη
19-07-2010, 09:24 PM
ΣΕ συναστρία τι μπορεί να σημαίνει η αντίθεση Σελήνης στον Κριο στον 5ο οίκο (άντρα) με τον Πλόυτωνας στον Ζυγό στον 4ο οίκο (γυναίκα). Βίαιες καταστάσεις , έλξη?

Ευχαριστω

MrGalaxy
19-07-2010, 11:39 PM
Αγαπητη Σαλώμη

Κοίτα μετάφρασε το κάπως έτσι... Η σελήνη είναι τα ψυχολογικά θέλω σου (+ πολλα αλλα).... και ο πλούτωνας είναι ο η ζήλια, η ανάγκη μας για εκδίκηση, το παθος και αλλά πολλα!!
Τώρα συνταξέ τα σε μία πρόταση!!
"Θελω την ανάγκη του για εκδίκηση, την ζήλια του , και το πάθος που δείχνει!!!":laugh:

Natalia10
20-07-2010, 02:09 PM
Αγαπητη Σαλώμη

Κοίτα μετάφρασε το κάπως έτσι... Η σελήνη είναι τα ψυχολογικά θέλω σου (+ πολλα αλλα).... και ο πλούτωνας είναι ο η ζήλια, η ανάγκη μας για εκδίκηση, το παθος και αλλά πολλα!!
"Θελω την ανάγκη του για εκδίκηση, την ζήλια του , και το πάθος που δείχνει!!!":laugh:

Καλησπερα MrGalaxy:bigsmile:

Δηλαδη αν καταλαβα καλα η Σεληνη αποζηταει τον Πλουτωνα ,και ο Πλουτωνας εχει κατα καποιο τροπο το πανω χερι?Δηλαδη να την μαγνητιζει , να την κανει να παθιαστει με το ατομο που εχει τον Πλουτωνα η ακομα και να την φοβιζει?
Και αλλη μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις, αν υπαρχει αυτη η οψη σε συναστρια και παραλληλα υπαρχει και μια οψη συνοδου μεταξυ του Ηλιου και του Πλουτωνα (με αποκλιση περιπου 6 μοιρες),επειδη ο Πλουτωνας του ενος ατομου πιανει τα 'φωτα' του αλλου ατομου,ολα αυτα σημενουν πως η επιροη του Πλουτωνα ειναι ακομα πιο ισχυρη?

Φιλικα:bigsmile:

Σαλώμη
20-07-2010, 03:31 PM
Αγαπητη Σαλώμη

Η σελήνή δηλαδή του άντρα θέλει το πάθος μου και την ζήλια μου? Αυτό είναι ? Τελικά παθιάζεται η σελήνη ή ο Πλούτωνας.?

Ευχαριστω..

MrGalaxy
21-07-2010, 02:00 AM
Αγαπητή Λίνα!!:laugh:

Ο πλούτωνας, σαν "σκληρός" πλανήτης, πλούτονίζει την Σελήνη!!! Βέβαια η σελήνη μας αντιπροσωπεύει τα ψυχολογικά μας θέλω!! Με λίγα λόγια αποζητάει τον τρόπο που παθιάζεται τον τρόπο που ίσως φοβίζεται,μέχρι και τον τρόπο που αποζητά εκδίκηση!!
Τώρα άμα ο ίδιος άνθρωπος έχει τον ήλιο του σε αντίθεση με την σελήνη πάει να πει πρώτα από όλα οτί είναι ένας άνθρωπος πολύ καλά με τον εαυτό του!! δεν πιστεύω πως μπορεί να νιώθει ανασφάλεια τόσο εύκολα, αλλα ακόμα και αν νιώθει, αυτή η ανασφάλεια θα τον ικανοποιεί ψυχικα!! Με όποιον τρόπο αυτό θα ήταν δυνατό....!
Τώρα μια σύνοδος με τον ήλιο δεν πιστεύω πως κάνει πιο δυνατο τον πλούτωνα..! Απλά πιστεύω πως η προσωπικότητα του συγκεκριμένου άτομου επηρεάζεται πολύ από τον πλούτωνα!! Φυσικά παιζει ρόλο και ο άξονας οίκων που βρίσκεται αυτή η αντίθεση!!!:bigsmile:

Αγαπητή Σαλώμη
Κανείς δεν παθιάζεται (νομίζω!!:laugh:)!! Αλλα γενικά η Σελήνη του επηρεάζεται από τον πλούτωνα σου!! Βέβαια έχει τεράστια σημασία το πόσο σημαντικος είναι ο πλούτωνας σου στο ωροσκόπιο σου!!:cheesy:

paiktries
01-09-2010, 03:02 PM
σε μια συναστρια οταν λεμε "πρεπει να υπαρχουν πιο γιηνες οψεις"τι εννοουμε??οτι πρεπει να υπαρχουν οψεις μεταξυ γιηνων ζωδιων και στα δυο μελη??θετικες προφανως..η καποιο απο τα δυο μελη να χει αρκετη γη στον χαρτη του ανεξαρτητα με ποιο ζωδιο κανει οψη του αλλου μελους??εξηγειστε μου παρακαλω γιατι μπερδευτηκα..

panemorfi
01-09-2010, 03:54 PM
καλησπερα . το ιδιο ισχυει και για τη συνοδο σεληνης - πλουτωνα οπου σεληνη ανδρα στον 12ο οικο και πλουτωνας γυναικας στον 5ο οικο ?ταυτοχρονα υπαρχει και η οψη εξαγωνο σεληνης - πλουτωνα οπου πλουτωνας
ανδρα στον 1ο οικο και σεληνη γυναικας στον 8ο οικο .

τσεβω
01-09-2010, 07:17 PM
τελικα συγνωμη κι ολας αλλα εχω μια απορια?τις προαλλες ειχα ρωτησει κι εγω για καποιες οψεις και η απαντηση ηταν οτι δεν μπορουμε να κανουμε τετοιες ερωτησεις.οι απαντησεις γινονται επιλεκτικα στα μελη? αν ειναι ετσι να μην ξαναασχοληθω με το συγκεκριμενο σαιτ!

ισως καποιος υπευθυνος να μπορουσε να μου απαντησει στην απορια μου γιατι ειλικρινα το θεωρω αδικια!

παλίρροια
01-09-2010, 09:05 PM
ισως καποιος υπευθυνος να μπορουσε να μου απαντησει στην απορια μου γιατι ειλικρινα το θεωρω αδικια!

:bigsmile:Γειά σου Τσέβω!!:bigsmile: Εντάξει,εγώ δεν είμαι υπευθυνη στο site για να σου απαντήσω είμαι απλό μέλος ,όμως φιλικά θα σου πώ ότι εγώ προσωπικά έχω διαπιστώσει καλή διαθεση απο όλο το site τόσο τους διαχειριστές,έμπειρους αστρολόγους, ακομα και απειρα μέλη,προκειμένου να ανταλλαξουν απόψεις και γνώσεις πάνω στα θέματα που θίγονται!!!
Ομως εκτός του ότι το αντικείμενο της αστρολογίας είναι αρκετά δύσκολο ,γιατί οι όψεις οι οποίες λές ,για τον καθένα απο μας μεταφράζονται διαφορετικά και η ερμηνεία μεταβαλεται όποτε καταλαβαίνεις ότι στο site η ανταλλαγή πληροφοριών γίνεται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην ιδια την αστρολογία,αλλά και τα μέλη,:embarrest ,όπως επίσης πρεπει να λάβεις υπ'οψη σου οτι είναι και θέμα χρονικό γαι το αν βρίσκεται κάποιος στο site με την ανάλογη γνώση για να σου απαντήσει,γιατί σίγουρα όλοι έχουν την διαθεση αλλά πρεπει να διαθέτουν και την γνώση.......:weird:
Θα σε συμβούλευα να συνεχίσεις την περιήγηση στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα του site γιατί αυτο είναι το πολύ σημαντικό που μας προσφέρει"προσβαση στη γνώση" :cheesy: και θα δείς διαφορετικά τα πράγματα καθώς θα ανακαλύπτεις εσύ η ιδια πραγματα και αυτό θα είναι πιο ικανοποιητικό απο το απλά να σου δίνει κάποιος μια ερμηνεία.....
Φιλικά Αννα!!:bigsmile:

kiaRRa
01-09-2010, 10:21 PM
τελικα συγνωμη κι ολας αλλα εχω μια απορια?τις προαλλες ειχα ρωτησει κι εγω για καποιες οψεις και η απαντηση ηταν οτι δεν μπορουμε να κανουμε τετοιες ερωτησεις.οι απαντησεις γινονται επιλεκτικα στα μελη? αν ειναι ετσι να μην ξαναασχοληθω με το συγκεκριμενο σαιτ!

Αγαπητό μέλος,
Όπως ακριβώς είπε και η παλίρροια, σκοπός του σαιτ ειναι η ανταλλαγή γνώσεων μέσα από τις συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη, στους αστρολόγους κλπ. Αυτό που πρεσβεύει σαν αρχή το forum είναι πως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει αυτό που θέλει μέσα από τη μελέτη των άρθρων και απλά να έχει μια μικρή καθοδήγηση από όσους ξέρουν κάτι παραπάνω. Ανάλυση όμως χαρτών όπως και παράθεση λίστας όψεων, οικοθεσίας κ.λ.π. αποφεύγουμε να κάνουμε γιατι αντιστρατεύεται στην αρχή λειτουργίας μας. Απαντήσεις δίνονται -σαφώς- σε ερωτήσεις για μεμονωμένα στοιχεία χάρτη, για να έχει ο καθένας που αναζητά στοιχεία στο χάρτη του ένα μπούσουλα. Γι' αυτό και έχουμε σε κάθε ενότητα επισημασμένα θέματα, προκειμένου να τα διαβάζουν τα μέλη πριν θέσουν την απορία τους, ώστε να συμβαδίζει με τον τρόπο λειτουργίας μας και να απαντηθεί.
Φιλικά
kiaRRa

Blue Phoenix
03-09-2010, 12:47 PM
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μιας και μελετάω τις συναστρίες τελευταία και προσπαθώ να κατανοήσω περισσότερο το θέμα. Μεγίστη απορία: ένας αστρολόγος μπορεί να καταλάβει από τη μελέτη δύο χαρτών, αντίθετου φύλου που είναι φίλοι αν υπάρχει κάτι παραπάνω? ΑΥτήν τη στιγμή μελετάω έναν χάρτη δύο φίλων μου που μου ζήτησαν να τους βγάλω συναστρία γιατί νιώθουν μια ιδιαίτερη σχέση που...τη δηλώνουν όμως φιλία. Εμένα δε μου γεμίζει το μάτι όλο αυτό με την έννοια ότι μου είναι εμφανές ότι κάτι παραπάνω τρέχει.Δε θέλω να εκθέσω όψεις τους σε καμία περίπτωση και επίσης θέλω να είμαι αντικειμενική....να μην αναλύσω τη συναστρία τους με ίχνη προσωπικής πεποίθησης! Θα ήθελα να μου αναφέρει ΄όποιος ξέρει αν υπάρχουν συγκεκριμένες όψεις που δείχνουν κάτι άλλο ....( εννοείται το κάνω ερασιτεχνικά για Practice και το γνωρίζουν όμως καλώς ή κακώς ....οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επηρρεαζόμαστε)

Δείμων
03-09-2010, 04:18 PM
Ψάξε σε αυτό το μήνυμα κάποια άρθρα που λένε για συναστρίες και ερωτικές σχέσεις να πάρεις νια ιδέα για τους σχετικούς δείκτες.

http://www.myhoroscope.gr/114-%EF%E9-%E5%F1%E1%F3%F4%DD%F2-%F4%E7%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/4708-%E5%E9%F3%E1%E3%F9%E3%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1.html

Έχε ομως υπ' όψη ότι ρόλο παίζει και ο σύνθετος καθώς και η πρόοδός του - δηλαδή και το τελειότερο εν δυνάμει ζευγάρι μπορεί να συναντηθεί σε ακατάλληλη περίοδο.

panemorfi
15-09-2010, 04:54 PM
να ρωτησω κατι , η οψη αρης χιαστι ποσειδωνας σε συναστρια πως ερμηνευεται ?

paiktries
15-10-2010, 04:07 PM
σε προοδευτικο χαρτη:

η σηληνη ειναι στον 9 οικο
ο ηλιος στην ακμη τοθ 8 οικου
η αφροδιτη,διας,ερμης στον 8 οικο
αρης στον 5 οικο
ωροσκοπος στον 1 οικο
και τελος.. η προοδευτικη αφροδιτη πλησιαζει τον γεννεθλιο δια

τι δειχνει αυτο??ειναι καλη περιοδος..απο ερωτικης πλευρας??αν μια σχεση ξεκιναει εχει προοπτικες σαυτη την φαση?

ολοι οι πλανητες ειναι προοδευτικοι που εχω γραψει

Σαλώμη
01-12-2010, 04:53 PM
Καλησπέρα . Θα ήθελα να ρωτήσω σε όψη συναστριας η Αφροδίτη και ο β. δεσμός του ενός (στον καρκίνο στον12 ο οίκο) όταν πέφτει στον 8ο οίκου του αλλου που είναι σκορπιός με ωροσκοπο σκορπιό (οπότε αντιλαμβάνομαι ότο ο 8ος του παίζει μεγάλο ρόλο) τι μπορει να σημαίνει? Είναι δείκτης καρμικότητας ή σεξουαλικότητας?
Προσωπικά απευχομαι την καρμικότητα , γιατί δημιουργει προβλήματα, για αυτό δεν ψαχνω και τους β. δεσμούς πολύ..

Σαλώμη
02-12-2010, 02:45 PM
Καλησπέρα . Θα ήθελα να ρωτήσω σε όψη συναστριας η Αφροδίτη και ο β. δεσμός του ενός (στον καρκίνο στον12 ο οίκο) όταν πέφτει στον 8ο οίκου του αλλου που είναι σκορπιός με ωροσκοπο σκορπιό (οπότε αντιλαμβάνομαι ότο ο 8ος του παίζει μεγάλο ρόλο) τι μπορει να σημαίνει? Είναι δείκτης καρμικότητας ή σεξουαλικότητας?
Προσωπικά απευχομαι την καρμικότητα , γιατί δημιουργει προβλήματα, για αυτό δεν ψαχνω και τους β. δεσμούς πολύ..

Καμιά ιδέα κανείς?

Μητσάκος
02-12-2010, 03:29 PM

Μεμονωμένες όψεις χωρίς σφαιρική εικόνα και των δύο χαρτών δεν βοηθούν ούτε αυτόν που θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει ούτε αυτόν που ενδιαφέρεται για την ερμηνεία :bigsmile:

Αναφορικά με τις θέσεις που αναφέρεις, και σε σχέση με την Αφροδίτη, στον 8ο μπορεί να δείχνει από πρόκληση σεξουαλικού ενδιαφέροντος έως και πάθος, αλλά είναι και ένδειξη ίντριγκας ή κάποιας μορφής παρανομίας-δολιότητας. Ακόμα, μπορεί να υποδείξει εμπλοκή στον οικονομικό τομέα.
Για να έχει ωροσκόπο Σκορπιό ο άλλος, ο 8ος του μπορεί να είναι στον Ταύρο, μπορεί όμως και να είναι στους Δίδυμους. Αλλιώς θα εκλαμβάνει τις ιδιότητες της Αφροδίτης στο ένα, αλλιώς στο άλλο.
Επιπλέον, αυτή η Αφροδίτη κάνει όψεις ή είναι ξεκούδουνη; Και υπόψιν, παίζουν ρόλο και οι όψεις της στο γενέθλιο και οι ενδεχόμενες στο χάρτη της συναστρίας.
Επιπλέον, ο 8ος του τύπου έχει πλανήτες μέσα ή όχι; Πώς βιώνει αυτός τα θέματα του 8ου του;

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολλά που παίζουν ρόλο και μια ξερή απάντηση του στιλ "ναι, η Αφροδίτη στον 8ο του άλλου δείχνει αυξημένη σεξουαλικότητα, αλλά αναδίνει και μια καρμική αύρα λόγω των μετασχηματιστικών προθέσεων που αποκτά λόγω Οίκου" δεν λέει τίποτα από μόνη της.

Σαλώμη
06-12-2010, 06:05 PM
Μεμονωμένες όψεις χωρίς σφαιρική εικόνα και των δύο χαρτών δεν βοηθούν ούτε αυτόν που θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει ούτε αυτόν που ενδιαφέρεται για την ερμηνεία :bigsmile:

Αναφορικά με τις θέσεις που αναφέρεις, και σε σχέση με την Αφροδίτη, στον 8ο μπορεί να δείχνει από πρόκληση σεξουαλικού ενδιαφέροντος έως και πάθος, αλλά είναι και ένδειξη ίντριγκας ή κάποιας μορφής παρανομίας-δολιότητας. Ακόμα, μπορεί να υποδείξει εμπλοκή στον οικονομικό τομέα.
Για να έχει ωροσκόπο Σκορπιό ο άλλος, ο 8ος του μπορεί να είναι στον Ταύρο, μπορεί όμως και να είναι στους Δίδυμους. Αλλιώς θα εκλαμβάνει τις ιδιότητες της Αφροδίτης στο ένα, αλλιώς στο άλλο.
Επιπλέον, αυτή η Αφροδίτη κάνει όψεις ή είναι ξεκούδουνη; Και υπόψιν, παίζουν ρόλο και οι όψεις της στο γενέθλιο και οι ενδεχόμενες στο χάρτη της συναστρίας.
Επιπλέον, ο 8ος του τύπου έχει πλανήτες μέσα ή όχι; Πώς βιώνει αυτός τα θέματα του 8ου του;

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολλά που παίζουν ρόλο και μια ξερή απάντηση του στιλ "ναι, η Αφροδίτη στον 8ο του άλλου δείχνει αυξημένη σεξουαλικότητα, αλλά αναδίνει και μια καρμική αύρα λόγω των μετασχηματιστικών προθέσεων που αποκτά λόγω Οίκου" δεν λέει τίποτα από μόνη της.

Ωραια λοιπόν,
για να το κάνω πιο ενδιαφέρον ! Ο 8ος είναι στους διδύμους "(ερμής στον τοξότη στον 1ο) και δεν έχει πλανήτες στον 8ο πέρα του κλήρου τυχης και του vertex. Πως εκλαμβανει λοιπον τις ιδιοτητες της αφροδλιτης στον Καρκίνο σε αυτή τη θέση? Αυτή η Αφροδίτη δεν κάνει όψειςστον γεννεθλιο, είναι ξεκούδουνη και η μοναδική όψη που κάνει είναι σύνοδος με τον Β. δεσμό στον Καρκίνο στον 12ο . Στο χαρτη συνανστρίας υπάρχει τριγωνο αφροδίτης με αφροδίτη. Και τριγωνο αφροδιτης β. δεσμου! Μηπως τωρα δίνω περισσότερες πληροφορίες για τα θεματα που ανεφερες?

ευχαριστω.

Μητσάκος
07-12-2010, 11:36 AM
Ωραια λοιπόν,
για να το κάνω πιο ενδιαφέρον ! Ο 8ος είναι στους διδύμους "(ερμής στον τοξότη στον 1ο) και δεν έχει πλανήτες στον 8ο πέρα του κλήρου τυχης και του vertex. Πως εκλαμβανει λοιπον τις ιδιοτητες της αφροδλιτης στον Καρκίνο σε αυτή τη θέση? Αυτή η Αφροδίτη δεν κάνει όψειςστον γεννεθλιο, είναι ξεκούδουνη και η μοναδική όψη που κάνει είναι σύνοδος με τον Β. δεσμό στον Καρκίνο στον 12ο . Στο χαρτη συνανστρίας υπάρχει τριγωνο αφροδίτης με αφροδίτη. Και τριγωνο αφροδιτης β. δεσμου! Μηπως τωρα δίνω περισσότερες πληροφορίες για τα θεματα που ανεφερες?

ευχαριστω.

Σου έγραψα τα παραπάνω για να δεις ότι, ουσιαστικά, για να ερμηνεύσεις μια όψη, πρέπει να κατανοείς όλο το χάρτη.
Για να σου γράψω τώρα για την Αφροδίτη, θα πρέπει να δω και τον 2ο, που είναι απέναντι από τον 8ο. Θα πρέπει ακόμα να έχουμε εικόνα και του άλλου γενέθλιου χάρτη, για τον οποίο θα σου γεννηθούν απορίες τις οποίες θα μου υποβάλλεις με τη μορφή μεμονωμένων και αποσπασματικών ερωτήσεων. Επομένως, ουσιαστικά, για να έχεις πλήρη εικόνα θα πρέπει να υπάρξει
α) ανάλυση του γενέθλιου χάρτη νο 1
β) ανάλυση του γενέθλιου χάρτη νο 2
γ) ανάλυση του χάρτη συναστρίας που προκύπτει από τους δύο παραπάνω.
Και όλα αυτά αποσπασματικά, αναγκαζόμενος να γυρνάω κάθε λίγο και λιγάκι πίσω στις άλλες σελίδες, και ρωτώντας πού και πού εσένα πώς σου βγαίνει η τάδε και πώς η δείνα όψη (καθώς κάθε όψη έχει μια δέσμη πιθανοτήτων, από τις οποίες δεν είναι απαραίτητο να σου συμβαίνουν όλες και με τον ίδιο τρόπο), και όλα αυτά μέσω ποστ που δεν είναι απαραίτητο να ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους.... Εκτός του ότι θα μας πάρει μέρες, δεν είναι και ο ρόλος του site τέτοιος.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο αυτή η συναστρία, το site βρίθει άρθρων με οδηγίες και για αρχάριους και για προχωρημένους, για να προσπαθήσεις κάποια βήματα μόνη σου. Επιπλέον, και να έχεις κοιτάξει, δεν νομίζω να έχεις αναλύσει όλες τις άλλες βασικές όψεις και θέσεις, για να δυσκολεύεσαι με αυτήν την Αφροδίτη. Εξέτασες τους Ήλιους, τις Σελήνες, τον Ερμή (που είναι και τα πιο ουσιαστικά, για αρχή);
Να είσαι καλά :bigsmile: